Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178892 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Март, 2018 г.
 Лазаре, стани и ходи!

Беше болен някой си Лазар, от Витания, когото Иисус обичаше. Сестрите на Лазар изпратиха да му кажат: "Господи, ето оня, когото обичаш, е болен!" А Иисус рече: "Тая болест не е за умиране, а за слава Божия, за да се прослави чрез нея син Божий." И престоя два дни в мястото, където се намираше. И каза на учениците си: "Лазар, нашият приятел, е заспал; но да отидем при него, за да го събудя." А учениците му рекоха: "Господи, ако е заспал, ще оздравее." Те помислиха, че говори за сънно заспиване. Тогава Иисус им рече направо: "Лазар умря; но радвам се за вас, че ме нямаше там, та да повярвате; но да идем при него и ще го възкреся." 
Иисус дойде във Витания и намери, че Лазар е вече от четири дена в гроба. Марта го посрещна, падна при нозете му и каза: "Господи, да беше тук, нямаше да умре брат ми Лазар. Но и сега зная, че каквото и да поискаш от Бога, ще ти даде Бог." А Исус й рече: "Брат ти ще възкръсне." Марта му каза: "Зная, Господи, че ще възкръсне при Възкресението, в последния ден." Исус й рече: "Аз съм Възкресението и животът. Само вярвай и ще видиш славата Божия!" А тя, като се затече, повика скришом сестра си Мария и рече: "Учителят е дошел и те вика." Мария, ученолюбивата Мария, която винаги сядала до Иисус и брат си, за да слуша притчите на Учителя, вярващата Мария, тази, която сестра й Марта укорява, че немари домашната работа, за да слуша и се учи, тази, която самия Иисус защитава, защото не само от хляб живее човек, а и от Словото Божие...тази Мария не повярвала на своя Учител! Тя се усъмнила, че Той може да възкреси покойния й брат, тя притичала при къщовницата Мартя, за да търси подкрепа. 
Тази жена, чието дете беше грабнато от ръцете й в разцвета на силите си, в младостта и красотата си, не таеше нито злоба, нито жажда за отмъщение. защото знаеше, че убиецът е вече мъртъв за земята и за небето. Нейната вяра я крепеше и й помагаше. Тя имаше своето упование в страшната си мъка. 
Двете сестри на Лазар, когото Иисус е обичал в живота си на земята, са я загубили.
Исус, като ги видя да плачат и дошлите при нея юдеи да плачат заедно с нея, смути се, просълзи се и - като че ли незнаещ - питаше: "Къде го положихте?" А това беше пещера, и камък стоеше отгоре й. Исус веднага им заповяда да вдигнат камъка. Сестрата на умрелия, Мария, му каза: "Господи, какво искаш? Та той вони вече; защото е от четири дни в гроба." 
А Иисус й рече: "Всеки, който вярва в мене, и да умре, пак ще оживее. Само вярвай, и ще видиш славата Божия, защото за това дойдох - за да владея и над живи, и над мъртви." Мария му каза: "Вярвам, Господи, че ти си Син Божий, по свое благоволение въплътил се заради нас, та тия, които са в мрак, да видят светлина." Иисус издигна очи към небето и каза: "Отче, благодаря ти, че винаги ме слушаш; но това казах сега заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че ти си ме пратил." Като каза това, Иисус извика с висок глас: "Лазаре, излез вън!" И при този пресвят глас мъртвецът веднага стана, след като разкапващата се плът се обнови. Иисус им заповяда да разповият овързаните му ръце и нозе. А народът, който беше там, като видя това дивно чудо, всички като с една уста прославиха Бога и казваха: "Наистина Божий син е този!" И повярваха в него.



image
 

 
Категория: Изкуство
Прочетен: 2151 Коментари: 1 Гласове: 4
 Има хора, които се чувстват цял живот млади по дух. Те дори в по-късна възраст се държат и обличат като млади хора. Обратното, има хора, които от деца са някак по-сериозни, зрели и мъдри от връстниците си. Това обикновено се свързва с многото прераждания на душата им, която е минала на друго еволюционно ниво и е по-съзряла.

Ако вярвате в преражданията и можете да се идентифицирате със следните 4 личностни характеристики, то тогава по всяка вероятност и вие имате „стара душа“:

1. Търсите мъдрост и познание

Една от най-впечатляващите черти на старите души е техният ненаситен апетит към мъдрост и познание. Вероятно четете много и усвоявате лесно новата материя. Със сигурност имате висок морал и добра ценностна система, които са вследствие на вашия духовен растеж. Вероятно често разсъждавате върху Вселената и всичко, свързано с нея. Сигурно и приятелите ви често ви търсят за съвети, чувствайки вашата природна мъдрост.

2. Често отхвърляте модерните неща

Ако културата на знаменитостите, популярната музика, бързото хранене, висшата мода са неща, които не ви допадат и/или не ви вълнуват, вероятно виждате нещата отвъд масата и знаете, че модата носи своите ограничения на духа. Ако предпочитате алтернативните социални кръгове, по-здравословния начин на живот, ако чувствате дълбока връзка с природата, вероятно сте стара душа.

3. Имате силна интуиция

Мъдрите хора осъзнават силата на интуицията си. Те разбират, че несъзнаваният ум притежава огромно богатство от информация и опит. Ако вие се доверявате на шестото си чувство при вземането на решения, значи сте по-зрели в духовен план от други хора.

4. Не държите на материалните неща

Хората, които се вълнуват от материални неща, вместо да се стремят към духовно развитие, са консуматори, които най-вероятно са по-млади души. Ако вие гледате на живота през по-широк обектив, разбирайки че светът се крепи на сложна мрежа от взаимодействия, в които материалните неща трябва да бъдат поставени на заден план, а на преден да са неща като уважение, любов, мир, загриженост за другите и за околната среда, може да се идентифицирате като стара душа.

http://www.tialoto.bg/a/9-lifestyle-and-travel/59898-4-znaka-che-dushata-vi-se-e-prerazhdala-niakolko-pati/?utm_source=blog&utm_medium=tialotobox&utm_campaign=footer

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове: 6
 image

image

image

image

image
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
image




image

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 2401 Коментари: 3 Гласове: 9
Последна промяна: 30.03.2018 18:25
25.03.2018 10:24 - Благовещение
 Добрата дума няма за цел да смайва с нечувани новости, да разкрива сензационни събития, а да зарадва сърцето, да нахрани душата, да огрее някой печален дом със светлина!

Архимандрит Серафим

image

Понякога една среща, един любящ и състрадателен поглед са достатъчни, за да може обречена на небитието душа да намери Вяра, и Надежда, и Любов!
Пазете равновесието, пазете душевния покой! Вие сте воини, които се намират в света! И една ваша вибрация на Любов и Състрадание е способна да угаси адския огън, в който горят много души на тази планета!

Богородица

image

Благовещение

Днес казвам на жените: внесете в умовете на мъжете си повече светлина. Само жената може да направи това. Мъжът не може да спаси друг мъж – жената ще го спаси. Жената развали мъжа, жената ще го спаси. Жената развали света, жената ще го оправи. Първо жената вкуси от забранения плод и заради нея Бог изпъди Адама от рая…Жените са по-умни от мъжете, затова ще си признаят погрешката …Жените ще спасят света! Никакви проповедници и владици, никакви свещеници и попове – жените ще спасят света! Разбирате ли това? Така е казано в Писанието.
Казано е:„Ще изпратя Духа си.” …Духът работи сега в жените, затова те са повече религиозни и духовни от мъжете. Наблюдавайте, дето стъпи женски крак, всичко тръгва напред: и наука, и религия, и музика – всичко върви добре. Жената е почва, на която всичко вирее. Ако изчезне жената, всичко спира – и наука, и религия, и музика, и поезия, и изкуство – почва няма. Поетът пише, докато носи жената в ума си. Отнемете ли жената, перото му престава да пише. И завоевателят вади смело оръжието си, докато носи жената в ума си. Щом отнемете жената, той изгубва смисъла на живота си и слага оръжието… Аз не разглеждам жената като външна, физическа форма, но като жива идея…Обръщам се към жените и казвам: Не бивайте мекушави! Смелост се иска от вас. Сега Бог ви говори, а не хората или духовете. Разперете крилата си, вдигнете главите си нагоре!...
Новата култура изисква жени не в обикновения смисъл на думата, но жени на новото – решителни, светещи жени: жени със светли умове, с широки сърца, с диамантена воля.

Петимата братя, стр.18-19-20, НБ „Петимата братя” 1949.
Петър Дънов

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 2342 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 25.03.2018 10:25
Погледнете си надълбоко в душата
и ще видите петната,
които оставила е върху вас тъмнината
от живота ви в 3Д реалността. 
Сега ще трябва да се отърсите от кошмара,
да се изчистите, да се преродите
и да повярвате, че въпреки силите,
които се опитват да ви задържат
докато устремени сте по своя светъл път,
вие имате мощта и силата
да ги надвиете вътре в себе си и отвъд,
и робството над душите ви да отхвърлите,
да се осъзнаете като хора-богове,
каквито е заложено да сте
и да започнете да творите
със своите мисли, чувства и мечти,
един свят Нов - чист и красив,
свят на Мир и Хармония,
свят на Висша Справедливост,
свят на светли дела
творящи нови светове във Вечността.
Всичко това е вашият истински живот,
за който Духът ви отдавна копнее
и колкото и тъмните да беснеят
обречени сте на победа
и ще успеете,
затова не се майте,
а се занимавайте, вдъхновявайте, творете,
Пространството на варианти -
отворено е към вас с Любов,
да го изпълните с Красота,
с Любов и Светлина,
с Хармония и Благодат,
и да стане този свят
пример за подражание
на всички същества
разпръснати из необятността
на Великия Космос, на Всемира.
Разчитайте на нашата подкрепа Свише
и знайте никога не сте сами,
водим ви и ви напътстваме
с Любов безусловна,
защото ви обичаме,
защото вярваме във вас!

Светли Същества
бдящи над вас сега
за закрила и утеха,
за напътствия и подкрепа

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 24.03.2018 17:00
 Дом от Светлина

Моят Дом далечен и възвишен е,
моят Дом е планета от Светлина!
Слязох тук на Земя, обгърната от тъма,
преминавам всички кръгове на ада,
за да израста.
Натрупвам своите опитности,
разбирам дуалността.
Насред мъката търся и ценя радостта.
През зимата, зова и копнея пролетта.
Всеки залез ражда в мен Ново Начало,
с което посрещам изгрева пречистена.
Тук аз израствам със светкавична бързина.
Искам да дам най-доброто от себе си.
Искам да опозная човешката душа,
жадувам да я видя с крила.
Нося Любов във сърцето си,
щастлива съм да я отдам.
Красота бленуват сетивата ми,
удовлетворение е да я сътворя.
Трогва ме невинността.
Обичам да съзерцавам децата,
да слушам веселия им глъч.
Животинките ни отварят към добротата
и ни спасяват от злоба и жлъч.
Искам тук да дойде Божието Царство,
трябва да върнем Рая на Земята.
И когато изпълня мисията своя,
облекчена и доволна
ще се издигна и отлетя
на криле от Любов и Светлина,
там горе високо у Дома,
съвсем близо до Отца!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове: 7
 Твоята Любов и Вяра

Това, което не знаем и сами за себе си,
за Теб е прозрачно като изворна вода.
Това, за което сме слепи,
Ти ни нашепваш в нашата душа,
за да се пробудим и отворим очи.
Ти си Светлината, ти си Пътят,
Ти си посоката.
Ти си Този,
който никога не се отказва от нас.
Ти ни намираш, 
когато сме загубили самите себе си,
даваш ни сила да се изправим от коленете си
и да поискаме отново да се устремим нависоко.
Ти си Този, 
който има силата да ни види в падение.
Ти си Този, 
който има търпението да ни почака 
да научим урока си. 
Ти си Този, 
който неотлъчно ни следва, съпътства и води. 
Ти си Този, който вярва в нас независимо от всичко, 
дори когато сме отчаяни от самите себе си.
Ти си Този, който ни е дал това, 
което ни спасява,
което не увяхва, не умира,
което е безсмъртно и вечно,
и то се нарича Душа,
и тя е рожба на Любовта, 
на Твоята Любов, 
която е началото, развитието
и безкрайността.
Твоята Любов задвижва всичко
по начин трептящ,
с Благодарност към Теб,
за да ти отдаде своята Признателност
и да те зарадва, 
да те разшири и позволи 
да достигнеш навсякъде,
да докоснеш отвътре,
да погалиш, да обгърнеш,
да утешиш, да вдъхновиш,
да пробудиш, да повдигнеш,
да озариш. да се отдадеш.
Какво по-хубаво от това да бъдем Теб.
Какво по-вълнуващо от това 
да се оставим да се проявяваш чрез нас.
Да бъдем водата, която гали, извайва и измива.
Да бъдем огънят, който топли и пречиства. 
Да бъдем въздухът, който поддържа диханието
и нежно като полъх докосва душите ни.
Ти си тази Безкрайност, 
която е винаги отворена за нас,
защото ни обичаш с Вяра,
така както никой друг не би могъл,
защото сме частици от Твоето Сърце -
Изворът на Живота,
изливащ Творението,
всичко което трепти, 
пулсира и тупти 
в безграничното Пространство 
на Твоята Енергия и Любов. 
Благодаря!

image
 
Категория: Изкуство
Прочетен: 820 Коментари: 2 Гласове: 6
09.03.2018 13:25 - Намирам Теб
 Намирам Теб

И пее моята душа
на Любовта Ти песента -
за полет, за Небе, 
за Свобода.
Да тичаш волно по поляни,
с вятъра да се гониш,
да яздиш коне-вихрогони.
С птиците да летиш,
и как живота възпяват
да слушаш в захлас 
и трептиш.
А цветята -
Божествена украса
да съзерцаваш цяла вечност.
Съвършенството омаява 
и потъваш в забрава.
Посланици от друг свят
с ухание те даряват
и от тъга те избавят,
и ставаш много зает 
от изяществото им 
да се изумяваш,
на красотата им 
да се наслаждаваш.
Слушам тишината.
Гледам в Светлината.
Навсякъде търся 
и намирам Теб.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 950 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 09.03.2018 13:28
07.03.2018 20:33 - За нея
 Любящи, нежни, сияйни създания! Нека всеки ден, всяка жена по света се събужда с усещането, че е здрава и силна, обичана и безценна, че светът я очаква да го дари със своята любов и нежност, доброта и съчувствие, с красота, сила и мъдрост! image

image

За нея

Твоята сила -
Волята на Бог е скрила.
Твоята нежност 
е начинът, по който 
Той докосва душите ни.
Ласката ти 
е топлината на Неговото Сърце.
Думите ти -
носят шепотът на Духът Му.
Ти - воин,
ти - свято гнездо, 
ти - опора, защита 
и благослов.
Красотата се изразява 
в твоята същност.
Изящна и фина,
трептиш като криле на пеперуда.
Горда и могъща -
ти пазиш Светлината,
пламъка поддържаш, 
огъня разнасяш.
Живееш с мисъл, чувство и грижа за другите.
Всичко минава през твоята струна-душа.
И тя трепти в Любов и Вяра изконни.
Ти - пазител и творец в света.
Очите ти са прозорци 
към безкрайността на Всемира.
Косите ти са антени,
улавящи и най-лекия трепет.
Сърцето ти е извор на Любовта.
Ръцете ти са крилете на ангели.
Умът ти е люлка на Мъдростта.
Твоето име тук е жена.

С респект и почит, 
възхита и преклонение 
пред Духа на Женската Енергия 
във всичките й невероятни превъплъщения 
и проявления.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 680 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 07.03.2018 20:37
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178892
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031