Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178913 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Декември, 2019 г.
2 3  >  >>
В душите ви тъмното ще изгори,
но трябва всеки да си позволи
към енергията божествена да се отвори,
за да може тя с вас чудеса да стори.
Ще влезе тихо, нежно отвътре ще погали,
ще стопи леда, мрака няма да пожали,
ще огледа всичко вътре във вас,
ще разчисти, ще разнищи, ще разтреби.
Всичко затлачено, ненужно и отдавна непотребно,
което вие мълчаливо търпите,
оставяте във вас стари програми да държи,
да гние, да разлага се и даже да вони.
Всичко това ще бъде унищожено,
че то безумно ви вреди,
затваря ви портали и врати,
през които новото би могло да влети,
като пролетен вятър, като ураган ако трябва дори,
за да може пространството ви вътрешно да се освободи
от всичко, което ви вреди,
което ви спира,
докато новото напира,
вие да сте на нужната чистота и честота
да сте отворени, светли и чисти,
да приемате вдъхновени и озарени,
да бъдете осветени и благословени,
да станете Едно с всичко това,
което ви помага, подкрепя и защитава,
през прехода да преминете
по начин не унищожителен и фатален,
а напротив възраждащ, съзидателен и кардинален,
всичко на ново ниво да се повдигне
и вие да сте част от този процес,
а не в ума ви да има протест,
за старото да се държите,
и в миналото да се застопорите.
Посоката е само напред и нагоре,
и който това не иска да приеме и разбере,
не може да получи божествените дарове,
но много ядове ще има да бере,
за туй че се съпротивлява,
вместо да се хармонизира и просветлява,
на божестеното да се оставя
да го очиства, зарежда и осветява
с тази енергия, която душите ви е създала,
за тях милее, и всичко би дала
да ги види пак чисти и святи,
помежду си любящи и с Бога сляти.
Реликви от Любов и Светлина,
за Вечността отредени,
с всичко от Бога надарени,
за да бъдат заряд и движение
към възвишени цели и намерения,
които във Вселените чудеса творят
и отварят път и в най-непрогледната тъма,
за да бъде Любов, Сътворение и Красота,
която всички да увлича
и на Твореца на всичко да прилича
по святост, възвишеност, мъдрост и съвършенство.
Да бъде!
За благото на всички
възлюбени, божествени частички!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове: 4
30.12.2019 15:52 - За ангелите
 Ангели

"Казва Христос: “Ако не станете като малките деца”. Именно децата са ония възвишени души, които са пратени от небето. Когато тези души в децата остареят, ангелът, който е слязъл, се връща на небето. Всички деца са ангели до известна възраст. След това тези ангели се връщат в небето и хората стават обикновени. Виждате – изгубва се онова благородното, хубавото; остава нещо грубо и просташко, животинско, няма го предишното дете. Някой път този ангел до стари години остава. Но у човека често този ангел се заменя с плътския човек, който казва: “Да ядем и пием, туй ще ни остане!”
Човек, който е на земята, първо трябва да си зададе въпроса, какво иска. Трябва да зададе този въпрос и да си отговори разумно. Щом е дошъл, какво е неговото предназначение? Детето, когато се яви в света, какво е предназначението му? Дете ли да си остане? Старецът – старец ли да си остане? Нито дете трябва да остане, нито възрастен, нито дори старец. Какво е предназначението му? Никой не знае какво трябва да бъде човек. Казват, че ангел трябва да бъде. Когато се научиш да работиш, ти ще станеш ангел.
Сегашният живот има смисъл дотогава, докато ангелът е с тебе. Той ще уреди твоя личен живот и твоето семейство, той ще уреди и твоето обществено положение, той ще уреди и положението ти за в бъдеще. Ти ще бъдеш член на онова велико царство, което сега съществува. Един ден на земята ще бъдеш забравен. Хиляди хора са забравени. Но между онези, разумните същества, няма да бъдеш забравен. След като минеш от този свят в другия, ти ще бъдеш приет от тях. Някои казват: “Като умрем, всичко ще се свърши”. Така може да мислят обикновените хора.
Във всеки човек, в къщата на тялото му живее едно същество, което е красиво – разумно същество живее в човека. Някой път туй същество е затворено, някой път е свободно. Вие виждали ли сте човешката душа? Аз съм я виждал. Тя е един ангел, който е затворен в колиба, който е затворен в затвор.
Аз не свързвам Любовта с брака. Бракът е търговска сделка, а Любовта е Божествен процес, който е общ за цялата природа. Той е непреривен процес в целия космос, във всички живи същества от най-малките до най-големите. Между ангелите брак не съществува. Ако един ангел на небето реши да се жени, веднага ще го изпъдят навън. Ако двама ангели си кажат една груба дума, от тях нищо няма да остане. Между тях помен от груба дума няма. Те имат грамадна сила, могат да се проектират със своите 25 милиона криле и да летят с бързина по-голяма от тази на светлината. В кратко време един ангел може да преброди пространството.
Някои искат да видят ангел, но това на земята засега е невъзможно. За да видиш ангел, ти трябва да се преустроиш. Енергията, която излиза от ангела, е толкова мощна, че ти не можеш да я издържиш. Ще се простреш на земята. Искаш да го прегърнеш като човек, но това е невъзможно. Трябва да стоиш далеч от него. Ангелът минава от една слънчева система в друга. Той минава милиони километри сам из пространството така, както човек изобщо не може да си представи.
Ще кажеш: “Искам да стана ангел”. Ангелът е нещо извън човека. Той е в областта на човешкия дух. Това е областта, в която човек се развива. Следователно ти говориш за човечеството.
Има ангели, които направляват човешкото сърце и ум. Когато човек не слуша тези ангели, осакатява тялото си.
На земята навред има въплътени ангели, служители на Бога, които са готови да се отзоват на всеки вик за помощ.
Благодарение на тези ангели и служители Божии хората могат да понесат тези изпитания, през които минават. Земята и човешкото сърце минават през голямо преустройство. Бог създава у хората едно ново сърце и написва на него Своя закон. Той създава и нов ум на хората, с нова конструкция, за да могат да дойдат новите хора в света, с ново разбиране.
Та казвам, от разумното в нас не се смущавайте. Туй, разумното, дето и да влиза, в който и да е човек, то добре ще се прояви. Тъй че ако сега добре се държите – в едно възприемателно състояние – невидимият свят, по-разумните от вас, по-напредналите души – ваши братя, ще ви предадат своята мисъл. Те са невидими, те имат тяло – ето тук, ако вие си отворите очите, ще видите как те минават, но не са с такива тела като човешките. И те гледат, те се взират – и като видят един, че е готов, веднага му обръщат внимание, те го обикват и имат същото отношение като хората и правят разлика като хората. Като те обикне някой от тях, посещава те по-често, почва да работи върху теб и ти ставаш по-здрав; мисълта ти почне да работи, въодушевяваш се, хората започват да ти обръщат внимание – някой мисли за тебе. Има такива братя. Тези братя ги наричат ангели-хранители. Както щете ги наричайте, но те се грижат за хората. Без тях човек е изгубен, без тях човек е като сираче, оставено на пътя. А когато имаш такъв ангел-хранител, имаш една майка, която се грижи за теб. Като заплачеш – тя дойде. Имаш нужди – задоволява ги. Имаш ли ти майка? Под думата “майка” аз разбирам всички онези разумни отношения с невидимите, които имаме. Те са вашите баща, майка, братя, сестри, които взимат участие във вашия живот и всичките копнежи могат да задоволят. Това не е да се разправя на другите – да не разправяме на външните хора за интуицията, за разумния свят. Но щом осъзнаем тези неща, те ще се проектират на земята. Всички хора по земята, на каквато и степен на развитие да са, са под тяхното влияние. И над растенията, и над животните, и над водата, и над въздуха, и над светлината, и над топлината – над всичко тези ангели са господари на положението. Когато господарите дойдат на земята, тогава на съвременните хора, които са още деца, ще се подобри положението. Един ден вие сами ще видите как ще се поправи светът. Нали сте виждали онова състояние на човека, когато дойде почти до умиране? После идва една нова фаза, човек претърпява голяма криза, но изведнъж се осъзнава, дойде му една мисъл и казва: “Няма да умра, ще оздравея!” От този момент започва едно повдигане, повдигане... Ако го попитате по кой начин е оздравял, той ще ви каже: “Не зная”. Почувствал, че оздравява, но как е станало – не знае. Та казвам: един ден у вас ще се зароди чувството, че ще стане нещо. Като дойде тази сила, ще почувстваш голяма промяна, голямо подобрение.
Някои могат да разправят, че след като умреш, ще отидеш между ангелите на небето. Това никой не може да опише. Има разни описания, но най-хубавото за онзи свят е на Сведенборг. Той го е описал конкретно. Както се описва земният живот, така описва той небесния. Той говори за ангелите, бил е между тях, говори за техния език, прави сравнение между земния и небесния живот. Той разправя подробно, хвърля светлина върху всичко това. Когато разказва за ангелите, Сведенборг казва, че понякога и те са тъжни, лицата им се променят. И самите ангели не знаят от какво става това. Има разни предположения, но както и да мислите, има някои неща, които не могат да се обяснят.
Сега вие мислите, че учените хора, светиите, са прекарали само един редовен живот. Вие не сте били в положението на светията. И ангелите някога са били прости хора като вас, но сега са ангели, минали са по един ред, повдигнали са се, познали са истината, започнали са разумно да служат на Бога от Любов, доброволно. Затова са ангели.
Живот, Знание и Свобода са атрибути на ангелите. Те имат отношение към духовния свят. Физическият свят е обаче за хората. Към тях се отнася третата категория причини: движение, учение и работа.
Ангелите са красиви, пластични, подвижни, в тях няма нищо в покой, всичко е в движение.
А при хората как е? Тръгнал някой, навел се, изкривил се, отпуснал се, едва си влачи краката. Гледаш друг се намръщил, разгневил се, защо, каква е причината? Причината е дяволът.
Ангелите са от друга еволюция и никога не са били като нас тежки, тромави, плътни, бавни. Те възприемат знания без физически мозък и сетива.
Ако ангелът иска да разбере земния живот, той трябва да слезе на земята, да живее между хората. За земния живот ангелът е толкова голям невежа, колкото човекът за духовния живот. Един ангел не може да разбере как е възможно човек да греши, човек пък не може да разбере как е възможно да не греши. По това именно се различават ангелите от хората. За ангелите има само една невъзможност: те не могат да грешат. Обаче слезе ли един ангел на земята и се облече в плът, той вече разбира какво нещо е грехът, какво нещо са грешките. Когато хората се освободят от плътта си и отидат на небето, и те ще бъдат праведни, ще живеят чист и свят живот като ангелите.
Онзи, който е създал небето и Земята, трябва да живее във вас. Слушайте Неговия глас и вашето бъдеще Той ще определи. Ще имате едно познание. Ще проверите нещата. Аз не искам да вярвате. Ще проверите. Може да си болен, ще оздравееш. Може да си невежа, ще станеш учен. Може да си лош слуга, ще станеш добър. Всичко ще се измени, когато един ден се намериш в положението на ангел, който владее законите. Тогава ще бъдеш свободен. Тогава ще кажеш: “Има Един, който е създал небето и Земята, Комуто ще служа”. Понеже три неща има, които са вечни: Любов, която носи живот; Мъдрост, която носи знание; и Истина, която носи вечна свобода за човешката душа."

Картината е на Виолета Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1899 Коментари: 0 Гласове: 3
30.12.2019 11:08 - Ангели
Ангели, ангели, толкова добри -
божествена Любов във вас гори.
Мили, нежни и любящи,
като слънцето искрящи.
Виждат и усещат всичко.
Състрадават и разбират,
утеха за всекиго намират.
И никога не спират
да напътстват и помагат,
да помилват и изцеляват,
вяра и кураж да дават.
Там където е мрачина
да изливат Светлина.
Надежда да даряват,
Мъдрост да подаряват.
Тихо шепнат ни в душата
и изпълват ни сърцата
с Любов към Бога крилата,
за да можем да летим,
да мечтаем и творим
своите най-красиви мечти.
Благодарим!


image
   
Категория: Изкуство
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове: 1
 Нищо не може да се сравни с Теб

Всичко, което се случва
е за да се върнем при Теб.
Всичко, което ни мъчи
е защото сме се отдалечили
твърде много, от Теб.
Всичко, което ни радва
са твои дарове за нас,
когато сме готови
да ги получим.
Има ли защо да търсим
това, което е дълбоко в нас?
Защо да се разсейваме с преходното,
когато Вечността е отворена за нас?
Защо губим и замърсяваме Енергия,
когато можем да намерим себе си
в изначалната чистота?
Защо сме мрачни -
произлезли от екзалтацията на Светлината?
Защо мразим и убиваме живота -
сътворени от Висша и Безусловна Любов?
Защо си съперничим и вредим,
когато сме плод на едно и също
и всъщност - братя и сестри?
Нищо не може да се сравни с Теб,
Отче наш.
Когато сме Теб,
всичко фалшиво и нечисто изчезва.
Няма суета,
няма омраза,
няма жестокост.
Чувствителността на Твоята Любов в нас
може само да радва,
да дава,
да пречиства,
да зарежда,
да вдъхновява,
да извисява!
Как мога да се отблагодаря
и да изразя своята Признателност?
Най-добре да бъда Теб
и да се оставя да бъдеш,
да се проявяваш и чрез мен,
тук долу на Земята,
в Зората на Светлината
и вечната, безконечната
Любов, Надежда, Истина,
Мъдрост и Вяра.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове: 4
28.12.2019 10:14 - Благодарност
 Благодарност

Доброто, което в нас напира
и иска да се реализира.
Съчувствието, което ни помага
другите да усещаме и разбираме
като свои братя и сестри.
Любовта, която иска да се отдаде,
да прегърне, да пречисти, да спаси.
Разумът, който иска да предпази,
да успокои, да балансира.
Мъдростта, която да помага не спира
уроците си всеки навреме да разбира.
Щедростта, отворена към всички
безусловна, без да подбира.
Топлотата, стопяваща ледовете,
разстоянията скъсява
и стените премахва.
Духът, който иска да освободи и разшири,
всеки с добра воля да може да живее и лети.
Радостта, преливаща на фонтани
в пъстри цветове, багри и усмивки.
Красотата, която иска да се изрази
и някой да я сътвори и въплъти.
Всичко това си Ти,
в нас.
Ти си причината, поводът,
мотивът, вдъхновението.
Ти си Изгревът, Извора, Началото.
Ти си Животът, Движението, Светлината.
Ти си Въздухът, Огънят, Земята и Водата.
Ти си Този, който създава, сътворява
и себе си на всекиго раздава,
за да бъде, да обича,
да гради и да твори,
да сбъдва красиви и чисти мечти.
В името на Любовта!
В името на Бога!
За благото на всички!


image


 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1315 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 28.12.2019 10:29
 Време за Завръщане

Любов е Твоето име,
Истина,
също и Светлина,
Вяра чиста и свята,
Съвършенство и Красота.
Благодат те зовем,
Закрила и Топлина.
Справедливост и Правдина,
Мъдрост и Доброта.
Висш Разум
грижещ се за всички неща.
От Теб произлезли
пак към Теб се стремим
с цялото си същество -
Наш Отец, наш Дом.
Отдалечаването от Теб
е най-страшното ни изпитание,
но ние се завръщаме
по-опитни, съзрели.
Приеми своите деца
в по-висшите нива,
по-близо до Теб -
Ти - Майка, Ти - Баща.
Сгушени в Твоята Енергия
лекуваме своята душа.
Къпем се в Любовта
и ставаме Чистота,
поемаща и излъчваща
Твоята Светлина.
Любов вечна,
Татко мой,
думи нямам
да благодаря!
Теб почитам,
Теб искам да бъда,
към Теб летя.
Завръщането към Теб
ми дава желанието да живея.
Ти - Начало и Източник на всичко,
сливането с Теб е нашата екзалтация.
Всичко друго е суета.

image
 
Категория: Изкуство
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове: 4
21.12.2019 22:48 - Душа
 Душа

Душата - прелестни трели!
Душата не знае предели!
Душата в радостни сълзи!
Душата към Бога се стреми!
Душата копнее и цъфти!
Душата нежно звънти!
Душата вдъхновена песен пее!
Душата в Небесата се рее!
Душата въздиша и шепти!
Душата е пълна с мечти!
Душата лети и се смее!
Душата расте и зрее!
Душата изстрелва се далече!
Душата в Любовта се врече!
Душата чувства и се раздава!
Душата лъчи Любов и засиява!
Душата Бога възхвалява,
с всеки свой стон,
с всяко свое дихание.
Душата е лъчезарно сияние!
Душата поспри и послушай,
почувствай я - звезда пътеводна,
лека, волна и свободна!
Ще те отведе там -
откъдето дошъл си,
за да бъдеш себе си
по начина, за който
винаги си мечтал -
съвършен, завършен, цял.
Обратно в сърцето на Бога!
Очаквани, обичани,
винаги добре дошли
в обятията на Отца -
притихнали успокоено деца!
Завръщане в Любовта!
Люлката на Всемира -
всичко побира.
Висшият Разум
те познава и разбира.
Така както никой друг не би могъл,
защото само Изворът знае и цени
всяка своя капчица пътешестваща
и има мъдростта и търпението
да я съпътства и очаква
пак обратно в Цялото,
независимо какво твори,
защото е безусловна Вяра и Любов,
не съди, не кори,
но нежно помага,
всеки да намери себе си
обратно в Съвършенството.

image


 
Категория: Изкуство
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 02.05.2020 12:09
 Любов и Признателност на Светия Син, Светия Дух и Отца!

Мили хора, цял ден светлите ме подбутват да дам различна гледна точка за Бог, за празниците, на фона на това, което виждам и чета в коледната еуфория. Е, най-сетне по повод на поредното стихче, което ми попадна на хоризонта, в което от Бог се иска, като че ли ни е длъжен, даже се иска леко обидено и нацупено, защо пък не ни сбъдва тези наши желания, толкова много ли искаме? Вече не мога да съм равнодушна към подобни излияния, защото в тях има стара енергетика, наслоена ни от религиите, а е крайно време това вече да се преобръща. Докога ще разчитаме Бог да свърши нашата работа, да ни бъде слуга, да ни сбъдне мечтите и желанията. Той очаква от нас да му бъдем помощници и опора, ние чакаме от Него и пасуваме, докога така? Бог дава на даващите, на активните, на смелите, на тези, които знаят какво искат, осъзнали са своята сила и мощ, а най-много дава на тези, за които приоритет е благото на Цялото и мислят, действат и работят за това, като проводници на божествената енергия, информация, любов и трансформиращи хората и планетата ни сили.
Бог сме ние - всички заедно, защото Той е вътре в нас и навсякъде, а не само там някъде отвъд. Когато открием Бог в себе си, ставаме Едно с Него и това Едно е чудотворящо и пресътворяващо всичко и всички!
Друго нещо, което ме безпокои е това че Иисус остава в сянката на дядо Коледа, на пазаруването, на ястията и пиенето. И наистина признавам, тъмните перфектно са си свършили работата и са изместили фокуса на вниманието, на енергията ни от душата към плътта, от Духа към егото, от Единението към съревноваването, непрекъснатата борба за надмощие във всички планове.
Мили хора, тези празници са за Иисус, за неговото рождество, за неговия живот и дело, за неговия пример и дарове за нас, за неговата саможертва, за това, че е поел и отнесъл греховете ни, за това, че ни е спасил, че ни е дал Ново Начало, истинския смисъл и същност на нас самите, на всичко около нас, нашият живот и смърт, на нашите взаимоотношения помежду ни. Дал ни е себе си, дал ни е Отца си, дал ни е Светия Дух с цялата им Светлина, Любов, Мъдрост и Вяра. От нас се иска в тези дни да въплътим всичко това още по-красиво и могъщо от всякога, да бъдем потопени в Святост, Благодарност и Признателност, да поискаме и да направим всичко, за да бъдем достойни за всичко, което ни е дадено и ни се дава, сега по-изобилно от всякога. За това не ни трябват пищни трапези, материални подаръци и комерсиални неща, напротив трябва ни единение с божественото вътре в нас и разгръщане на потенциала ни максимално. Това е истинският празник, това е истинската заря, това са даровете, това е красотата и изобилието. Те не се купуват с пари и са невидими за окото, но са най-голямото богатство, което ние можем да получим и да отдадем на Вселените, които ни очакват в Космическата Тишина, докато ние шумно се занимаваме в личния си тесен кръг. Да разтворим и разгърнем себе си енергийно в уединение и сливане в Любовта и Мъдростта на Отца ни, а когато се обединим в това, няма да има невъзможни неща за нас и ще сме въплътили Божието Царство на Земята. Да бъде! Обичам ви! Но най-много обичам Теб - Татко Мой - Отец, Теб Иисусе, Сине Свети и разбира се Божествената Майка! Благодаря ви за всичко! Водете ни по пътя към Вечността, към Съвършенството, Висшия Порядък и Справедливостта, за да бъдем достойни за вашата Любов, Благодат и Благословии.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 255 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 04.12.2020 00:54
18.12.2019 20:03 - Възвръщане
 Възвръщане

Родена от Духа,
въплътена в плътта.
В дуалност живея
между два свята
толкова различни.
Дете на Небето,
рожба на Земята.
Звездите канят ме,
но тук съм призована
с мисия свещена -
да помогна на Земята,
която в страдания се мята,
в агония са й телата,
а някога трептяла е
в райска позлата.
И пак времето
назад развръщаме,
за да започнем от изначалното,
приключвайки финалното.
Сбогом на страха и тъмата.
Приветстваме Любовта и Светлината,
които възкачват Земята
пак високо в Небесата,
за да излъчва към всички Вселени
своята Мъдрост и Красота,
Разноцветие и Чудеса.
Перла в Пространствата на Бога.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове: 4
16.12.2019 18:53 - Нов залез
image
image
image
image
image
image

Категория: Изкуство
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 16.12.2019 19:30
15.12.2019 18:31 - Залез
 Залезът. Слънцето отива да свети и топли от другата страна на Земята.

image

След залезa. Идва светлината на другите звезди.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове: 4
 Слънце, небе, птици летят! Ура! Радост, вдъхновение! Блаженстване и благодарност! 

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 15.12.2019 15:01
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178913
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Декември, 2019  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031