Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178964 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Март, 2017 г.
2  >  >>
 За човешките души, с Любов!


Откакто съм се въплътила на Земята изучавам душите на хората, старая се да ги разбера, да ги обичам, да помагам с каквото мога. В течение на живота си стигнах до следните изводи, свързани с проблемите вътре в самите хора и в света, който те творят с мислите, чувствата и действията си:
Според мен главният и основен проблем е загубата или поне изключително отслабената връзка с Бог. Това води в душата на човека до мъчително усещане за сирота, за изоставеност, отделеност, самота, загуба и страх. Това, че сме в толкова плътен свят на много ниски вибрации, с толкова много ограничени възможности във всяко едно отношение ни прави като сакати, като инвалиди и носи безкрайна измъченост, особено за тези, които си спомнят поне донякъде откъде идват и какви са били преди. 
Основният проблем на хората е липсата на Любов, бездните, които има във всеки един от нас от липса, недоимък, глад за Любов и оттам идват агресия, ожесточеност, омраза и бруталност. 
Някога ние всички сме били Едно вътре в Любовта на Бога, в пълна Хармония, Покой и Благодат - сърцето ни помни това и се стреми към него. Но сега все още сме по пътя към Единението, все още сме отделни частички, отдалечили се една от друга, някои до пълна изолация.  
Човешката Любов не може да замести връзката ни с Бог, затова колкото и да се обичаме помежду си, ако не поддържаме свързаността си и общуването с Бог, ние никога не можем да се почувстваме напълно удовлетворени. Но ако пък сме успели да запазим, да си върнем общението, взаимодействието с Бог, който освен че е навсякъде и във всичко, е и вътре в нас самите, то тогава ние сме в силата си, в самодостатъчността си дори, и не зависим от външните обстоятелства и отношението на хората, за да сме в Любовта, за да бъдем Любов, за да я генерираме, излъчваме и разпространяваме. 
Разбира се Бог ни дава не само Любов, Той ни дава всичко от което имаме нужда във всеки един момент, но ако сме отворени, ако сме на нужната честота, ако сме чисти и готови да приемем, да получим, да бъдем в синхрон с Неговата Воля и Промисъл.
Повечето хора са нещастни и нараняват другите, защото не са били обичани толкова и както са имали нужда. Те не са видяли и почувствали примера на отдаване на Любов и после им е трудно самите те да бъдат този пример. Разбира се хората с по-високо съзнание се учат от живота независимо какво отношение има към тях, и може да се получи така, че лошото в живота им ги е научило какво да не бъдат, какво да не правят, което не е малко. И те някакси интуитивно се опитват да компенсират това, което те не получават с много даване, даряване и помагане. 
Отслабената връзка с Първоизточника, с висшия ни Аз и живота без любов води до загубата на Вяра в нас самите, в другите, във всички и всичко, оттам идват черногледство, параноя, фобии, депресии, отчаяние и песимизъм.
Човек, който чувства Бога вътре в себе си, във всяко едно и най-мъничко нещо, във всеки един човек и творение, е изпълнен с Любов и Вяра, с вдъхновение, устремление и желание да гради, да твори, да съзидава. Вярата и Любовта са крилете на неговия полет високо нагоре в безкрайността.
Голяма част от хората не са щастливи и защото не знаят какво точно искат. Те са объркани, хаотични, търсещи. Когато намерят себе си, своята мисия, своето призвание, своята цел и посока, те се успокояват и просто действат себереализирайки се по най-добрия възможен начин, намирайки дълбоко вътрешно удовлетворение и чувствайки се полезни и нужни.
Липсата на упорство и воля, последователност във всичко това, което искаш и към което се стремиш е друга брънка във веригата, която спъва хората по пътя им към Себереализацията и успешното изпълнение на мисията, с която са дошли. 
Хората имат проблем с оценяването. Те трудно ценят това, което имат, което им е дадено. Обикновено го оценяват чак когато го загубят, но тогава е прекалено късно.
Нещо, което определено не достига в човеците е и Благодарността. Тя е свързана с оценяването и е негов дълбок израз. Да цениш и да бъдеш благодарен е наистина толкова важно, толкова красиво и толкова могъщо преживяване, което привлича Благодатта, Изобилието и всичко за което сме благодарни и признателни.
Хората много трудно си признават грешките, недостатъците, пороците. Те почти ненавиждат тези, които всъщност са им най-добрите приятели, казвайки им истината в очите, играейки ролята на огледало за тях и по този начин помагащи им за самоусъвършенстването и израстването. Думата "извинявай" се оказва една от най-трудните, в речника на някои хора, тя просто отсъства. Да можеш да виждаш себе си като страничен любящ наблюдател - обективно и честно, да признаваш, когато си сбъркал, да се извиниш и поискаш прошка, да се стараеш да се променяш е сила - силата, която води Еволюцията, Промяната, пътя към Съвършенството.
Друго нещо, което се оказва голям проблем за хората е прошката. Инстинктивно и първосигнално, те тръгват и предпочитат да отмъщават, сякаш изпитват някакво странно удоволствие от това да си го връщат, да мъстят и така стават същите като тези, от които са пострадали и порочният кръг се завърта до безкрайност. Законът на джунглата: "око за око, зъб за зъб", влиза в действие, а това означава война, конфликти, раздори, противодействия водещи до страдания, наранявания, мъчения, изтезания, смърт. 
Време е всичко това да се промени! Не си ли простим, не започнем ли на чисто, ще стигнем до взаимоунищожение и в крайна сметка самоунищожение на човечеството като цяло.
Чувствителност, емпатия, съчувствие, състрадание - ако хората можеха да си позволят тези преживявания, вместо да се страхуват от тях, биха усещали другите и себе си много по-добре и нямаше да има толкова много недоразумения, разминавания, болка, жестокост и садизъм. 
Голяма част от хората са със сериозни блокажи в сърдечната чакра. Те сякаш са си забранили да обичат. Те се страхуват да обичат, за тях обичането носи само неприятности и болка, и така правят избор, който ги задържа в Еволюцията им и ги отдалечава от самите тях, те избират Страха вместо Любовта. А страхът е застой, даже регресия, той блокира, разединява, храни тези, които искат да властват и управляват над душите и съзнанията ни, следвайки формулата "Разделяй и владей".
Любовта свързва, обединява, пречиства, зарежда, ражда, твори, сътворява. Любовта е двигателят, силата, мотивът, причината, поводът за всичко прекрасно, което съществува, което Е и ще пребъде навеки, защото е Божествено и за благото на всички. 
Обичам ви!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 01.04.2017 01:15
 Духът, Любовта, Свободата


Идваме от бъдещето -
там, където
всички мечти
вече са се сбъднали.
Там, където
всички души
вече са се обикнали 
и прегърнали.
И в сърцето си
носим спомена
за безкрайни простори
и свобода необятна,
за летене,
за полет,
за волност.
Нищо, което да спира
вихърът на Любовта,
на вдъхновението
и зарядът творчески,
градивен,
на този импулс,
който вселените сътворява
и на Бог позволява
да се проявява
по безброй много
различни начини.
И всяка звезда 
е една мечта,
и всяко цвете
е един копнеж,
който расте 
и разцъфтява.
И всяка душа
е семе на Бога, 
която посява Любовта 
навред и нашир. 
Вселените, 
звездите,
небесата
се радват 
на чудесата,
които ние - децата
имаме в сърцата
и с очи озарени в Светлината,
носим пламъка на Сътворението,
и това движение
е проявление
на Духа, 
на Любовта,
на Свободата.

Деляна Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 30.03.2017 17:24
26.03.2017 19:01 - Чисти океани
 

През изминалите няколко десетилетия милиони тонове пластмаса са се изсипвали в океаните, поразявайки екосистемите и ставайки част от хранителните вериги. Боян Слат, основател на The Ocean Cleanup Foundation, казва: „За първи път се сблъсках с океанското замърсяване, когато ходих да се гмуркам в Гърция – видях повече найлонови торбички, отколкото риби. За жалост, найлонът не се разгражда сам. Тогава се запитах: не можем ли да го почистим?“

The Ocean Cleanup Foundation започва като училищен проект, когато Боян е само на 17, с помощта на приятеля му Нгуен Тан. След 500 часа работа дуото създава система, която да събира пластмасата от океаните, базирана на движението на океанските течения.

Проектът печели множество награди, включително Best Technical Design 2012 на Техническия университет Делфт в Холандия. Боян Слат продължава да разработва проекта и през лятото на 2012 година, след което запознава публиката на TEDxDelft с него през същата 2012-та. Новият дизайн носи още повече награди на младия холандец, който през януари тази година официализира проекта и го превръща в неправителствена организация.

Идеята:
Има пет места в световния океан, където големите водни течения събират пластмасов отпадък. Да се плава през океана, за да се събират тези боклуци, би излязло скъпо, неефикасно, да не говорим че също е замърсяващо. Така че защо не се направи така, че теченията сами да отнасят пластмасовите отпадъци? Това е главната идея на The Ocean Cleanup Foundation. Както казва Боян: „Защо да плаваш през океана, като океанът може да плава през теб?“

Събирането на боклук ще става от така наречения Ocean Cleanup Array. Системата ще се състои от преработваща платформа и свързани към нея плаващи „ръце“, които ще покриват радиуса на едно завихрящо се течение. Тези ръце работят като гигантски фунии, които насочват поток към платформата, в зависимост от ъгъла спрямо течението. След като отпадъците се съберат от системата, ще се филтрират от водата и ще се складират в контейнери, за да може по-късно да се рециклират.

Идеята да се ползват плаващи прътове, вместо мрежи, е морският живот да не се заклещва в системата и изобщо да не му се повлиява, тъй като тези шамандури са само на повърхността на водата и се движат бавно заедно с морските течения. На теория натрупването на зоопланктон върху прътовете няма да е голямо, но въпреки това е създадена отделна система за отделяне на планктона чрез центробежна сила и благодарение на разликата в плътностите.

Има притеснения и дали системата няма да пречи на корабите, но и това е взето под внимание.

Планът:
Според уебсайта на проекта една трета от всичката пластмаса по повърхността на океаните може да бъде събрана с този метод. Това се равнява на 7,25 милиарда килограма замърсители. Пресметнато е, че времето, необходимо за почистване на всеки от петте района, е 5 години.
Въпреки че този тип почистване на океана е възможна стратегия, която да се използва, проектът не е най-доброто решение на проблема. За да се борим срещу замърсяването, трябва хората да бъдат запознати с важността на намаляването на изхвърляните във водата отпадъци и рециклирането.

Изпълнимост:
Приложимостта на проекта все още се изучава, но въпреки това методът изглежда обещаващ. Рециклирането на отпадъците ще помогне с разходите и също така може да донесе доходи на проекта.

В момента екип от 50 инженери, дизайнери, студенти и експерти работят по системата. Още повече, The Ocean Cleanup Foundation набира професионалисти в определени области като инженери по морски структури и планктонна биология. Проектът също търси партньори, които да го финансират. До момента 60% от необходимите финанси са натрупани посредством популярните в момента дарителски кампании тип crowdfunding.

По думите на Боян Слат: „Човешката история е списък от неща, които не са били изпълними, но сме успели да изпълним.“
"Песимизмът е това, което запазва статуквото, и оптимизъм е това, което ни носи напред." 
 http://brightvibes.com/…/solving-the-worlds-oceanic-plastic…
 http://bit.ly/OCEANcleanup
The Ocean Cleanup
image

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 26.03.2017 19:28
 Божие проявление

Ще разцъфна като ароматно цвете!
Ще се разлистя като пролетно дърво!
Ще сияя като звездите звънтящи!
Ще светя като Луна!
Ще грея като Слънце!
Ще мъркам като коте мило!
Ще бъда най-добър приятел!
Ще танцувам като пеперуда!
Ще блестя като капчица утринна роса!
Като птица ще летя!
Като мисъл ще се изстрелвам!
Ще озарявам като Светлина!
Ще докосвам нежно като полъх!
Ще бъда вдъхновена като пролетта!
Ще бъда свободна като вятъра,
силна и устойчива като скала,
гальовница като морето,
необятна като небе,
пееща и волна,
любяща и благодарна,
трептяща от радост,
екзалтираща във възторг,
откриваща се и удовлетворена,
да бъда Любов сътворена!
Ще изпълня всички начини,
по които Бог иска да се проявява,
да бъде, да твори чрез мен
и да достигне до вас,
защото ви обичаме!

Деляна Ангелова

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 25.03.2017 21:03
 Ода на Благодарността! Благодарна съм, че произлизам от Източника на всичко, което Е и пак се завръщам към Него!
Благодарна съм, че съм неразривна частичка от Бога и пак се сливам с Него!
Благодарна съм, че съм част от Свещеното Едно и участвам в Eдинението на душите!
Благодарна съм, че съм рожба на Божествената ПървоЛюбов и тя ражда в мен Хармония и Красота!
Благодарна съм на Твореца, че ни е сътворил в най-висшата форма на Любовта си и никога не ни изоставя, зорко бди и се грижи за нас - своите деца!
Благодарна съм, че имам Дом, който ме очаква, макар и далечен, но близо до Бога!
Благодарна съм, че съм тук, на планетата Земя - духовната лаборатория и трупам своя безценен опит, който да пренеса отвъд!
Благодарна съм за всичко, което има в мен, за доброто - заради удовлетворението, за недостатъците - заради възможността да се самоусъвършенствам, тук и сега!
Благодарна съм на всяка душа, която съм срещнала, за радостта и възторга от взаимната обич, и за изстраданата мъдрост и уроците на болката и изпитанията, които ме правят по-силна!
Благодаря на всички, че ви има и ми давате възможността да обичам, да съпреживявам, да израствам и да се раздавам в Любовта!
image
Категория: Изкуство
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 24.03.2017 09:22
21.03.2017 09:32 - Усещате ли?!

Усещате ли радостта,
която ражда се в живота?!
Усещате ли Любовта,
която ни залива отгоре?!
Висша Енергия лее се над нас,
денем и нощем 
в сияйна люлка люлеят ни!
И каква Благословия,
каква помощ свише,
толкова ръце – криле,
протягат се към нас
за утеха и помощ!
Нежна грижа и топла обич,
дават ни, безмерно и неудържимо!
Усещате ли, чувствате ли Божия Дух,
възраждащ се във нас,
Светлината, която готова е да се разпръсне
на милиарди искрици, като Заря,
по цялата Земя?!
Еха!
Светъл празник! Тържество!
Ангелски фанфари зоват ни!
Любящ Отец ни очаква! Всички! Сега! Да!

Деляна Ангелова

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 21.03.2017 09:33
 Послания от Уейн Дайър


1. Всички велики учители са ни оставили едно и също послание: вникни в себе си, открий невидимата си по-висша същност и познай Бога чрез любовта, която те изпълва.
2. Ти не си човешко същество с духовни преживявания. Ти си духовно същество с човешки преживявания.
3. Ако подхранваш мислите си и подхождаш към тях правилно, те ще се превърнат в реалност. Мислите са невероятно могъщ феномен.
4. Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.
5. Винаги, когато отвръщаш на омразата с любов, ти обезсилваш омразата.
6. Всяко нещо, което искаш да притежаваш, в крайна сметка те завладява. И по ирония, щом се освободиш от него, започваш да го получаваш в по-големи количества.
7. Ако вярваш само на това, което виждаш, значи възприемаш нещата ограничено и повърхностно. Щом вярваш само на това, което виждаш, защо плащаш сметката си за електричеството?
8. Обещай пред себе си да правиш онова, което обичаш, и да обичаш онова, което правиш. Още днес!
9. Вслушвай се в онези вътрешни сигнали, които ти помагат да направиш верния избор – няма значение какво мислят околните.
10. Най-сетне осъзнах, че другите хора ще си останат точно такива, каквито са, независимо от моето мнение за тях.
11. Всичко в света е свързано чрез мисълта.
12. Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но винаги можеш да контролираш какво става вътре в теб.
13. Всяка човешка постъпка започва с мисъл, идея, представа, мисловен образ. Едва след това придобива материална форма.
14. Ако светът беше устроен така, че всичко да е справедливо, никое живо същество нямаше да оцелее и ден. На птичките щеше да им бъде забранено да ядат червеи и щеше да се наложи личните интереси на всяко същество да бъдат удовлетворени.
15. Не се безпокой за каквото и да било – никога! Или имаш контрол над него, или не. Ако имаш – действай. Ако ли не – махни с ръка. Не хаби енергията си за тревоги.
16. Няма път към щастието. Щастието е самият път. Няма път към благополучието. Благополучието е пътят.
17. Живей сега. Винаги е съществувало единствено НАСТОЯЩЕТО.
18. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
19. Единствените ни ограничения са материални. Пред мисълта няма препятствия.
20. Единственият отговор на омразата е любовта. Всичко друго ще те съкруши.
21. Цяла вечност можеш да оплакваш лошите си постъпки и да се чувстваш виновен до смъртта си, но чувството ти за вина не е в състояние да поправи стореното в миналото.
22. Всичко, с което разполагаш, е днешният ден и може би следващата седмица. Но само днешния ден – със сигурност.
23. Не можеш да състариш мисълта. Можеш да състариш само формата.
24. Желанието непременно да бъдеш прав поражда страдание. Когато се изправиш пред избора да бъдеш прав или да бъдеш любезен, бъди любезен и ще видиш как страданието ти изчезва.
25. Всичко, което те парализира, пречи и отклонява от целта, е създадено от теб. Можеш да го изхвърлиш веднага, щом решиш.
26. Щом повярваш в себе си и прозреш, че душата ти е божествена и безценна, ще се превърнеш в същество, способно да прави чудеса.
27. Винаги си задавай въпроса дали си част от проблема, или част от решението?
28. Ако се съмняваш в принципите на Вселената, те няма да работят за теб.
29. Да не прощаваш, значи да не разбираш принципите на Вселената и твоето място в нея.
30. Всяко нещо съществува с определена цел като част от съвършения разум – Вселената.
31. Каквото дадем, това ни се връща.
32. Медитацията ти дава възможност да опознаеш твоята невидима същност.
33. Щом се научиш да влизаш във вътрешното си царство, винаги ще имаш на разположение специално убежище.
34. Ти си тук с определена цел и тя не е да натрупаш материални блага.
35. В света не съществува стрес, а само хора със стресиращи мисли.
36. Никой не е способен да предизвика в теб гняв или стрес, само ти самият можеш да го сториш, в зависимост от начина, по който възприемаш твоя свят.
37. Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие.
38. Когато осъзнаеш и почувстваш чудото, което представляваш, добиваш увереността, че няма нищо невъзможно.
39. Всички велики учители са ни оставили едно и също послание: вникни в себе си, открий невидимата си по-висша същност и познай Бога чрез любовта, която те изпълва.
40. Причината за нашите страдания е умът ни – умът, който държи на предпочитанията си и не позволява на другите да бъдат такива, каквито са.
41. Слей се с душата си, вслушай се във вътрешния си зов за спокойствие и целенасоченост. Само при такава умствена нагласа истинската магия ще бъде достъпна за теб.
42. Не си закрепостен в сегашното си положение, докато не решиш да бъде така.
43. Идваш на този свят с малко голо телце, а ако имаш късмет, напускаш го в голямо сбръчкано тяло.
44. Спокойният ум, умът, който внимава да не вреди на другите, е по-устойчив от всяка физическа сила във Вселената.
45. Отнасяй се с търпение и любов към всяка плашеща мисъл. Упражнявай се да гледаш на страховете си като страничен наблюдател и ще видиш как се разсейват.
46. Животът ни е такъв, какъвто го направят мислите ни.
47. Всички твои съмнения са препятствия, които ти пречат да влезеш в царството на истинската магия.
48. Освободи се от мисълта, че нещата не би трябвало да бъдат такива. Те СА такива.
49. Никой не може да бъде собственик на каквото и да било. Колкото по-скоро го осъзнаеш, толкова по-добре ще съумееш да се настроиш в съзвучие с чудесния принцип на изобилието.
50. Откажи се от „нуждата. Почувствай със сърцето си, че нищо повече не ти е необходимо, за да постигнеш цялостност, а после ще се убедиш как всички външни неща стават все по-маловажни в сърцето ти.
51. Душата ти, онова тихо празно пространство в теб, е твоят съветник. Тя винаги те насочва в правилната посока.
52. Интуицията е любящо напътствие.
53. Когато разбереш, че си господар на намеренията си, ще осъзнаеш, че си господар и на целия твой свят.
54. Ако смяташ, че винаги трябва да бъдеш такъв, какъвто винаги си бил, значи се противопоставяш на израстването.
55. Парите – също като здравето, любовта, щастието и всички чудотворни събития, които искаш да постигнеш, са резултат от целенасоченото ти съществуване. Те не са самоцел.
56. Да бъдеш целенасочен, означава да бъдеш в мир със себе си, а именно това трябва да даваш и на другите.
57. Ако позволиш на Бога да говори чрез теб и да се усмихва на Земята чрез теб – като даваш безкористно и осъществяваш своето предназначение – благополучието ще бъде твоята награда.
58. Отдай се на новото съзнание, на мисълта, която шепне: „Аз мога да постигна това веднага. Ще получавам цялата помощ, която ми е необходима, докато следвам намерението си и търся подкрепа в себе си.”
59. Да бъдеш подчертано привързан към физическата си външност, означава да си осигуриш доживотно страдание, наблюдавайки как тялото ти преминава през естествените фази на съществуването, които започват от мига на зачеването ти.
60. Не позволявай в тялото ти да се промъкне старец.
61. Стареенето е само заучен начин на съществуване.
62. Като се съсредоточаваш върху дишането си, като медитираш и потвърждаваш гласно намеренията си, можеш винаги, когато е необходимо, да увеличаваш жизнената си енергия.
63. Вътрешната отдаденост, насочена към собственото ти съвършенство, е материалът, от който се творят чудеса.
64. Онова, за което мислиш и говориш, прераства в действие.
65. Погледни на всяко препятствие като на нова възможност.
66. Когато ни нараняват, хората правят единствено онова, на което са способни при дадените обстоятелства.
67. Ако не простим, ще позволим на тези стари рани да продължават да болят.
68. Бог работи с теб, а не вместо теб.
69. Изобилието, синхронността, безпристрастността и единението са работещи принципи във Вселената. Просто трябва да се настроиш на тяхната вълна и да им позволиш да действат чрез теб.
70. Вслушвай се в тялото си и то ще ти каже всичко, което трябва да знаеш.
71. Чудесата се случват мигновено. Бъди готов и ги очаквай.
72. Можеш да направиш всичко, което желаеш. Всичко!
73. Не искай нищо и ще получиш много.
74. Колкото повече се стараеш да извлечеш някаква полза за себе си, толкова по-малко ще се радваш на онова, което отчаяно търсиш.
75. Погледнати от позицията на днешния ден, незначителни и привидно несвързани случаи са те довели до тук.
76. Ти си душа, свързана с тялото, а не тяло, което притежава душа.
77. Изобилието идва, когато обичаме това, което правим.
78. Всичко, на което в момента се противопоставяш, те отдалечава от изобилието.
79. Готовността да използваш вярата и познанието ще дойде при теб само чрез мислите ти.
80. Чудесата могат да се случат едва след като се освободиш от идеята за „невъзможното” и си позволиш да почувстваш магията на познанието.
81. Първата стъпка към освобождаването от нагласата за оскъдица е да благодариш за всичко, което си и което имаш.
82. За да превъзмогнеш съмненията в себе си и да влезеш в твоето царство на истинската магия, трябва да се държиш така, сякаш вече си станал онова, което искаш, и да знаеш, че можеш да го постигнеш. За да опознаеш чудесата, трябва да носиш в себе си щастие и хармония.
83. Мислено си представи онова, което би нарекъл чудо. Задръж видението. Отхвърли неверието и скептицизма. Позволи си да предприемеш пътешествието към истинската магия.
84. Проучи внимателно онова, което смяташ за невъзможно, а после промени възгледите си.
85. Говорим с Бога насаме и наричаме този разговор молитва. Тогава защо обратната връзка ни се струва толкова неестествена – особено след като вярваме, че Вселенският разум, към когото се обръщаме, съществува?
86. Просветлението се състои в спокойното приемане на това, което съществува.
87. Зачитай физическото си същество като приют на душата. Щом откриеш вътрешния път, външният сам ще се появи.
88. Получаваме само онова, което желаем да приемем.
89. Създай си вътрешна хармония – така любящата ти душа ще насочва физическото ти поведение, вместо душата ти винаги да бъде на второ място.
90. Истинската същност на живота се разкрива пред нас в мълчание.
91. Любовта означава да даваш и няма нищо общо с онова, което получаваш.
92. Твоите чудеса са си вътрешна работа. Обърни се към себе си, за да сътвориш магията, която търсиш в живота си.
93. Ако решиш да се отнасяш към физическото си „Аз” с благоговение и почуда и дълбоко в себе си проумееш, че невидимото ти „Аз” желае обитаваното от него тяло да бъде възможно най-здраво, значи си ученик, който е добре подготвен.
94. Твоите ограничения се определят от твоето разбиране за възможното и невъзможното. Промени тази нагласа и ще премахнеш всички ограничения.
95. Цялостното същество, наречено „човек”, не може да функционира хармонично, когато компонентите са в противоречие.
96. Пътят към единението минава през вътрешната хармония. Пътят към вътрешната хармония минава през тишината.
97. Процесът на смъртта в материалния свят ти позволява да живееш.
98. В съвършената Вселена няма случайности.
99. Всички ние сме част от безкрайна Вселена.
100. Всички ние идваме от никъде, стигаме до тук и сега и отиваме никъде. Едно и също е. Едно е.
101. Няколко минути в пълно благоговение ще допринесат за духовното ти пробуждане повече от всеки курс по метафизика.
102. Да бъдеш духовно същество, означава да можеш да се докосваш до невидимата си същност.
103. Влез в спокойното уединение на своя ум. Именно там ще откриеш Бога.
104. Вселената, в която съществуваме, е съвършена. Забави крачка и й се наслади докрай.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 2882 Коментари: 0 Гласове: 1
16.03.2017 21:05 - Израстване

Израстване

Мъката преобразувам в радост –
изпитанията са моите уроци,
мога да падам,
но мога и да израствам.
Разочарованието стопявам с прошка,
недостатъците и слабостите,
учат ме каква да не бъда,
какво да не правя,
какво дори да не помислям.
Кръстът ми е тежък,
но аз ще го използвам като стълба,
по която да се изкача нагоре,
надраствайки себе си,
преодолявайки миналото.
Господи, благодаря ти за всичко –
за моите уроци,
за моите победи,
за всички мои опитности.
Пречиствам се,
душата ми приема и разбира –
всичко за мое добро е,
от мен зависи.
Най-голямата болка,
активира най-голямата сила.
Господи, подкрепи Духът ми,
който иска да се издигне високо,
там някъде близо до Теб!

Деляна Ангелова


image
  
Категория: Изкуство
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 16.03.2017 21:06
 Не е лесно, но е велико!

Не е леко, но пътят на Духа води към върхове.
Трудно е, но си струва всеки милиметър.
Постлан със стъпките ни неуморни,
този път извежда ни към извори животворни,
вътре в нас самите, в нашите Божествени души.
Триумфът, вървейки завихряме в себе си.
Успехът ни дебне, жадуващ за сбъдване.
Сълзи и усмивки, слънце и дъжд,
дъга сътворяваме – знак небесен, разноцветен -
мост, по който да преминем нагоре и отвъд.
Чиста мисъл, свято чувство!
Бог е нас и ние Бог сме
от самото начало, сега и завинаги!
Свещено Единение!
Благословена Благодат!
Озарение на жадно очаквалите сърца!
Любовта е тук!
Не е лесно, но е велико!
Нали?!

Деляна Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 873 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 12.03.2017 16:47
08.03.2017 13:47 - За нея
 Чeстит празник, любящи, нежни, сияйни създания! 
Нека всеки ден, всяка жена по света се събужда с усещането, че е здрава и силна, обичана и безценна, че светът я очаква да го дари със своята любов и нежност, доброта и съчувствие, с красота, сила и мъдрост!

image

За нея

 
Твоята сила -

Волята на Бог е скрила.
Твоята нежност 
е начинът, по който 
Той докосва душите ни.
Ласката ти 
е топлината на Неговото Сърце.
Думите ти -
носят шепотът на Духът Му.
Ти - воин,
ти - свято гнездо, 
ти - опора, защита 
и благослов.
Красотата се изразява 
в твоята същност.
Изящна и фина,
трептиш като криле на пеперуда.
Горда и могъща -
ти пазиш Светлината,
пламъка поддържаш, 
огъня разнасяш.
Живееш с мисъл, чувство и грижа за другите.
Всичко минава през твоята струна - душа.
И тя трепти в Любов и Вяра изконни.
Ти - пазител и творец в света.
Очите ти са прозорци 
към безкрайността на Всемира.
Косите ти са антени,
улавящи и най-лекия трепет.
Сърцето ти е извор на Любовта.
Ръцете ти са крилете на ангели.
Умът ти е люлка на Мъдростта.
Твоето име тук е жена.

 

С респект и почит, 
възхита и преклонение 
пред Духа на Женската Енергия 
във всичките й невероятни превъплъщения 
и проявления.

Деляна Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 11.03.2017 17:29
 Искам да съм като цветята,

дори със корени в земята
да се стремя,
да протягам ръст нагоре,
да се разтварям за благодатта,
щедро да раздавам
красотата и аромата на Духа.
Искам да съм като птиците,
да стигам високо, високо,
да знам кога да напрягам криле,
и кога да се оставя
на енергията, на вятъра
и да се рея,
блажено отпусната,
да се наслаждавам на полета,
на небесата.
Искам да съм като децата,
чиста и невинна,
свободна и безгрижна,
играеща и щастлива,
в радост безпричинна,
извираща от нищото,
да бъда спонтанна и естествена,
неподправена и истинска.
Искам да съм като дърветата,
стабилна и и силна,
постоянна и балансирана,
да мога да вземам и давам,
който иска люлки да вплита в мен,
който има нужда
да свие гнездо в клоните ми
и да се чувства защитено и уютно.
Даже въздуха около себе си
да мога да пречиствам
и да отнемам негативността,
без да губя себе си.
Искам да съм като Бог,
да обичам безусловно,
да се отдавам абсолютно,
да творя,
да правя чудеса,
да бъда Истината,
Вярата и Мъдростта,
които носят прогреса,
които дърпат ни напред,
които правят еволюцията,
които са същността,
смисълът и творението
в безмерната,
безгранична Любов!

Деляна Ангелова

image

 
Категория: Изкуство
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове: 4
 Георги Раковски – основоположник на революционното крило на национално-освободителното ни движение. Неговите принципи ще бъдат възприети от ученикът му Васил Левски и ще бъдат наследени и прокарани от политиката, която провежда Стефан Стамболов, убит от руски агенти през 1895 г.. Неслучайно руският консул в Цариград – граф Игнатиев ще поиска от османските власти ликвидирането на Васил Левски и обезглавяването на революционната ни организация, като лично предлага четиримата българи в състава на комисията, която съди Левски. (http://istinata.bg/?p=646).

image
Откъс от брошурата „Руската убийствена политика за българите“, издадена през 1861 г. Първият тираж, излязъл в Букурещ, е изкупен изцяло от руски агенти от „Добродетелна дружина“ и унищожен. Раковски успява да отпечата втори тираж от 3000 бройки, който успешно е разпространен в България. В текста на брошурата Раковски остро критикува лъжливите обещания на руските агенти, опитващи се да привлекат български заселници. В нея той описва десетилетните опити на Русия за промяна на етническия състав на цели региони  в България, като след всяко поредно нахлуване в българските земи завлича със себе си хиляди българи,  които заселва основно в Южна Украйна.  Той прави исторически обзор на българо-руските отношения от времето на Светослав Игоревич и заключава, че заробването на българите и завладяването на България е трайна руска цел, която сега се осъществява в съгласие и със съдействието на османските власти. През 1875 г. Христо Ботев ще опише и прочистването на българите, заселени в тези земи и зверствата, които руските власти извършват спрямо тях.
image
image
Оригиналът на статията на Ботев във вестник „Знаме“
В статията си Ботев проследява съдбата на част от онези българи, които са се подлъгали поколения назад да напуснат родните си земи и да се окажат в лапите на Руската империя. Свидетелските показания сочат, че стотици българи са товарени на шлепове, които са потапяни в Черно море.
Във в-к Дума Ботев пише през 1871 г. :
„Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.” ( 
http://istinata.bg/?p=16 )

image
Цитатът е от статията „КОЙ“, която Захари Стоянов публикува в отговор на руският панславист Аксаков, предложен от Русия за първи български княз. След Съединението , когато машата на Русия – Сърбия напада България и е попиляна, Русия къса дипломатически отношения с България, а Аксаков пише в декемврийския брой 1885 г. на вестник „Русь“ :
„Българите не трябва да имат нищо свое! Нито армия, нито полиция, нито държава. Те трябва да бъдат погълнати от Руската империя“.
Достойният отговор на Захари Стоянов е прескочил през десетилетията и днес, от позицията на времето, ние можем да твърдим, че той е по-актуален от всякога.

image
Откъс от  „Принос към историята на социализма в  България” , издадена през 1906 г. В книгата Димитър Благоев прави един исторически обзор на русофилските предатели  в новата българска история през призмата на класовия подход на анализ на историческите факти. Тук Благоев, от позицията на времето практически доказва онова, за което още Георги Раковски предупреждава – че трайна цел на руския империализъм е завладяването на България и подчиняването й като губерния в състава на една паразитна империя.

image

Откъс от стихотворението „На руските воини“ написано по повод вероломното нападение на Русия над България и разгромът, който храбрата българска армия осъществява над руснаците през есента на 1916 г. В резултат на руската агресия Русия ще подпише най-унизителния договор в историята си, с който ще капитулира пред България и нейните съюзници на 3 март 1918 г. – Брест – Литовския договор. С този договор Русия губи от територията си над 1 милион квадратни километра. Днес тези земи се наричат Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Молдова, Грузия и Армения и в тях думата „Русия“ се счита за мръсна дума. Датата на подписване на договора не е случайна. Избрана е от българския министър-председател Радославов като символичен отговор на вековната антибългарска политика, провеждана от руския империализъм, разкъсването на българските земи, схизмата (непризнаването) срещу Българската църква, обявена от руската църква, организирането на поредица от заговори, преврати и метежи с цел присъединяване на Родината ни като поредна губерния към империята, както и убийства на български политици и патриоти. В края на своя творчески път Иван Вазов заема патриотични позиции и най-сетне разбира истинския сатанински характер на руския империализъм. Впрочем, Вазов престава да бъде русофил още след престоя си в Одеса през 90-те години на 19 век, откъдето се завръща в дълбоко психическо разстройство, видял с очите си какво представлява Русия отвътре и каква политика прокарва в окупираната Украйна.
Десетилетия наред укривани факти от нашата история, преиначавани, премълчавани. История, писана от слуги на руския империализъм, обслужващи неговите идеологеми. Една камара такива бяха произведени в професори по история само и само да премълчават или тълкуват превратно тези исторически факти.
Часът на истината дойде.
http://istinata.bg/?p=1155
Категория: Изкуство
Прочетен: 1874 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 05.03.2017 15:17
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178964
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031