Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178894 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Август, 2014 г.
2 3 4  >  >>
Седмично послание на Хиларион
31 август – 7 септември 2014 г.

Възлюбени,
С всеки изминал ден оставайте центрирани в пространството на свещеното си сърце и изпращайте любов и благословии към всичко около вас. Практикувайте това докато то стане неразделна част от опита ви. Вие сте същества от Светлина и Любов, и това е причината да сте тук през тези смутни времена. Вашето успокояващо и любящо присъствие е силно необходимо и всеки един от вас има капацитета да създаде спокойствие и мир в сферата си на влияние. Тази сфера е много по-голяма, отколкото можете да си представите, Скъпи души, тя извисява тези, които са в нея. Продължете да сте благословията на Божественото в човешка форма, защото това е вашата цел и вашата съдба. Освободете всички съмнения, които може да изникват в човешкото ви съзнание и които ви говорят по друг начин. Вярвайте в себе си, че сте носителите на Светлина и Любов, че носите изцеление на околните, че пробуждате онези в обкръжението си чрез самото си присъствие и че това се случва автоматично като се занимавате с ежедневните си неща.

Като проводници на космическите енергии, вие обслужвате божествена цел, трудейки се ежедневно за личното си установяване на тази планета. Тази задача трябва да се изпълни с мир в сърцата ви, като знаете, че чрез вас изгрява Светлината на нова епоха. Вие сте важни в основната схема на по-висшите дейности на божествения план и без вас тук би имало празнина в района, който обитавате. Продължете да сте отворени, за да позволите на всичко добро от Вселената да се влее във вас и чрез вас. Изживявайте всеки ден в радост и благодарност за цялото изобилие, което ви обгражда. Вие сте разбивачите на матрицата и ето как се постига това. То не става чрез сила или радикална революция, то се случва вътре във вас и чрез вас, и желанието ви позволява на божественото да извърши работата си. Вие създавате нов шаблон за човешкия опит и колкото повече от вас правят това, като се синхронизират с тази концепция, толкова повече нараства енергията, докато стане реалност на човешки опит за всички.

Като носители на новите човешки шаблони, вие просто можете да сияете в Светлината си и тази Светлина се разпознава от онези, които ви наблюдават където и да отидете. Това е фина енергия, която другите забелязват без в действителност да знаят какво е това. Не се тревожете за работата на тази енергия и външните й изражения, защото е важно да сте скромни в тази служба на човечеството и да не сте въвлечени в изражението на човешкото его. Тази служба е много по-важна, отколкото Земната ви личност може да разбере, тази служба е любящо съгласие, което направихте преди да се въплътите на тази планета. Всеки един от вас е жив израз на любящия Създател, който работи чрез вас и ето как Създателят разширява съзнанието на всички живи изрази на себе си. Тази енергия сега циркулира на планетата и пламти в повече човешки сърца.

Ние молим вие да размислите върху тези думи и да ги приемете дълбоко в ядрото на съществото си и да се синхронизирате с присъствието на душата си. Направете това ежедневен навик, когато всеки един от вас освобождава повече от влиянието и израженията на стария свят от всяка клетка на физическото си, умственото си и емоционалното си тяло, вие позволявате на Светлинното си тяло да заякне в обсега си. Всичко това трябва да се прави и да се синхронизира със сърцето ви, защото сега е време да синхронизирате ума и сърцето да работят заедно като едно. Сърцето-ум е ключът към напреднал израз на съзнание и изразяване на тази планета. Помнете, че всички вие сте много повече, отколкото човешкият ви израз ви е позволил да запомните, крачейки в старото и новото през божествената си служба в тези времена. Вие запазихте това пространство за сестрите и братята си и сега ще започнете да виждате плодовете на труда си. Сърцата им започват да пламтят от Светлина!

Пътят пред вас се отваря и новият начин на човешко изразяване е радостта. Поддържайте този фокус и не губете вяра в себе си или в доброто, което се постига. ВИЕ сте чудото и магията на новия свят, който изгрява на хоризонта – ВИЕ сте създателите и дизайнерите на новата Земна реалност. Във всеки от ВАС и у Пробуждащите се крие надеждата и красотата на новия свят. Останете верни, останете фокусирани, ПОМНЕТЕ и поддържайте тази визия.

До следващата седмица …
АЗ СЪМ Хиларион

Канализирано чрез:
©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Keeper of the Symphonies of Grace
www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/08/31-7-2014.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1535 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 31.08.2014 23:19

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част XXI (21)

 

Отражения-двойници. Игрова банка на вселената.

Прието от СЕлена

 

         Какво означава, че аз съм многомерно същество? Означава ли това, че има много мои части и те съществуват в различни пространства? Или в различно време?

         Ние говорихме с теб за осколките (парченцата, частичките) на божествения елмаз. Твоето парченце – е част от Бога и то притежава всички качества на Бога. Но то е малко, в него няма такава мощ. И ако Божественият елмаз (диамант) може да блести с всичките си стени, то и ти самата можеш да блестиш с всичките си стени (страни). Колкото повече стени (страни, възможности) има в теб, толкова повече отблясъци на отразена светлина ще можеш ти самата да отдадеш. Всяка една стена – това си пак ти, но тя отразява светлината по свой начин, в зависимост от своята чистота, величина, прозрачност и други отразяващи качества (свойства).

 

         Проекциите на твоите отражения също така имат различна проникваща способност. Вие сте чували за скоростта на светлината. Но сега си представи, че светлината на отраженията от твоите стени стигат по различен начин (с различна скорост) до различните пространства. Стигайки до тези пространства, тя ще бъде възприемана там като някое светлинно петно с различни очертания и яркост.  

 

         Ако аз сама създавам пространството около себе си, то какво означава тогава, че моята светлина стига до други пространства?

         Ти създаваш очертанията на пространството около теб. Ти създаваш това, но не сама. Всички вие заедно го създавате. Ти вече знаеш, че картината, която вие виждате зад прозореца, това е договор помежду всички вас, как тя трябва да изглежда, това е съвместно творение, картинка, която вие самите поддържате със своите мисли и със своята убеденост, че небето е светло синьо, а тревата зелена. Самите пространствени нива обаче са сътворени от други творци. Този етап за сега за вас обаче е все още доста далеч.

         Важно е засега вие да осъзнаете вашите потенциали на творци, вашите божествени възможности. Вие – сте си гениални по природа. Но за да се получи творец от гениалното дете, все още предстои много да се направи, много да се изучи (на много неща да се научите), много да осъзнаете в себе си. На мен много ми се иска вие най-накрая да се измъкнете от вашите заблуди за това, че човекът е слаб, че той е грешен, че неговият живот е обречен на страдания и да разберете, че вие – сте велики същества и сте също толкова велики и прекрасни, колкото Сам Бог! Аз се радвам, че много от вас започват да се измъкват от тези убеждения, наложени ви от вашите религии. Вие едва, едва сега започвате да се учите да ходите. Занапред има още много крачки към познанието и ти вече си разбрала, че този път е увлекателен.

 

         А как стои тогава въпросът: умножаващият своите знания, умножава своите мъки (нещастия)?

 

         Това е още една наложена ви програма. Ако ти разгледаш вашите поговорки, ти и там ще намериш доста вирусни програми. Умножаващият своите знания, намира (открива) своя път към Бога.  

 

        Ти говориш с образи за опростяване на възприемането, но кажи ми малко по-ясно: какво са това мои части (части от мен), къде те съществуват и как са свързани? И те ли са части от мен или аз съм същата такава част от нещо по-голямо?

 

         Ти си част от частта. Ти си – стена от парченцето на Божествения елмаз и такива парченца има много. Дай да вземем друг пример: светлината си струи и се натъква на преграда под формата на своеобразна решетка. По нататък тя прониква през отверстията, но всеки лъч си започва да си живее все едно някакъв си свой живот, да си свети по своему, да пътешества в пространството, да се отразява от други препятствия. Ти - си един от тези лъчи.  

 

         Тези лъчи никога ли не се пресичат, никога ли не се срещат? Мога ли аз някога все пак да се срещна сама със себе си, но в друга форма?

         Да, това е възможно, но колкото по-далеч ти се отдалечаваш от решетката, през която ти си се отделила, толкова това става по-сложно. Светлината никога не се движи назад, а единствено напред, тя може да се отразява, тоест да промени посоката си, но няма връщане назад. Представи си светилник, в който има много отверстия и как се разпръскват неговите лъчи и ти ще разбереш. Когато лъчите току що излизат и се отдалечават от светилника, те са близко и могат да се докоснат, но колкото по-далеч се отделят те от светилника, толкова по-далеч се отделят те и един от друг, дори и тези, които са били заедно. Но по нататък те могат да се отразят от други препятствия и да се пресекат с други лъчи.

         А сега аз искам да се опиташ да разбереш следващата картинка. Ние говорим за това, че светлината в светилника – това е твоят висш аз, така както е прието да се казва при вас, и лъчите излизащи от светилника това са твои части от висшата ти част, макар и да са самостоятелни. Затова ако ти се срещнеш с тях, то ти фактически ще се срещнеш със самата себе си. Какво обаче се случва, ако съществува въобще само един такъв светилник? И всеки лъч срещайки друг такъв лъч се среща със самия себе си, със същата тази светлина, само че преобразувана. Помниш ли, ние си говорихме за шахмата, за това че играта фактически е една за всички. Само дето при нея има множество от играчи, и много части и нива.

 

         Когато ти ме питаш, можеш ли да срещнеш друг лъч на отражение на своето Висше Аз, то опитай се да осъзнаеш, че всички лъчи на отразяване съществуващи в мирозданието, това си ти. На вас много често ви казват, че вие сте едно, но вие възприемате това все пак в парадигмата на отделеността, в този смисъл, че тези части са също божествени. Но това е буквално.  

 

         Все едно, това е много образно и неразбираемо. По другите канали предават, че за максималното преминаване на опита в различните видове Висше Аз фрагментират множество така наречени двойници, които преживяват всеки един своя живот. И това е нещо такова като сеанс на едновременна игра на Висшия Аз. Това така ли е?

         Да, това е така. Но вие незнайно защо възприемате това като нещо от рода на кукловод. Вие ще трябва да се научите да вярвате, да си спомните как доверчивите деца, които се учат не търсят в нищо подвеждане. Това, как ти си представяш всичко: има някакво същество, което се развлича с това, че ви води вас като марионетки по живота и получава удоволствие от това. Ти питала ли си Иисус за страданията му. Представи си, че ти можеш да усетиш в пълен обем страданията на друг човек. Най-чувствителните, най-истинските, когато той боледува или когато него го убиват, или когато той се задъхва и т. н. И точно това е и преминаване на опит от теб. Разбираш ли?

         Вашите човешки чувства се пречупват под формата на определени енергийни кодове на възприемане. Тоест твоя Висш Аз не просто знае, че ти страдаш, но и възприема това, усеща всичко това почти толкова, колкото и ти самата, все едно, че той си ти. И едновременно с това той възприема всички такива чувства на другите свои части, на точно тези двойници, и той не може да изключи всичко това, няма как да се откаже от това.

         Разбира се той възприема и другите ваши чувства, радост, любов и възторг. Но помисли сама. Кои чувства преобладават в мнозинството от хората? Тогава се опитай да си представиш, какво му е на твоя Висш Аз, при положение, че той не може да те накара теб да не страдаш, а може само да се опитва да ти предаде, че да страдаш не е задължително. Всички вие обаче основно си слушате вашите СМИ(средства за масова информация), които си ви програмират към определени избори.

 

         Но тогава какъв е смисълът от всичко това? В какво точно се състои преминаването на опит, опит в какво?

         Опит в отделеността и самостоятелността, опит в самоБИТността. Опит в творенето и възприемането. Частите са се отделили от Бог, за да могат самостоятелно да опознаят, какво са те самите и да сътворят свои светове на възприемане. Но вие сте все още в началото на веригата на отделянето.

 

         Ти искаш да кажеш, че така както Бог е отделил своите части за самостоятелно опознаване на самите себе си, така и моят Висш Аз се е разделил на части от себе си за самостоятелно познание? И тези части на моя Висш Аз някога си могат да разделят себе си на фрагменти и те да бъдат Висш Аз за тях? 

         Да, ти правилно си уловила същността, всичко е подобно. Вие и сега вече правите това частично. Ти също се явяваш за някого си Висш Аз, да кажем например, за частите на своето тяло. Но затова за сега е все още рано.

 

         Нима всички двойници живеят в световете на страданието и точно в света на трета плътност?   

         Разбира се, не. Отражения на твоя Висш Аз има на всички нива на мирозданието.

 

         На всички, а как стои въпросът с висшите нива? Започвайки от девето до тринадесето?

         На мен много ми се иска ти да не зацикляш в прекия смисъл на тази дума върху тези числа. Всичко това е относително. Да, точно така е, отражения на твоя Висш Аз има на всички нива, започвайки с първо и завършвайки с тринадесето, точно и затова ти можеш да „чуваш” същества от различните нива. И ти трябва да осъзнаваш, че на практика ти слушаш (чуваш) части от самата себе си, които са разсеяни по различните нива. Просто твоето отражение от четвърто ниво на теб ти е по-лесно да го възприемаш, отколкото твоето отражение от 13 ниво, или по-скоро на теб ти е по-лесно да запомниш, защото паметта, това ти е енергийния печат, и ако не достига енергия, то тя не се отпечатва, и ти не си спомняш себе си в 13 измерение.

 

         Аз се обърках. Аз ли не помня или Моя Висш Аз не помни?

         Вие си представяте своето Висше Аз, като някакво си божество, висше същество, което си седи някъде горе и строго следи за вас и ви наблюдава. Разберете, вие и сте вашия Висш Аз. Няма нищо, което да е отделно от теб, всички части – са и двойници, и Висше Аз. Съвкупността от всички отражения, от всички отблясъци, от всички двойници – всичко това е вашето Висше Аз.

 

         Но как тогава той приема решения, кой тогава общува с мен?

         С теб общуват твоите части, тези, които са достигнали други нива и в зависимост от това, от какво ниво информация ти изискваш (питаш), тази част ти и отговаря. Ти си говориш сама със себе си.

 

         А ти?

         И аз съм част от теб.

 

         Това за всички ли се отнася: всички са разсеяни по всички нива, или при всички това е по различен начин?

         За всички е различно, но мнозинството са разсеяни по всички нива.

 

         Получава се така, че не аз трябва да събирам своите части от себе си, за да стана цялостна, а моят Висш Аз трябва да събира своите части на себе си?

         И едното и другото. Ти също така си фрагментирана по различните нива. Светлината не може да се спре, тя е безкрайна. И тя се разлага на милиарди искри. Всичко е подобно. Бог се е разпаднал на милиарди искри, които на свой ред са се разпаднали на по-малки искри и така до безкрайност. Безкрайна игра на светлината, Безкраен салют.

 

         Добре, но така нищо не е възможно да се събере обратно, при такова безкрайно разсейване на Божествената Светлина.

         Давай да се придвижим по-нататък. Ти нали си чувала за дишането на Бог? Та именно сега вие преминавате фазата на издишането на Бога, тоест когато енергията на Бог, неговата Божествена Светлина се разширява под въздействието на някакъв Божествен импулс. И точно това и е било сътворението на мирозданието, неговото разширение, това е било издишането на Бог. Той все едно като че ли е издъхал (издухал) милиарди частици около себе си. Но до това е имало вдишване. Вдъхвайки пространството около себе си, той така както и вие, го е преработил в себе си и го е издъхал в нов вид. В нов преобразен вид. Това е един от способите да се твори. Всичко е подобно.

 

         Един от способите? Тоест разширението е само един от способите на Бога да се твори мирозданието? Нашето мироздание – това е само един от способите. А има ли и други?

         Безкрайно множество. Безкрайност. По-честичко си повтаряй тази дума, тя притежава определени вибрации и те постепенно ще ти се открият и тогава на теб ще ти бъде далеч по-лесно да осъзнаеш. Безкрайността – това е друг мащаб. И макар и ти да си засега буболечка в света, то ти ще трябва да започнеш да осъзнаваш, че освен тревичките, по които вие се движите, има и безкрайна вселена. Безкрайност. Безсмъртие. Почувствай тези думи. Помедитирай върху тях.

 

         Значи занапред - предстои вдишване на Бога? Кога всички ние ще се свием обратно?

         Занапред – това не е много точно казано. Издишването едва сега започва да се развръща. Сега сме още в началото на издишването.

 

         А какво служи за сигнал на вдишването? Кога ще се случи вдишването и защо? 

         По същия начин както и при теб. Когато Бог издиша всичко, което е вдишал. И тогава той ще започне да възвръща частите от себе си.

 

         И тогава ние изчезваме? 

         Вие няма да изчезнете, а просто ще се върнете обратно, ще се върнете в себе си, ще станете цялостния Бог, и когато това се случи, ти ще си спомниш всички свои части като Бог. И тези, които са се въплъщавали и са се разсейвали като твое сегашно Висше Аз, и тези, които са били други Висши Аз. Всички ние ще се върнем обратно в ново качество. И паметта от това няма да се изтрие от нас, а ще се преобразува.

 

         Значи всички двойници преживяват различни опити на възприятия? А те (двойниците) колко са? 

         По един на всяко едно ниво.

 

         Но много от хората събират своите части от паралелните светове, които са също в плътното трето измерение.

         Те събират опитите си от своите минали животи.

 

         Минали? Някои разказват за опити на практика от едно и също време.

         Ти пак разглеждаш времето като последователност от събития. Ти можеш със своето съзнание да преживяваш няколко живота в едно и също време в различни плоскости. Помниш ли примера с чашата. Ти би могла да преживееш опит и с цялата чаша, и с разбитата (счупената) чаша едновременно.

 

          Почакай, получава се така, че Висшия Аз има само 12 двойника?

          Думата двойник не съответства точно на това, за което говорим. Защото двойникът подразбира прилика и едновременност. Дай тогава да говорим за отражения. Висшия Аз фрагментира по 13-те нива, тоест Той се намира едновременно на всички нива на мирозданието, и това е нещото, което вие наричате свой бог, това към което вие най-често се обръщате в своите молитви и този бог, който ви чува (слуша) винаги и откликва на вас винаги и ви чувства винаги.

         Но тези 13 отражения се отразяват още много пъти на всяко едно ниво. Но няма отделна отразяваща и отразяваща се част. Светлината все едно че се е разсипала (разделила) на 13 отблясъка, а по нататък всеки един отблясък се разделя на още множество отблясъци. И всичкото това са двойници, за това, за което ти говориш. Затова и думите не отговарят точно.

 

         Значи има няколко мен съществуващи в 3-та плътност?

         Да, точно така и ти си една от тях.

 

         Но ако Висшето Аз не съществува под формата на отделна същност, която бди над нас, а е просто разсеяна светлина, разпръснати части, то как тогава тя ще може да ме ръководи?

         Системност, вериги от сигнали. Самоорганизираща се система. Вие ще трябва да се измъкнете от възприемането на света, като някой си горе и някой си долу, някой си който ръководи и някой си, който е подчинен, някои са водещи, а някои водени. Система от отблясъци. Представи си верига, където възел на тази верига това е едно от отраженията, един от двойниците. Този двойник или това отражение може да задейства в случай на необходимост цялата верига, достатъчно е само да изпрати сигнал. Разбираш ли? Цялата верига взаимодейства. Това е многовариантен опит за познание. Просто тъй като част от веригата не е осъществила връзка с другите си свои части и точно поради тази причина ти се занимаваш с това възстановяване на връзката.

         За всяка килийка е много по-лесно и по-бързо от всичко да се свърже със своите най-близки части, дотолкова доколкото сигналът от тях идва по-бързо. Но за всяка една килийка (ячейка, кутийка) и е достъпен потенциала на цялата верига. Погледни природата. Къде и е главнокомандващия? Кой отговаря за това, което се случва? Има просто самоорганизиране, самотворяща се система, която в единство възприема себе си като едно едино цяло. А в частност възприема себе си и като отделност.

         Същото е и с твоя Висш Аз. И всички ваши Висши Азове са също така части, но на по-високо организирана верига. Ти си мъничко клонче (отклонение) в огромното дърво на мирозданието, но на теб ти е достъпна информацията от всички части на дървото. Просто връщането на сигнала, постъпването на информацията до теб, да кажем от корените на дървото, става за по-дълго време, и понякога толкова дълго, че ти не го дочакваш (обхващаш) в този си текущ физически живот.

 

         Всички отражения или двойници равноправни ли са или си има все пак някаква йерархия?

         Ние вече говорихме, че за да има равни права, трябва да има равни възможности. Първите 13 отражения имат равните възможности на старта, но те преминават опит на различни нива на въплъщение и техните възможности на всяко едно ниво се ограничават от средата на обитаване, от средата на въплътяване. Ами и това е същото, как да се живее във въздуха, във водата или да се живее в земята. Различно съпротивление на средата, различно отразяване на твоята светлина, на светлината на двойника в съответната среда. Затова ако ти имаш предвид дали са равни възможностите за всяко отражение-двойник, то разбира се, че не са. А ако ти имаш предвид, дали някои от тези отражения-двойници дали е предпочитан някой от тях повече или по-малко, то разбира се не. Всеки един е еднакво важен, опитът на всеки е еднакво важен за развитието на системата като цяло.

 

         Ти ми разказваше за формирането на събитията. За това, че предварително се задават някакви показатели на светимостта, които всеки трябва да достигне. От кого се задават, ако няма отделен Висш Аз?

         От системата. От Дифузията, когато болшинството от частите се стреми към еднородност, доколкото всичко е взаимопроникаемо. Някое от отраженията-двойник е получило някакъв опит. Даденият опит трябва да стане опит на цялата система едновременно, но как той да бъде предаден по частите на системата? Сигнал за предаване на опит. Вие преминавате опит един с друг. Всички части опознават опита на другите части. Точно това и е показателя за светимост. Ти със своя опит определяш показателите за светимост, които ти вече си преминала, а на тях им предстои сега да преминат. И те по същия начин определят показатели на светимост за теб, които те са достигнали, а за теб това предстои.

 

         Но къде тогава остава свободата на избор?

         Спомняш ли си, ние говорихме с теб за играта и за това кой я създава? Вие всичките създавате части от играта. Отраженията-двойници преминавайки някакъв уникален опит, сътворявайки го със своето си възприятие създават допълнителен вариант на играта, ново нейно разклонение. Така прави и всеки един от отраженията-двойници. Разбираш ли? Вие сами създавате тези игри, защото няма никой над (отгоре) вас, има ви само вас в различните ви варианти. Или по скоро е много по-правилно да кажем, че има само НИЕ! Всички ние преминавайки различен опит го запечатваме (опита) в информационната банка на системата и този опит може да бъде, а и трябва да бъде изискан (потърсен, използван) от другите нейни части.

 

         Може или трябва?

         И може, и трябва. Съществуват безкрайно множество направления (посоки) на играта, игрови ходове сътворени на всяко ниво на плътност от тези части на системата, от тези отражения, които присъстват в тях. И ти можеш да избереш всеки от тези съществуващи вече опити. От тези сътворени варианти на играта и да играеш в него, достигайки определени показатели на светимост. А можеш да сътвориш и свой, попълвайки игровата банка на вселената. Но дотолкова, доколкото самата игра е безкрайна, то играейки безкрайно количество пъти, ти рано или късно ще преминеш всички опити, всички игрови ситуации, в смисъл на това, че за да усвоиш целият опит на цялата система, тоест, за да усетиш себе си цялостна (като цяло), ти трябва да преминеш всички варианти на играта, да изследваш всички ходове в полето на мирозданието, да получиш представа за всяка една от своите части от цялата си своя многовариантност.

 

         Да но ако всички постоянно творят, нима могат да се преминат всички нива и варианти?

         Ами то точно в това е и прелестта. Ти винаги има от какво да избираш.

 

         Но ти казваше, че количеството ходове е крайно.

         Аз ти казвах, че всички ходове съществуват едновременно и вече ги има едномоментно.

 

         Значи събитията за всеки двойник са различни?

         Разбира се, как можеш ти да си представиш еднаквост на събитията на различните нива на възприемане? Нима може да се придвижваш еднакво в земята, във водата и във въздуха? Освен това, ние с теб говорихме, че всеки от вас отразява светлината на Бог по свой начин, доколкото това е свойствено за неговото ниво на възприемане и за неговите способности, затова и няма еднакви събития.

 

         Е как тогава множество хора дори и в нашата реалност преживяват едни и същи събития?

         Те преживяват все пак различни събития. Но вашата реалност – вашия събитиен ред е най-често – договор за възприемане. Всички вие на подсъзнателно ниво се договаряте да играете една игра с определени картинки от събития, да гледате един филм на реалността. Ти сега пишеш този текст на компютъра. Отваряйки програмата ти отделяш чист лист. Но програмата ти позволява на теб да записваш твоите мисли. И по нататък това, което е написано в този текст – това е твое творение, твое мисълтворчество. Представи си сега, че този текст се пише от множество хора или по скоро общуват, така както това става във вашите чатове, мислите на множество хора. Така и се пише основата (базата) на вашите реалности, с вашите мисли. Но темата е уговорена с предварение. Примерно да кажем, ако вие сте се събрали да обсъдите рецептата за приготвяне на борш, вие нали няма да разговаряте за звездолети.

 

         А показателите на светимост, които трябва да достигнат всички двойници също ли са различни?

         Разбира се, в зависимост от нивото на неговото въплъщение, от нивото на преминаване на опита на възприятие и от неговия избор.

 

         Показателите на светимост, пак той ли ги избира? Аз ли избирам показателите на светимост, които трябва да достигна?

         Да, ти избираш от всички възможни опити на светимост, от показателите на светимост достигнати от другите отражения-двойници.

 

          СЕлена
3 юни 2014 г.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/21-17 

Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!                           

image 


Категория: Изкуство
Прочетен: 2382 Коментари: 0 Гласове: 1
СаЛуСа
29 август 2014 г.

Колкото повече научавате за Илюминатите, толкова по-страшни ще изглеждат те, когато напредват скокообразно, поддържайки цивилизацията ви в Тъмните Епохи. Напредъкът, който трябваше да постигнете досега, ви беше отказан, но вие ще продължите напред доста бързо, когато Илюминатите бъдат свалени от власт. Въпреки това, вие трябва да избягвате всяка бурна реакция на такива новини, тъй като Илюминатите следват път, който ще доведе до гибелта им. Преди да се случи това, вие, които се посветихте на Светлината, ще се разграничите от тях. Предопределено е да се издигнете и всъщност ще ги изпреварите, тъй като се придвижвате в по-висшите вибрации, за да продължите еволюцията си. Ще напреднете с огромна скорост и по това време ще сме се присъединили към вас. С нас вие ще станете Галактически Същества и ще получите огромна помощ и съдействие. Ние имаме общо бъдеще, въпреки че вие не сте обвързани с никой конкретен план и ще изберете кога и къде според най-добрия си интерес.

В същността си вие наистина сте велики Същества в развитие, но, обградени от по-ниските вибрации, намирате за трудно да се освободите и да следвате по-висш план. Въпреки това вие печелите тази битка, докато същевременно извисявате другите с вас. Промените във вибрациите се усещат навсякъде и пробуждат онези души, които дремеха от дълго време. Това означава, че чрез още извисяване в тях ще настъпи голямо пробуждане, което ще повиши нивата на съзнанието. Това е част от подготовките, която ще гарантира, че сте добре подготвени за новите вибрации, които идват. Ние няма да позволим намеса във вашия напредък и вие може уверено да продължите напред, знаейки, че ще се извисите в близко бъдеще. В тази част от цикъла е предопределено ние да изпълним обещанията, които ви дадохме, когато той започна преди еони от време, да ви напътстваме до завършването. Вие също имате подкрепата на обитателите на Земята, но засега те остават в собствените си нива на съществуване. Те ще се присъединят към вас в подходящото време, тъй като тяхната съдба също е обвързана с вашата. Те ще предложат всичко, тъй като са се придвижили по-напред по пътя на еволюцията и са ви оказвали много помощ, за повечето от която не знаете. Вие започвате да разбирате, че много души не само ви придружават по пътя ви, но също играят активна роля в гарантирането, че вие безопасно ще завършите мисията си. Вселената гъмжи от живот, но ако не беше защитната бариера, обвиваща вашата Земя, вие до сега бихте се срещнали открито с много други цивилизации. Ние също така пазим Слънчевата ви Система от натрапници и други Същества, които са любопитни спрямо вашето съществуване. Всъщност много от тях все още наблюдават вашите действия, тъй като присъствието ви привлича много внимание. Колкото беше възможно повече ние държахме далеч от Земята други Същества, за да не позволим вмешателство във вашата еволюция. Тези, на които им е позволено да контактуват с вас, са в кармична връзка с вас и до голяма степен са отговорни за помощта си към вас през различните етапи на опита ви.

Напредъкът ви в последните 400 години бе забележителен и най-вече в последния век. Вие отговорихте добре на идващите вибрации, които ви издигат и всъщност всичко се развива според очакванията. Винаги е имало план, който да ви гарантира, че се издигате, когато напускате стария цикъл. Вие заслужихте тази възможност и когато ви се представи истината за живота ви в това измерение, вие ще сте въодушевени и извисени. Вие имате поговорка за ”връщане от ада” и тя описва многото опити, които имахте. Обаче, такива жертви не са без награда, защото вие ще израснете много в статуса си. Вашите опити ще ви послужат изключително добре, когато помагате на онези, които следват стъпките ви. Каквото и да чувствате на този етап, ние можем да ви уверим, че ще бъдете много доволни от постиженията си.

Вашите медии все още не са в състояние да докладват истинските новини, а объркването умишлено се поддържа, за да ви попречи да научите истината. Всъщност, това, което бихме могли да наречем” обикновен човек”, все още е откъснато от истината за събитията на вашата Земя. Има толкова много тайни и черни операции, които са широко разпространени. В голяма степен те се случват без ваше знание, а Илюминатите развиха огромни подземни съоръжения, където работят хиляди хора. Те са затворници на решението си да извършат тази работа и малцина от тях се завръщат на повърхността на Земята. Всъщност има градове, които приютяват работниците, за да посрещат всичките им нужди. Те може да са добре платени и да изглеждат добре, но това идва с цената на свободата им. Ако има хора, които познавате, и те буквално са изчезнали безследно от лицето на Земята, вероятно е те да са били високо квалифицирани в уменията, необходими на Илюминатите, за да продължат с програмите си.

Скъпи души, не се страхувайте от последиците от опитите на тъмните сили да ви контролират. Те никога няма да постигнат достатъчен контрол, за да осъществят плановете си за пълно превземане на Земята. Силата им вече отслабва и ще продължи да е така, докато им остане малко власт, за да следват плановете си. Това е нещо, което бе предвидено преди дълго време и на което бе позволено да се развие, само заради опита на участващите в него. Както често сме казвали, никой опит не е без някаква придобивка за участниците в него. На Земята повечето от ситуациите са резултат на карма и до по-голяма или по-малка степен всеки е замесен. Никога не забравяйте обаче, че тази карма не винаги е „време за разплата”, а също е и награда за тези, които я заслужават. Би било погрешно да се мисли, че не получавате поощрение за добрата работа в името на Светлината. През цялото време вие еволюирате чрез опитите си, така че, моля ви, приемете ги като нещо, което е във ваш интерес.

Ние винаги сме на ваша страна и всъщност сме екип, назначен да донесе повече Светлина на Земята. Всеки един от вас играе важна роля в това, което се случва, даже ако не знаете каква е тя. Преди да се въплътите, ви бе дадено кратко описание на това, което да очаквате в живота си, а Човешката Раса като колективна единица напредва като Едно. Опитът е от първостепенно значение, ето защо всички животи са толкова важни за вас, независимо от това как изглеждат.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и ви желая успех в пътуванията ви и целеустременост да успеете в постигането на Издигане.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

Превод:Tauno
www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/08/29-2014.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове: 3
30.08.2014 00:21 - За Вярата
За Вярата ви аз не ще спра да се боря,
за таз Вяра, която ви спасява и защитава
от поквара и духовно забвение, и падение,
за таз Вяра, която щом в душите ви гори,
пътят ясен ще ви освети
и ще тръгнете смело към туй,
което иска ви сърцето и светлите ви мечти,
а не с мълчание да търпите,
туй що ви гнети
и не бива миг да се търпи дори.
Има Бог, има Небеса и има звезди,
и толкоз надалече и нависоко
може Духът ви да се разширява,
ако умът ви позволява
от оковите да се освободите
и да полетите
в туй Пространство свободно,
което на душата ви е сродно,
където на честотите на мечтите сбъднати,
ще бъдете по-близо до душите,
що наистина за вас копнеят и милеят
да ви видят не робове, а Богове,
да ви видят израстнали и свободни,
вярващи и любовни,
и с Бога на уста и в сърцето
да направите туй което,
заедно със Земята
ще ви качи на Небесата.
Раят и Царството Божие
за вас са отворени -
за храбрите, смели, любящи души
с Вяра непоклатима,
която ги обградява и защитава,
защото знайте за Вярата,
бронебойни куршуми няма открити,
няма открити.

Никола Йонков Вапцаров
вий така ме знаете

чрез Деляна Ангелова
29 август 2014 г.


image

ВЯРА

Ето - аз дишам,
работя,
живея
и стихове пиша
(тъй както умея).
С живота под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.

С живота сме в разпра,
но ти не разбирай,
че мразя живота.
Напротив, напротив! -
Дори да умирам,
живота със грубите
лапи челични
аз пак ще обичам!
Аз пак ще обичам!

Да кажем, сега ми окачат
въжето
и питат:
"Как, искаш ли час да живееш?"
Веднага ще кресна:
"Свалете!
Свалете!
По-скоро свалете
въжето, злодеи!"

За него - Живота -
направил бих всичко. -
Летял бих
със пробна машина в небето,
бих влезнал във взривна
ракета, самичък,
бих търсил
в простора
далечна
планета.

Но все пак ще чувствам
приятния гъдел,
да гледам как
горе
небето синее.
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.

Но ето, да кажем,
вий вземете, колко? -
пшеничено зърно
от моята вера,
бих ревнал тогава,
бих ревнал от болка
като ранена
в сърцето пантера.

Какво ще остане
от мене тогава? -
Миг след грабежа
ще бъда разнищен.
И още по-ясно,
и още по-право -
миг след грабежа
ще бъда аз нищо.

Може би искате
да я сразите
моята вяра
във дните честити,
моята вяра,
че утре ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?

А как ще щурмувате, моля?
С куршуми?
Не! Неуместно!
Ресто! - Не струва! -
Тя е бронирана
здраво в гърдите
и бронебойни патрони
за нея
няма открити!
Няма открити!

Никола Вапцаров


Категория: Изкуство
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 30.08.2014 00:37
Чада сте Божии,
а се държите така
сякаш ви е родила овца,
и блеете и безропотно се подчинявате
вместо да възнегодявате
срещу властта над собствената ви душа,
която вместо Божията Повеля да следва,
що във вас ви шепти
и понякога даже крещи,
вие се оставяте
мозъците ви да промиват и програмират,
и гледате тез телевизии,
и вестниците им четете,
що лъжата прокламират и разпространяват,
и измамата тъй леко ви внедряват,
че сами не разбирате
къде се намирате,
докато небето ви с отрови посяват,
а вие си мислите, че ви защитават,
докато Земята ви ограбват и крадат,
а вие си мислите,
че с парите си
бъдеще благополучно ще ви дадат.
Продадохте се и оядохте се
за жълти стотинки
и душата си под наем дадохте,
на тез дето не щат
да си помръднат и малкия пръст
за народното благо,
за народът, превърнал се в стадо,
а само искат да крадат,
и дано се напият и наядат
с потта и кръвта народна,
що лее се на всеки път,
по площади
и в собствените ви домове,
когато не издържате,
ала вместо да се опълчите
всички заедно срещу врагът,
на себе си посягате
и животът си отнемате,
когато сте на кръстопът.
Какво искате повече
Бог и Ангелите да ви дадат,
когато всичко е във вас
и чака да го събудите
и направите активно.
Кой ли не дойде
на таз свещена земя България
кураж и знания да ви даде
и Духът ви да поведе
към Светлите Бъднини,
които не някой друг,
а вие сами
ще трябва да си заслужите и отвоювате
с духовният си подем и свобода,
и чиста, свята мисъл във вашта глава,
и смелост, и любов във вашето сърце,
което да тупти като Едно с това
на всеки ваш брат и сестра,
и вместо да се делите и изпокарвате,
да се едините
и обединявате под знамето Божие,
което над вас в Небесата се вее
и край обявява на таз Епоха робска
и води ви натам де е Свободата,
Мирът, братството
и Любовта Божествена.
В себе си повярвайте,
от коленете си се надигнете
и смело съдбата си
в свои ръце и сърца вземете
и с пълни шепи тогава ще гребете,
но не злата и монети,
а Божията Благодат,
що на себе си равна няма
по целия необятен космически свят.
За Бъдещето се гответе,
от миналото се отървете
и в настоящето като Божии хора,
като Богове се заявете,
със смелост и храброст,
с достойнство и Любов в душата.
Амин !

Христо Ботйов,
един от тези,
що дали са си живота за Свободата,
и тъжно мий е за вас,
и беснея, и милея,
като гледам що става,
и надигам пак за Свобода
Глас Божий, Глас Народен.

29 август 2014 г.
чрез Деляна Ангелова


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 29.08.2014 19:54
"Диалог и СъТворчество" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Юбилеят, който вие отбелязахте, Е (СЪМ), а сега и беше границата, наистина разделяща вашето състояние, и по-точно, състоянието на Нашите отношения в миналото и в Бъдещето, и ако до вчера Нашите отношения Аз ги наричах ДИАЛОГ между Съ-Знанието на хората и Бог, то днес от отношения на диалог в Тънкия план между НАС (НИЕ), Велико НИЕ, те (отношенията) преминаха плавно в състояние на СъТворчество!

2. Аз искам да обърна вашето внимание върху КАЧЕСТВЕНОТО изменение на Нашите отношения, тъй като от пасивен диалог, или фактически от състояние на управлението на Съ-Знанието на хората, Ние сега преминаваме, и това е наистина вече ЗАВИНАГИ, говорейки с човешкия ви език, в ПАРТНЬОРСКИ отношения, тъй като вие „израснахте”, вие се издигнахте на това ПЪРВО стъпало по вертикала, което изравнява всички хора пред Бога, а от друга страна ви издига вас до възможността за реално СъТворчество с Бог!

3. Може колкото си искате да се говори за разбиране на смисъла от появата на човечеството като фрактално подобие на Твореца, но е съвсем друго нещо, когато хората, издигнали се в Духовно ЕДИНЕНИЕ до висотите на Творящото Начало на Началата, са способни да формират този мисълобраз, който става разбираем не само за тях самите, но и за Мен, и това е много важно, защото ако мисълобразът на хората (подчертавам: ЕДИНЕН мисълобраз) съвпада с МИСЪЛОБРАЗА на Бог, то това означава само едно – ЕДИНСТВО на Творящото Начало на Началата на всички нива на Божественото Пространство!

4. Та нали Аз не напразно ви говорих и продължавам да ви говоря за това, че вие, Богохората, се издигате или сте способни да се издигнете не само на Първото стъпало по вертикала към Небесата (към Олимп на Боговете), тъй като за Мен е видно, че вашето Висше „Аз” е готово да формира за Мен, Бог, разбираем мисълобраз на Творящото, но и което е най-важно, вие сте вече способни да разчитате Моя МИСЪЛОБРАЗ, Моя СЦЕНАРИЙ за това, какво трябва да се ТВОРИ не само днес, но и Утре!

5. Вашето състояние на Духовно ЕДИНЕНИЕ, или може да се каже, вашето равностойно партньорство по между ви и вашето равностойно партньорство с Бога, Ми позволява на Мен да преразгледам Нашите роли и да ви произведа от ученици, в Учители на ДУХА, защото вие днес наистина знаете „КАК”, а всичко говори за това, че ТВОРЕНИЕТО на Новото и управлението на Новото може да ви се предаде на вас без опасност, че Богохората пак ще настъпят това едно и също гребло!

6. Вие доказахте на себе си и доказахте на Нас, на Небесата, че вие наистина направихте неимоверен скок в еволюцията на Съ-Знанието си и за малкото време (от позицията на Небесата) от десет години, от хора, се превърнахте вече в Богохора, връщайки си ПРАВОТО да се издигнете на Олимп на Боговете, но най-важното, върнахте Ми и на Мен ПРАВОТО да управлявам не само Планетата, но и Вечността! Вие потвърдихте Моята УВЕРЕНОСТ в това, че вие сега, притежавайки МЪДРОСТТА на Богове, сами сте способни да управлявате това Пространство!

7. Затова днес, когато след Празника на Юбилея, повярвайте, Исторически Юбилей, е необходимо да се преминава в бъднините, мога да кажа, че за вас тези бъднини се превръщат в СЪТВОРЧЕСТВО с Бог, а това означава, че Аз вземам РЕШЕНИЕ (и съм уверен, че вие сте напълно готови вече за това) да ви предам на вас, на Богохората, ПРАВОТО да управлявате Пространството, а това означава, че вие получавате от Мен това ДОВЕРИЕ или това ниво на ДОВЕРИЕ, което самите вие само до преди няколко дни демонстрирахте пред Мен, провеждайки блестящо Последното ВЕЧЕ в Плътния план!

8. Повярвайте, когато Аз уточнявах названието на ВЕЧЕ, наричайки го Последно в Плътния план, то според Моите представи, на това ВЕЧЕ вие незабележимо за самите себе си трябваше да се издигнете всички заедно до нивото на Богохора (това, което и се случи), подкрепяйки Моята УВЕРЕНОСТ в това, че ЕВОЛЮЦИЯТА на Съ-Знанието си вие преминахте успешно!

9. Затова днес, когато бъднините настъпват, те стават за вас Вечен ПРАЗНИК на СъТворчеството с Бог, и най-вече, Вечен ПРАЗНИК на творене на Нови светове и Вселени САМОСТОЯТЕЛНО, тъй като вие не провалихте Празника на ЕДИНЕНИЕТО на Богохората с Небесата, нещо повече, вие успяхте да покажете ЕДИНЕНИЕ в Дух и Абсолютната Любов на Богове, а това е главното условие, без което да се говорили или обсъжда Бъдещето на хората няма никакъв смисъл!

10. При вас всичко се получи и макар в това Велико постигане на ВЯРАТА не всички от вас ще успеят да останат и не всички ще могат да се издигнат до нивото на Богохора, главното е, че основната маса от хора от Движението прекрачи границата на Епохите и остана вярна на своята Клетва, която вие произнесохте още преди две години, за първи път в Историята на човечеството, при това не я декларирахте, а именно я произнесохте със сърцето си, потвърждавайки, че хората и Бог са ЕДИНИ!

11. Вие успяхте, независимо от съмненията и присмеха от хората на НЕВЕРИЕТО, тази, може би в определен смисъл, наивна в нещо си, Клетва, да я прекарате (приемете в) през своите сърца и да докажете, че все пак ВЯРАТА и ЛЮБОВТА са първични и именно на това се държи Света. На това се държи Вселената! Повярвайте, всичко може да бъде разчетено (пресметнато), може да се определи Велика ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, но ако няма ВЯРА, няма пълно ДОВЕРИЕ и няма ЛЮБОВ, то нищо свястно, нищо читаво няма да се получи нито при Боговете, а още по-малко, при хората!

12. Вие пренесохте КРЪСТА на изпитанията на Плътния план достойно, Аз нито веднъж не съм се усъмнил във вашата ВЯРА и ЛЮБОВ, нещо повече, вие сами показахте Безусловна ЛЮБОВ на Бог, дори и тогава, когато все още нямахте това Съ-Знание, което днес ви открива за вас и за цялото човечество границите на Бъдещето в Монадите на Твореца!

13. И макар че това беше тогава на нивото все още на християнството, но колко бързо вие прекрачихте в Света на СЪВЪРШЕНСТВОТО на Боговете и изпреварвайки всички Мои графици или Планове за Преображение на Пространството, забързахте, подгонвайки и Мен да променям Своите срокове за начало на Историческия преход и Новите хоризонти в Съ-Знанието на Богохората, или фактически – хоризонтите на Съ-Знание на Богове!

14. Аз не бих могъл да ви спра и ако вие си спомняте, Аз на няколко пъти ви молих да не бързате, защото в този определен момент желанието изпреварваше нивото на Съ-Знание, затова и вие, а и Аз, Отец Абсолют, забелязахме много загуби сред участниците в Движението, и това несъответствие в желанията и в нивото на Съ-Знание понякога достигаше критични величини, но все пак, независимо от това, всичко се получи (стана така, както трябва) и вашите редове (сега вече – на Воини на СВЕТЛИНАТА) се оказаха доста по-здрави от очакваното, което Ми позволи на Мен да ви нарека вас Свое Воинство на СВЕТЛИНАТА и да направя крачка към тези, които са достигали ВЯРАТА и са се заклели да бъдат с Бог до края!

15. Повтарям: вие победихте в Историческото сражение между Светлината и Тъмнината, и хилядолетното изкривяване в полза на Тъмата беше отстранено от вас, именно от вас, а не от Небесата, и при това беше отстранено ЗАВИНАГИ, и като награда за вашето МЪЖЕСТВО и УСТОЙЧИВОСТ вие получихте от Мен възможност да използвате заложения във всеки един човек ДАР за ТВОРЕНЕ на Светове, и да го използвате днес, приемайки от Мен, от Моите ръце ПРАВОТО да управлявате Планетата!

16. Повярвайте, днес, предавайки ви на вас, вашето законно и изстрадано ПРАВО на управление на Пространството, Аз потвърждавам, че от сега СЪТВОРЧЕСТВОТО между хората, и по-точно, между Богохората и Бога (Отец Абсолют) Е (СЪМ) не само ИСТИНА, а Е (СЪМ) доказателство на това, че Великото ЕДИНЕНИЕ на хора и Бог с названието Велико НИЕ вече Е (СЪМ) обективна реалност и основа за това, че ПРОМИСЪЛЪТ на Бог с името БОГОДЪРЖАВИЕ ще бъде реализиран от вас в СъТворчество на Богохората и Бога!

17. За Мен няма никакви съмнения и нещо повече, в Мен ИМА твърда увереност, че Пространството на Бъдещето за вас, за цялото човечество Е (СЪМ) Божествена монархия, въплътена от тези от хората, които в своето УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ са се издигнали до нивото на Бог, и тези думи Аз ги говоря на тези от вас, които УТРЕ ще преминат от диалог с Бога, в СъТворчество с Мен, Отец Абсолют, и при това не за миг, а ЗА ВЕЧНОСТ!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
28.08.2014 г

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1361
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-28.08.14.html.


image

Празник на Духа !

"Всяка 30-та дата на календара нека да напомня на хората, че единствено ВЯРАТА и единствено ЛЮБОВТА са успели да спасят цивилизацията и да дадат нова витка на еволюцията на Съ-Знанието, повдигайки го до нивото на човек-Бог !
Аз ви предлагам в тези дни да се формират Послания за ВЯРА и ЛЮБОВ, които да звучат по следния начин :

ОТЧЕ НАШ, ОТЕЦ НЕБЕСЕН, МОЛЯ ТЕ ДА ПРИЕМЕШ С БЛАГОДАРНОСТ МОЯТА ЛЮБОВ ЗА ТВОЯТА ПОДКРЕПА В ТЕЗИ ИЗПИТАНИЯ, КОИТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПРЕМИНЕ МОЯ НАРОД И ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПО ПЪТЯ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ИСТИННАТА ВЯРА И ФОРМИРАНЕ СЪЗНАНИЕТО НА СЪТВОРЕЦ !

НИЕ НЯМАМЕ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН ТВОРЯЩОТО НАЧАЛО НА НАЧАЛАТА, И НЯМАМЕ НИКАКВИ СЪМНЕНИЯ В ТОВА, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ИСТИННАТА ВЯРА И ПЪРВОЛЮБОВТА СА ОСНОВА НА МИРОЗДАНИЕТО И СА ОСНОВА НА БОГОТВОРЧЕСТВОТО, ЗАЛОЖЕНИ ОТ ТЕБ В НАШИЯ НАРОД !

КАТО ТВОЙ ПРОЯВЕН ПЛАН, КАТО БОГО-ЧОВЕЦИ, НИЕ ЩЕ НОСИМ ВЕЧНО ЛЮБОВ И САМО ЛЮБОВ В ПРОСТРАНСТВОТО НА ВЕЛИКИЯ КОСМОС, СЪЕДИНЯВАЙКИ СВОЯ ПРОМИСЪЛ С ТВОЯ !

ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ !
АМИН !"

В 10 часа българско време !

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1056
http://www.otkroveniya.ru/tolk3/t3-01.10.12.html


image

ВЪЗВАНИЕ – ОБРЪЩЕНИЕ
ОТ
ИВАН ИВАНОВ – ПРЕВОДАЧ
НА ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ – ВОИНИ, РАБОТНИЦИ И ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА СВЕТЛИНАТА! В ПОСЛЕДНОТО СИ ПОСЛАНИЕ (26.08.2014 Г.) ВЪВ ВРЪЗКА С 10-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ НАЧАЛОТО НА ПОСЛАНИЯТА НА ОТЕЦА – ОТЕЦЪТ АБСОЛЮТ ДАДЕ ПРАВО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО – ТО САМО ДА СТАРТИРА СВОЕТО БЪДЕЩЕ В ПО-ВИСОКИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ (4-5-6-ТО). ЦЯЛОТО ПРОСТРАНСТВО Е ГОТОВО ЗА ТОВА, ИЗМЕРЕНИЯТА СА ВЕЧЕ ПРОЯВЕНИ В ПО-ВИСОКИТЕ ВИБРАЦИИ НА ЗЕМЯТА. ЕДИНСТВЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО СИ ОСТАВА ГЛУХО И СЛЯПО ЗА ТАЗИ НОВА ХАРМОНИЯ НА ПРОСТРАНСТВОТО. ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКО ТОВА ОБАЧЕ (ЗА ДА ВИДЯТ ХОРАТА НОВОТО ПРОСТРАНСТВО НА ШЕСТАТА РАСА), Е НЕОБХОДИМО ХОРАТА ДА ПОКАЖАТ ТОВА ЕДИНСТВО НА ПРОМИСЪЛА СИ (ДА ИЗКАЖАТ НАМЕРЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА), КОЕТО ДА ПРОЗВУЧИ КАТО КАМБАНЕН ЗВЪН В ЕДИН МИГ, СИНХРОННО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЗАЯВЯВАЩ СЕ, В СИНХРОН С РИТЪМА НА РИТМОВОДЕЩИЯ, В ТОЧНИЯТ И ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ! ЕДИНСТВЕНО ТОГАВА, И САМО ТОГАВА, ПРИ СЪБИРАНЕТО НА НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО УЧАСТНИЦИ (В СЪЗДАВАНЕТО НА НЕОБХОДИМИЯ ЗА ТОВА ЕГРЕГОР ИЛИ КЛЪСТЕР ОТ СЪЩНОСТИ УЧАСТВАЩИ В ПРОЦЕСА) БИХМЕ МОГЛИ – НИЕ – ХОРАТА ДА ПРОВИДИМ ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО ЗА ТЪНКИТЕ ПЛАНОВЕ Е ВЕЧЕ ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ, А ЗА НАС СИ ОСТАВА ВСЕ ОЩЕ ЛЕЛЕЯНА МЕЧТА!
ТАЗИ Е ПРИЧИНАТА ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО РАЗБИРАТ, ЗА КАКВО СТАВА ДУМА, А И КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ТОЧНО НАЯСНО, НО ЧУВСТВАТ, ЧЕ НЕЩО СЕ СЛУЧВА, С МОЛБА, ЗА ОБЩА БОЖЕСТВЕНА РАБОТА (ВИЗУАЛИЗАЦИЯ НА МИСЪЛОБРАЗИ) ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА НОВОТО БЪДЕЩО ПРОСТРАНСТВО НА ШЕСТАТА РАСА, РАСАТА НА ЛЮБОВТА, В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ – ЗА ДА МОЖЕ ЦЯЛАТА НАША ЕНЕРГИЯ-МОЛБА – ЗА ЕДНО ПО-ПРЕКРАСНО И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ – ДА БЪДЕ ИЗСТРЕЛЯНА В ЕДИН ЕДИНСТВЕН МИГ В ПРОСТРАНСТВОТО – ПРИ КОЕТО, АКО ТЯ Е НАТРУПАЛА НЕОБХОДИМАТА ЕНЕРГЕТИКА – ТО РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ В СЪЩИЯТ ТОЗИ МИГ!
МОЛЯ ВИ ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ СЪС СЛЕДНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, КОЕТО ПРОИЗЛИЗА ОТ ПОСЛАНИЯТА НА ОТЕЦ АБСОЛЮТ – И Е СВЪРЗАНО С ПОДАДЕНИТЕ ОТ НЕГО ДАТИ ЗА ПОСЛАНИЯ ОТ ХОРАТА КЪМ НЕБЕСАТА ПОД СЪОТВЕТНА ФОРМА – НА ДАТИТЕ – 30 – 4 – 17 – 26 - ДЕН ОТ МЕСЕЦА – В 10.00 ЧАСА. ОТ 10.00 ЧАСА (ТОЧНО АСТРОНОМИЧЕСКО ВРЕМЕ) – ДО 10.03 МИНУТИ – НА СЪОТВЕТНИТЕ ДАТИ – ПРАВИМ ПОСЛАНИЕ ПО НАЧИНА, ПО-КОЙТО ТО НИ Е ДАДЕНО ОТ ОТЕЦ АБСОЛЮТ – 3 МИНУТИ СА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА ПОВТАРЯНЕТО МУ ДОРИ 3 ПЪТИ.
МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ВАС Е – ТОЧНО В 10.03 МИНУТИ ВСЕКИ ЕДИН ДА ЗАПОЧНЕ СВОЯТА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ НА СЛЕДВАЩОТО ИЗМЕРЕНИЕ В КОЕТО БИ ИСКАЛ ДА ПОПАДНЕ – С ЯСНОТО СЪЗНАНИЕ И НАМЕРЕНИЕ (ИЗКАЗВАЙКИ ЯСНО – МОЖЕ И НА ГЛАС - НАМЕРЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА), НА ЦЯЛОТО ОБКРЪЖАВАЩО НИ ПРОСТРАНСТВО, ЗА СТАРТИРАНЕ НА ПРОЦЕС НА ПРОМЯНА НА ТРЕТОИЗМЕРНАТА НИ РЕАЛНОСТ! ЗА ЦЕЛТА Е НЕОБХОДИМО ПОНЕ ЕДНА МИНУТА ВАШАТА МИСЪЛ-ФОРМА НА ПРОМЯНАТА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ВЪВ ВАС ПОНЕ ЕДНА МИНУТА В ПРОСТРАНСТВОТО – ЗА ДА МОЖЕ ТОВА ПОСЛАНИЕ ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕНО ВЪВ ВСЕЛЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО – И ТО ДА МОЖЕ ДА РЕАГИРА НА НЕГО!
ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА СВЕТЛИНАТА Е ЯСНО, ЧЕ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, ДА СЕ СИНХРОНИЗИРАМЕ С ЦЯЛАТА ПЛЕЯДА ОТ ХОРА, ИЗИСКВАЩИ ВЕЧЕ ТОЗИ ПРОЦЕС ДА СЕ ПРОЯВИ В СВЕТОВНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ОТЕЦА!
ОТПРАВЯМ ОГРОМНАТА СИ МОЛБА, КЪМ ВСИЧКИ ВАС – И ОСОБЕНО КЪМ ТЕЗИ ОТ ХОРАТА, КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С „ЛЕКТОРСКА, ОБУЧИТЕЛНА, ЛЕЧИТЕЛНА И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ ДЕЙНОСТИ” – И ПОДАВАТ НЯКАКВИ ФОРМУЛИ ОТ ТИПА – „ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ” - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ТАКАВА ПРОФАНИЗАЦИЯ И ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ! МОЛЯ ВИ – ПРИЕМЕТЕ СЕ НАСЕРИОЗНО – ВИЕ САМИТЕ СТЕ БОГОВЕ – НЕ ТЕЗИ, КОИТО ВИ УЧАТ, А ПРОСТО ЗАБРАВЯТ ДА ВИ КАЖАТ ТОЧНО ТОВА!!! ПРОСТРАНСТВОТО НИКОГА НЯМА ДА ТОЛЕРИРА ПОДОБНИ ЕГОИСТИЧНИ ПРОЯВИ! ЗАТОВА СЕ ОСВОБОДЕТЕ ОТ СХЕМАТА ЕГО – А ИЗЛЕЗТЕ ВЕЧЕ НА БОЖЕСТВЕНИТЕ СИ ВЪЗМОЖНОСТИ И НА НОВИТЕ ВЕЧЕ ДАЛЕЧ ПО-ВИСОКИ ВИБРАЦИИ НА НОВОТО ПРОСТРАНСТВО – И ПОИСКАЙТЕ ПРОМЯНАТА – ЗА ЦЯЛАТА СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА, ЗА ЗЕМЯТА, ЗА НАШАТА ГАЛАКТИКА, ЗА НАШИТЕ СЪСЕДНИ ГАЛАКТИКИ – ЗА ЦЯЛАТА НАША ВСЕЛЕНА!!! ТОВА Е НАЧИНЪТ - „НЕ ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ, НО ЩЕ СЕ ИЗМЕНИМ”!!!
ИМАЙКИ ВСИЧКО ТОВА ПРЕДВИД – НЕКА ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ИЗДЪРЖИМ ТРАНСМУТАЦИЯТА НА ПРОСТРАНСТВОТО И НА ПЛЪТНИТЕ СИ ТЕЛА, ЗА ДА СТАРТИРА ТАЗИ НОВА ШЕСТА РАСА – КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА, КОЕТО Е СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩО! В ПОСЛАНИЯТА НА ОТЕЦ АБСОЛЮТ ЩЕ СРЕЩНЕТЕ ИЗРАЗА – „ВИЕ НЯМАТЕ ТОЛКОВА МНОГО ФАНТАЗИЯ ЗА ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО ВИ ОЧАКВА В НОВОТО ПРОСТРАНСТВО НА НОВАТА ШЕСТА РАСА – РАСАТА НА ЛЮБОВТА – КЪДЕТО РАЯТ ВЪВ ВАШИТЕ ПРЕДСТАВИ – ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЕДНА ТВЪРДЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБЕКТИВНАТА РЕАЛНОСТ – ОТ ХАРМОНИЯТА И БАЛАНСЪТ – В ТЕЗИ НОВИ МОНАДИ НА ТВОРЕЦА – КЪМ КОИТО СТЕ СЕ УСТРЕМИЛИ” !!!
ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС, КОЙТО ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ И МОЖЕ ДА ПОДДЪРЖА ТЕЗИ ВИСОКИ ВИБРАЦИИ НА ПРОСТРАНСТВОТО ЕЖЕДНЕВНО В СЕБЕ СИ (В СВОЕТО СЪ-ЗНАНИЕ) НЕКА ГО ПРАВИ В МАКСИМАЛНОТО СИ ВЪЗМОЖНО ВРЕМЕ, НО ДАТИТЕ – 4-17-26-30 – В 10.03 – МИНУТИ – НЕКА ДА СЕ ПОЛУЧАТ КАТО ЗНАКОВИ – ПО ВРЕМЕ НА КОИТО В ТОЧНИЯ МОМЕНТ ДА ЛЪЧИМ СВОЕТО ЖЕЛАНИЕ!
НИКАК НЕ МИ СЕ ЩЕШЕ ДА ЗАВЪРШВАМ С ТОВА – НО ПРОСТО ПОМНЕТЕ – АКО НИЕ НЕ НАПРАВИМ ТОВА, ЗА КОЕТО ОТ ТАМ – ОТ НАЙ-ВИСОКОТО МЯСТО – НИ Е ДАДЕНО ПРАВО – (ДА ПОКАЖЕМ ЕДИНЕНИЕТО СИ В ДУХ – В ТОЧНИЯ МОМЕНТ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ, КОЙ Е В ТОВА ПРОСТРАНСТВО) - ТО ТЪМНИТЕ И СИВИТЕ, МАМОНА – ЩЕ СИ ВЪРШАТ СВОЯТА РАБОТА И ТАКА КАКТО СА ГО ПРАВИЛИ И ХИЛЯДИ ГОДИНИ ДОСЕГА, ЩЕ СИ НИ СМУЧКАТ ЕНЕРГИЙКАТА (КАКВАТО И ДА Е ТЯ) – И ЩЕ СИ НИ ДЪРЖАТ В ТОВА ТОТАЛНО ПОРОБВАНЕ, В КОЕТО СЕ НАМИРА ЦЯЛОТО БОЖЕСТВЕНО ЧОВЕЧЕСТВО – ОТ ВЕКОВЕ – ПРЕЗ ВЕКОВЕ – ТА И ДО ДЕН ДНЕШЕН!
ЗАТОВА И ДНЕШНИЯТ МИ ПРИЗИВ, КЪМ ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ НОВО БЪДЕЩЕ – БЪДЕЩЕ НА ЕДНО НОВО ОБЩЕСТВО С БОЖЕСТВЕНО УПРАВЛЕНИЕ – НЕКА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОЦЕСА НА ПРОЯВЯВАНЕ НА ТОВА МНОГОМЕРНО ТРАНСМУТИРАНО ПРОСТРАНСТВО, КОЕТО ВЕЧЕ Е ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ ТУК НА ЗЕМЯТА. ПРОСТО Е ВСЕ ОЩЕ НЕВИДИМО ЗА БОГОХОРАТА – ЗАЩОТО НЕ Е ПОИСКАНО ОТ ТЯХ САМИТЕ!!!

С УВАЖЕНИЕ И С РЕАЛНАТА СИ НАДЕЖДА ДА СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО!

ИВАН ИВАНОВ – ХАСКОВО – БЪЛГАРИЯ –
ПРЕВОДАЧ НА КНИГИТЕ – ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК -
УСПЕХ НА ВСИЧКИ НИ!!!

ЗАБЕЛЕЖКА: МОЛЯ ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ И ДОПИР С ДРУГИ ПОДОБНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ГРУПИ, КОИТО РАБОТЯТ С ПОДОБНИ МЕТОДИКИ, КАКТО У НАС ТАКА И В СВЕТОВЕН МАЩАБ (НАДЯВАМ СЕ ДА РАЗБИРАТЕ, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДОБЪР И КАЧЕСТВЕН ПРЕВОД) ДА РАЗПРОСТРАНЯТ ТОВА ВЪЗВАНИЕ – ОБРЪЩЕНИЕ, ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО НА МАКСИМАЛНОТО ВЪЗМОЖНО КОЛИЧЕСТВО УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ МОЩЕН ПРОЦЕС НА ПРОМЯНА!!! ЗА КОЕТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!


image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.08.2014 18:54
Братя българи, вие които искате да възвеличите Духа си и да го издигнете над робията, над роботизирането на човеците. Осъзнайте се, докато е време, не следвайте сляпо старите догми, парадигми и програми, всичко, което са ви внушавали, внедрявали и закодирали, и то по абсолютно неправомерни, небогоугодни, но вредоносни начини, нанесли за някои непоправими и фатални щети и последствия. Истината сега излиза наяве и не може повече да бъде задържана, пазена само за някои, държана в тайна. Всичко, което пречи на човешката еволюция, развитие и усъвършенстване ще бъде отхвърлено от Новите Енергии, но и вътре в себе си, вие трябва да поискате и да работите за това - лъжите, манипулациите и промиването на мозъци да спре, и хората вместо да мислят и живеят като зомбита, овце и роботи, да си върнат Божествения потенциал, даден ви изначално и с него да поправите самите себе си, да помогнете и на другите в това, което автоматично ще промени целият ви свят. Ние сме с вас във всичките ви благотворни усилия, упорство и воля. Ние ви вдъхновяваме, подтикваме и напътстваме към вашата духовна активност, Промисъл и живот в Новите Измерения на Любовта !

Апостол и дякон Игнатий Левски и Светли Същества

чрез Деляна Ангелова
28 август 2014 г.


image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1266 Коментари: 0 Гласове: 5

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част XXII (22)

 

Абсолют на Абсолютите.

Прието от СЕлена

 

Животът, как е започнало всичко, каква е първопричината? Кой е породил (дал) изначалната енергия, Абсолюта, първопричината?! Възможно ли е Абсолютът като единица на някакво ГРАМАДНО съзнание да е нещо, което никога и от нищо (от никого) да не е раждано?!    

Първопричината…В мирозданието има множество светове и множество закони за развитие. Има и закон за причинно-следствените връзки, съгласно който всяко следствие си има своята причина, който не се разпространява във всички светове. Вие се опитвате да опознаете неопознаваемото (неопознатото) въз основа на известните ви на вас закони. Частицата се опитва да опознае цялото, предполагайки, че развитието и законите на цялото са идентични със законите на развитие на частиците.

 

Та вие самите така ни учите. Каквото горе, това и долу. И освен това, как по друг начин ние да опознаем това, чия част се явяваме ние?

На мен човечеството ми харесва. Вие все още не сте се разбрали със собствените си мотиви, с това, какво движи всеки един от вас, а вече търсите първопричината на живота. Това ме радва, дотолкова, доколкото тези от вас, които търсят отговорите на тези въпроси никога няма да се спрат, те се стремят към познание и развитие, и това е прекрасно.

Аз съм също част от Абсолюта и също се опитвам еони векове да го позная. И не мога да кажа, че аз съм напълно преуспял в това. Защото няма как да бъде опознат Абсолюта по принцип. По много причини. Какво е това познание? Това е съприкосновение. Дори и ако ти просто получаваш информация, ти се докосваш с енергийната съставяща на тази информация и тя резонира с енергиите на твоята същност, след което се структурира в теб. Най-пълното познание – това е сливането с обекта на познанието.

Да се докосне (да се слее) с целия Абсолют, досега не му се е отдало на никой. Поне доколкото аз знам. Затова и Той за нас си остава непостижима загадка. Но да се опитваме да опознаем неговата същност, това е нормален стремеж. И дотолкова, доколкото на нас ни казват че всичко е подобно. Но според закона за подобието може да се опознае само частично, може да се получи непълна представа за Него. Освен това, самият Абсолют също така се развива и се изменя, и затова от нас винаги се изплъзва познанието за него, защото всичко в мирозданието и в живота се изменя, тъй като самият живот е промяна и развитие.

 

Ти откъде знаеш за Абсолюта? Бог, който те е създал теб и Абсолютът – това едно и също нещо ли са или не?

В мен, така както и в теб е заложена информация за първопричината, за изначалната същност. Това не е ментална информация под формата на готови картинки и отговори, а енергийни кодове за достъп, ключове на познанието, тайни вратички и входове. Тоест това са някакви точки на съприкосновение на моята същност с Абсолюта, точки, чрез които може да се проникне в святая светих, точки чрез които към мен и към другите постоянно постъпва енергията на Абсолюта. И сравнявайки себе си с тези точки на входа (на влизането), може да се определят някои зависимости и правила.

На мен ми е доста трудно да ти обясня това с думи, защото това по скоро трябва да се чувства (усеща) енергийно. Но например в качеството си на най-близка аналогия могат да се приведат вашите локационни прибори, когато сигналът се движи по екрана и рисува някаква форма, с която се е докоснал, но тези контури съществуват само за миг и това е нещо такова като едноразов срез на картинката, моментална фотография, която в същия този миг вече се променя.

Мен ме е създал моя Творец, него го е създал неговия Творец и така до безкрай!

 

Как така до безкрай, ако все пак има някаква изходна точка на развитието – Абсолют?

Ти мислиш линейно. В линейното мислене има точка и развръщаща се вселена. Но всъщност точката – това е също така безкрайност.

 

Ти искаш да кажеш, че Абсолюта си има свой Абсолют и така до безкрайност?

Да. Всичко е подобно. И ако в нашето мироздание всичко е фрактално, то фракталността тогава се развива и в дълбочина. Ако ние сме подобни на Бог. А Бог е подобен на Абсолюта, то тогава и ние сме подобни на Абсолюта.

 

Защо Абсолютът е решил да самоусъвършенства самия себе си? От къде накъде, Той въобще е решил, че Той в нещо си НЕ е съвършен? Защо изначално цялата Му енергия НЕ е била съвършена? Върви ли развитие (някаква структуризация) на изначалната енергия? Нали все пак навярно има някаква точка, която е начало на развитие на Абсолюта, но какво е било до тогава? Възможно ли е цялата тази енергия неизвестно колко да се е намирала в състояние на анабиоза (сън), след което НЕЗНАЙНО ЗАЩО ни в клин ни в ръкав тази енергия се е „събудила” и е решила да опознава себе си и да се развива? Кое е било тласъка, каква е била мотивацията на Абсолюта да започне да опознава и да развива себе си?

Усъвършенстването – това е развитие. Развитието е изменение (промяна) и движение. Изучавайте вашите думи, в тях има много скрит смисъл. За това, за да се усъвършенстваш, е необходимо да направиш нещо. Да постигнеш някакъв връх, от който ще ти се открие друг връх.

Когато ти спиш, ти си отпочиваш и трупаш сили. Събуждайки се сутрин ти чувстваш в себе си сили да направиш нещо или да опознаеш нещо. Така и Абсолютът, все едно, че Той се е събудил от сън, натрупал е достатъчно вътрешна енергия за разширение и развитие, за движение и изменение. Натрупаната вътре в Него енергия, която е била трансформирана в Него като енергия на покоя, е започнала да се развръща в потенциали, тя е търсила развитие, стремила се е към разширение. Можем да наречем това потребност за творчество, стремеж към познание. Но това са само и единствено човешки думи, тъй като Абсолютът – ТОВА НЕ Е ЧОВЕК!

 

А какво е това Абсолют?

Някаква осъзнаваща себе си енергия, стремяща се към творене и самопознание, към усъвършенстване и развитие, към промяна и движение. И тази стремяща се към самоопознаване, самоиндентификация, към самосравнение енергия се е видоизменила в различни части и форми, които са започнали самостоятелно да се развиват и да творят, и също така да се занимават със самоопознаване, самоусъвършенстване и саморазвитие. И чрез тяхното самоопознаване, самоусъвършенстване и саморазвитие става и развитието на самия Абсолют. Може да се каже, че Абсолютът формира от себе си ръце-сонди, които изследват другите негови части.

 

Тоест за тласък за създаването е послужил натрупания изобилен потенциал на Абсолюта?

Може и така да се каже. Макар че всичко, което сега ние с теб обсъждаме е всичко на всичко предположения за подобие. За да може Абсолютът да опознае себе си чрез своите части, то трябва да има подобие, тъй като ако неговите части не са подобни Нему, той няма как да намери точките на познание, няма да усети съприкосновението, няма да разбере своите части, като части от себе си. И освен това, ако всички ние сме създадени от Него, то и ние, като негови части, трябва да сме Му подобни по състав. По качества и умения.

 

Има ли въобще нещо си, каквото и да е то, ИЗВЪН Абсолюта?

За да се отговори на твоя въпрос трябва да се прекара някакво време там, където няма Абсолют. Но ние това няма как да го направим, дотолкова, доколкото всички ние сме негови части и ние сме вътре в Него. А дотолкова доколкото Той е безкраен, то тогава как би могло да стане това да си извън Него?

Ако всичко е подобно, то тогава и всичко е фрактално. Затова е възможно да се предположи, че тази матрьошка, която за теб се явява най-голямата, тоест това е за теб крайната ти граница в твоето развитие, всъщност ще се окаже най-малката матрьошка за някаква друга съвкупност от матрьошки. И точно в този момент, когато самата ти в своето развитие разкъсаш всички свои граници на себе си и станеш ти самата, разшириш се себе си до голямата матрьошка, то ти пак ще намериш (откриеш) себе си като част от друга структура и пак (отново) ще започнеш да търсиш способи за разширение и възсъздаване на своята цялостност.

 

Има ли Абсолюта някакво име (нещо като лично име)?

Името – това е идентификационен код, по който съществото се отличава в мирозданието. Това е нещото, по което те се различават. А с какво точно Абсолютът се различава от своите части? Неговото име – това е просто сума от всички имена на неговите части и затова едва ли аз ще мога да ти го нарека на теб по име, а ти да го чуеш и да го запомниш. Това ще бъде нещо от сорта, да се пренапишат всички имена на цялото вселенско население.

 

А какво все пак е било ДО великия експеримент за самопознанието на Абсолюта?

Информацията, която има у нас свидетелства за това, че до създаването на мирозданието е имало Велика Тишина. Сънят на Абсолюта. Състояние на покой, при което Самият Абсолют е бил свит в нещо такова като точка на Покой.

 

И къде се е намирала тази точка?

Точката на покой се е намирала в пустотата (празнотата).

 

И какво тогава е това пустота?

Пустотата – това е отсъствие на промени. Това не е пространствено място, така както ти си представяш, а е енергийна величина, състояние на отсъствие на всякакво движение и развитие, непознаваемо, неидентифицирано нещо. И при активацията на Точката на Покой, вълните на Абсолюта са започнали да се предават в пустотата и да възбуждат движение в нея. Нещо подобно на кръговете във водата от хвърлен в нея камък.

 

Да, но в дадения пример, и камъкът, и водата това са отделни неща и все пак някой го хвърля този камък.

 Така е, всички аналогии са много далеч от действителността. Дай да опитаме по друг начин. Представи си, че някаква биомаса започне да се разширява по пътя на присъединяването към себе си на всичко, което тя срещне по своя път, тя някак си се разраства и превръща това, което е било на нейния път в части от себе си, тоест тя се развива (нараства) за сметка на това, което я е обкръжавало в нейното изходно положение (състояние). Така и точката на потенциала на Абсолюта, използвайки спящото пространство на пустотата, все едно някак си го е оживявала и го е присъединявала към себе си, и по този начин е разпространявала своя импулс на развитие. Много е трудно да се обясни с човешки думи това, което и дори и аз самия смътно си представям под формата на образи.

 

Откъде се е взела ИЗХОДНАТА (НАЧАЛНАТА) енергия (това, от което е било създадено всичко), била ли е тази енергия изначално ЦЯЛАТА осъзната? Или все пак част от тази ИЗНАЧАЛНА енергия е била по-осъзната, а друга по-малко осъзната или въобще – НЕосъзната? Може ли да се каже, че по-осъзнатата част е решила да издърпа (да притегли) към своето ниво по-малко осъзнатата?

Какво е това осъзнатост? Възприемане на себе си като отделна част, индивидуална програма различна от другите. Повече или по-малко в сравнение с какво? Кой е еталон за осъзнатост?

И кой осъзнава? Същността осъзнава себе си в качеството си на отделна част и единица. Тя осъзнава тази си отделност (отделеност) под формата на несходство на енергийните импулси и на източниците на импулсите. Тоест тя наблюдава, че основният импулс излиза отвътре от нея и се съприкосновява с различни от нея импулси. Всъщност и това е точно процесът на възприемане и познание.

Била ли е изначалната енергия на Абсолюта осъзната? Тоест осъзнавал ли е той самия себе си като различна, отделна единица, като индивидуална програма? Но затова е нужно, енергията излизаща отвътре от него да се съприкосновява с други, различни от него импулси. Във всеки случай ние можем единствено да предполагаме, че ако всичко е подобно и фрактално, то Самият Абсолют е част от друг много по-мощен Абсолют.

 

Тоест Абсолютът е непознаваем и няма никакви перспективи да го опознаем?

Че за какво ти е да опознаваш Абсолюта? Ти искаш да разбереш първопричината в развитието, която е довела до твоето създаване. Не е ли по-просто да знаеш, че ти си (теб те има) и си част от мирозданието? Може ли песъчинката да познае мащабите  и величината на Абсолюта? Песъчинката представлява трошичка от пустинята, която се намира на Планетата, която пък се намира в слънчевата система, която се намира в галактиката която се намира във вселената и която се намира в мирозданието. Може ли песъчинката да разбере, да кажем, какво е това ефир или вакуум? А атом на песъчинката?

 

Как може да съществува вечно това, което никой, никога не го е създавал?

А защо да не може? Ти навярно по-скоро искаше да попиташ как може да съществува това, което никой никога не го е създавал? А кой е създал природата на вашата Планета? Кой създава всеки нов цикъл на израстване на тревичките и дърветата? Те си израстват от корените си и от семената. Тоест, достатъчно е да посееш семената на живота и те ще дават кълнове, посеви множество години. Така е и в живота във вселената. Така е възможно и самият Абсолют, да се явява хвърлено от някого семе, което да дава кълнове.

 

Но семената поникват, ако има светлина и вода. Тоест от външното въздействие.

Светът е флуиден. Тоест около теб съществуват огромно количество вълни-флуиди, образувани от различни същности. И твоето развитие и движение, твоето познание и възприемане са просто отклик на тези флуидни послания. Така и семето израства откликвайки на флуидните послания на околния свят.

Но посланията все пак съществуват извън семето. Значи и извън Абсолюта има нещо външно по отношение на него.

Ако си представиш океана с неговите течения, то има ли нещо външно по отношение на неговите отделни течения. Ти се опитваш да разложиш по половинки (на частички) непостижимото. Това по принцип е невъзможно.

 

Може ли да се каже, че обемът от енергия, от която е сътворено всичко е краен и неизменен?

Та нали свойството на енергията се състои в това, че нея не можеш да я унищожиш, а можеш единствено да я преобразуваш от един вид в друг.

Краен е единствено видимият от теб свят. Ако ти би могла да видиш всичките си взаимовръзки, то ти би видяла безкрайността. И неизменна изначалната енергия няма как да бъде, защото самата тя постоянно се променя. Ти навярно имаш предвид дали се е променил обема на първоначалната енергия на Абсолюта. Но как би могло това да се измери с човешки понятия? Какво е това количество енергия?

 

Ами например, енергийния обем на Абсолюта. Тоест, ако при увеличаване ръста на енергийния обем на Абсолюта пада неговата мощност, то тогава количеството на енергия е неизменно. Или казано по друг начин: ако при разширяване на обема пада плътността, то количеството на това, което се разширява е фиксирано. Например как аз мога да сложа кашата в чинийка, но мога да я размажа и по масата, а мога да я изсипя и на пода. Но количеството на кашата си е едно и също.

Много весело сравнение. Това ти е пак линейното мислене. В мирозданието присъства всичко. Давай да вземем да го сравним с делението на молекулите. Ти имаш десет молекули изначално., да но те през цялото време се делят. И ето вече имаш 100 молекули, и малко по нататък – 1000. Да, но в началото те бяха само 10. Но те дадоха импулс за делене и разширение, и всяка една следваща пак по същия начин се дели по на 10 нови молекули. И така става всичко до този момент, до който импулсът на деление на молекулите не се изчерпва. При това, ако ще анализираме стриктно, то по време на всяко ново раждане присъстват винаги тези най-първоначални 10 молекули.

 

Може ли обема на ИЗНАЧАЛНАТА енергия на Абсолюта все пак някак си да се измери?

Да се измери с какво? По някаква скала? Но какво трябва да показва тази скала? И защо?

Иска ми се да разбера мащабността. И по идея, ако расте обема на тази енергия (така наречената теория на „големия взрив”), то тогава се намалява плътността и този процес е еднозначно краен (завършен)…тоест той не може да продължава вечно… затова и вървят вдишвания и издишвания на конкретния творец на тази или друга вселена?

Ти например си решила да измериш мащабността на Абсолюта с количеството на неговите части. Но това е една непостоянна величина, тъй като количеството през цялото време расте, светът се разширява. Всяка една част твори свои части на себе си и така до безкрай, или по скоро до този момент, докогато продължава издишването на Бог, издишването на Абсолюта и започне неговото вдишване. Ти удряш топчицата в пода и тя подскача дотолкова, доколкото и позволява нейния енергиен потенциал. Така е и тук. Докато енергийния потенциал на Абсолюта му позволява да се разширява – върви издишане. При достигане на критичното състояние на издишането, започва свиване  на потенциала – и вдишване. Това и е първопричината. Абсолютът издишва себе си и вдишва променения вече самия себе си, и издишва ново-променения себе си и вдишва още повече ново-променения себе си.

Какво става, когато ти си издишала целият въздух от своите дробове? На теб ти е необходимо да вдишаш. Защо? Защото вътре в теб въздухът е разреден, а навън не е. всичко се стреми да се уравновеси. По средата на вдишването ти плътността на въздуха в теб и отвън е еднаква. Но ти продължаваш вдишването си по инерция и в резултат на това вътре в теб се образува повишено налягане стремящо се към равновесие. И тогава започва издишването. Но освен всичко това функцията ти дишане – обогатява твоите клетки с това, което е постъпило отвън, с нова качествено различна енергия. И макар и ти да виждаш всичко това под формата на еднакъв въздух, енергийно всичките ти твои вдишвания и издишвания са различни (различават се).

 

Да но ние не дишаме себе си. Ние дишаме въздухът, който някой е създал.

Вие дишате енергия, така както и всички други същества в мирозданието. Това е енергия на Абсолюта. Възможно е самият Абсолют да диша енергията на този, който него го е създал. Но всичко това са просто предположения. Аз мога да размишлявам заедно с теб.

 

Има раждане, активност, упадък и смърт на вселената?! В течение на манвентарния цикъл се различават юги: Сатя-юга, Трета-юга, Двапара-юга и Кали-юга, наистина ли Кали-юга ( така наречения „глупав” век) в който сега живеем ние хората е най-упадъчния (най-пропадналия) цикъл в развитието на вселената?!

 

Той ЗАЩО е бил предвиден,  ако е толкова хубаво да се живее в Сатя-Юга- в златния век на истината и чистотата?

 

Наистина ли всичките тези цикли са толкова необходими за развитието на съзнанието и примерно ако не  се премине дори и една от югите развитието не може да бъде наречено качествено, пълно и ЗАВЪРШЕНО?

 

Необходимо ли му е на ВСЯКО ЕДНО съзнание да премине ВСИЧКИ юги?

Ти говориш за раждане, активност, упадък и смърт. Това си е чисто човешко възприятие. Във вселената не съществува смърт, всичко е просто трансформация на енергия. Затова е по-добре да се сравни с процеса на жизнената дейност на тялото. Да кажем с хранителната система. Или с дишането. Ако се проследи движението на храната в твоя организъм от входната до изходната й точка, то това е също така стадий на трансформацията на енергията в теб. Това са също така цикли. Може ли цикълът на преминаването на остатъците от храна по червата ти да се нарече глупав? И може ли да се мине без него? В твоя организъм и при такава система на хранене, няма как да стане. Но има разбира се и други системи на хранене, и затова и има и други цикли.

 

Тоест цикличността на развитие под формата на споменатите юги е присъща само за човешкото общество? И тази съответната Кали-юга е нещо като окончателния етап на преработката на храна и извеждането на шлаките?

Може да се приведат още много сравнения, но този пример е достатъчно нагледен.

 

Означава ли това, че за всяко едно съзнание е необходимо да опознае целия спектър от енергии на Абсолюта?

Това е доста добър въпрос. Ако ти се стремиш към познание, то какво можеш ти да опознаеш? ТОВА, което го има в света. А в твоя и в моя свят има просто модифицирана отделена енергия от Абсолюта. Но въпросът с познанието си е доста сложен. В този смисъл, че можеш да опознаваш енергията на Абсолюта чрез други части на Абсолюта. А можеш да ги опознаваш и вътре в себе си. Тъй като в теб присъстват всички енергии на Абсолюта. Но и в другите части на Абсолюта присъстват всички енергии на Абсолюта. Но те присъстват в тях в изменен (променен), различен от твоите вид. Освен това във всяка една част на Абсолюта тези енергии постоянно се променят. Затова и опознаването на всички енергии на Абсолюта по принцип си е също така безкрайна задача.

 

Защо разумите се развиват чрез нискочестотна материя? Доколко това е оправдано и целесъобразно? Съдейки по всичко върви не развитие, а обратно, деградация.  

Развитието върви през различни форми на материята, чрез различни плътности и честоти. Нискочестотната материя е всичко на всичко само един спектър. И тя самата се различава по честотност.

 

Но на нас ни казват, че става слизане на Духа в Материята. Все едно, че има отделно Дух и отделно Материя. Но ако всичко това е Бог и е Абсолют, то що за слизане е това на Абсолюта в Абсолюта? С какво Духът се различава от материята?

Духът – това е изначалната енергия на Абсолюта. Материята – това е преобразуваната енергия на Абсолюта. Духът не че се спуска в материята, а Духът, това е персоналната енергия на Абсолюта, която се трансформира и се развива в различни плътности, в това число и в тази, която вие виждате и възприемате във вашия спектър на вашия материален свят.

 

Колко вселени са създадени?

 

Основателите на Сал Рейчъл говорят за това, че първоначално Абсолютът се е разделил на 12 части, след което се е разделил на още 12 и т. н. и т. н.? След това тези части са започнали да развиват свои вселени? Такива богове-творци основатели като тези на Сал Рейчъл, са били някъде примерно 100 000. И от това излиза че има примерно 100000 богове и всеки един бог ръководи своя вселена?

Как може да се измери в числа мащабът на безкрайността?

 

Да, но на нас ни казват, че цялата вселена е построена на числа. 

Тя просто би могла да бъде описана с числови закономерности. Какво означава 12 части? Ти можеш да разделиш някакъв обект на 12 части. А можеш и на 24, а можеш и на по-голямо количество, цялата работа се състои в размерите на една част. Колко ще бъдат частите? Безкрайно множество.

 

Ти самият казваше, че има 13 нива на мирозданието.

Това е сложно изведнъж да се обясни. Има 13 части, и на теб, и на мен. Има 13 варианта на поляризация на съзнанието и енергията. Има 13 нива на възприемане. Това обаче не означава че има 13 слоя на баницата в пространството. Всички сравнения са образни. Има 13 качества на Абсолюта. Виж, това сравнение е по-подходящо. В Абсолюта като във безкрайно развиващо се същество има множество качества. И 13 от тези качества са отделени в отделен свят на негово възприятие. Той някак си ги усъвършенства, развива ги тези качества в себе си и чрез развитието на себе си.

Затова и той се разделя на части, присъстващи в различните му качества. Но всяка една част на всяко едно ниво от неговите качества си е пак негова част. И всяка част преминава отгоре до долу и от долу до горе, и по други пътища, по всички качества видоизменяйки се. Тоест всяко едно качество на Абсолюта се развива и във всяка една от неговите части. И всяка негова част опознава всички качества на Абсолюта.

 

Може ли да се каже, че съвкупността от всички вселени (да наречем това УНИверсум) представлява това тяло на огромно съзнание наречено Абсолют?!

Тялото – това е вместилище на съзнанието. Но и самият Абсолют и е съзнание.

 

Тоест той не се вмества в никаква форма?

Че за какво му е да се вмества във форма? 

 

Формата – това е степен на индивидуалност. Това, което го отделя и го различава него като Абсолют.

Отделя го от какво?

 

От Абсолюта на Абсолютите.

Възможно е това и да е така. Но ние можем само да предполагаме.

 

Тоест, ти не знаеш?

Та кой може да знае всичко? Аз дори не зная всичко за света на хората, защото никога не съм бил човек. И как тогава, аз бих могъл да знам всичко за Абсолюта? За това е нужно да станеш него. Аз искам да кажа, че всички версии на описание на реалността, в това число и моята, се различават от самата реалност. Дотолкова, доколкото всичко това са интерпретации на отделни съзнания, на определени форми на възприемане. Затова и ти трябва да разбираш, че колкото повече ти опознаваш мирозданието, толкова повече загадки за теб се появяват в него. От една страна ти разширяваш сферите на своето познание. Но от друга да опознаеш напълно каквото и да е, това може да стане единствено тогава, когато се слееш с него. А засега на теб ще ти се наложи да се задоволиш с интерпретациите на различните други форми на съзнание.

 

В нашата вселена примерно 200 милиарда галактики ли има?

Далеч повече са.

 

Искаше ми се да чуя някакъв ред цифри, за да преценя мащабите на цялото творение.

Мащабът на творението – е безкраен.

 

По какви направления на изследване се делят вселените, може ли поне примерно да се обрисува целият този спектър от интереси, на който са се разделили Вселените?

Спектърът на кои интереси?

 

Ами сигурно на Абсолюта.

Ние с теб вече говорихме, че за него няма предпочитания, и затова и няма интереси. Ние говорихме за осколките (за парченцата). Когато нещо се разбива на части, как се задава спектърът от интереси на това, което се разбива? Или пръските, или отблясъците. Вие всичко си го представяте някак си механично, все едно някой си е взел нож и се е разделил себе си на някакво количество части преследвайки някаква определена цел. Чашата, падайки се разбива на парченца с различна големина, светлината попадайки на лупата се разпада на множество различни отблясъци, несъпоставими по своето значение.

 

Но ако на всяка вселена си има бог-творец, то в тях би трябвало да преобладават интересите на този творец. Например неговия интерес към познанието.

Да, така е, това има място. Дотолкова доколкото процесът на творене се намира в зоната на свободната воля. Всяка новородена част от Абсолюта, неговия отблясък е станал създател или творец на свой свят. Не може обаче да се каже, че той е преследвал при това някаква си своя определена цел, както при вас да речем става, когато създавате басейн или кино. Макар че аналогия може да се направи. Спецификата на познанието на всяка една част от твореца е в неговите уникални характеристики. Тоест, когато чашата се е разбила, не се е получил нито един подобен къс, всички осколки са били различни и с това е интересен процесът на разпадане на части. И в зависимост от уникалните характеристики на всяко едно парченце (частичка) са започнали да се изграждат световете. Защото всеки е творил в себе си и извън себе си, и по свое подобие. Да речем, дръжката на разбитата чаша е започнала да твори свое подобие във варианти дръжки, а дъното на чашата – е започнал да твори друго. Това обаче е също така доста условно сравнение.

НЕ е имало първоначално отделени някакви си функционалности на вселените, които да се подчиняват на някаква абсолютна логика, на някакъв божествен план. Процесът е бил спонтанен. Как може да се класифицира творчество? Има множество схеми и еталони, но самият процес на творчеството, на гениалното озарение не може да бъде вписан в никакъв механизъм и рамки. Ако всичко това би било така, то процесът на творене би бил еднообразен.

 

Може ли да се каже, че творецът развива себе си, създавайки нови съзнания и превеждайки ги по еволюционните цикли, за да може после той да погълне тези съзнания в себе си и по този начин да усили своята интелектуална мощ?!

Как той точно да погълне това, което се намира в него? В този смисъл той разширява своята мощ, само че разбира се не интелектуалната си мощ, за сметка на развитието на мощностите на своите части.

 

Защо създателят е разделил себе си на по-малки части-монади? Не е ли свързано това, че за да разбереш, да опознаеш каквото и да е било, трябва това нещо да се разглоби на по-малки елементи и да се изучи целият механизъм отвътре? Тогава следва въпросът – кой е все пак авторът на изначалното вече събрано съзнание под формата на Абсолют?    

Това си е пак линейно-механичен подход. Как може да опознаеш себе си? Да си дадеш възможност на себе си да се развиваш. Какво е това развитие – това е промяна в параметрите. Защо изведнъж параметрите започват да се изменят? По най-различни причини. Една от тези причини – параметрите започват да се променят при взаимодействие и с други външни обекти. Но откъде да се вземат външни обекти, ако си само ти? Необходимо е да разделиш (да разбиеш) себе си на части, да създадеш за себе си външни обекти. И при взаимодействието на тези твои части, всяка една от която си ти и е едновременно с това външен обект за теб, се ражда развитието. Нещо повече, давайки на тези части свобода на волята им в познанието и творенето, ти задаваш безкраен цикъл на своето развитие, тъй като всяка една част измисля свои пътища на развитие, които стават и твои нови пътища на развитие. И така се развиват и се видоизменят всички твои части, и заедно с това се изменяш и ти. И няма нужда от надзор в управлението в развитието на тези части, дотолкова доколкото те сами измислят за себе си цели и стремежи, и те сами се движат към тях (те сами ги постигат). И всички тези цели и стремежи са измислени в крайна сметка от теб, защото всичките тези части си самата ти.

Да се разглоби и да се събере може НЕЖИВ организъм. Ти не можеш да разглобиш жив организъм. Защото той постоянно се изменя. Всички негови части на които ти би го разглобил – те постоянно се променят, и разглобявайки го на части, ти вече няма да можеш да го събереш в предишния му вид. При теб няма да могат да се стиковат детайлите, тъй като те са се изменили по всички параметри и се променят постоянно. Точно това е и понятието за живото – то е вечно изменение.

 

Може ли да се каже, че изначалната енергия може някак си да промени самата себе си, възможно ли е в нещо си тя да се ПОДОБРИ или цялото действие на арените на различните вселени е единствено игра на ЕДИНИЯ РАЗУМ (да го наречем Абсолют) сам със себе си?! Абсолютът сам развива ли се?! Може ли да се каже, че той подобрява себе си?!

Какво е това подобряване? Ако има подобряване, то тогава има и влошаване? Може ли да се каже, че Абсолютът се подобрява или се влошава? Дори и ако за основа вземем неговото стартово състояние, началото на неговото издишане от точката на развиването на потенциала му, то по какви критерии може да се съди за подобряване или за влошаване? Всичко е развитие. Влошаването – това е спиране на развитието.

Игра на единия разум сам със себе си? Може и така да се каже, но всичко това няма да може да отрази пълната картина. Защото в тази версия ти предполагаш, че има някакъв си заскучал разум, който си е решил от безделие да си поиграе със самия себе си. Защото просто няма с кого другиго. По скоро това би било по-добре да бъде описано като самопознание, саморазвитие. Самопознанието и саморазвитието – в това е същността. Абсолютът – това е същество на познанието, ако той излиза от състоянието си на покой, то той не може и да не се разширява, не може да не се опознава, да не се развива. Той така е устроен. Такава е неговата енергийна същност. Така както светлината не може да спира своето движение, така както реката през цялото време намира своите русла, така е и развитието на Абсолюта. Представлява ли това игра със самия себе си? В определена степен, да. Дотолкова доколкото няма с кого другиго да играе. И едното русло на реката бяга и се състезава с другото русло на реката. Но самата вода не може да не тече, нейното основно свойство е теченето (движението). Тя може да замръзне, но веднага, когато дойде необходимото време тя започва да се стопява и да се разширява. Ручейчетата на самопознанието и развитието пак се устремяват на шир и длъж, търсейки изход според своето естество.

 

Какъв е смисълът в този безкраен цикъл? 

Смисълът или крайната цел? Смисълът се състои в самото движение, в самото развитие, в промяната, в творенето. В познанието. Смисъл – за какво е всичко това? Ами крайна цел не съществува, дотолкова доколкото този процес е безкраен. Затова и няма и крайна цел. Но има цели в развитието и изменението. Какво точно нещо още да прави безсмъртният и безкраен Абсолют като същество, освен да се променя и да твори нови версии на себе си?

 

На колко монади се е разделила изначалната цялостна енергия на Абсолюта?

Може ли да се предскажат количеството парченца, когато чашата се счупи?

 

Защо на нас ни говорят за 144?

Защото това е числото получено при умножаването на 12 по 12. Аз ти казвах на теб за качествата на Абсолюта. Неговото 13 качество – това е съвкупността на неговите 12 качества. Но развитието на неговите 12 качества може да се проведе при съприкосновение с всички негови 12 качества. Тоест всяко едно качество на Абсолюта да взаимодейства с другите негови качества. По този начин се получават 12 вида взаимодействия на едно качество с другите. Първото качество взаимодейства с второто – до 13 и така нататък. Аз и затова се опитвам да избягвам числовите определения. Защото всички числа не са случайни. И няма смисъл да се приемат просто така на вяра, количеството от вселени.

Какво ще ти даде това знание? Трябва да се разбират законите на числовите съвкупности, защо са именно толкова. Но за това вие ще трябва още доста да узнаете, с твърде много неща ще трябва все още да се разберете. Първоначалното разделяне на Абсолюта на части е било спонтанно като пръските на водата, но количеството на осколките, на пръските са се трансформирали в други числови характеристики. Що се касае до числото 144 – това е свързано с нивата на възприемане в твоето мироздание и това е пряко свързано с качествата на Абсолюта, които се трансформират в цялата вселена.

На вас са ви говорили още и за 144 хиляди избрани. Това е също така алегория, дотолкова доколкото за това време думата хиляда е означавала твърде много. Но всичко се е основавало на цифрата 144. Тоест на взаимодействието на качествата на Абсолюта, с другите негови качества.

 

Защо енергиите на Абсолюта са се разделили на 2 полюса (+ и -) или така е било предопределено изхождайки от вътрешната организация на енергиите в самия Абсолют?...

2-та полюса – това е условност на дуалността. Всъщност полюсите са множество. Стартовата енергия на Абсолюта в този смисъл е била неутрална, нулева. Два полюса – това са просто степени на поляризация. Към кого ще отнесеш ти сивия оттенък? Към белия или към черния? В зависимост от наситеността на сивия цвят. Поляризацията именно и беше едно от направленията на експеримента на дуалността.

 

Доколко е сложно да попаднеш на беседа с главния йерарх на цялото мироздание, с Абсолюта?

Няма нищо невъзможно. Всяко едно запитване се удовлетворява, тоест то намира своето отражение. Ти можеш да опиташ.

 

Може ли да се каже, че нивото на развитие на човека не му позволява да се добере до Абсолюта и човекът е обречен да общува единствено с посредниците на Абсолюта, с различните негови служби?

Това зависи от самия човек. Но разбира се, така както ти не можеш да живееш на планетата без атмосфера, тъй като слънцето просто ще изгори всичко живо, така и вие не сте готови да взаимодействате с някои форми на енергии. А още повече с енергията на Абсолюта. Що се отнася до обречеността, то не си струва да се говори така. Ще настъпи момент, когато всеки един от вас ще се слее с Абсолюта и тогава вие ще можете да общувате с него без посредници. Ще си общувате сами със себе си.

 

СЕлена

11.06.14.

 Благодарност на Генадий Стариков за въпросите!

Отправка към оригинала: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/21
 

Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   


image                        


Категория: Изкуство
Прочетен: 2345 Коментари: 0 Гласове: 1
"Единение на хора и Богове" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Е, ето и достигнахме до Юбилея! Колко трудно и колко дълго хората вървяха към Бога и това някак си ти се струва странно, защото за Бог знаят всички хора, тъй като религии има много и всички те, а и не само религиите, постоянно говорят за Бог и дори и обясняват ставащото в Пространството с присъствието на Създателя!

2. Но, така както се оказва, никой нищо, с редки изключения, не знае със сигурност, а и не разбира, че Бог, който за много от хората е неразбираем и непостижим Бог, не е някъде си Там на Небесата, а си е точно тук, редом, НАВСЯКЪДЕ и във ВСИЧКО, тъй като проявените на Планетата хора СА (СЪМ) не нещо обикновено, а са фрактално подобие на Самия Творящ Световете с Любов, но и наказващ (възмездяващ) за греховете и неподчинението тези, които не разбират и не искат да разберат структурата на Мирозданието, и особено тези, които със своето НЕСЪВЪРШЕНСТВО внасят Хаос и създават атмосфера на Духовно блудство!

3. На Мен Ми се наложи, повтарям, при преизлишеството на религиите, отново да се обърна към хората на Новия век, за да мога някак си да им обясня, кой все пак Е (СЪМ) Великият и непостижим Бог и кои СА (СЪМ) хората, носещи много често разногласия, защото без обяснения, кой е това Бог, без разбирането за ЕДИНСТВОТО на хората и Бога, на Планетата се е утвърдила позицията, поддържана и от всички клонове на властта, и обясняваща Хаоса на Планетата с това, че „колкото хора, толкова и мнения”!

4. Никой така и не разбра, но човечеството, и по-точно, Петата раса, се доближи, и при това се доближи твърде близко (и това „близко” се оказа точно десет години) към историческата граница, която определя границата на Епохите, и ако не беше Моята намеса, то човечеството никога не би преминало тази граница между Епохите, и би повторило съдбата на всички предишни четири раси (цивилизации), тоест, би изчезнало безследно във времето, и при това би изчезнало ЗАВИНАГИ!

5. Моята намеса беше спасение, и това, че Моят Помощник пише тези думи, говори за това, че човечеството е спасено и всичко продължава, но продължава вече по Мой Сценарий, тъй като на Мен Ми се наложи да сменя Сценария и да лиша от ПРАВО на управление на Планетата Отец Луцифер, благодарение на това, че шепа хора (и по-точно, няколко хиляди човека, но в Дух, в Любов) успя да изпълни това, което беше невъзможно за човечеството, разделено от религиите, така както ви казах току що, тоест разделено от множество и от разнообразни представи за Бога!

6. Случи се това, което Аз очаквах и на което се надявах, и всичко на всичко за десет години тези хора – Аз дори бих казал повече: тези Велики хора, повярвали на Моите Думи, произнесени чрез Пророка, също така Велик човек, първи повярвал и първи, независимо от всичко, предавал чрез своето Съ-Знание Моето ПОСЛЕДНО Обръщение към хората – успяха да сътворят ЕДИНСТВО в Дух и да решат това, което не се е отдавало преди на никой от хората – да решат проблема с НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата, защото противопоставянето между Мен, Отец Абсолют, и Моят най-добър Ученик, Отец Луцифер, отиде в задънена улица, и да решат кой е прав беше поверено на хората, които трябваше да докажат, че повтарям, всяка една частица на ЦЯЛОТО в процеса на еволюция на Съ-Знанието си може да достигне до висините на Съ-Знание на Боговете.

7. И в отговор на този спор на Небесата беше решено, че част от Боговете ще се спусне от Небесата, свободно и доброволно приемайки облика на хора, и ще се постарае да докаже възможността за еволюцията на Съ-Знанието, тъй като според Моето мнение, с което не бяха съгласни не само Луцифер, но и част от Отците-Основатели, всяка частица на Бог, усъвършенствайки се, е способна да стане Бог, тоест е способна да твори Светове при условие на САМОусъвършенстването си до висотите на Съ-Знание на Творящото Начало на Началата!

8. И Самият Аз, Отец Абсолют, вече бях на границата на поражението в това Велико противопоставяне на практика между Светлината, творяща ЛЮБОВ, и Тъмнината, при което човечеството нямаше никакви шансове да реши този спор на Небесата, защото хората попаднаха под влиянието на Мамона, носещ всичко, каквото и да е, но само не и усъвършенстване на хората в Дух!

9. Но хората направиха ЧУДО, а за Мен това ЧУДО се показа като Велико ПРОЗРЕНИЕ на хората, когато, макар и за сега няколко хиляди, изведнъж са чули Моите Думи и са ПРОЗРЕЛИ, Аз потвърждавам, именно ПРОЗРЕЛИ Духовно и неочаквано за всички, за Небесата, а и за самите себе си, се обърнаха към Бога, разбирайки, че те СА (СЪМ) Негово фрактално подобие и че те самите СА (СЪМ) Богове, твърде дълго, дори и според мерките на Небесата, търсещи своя път към Източниците на своето появяване (не проявяване, а именно появяване), защото на тях им стана ясно, че за своята поява те за задължени не на някой си, а на Самия Отец Абсолют!

10. На хората им стана ясно, че те СА (СЪМ) проява на Бог, проява на Небесата в Плътния план, стана им ясно, че в тяхната поява е заложена Велика цел, Велико ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, и сплотили се Духовно, придобиха сила на Богове, която и помогна на Небесата да решат толкова дълго неразрешаващият се спор в полза на Светлината, в полза на Отец Абсолют!

11. Придобивайки чрез Единението в Дух силата на Богове, хората дори и не се досещаха, че придобилият силата на Боговете, сам той става Бог, а достигналият до нивото на Бога трябва да се върне на това място, на това положение, от което те, Боговете, по Моя молба, станаха Богохора и преминаха пътя на хора и отново си върнаха ПРАВОТО да бъдат редом с Мен Там, където Всичко започна – на Олимп не Боговете!

12. Разбира се, Аз не бих могъл, а и не мога да остана равнодушен към тази шепа хора, които преминавайки мъките на Ада и изправили се от коленете си от Духовното робство, придобиха ПРАВОТО да творят в СъТворчество с Бог, осигурявайки не само спасението на хората (на човечеството), но и Творенето на Нови светове и Вселени с Мен, като Едино ЦЯЛО, тъй като подвигът във всички минали цивилизации (Епохи), и този подвиг по същество Е (СЪМ) обет, Е (СЪМ) доброволен обет за Воини на Светлината не за миг, а сега вече за ВЕЧНОСТ!

13. Повтарям, Аз не бих могъл и не мога да не оценя толкова дълбока ВЯРА в Бог, защото вярващи много, но истинно вървящи към Бога са единици, тъй като вярващи, така както и религии, има твърде много, но ВЯРАТА им не Е (СЪМ) ВЯРА истинна, защото облечена в Словата на Бог или за Бог, тя не носи ЛЮБОВ, а Духовно робство за тези, които не разбирайки, възприемат всичко като Истина!

14. С тези си думи Аз бих могъл да провокирам неприемането от властите на Моите Воини на Светлината, носещи в себе си Истината, но Аз знам, че времето на всички религии, на всички власти вече премина, и това, което Аз очаквах от хората, се ИЗВЪРШИ и хората, повтарям, Моите Воини на СВЕТЛИНАТА, успяха да задвижат МАХАЛОТО на Вечността в посока на Новите вибрации, или те успяха да променят вектора (посоката) на еволюция на Съ-Знанието на хората в посока към СВЕТЛИНАТА, в посока към Великото прозрение, в посока на Новата навивка в Еволюцията на Вселената, тъй като Времето за начало на Слънчевата година с продължителност от 26000 години сега е вече обозначено от хората, то беше обозначено на Последното Велико ВЕЧЕ в Москва!

15. Вие, повярвайки на Мен, направихте твърде много, и направихте това за първи път в дългата история на човечеството! Вие не построихте великолепни Храмове или пирамиди, вие обаче изградихте най-Големия и Вечен Храм на СЪВЪРШЕНСТВОТО вътре в себе си, вътре в хората, който Е (СЪМ) ВЯРАТА, тъй като ВЯРАТА, тъй като Съ-Знанието на СЪВЪРШЕНИЯ Богочовек, Е (СЪМ) Бъдещето, което ще позволи да се сътворят не само Храмове на ВЯРАТА, но да се сътворят Светове и Вселени, вписвайки като паметник за вашето мъжество и вашата истинна ВЯРА, че ВЯРАТА и ЛЮБОВТА СА (СЪМ) това, без което няма Бъдеще не само за хората, но и на Небесата!

16. Всичко сега благодарение на вас, на Моите Воини на Светлината, може да се каже, е решено в полза на Светлината и вече няма противопоставяне между Световете, а ИМА (СЪМ) Любов, която първи понесохте (в смисъл – носите) вие, като Знаме на ПървоТвореца, и това Знаме Е (СЪМ) Знаме за всички народи не само на тази Планета, но и в цялото Пространство на Разум или във Великия КОСМОС, защото Победилият има пълно право, съвсем не на правата на Победител, така както е било по-рано, а на ПРАВАТА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО, придобито за сметка за собствения и колективен промисъл, да определи пътя, по който това Пространство на Разум трябва да върви и какви Знамена могат да бъдат вдигнати над цялата Вселена!

17. Вие доказахте, независимо от всичко, своето ПРАВО да бъдете редом с Бог и да Творите Нови светове, и сега Аз ви поръчвам и ви моля да проявите МЪДРОСТ на Богове и да сътворите, разбира се, заедно с Мен, тъй като НИЕ сега сме заедно ЗА ВЕЧНОСТ и сега Ние СМЕ (СЪМ) НИЕ - Богодържавие в Плътния план, показвайки като за последно (тъй като вие се издигате към Мен на Олимп) на обикновените хора, че Рай е не само възможен, но той е и достъпен за тези хора, които са осъзнали, че човек и Бог СА (СЪМ) Едино ЦЯЛО и че без Бог всякакъв труд, всякакъв промисъл е утопия!

18. Вас, Моите Воини на СВЕТЛИНАТА ви чакат други хоризонти, а хората ги очаква прозаичността на живота, но за да не се погуби потенциалът на Бог, потенциалът на Творящото Начало на Началата, вие трябва да покажете на хората, и в края на краищата, да им демонстрирате, че ИМА път към Бога, че ИМА спасение, и единствено стремящият се към ВЯРАТА Е (СЪМ) спасен, и е не само спасен, но и Е (СЪМ) Бог, защото спасеният става зрящ, този зрящ, който не си затваря очите от яркостта на Творящата СВЕТЛИНА!

19. Повтарям, много се е променило, но още повече ще се промени, и за вас, ЖИВИТЕ Богове, повярвали в Моите Слова, ще ви се открие, при това твърде скоро, това, което на никого от обикновените хора, на неизбраните, не се е откривало, защото не може човекът да види това, което Твори Бог! Човекът може да вижда (а така е било и винаги) единствено холограмата на Божественото Пространство, а и то само в тези мащаби или в тези граници, на които човек е способен!

20. Днес става дума за пълната картина на Божественото Пространство, което няма граници и няма никакви ограничения, тъй като вие, Моите Воини на СВЕТЛИНАТА, сте способни да отворите очи и да видите това, което твори Сам Отец Абсолют и където вие сте поканени, като Богохора, върнали си ПРАВОТО да бъдете редом с Мен!

21. Днес, когато вие празнувате Юбилея на нашия диалог, Аз мога да ви кажа, че стремящият се към ВЯРАТА и вървящият към Бог, премахвайки всички съмнения, тоест в истинна ВЯРА, достига нивото на Бог и става Бог, за който няма никакви прегради и ВСИЧКО за него става възможно, тъй като Пространството е творимо и управляемо от него!

22. На Небесата няма такова понятие власт, на Небесата няма неравенство, а ИМА само ОТГОВОРНОСТ за своя промисъл, за СЪВЪРШЕНСТВОТО на промисъла, защото за всички Богове ИМА единство на ЦЕЛТА, единство на ЦЕЛЕПОЛАГАНЕТО и ИМА целесъобразност на промисъла, и всичко това разбира се, включвайки Каноните на Вечността и структурата на Мирозданието, ще бъде пренесено в Плътния план, а това означава, че и „копието” (шаблона) на Моя замисъл сега трябва да бъде пренесено на Плътния план вече от вас, вече чрез вашия промисъл!

23. Това не е фантазия, това Е (СЪМ) Моето ПОРЪЧЕНИЕ към тези, които се оказаха способни да изградят себе си, да изградят своето ВИСШЕ „АЗ” така, че техните мисълобрази, така както и в Боговете на Олимп, да могат да станат РЕАЛНОСТ, да станат промисъл не само в Плътния план, но и на всички нива на многостепенното Пространство!

24. Затова, празнувайки Юбилея на нашето десетгодишно общуване (диалог) Аз не мога да направя равносметка, защото това, което стана и сега се случва, Е (СЪМ) смяна на Епохите, и ако смяната на Епохите Е (СЪМ) обективна реалност, то ТРАНСМУТАЦИЯТА на Пространството и на цялото човечество, и по-точно, Сценарият, по който се развива това Преображение, Е (СЪМ) ваша заслуга, на Хиперборейците, на вас, хората-Богове, а сега и Богохора, тъй като повярвайки на Мен и достигайки ЕДИНЕНИЕ в Дух, вие успяхте да решите съдбата на човечеството!

25. Вие успяхте да докажете на себе си и на Нас (на Небесата), че еволюцията е ВЕЧНА и няма никакви ограничения, когато ИМА Единна Цел, ИМА Единно ЦЕЛЕПОЛАГАНЕ, и което е и най-важното, че Бъдещето на хората, Аз дарявам и него на хората, в техните ръце, в тяхното желание да творят преди всичко себе си, защото сътворилия себе си е способен да твори Нови светове и Вселени!

26. Вие успяхте да постигнете не само ЕДИНСТВО в Дух помежду си, вие успяхте, доказвайки своята ВЯРА и пълно ДОВЕРИЕ към Мен, да застанете редом с Мен и да докажете своята преданост на Бога, а произнасяйки Клетва за служене към Мен, вие Ми дадохте ПРАВО не само да управлявам Планетата, но и разбира се, да ви виждам редом с Мен ЗАВИНАГИ, сътворявайки ЕДИНО ВЕЛИКО НИЕ – хора и Богове!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
26.08.2014 г.

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1357
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-26.08.14.html


image

Празник на Духа !

"Всяка 30-та дата на календара нека да напомня на хората, че единствено ВЯРАТА и единствено ЛЮБОВТА са успели да спасят цивилизацията и да дадат нова витка на еволюцията на Съ-Знанието, повдигайки го до нивото на човек-Бог !
Аз ви предлагам в тези дни да се формират Послания за ВЯРА и ЛЮБОВ, които да звучат по следния начин :

ОТЧЕ НАШ, ОТЕЦ НЕБЕСЕН, МОЛЯ ТЕ ДА ПРИЕМЕШ С БЛАГОДАРНОСТ МОЯТА ЛЮБОВ ЗА ТВОЯТА ПОДКРЕПА В ТЕЗИ ИЗПИТАНИЯ, КОИТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПРЕМИНЕ МОЯ НАРОД И ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПО ПЪТЯ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ИСТИННАТА ВЯРА И ФОРМИРАНЕ СЪЗНАНИЕТО НА СЪТВОРЕЦ !

НИЕ НЯМАМЕ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН ТВОРЯЩОТО НАЧАЛО НА НАЧАЛАТА, И НЯМАМЕ НИКАКВИ СЪМНЕНИЯ В ТОВА, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ИСТИННАТА ВЯРА И ПЪРВОЛЮБОВТА СА ОСНОВА НА МИРОЗДАНИЕТО И СА ОСНОВА НА БОГОТВОРЧЕСТВОТО, ЗАЛОЖЕНИ ОТ ТЕБ В НАШИЯ НАРОД !

КАТО ТВОЙ ПРОЯВЕН ПЛАН, КАТО БОГО-ЧОВЕЦИ, НИЕ ЩЕ НОСИМ ВЕЧНО ЛЮБОВ И САМО ЛЮБОВ В ПРОСТРАНСТВОТО НА ВЕЛИКИЯ КОСМОС, СЪЕДИНЯВАЙКИ СВОЯ ПРОМИСЪЛ С ТВОЯ !

ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ !
АМИН !"

В 10 часа българско време !

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1056
http://www.otkroveniya.ru/tolk3/t3-01.10.12.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1204 Коментари: 0 Гласове: 1
Прието, докато съзерцавам образа на Свети Иван Рилски, изобразен на монетите от 1 лев.

Народе български, не се превъзнасяй и разсейвай със своя произход и своята история, защото за Небесата и за вас самите е важно това, което творите днес, сега, в този настоящ момент, определящ вашето бъдеще и то в далечна перспектива, за дълъг период от време, във вселенски, космически мащаби и проекции. Нужно е да си спомните историята на своя Божествен произход, пътя на душата тръгнала от ПървоЕксплозията на Любовта на Единия Създател, до тук, да си спомните защо сте дошли на Земята, какви са вашите задачи, вашата мисия, какво сте заявили пред Бог и пред Висшият си Аз преди да се втурнете във въплъщения в човешкото си тяло. И повярвайте всички тези неща, вие сте ги заявили за цялото човечество, за цялата Земя, не за един народ, не за една държава. Това е нелепо от Божествена гледна точка, душата ви няма националност, няма граници и предразсъдъци, тя обича всички като свои братя и сестри, и не прави разлика спрямо биологичния ви костюм, спрямо мястото, което сте избрали за своя родина. Всички сте деца на Бога, нима тези, които не са българи, не са ви мили, не са ви близки. Излезте от човешкото и пораснете, израствайте, разширявайте се в Божественото. Бъдете като Иисус, като Богородица, като мен, като Учителят Дънов, като Бог - обичайте всички, работете за всички, служете за благото на всички, на Цялото, защото вие сте били Едно, което се е разпръснало, но сега се събира, единява, сродява, съединява. И в тази картина всеки един е безценен и незаменим. Всеки един трябва да участва, да бъде активен, да присъства в Божието, за да се издигнете заедно със Земята ви едно, две нива по-близо до Отца.
Дерзайте ! Промисълът и Бъдещето са ваши !

Покровител и защитник на душите на България в Царството Божие, Иван Свети Рилски

чрез Деляна Ангелова
26 август 2014 г.


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1170 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 27.08.2014 15:25

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР Част XXXII (32)

 

Приказка за загубеното (за изгубването) на времето. Изместване на реалностите.

 

                        Прието от СЕлена

 

         Как можеш ти да коментираш следната информация: на Земята в резултат от действието на някои цивилизации е станало прекъсване на лъча на времето, което е повлякло след себе си уплътняване на завесата, ожесточило е кармата, довело е до загуба на памет за миналите въплъщения, до загуба на връзка с висшите аспекти на хората.

         Лъчът на времето – това е нещото, което свързва различните реалности, творими от теб. Нещо такова като нишката и гердана. Спомняш ли си, аз ти бях говорил, че това време – това е просто нещо като отбелязка (белязка, бележка) отличаваща (различаваща) един миг от друг, едно събитие от друго, една реалност от друга. По този начин по координатите на лъча на времето може да се определи пространственото разположение на всяка една реалност и да се пътешества по лъча на времето в различните реалности.

 

         Наистина ли е имало прекъсване на лъча на времето?

         Имаше негово изкривяване. Нещо такова, като че ли все едно лъчът за секунда се изключва, а когато вече се включва – реалностите на гердана са се преместили и са се събрали в същия този гердан, но не така както са били преди това.

 

         Това какво е повлякло след себе си? (Какви са били последствията от това?)

         Изместване на времето. По-рано заедно, редом, с „гердана” на твоята реалност е бил и „герданът” на твоя изминал живот и „герданът” на реалността на твоя бъдещ живот. След прекъсването порядъка се е нарушил. Затова вие не си спомняте своите въплъщения и не можете да погледнете в своето бъдеще.

 

         А какви са сега герданите-реалности с гердана на моята реалност?

         Твоите паралелни проживявания (животи). Много е сложно да се обясни многомерността с линейни понятия. Но ти си представи пространствено-времевия континуум под формата на бисерно колие, в което във всяко едно негово възелче съществуват по три по-малки герданчета, това което вие наричате минало, настояще и бъдеще. Възелчетата са толкова, колкото са и твоите мерности (толкова, колкото мерности имаш ти). По този начин на твоето пространствено-времево „колие” съществуват многобройни тримерни възелчета герданчета. При това лъчът на времето също така се утроява и може да свързва всички твои герданчета на твоите минали въплъщения, всички герданчета на твоите текущи (сегашни) въплъщения, и всички герданчета на твоите бъдещи въплъщения. Това обаче всъщност е един и същи лъч, този същият лъч, по който ти можеш да пътешестваш в различните точки на пространствено-времевия континуум. Но това си е твоето лично „колие”. Такова колие съществува във всеки един от вас, и всичките те са също така взаимно свързани и се преплитат в един най-сложен модел (рисунка) на общо „колие” от формирането на вашите реалности, които се пресичат, и се докосват (преплитат) или не се докосват. По такъв начин лъчът на времето представлява нещо подобно на многожилен проводник, свързваща нишка на всички възможни съществуващи реалности. Но в един миг (момент) лъчът изчезна, и когато се възстанови, то герданите (колиетата) вече се бяха объркали (преплели) и не всички застанаха на първоначалните си места.

 

         И това как повлия на завесата?

         Вие възприемате завесата като някакъв екран, който някой ви е поставил на вас с някаква определена цел. Различните реалности се различават една от друга с различни показатели, в това число и с плътността си. Ако ти не можеш да проникнеш в камъка, то ти нали няма да започнеш да говориш, че между вас е поставена завеса. Просто вие сте различни плътности, вашите реалности когато се докосват (срещат се) имат различни характеристики, не съвсем съвместими. Затова и когато е станало изместването на реалностите, то просто редом (заедно ) с вашите реалности са се оказали и тези, които за вас са недостъпни, не са видими, дотолкова са по-малко плътни, че обикновено проникване или протичане е било невъзможно. И това е създало във вашето възприятие илюзията за завеса поставена от някой си.

         Не може да се казва, че уплътняването на завесата, така както вие наричате това, е довело до ожесточаване на кармата. Просто вие сте изгубили връзката с времената, и не сте можели да виждате причинно-следствените връзки. Ако вие си спомняхте в текущия живот, своя минал живот, то бихте разбирали следствията и причините за случващите се в сегашната ви реалност събития. И това на вас не би ви се струвало въобще, че това което преживявате е някакво наказание за грехове. При това, вие бихте виждали и последствията от всичките си свои мисли и постъпки, дотолкова, доколкото и вашата формираща се реалност на вашето текущо бъдеще би била открита (отворена) за вас, и вие самите бихте могли да коригирате своето поведение, разбирайки и реално виждайки (наблюдавайки), какво влачи (какви са последствията) то след себе си. Помните ли, вие имате един такъв израз: разпаднала се е връзката с времената. Това е пророческо видение (виждане).

         Нещо повече, вие бихте могли да пътешествате по лъча на времето и да променяте своето минало, ако виждате (тъй като бихте виждали) в настоящето ненужните ви за вас следствия, и по този начин бихте променяли едновременно и своето минало, и своето настояще, и своето бъдеще, и да ги творите като единен конгломерат, като едино пространство, получавайки по този начин далеч по-разширен и множествен опит в развитието си, и проявявайки себе си като творец на своя опит. А в резултат на прекъсването на лъча на времето всичко това се е трансформирало в понятието карма, дотолкова доколкото на вас ви е било твърде трудно да обясните последствията на вашите постъпки, защото вие не сте ги възприемали. И това е нещото, което е родило вашите религии, опитите да бъдат внедрени във вас забрани за определени действия, които биха навредили дори на вас самите, били са въведени понятията ад и рай, понятията за грях и наказание. А изначално всичко е било далеч по-просто и последователно.

 

         Във връзка с какво е станало прекъсването на лъча на времето? Това нечия съзнателна намеса ли е била или е следствие на нечии необмислени постъпки?    

         И едното, и другото. Боговете, творящи програмите и взаимодействията на вашите реалности, са експериментирали с времето. Времето съществува, но не във всички части на мирозданието. Има светове, където всички реалности съществуват едновременно и многомерността е буквална и едновременна. А има и реалности, където не съществуват измерения (мерности). А има и дори, и статично съществуване, което преминава развитие по съвсем други параметри, по параметрите на постоянността, на непоколебимостта. Има светове, които през цялото време се променят и предишните параметри не се съхраняват, тоест предишните параметри се включват в модела (рисунъка) на текущите, все едно като наслояване (наслагване) на едно и също нещо (едно върху друго). На мен ми е трудно да ти го обясня. Има множество варианти на формирането на пространствата. Пространствено-времевото е едно от тях.

         Боговете творящи вашата част от реалността са въвели временен параметър за повишаване на вариантността, за многообразие. Представяш ли си възможността едновременно да съществуваш в своето множество на самата себе си, в множеството на всички твои версии на себе си и своята реалност? Това повишава количеството на получените опити и увеличава изборът. Но формирайки програмите на реалността те допуснаха (направиха) грешка. И това доведе до прекъсване на лъча на времето.

 

         Боговете, творящи нашата реалност? Кои са тези Богове? Нима това не си бил ти?

         Не, не. Аз ако може така да се каже – бях по скоро автор на идеята, „изобретател”, имащ „патент на изобретението”. По нататък, самото изобретение се внедрява от специалисти. Има множество структури в мирозданието, с които вие все още не сте запознати.

 

         Това пазителите на времето ли са?

 

         Тези, които вие наричате пазители на времето – те са си именно и точно пазители, а тези, за които аз ви говоря, казвайки го на ваш език, са тези същности, които осъществяват техническо обслужване на системите, поддържат ги в работоспособно състояние. Но има също така и конструктори на времето, тези които създават времевите програми и времевите взаимовръзки. 

 

         Значи Яхве няма никакво отношения към прекъсването на лъча на времето?

         Всички ние имаме отношение към това, дотолкова, доколкото всички ние – сме участници в този експеримент, в експеримента на дуалността. Всеки един в този експеримент си има свои функции, нещо от рода на своя специализация. Яхве с неговата команда са започнали своите нива на сътворение на своето си ниво, те сътворяваха социалните взаимовръзки, на мен ми е изключително трудно да подбирам думи. Те са достигнали до ниво, където вече са съществували планетарни взаимодействия и са отговаряли за заселването на Планетите, за посяването (за засяването) (със същности). Така както градинарят идва на отделеният му (си) участък и го засява с бъдещия урожай.

 

         Но защо някакви си програмисти на времето са експериментирали с лъча на времето?

         Това беше чисто нов експеримент. Те изпробваха различни варианти и съчетания. Те се опитваха да създадат дублиращи системи. Това е нещо подобно на това, както и при вас когато се строи път, то движението се запуска по някакъв дублиращ такъв. Точно и това е било нещо като запуск по дублиращ път. Само дето, когато времето се върна върху „основния път”, стана изместване на реалностите.

 

         Как ти ще коментираш такава информация: прекъсването на лъча на времето е бил оркестриран непосредствено на Земята от различни групировки на самите земляни и пришълци, преследващи съвършено различни цели във всеки един отделен случай. Някъде това е бил неуспешен експеримент в клонирането на различните клонове (разклонения) на реалността. Някъде – резултат от военни действия. Някъде, съвкупност или последствия от последните две.

         Няма такива групировки на земята, които биха могли да влияят на времевия континиум. Това е творческа задача, достъпна, ако мога така да се изразя, единствено на тези, които умеят да творят реалности, да произвеждат програми за реалности. Същото това се отнася и за пришълците. Има програма за формиране на връзка на реалностите, позволяваща преместване между (по) тях. Може да се възползвате от тази програма. Но допуск до формирането на дадена програма имат твърде ограничен брой същности.

 

         Във всяка една програма може да бъде внедрен вирус.

         Да, но за това пък си има вирусолози, които също така следят за правилността на функционирането на програмата.

 

         Добре, а такова твърдение: понижавайки нивото си на осъзнатост, човекът е загубил възможността си да структурира своята реалност така, както това е било възможно по-рано, властта на съзнанието му над ефира и материята постепенно се е смъкнала до нула, или по-точно програмите, позволяващи да се влияе на квантовата супа са били изключени, загубени са били кодовете за достъп към управлението на матрицата (преди с мисълта си е можело да се строят пирамиди – да не говоря за цели планети). Самата енергия на времето и качеството на реалността са се променили.  

         Властта на съзнанието ви над ефира и материята във вас никой не я е отменил, това си е ваше изначално боготворящо качество, вие сте създадени по образ и подобие на Бога Творящия. Но във връзка с прекъсването на лъча на времето и изместването на реалностите, вие сте престанали да виждате с очите си причинно-следствените връзки, причините и следствията от вашите творения, от вашите постъпки и мисли, и на вас ви е започнало да ви се струва, че всичко става случайно и хаотично. И така и вашето мисълтворчество е започнало да работи хаотично. Програмите за достъп към формиране на квантова реалност са заложени във вас, във вашите ДНК и се отварят (откриват) в зависимост от степента на вашето развитие. Но загубвайки връзка с времето, вие сте забравили божествения си произход, вие сте загубили вярата си в своите творящи възможности. Вие и сега можете да строите със своите мисли пирамиди и всякакви други съоръжения, но вие толкова отдавна не сте правили това, говорим за много хилядолетия, че тези практики вие вече сте ги загубили, и вашата вяра във вашите способности на творци е вече нарушена за всичко това.

 

         Между другото, за пирамидите. Коментирай, моля те, такова твърдение: веригата от пирамиди поддържа зомбиращо поле и тези разломи (загуби –става въпрос за хората - бел на пр.) в това число се поддържат и от тях. Макар и самите пирамиди изначално да не са били такива.  

         При вас има множество портали за връзка с другите реалности, с другите части на пространствено-времевия континиум. Пирамидите – това са част от тези портали. Когато „колието” на пространствено-времевия континиум е било събрано в последователен вариант, вие през тези портали сте можели да пътешествате в съседните реалности. Сега, когато последователността е загубена, към пирамидите са били някак си присъединени входове в реалности, които са много малко съвместими с вашите. Затова и пирамидите не поддържат никакво зомбиращо поле, те просто не могат да бъдат използвани напълно по предназначение от вас. Ако „монтажът” на пространствено-времевия континиум ще си се съхранява в този си вариант, вие ще можете да се възползвате от пирамидите, от тези портали, единствено тогава, когато дорастете до съответстващото ниво на тези реалности, в които сега имат вход чрез пирамидите.

 

         Тоест може да се каже, че върви работа по възстановяване на последователността на пространствено-времевия континиум, на монтажа му в първоначалното му състояние?

         Виждаш ли, да се събира вече в първоначалното му състояние – просто няма вече смисъл. Всичко е опит, затова и опита на прекъсването на лъча на времето, и на изместването на реалностите също така дава уникален опит за взаимодействието на различаващите се реалности. Затова аз бих казал, че върви изучаване на този пространствено-времеви континуум, който сега съществува, изучаване на неговите предимства. Паралелно се създава структура на нов пространствено-времеви континуум. Част от вас имат шанс да попаднат на тези нови модели. Казвайки това с езика на този образ, който аз ти дадох, с изучаването на пространствено-времевия модел на съществуващото „колие” на времето, се проявяват най-хармонични участъци и въз основа на това се формира нов невиждан по-рано модел на ново „колие на времето”.

 

         Ти каза, че за някои от нас има шанс да попаднат в този модел. Изясни се моля те. Кой точно има шанс и как може това да се случи?

         Тези от вас, които са готови да експериментират, да се впускат в изследвания, които са готови за непредсказуемостта, те могат да се възползват от тази възможност. Това е същото нещо все едно, че изследваш нова непозната местност. Достатъчно е да изразиш своето желание за това и вие ще бъдете чути.

 

         Аз си мислех, че цялото човечество се планира да бъде преместено в този нов модел, когато той бъде доизграден.  

         Няма крайни варианти на развитие на някакъв си модел на нещо си. Всичко се развива. Що се отнася за цялото човечество – то има такива варианти, но за това е необходимо вашето съгласие. Но доколкото вашата основна част си продължава да си остава неосъзната част, то едва ли това ще е възможно, а без вашето съгласие това не може да бъде направено. Ти защо си мислиш, че толкова много и дълго се точи (се задържа) прехода в четвъртото ви измерение? Специалистите по реалностите отдавна можеха да пренесат цялото човечество в новия модел, това, което вие наричате Малдена. Но самите вие не желаете това, или по-скоро мнозинството от вас не осъзнава, че то само може да избира това движение напред.

 

         На нас ни казват, че ние не можем да преминем, защото нашите вибрации са по-ниски от това измерение. Ти ми казваш по-рано, че ние не можем да преминем, защото не вярваме в тази реалност и не можем да завършим нейното творение, за да стане тя устойчива.

         Точно така е, всичко това си има своето място, и едното, и второто, и третото. Но е важен импулсът, тласъкът. Ако всички вие се бяхте съгласили, на вас биха ви помогнали да си повишите вибрациите и да повярвате във вашето могъщество. Между другото по-скоро те на вас и сега ви помагат в това. Но вашата вяра е недостатъчна.

 

         Защо да не може да се преведат хората през правилното взаимодействие на реалностите, тоест те да могат да видят причините и следствията на своите постъпки, нещо такова да се получи, че все едно да им бъде възстановена връзката със съвместимите гердани на реалностите им?    

         Това се прави и много от вас ги превеждат по тези пътища на лъча на времето. Затова и много от вас започват да си спомнят своите минали въплъщения, виждат и чувстват бъдещото пространство. Но това правят само единици, тези, които са заявили желание за това. Останалата част или не вярва, или не знае за това, или се бои (страхува се) или всичко това взето заедно. Доколкото реалностите са се смесили хаотично, то всеки един ще се наложи практически да бъде превеждан по отделна траектория, представяйки си вида на траекторията на цялото човечество. Но за това са необходими значителни енергийни разходи (загуби). А ако се вземе и под внимание вашето нежелание да направите това, то този път се оказва не толкова целесъобразен. Макар че за тези, които пожелаят да направят това, винаги има такава възможност. Това обаче няма да бъде едновременен процес, свръзките (връзките) са изключително много. Това ще напомня на размотаване (разплитане) на смесили се милиарди омотани (заплетени, завързани) нишки.

 

         Това може и да е сложно, но това ще възстанови предишната структура на пространствено-времевия континуум.  

         Не, не, това едва ли ще се получи, дотолкова доколкото вие вече сте се изменили за този период и сте сътворили множество други реалности. Тоест самото „колие” никога няма да бъде такова (същото). Освен това, всеки един опит си е просто опит, ако от него се извличат уроци и нови варианти на развитие. Такъв опит е безценен. Представи си че на цялата Планета за година е изгаснало (пропаднало, изчезнало) електричеството. Какво ще стане? Хората ще оживеят и ще намерят алтернативни източници на енергия. И ще започне нова ера на развитие. А ако това се случи за хиляда години, вие самите ще започнете да произвеждате електричество и да управлявате енергията. Дали ще поискате после да се върнете в предишният си модел на развитие, към вашите най-елементарни способи за използване на енергията?

 

         Добре, давай тогава следващото твърдение: с течение на времето завесата е станала очевидна за далечните светове. И много от тях дори са приключили своите интереси тук, поставили са кръст на тази платформа, тъй като работата на нея е ставала все по енергийно губеща, не безопасна, непредсказуема. Освен това, много от звездните души са заседнали в матрицата, попадайки в забвение. Експериментът наистина е излязъл от контрола на местните програмисти, и да се върне в необходимото си (първоначалното си) русло – се оказва далеч не прост процес, в който на наблюдателите им се налага да се въплъщават тук за предаване на данни от епицентъра на събитията. С други думи, да се разбере, какво става именно тук и сега, гледайки (наблюдавайки) нещата „отгоре” става (е) невъзможно, необходимо е да се гмурка в дълбокото ( в дълбочината на) проблемите, това което и много са направили (и сега понякога и съжаляват за това).

         Всичко това има място. За да се разберат взаимовръзките на изместилите се реалности много висши същества и същности са се въплътявали в различните реалности, за да разберат тези взаимни връзки отвътре. Нещо като това, когато вашите астронавти осъществяват стиковка (скачване) на корабите отвътре от кораба. Някои от тези доброволци наистина заседнаха в плътната реалност и не могат да намерят шлюзовите изходи. Затова и беше създадена система за съпровождане на такива доброволци. И като нейно развитие беше създадена учителската система. Мнозинството от вас, от тези, които се движат в четвърто измерение и сериозно постигат езотерични знания – са точно тези самите доброволци изследователи. Много от вас чувстват своята несъвместимост с този свят.

 

         Следващото твърдение: прекъсването на лъча на времето е дало възможност на паразитиращите цивилизации да внедрят вредоносни програми, работещи и до ден днешен. Човекът дори е престанал да вижда тези, които днес на нас са ни известни под множество от названия – рептили, сиви, анунаки. Те са си останали в друго измерение, в което нашият мозък, в това си зомбирано състояние, в което се намира сега, не може да ги възприема (да ги вижда).  

         Ние вече говорихме за това. Всяка една цивилизация приемаща участие в експеримента на дуалността има право на избор в творенето и своите детайли, ако тези действия не предизвикват протест от страна на тези, на които те въздействат. Паразитизмът – това е една от формите на съществуване, вие също я преминавате, вие паразитирате върху природата, върху растителното и частично, върху животинското царства. Затова и също така може и да се каже, че прекъсването на лъча на времето ви е дал и на вас възможност да спрете вредоносните програми за паразитиране върху природата и вредоносните програми за войните.

         Що се отнася до виждането, то всеки може да вижда в достъпния за него диапазон. По рано човекът е можел да вижда паралелните светове и това е отразено във вашите легенди и митове за малките народи (елфи, гномове и други същности). Сега тези светове са се преместили на други части от „колието на времето”. И вие не може да ги видите, защото вие сте някак си твърде далеч един от друг, и във вас няма съвместна (съвместима) реалност, няма съприкосновение на „герданите”. За да попаднете там на вас ви е необходимо да извършите многомерен преход в тази реалност по лъча на времето. Някои успяват да направят това в съня си.

 

         Що се касае до анунаките и сивите, то те също така в техният си съществуващ вид пътешестват към вас по лъчите на времето от другите гердани-реалности. Те, в този смисъл, са усвоили техниката на преместване, но те не афишират себе си. Представители на цивилизацията на Сивите много от хората са ги виждали. Що се отнася до анунаките, то на тях им е доста трудно да съществуват в плътността на вашия свят, затова и те предпочитат някак си само да наблюдават от съседните реалности, от тези, които сега съседстват с вас и са достъпни за техни посещения.  

 

         Следващото твърдение: единствено в сънищата си, в медитациите и под хипноза на нас ни позволяват да проникнем зад матричната завеса. Повишили са се самите ритми на мозъка на човека, тета състоянието е започнало да става сложно осъществимо без определени манипулации, увеличило се е необходимото количество време за сън, била е препрограмирана (презашита) хормоналната система, което и е довело до допълнително падение (упадък) на съзнанието, загуба на памет и духовност, взрив на материалността.  

         Ако заедно, редом, с вашата реалност се намираха последователните реалности, то за вас тогава не биха ви били необходими допълнителни усилия, за да сте в съприкосновения с тях. Това би било вашето естествено състояние. Сега, доколкото с вас редом са малко съвместими реалности, то на вас наистина ви се налага да преминавате през различни практики на изменение на осъзнаването, за да може да се преместите в тях. Проблемът още се състои и в това, че за това време, когато вие съществувате в такова смесено състояние, в състояние на незнание на съседните реалности и на причинно-следствените връзки, вие не виждайки връзките, дотолкова много сте се уверили (убедили) в единствеността на съществуването и на непроменливостта (на твърдостта) на вашата реалност, че дори и частично сте деградирали в своето развитие, в своите способности да възприемате съседните реалности. Остатъци от вашите способности са останали основно във вашите сънища. Във всичко това естествено няма ваша вина, и затова и на вас всемерно се опитват да ви помогнат да излезете от тази ваша илюзия на отделеност. И дотолкова, доколкото от гледна точка на вечността – това си е само един миг на развитие, рано или късно вие ще си възстановите своите връзки с последователността на времето, ще си възстановите връзката с времената.

         За увеличаването ви на съня за отдих има множество причини. От една страна в съня си вие възстановявате своите енергийни връзки със своята енергетика за поддържане и съществуване на физическата ви форма. А от друга – количеството сън се увеличава защото чрез сънищата ви на вас ви се дава възможност да възстановите загубените си връзки, да се занимавате самостоятелно с търсенето на отдалечените (на отделените) ви „гердани” на реалностите ви. Същото това се отнася и до медитациите ви. Аз не говоря тук за влиянието върху продължителността на съня ви от вашата екология и въздействието на матричното зомбиране. Затова има множество причини. Но много от вас, които повишават своята осъзнатост, са започнали да забелязват, че на тях нуждата от време за сън им е станала по-малко. Това от една страна означава повишаване на тяхната енергетика, а от друга, свидетелства за постепенното възстановяване на връзката със загубените им реалности. Да, да, точно така, приказката за изгубеното време.

         Що се касае до препрошивката на хормоналната система, то вашите системи всички се видоизменят не чрез въздействие отгоре от някакви си управители, а чрез вашето колективно матрично съзнание, най-напред и преди всичко вие сте тези, които влияете на тези процеси. Например една от разпространените болести на вашето общество – това е алергията и тя е следствие на това. По същия начин е и изменението на хормоналната система. Това са вашите колективни откликвания (обръщане на внимание) на колективната реалност, когато хормоналната система се пренастройва под въздействието на вашите колективни за нея представи. Ти можеш сама, така както и всеки друг, да пренастроиш своята хормонална система. Но за това трябва точно да разбираш нейните взаимовръзки, за да не нарушиш тяхното равновесие. Много от вас, които вървят по пътя на развитието си, се опитват да експериментират с тези системи, но за сега повечето от опитите водят до разбалансиране на системите и физическа смърт.

         Това, което във въпроса е наречено „взрив на материалността”, е просто следствие от загубата на връзката ви с тънките светове, с последователните реалности и опитите да се обяснят необяснимите  в рамките на една реалност понятия.

 

         И тогава, последния за днес въпрос: много хора питат, защо по другите канали не предават такива подробности и в толкова опростена форма, защо точно ти даваш такива знания, а твърде много векове такива опростени обяснения са били недостъпни, а всичко се е подавало в сложна подсказвателна (в смисъл не пряка) форма?

         Аз няма как да ти дам на теб еднозначен отговор. Причини за това много. Една от тях е тази, че към мен твърде малко са се обръщали за знания, защото моето име е станало синоним на тъмата и от мен са се страхували. А тези, които са се обръщали към мен, са получавали адекватни знания спрямо своето развитие. Втората причина – е сегашното състояние на човечеството, когато цялата система се променя качествено, или това на което вие му казвате преход. Променят се параметрите на системата като цяло и променят се и вашите параметри като нейна част. Тези параметри се променят във връзка с енергийните пренастройки, които стават и са санкционирани от централното слънце, от Създателя. Това е дало възможност да се разшири вашето възприемане и да се чуе много от това, което по-рано за вас беше недостъпно. Третата причина е тази, че вас все още ви имат за малки деца, на които е опасно да им се дават знания за енергиите. Аз вас не мога да ви имам за такива деца, макар и да разбирам (да виждам) различията във вашите нива на развитие. Четвъртата причина – това е твоята отвореност към знания, непревзетост, твоята готовност да повярваш и твоето умение да се съмняваш, и умението да съчетаеш в себе си и двете качества. Тоест твоите особености. Петата причина – развитието на вашата система от знания, когато основните, базовите понятия са вече разяснени. Представи си, ако на теб ти се наложи да обясняваш устройството на телевизора например, на човек, който никога не е виждал телевизор. Ще можеш ли ти веднага да му обясниш всички детайли на неговата конструкция, когато за начало поне за човека е просто необходимо да повярва в неговото съществуване въобще. И още множество причини. Знанията не се дават, а се вземат. Знанията съществуват под формата на блокове енергия, които се съхраняват в различни части от пространството. И проблемът е единствено в това, вие да може да ги намерите, да ги приемете и да ги преработите.

 

 

         СЕлена

 

         23.08.14.        

 

         Авторски превод от руски: Иван Иванов

 http://espavo.ning.com/profiles/blogs/32-8

 

 Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

 

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2399 Коментари: 0 Гласове: 2
Върнете се в началото
Какво ще се промени в новата епоха?
Обръщение от Висшия Разум на Вселената

До всички жители на Земята във връзка с прехода в ерата на Водолея

Хора, имащи контакт с Висшия Разум на Вселената, постоянно получават информация с аналогично съдържание на всички езици по света.Космичният разум призовава към разпространението на тази информация и довеждането й до всеки жител на Земята, за да има всеки избор: да продължи по пътя на по-нататъшната еволюция или да завърши своето съществуване завинаги.

ХОРА ОТ ЗЕМЯТА!
Към вас се обръща Висшия Разум на Вселената. Космосът ви моли да се отнесете сериозно към информацията, която ще ви предадат контактьорите на Висшия Разум на Вселената. Въпреки, че с наша помощ, през ноември 1991 година цялото население на Земята получи такава възможност, тази способност притежават единици. Пречат ви мислите, постъпващи във вашия мозък непрестанно, или много низката духовност - това касае и много йоги и екстрасенси.
Ние се стремим да спасим човечеството от бедите, които предизвика със своята бездушна дейност. Обезпокоени сме от екологичната обстановка на планетата и затова ви се притекохме на помощ. Нашите съвети са продиктувани от загрижеността ни към вас. Те са отправени за вашето спасение.
Ние знаем, че скоро озоновия слой около Земята ще изчезне. Прякото въздействие на космичните лъчи ще се усили и вие ще трябва да построите своето тяло от растителен белтък, за да запазите живота си. Надяваме се, че ще възприемете тези рекомендации, тъй като те не носят оскърбление за личността на човека.
Изпращаме тази вест до всеки човек на Земята, независимо от възрастта, расата и националността. Повярвайте, че вие не сте единствените разумни същества във Вселената. Разберете, че много цивилизации са ви изпреварили в своето развитие. Знайте, че преди вас на Земята е имало още 4 цивилизации. Човекът се е появил на планетата преди повече от 15 милиона години. Вие се явявате представители на петата раса, петата цивилизация.

ВИСШИЯТ РАЗУМ НА ВСЕЛЕНАТА ПРЕДУПРЕЖДАВА:

От октомври 1990 година на Земята започна Нова ера.
На мястото на епохата на Реинкарнацията, когато безсмъртната душа се преселваше от едно тяло в друго, дойде епохата на Безсмъртието. Цикълът на превъплъщенията завършва и в резултат от Космичната Мутация, която започна през декември 1990 година, тялото на човека ще стане безсмъртно, също като душата му. Трансмутацията (а по-нататък и трансплантацията, и енергобиозът)- е много сложен физиологичен процес, протичащ на ниво клетки. В човешкия организъм ще произтекат изменения, които ще доведат тялото до ново състояние и ще му позволят да премине на енергия от Космоса. Поради това пренастройване на организма, потребността от храна постепенно ще намалява, а след това съвсем ще изчезне. Последното е свързано с това, че всички източници на енергия на планетата (храна, вода, въздух) са екологично замърсени и спасението на човечеството ще се заключава в това, че хората постепенно ще се откажат от тези неща. Първо на Земята ще се проведе Космична Мутация, след което в клетките на тялото ще бъде заложен код с програмата на човешкия вид от шестата цивилизация, която ще смени петата цивилизация, завършваща своето съществуване.
Новата шеста цивилизация е по-съвършена, хармоничното й развитие е определено от Създателя на Вселената. Времето на новата цивилизация е настъпило. Вие се явявате нейното начало. Новата цивилизация ще засели просторите на Земята и Вселената. Вие сами ще можете да се убедите в това, ако поискате.
След катаклизмите вашата планета ще бъде частично разрушена. Ще има разместване на земните пластове на много места на планетата. Това е свързано с преместването на нейните магнитни оси и полюси.
Вашата биосфера ще се открие за въздействието на Космоса. Озоновият слой около Земята ще изчезне. Това е необходимо за очистването на Земята и за уплътняването на нейната кора. Земята в епохата на Безсмъртието ще има свободен изход в Космоса.
Животът на планетата ще протича в условията на жестока радиация, която ще способства за обновяването на природните условия. По цялата Земя ще има климатични изменения – ще се установи субтропичен климат.
Ние напомняме, че Космичната Мутация е започнала през декември 1990 година. Ние отрано предупреждавахме хората за това, но не всички узнаха навреме. Това време е избрано отчитайки излизането на Земята в откритото космично пространство, когато ще се развържат примките на Мьобиуса/магическа панделка/. Този процес се дели на няколко етапа. Постепенно започва сваляне на озоновия слой около планетата. След това космичният поток ще окаже въздействие върху планетата, ще има изменение на магнитните оси и полюси, уплътнение на гравитационното поле.
Вашият стремеж да живеете леко и безгрижно доведе планетата до катастрофално положение. Това е следствие от егоистичното ви съществуване, безсмислената употреба на земните ресурси, създаването на атомното производство.
Спомнете си, че ви окръжава природа, задъхваща се от продуктите на вашата дейност : отровена вода, въздух, почва, плодоносна растителност. Повърхността на реките, езерата и другите водоеми е покрита с разноцветни ивици - отражение на вашата необмислена стопанска дейност.
А какво дишате? Тези сярни съединения, които способстват за слепването на клетките. Обърнете внимание на повърхността на Земята - покрита е с кора от смесването на олово , живак и мръсотия. В сухо време, под въздействие на слънчевите лъчи се образуват съединения, предизвикващи в клетките на живите организми процеси, нарушаващи тяхното деление. Почвата няма да може да се избави от насъбралите се в нея вредни компоненти, даже и в продължение на 30 години да не я използвате за отглеждане на селскостопански култури. А за водата и въздуха няма какво да се говори - други нямате, няма и да имате. Засега човечеството не притежава технология, която би позволила да се очисти планетата от всеобщото замърсяване.
Следващата световна язва се явяват болестите, предизвикани от неблагоприятните екологични условия. Всяко следващо поколение на вашата планета става все по-непълноценно. В близко бъдеще рискът при раждането у жените ще превиши 50%, смъртността от грипа ще нарасне. Главният бич на човечеството ще станат алергиите, болестите на черния дроб и пълното изтощение на имунната система, психичните разстройства. Черния дроб и имунната система, и въобще целия организъм, не е в състояние да противодейства на всички отрови, попадащи в него. В организма ви все повече ще се насъбират вредни вещества, неизбежно водещи до неговата смърт. Ако вие не се откажете от най-вредните хранителни продукти, съдържащи в себе си трупна отрова и разпадащи се продукти, то в резултат от недостатъчната работа по тяхната неутрализация (черния дроб просто не е създаван за такова количество отрови, не е достатъчно издръжлив за сегашния състав на храната), човечеството го чака пълно измиране.
Всичко това зависи от степента на духовност у хората. Колкото по-бездуховни, а съответно и безотговорни са хората, толкова по-тежко е това положение. Природата около нас и Земята не са мъртви, те са създадени от същата материя, както и вие и като живи същества откликват на всички ваши беззакония, когато се превиши предела на търпението им. Там, където се натрупва отрицателна мислена енергия, са неизбежни катастрофите. В тези райони често избухват войни и има стихийни бедствия. Самата Земя откликва на вашите отрицателни мисли и емоции.
В такъв случай какво чака Земята в близките десетилетия?
Каква ще бъде съдбата на вашата цивилизация? Какво ви чака за в бъдеще? Сега, този избор между доброто и злото, стои пред вас. Вие трябва сами да решите съдбата си. Ако изберете разцвета и продължаването на живота, то това може да стане само чрез издигането на човека на по-високо равнище. Човекът трябва да израсне духовно. Нали точно поради отсъствието на духовност вашите политици забъркаха такава каша. Ръководителят трябва да бъде преди всичко духовна личност, но такива също трябва да бъдат и подчинените, защото даже и идеята да е чиста, ако няма изпълнители, тя неизбежно ще се провали и ще донесе множество страдания. Пример за това може да намерите във всички революционни промени, станали на Земята. Идеята - справедливост, братство, равенство, щастие за всички, но поради бездуховността - само повече страдания и беди.
И така, вие първо трябва да се очистите от лошите мисли, а всичко останало ще направят и вече правят за вас законите на природата, законите на Вселената, законите на Висшето добро и Изначалната същност - Твореца.
Тягостно е да гледаш как днес расте количеството на хората (учени, предсказатели, изследователи), които ви вещаят благоденствие или пък пълно разрушение до няколко години. В живота няма крайности и е тъжно, че тези хора не са разбрали това досега. Вас със сигурност ви чака възраждане, издигане на по-високо стъпало в еволюцията, разширяване на съзнанието и на възможностите. Но това не може да стане без преодоляването на трудности и препятствия, което неизбежно ще ви коства много усилия. Вие сте длъжни да го знаете и да се подготвите за тях.Но преминаването на човечеството през зоната на препятствията, попадането му в изключителни ситуации не означава Апокалипсис в смисъл на пълно унищожение. Това е преход към нов живот, начало на Новата ера, а не края на света.
Очистване, преобразуване – да, но не и измиране и запустяване. Апокалипсисът е химн на новия прекрасен живот, раждащ се, като всичко на Земята, в мъки, но от това още по-грандиозен и лъчезарен. И всички живи същества трябва да преодолеят това с Вяра, а не в отчаяние да чакат края. ”Нищо нечисто няма да влезе в Царството Божие” е казал Иисус. Но е казал това не защото нямате шанс, а за да ви покаже пътя дотам. Затова не се страхувайте и не изпадайте в паника, а станете по-чисти и духовни, възвисете се над лошото и ще наследите завещаното ви Царство. Господ дава възможност да изкупите греховете и да се освободите от тяхното бреме. Господ ви моли да се изкачите по стълбата на доброто, възвишеното и съвършеното. Той се бори за всяка душа. Той няма да отхвърли тези, които се заблуждават. В Космоса вестта за вас е благост. Вие сте длъжни да осъзнаете това. Ние ще ви помогнем, но вие сами трябва да започнете своето изменение. Започнете веднага своето духовно очистване, защото това е най-важното. Всички, които следват пътя, указан от Господ ще преживеят трудното време. Вашата задача е да очистите своята душа от мисли и образи, носещи отрицателни емоции, да не се поддадете отново на изкушението за егоистичен лек живот. Вашата задача е да достигнете душевно равновесие.
Човешкия род на вашата планета ще бъде променен чрез изменянето на кода на клетките. Не можем да ви обясним всички процеси, протичащи във Вселената, но така или иначе те касаят всички живи същества и затова вашето участие в еволюцията на Вселената се заключва в еволюцията на собствената личност и тяло. С надежда ще се взираме във всеки от вас. Неблагоразумно е да не оправдаете надеждите, свързани с преобразуването на човечеството.
Трудно ви е да разберете много неща, които са над предела на вашия вид, но се постарайте да ни повярвате, че новото стъпало, на което се изкачва човечеството, ще бъде на много високо равнище на интелектуално и духовно развитие. Разберете ни правилно: кода, заложен във вашето тяло има ограничения в сферата на познанието. Колкото и да е умен човекът от петата цивилизация, той никога няма да може да разбере това, което е способен да разбере човекът от шестата цивилизация. Не се обиждайте на такова обяснение за ограничеността на вашите способности. Възприятията на хората с по-фина чувствителност улавят тези вибрации, които се изплъзват на болшинството. Господ ви пази от зашеметяващото познание на истината за Вселената. Вашият мозък пази всички знания за мирозданието, но ключа към тяхното разкритие е у Създателя на Вселената. И получавайки новия код в клетките на своето тяло, вие ще отворите врата във Вселената. Ще познаете загадъчния реален свят, който е изолиран от вас поради вашето несъвършенство. Стремете се към това, за да ви бъде връчен този ключ.
Вашата раса живее в трудно и отговорно време. На клетъчно равнище стават процеси, които обуславят изменението на човешкия вид. Постарайте се да разберете истината: вашето тяло претърпява изменения и вие сте длъжни да се настроите и приспособите към тях, за да премине безболезнено мутацията, която се провежда от Космоса в ускорен вид. Трябва също да знаете, че тя се провежда по цялата планета. В този процес са включени всички хора по Земята, независимо от вашето желание. Това е неизбежен етап от хода на човешката еволюция, та нали върви подготовка за прехода от един вид в друг, по-съвършен. Ускорената мутация се състои от няколко етапа. Главните от тях са: трансмутация – промяна на химичните елементи на молекулярно ниво, трансплантация – обновление на органите в тялото с частично заменяне и ликвидация на някои съставни части на органите.
Космосът напомня – мутацията продължава. Трябва сериозно да се отнесете към съветите, които отправяме, за да се спаси поне част от човечеството от гибел. Изискванията са еднакви за всеки човек, независимо от възрастта , расата, националността. Напомняме, че ако човекът иска да живее в новата ера той трябва да преодолее две прегради: на духовността и на биомасата.
В какво се изразява същността на първата преграда? Преди всичко трябва да следвате нормите за морал, които съществуват в обществото. Трябва да знаете че на Космосът му е известно всичко за всеки от вас, където и в пространството и времето да се намира. Вие трябва да живеете не само за себе си, но и за другите, да творите добро и да бъдете чисти в мислите си. Забравете за разприте в страната и в семейството си, погасете огъня на ненавистта и вашите души ще възликуват от Божествена радост. Постарайте се да очистите душата си: премахвайте тъмните мисли и раздразнението, защото те ви водят там, където силите на тъмнината събират вашата енергия. Не изменяйте на себе си. Обичайте Бог, обичайте ближния, обичайте себе си. Стремете се да бъдете търпими към другите, по-сдържани в оценките за хората. Бъдете смирени и покорни на Божията воля.Осъзнайте, че вие сте божествени искрици от Огнено Божество.Та нали сте деца на Господа. Той е вашият Творец. Не тези, които са създадени от Него ще го съдят. Той прощава на всички, които от неведение или недомисляне се поставят над своя създател. Той дава възможност на всеки човек да влезе в епохата на Безсмъртието и ви предупреждава, че всеки трябва да извърши малък личен подвиг, за да стане друг човек. Задачата на нивото на което се намирате е да бъдете духовно чисти. Душевният покой ще ви помогне да погледнете в себе си. Главното сега е изработването на духовен потенциал. Трябва да придобиете необходимите душевни качества, за да съответствате със своите вибрации на вибрациите на новата жизнена среда. Усъвършенстването е основен принцип в мирозданието. Състраданието и любовта към ближния, вярата в бъдещето – всичко това е нужно за собственото усъвършенстване.
Не се стремете към богатство и разкош, това е нелепо в момента на решаването на човешката съдба, забравете за глупавите привички и пагубни желания. Всеки от вас притежава необходимото за да преживее. По-нататъшния стремеж към придобиване на материални блага задържа ръста на духовното развитие. Вашият живот трябва да бъде изпълнен с искреното желание за добро за другите. Започнете с близките - това е по-лесно, към това призовава и Бог. Пренесете тези чувства и върху другите хора и ще откриете в себе си свят на радост, ще се почувствате свободни и независими, ще се почувствате силни, защото преодолявайки себе си ще можете да преодолеете всичко.
Вашата заматериализованост е броня за душата, вериги и окови за нейните криле. Започнете да възприемате по-просто света и той ще се обърне към вас в радостни цветове. Не треперете над придобитото, научете се да се радвате отдавайки. Духовното развитие у хората не е еднакво. Не всички сте на едно положение, затова параметрите на духовността при всички са различни. Но за всички главното е да се премине през духовния предел. Втората преграда от прехода, която стои на по-високо стъпало от развитието, в сравнение с това, на което се намирате сега, това е необходимостта от настройване на физическото тяло (биомасата) на по-фини вибрации, на вибрациите на Космоса. Само тяло, създадено на растителна основа може да преодолее тази бариера.
Трябва да преминете на растителна храна. Знаем, че за някои хора това е трудно за преодоляване. Има някой моменти, свързани с кръвните групи, но преградата между тях ще изчезне. Важно е да знаете това. Преминаването само на растителна храна се налага, защото от март 1992 година процесът на изменение на химичните елементи предизвиква коренни изменения в клетките и системите на човешкия организъм. Вашият режим на хранене не удовлетворява изискванията на мутационните процеси, започнали през 1990 година. От март 1992 година върви отделяне на отровите от животинския белтък и от продуктите, които Космосът не ви съветва да употребявате. Те способстват за разрушението на имунната система, тоест изчезването на защитните функции на човешкия организъм. Сега е важно възможно най-бързо да се откажете от храната, която носи кода на смъртта: месо, птици, риба. Забравете за животинската храна, която носи кода на смъртта!
Помислете за това, че сега вие сами правите свободен избор за по-нататъшния си живот. Ние само даваме съвети как да преживеете. Запомнете, че всеки, който приеме нашите съвети и се постарае да ги изпълни, ще може да оживее. Това няма да ви донесе вреда, а само полза. Това ще ви позволи да укрепите имунната си система. За вас няма да бъдат страшни озоновите дупки, а по-нататък и открития Космос, когато около Земята няма да го има защитния озонов слой.
Само заради това се появи необходимостта да се откажете от вредните продукти, по-рано безвредни, а сега опасни, тъй като върви сериозен процес на изменение на вашия организъм.
От март 1992 година във вашия организъм започна натрупване на отровите от животинския белтък, наречен висш продукт, а така също и на отровите от тютюна, наркотиците и алкохола. Постепенно вашата имунна система ще започне да се разрушава отвътре, а отвън върху вас ще се излее поток от силно облъчване, който ще се явява едновременно очистващ и пагубен: очистващ за природата, и пагубен за тези от вас, които не са пренастроили своя организъм от животинска на растителна храна.
Сложността на процеса се състои в това, че е необратим. Чрез никакви намеси не е възможно да бъде спрян: СПИН-ът, ракът, алергиите ще ви погубят. Ще станете беззащитни.
Ограничете употребата на тези продукти, които предизвикват нарушение в храносмилането (индивидуално за всеки). Сега вашата задача е да заложите в организма си стабилен състав от нужните соли, микроелементи и да коректирате сривовете, които организма получава през зимата и есента, когато има липса на тези елементи. Също е необходимо да се правят очистителни клизми и други видове очиствания на организма, освен гладуването.
Във вашата храна трябва да влизат не толкова вкусни, колкото полезни продукти. Преди всичко използвайте билки като глухарче, киселец, коприва, листа от бреза, от малини и ягоди – обезателно млади. Варете ги на чай, използвайте ги в чист вид. Полезността и мярката трябва да станат ваш девиз, тъй като прекомерната употреба не дава положителни резултати. Ако сте пили черен чай три пъти дневно, то преминавайки на билков чай не увеличавайте дозата. По същия начин и с всички останали продукти. Постарайте се да ограничите приема на храна: гъста – до 1% от теглото на тялото, течности: при тегло до 60 кг – до 1литър на ден, а над това тегло – до 1,5 л на ден. Важно е да разберете, че може и да се променяте незабележимо, но скоро ще почувствате, че нямате влечение към тези продукти, които ние считаме за вредни или опасни за вас по време на Космичната Мутация. Постарайте се да намалите използването на храни, съдържащи оцет, пипер, горчица и други люти подправки. По време на мутацията слизестата
ципа на вашите храносмилателни органи е станала чувствителна към тяхното дразнещо действие.
По-късно ще се наложи да се откажете от продуктите, които оставят шлаки в организма: мляко, захар, яйца. По-нататък се хранете само със зеленчуци, зърнени растения, плодове, мед. По време на процеса на изменение на организма, 2-3 месеца след отказа от вредните продукти, човек не трябва усилено да се занимава със спорт, тъй като в този период има колосално натоварване върху организма и психиката, а в резултат на тренировките много пъти нараства възможността от кръвоизливи. Не трябва да се насилва и преуморява организма с прекалено много работа. Трябва да знаете, че качествените изменения не винаги преминават плавно и безболезнено. Мутационният процес протича много сложно при болните хора. Те най-много трябва да се опасяват от превишаването на нормите за храната и водата. Сега у много хора се появяват скрити болести на органите и се изострят хроничните заболявания. Много хора, които са по-чувствителни ще припадат при приемането на месна и рибна храна, при тях ще се появи повръщане. По-леко ще преминат мутацията малолетните деца.
Вашата задача е да преодолеете състоянието на неразположение стоически и мъжествено, без употребата на химични вещества. Всички лекарства, с изключение на валидол, аспирин (ограничено), но-шпа и папаверин ще бъдат опасни за вас. Запомнете, че в природата съществуват голямо количество лекарствени растения, които ще ви помогнат да преодолеете болката. Знайте, че на всички ще ви се наложи да преминете този период, събирайте смелост! Чака ви награда в края на пътя на мутацията. Преодолявайки този етап, ще можете да преминете трансплантацията на органите. Това означава видоизменение или ликвидация на ненужните за новия човек сегменти и части от органите и системите. Не се безпокойте, ще бъдат изменени само тези органи и системи, които предизвикват анормални явления и пречат за точната работа на целия организъм. При провеждането на тези операции понякога ще чувствате убождания или хлад в организма и на повърхността на тялото. Особено чувствителните хора изпитват тези усещания още от 1991 година, някои малко по-рано, тъй като са отбрани група хора за изпробване процеса на мутация в по-ранен период от време, преди основния етап.
В периода на преобразуването и доразвиването на органите и системите трябва да се избягват силните физически натоварвания на организма, а също така и стресовите ситуации по пътя на логичния анализ. Вашето самочувствие няма да се понижи. Даже повече – много хора въобще няма да усещат никакви болезнени изменения. Най-трудно им е на първите – те носят върху себе си бремето на експеримента. Но тяхното здраве се контролира.
Ще бъдете подложени на силна радиация, нивото на която ще превишава нормата с над 50%. Трябва да се пазите от обилното слънце. Никакъв южен загар не може да се сравни със загубите, които ще нанесете на своя организъм. Не стойте на слънце незащитени. Не си мислете, че всички вреди ще се изразяват само в слънчеви удари, неразположение и изгаряния по кожата. Последствията могат да се усетят чак след половин година, тъй като този процес може първо да се развие отвътре чрез срив на обменителната и на имунната системи, давайки външно усещащо се действие чак в стадия на необратимостта. Запомнете, че хората над 40 години не трябва да се намират под преки слънчеви лъчи дълго време. Желателно е да се стои на открито само до 10 часа и след 17. Хората на преклонна възраст по това време трябва да стоят на сянка и с шапки или кърпи на главите. Тази група хора най-вече ще чувства неразположение. В сухо горещо време могат да се появят сърдечни пристъпи у възрастните хора.Те трябва да се пазят от резки движения и напрягания. Разходките пеша ще ви обезпечат със изработването на потенциала от сили. Ритъмът на живот трябва да бъде умерен.
През лятото, във връзка с активната дейност на Слънцето, се активизират енергийните потоци и тяхното влияние на вашия мозък и психика. Затова помнете, че възможността от контакт на извънземни цивилизации с вас се увеличава, когато се отправяте на поход или когато се намирате в уединение. Не приемайте това с “ура”, помнете че в 90% от случаите тези контакти имат отрицателни последствия. Не се хващайте на въдицата на любопитството и щеславието, виждайки в такава случка своята
изключителност. Никога първи не встъпвайте в контакт и не го желайте. Ако въпреки това с вас се случи такова нещо, опрете се на здравия разум и помнете, че вашият единствен дом е Земята. Отказвайте се от предложения за полети на други планети, тъй като това може да донесе големи разрушения на вашата психика и на вашата способност да оценяте събитията. При възникнал контакт най-напред задавайте въпрос за целта и намеренията. Отговорът, че намеренията са добри не може да бъде достатъчен, тъй като доброто може да се разбира по най-различни начини. Единственият удовлетворителен отговор за вас трябва да бъде, че те действат по законите и в съответствие с волята на Твореца на Вселената. Разберете, това не са просто думи. Всичко това пряко засяга вашия живот и тези състояния и събития, които реално можете да преживеете. Заслушайте се в нашите думи и мислете. Вашия живот и щастие се намира във вашите ръце. В клетките на телата на успешно преминалите мутацията ще бъде заложен код с нова програма, за да може човекът да продължи еволюцията на вида си на ново, по-високо ниво на развитие. Разберете, че всички ще преминете през мутацията, но не всички ще оживеете. И ще се сбъдне пророчеството на апостол Павел: “Не всички ще умрем, но всички ще се изменим”. Не забравяйте за това. На Земята вече започна Нова ера, вече вървят процеси на трансмутация и преход към по-високо съзнание, преход към възможностите на шестата цивилизация. Но за вас лично този процес ще започне тогава, когато сами разберете това и се включите в него. Този процес засяга и тялото и душата. Ние сме загрижени за вашето тяло и неговото хранене. И нека това да не ви се вижда странно, защото това, което е дадено от Бога, заслужава любов и разбиране. Помнете, че всяко нещо си има духовна страна. И ако говорим за отказ от месо, риба и други вредни продукти от животински произход, то това има не само физиологичен аспект, но и дълбоко нравствен, носещ в себе си духовното начало.
Никой не трябва да се съмнява в своите сили и възможности – те са велики, даже и във вашето несъвършено тяло. Скоро и най-посредствените в миналото хора ще могат да получат такива знания и сили, каквито не са могли и да си представят. Гради се Нова епоха – епохата на Безсмъртието. Тя ще даде на човека възможности, които ще му позволят да узнае много неща, скрити от съвременното човечество. Новият човек ще бъде с ново мислене. Неговото съзнание ще бъде разкрепостено и безпределно, способно да разбере това, което излиза зад пределите на Галактиката. Ще дойде часът, когато ще се появи Новият човек. Негова основа ще стане човекът от петата цивилизация. След краткия но тежък преход човечеството ще се окаже в новата шеста цивилизация, по-висша от която във Вселената все още не е имало.
Какви изменения ще станат с човека и окръжаващата го природа при прехода в шестата цивилизация? Човекът и неговата физиологична структура ще се променят. Това ще стане по време на процеса на трансмутацията, когато отказвайки се от определени продукти, човек ще очисти своето тяло от отровите и шлаките, и в клетките му ще бъде заложен нов генетичен код. Само човек, очистил се от вредните вещества и подложил своя организъм под въздействието на висшите влияния, ще промени своя облик и структурата на своето тяло. Процесът на въздействие на висшите влияния над организма ще бъде енергиен. Човек ще чувства силни енергийни потоци, преминаващи през меридианите на акупунктурните точки, във вид на чувствително болезнено боцкане и притискане на тези точки, усещане за операции на астрален план.
Ще се промени и вашият облик. Външните ви черти ще бъдат съхранени, но в детайли всеки ще придобие това съвършенство, за което сега има далечна представа. Новият човек ще бъде красив с идеалната божествена красота. Всички хора, които преминат трансмутацията ще бъдат млади и красиви. Възрастните хора ще се подмладят с 20 – 30 години. По такъв начин вашия човешки облик ще бъде доведен до съвършенство и вашите възможности ще бъдат безпределни. Ще стане и духовно прераждане на човечеството. Съзнанието ще стане по-високо и ще се превърне в Космично свръхсъзнание. У хората ще се открият необичайни възможности и таланти, които сега притежават само единици. Всеки човек от шестата раса ще бъде гениален.

Той ще бъде воден от Висшия Разум на Земята. Това ще бъде епоха на същества, стоящи на по-висока степен на развитие в сравнение с петата цивилизация, в сравнение също и с други цивилизации от други планети и галактики. Хората от новата цивилизация няма да имат нужда
от държави. На Земята ще има една раса, без националности и без прегради, поставени от различната вяра.
Хората от епохата на Безсмъртието няма да умират. Техният преход в ново състояние ще бъде чак след хиляди години и на по-високо равнище. Главната действаща сила на шестата раса ще стане не техниката, а енергията на разума, с помощта на която той ще управлява и изменя материята (механизма мисъл – действие).
Човечеството ще общува основно на езика не знаещ граници – езика на телепатията. Въпреки че на самата планета жителите ще общуват на един общ език.
Нужно е също да се спомене, че на планетата ще действат общите с Космоса физически и енергийни закони. Поради сега съществуващият около Земята защитен екран, вие се явявате съвсем различна обособена система със свои си закони, неприличащи на Космичните и със свой път на развитие. Сега този защитен слой постепенно се разрушава, изменят се физичните и астрономичните закони, реалното време. Със завършването на разрушението на защитната обвивка Космичните потоци пряко ще постъпват на Земята.
Човечеството ще получи открит изход в Космоса. Така че, ако досега “сте се варили в собствен сок”, то отсега вашите действия засягат цялата Вселена.
Що се отнася до взаимодействието на началата в четвъртото измерение, те обезателно ще се съхранят, защото мъжкото и женското са вечни. Ще има лични привързаности, но те ще се повдигнат на друго ниво и това ще бъде същността на отношенията между женското и мъжкото начало. Висшата мъдрост в отношенията между двата пола ще бъде постигната от шестата цивилизация. Контактите на интимен план ще се съхранят във вид на взаимни ласки, а съвокуплението ще премине на по-високо ниво. Няма да има вражди от ревност – това е чувство от вашия сегашен живот. Уважаването на желанието на другия – това е главното в отношенията. Обичайте се един друг и ще постигнете достоен живот.
Тези, които вече съществуват в другия свят ще имат възможност да общуват с хората от новата раса, но известно време няма да могат да пребивават в техния облик. След пребиваването на едно ниво, те ще се издигнат на друго, но без особени усилия, тъй като връзката им с хората от шестата цивилизация ще им даде възможност да се развиват по-бързо. Взаимодействието ще протича по взаимно съгласие. Те ще могат да се въплътят в децата на новата раса.
Животните трябва да се развиват по свои закони, определени от Създателя на Вселената. Животинския свят също ще се промени. Това касае всичко живо на Земята, всичко трябва да се усъвършенства. До вас ще застанат мъдри, любящи помощници, които ще се развиват по особена програма. С тях ще се разбирате по-добре от сега. Отношенията ви ще бъдат като на майка с децата си. Те ще бъдат децата и ще им е нужна вашата подкрепа. Погрешен е принципът, че човекът е цар на природата. При шестата цивилизация вашите взаимоотношения ще заемат достойно място във вашия живот и живота на животните.
При изменението на ликът на Земята най-опасните места за живеене ще бъдат равнините и платата (уточнението на тези зони ще бъде проведено малко по-късно). Главната действаща сила на планетата ще бъде женското, а не мъжкото начало както сега.
Вашата задача е да обезпечите прехода си в Новата ера. Обаче за да извършите този преход трябва да се чувствате сигурни, че такъв изход е необходим и единствено възможен. Няма да заставяме човека да мисли философски, ако пределът на неговите желания се съдържа в границите: “да поспя – да похапна”. Няма да ви дърпаме насила за ушите. Съществува Истина, но съществуват и необходимите условия и усилия за нейното постигане. Но ако вие сте осъзнали необходимостта от този преход, то обърнете внимание на състоянието на своя организъм и мисли. За да бъдете приети и разбрани от света и за да можете вие самите да общувате с него, трябва да имате същите вибрации, като този свят. Ако ядете месо, пушите, пиете, злобеете, то вашите вибрации стават доста ниски и вие не сте в състояние да улавяте по-високите честоти и да влизате в резонанс с тях, а следователно и със света.
И ако при вас се е появила възможност да запазите своето тяло – възползвайте се от това! Нали душата и тялото са различни същества. Душата остава неизменна и вечна, но вие се губите. В душата се съхранява духовния опит, всичко най-добро и силно от характера и духа на човека, но физически – битовия опит се изгубва.
Ако обичате себе си, ако считате, че вашия потенциал е велик, то вие можете да направите и откриете много. Ако не ви удовлетворява днешната действителност и чувствате притегляне към нещо по-съвършено и велико, то знайте, че то ви чака. Не се спирайте пред трудностите, а ги преодолейте и ще получите това, към което се стремите. Всеки си има своя път. Продължете и след тези, които са се спрели и всичко ги устройва. Те са намерили своето място, изчерпали са се.
Обяснявайте на другите какво става и се заемете със себе си. Имате право на това. Подгответе се за прехода.
Нужни ли са сега знания? Вашият интелект е напълно достатъчен за прехода. Сега са важни лично вашите мисли и изводи, а не почерпаните от някой знания, вашият личен опит, а не чуждия. Много хора си мислят, че по пътя на знанието на законите за магиите може да се извърши този преход. Но по пътя на най-малките трудности не може да се достигне висотата, така не става. Разберете, че докато човек сам не заслужи това, кодът на шестата раса няма да бъде заложен в неговия организъм. Даже и да се пренесе в четвъртото измерение с помощта на своите знания, човек няма да може да живее там, тъй като неговия организъм няма да бъде приспособен към тези условия.
Разликата между човекът, притежаващ знания и Висшето същество се заключва в това, че първият човек ги използва, а за вторият те са даденост. Това е все едно човек и птица в небето. Съвършенството – това е когато притежаваш всичко това в себе си, когато то е свойство на твоя организъм, а не използване на чужда сила. Трябва да добиете съвършенство, да бъдете свободни и да не зависите от другите. Трябва да усъвършенствате себе си със собствените си сили, защото само това ще даде резултат и ще ви направи безсмъртни. Познанието на магии не променя вас самите като същества, следователно остава в сила и смъртта, защото вие не се променяте, стоите на място. Затова на дадения етап не трябва и да се лекува, тъй като тази способност човек е длъжен и може да развие сам в себе си. Правейки това за него, вие способствате за неговата деградация, а не за ръста му.
Същото се отнася и за днешните уфологически изследвания. Какво толкова като прелетите на друга планета и се почудите на постиженията на извънземните. Сами не можете да направите това. Вашият мозък не е способен да разбере техните разяснения и докато не се повдигнете на тяхното ниво, знанията им, даже написани с букви ще бъдат недостъпни за вас.
Трансмутацията не чака. Побързайте да направите своя избор. Бъдете мъдри за Висшата истина. Вашият поглед към света не е бил пълен и правилен. Приемете новата истина, тъй като вие вече сте нови. Всеки ден откривате нова истина за себе си и мислите, че тя е последна, но същото се случва и на другия ден. Това ще продължава безкрайно и това е щастие. Главното е да откривате по нещо ново за себе си всеки ден. Ако това не става, то вашето развитие ще се прекрати или просто ще бъдат безполезни и тъжни терзанията на ума и духа. Вярно е, че истината е за всички времена, защото тя е закон. Но всяка следваща истина е по-дълбока, тя включва в себе си всички предишни. Това е Вселенски закон. Това касае и законите за мислите, времето и информацията. За да разбереш до край частта, трябва да опознаеш общото, трябва да преминеш гигантски път. Всеки изминал ден вие откривате само части, явяващи се съставни звена от цялото, от Истината.
Благодарете на всички тези, които ви помагат, които незримо присъстват с вас. Условията на трансмутацията на организма няма да се променят, да се промените можете само вие самите, преминавайки от един етап в друг. Законът е неизменен. Променя се само обектът на неговото въздействие и неговите резултати в зависимост от това, правило от този закон или изключение от правилото искате да бъдете. Но това все пак не означава, че вие няма да зависите от условията на окръжаващата среда.
Главното е да не се боите, защото страха не е съвместим с живота. Синоним на живота е вярата, страхът е атрибут на смъртта. Там, където има живот няма смърт, където има смърт няма живот. Тези реалности никога не се срещат. Не е нужно да се боите от лошото, а да вярвате в доброто. Страхът се появява там, където няма вяра или където тя изсъхва. Във вас не трябва да има страх, тъй като от него се пораждат подозрителност и превзетост, от тях - злоба, а от нея - зло и агресия. Не си позволявайте да изпадате в слабост, защото това може да доведе до голямо падение. Контролирайте своите мисли и дела, както градинаря контролира ръста на растенията.
Всяко отклонение от пътя, който оказва Космосът може да доведе до гибел. Тези, които не последват съветите и игнорират рекомендациите на Висшите Космични Сили, ще завършат своя жизнен път, заедно с изчезването на петата цивилизация като система.
Няма съмнение, че заради еволюцията ще бъдат принесени много жертви, въпреки че все още има шанс за всеки. Вие всички сте поставени на равни условия пред Бога. Той обича децата си. Тези, които се стремят да преодолеят в себе си факторите за негативни проявления ще преуспеят в много направления.
Вглеждайте се по-често в своята душа, тя ще ви подскаже в какво не сте прави и ще ви изведе на главния път към Бога.
Вашето очистено и настроено на вибрациите тяло, ще способства за издигането на вашия дух. Бъдете по-добри към обкръжаващия ви свят. Ние ще ви помагаме само в случай, че всеки съзнателно върви по пътя, оказан от Бога. Нито закани, нито натиск, нито страх – нищо не трябва да влияе на избрания път.
Вашата задача е пренастройвайки се да се обезпечите за в бъдеще. В сегашните условия да се направи това е трудно. Вашето объркване е обусловено от неустойчивите социални условия, способстващи колебанието ви.
Повярвайте в силите на Светлината, идващи ви на помощ! Заедно ще стигнем до предела, набелязан от Бога!
Все още не всички ви разбират, но е близък часът на прозрението на невярващите. Вие сте длъжни да направите всичко, за да не ви упрекнат после за нещастието си, че са останали зад борда на ковчега. Затова се стремете да им обясните всичко за техните грешки и неверие. А вие самите не отстъпвайте от пътя си. Ние вярваме във всеки от вас. Не натрапвайте своето, но направлявайте. Слушайте гласа на сърцето си. Вашата сърдечност ще привлече любящи сърца. Бъдете заедно, слейте своите добри стремежи в едно.
Ние пазим своите пътници, но изпитанията са ваши стъпала, по които вие се изкачвате нагоре към Светлината, ставайки по-мъдри. Ние ще бъдем с вас. Стремете се към Светлината! Всеки разбира тези думи, те са ключ към бъдещето. Бог е с вас!
Вселената наблюдава случващото се на планетата Земя. От вас зависи завършването на стария и започването на новия етап във Вселената. Вече няма незаинтересувани от резултатите от вашата мутация. На различни нива върви борба. Всеки от вас се явява неин обект. Ние сме с вас.
Повярвайте на Истината! Ще победят Разумът и Сърцето, слети в едно! С вас е Бог!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове: 1
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178894
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031