Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178956 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Септември, 2014 г.
2 3  >  >>

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част XI (11).

 

Любовта на Бог. Подвключване на възприятията.

Приела СЕлена

 

        

 

Все някога ние ще си припомним, че ние сме Богове! Та нали всички знания се намират вътре в нас! Трябва просто да се провери и те да бъдат чути! Вслушайте се в Бога вътре в себе си!

 

 

 

         Аз искам да разбера нещо. Има две теории. Първата – човекът, това е венец на творението, в което Творецът е вложил всичко, каквото е в Него и затова той (човекът) е уникален. И затова всички останали части от природата са готови да му служат! И всички останали цивилизации сега искат да разберат тази загадка на творението и да я възпроизведат и те при себе си! И Бог обича човека като свое уникално дете! 

         И втора теория, че човекът, това е просто едно от творенията на Бог, при което за Бога няма никакво различие между буболечката и човека, Бог обича всеки един еднакво! Или дори Бог няма никакви предпочитания, за Него всичко е единно все едно като стъпала на многочислено познание и творение, постигане на самия себе си! Коя от тези теории е вярна?

         Ние пак идваме с теб до понятията истинен, неистинен, каквито понятия не съществуват! Помисли за отраженията. Огледалото просто отразява това, което е пред него! Помисли сега за Бога като за огледало! Може ли огледалото да желае какво и как то да отразява? То не може да не отразява, това е неговото свойство, това е неговия способ за взаимодействие с тези, които не са него (не са огледало), които са извън него, или напротив (срещу) него! Ти отиваш към огледалото и се усмихваш , а след минута правиш някаква зла физиономия! Каква си ти в същност? Весела или зла! Огледалото просто е отразило едно от твоите състояния. Всичко това, което ти можеш да припише на огледалото е само това, доколко ясно то е отразило това, дали то не е внесло някакви изкривявания поради своите отразяващи качества! Но огледалото няма право да избира да отразява или не, или да отразява някого избирателно, да отразява само тези, които не него му харесват!

 

         Ти искаш да кажеш, че ако аз вярвам, че аз съм венец на творението на Бога, то аз и това ще бъда! А ако аз смятам, че аз съм равна с другите, то и така и ще бъде?

         Огледалото просто отразява това, което ти представляваш в този момент!

 

         Нещо не разбирам. От начало ти говореше, че Бог е просто светлина, която ние отразяваме. Сега ти ми казваш, че Бог е огледало!

         Ние говорихме за възприятията! Светлината преминава през различните призми на отражение, които тя среща на своя път и се пречупва в милиарди отблясъци!

 

         Може ли някое отражение да бъде по-добро от друго?

         Може. Ако призмата на отражението е някак си особена, подобрена!

 

         Подобрена в сравнение с какво?

         Най-вероятно в сравнение с предишното отражение! А какво означава подобрена? Просто някаква друга. Кое може да бъде по-добро или по-лошо? По-добро или по-лошо от какво, в сравнение с какво?

 

         Значи ако Бог – това е светлина и няма предпочитания в това, как Той се отразява, това би означавало че всички негови отражения-творения за него са еднакво любими или еднакво безразлични?

         Безразлични те не могат да бъдат за Него, защото това са различни Негови отражения. Вие сте надарени с чувства и затова придавате на всичко оттенък на чувство и оценка! Какво е това безразличие? Това е отсъствие на отличия (различия)! Ти как се отнасяш към себе си? Обичаш ли се с пламенна любов? Твоите части, които представляват теб и не са отлични от теб, да кажем твоите ръце, ти как се отнасяш към тях? С безразличие! Те не са отделими от теб в този смисъл, че те не могат да съществуват самостоятелно отделно от теб!

 

         Но на нас през цялото време ни говорят, че Бог ни обича като наш Отец! Но ако в него няма предпочитания, а ние сме само инструменти за преминаване на неговия опит, например като моите ръце за мен? Та аз действително не изпитвам любов към своите ръце. Те са ми просто даденост!

         Какво означава любов за светлината? И какво можеш ти да направиш със светлината? Светлината е единна по своята природа. Но по някаква причина тя играе с прекрасни отблясъци в елмаза (диаманта), а в обикновеното стъкло, почти дори и не се отразява! Светлината може просто да се отрази, а как ще се отрази, изцяло зависи от призмата на отражение! И ако Бог изпитва Любов, според вашите разбирания, то и тази Любов е единствено през вас самите!

 

         Ако ти обичаш обкръжаващите те теб части на Бога, то и той ги обича! Ако ти не ги обичаш, то тогава и той не ги обича! Как би могло да бъде по друг начин? Представи си светлината като непрекъснат поток, който при отражението си получава някаква информация, характеристика на отражението! Тези характеристики някак си се записват в някаква информационна система, в някаква картотека на отраженията! При това самата светлина е неизменна, но всеки път придобива нови качества! Именно и затова всичко около теб е твое отражение. Защото информацията за това, какво е около теб, Бог я получава единствено чрез теб! Тоест обича ли те теб Бог или не, зависи единствено и само от теб!  

 

Бог получава информация за това , дали ме обича от мен? 

Да, точно така, тъй като всичко е просто отражение на Божествената светлина. Светлината на Бога постъпвайки върху твоята призма на отражение, се отразява от теб с любов към теб или с нелюбов към теб!

 

Значи в този смисъл може да се каже, че Бог обича не всички, а само тези, които вярват в това, че той ги обича и отразяват по този начин Светлината на Бог към самия него като любов на Бога!

Да. Така е! Бог, така както и целият свет се държи така, както вие очаквате от Него. Защото всичко, което той, условно говорейки, прави по отношение на вас е именно вашето предпочитание за неговото отношение към вас! И това е реално съществуващ енергиен процес!

 

Но защо тогава Иисус е казал на кръста: „Боже, защо ме изостави?”!

Защото в този момент, той така е избрал, така е решил и по този начин в определен момент той е отслабил връзката си с Божествената светлина! Но е успял да я възстанови! Дори и още на кръста!

 

Значи ако човек е уверен, че Бог него не го обича, то така и ще бъде?

Бог е просто светлина и не може да изпитва тези чувства, които изпитвате вие, Той няма органи за чувства! В определен смисъл вие сте неговите органи на чувствата! Да кажем, електрическият ток, той просто постъпва във мрежата. Но това дали той да включи или не прекрасния светилник осветяващ бала, или да включи машината за смърт, не решава той, той не е свободен да взима такива решения!

 

И всички тези качества, които вие предавате на Бога като на човек, в крайна сметка са само и единствено ваши качества. Бог ви обича вас, не защото вие сте толкова смирени и го обичате. Бог ви обича, защото вие сте уверени в неговата любов! ВИЕ задавате неговото отношение към вас самите! Вие Го формирате Него чрез своите мисълформи и чрез своето енергийно отражение! И ако ти знаеш, че Бог те обича, той тогава наистина те обича точно заради това, че точно ти си създала именно такъв свой образ на отражение на светлината на Бога, който е любим! Не само заради това, че си извършвала богоугодни дела, Бог няма предпочитания. А защото ти самата смяташ себе си любима на Бога и по този начин отразяваш себе си в Него!   

 

Значи тези, които са уверени, че те са венец на творението, те и такива са! А тези, които смятат себе си равни с всякаква буболечка, те именно и такива се явяват?

Вие май по никакъв начин не можете да се отървете от нравствените понятия формирани във вас от хилядолетия при условията на вашето съвместно преживяване във физическия свят и в съобществата! Те не ви носят нищо лошо, но просто не ви позволяват да виждате света по-широко! Съществува ли венец на творението? Какво точно е това? Та нали всяко едно ново творение е уникално и отлично (различно) от другото! И нито едно творение не е последно!

 

Но има теория, че Бог е съединил в нас всички лъчи на творението, енергиите на всички светове и затова и ние сме уникални!

За да може да съедините, е необходимо най-напред да се разедините, да се разделите! Светлината просто я има! Разделението става на нивото на отразяващите обекти. И всички вие и много други отражения, сте просто различни вариации на разделянето на Божествената светлина. И в този смисъл – всички са уникални и неповторими! И всички се явяват венци на творенето!

 

Тоест човекът не се отличава с нищо особено от другите творения?

Всички творения се различават (отличават)! Престани да противопоставяш едно творение на друго! Има всичко и всичко се различава, защото няма как и да бъде по друг начин! Всичко е призми на отражения на отблясъците на Божествената светлина!

 

Добре. А какво са тогава лъчите на творене? И що за импулс на Божествена светлина е този, който е постъпил при нас на 21. 12 и е трябвало да ни издигне нас в по-високите измерения?

Всичко това е игра на Боговете! Игра на Творците със светлината на  единия Бог!

 

Игра на Боговете? Те много ли са?

Те са велико множество, те са тези, които са създали основополагащите програми на отражението на Божествената светлина във вашия свят. Великите програмисти на великите реалности!

 

Нима не аз формирам своята реалност?

Не само ти. И освен това ти не си се замисляла как става това. Как действа някаква програма на творението!

 

Значи преход няма, а има просто игра?

Има и едното и другото! Има игра, в която ти можеш да избереш о по този начин да преминеш на ново ниво. Съществува велико множество програми на творене и ти просто избираш една от тях, все едно че преминаваш определени нива на познание на тези програми по време на своя опит на въплъщенията си! Но нали в крайна сметка, някой все пак трябва да ги създаде тези програми! Ти през цялото време се учиш в школата на творене! Отначало, ти се запознаваш как да твориш с използването на вече съществуващите програми на творене! След което много от вас започват да вникват в това, как да създадат своя програма за творене, която да създава нови уникални, различни от другите творения и започва да създава тези програми! И по този начин стават богове на свои светове и така задават свои правила на играта и правила на преминаване на Божествената светлина!

 

Тоест това на което ние му казваме велик преход е просто създадена от някой си игра?

Това е творене на нов свят!

 

А нивото, на което ние се издигаме?

(Нивото) Съществува само в тази игра. Няма такова понятие нива! Как можеш да разделиш на нива безкрайните отблясъци на Бога? Как да бъде класифицирано слънчевото зайче? Всички нива, това са нови реалности, които се творят ежесекундно и непрекъснато от всички тези, които участват в това творение!

 

Тоест няма преход, а има просто игра?

Има го и едното и другото. Съществува игра с името „преход”, в която ти можеш да избереш да играеш и по този начин да посетиш други реалности, които се наричат нови нива! Ако ти избереш да усвоиш изкуството да кажем на шивача, ти просто се учиш за шивач и по този начин се издигаш на определено ниво! Във вашата игра преход – вие просто усвоявате изкуството осъзнато да творите реалност с названието 4Д. Други усвояват творение на други реалности! Да кажем на безлично пространство или на великата пустота! Та нали светлината прониквайки осветява нови пространства в самата себе си! Вие сътворявайки нови реалности, вие все едно някак си ги отваряте за своето възприятие в буквалния смисъл! И всичко, което ти си чела за визиите на различни практики на усвояване на Божествената светлина, всичко е просто сътворение и усвояване на възприятията на нови реалности. И шаманските практики! И практиките на толтеките! И на будистите! И на Йогите! И на свещениците от различните конфесии! Пред вас винаги е имало избор – да се присъедините ли към някаква си сътворена вече реалност и да я достроявате чрез своите мисълформи, или да създадете и да усвоите нова такава! В този смисъл реалностите, създадени от тези, които вие наричате умалишати, по никакъв начин не са по-добри или по- лоши от реалностите, които са създали да кажем будистите, тази въпросна нирвана, за която вие толкова много обичате да говорите! Това са си просто различни реалности на творене!

 

Получава се така, че умопобърканият маниак е подобен на Буда?

Той му е подобен, защото и единият и другият са просто отражение на Божествената светлина. Но те са отлични (различни) дотолкова доколкото това са съвършено различни негови отражения!

 

Защо знанията за това не са се давали по рано? Защо именно сега и точно сега ние получаваме толкова информация, която преди е била скрита?

Тези знания са се давали винаги, тъй като тези знания са били и са винаги вътре във всеки един от вас! Вие сте силни със своята вяра, ти доста често чуваш тази фраза и тя много точно отразява вас! Вие наистина сте силни със своята вяра буквално! И по-рано във вас е преобладавала вяра в това, че такива знания за вас са недостъпни! Та нали е имало времена, когато вие сте знаели за всичко и за всякъде! Мигновено вие сте получавали телепатичен опит за възприятие на цялата ви необходима за вас в този момент информация! Но после при вас са се появили тези, които вие наричате жреци и адепти, които са започнали да ви проповядват тяхната собствена уникалност и вашата собствена нищожност! Така постепенно вие сте заглушили в себе си гласът на Бога във вас, заглушили сте информационният си канал, по който може да се узнае всичко за цялата вселена! Тъй като различни творения на Бог всички вие сте свързани в едно! В единна система на възприятия! Ти и сега можеш да разгледаш света на Бог с очите или органите на възприятие на всяко едно друго същество във вселената!

 

Какво трябва да се направи за това?

Просто да си представиш себе си като тях! Изцяло да повярваш, че ти си той и по този начин да възприемеш неговото възприятие! Опитай се да разбереш някак си по друг начин! Около теб има информационно поле, в което се записват всички опити на възприятия и твоят опит на възприятия също! Ако ти настроиш своето възприемащо устройство на определена вълна, както да кажем на радиовълните, ти ще успееш да чуеш и да възприемеш всякаква информация. И именно по този начин се получава опитът за възприемане на всяко друго същество! Ако някой получава достъп в твоя мозък, то той вижда света през твоите очи и го усеща чрез твоите органи на чувствата!

 

Тогава веднага възниква въпросът: значи сега чрез мен моят свят се възприема от множество същности, които знаят как да се подвключат към моя мозък?

Ами да, това е точно така! Защо това те плаши? Та нали и ти можеш да се подвключиш към възприемащия апарат на всяко същество във вселената! Та ти и сега правиш това!

 

Аз правя това?

Ами да! Когато ти възприемаш природните явления. Когато ти примерно общуваш с растенията! Ти имаш и мигове, но твърде кратки, на подвключването ти към възприятията и на други същности! Ти просто не умееш това да го фиксираш и устойчиво да го съхраниш! Или да го разделиш!  Засега за теб това е единен поток от възприятия! Тези отражения, за които ние сега говорим са и точно приети от теб сигнали на възприятие от други! Защо твоят свят, които е толкова устойчив сам по себе си, прилича на света на други хора? Защото ти кратковременно се включваш в тяхното възприятие! Това е и основата на матричното възприятие. Но важното е ти да разбереш, че ти можеш да подвключиш към всичко, да кажем дори към възприемането на света от вашето Слънце! Или от Луната ви! Когато вие се радвате на светлината на деня или тъжите под лунната светлина именно това и се случва!

 

Слънцето се радва, а Луната тъжи?

Радостта и скръбта, това са си човешки понятия. Всичко е просто различни качества на светлината! Да кажем ярка светлина или приглушена светлина, на теб ти е достъпно възприятието на всеки един свят. За това е нужно просто да изчистиш своята призма на възприятие от шаблоните, натрапени ти на теб за целият ти твой живот в този социум, и да направиш опит да пристъпиш през тях (над тях)! Да си дадеш право на себе си да бъдеш всякакъв друг, такъв какъвто ти избираш да бъдеш! Помниш ли, защо юродивите са ги почитали в Рус! Това са били хора, които въобще не са следвали общото възприятие!

 

Ти искаш да кажеш, че за мен е нужно да стана юродива?

Каква да станеш ти, ти можеш да избереш и сама! Аз ти говоря за това, как да прекрачиш през установилия се шаблон на възприятия! Да разбереш и да повярваш в това, че светът е само такъв, какъвто ти си го представяш, какъвто ти го сътворяваш в своето възприятие!

 

Ти каза, че някой, който може да се подвключи към моя мозък може да възприема чрез мен моята реалност. Този някой по този начин може ли да влияе върху мен? При нас твърде много се говори за твари, които е хранят с нашите емоции и ни управляват! Ти за тях ли говориш?

Всичко, което съществува в твоя свят е твое възприятие! Или това, което ти допускаш чрез своето възприятие! Не позволявай на никого да ти натрапва на теб своето възприятие, дори и на мен! Ако ти сътворяваш любов на Бога към себе си в своя свят, то ти сътворяваш взаимоотношения с всяка същност в твоето възприятие и в твоя свят! Може ли този, който гледа в бинокъла да въздейства на бинокъла? Да, ако той го завърти някак си така, че да му развали фокусирофката. Но това ще стане само ако ти му го позволиш! Та нали ако ти знаеш, как трябва да работи твоя бинокъл, ти веднага ще си върнеш настройката на мястото и! С други думи казано, ако вие не управлявате осъзнато вашите възприятия, то тогава тях ги управляват други! И не от желанието си да завземат властта над вас, а от потребността да получат повече опит във възприятията си, и именно и затова, те настройват своя бинокъл към себе си, за да може за тях да е по-лесно и нормално да възприемат твоя свят!

Когато ти действаш неосъзнато, то такива желаещи може да има множество! Ти представляваш от себе си покана, отворена врата! Но в твоя власт  е да ограничиш достъпа в тази врата на твоето възприятие и да установиш правила за използването на твоя бинокъл! Нали на теб би ти било интересно да погледнеш в бинокъла на друго същество! И да се постараеш да възприемеш неговата реалност!

 

Значи, когато говорят за пътешествия по другите реалности се има предвид възприемането на други светове посредством апарата на възприемане на други същности, а не пътешествие на моето тяло и на моя апарат на възприятие?

 

В света, в който ти съществуваш няма нищо невъзможно! Има всичко, което ти избереш! И ако ти избираш да пътешестваш в тяло, то тогава ще усвоиш този опит на възприятие! Просто подвключването към осъзнаването на други същества става доста по-бързо, защото в теб е заложена тази способност! Във всеки един от вас! Идеята за разделение (за разделяне) е толкова устойчиво заседнала във вашите глави, че на вас ви е изключително трудно да осъзнаете единството на практика! Та нали всички същности съществуващи в света, това си пак самата ти, само че друга! И ако ти се подвключиш към възприятието на друга същност, то ти по същество се подвключваш към възприятието на себе си, но другата! И затова, всичко, което става около теб и в теб, е просто опит на твоето възприемане. Няма никой около теб, освен теб самата! И ти си Бог! 

 

 

СЕлена   

26.02.14   

   
Авторски превод от руски: Иван Иванов        
Забележка от преводача
: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1761 Коментари: 0 Гласове: 3

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXIII (33).

 

Четвърто ниво (четвърта мерност) - продължение.

Прието от СЕлена

 

 

 

Дай да продължим с четвърто ниво! Ти говореше, че на всяко ниво ние опознаваме някакво ново качество на Бога. И на трето ниво ние преминаваме качеството познание. А на четвърто ниво – качеството устременост. Какво означава това?

         Всички думи са условни, но нека опитаме! Какво е това устременост (стремеж)? Това е конкретно насочване на твоята енергия, умението ти да я насочваш към определен обект! Това е първата степен на устремеността! По нататък ти започваш все по-продължително да задържаш това свое направление  (насока) на енергията и се ражда устремеността, тоест умението за продължителна фокусировка на енергията. Ако ти насочваш своята светлина върху друг обект кратковременно, то ти получаваш от него малко отражения, малко информация! Това и се получава сега във вашия свят при вашето взаимодействие. Вашите индивидуални стремежи са твърде кратковременни и затова всеки от вас не може да даде самостоятелни устойчиви показатели на творене, не може засега да създаде устойчиво свой собствен свят! Точно затова и вие съществувате в матрично пространство, в системи, които направляват вашето внимание, вашите енергии в определени точки на взаимодействия! Така и работи вашето колективно съзнание!

 

         Има някакъв модератор на направленията на вашето съзнание под формата на религии, реклами, кинематография, политика, СМИ (средства за масова информация) и така нататък! Всичко това са не просто ненужни наложености на вашето общество, но и са мощни инструменти за фокусировка на творенето! И ако вие ги използвате в необходимото ви русло, тоест в руслото, което на вас ви е необходимо, то вие ще разберете тяхното преимущество! Та нали в мирозданието не съществува нищо, което би противоречило на Волята на Бог, би противоречило на законите на мирозданието и целите на вашето развитие и съществуване! Затова и различните матрични структури и егрегориални образувания също така имат право на свое съществуване, дотолкова доколкото позволяват да се структурират и насочват вашите енергии на творене и освен това ви дават опит за работа с устремеността! На вас ви е известна силата на вярата на масите и силата на насоченото устремяване на масите! Вие имате такъв израз: сам в полето не е воин (сам воинът не е воин)! 

         Засега все още всеки един от вас, притежавайки всички потенциали на творец, не умее да ги използва! Затова и вие сте преминали предишните нива на развитие и се издигате към следващото! Ако си спомняш в началото, първо ниво – това си е просто живот, просто съществуване, когато целта е просто самият живот (да го живееш)! По нататък, второ ниво – е размножаване. Третото ниво, когато на вас са ви дали множество органи за възприятие – затова е и познанието! И сега за тези, които са преминали през всичките тези школи, научили се просто да бъдат, да се размножават, да опознават, започват първите съзнателни уроци на творене: умението правилно да фокусират своята енергия в определено творение!

         Затова и на това ниво матричните структури са доста по-отслабени и всичко някак си изтънява! Какво означава Тънък свят, какво точно пък е това? Вие възприемате това като разредено видение (виждане) на плътните обекти и възможността да преминавате през тях! И това е също! Но ако приведем уместна аналогия, то това би могло да се сравни с колебание на лъча! Ако светлината е ограничена в много тесен коридор, то това е лъч! Ако този коридор се разшири, то светлината ще започне доста по-свободно, все едно някак си зигзагообразно да се отразява от стените на коридора и по този начин ще се получават по-голямо количество сигнали, по-голямо количество характеристики на отражението, и по този начин светлината някак си ще се разсейва! И колкото е по-голяма ширината на този коридор, толкова повече ще е разсеяна светлината, толкова повече ще бъдат отраженията възприятия от границите на коридора, толкова повече характеристики ще придобива отразената светлина! Задачата се състои в това, да се успее в този разширяващ се коридор да се научите не просто хаотично да отразявате лъча от стените на коридора, а да се научите да го фокусирате, насочвайки го осъзнато по различните части на този коридор! И колкото по нататък вие ще се издигате по нивата на плътността, толкова по-широк ще става този коридор на възприятията и коридор на вашите възможности! И тогава, когато този коридор придобие размерите, да кажем на планета, то ако ти не се научиш да го фокусираш, то той просто ще се разтвори в друга светлина, ще блуждае безкрайно и безцелно в лабиринтите на отраженията!

 

         Ще остане ли на четвърто ниво дуалността?

         Разбира се, та нали това и е основният закон на експеримента!

 

         Но на нас ни казват, че на определени нива, според мен беше на (седмо) дуалността изчезва!

   Това не е така! Тя просто се трансформира така, че вече се възприема по съвсем друг начин!  Първите нива – това са черно и бяло! По нататък се появяват цветовете!Червеният цвят – това противоположност ли е или не? Той се различава от белия и в определен спектър на възприемане се явява като противоположност, ако ти например използваш черно-белия режим, то вместо червено ти виждаш или черен или сив, разбираш ли? Тоест притежавайки само черно-бяло виждане, то ти всички цветове ги виждаш като различни оттенъци на сивото, тоест като различни степени на отличаване от белия цвят! Но когато ти разшириш своето възприятие и започнеш да виждаш цветовете, ти вече различаваш много повече цветове. По нататък се появяват оттенъци на цветовете, смесени цветове и така нататък! Но ще настъпи ден, когато ти започваш да възприемаш съвсем други цветове, които засега не са достъпни за твоя апарат на възприятие! Вие сега имате само 7 цвята, седем чакри. Но ти си спомняш: 12 нива, 12 чакри, 12 цвята. Все още ви очакват още 5 цвята занапред и нататък още нови оттенъци на възприятие!

         Затова и възприятието на дуалността на различните нива е различно! Първо ниво – това е един цвят, това е нещото, с което се отличава, това е черният цвят, това е пълно различие! Второ ниво – това е черно-бялото възприятие. Третото ниво – появяват се цветове. Четвърто ниво – оттенъци на цветовете и така нататък!

 

         Ти искаш да кажеш, че растенията виждат всичко в черно-белия спектър!

         Растенията нямат очи според вашето възприятие, а имат други рецептори. Растенията възприемат света в двоичен код, да – не; плюс – минус; нощ – ден. Животните вече възприемат по-широко, но и при тях нещата зависят от поднивата им! Да кажем – бактериите и вирусите – това е все още двоичен код, но вече структуриран! Животните притежаващи очи виждат света вече по-структурирано по цветове, това е същото като оттенъците на сивото!

 

         Тогава под каква форма ще съществува дуалността на четвърто ниво? Ако на второ ниво имаме двоичен код на възприятие, то какъв ще бъде на четвърто?

          На всяко ниво възприятието се умножава. Ако вземем цифри, то второ ниво – това е 2; трето ниво – това е 2х2; четвърто ниво – 4х4; пето 16х16 и така нататък (шесто 256х256….)!

 

         Защо всички цифри са четни?

         Защото това е степен на сравнение, за да може все пак нещо да бъде сравнено, то трябва нещата да бъдат двойка. Затова и съществуват двойни творения и двойни възприятия!

 

         Добре, а какво ще означава 16-то равнищен сигнал? Как се трансформира дуалността на 4-то ниво?       

         Това е доста трудно да се обясни с думи. Дай да опитаме не чрез зрителното възприятие, а чрез вашия разбираем апарат! Например понятието добро! То има множество оттенъци и смисли! И колкото са по-широки спектрите на възприятие, толкова повече оттенъци вие ще можете да разпознавате и да разбирате. Или да кажем понятието тъма! То също така придобива различни оттенъци!

 

         Но тогава се получава така, че колкото е по-високо нивото, толкова повече оттенъци на дуалността, оттенъци на черното и бялото, и рано или късно те ще станат толкова много, че и самата дуалност ще изчезне?

 

         Точно така е! Правилно! Но тя не изчезва, а се трансформира! Дуалността - това е избор! И ако по-рано ти избираш от две позиции, то колкото е по-високо нивото, толкова е по-голям избора, има по-големи възможности да избираш, по-голям спектър на възприятия и спектър на избор! И по този начин се разширява свободата на избор! Но това са все още несъзнателни крачки в обучението за използването на избора! Ако на детенцето му се даде възможност за огромен избор на нещо, то как би могло да го осъществи? Или каквото попадне, или опитвайки всичко постепенно! След пробите стават разбираеми различията между различните възприятия. Така и на вас ви се дават постепенно да пробвате различията (отличията), за да може вече сравнявайки да успеете да изберете! И на първите нива не се дава целия спектър, за да се улесни вашата работа по преминаването ви на опита на дуалността! 

 

         Как на четвърто ниво се променят взаимоотношенията между половете?

         Взаимоотношенията между половете – това е също едно от следствията на дуалността, мъжкото и женското начало! И развитието също така върви чрез увеличаване на оттенъците на възприятията! При вас и сега дори съществува еднополовата любов и еднополовите взаимоотношения, но те се възприемат от вас като зло! Но това си е единствено способ на възприятие! И вие се обучавате на търпимост към избора на другите същности в тяхното познание, на висшите нива рано или късно на вас ще ви се наложи да усвоите такова качество като цялостност, когато в една същност са събрани всички спектри на възприятие, събрани са различните оттенъци на различни енергии, в това число и енергиите, отбелязвани от вас като мъжка и женска! Това са андрогенни качества, които на вас ви предстои да ги откриете в себе си!

         И ако това сега при вас се проявява на нивото на особености в характера и вие казвате, че жената е с мъжки качества, или мъжът е с женски, то по нататък това ще се трансформира в по-широка система! Всичко е протичане на енергии! И мъжката енергия – това е активната енергия, а женската – е пасивната! Това ви е известно! Но е имало при вас времена, когато женските енергии са се възприемали като тъмни. Коя от енергиите, ако се вземат женската и мъжката – коя от тях е по-светла или по-тъмна? Кое е по-тъмното – пасивността или активността? Разбираш ли? Тоест на всяко ниво се появяват нови характеристики, нови аспекти на възприятие. И ето че ти откриваш, че границата между активната и пасивната енергия, между женското и мъжкото начало, е много тънка! И във всеки един от вас присъстват всички тези енергии и се променят постоянно вътре във вас, и това е нещото, което вие наричате настроение!

         И на определен етап вие може сами да определяте своята текуща форма на възприятие! Тоест много леко да преминавате от мъжката енергия в женската, да ставате или мъж, или жена според вашия съзнателен избор! И работата не е само в развлеченията, но и в необходимостта! Например, за да може да изследвате морската стихия отвътре, най-добре ще е да се трансформирате в същество, което може да диша под водата! Ще дойде време, когато вие сами ще можете да трансформирате вашите апарати на възприятие в зависимост от задачите, които поставяте пред себе си, които съзнателно ще поставяте пред себе си. Това също така ще бъда свобода на избора! Например, за да може да познаете някои аспекти на творението е необходима активност, а в някои други случаи – пасивността подхожда повече или по-скоро се явява друг способ на познанието! Мъжкото познание – е внедряване, женското познание – е разтваряне! Всичко това на вас все още ви предстои да го узнаете! А засега вие ще откривате в себе си качествата на андрогенността и новите възможности на възприятия!

 

         И какво сега, ние на четвърто ниво ще можем да променяме своя пол?

         Не е съвсем толкова линейно. Ти защо си сега жена? Това означава, че в теб преобладават женските енергии! И твоята задача в това въплъщение в частта на андрогенността е да възприемаш и да преработваш, да разпознаваш и да търсиш оттенъците на различие и прилики между постъпващите към теб мъжки енергии! Всеки един от вас се учи да различава оттенъците на енергия и да ги възприема. Когато ти си мъж, ти пряко транслираш мъжките енергии, но трансформираш през себе си и женски! И обратно!

         Представи си, че в теб са се натрупали в достатъчно количество, и мъжки, и женски енергии! Ако те са в равни количества и равно качество, то ти можеш да придобиеш свойства на андрогенност, тоест на равновесие! Това ти дава възможност да възприемаш и тези, и другите енергии все едно от нулева точка, от точката на равновесието, без да им правиш оценка според вашите разбирания! Това е някакъв друг спектър на отчет на възприятията, затова и вас ви приучват към равновесие. Това е като степента на обзор, като да се издигнеш над нещо обозримо и от височина да обхванеш целия контур на видимото! Затова и на четвърто ниво вие започвате да уравновесявате в себе си тези две енергии и да опитвате да възприемате и да творите на ново ниво, на нивото на обобщенията, на нивото на по-широкия кръгозор, не вътре, а над… Много от вас ще могат съзнателно да приемат по-женски или по-мъжки възприятия, тоест във вашите разбирания да ставате мъже или жени!

         Аз чувам как в главата ти възникна въпросът за секса? И това е естествено. За какво съществува сексът? Във вашия свят – това е възпроизводството, но това не е единствената цел, както на вас ви я поднасят! Всичко – е познание, и това е един от способите на познание и на пречупване на Божествената енергия! Вашите контакти на физическия план – това е нещо като упражнения в сънастройка, при толкова тесни контакти вие все едно сливате своите полета на възприятие, много по-точно се настройвате към партньора и след това можете да произведете обмен на енергиите! В същност самият секс – това е именно сливане, обмен и трансформация на енергии, и всичко това ще става също така и на другите нива!

         Но тогава с какво сексът се различава да кажем от другите способи на сливане и обмен на енергии, например когато аз просто изпращам на човека своята любов мислено и той ми отговаря?

         Да, ти правилно си уловила нещата, всичко е обмен на енергии и на определени нива понятието секс се трансформира в това, за което ти говориш! Но сексуалните енергии – това са енергии с определена окраска, с определено качество, това са енергии за възпроизводство, енергии от второ ниво! Какво е това размножаване от гледна точка на енергийния процес? Това е удвояване, утрояване. Тоест, когато лещата, към която е насочена светлината е така устроена, че умножава своя светлинен поток, разединявайки го, разпределяйки го на части, структурирайки го! За това и е нужна мъжката, активната енергия! Тя някак си, като че ли разпръсква женската енергия на съставящи, на части, на потоци и я пренасочва!

         Този процес е доста трудно да се обясни. Но е важно да се услови следното: енергията от всяко ниво се различава от Божествената светлина единствено с това, че тя не е цяло, а е негова част, една от неговите характеристики! И всяко изследване на този вид енергия трябва да покаже не различията от Божествената енергия, дотолкова доколкото това е невъзможно, а по-голямата степен на детайлизация на Божествената енергия, всички нейни оттенъци! И ако на трето ниво вие се запознавате със сексуалната енергия, енергията кундалини в един от нейните спектри на възприемане, в един оттенък, то колкото повече вие ще се издигате, толкова повече оттенъци от тази енергия на вас ще ви бъдат достъпни! Ако говорим с цветовите аналогии, то толкова повече оттенъци на оранжевото вие ще узнаете и ще разберете как (с какво) те се различават и ще можете да избирате от тях при своето възприятие! Тоест възможностите и видовете сексуални контакти също така ще се разширят и рано или късно вие ще разберете, че това всичко си е просто способ на светлинно взаимодействие, при което съвсем не е задължително да се използват каквито и да са пози или техники на сексуалните контакти!

 

         Добре де, а какво правим с размножаването? Та нали едно от предназначенията на секса – това е възпроизводството?

         Виждаш ли, сега вашето възпроизводство се контролира свише, контролира се от програмите за вашето развитие, зададени за вашето ниво! Вие си имате там някаква теория за пренаселеността, тоест теория за това, че в условията на отсъствие на войни човечеството ще започне безконтролно да се размножава и тогава благата и планетарните ресурси няма да стигнат за всички!

 

         Ти искаш да кажеш, че това е неправилна теория?

         Разбира се, това са ограничения. А в творението няма ограничения! Планетарните ресурси са също така неизчерпаеми, така както и възможностите на планетарния дух! И вие не знаете как стават процесите на планетарното творение. Вие изхождате от това, че планетата съществува в неизменен вид и количеството на нейните ресурси не се увеличава и затова рано или късно тя ще се изтощи! Но това въобще не е така, планетата също така расте и се изменя, и променя количеството и качеството на своите ресурси изхождайки от своите задачи за решаване! Но има и друг аспект! Няма как да настане момент, когато човечеството ще се разплоди дотолкова, че да няма да има място за неговото поместване на планетата. Това е зададено с определени параметри!

 

         Аз нещо тук не разбирам! Тоест има някакви богове, които контролират нашата раждаемост?

         Аз ще се опитам да ти обясня! Ако екрана на твоя компютър има някакво разрешение (разрешаваща способност в пиксели), то (разрешението) все едно няма да успее да приеме и да възпроизведе за теб някаква доста по-сложна картинка! И ако ти нямаш някакво съответстващо програмно обезпечаване, то ти няма да можеш да възпроизведеш тази картинка и да прочетеш определен текст! На всяко ниво си има свои програми, обезпечаващи вашето творене! Така както и програмите на вашите компютри! На нивото на ползвател ти използваш най-опростените програми. Тогава, когато ти се обучиш на по-сложните неща, за теб стават достъпни и други програми, ти ставаш напреднал ползвател. Ако ти вървиш в по-нататъшното си обучение, ти започваш да постигаш това, как се пишат самите програми, за да можеш да напишеш своя програма! И по-нататък ако те теб не те удовлетворяват, ти се опитваш да създадеш свои!

         Така е и в творението! Отначало на ниските нива ти си ползвател на наличните програми за творене, а по-нататък ще създаваш свои! Но всяка една програма на творене е ограничена от нивото на възприятие. Това е именно твоето ниво! Затова, когато аз ти говоря за контрол над раждаемостта, то това е нещо просто като мощност на програмата, мощност на компютъра и така нататък. Тоест няма никой свише, който в определен момент решава, че човеци повече не трябва да се раждат! Просто все едно като при претоварване на системата на творене на възприятието на трето ниво, появяването на нови клетки е ограничено!

 

         Но при нас битува мнението, че ограничението на раждаемостта на планетата става съзнателно от някакво си тайно правителство, например на илюминатите, които точно така и мислят, че по-този начин ще съхранят своя достъп до ресурсите и за това те разпалват войни и създават различни вируси на болести!

         Всичко това също има място (право) да съществува! Но аз не оценям действията на някого си или нечии действия. Аз искам да предам мисълта за това, че е съвършено ненужно да се контролира количеството на родените по пътя на войната и вирусите. Системата е саморазвиваща се! Нима в природата става пренаселване да кажем от растенията, нима на някого не му стига място от растенията на планетата. По-жизнеспособните видове оживяват, по-малко жизнеспособните отмират!

 

         Да, но така не може да се каже за човечеството! Получава се така, че по-малко жизнеспособните хора трябва да умрат!

         Това и става! И ако се научите да възприемате смъртта не като катастрофа, не като отнемане на живот, то това си е най-нормален процес на преход и преминаването на енергията в съвкупността на Божествената енергия! Тези хора, които не могат да възприемат физическия свят, те си заминават от него за да продължат своя опит на възприятие в други светове, и точно така и е необходимо да се научите да възприемате! Когато човекът е преминал в другата стая, защото там му е далеч по-комфортно, ти нали няма да се възмущаваш (да съжаляваш), че него са го изместили от първата стая! На него, в нея просто не му е било уютно, не го е устройвало!

 

         Как ще се промени тялото на човека от четвърта плътност? На нас ни говорят за светлинно тяло, за кристално тяло? Какво е това и с какво то се различава?

         Всичко е светлина, затова и всички ваши тела са светлинни, има просто различни оттенъци, различна интензивност на светлината, просто в плътната характеристика светлината е доста по-уплътнена! Затова всички ваши тела са светлинни. Тялото в четвърта плътност това е тяло, притежаващо по-големи светлинни характеристики!

 

         Какво е това кристално тяло? На нас ни казват, че сега нашето тяло е изградено на силициева основа. А ще бъде кристално. Нима ние вече не сме били кристали на първо ниво? Какво се изменя тогава? Защо пак кристално тяло?  

         Кристалът, това е определена степен на взаимовръзки. Вие вече сте открили нови видове кристали, така наречените течни кристали! Водата – е също така кристал, само че с други нива на сцепление на клетките на фиксации на възприятието! Вие знаете за кристалната решетка. Това е решетка на взаимодействието на потоците от енергия в тялото на кристала. Колкото е по-високо нивото, толкова е по-голямо количеството на тези взаимодействия! И ако на първо ниво тези взаимодействия са твърдо зададени, то в растителния свят те са доста по-широки! От какво се разпада камъкът? Или от силен удар (от силно взаимодействие), или с течение на много продължителен период от време от слабо взаимодействие! Как се разпада растението? Вече от по-слабото въздействие от вън и от въздействието от вътре, от това на което вие му казвате болести! Така е и с човешкото тяло. Тоест нивото на разпад се увеличава пропорционално на намаляването на нивото на сцепление! Но при това колкото и странно да ви звучи, се повишава жизнеспособността на формата, тоест многовариантността на нейното развитие! Растението е по-крехко от камъка, но то е доста по-подвижно и по-жизнеспособно!

 

         Нима? На планетите, където няма кислород и вода или те са в малки количества, растения не растат?

         Кислородът и водата, в този им вид в който ти ги виждаш, това са характеристики от вашата реалност. Има още множество реалности, където съществуват други растения, те съвсем по друг начин взаимодействат с първото ниво!вие не виждате тези растения на планетите, където са били вашите сонди, но това е по редица други причини! Тоест те са там и в същност ги има, просто вие не ги възприемате! В този случай при вас е прието да се казва, че животът съществува в друго измерение на тази планета! Но живот съществува навсякъде и винаги, няма мъртви планети и обекти! Бог – това е живот! В същност това са просто поднива на възприятие, а и самото разделяне на нива, на поднива си е достатъчно условно и има множество оттенъци, тоест в крайна сметка съществуват милиони нива на вашето възприятие!

 

         Ние говорихме за кристалното тяло. По какво то си прилича с кристалите?

         По системата за запис на информацията! Силицият – това е също кристал, притежаващ свои си особености. Различните нива на кристализация се различават със степента си на взаимовръзка и с отразяващите си свойства! Но освен това, тъй като на всяко едно ниво се увеличава количеството на оттенъците на възприятие, то вие сте длъжни да получите тяло притежаващо в по-голяма степен възприятия и в по-голяма степен възможности за разпознаване, а така също и за запомняне на това възприятие! Така както се увеличава оперативната памет и и обема на твърдия диск в компютъра ви!

 

         Тогава се получава така, че на всяко едно ниво нашите тела са кристални? Нима и нашето сегашно тяло е кристално?

 

         Водата е също така кристал, а основата на вашето физическо тяло е водата! Кристалът, това е подреденост, структуризация на хаоса, структуризация на различните направления!  Просто много по-твърда кристализация у вас не съществува под тази форма, така както вие разбирате кристала! Вие трябва да усвоите всички възможности. Например кристалите – това са много мощни фокусиращи установки с много силна фокусировка на Божествената светлина и висока степен на натрупване на информация и на опит на възприемане! Например, въздухът обхваща далече по-широк спектър, в него кристалните съединения са разхвърляни, между тях има много малко взаимни връзки! Но на вас ви е необходимо да съедините всички тези качества в единно качество и да се научите да го управлявате, да се научите осъзнато да ставате ту по-разредени (разпуснати), ту по-фокусирани, и по този начин да съумявате да използвате всичко това при творенията си! 

 

         Моля те да отговориш на въпроси поставени от нашите читатели? „Защо да се преминава в 4 мерност, ако всичко там ще бъде по-ограничено именно от гледна точка на необходимостта само на конструктивни мисълформи, защо да не се остане в 3 мерност, но при това да се доработят по определен начин конструтивността и деструктивността, за да се разпределят по сфери, или грубо казано, защо да не бъде създаден „Рай” на земята, за да могат хората да се научат да се приемат повече един друг, но все пак да не бъдат заложници само на конструктивните мисълформи, тоест в определен смисъл да се получи именно по-интересна 3 мерност, за свобода на творене и концентрация?

         Ние вече говорихме за това, че във всяко едно измерение присъстват и конструктивната енергия и деструктивната! Например, ако вземем един конкретен обект! За да може този обект да бъде променен или трябва нещо да се махне и да се сътвори нещо ново, или постоянно този обект да се достроява! Но това постоянно дострояване като надбавяне на различни форми няма как да бъде свързано (обвързано) едното с другото! Затова и винаги има нужда от разрушителните енергии, това с което се отделя, разрушава, променя! И вие трябва да възприемате деструктива именно така, като енергия на разрушението, разделянето, която е необходима на определен етап! Ако вие през цялото време използвате само конструктива, то вие през цялото време само да достроявате своето здание!това си е избор на всеки един, в каква степен да използва конструктива и деструктива!

         Нивата се различават не по отсъствието или по наличите на конструктивна или деструктивна енергия, а с разширяването на диапазона на творене, с разширяване на способностите на конструктива и на деструктива, и на техните оттенъци!  Ако приложим нашата аналогия, то ти на определен етап ще узнаеш, че нещо може да бъде променено не с удар на чука, а с тънка бургийка и така нататък! Затова и на всяко ниво ще има и деструктив и конструктив! Това си е въпрос на дуалност! Просто оттенъците и степените на възприятие и отношенията към конструктива и към деструктива ще се променят! На висшите нива вие не само ще разберете, но и ще усетите това върху себе си, че в крайна сметка това е една и съща енергия, само че сменя поляритета си!

         Представи си, че в теб има прибор, възможностите на който са безгранични и ти използваш този прибор при творенето си        ! Ако е необходимо той работи и като чук, ако е необходимо – като свредло, но той и освен това умее и създава, например залепва! Ако ти имаш климатик, който работи и за студено и, и за топло, ти нали няма да наречеш това конструктив или деструктив? Ти ще се зарадваш от възможността да използваш един и същ прибор за различни функции! Ако някакъв измерителен прибор, да кажем термометър, показва отрицателни значения, то това не означава, че той е деструктивен или служи на деструктивните сили! Затова и понятията деструктив и конструктив си остават на всички нива, единствено се изменя тяхното възприятие от вас, вашето отношение към тях, което сега е дуално, но съществува основно в черно-белия коридор на възприятията ви!

         Защо да не бъде създаден Рай на земята? Задайте си този въпрос на самите себе си! Кой, извинете, е длъжен да ви създаде този Рай? НЕ СТЕ ЛИ ВИЕ – ОСНОВНАТА ТВОРЯЩА СИЛА И ДАЛИ ТОГАВА ОТ ВАШИЯТ ИЗБОР НЕ ЗАВИСИ ТОВА, ЩЕ ИМА ЛИ НА ЗЕМЯТА РАЙ СПОРЕД ВАШИТЕ РАЗБИРАНИЯ!!! Всяко едно ниво е интересно със своя спектър на възприятия, затова и вие тях усвоявате! Но възможностите на всяко ниво се разширяват. Това е същото нещо като да ходиш по етажите пеш или да използваш асансьор! С асансьора е по-бързо и по-удобно, но не е чак пък толкова (колкото би могло да бъде) бързо и е по загубно за вас! Когато вие получите новите възможности под формата на преместване в пространството и във времето, под формата на управление на гравитацията, под формата на материализация и така нататък, всичко това, което са предсказвали вашите фантасти стане факт, вие ще разберете, че вече на вас не ви е интересно да вървите пешком! За какво ви е да летите със самолет няколко часа, ако вие може мигновено, със силата на мисълта си да се преместите в пространството и във времето? Но ако на някой му е по-интересно третото ниво на творене - то тази молба ще бъде чута, дотолкова доколкото законът за свободната воля е неотменим! Ако вие сте избрали да продължавате да се въплътявате в тримерната система на възприятия, то това и ще се случи! Вие сте като в линията на менютата на вашите програми, просто избирате, натискате върху определени клавиши и средствата за програмиране на вашата реалност започват да работят! Но на вас ви се дава и възможност да усвоите и други, далеч по-сложни и по-интересни програми за възприятие и творене. Това и ви чака на четвърто ниво!

 

        

 

СЕлена

 

         21.09.14.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/33-3
Авторски превод от руски: Иван Иванов
        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1633 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.09.2014 01:19

СаЛуСа
26 септември 2014 г.

Сега на Земята има две различни групи души, това са онези, които отвориха съзнанието си за истината за тяхното същество и онези, които са заседнали в по-ниските вибрации и правят малки или никакви опити да разберат положението си. Докато такива души започнат да се пробуждат за истинската си същност, те ще продължават само да вярват на това, което виждат с очите си. Обаче, ние не обвиняваме тези души по никакъв начин и разбираме тези, които са контролирани от егото си. Единствено опитът е това, което допринася за промяна в съзнанието, когато човек започва да си задава въпроси за смисъла на живота. Истината ще дойде за всички с времето, а този период на Земята е идеалното време за довеждане на въпросите за смисъла на живота. За онези, които са без никаква вяра, това е много трудно време, тъй като те питат защо Бог, който е Любов, позволява да се случват такива зверства.

Мнозина разбират, че тъй като Бог е Цялата Любов, той позволява на децата си да имат свободата да изпитват според желанието си, но те често не разбират, че са отговорни за резултатите от тях. Вие имате пословица, „ каквото си надробиш, това ще сърбаш”и това обяснява как създавате собственото си бъдеще. Свободната воля е чудесно нещо, но вие трябва да се научите как да боравите с нея, без да се намесвате в свободната воля на друга душа. Човекът много се затруднява в разбирането на концепцията, че всички вие сте ЕДНО и следователно това, което правите на друга душа, го правите на себе си. Човек е склонен да се грижи за номер Едно, без да осъзнава, че в продължение на период от животи вие ще изпитате много различни ситуации и всяка от тях е с намерение да ви даде опитите, от които се нуждаете, за да продължите еволюцията си. Никоя друга душа не е повече или по-малко от вас, но независимо от това може да е развила по-високо ниво на съзнание.

На какъвто и етап от еволюцията да сте, бъдете сигурни, че винаги ще сте подпомагани, за да напредвате и никой не се сблъсква със света сам. Всъщност вие имате толкова много помощници, че не може да се провалите в постигането на жизнения си план, тъй като те ще гарантират, че имате необходимите опити. Не е добре да се оплаквате от живота си, далеч по-добре е да свикнете с него и да отбележите най-добрия възможен за вас напредък. Някои от вас не вярват, че ви се помага въобще и това е, защото не сте наясно с плана си за живот и заради опита си трябва да приемете доброто заедно с това, което наричате зло. Всеки опит е ценен, дори и ако не можете да го разберете, тъй като може да не изглежда, че има план за живот, който работи за вас, но със сигурност има и целият опит ви представя възможности да еволюирате. Знаем, че някои души не могат да повярват, че са се съгласили с начина, по който се развива животът им, но това е старателно планирано с ваше съгласие и аспекта на свободната воля, който все пак съществува.

Ние знаем, че много от вас са на напреднало ниво на разбиране и присъствието ви на Земята е инструмент за помощ на другите в тяхното разбиране на истината. Някои от вас дойдоха специално, за да окажат такава служба към другите и често това означаваше определена степен на жертва, тъй като тази дейност изисква силно отдадена душа. Всеки от вас, които показахте своето желание да помагате на другите, ще бъде ангажиран, когато възникне нужда от това, а ние наблюдаваме всички вас с еднаква любов и радост. Животът може да ви се струва сложен и за мнозина е такъв, но той е много старателно планиран, за да е от максимална полза за вас. Някои няма да се съгласят, че приеха опитите, които изникват на пътя им и не могат да разберат защо е трябвало да сторят това. Скъпи души, истината е, че вие знаете, че сте насочени в посока, която най-добре отговаря на нуждите ви. Когато сте в по-висшите измерения всичко това изглежда много по-ясно и вие вярвате на онези, които наблюдават живота ви.

Някои души се питаха как ние можем да сме такива оптимисти що се отнася до вашето бъдеще и това e, защото от нашето ниво ние не само можем да видим по-голямата картина, но и сме наясно, че всеки миг старият цикъл може да бъде доведен до край. Следователно е възможно такива въпроси да приключат по всяко време, но решението за това зависи от душите, които наблюдават еволюцията ви. Ние ви казваме това, за да не мислите, че има нещо невъзможно, що се отнася до еволюцията ви. Нещата са много по-променливи, отколкото си представяте, но тъй като сте в по-ниските вибрации, не можете лесно да си представите напълно различен сценарий.

Всичко, което вероятно си мислите, може да съществува, защото нищо не е нова или оригинална мисъл. Вие можете да свържете това, което беше и да го тълкувате различно, ето как технологиите се въвеждат отново в Новата Епоха. Например, това, което наричате Летящи чинии, които са планетарни превозни средства, те не са предвидени да летят в дълбокия космос и не са нови за вашата Слънчева система. Тъй като знанието и разбирането за тях се разрастват, вие ще откриете, че много „удобно” те са ваши Междупланетни превозни средства. Нещата се ускоряват, така че, когато „пораснете”, всичко, от което се нуждаете, ще е достъпно за вас. Вие сте Космически Същества в бебешка възраст и много бързо еволюирате, така че, когато придобиете пълно съзнание, Вселената ще е на ваше разположение.

Като сравнение, вие живеете такъв обикновен живот на Земята, но той е идеалната подготовка за промените, които ще срещнете. Еволюцията е повече свързана с вас като личност и уверява, че вие сте достатъчно еволюирали, за да бъдете пуснати на свобода в Космоса. Както вече може да знаете, не можете да достигнете нива, които са по-висши от собствените ви вибрации, така че във ваш интерес е се възползвате от идващата възможност да напуснете по-ниските вибрации. Имате потенциала да станете Същество от Светлина и именно към това трябва да работите. Знаем, че ще искате да узнаете как се справяте, но с уверението, че действате правилно, няма нужда да се тревожите, тъй като ние винаги ще сме наблизо, за да ви помагаме.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и както винаги се радвам да разширя знанието ви за това, което предстои. До сега ще сте осъзнали, че всички ние сме част от Единството и като такива ние се отнасяме с вас като с братя и сестри. Нищо не би ни зарадвало повече от това да ви помогнем да постигнете целите си и вярваме, че сме били с вас достатъчно дълго време, за да разберете как се отнасяме с вас. Оставям ви както винаги с Любов и Светлина.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

Превод:Tauno
www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/09/26-2014.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове: 3

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част X (10).

 

Матрично възприятие. Избор на своя игра.

Прието от СЕлена


 

Всеки от вас може да получи отговори на своите въпроси вътре в себе си. И това ще бъде вашата картина на мирозданието. Всеки който търси отговори, ги намира! Аз намирам своите. Вие може да намерите вашите си!


 

Разкажи ми за матрицата. Откъде тя се е взела и как може да се излезе от нея? И необходимо ли е това?

Вие сте възприемащи същества. В света, където всичко е Божествена светлина, какво може да направи една призма – да отразява! Та нали няма място , където на нея да не попада Божествена светлина. Тя може така да промени своите свойства, че да отразява Божествената светлина в малка степен или въобще да не го отразява. Да го поглъща или да отдава светлина!вие поглъщате част от светлината за собствената си жизнена дейност. Така правят и всички! Но с течение на времето вие се учите да получавате все повече и повече светлина от Бога и с времето вие започвате да осъзнавате, че няма ограничения в количествата на получаваната светлина и затова няма нужда да я натрупвате и да не я отразявате навън!

Матричното съзнание – това е колективен шаблон на възприемането на Божествената светлина! Вас още от детството ви учат, че всички източници на каквото и да е било са ограничени: въздух, вода, енергия, храна, растителност и така нататък! И вие започвате да вярвате в това! Но ако всичко е форма на отражение на Божествената светлина, а Божествената светлина е безкрайна и неспираща (непрекъсваема, постоянен поток), то как количеството на отраженията може да бъде ограничено? Как може да има ограничено количество вода, ако това е форма на отражение на неспиращата (несвършващата) Божествена светлина? Как може да бъде ограничено количеството на въздуха, ако самите вие го сътворявате от Божествената светлина, която е безкрайна?

Тогава вас ви водят към друга теория: че количеството на въздуха не достига, защото много бързо нараства населението на Планетата, което употребява въздух и вода! И това естествено ви е също наложено отвън възприемане!

Вселената е изобилна във всичко, именно защото всичките творения на всичко съществуващо стават (се изграждат, се творят) от всички от безграничната и безкрайна Божествена светлина! И така вие можете да имате всичко именно толкова, колкото самите вие сте готови да приемете. Всичко – без ограничения!

Но във вас са ви внедрили страхове – боязън да останете без нещо си!

Всичките ви страхове, до един, са ви привнесени от вън! Вземи всеки един твой страх, който стои в теб, и ще разбереш!

Страхове да останете без храна и кръв, без семейство, без средства за съществуване, страх че не изглеждате така, както трябва, страх да би да се покажете несъстоятелни в очите на другите и така нататък!

Дори и страхът от смъртта ви е привнесен отвън!

 

От кого е привнесен?

От колективната система на вашето възприятие!

Страхът – това си е просто отсъствие на Вяра! Какво е това Вяра? Ние с теб си говорим не за нравствените категории, а за енергийните процеси, за процесите на обмен и възприемане на енергия! Вярата – това е устойчиво енергийно направление на импулса на творене! Отсъствието на Вяра – точно това и е страх! Тоест отсъствието на устойчиво енергийно направление (посока) на импулса на творене!

Ако ти вярваш в определено събитие, то събитието непременно ще се случи, ще се осъществи, докато ти не започнеш да се съмняваш в него по една или друга причина, и тогава импулсът на творене започва да се забавя и да блуждае в лабиринтите на твоето възприятие. И това събитие във всички случаи ще стане, но вече в променен вид!

Гледай на всичко като на процес на отражение на светлината. Ти си формирала в мозъка си някаква картинка, да кажем на някакво събитие. Ако ти си формирала и си го формирала веднъж и повече не се връщаш към него мислено, то ще стене с точността на твоето въображение, дотолкова доколкото тази картинка просто ще се отрази в реалността, така както фотографията се проявява на фотокартичката или фотоплаката! Това е просто проява на твоето мислене, на твоята мисълформа. Защо мисълформа? Защото мисълта – това е енергиен импулс на творене, който се оформя в конкретна форма и се проявява в текущата реалност! Или в друга, създадена от теб реалност в зависимост от степента на енергийно изпълване от теб на тази картина, напълването и с характеристики от тази реалност! Ако ти обаче, постоянно вкарваш някакви изменения в тази своя мисълформа, то картинката по никакъв начин не може да се отрази в реалността, защото ти постоянно я променяш, и в крайна сметка тя се отпечатва в реалността с всичките и многочислени поправки и корекции на твоето мислене!

Защо болшинството от вас внасят поправки в тези картинки? Защото не вярват, че те са осъществими. Защото цялото ваше възпитание е изместено от разказа ви за това, че вие сте Богове в прекия смисъл на тази дума, а не в някакъв преносен смисъл, и че всичко което се намира около вас, вие самите го творите чрез своите възприятия!

Вас още от детството ви, ви приучват да вярвате в ограничеността на вашия свят, тогава когато (при условие) че този свят е ограничен единствено от вашата фантазия!

 

Защо се е случило така? От къде се е взел първият страх?

Страхът се е появил тогава, когато вие сте започнали все повече и повече , все по дълбоко да се отделяте (да се разделяте с) от Бога вътре в себе си!

 

Но защо ние сме започнали да се отделяме? Та нали първите хора са били други?

Вие твърде малко знаете за първите хора. Това са били по-скоро не хора, а възприемащи енергийни сгъстъци! Те в началото са били подобни, тоест те са имали еднаква степен на отражение на Божествената светлина и са били подобни на Бога!

Но с процеса на развитие на своето възприятие те са започнали да се диференцират (самоопределят, разделят) и да възприемат външния свят и вътрешния свят отделно (разделно)! И част от тях са тръгнали по пътя на отражението на външната светлина, а друга част – по пътя на отражение на вътрешната си светлина! Това и е била първата крачка към формирането на матричното съзнание. И тези, които са тръгнали по пътя на отразената външна светлина са започнали да мислят, а какво ще стане, ако светлината свърши? И виждайки как нощта сменя дена, те са предали тези качества и на Божествената светлина и по този начин са поставили филтър на възприятията си! Те не са разбирали, че и деня, и нощта, са просто степени на отражение на Божествената светлина. Тъй като тези, които са вървели по пътя на вътрешната светлина, са виждали, как от вътрешната тъмнина се ражда светлината! А тези, които са вървели по външния път не са разбирали, как от тъмнината се ражда светлина! И тези, които са тръгнали по външния път, са започнали да учат своите деца, и децата на своите деца! И тези мисълформи са се закрепили устойчиво в колективното съзнание! И така се е родил страха – отсъствието на вяра в безграничното, отсъствието на знание за това, че светлината на Бог е безпределна и безкрайна и че вселената изобилства с всякакви форми на възприемане на тази светлина! И всеки един може да получи безкрайно количество от всичко, което желае по пътя на преобразуването на Божествената светлина!

Но защо тези, които са тръгнали по пътя на вътрешната светлина не са разказали за това на своите деца и на децата на своите деца?

Разказали са им! Но тогава, когато тези два пътя са разделени, то вътрешният път някак си е доста по-сложен! Виж! За да получиш отражение извън (навън) трябва просто да приемеш светлина, която е в безкрайни количества и да я насочиш към другите призми на отражение, които са също така безкрайно количество! За да получиш отражение от вътре си обаче, ще трябва получената светлина да я преобразуваш в нещо друго, тоест да създадеш граници на това си вътрешно отражение! В крайна сметка – това си е един и същи процес. Приемайки Божествената светлина, ти преобразуваш част от нея в себе си и част от нея я насочваш навън! При това отражението на твоето направление (посока) също така се разпределя навътре и навън! Но този процес може да бъде управляван. Например – по-голямата част да я отразяваш, вместо да я поглъщаш!

 

Но една от нашите теории е за това, че Богът го интересува количеството наше отражение, колко повече ние можем да отразим за другите чрез себе си?

Бог нищо не го интересува! Той си е светлина! И как, и колко ти ще го отразяваш за него въобще няма никакво значение, дотолкова доколкото всичко това ще си бъде все пак неговата светлина, само че преобразувана! Това би могло да има смисъл само от гледна точка на скоростта на творене! Тоест, ако ти по някакви причини задържаш в себе си част от получената енергия без да я преобразуваш и по такъв начин тази част от енергията се намира определено време в неизменно (непроменено) състояние, в застинало или спящо, в теб или в друга някаква същност на отражение. Ти помниш, че времето – това е единствено мерило за скоростта на изменение (на промени)! Дотолкова доколкото и самият живот е изменение (е промени), без изменения няма живот! Но и доколкото рано или късно тази енергия, която ти затваряш в своето възприемащо устройство ще намери изход, то Бог на може да го интересува това, колко ти можеш да отразиш, защото цялата светлина рано или късно все пак, въпреки всички ще се отрази и ще отиде по нататък. Ще намери своето отражение в други възприемащи същности!

Кажи ми нещо, в последно време не ме напуска мисълта за това, че в тоз момент, в който някой се измори от живота, тоест престава бързо и качествено да отразява Божествената светлина, то той умира в тази реалност, дотолкова доколкото неможе изцяло (напълно) да използва всичките възможности на своето отражение! Това така ли е?

И е така, и не е точно така! Махни човешките украсявания (подробности, краски)! Не Бог определя, кой да умира в тази реалност, въз основа на това, че дадена, определена възприемаща същност е прекратила да отразява Неговата светлина! Светлината е непрекъсната и нея не можеш да я прекратиш, да я спреш! Самата същност е престанала да отразява в себе си светлината на Бог по някакви си причини и затова и светлината в нея се стреми към отражение и изход! Твоя е и нейната същност (на светлината), ако щеш!

В какво е същността на светлината? Съществува ли светлина без отражения? Помисли! Би ли могла ти да почувстваш светлината, ако нея никой не я отразяваше, и ти самата не я отразяваше? Светлината съществува за теб единствено в отразения си вид. Ти не знаеш, какво е това неотразена светлина! А това е и същността на светлината – същината и – да се отразява! Именно и затова светлината заключена (затворена) в човека или получена от него, рано или късно ще намери своето отражение! И тогава призмата натрупваща светлина, но не я отразяваща просто ще се разруши, тя няма да издържи мощността. Така и става разрушаването отначало на физическото тяло, а и на много от другите тела!

 

Тоест стареенето на физическото тяло – това е нарушаване на степента на отражение на светлината от определения човек?

Да, точно така! Но от къде става това нарушаване? От наложеното ви (внедреното ви) възприемане на светлината! Вие още от детството си знаете, че с времето ще се състарявате, че вашите органи ще започнат да се износват, да се замърсяват, да боледуват! И по този начин вие самите включвате своите програми за стареене, вие самите си поставяте блокировки за отразяването на Божествената светлина. И вие самите водите себе си към смъртта! Та нали вие не само отразявате светлината, но и я приемате, част от нея за своята жизнена дейност!

И така с времето въз основа на внедрените ви програми, на наложените ви програми за възприятие вие започвате все по-малко и по-малко да приемате в себе си Божествената светлина и все по-малко да я отразявате! Но ако въпреки всичко (все пак) пропорциите за това се спазват, то вашето съществуване просто се забавя. Вие стареете, но далеч по-бавно. Защото получаваната от вас енергия на светлината е достатъчна за поддържането на пасивните процеси във вашето физическо тяло, и част от преобразуваната светлина вие все пак я отразявате така, че натрупаната във вас светлина не се стреми да се разширява и да разкъса вашата физическа обвивка!

Тоест тези, които живеят доста активно, преобразуват активно светлината на Бога умират млади защото не могат да отразят цялата получена светлина, която те натрупват? А тези, които се намират в хармония: тоест те отразяват в равна степен, с това което и получават, живеят по-дълго?

Да, така е, в това е и същността на хармонията! Баланс на получаваната и отразена светлина! Защо природата е хармонична? Защото там този баланс не е нарушен!

 

Защо в човечеството и в човека е нарушен?

Защото вие сте повече отделени, вие сте отделени като самостоятелни същности-творци, в същото това време, когато природата – е единен възприемащ творец и всички нейни части са просто нейни страни! Докато вие – сте отделни форми на възприятие, такива са ви създали!

Получава се така, че ние не сме виновни за това, че не можем да постигнем хармония, тоест баланс в отражението и в получаването на Божествената светлина!

Вие можете! На вас ви е предоставен избор не само това да правите, но и в какви пропорции да спазвате този баланс! Може да се каже, че вашият главен жизнен урок – това е да постигате постоянен баланс! За това и сте били създадени! По рано вие сте били част от природата и по този начин вашата хармония е зависела от общия баланс на природата. Сега вашата хармония зависи единствена и само от вашето възприятие, от вашата степен на отражение! И ако вие зависите от отражението на матричното отражение, от матричното възприятие, то това си е само и единствено ваш избор, макар и дори и неосъзнат!

Когато човек изключително много иска, то той изразява своите желания и намерения и оформя всичко това в образ! За това, за да може балансът да бъде спазен, то е необходимо да бъде получена Божествена светлина, тя да бъде преобразувана в реалността, да бъде възприета тази реалност и по този начин след възприятието да се отрази тази светлина! Тоест да се отрази светлината може единствено след като се пропусне (премине) през себе си!

Ако формираната от теб мисълформа по никакъв начин не може да се въплъти в реалността, дотолкова доколкото ти през цялото време я променяш, светлината се натрупва в теб и не се отразява по нататък! А ако пък такива желания (постоянно променящи се) имаш много? Точно и затова вас ви съветват да нямате желания! Не защото те са материални и ви привързват към света! А по-скоро защото в момента, в който вие нещо си поискате, вие трябва това да го получите-възприемете, иначе отражението е невъзможно!

Нима може нещо да не се желае?

Не, но вие през цялото време бързате! Това е пак наложеното ви принудително на вас матрично съзнание за това, че животът е скоротечен (кратък) и животът се ускорява независимо от вас! Да се установите в своите желания, това не означава да прекратите да желаете! Дотолкова доколкото всяко едно желание е опит да се отрази Божествената светлина! Установете (спрете) се в скоростта на своите желания, забавете малко! В този смисъл на вас ви казват: установете мир! Вие се носите заедно с вашите желания без да успеете да възприемете техния резултат и по този начин да отразите вашето възприятие! Защо в старостта си човек по-малко желае каквото и да е? Не защото той е имал всичко и много пъти е пожелавал нещо си. А защото той основно не е получавал желаното. Защото той вярва в това, че количеството светлина постъпваща към него с времето, с годините ще се намали. Затова и той не отразява тази светлина в необходимото количество така, че да се появят у него и още желания! Кога човек може да желае нещо си? Когато у него няма това нещо! И не само! Когато той има и сили за желанието и вижда, че неговото желание се реализира! Ако в него няма сили за желание това означава, че той не получава достатъчно Божествена светлина, която да преобразува в своята реалност. И това и става! Получаваната от него до сега Божествена светлина започва да намалява до такива обеми, които са достатъчни само за поддържане на процесите на физическото тяло! В този смисъл може да се каже, че физическата смърт – това е прекратяване на творенето на своята реалност, прекратяване на на желанието и възможността да я твориш! И тогава физическата реалност на човека се разпада!

 

Как да се излезе от матричното съзнание? Та нали на нас ни казват, че това не е никак просто, защото системата винаги ще те връща (прибира) обратно?

Това е още един страх или ограничаващ ви вас мит! Ако ти в това вярваш, то така и ще бъде! Вие по никакъв начин не искате да разберете, че всичко на света се случва заради вашия избор, заради вашата вяра или неверие в каквото и да е! какво е това система? Това е достъпно за теб възприятие! Как ти разбираш за действията на системата? Чрез информацията. Погледни сега каква част от информацията ти получаваш от системата! А каква от вътре от себе си! И ще видиш, че 90% от информацията за света ти я получаваш от системата! А за някой този процент е 99%!

Започни да променяш всичко това! Поставяй всичко на съмнение! По-скоро повярвай, че всичко зависи единствено от теб! Ще поискаш ли ти или няма да поискаш да приемеш информацията, която ти дава на теб системата! Започни път навътре в себе си! Програмите за възприемане – това са си навици! Много по лесно е да си погледаш телевизор, вместо това да медитираш! Но всичко това са способи за получаване на информация за света, за твоята реалност! Представи си че няма реалност около теб, че всеки миг тя се възсъздава (възпроизвежда) въз основа на получаваната от теб информация! Това означава, че в момента в който ти престанеш да възпроизвеждаш своята реалност чрез информацията на системата, то тази част от реалността няма да бъде възпроизвеждана за теб! Нея няма да я има! И това и е също един от вашите страхове! Също така наложен (натрапен) ви от системата! Това е даже един доста изострен страх! На вас ви казват: да, разбира се вие сте творци, но тъй като засега вие все още не сте се научили да творите, вашият свят може да се разпадне и връщане няма да има и вие ще попаднете в лудницата!

Ето виж, ти сега си седиш и пишеш на седмия етаж! Какво е това под, под теб и на всички етажи под теб – това е възприемана от теб реалност, информация за това, че етажите са 7 и под теб живеят хора! Какво ще стане, ако ти повярваш, че всичко това не е така? Под теб, ще се образува пустота и ти ще паднеш в нея? Не е задължително! Ти можеш и да не паднеш, ако повярваш, че например, можеш спокойно да си летиш (хвърчиш) или че закона за гравитацията за теб е недействителен (не важи)! И по този начин в теб няма да има никакви страхове!

Ако вие се измъкнете от натрапените ви представи за света, вие просто ще образувате свой свят със свои закони и реалности! Но готови ли сте самите вие за това? Готова ли си ти, за това, че сега около теб хора няма да има, или няма да ги има удобствата с които си свикнала? Именно и точно в това се състои смисълът на отричането от света! Не в ограничението от материални блага, не в отлъчването от цивилизацията, а в готовността да промениш своя свят напълно (изцяло), да възсъздадеш друга реалност, да изгубиш страха от своята реалност, към която ти си привикнала от детството си!

 

Но нима аз не мога да използвам част от матричната информация за възсъздаването си на свой свят?

Можеш разбира се, това е работа на твоя избор и ти и сега така и правиш! И мнозинството от вас не са готови към възприемането на съвсем друга реалност. Именно и затова вие не можете да пътешествате по различните реалности. Тъй като вашето пътешествие – това е също така създаване на реалности! Извън вашите мисли не съществува нищо друго! Когато ти отваряш вратата на съседната стая, там отново се възсъздава свят в съответствие с твоите очаквания! По този начин твоят свят съществува единствено и само във възприемания от теб диапазон! Представи си сега някаква такава пустота или по-скоро непрекъсната светлина, в която пробиват ходовете на твоето възприятие, познание, пробиващи ходове на реалността в Божествената светлина, която тя интерпретира и възприема!

 

Нима това, което аз не виждам не съществува? Да кажем, това което аз слушам за събитията в Украйна!

Това, което ти виждаш и възприемаш с органите си на физическото си тяло съществува за теб като физическа реалност в прекия смисъл на тази дума! Тоест сега в твоята физическа реалност не съществува град Киев, той съществува в твоите астрални проекции и във физическата реалност на другите хора, които там живеят! Това, което съществува в твоята физическа реалност, е това което ти очакваш да видиш в нея! Ако ти си уверена в това, че зад съседната врата започва Киев, то така и ще бъде! В това се състои и смисълът на вашето понятие (разбиране) за телепортация! Не вашето тяло се телепортира в друга реалност, а реалността се възсъздава в зоната на възприемане на вашето физическо тяло в съответствие с вашите очаквания и вярата ви в тях!

Тоест ти искаш да кажеш, че няма никакви сиви или някакво тайно правителство или рептили, които са внедрили нещо си в нашия мозък и са ограничили нашето възприятие, а всичко това си правим единствено ние самите!

Тях ги има като друга форма на отражение на реалността и като наложено (натрапено) възприятие също! Дори и основната част от тяхното възприятие е тази, която на вас ви е наложена, те в частност и разплождат (развъждат, отглеждат) тази система на вашето възприятие!

 

За да могат да ни управляват ли?

 

За да може вие да възприемате света такъв, какъвто те избират. Тоест те избират вместо вас!

 

Защо?

Те смятат че само по този начин могат да получат желаното от тях! Но и те, така както и ти, могат да получат всичко, без да налагат на никого нищо! Да но те не вярват в това!

 

Но тогава се получава, че и Ангелите на Светлината, а и цялата Йерархия на Светлината – това е също така наложено възприятие!

Какво е това наложено възприятие? Това е тогава, когато теб те убеждават, че светлината на Бога може да бъде отразена единствено по този начин и по никой друг! Шаблонът на отражението, който залагат в теб! Но какъв шаблон ще избереш, зависи само и единствено от теб! Всеки налага на другия това, в което той самият вярва!

 

Значи и ти също!

Аз ти описвам на теб тази картина, която аз възприемам и в която вярвам и в този смисъл това е моето описание! Ти си свободна да направиш свое описание повярвайки на мен или на някой друг! В този смисъл няма чиста истина, няма чисто отражение и няма единна система на мирозданието! Моята задача се състои единствено в това, да ти покажа на теб твоите възможности, възможностите на Бога в теб самата! Да ти покажа, че всичко което е, което съществува, е единствено степен и качество на твоето отражение, което ти си свободна сама да избереш!

В крайна сметка, аз се опитвам да ти разкажа всичко това с твоите термини, наложени или разказани ти в течение на целия твой живот в това въплъщение! И затова и разбира се тази картина е също така неточна по отношение на съществуващата картина! В момента, в който ти започнеш по свой начин да възприемаш-възсъздаваш свой си свят, думите вече няма да бъдат нужни, ти просто ще възприемаш това без думи и ще разбереш как работи всичко това! Та нали да натискаш клавишите на компютъра съвсем не е задължително да преминаваш целия път заедно с клавиша, с неговия сигнал! Достатъчно е само това да се разбере, че това така работи и да се повярва в това!

Премахнете всички метафори и подтекстове, приемете, че всичко е буквално и зависи от вашата вяра, като енергиен процес!

 

Значи и прословутия преход, квантовия скок е също така едно натрапено ни възприятие, а в същност него го няма?

Отхвърли понятието „няма”! Има всичко, съществува всичко, за което ти някога си слушала или сама си творила чрез своите мисли и чувства! Ако ти вярваш, че преход има, значи той върви! За множеството от хората, които не вярват в него, него го няма в реалността! Тази част, която вярва в него, счита, че е нужно да спасява другата част, да ги просвещава и да ги привлича в своята реалност, където преход има!

Всичко това е игра!

Част от вас е намерила нова играчка под формата на преход! И призовава всички да си поиграят на тази игра! Изборът е за всеки един поотделно! Част от вас си е избрала да играе в играта под формата на Киевски събития и ви призовава и вие да поиграете на нея! Кое е за предпочитане! Избираш единствено ти! Всичко на света е единствено игра, която е твое творение! Нови полета на играта (игрални полета), където вие преминавате свой опит на възприемане и познание! Свой опит на отражение! Ще избереш ли ти свободното, самотно пътешествие в създадените от теб реалности или ще избереш преходът в друго измерение, което самите вие създавате – е единствено въпрос на предпочитане!

Ще избереш ли ти матричното възприятие на вече съществуващата обща игра наречена 3 Д или ще строиш с другите ново измерение, в което ще можеш да поиграеш на нова Малдена, това си е само въпрос на твоите предпочитания! Няма никакви преимущества в полза на тази или на друга игра. Всяка има право да бъде и да съществува до тогава, докато поне един продължава да играе на нея все още! Играе по свой избор и сам я възсъздава чрез своето осъзнаване или по примера на матричното натрапено (наложено) възприятие! Вие като човечество все още не сте се наиграли на играта на своята реалност и това е единствената причина за нейното съществуване! Когато мнозинството от вас им омръзне да си играят на тази точно игра, вие ще изберете друга! В този смисъл всичко се свежда единствено до това, каква игра избира групата от възприемащи! Избирайки тази или някаква друга игра, ти можеш да се присъединиш към матричното възприятие! Матрицата – точно това е и формираната игрова реалност! А можеш и да се отделиш и да си избереш своя игра! Изборът е твой!

 

СЕлена

21.02.14.

Авторски превод от руски: Иван Иванов

        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове: 1

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част VI (6).

 
Рай и Ад. Пътища в безкрая.

Приела СЕлена  

     Разкажи ми за тези представи за теб самия, които съществуват у нас? Рай и Ад, какво е това? Форма на възприемане или творения на света. Какво е това рай и ад в твоите представи?

         Ад това е място, където попадат душите на умрелите ако те са грешили. Там те получават наказание. А Рай е обратното. Там попадат душите, които по време на живота си са водили праведен живот.

         Ние с теб вече се разбрахме, какво е това грях? Това е нерационално използване на Божествената енергия. Нерационално в този смисъл, че то не способства за движение и за промяна. Опитвай се да се измъкваш поне за определено време от тези конструкции и да мислиш от позицията на енергийните процеси.

 

         И така, ако човекът използва нерационално Божествената енергия, какво става?

         Вие сте островчета от Божествена Енергия. И за да може да създадете система от входни и изходни клапани във вас съществува система от чакри. Всяка една чакра регулира по някакъв начин налягането на енергийните процеси, ставащи на вашия остров на възприемането.но основната част от вашата енергия просто циркулира вътре във вас. Тя не може да изчезне, Тя може само да промени своите характеристики благодарение на външно или вътрешно въздействие. Ако вие я губите за преобразуване на вашата реалност, то тя продължава да съществува под формата на тази реалност. Откъде се е формирало понятието Ад? От човешките представи за него.

 

         Какво е това наказание?

         Всичко е отражение на Божествената светлина. И като такова, отражението не може да бъде правилно или неправилно. То просто го има. Кой цвят в дъгата е правилен или неправилен?

Всичко е безкрайно множество отблясъци, съзерцавани от Бога. И така както ти вече се убеди, Той няма предпочитания. Всеки един нов отблясък е удивителен в своето разнообразие.

         Та за какво тогава Бога да наказва някого си и защо, ако за него всичко е негови отражения? Значи всички съществуващи отражения са равни или еднакво интересни и приемливи, дотолкова, доколкото това е Той самият!

         Наказания на съществуват. Или по-скоро те съществуват във вашите глави. Виж. Детето прави нещо си, което не се харесва на неговите родители. И те ми казват: - Това е лошо! Тях, обаче, на това същото нещо са ги научили техните родители и така нататък. Постепенно в човека се формира понятие за добро и лошо. По същия този начин и вие сте си формирали и понятията за рая и ада!

 

         Тоест ти искаш да кажеш, че не съществуват нито рай, нито ад?

         Съществува всичко това в което ти вярваш! Ако ти вярваш, че в ада дяволите пекат грешниците в някаква тенджера, но ти там няма да попаднеш, защото ти живееш праведно, то всичко това така и ще бъде. А ако ти се страхуваш, че ще попаднеш там заради своите грехове, то така и ще бъде!

 

         Значи съществуват множество светове и пространства, сътворявани от вярата и мислите на хората, в това число и рай и ад?

 

         По-вярно е да се каже многочислени вариации на пространствата, наречени от вас рай и ад. И за всеки те са персонални!   

 

         Къде попада душата на човека след смъртта на физическото тяло?

         Там, където той очаква, че тя ще попадне. Този, който е уверен, че той ще се разтвори в чиста светлина, прави точно това. Този, който е уверен, че той ще започне да пътешества по многочислените светове, това и прави. Този, който е уверен, че ще попадне в Рая, попада там в съответствие със своите представи за рая!

 

         А къде попадат душите на атеистите? На тези, които не вярват нито в рая, нито в ада, нито в Бога?

 

         Там, в което те вярват. Ако човекът счита, че зад прага на смъртта е пустота, той там и попада, в пустотата. Всичко е призма на отражението. 

 

         Но нали нас ни учат, че след смъртта душата я срещат учители и ангели. И разискват с нас нашите преминати уроци. А след това ние очакваме ново въплъщение, за да извършим работа над грешките си.

         Вие през цялото време се връщате към понятията правилно и неправилно. Какво е това грешка? Кое точно отражение на Бога може да наречете погрешно?

 

         Тоест ангелите и учителите не са прави?                

         Всеки сътворява този свят, в който вярва. И ангелите и учителите. Всеки твори в себе си. Всичко е подобно. И всеки описва на теб своя си свят!

 

         И ти ли?

 

И аз, като част от теб. И ти като част от мен!                 

 

Ако душата на човека след смъртта попада в този свят, който е сътворила чрез своите представи, то колко дълго време тя се намира там?

Тук ще се изненадаш, но точно толкова, колкото тя си го избере. Докато тя не реши, че този опит за нея е достатъчен. Например, че тя вече е изкупила своите грехове в ада. Или пък и е станало скучно в рая. Или че тя иска пак да се върне в плътния свят!

 

Ако следваме тази концепция, значи душата може да се върне в плътния свят и без да е бебе? Защо ние идваме в плътния свят именно така?

Ти защо пък го реши, че само така. Има много светове с различна плътност и в много от тях може да попаднеш само със силата на мисълта си.

 

Защо тогава всички хора на нашата планета са попаднали тук точно през раждане?

         Не всички, но все пак по-голямата част е попаднала именно така, защото това е избрала. Избрала е да премине през всички стадии, да бъде известно време дете, подрастващ, възрастен и стар!

 

Избрала е да бъде стара?

Да. Защо теб това те озадачава? Някои от вас не са избрали старостта, а са избрали излизане от този свят по друг способ, чрез неестествена смърт, чрез болест или катастрофа, чрез убийство или самоубийство и т. н.   

 

Ти искаш да кажеш, че самоубийците предварително избират своята смърт?  

Вие сами определяте важните точки на своя маршрут. Смъртта или излизането в друга плътност това е една от тези точки!

 

Значи всички самоубийци с предварение са избрали такъв вид смърт?  

Не всички, но болшинството.

 

Защо?  

За това е по-добре да питаш тях самите. Всичко е опит!

 

Да, но у нас има поверие, че душите на самоубийците след смъртта попадат в ада или на друго ужасно място.

Ако те се страхуват, че ще попаднат в ада, то там и ще попаднат. Всички ужасни светове си ги творите вие самите!

 

Има много произведения където са описани и раят и адът. Данте, Даниил Андреев, църковните представи. Ти искаш да кажеш, че всичко това е фантазия?

Да, точно така, или е по-скоро наложено възприемане. Та нали те си приличат. Да кажем описанието на Данте е много сходно с това на църковните представи за това време, когато той е писал Божествена комедия! Що се касае до Даниил Андреев, то това е една доста интересна форма на пречупване на светлината. Разбираш ли, пречупване на Божествената светлина става постоянно. И намирайки се след физическата смърт в тънките светове, душата пак постоянно пречупва светлината и възприема тези светове през своята призма на възприемане. Даниил Андреев просто си е спомнил и е описал своя следсмъртен опит на възприятието си!

 

Значи самият той е сътворил тези нива, които той описва?

Именно. И всеки един може да попадне на тези равнища, ако повярва в тях, в тяхното съществуване и избере това!

 

Но ако аз избирам вече сътворен свят, нима аз творя?

Да, защото сътворения от теб свят по някакъв начин, по нещо си ще се различава от избраното от теб! Ти си призма на отражението. Просто в дадения случай твориш отразявайки вече отразена и структурирана светлина!

 

Добре, а какво е тогава изгонването от Рая. И какво е това дърво на познанието и Змей изкусител?

Дай да се разберем веднъж за винаги с познанието. Какво може да се по-Знае? Какво означава, да се по-Знае? Това означава да се Знае след (после), след (после) това, когато това вече съществува! Ти можеш да знаеш, че ти си с творец на реалности. Но да по-Знаеш тази реалност то можеш само и единствено след нейното сътворяване. Познанието това е процес на възприятие на създадените от самата теб реалности!

А какво е това възприятие? Това е отражение. Значи и познанието на създадените от теб реалности – това са също така твое отражение. Всеки един път, познавайки каквото и да е ти променяш това нещо, тоест ти го отразяваш по свой си начин!

 

Просто някакво огледало! Ако това е така, то тогава аз разбирам причината защо Вселената е безкрайна, ако всяка една същност, всеки един миг, някак си по нов начин отразява вече създадените реалности и твори, фантазира новото, то тогава наистина граници няма как да има!

Границите, това е илюзия. Има само една и единствена граница – тази част от теб, Там където си се докосваш до Бога!

Рай и ад съществуват единствено във вашето въображение. И да излезете от това можете единствено вие самите!

 

Съгласно легендата докато Адам и Ева не са получили някакво знание вкусвайки от плодовете на познанието, те са живели в рая. Но опитвайки ги те разбрали че са голи и Бог ги изгонил от рая за непослушание!

Сама разбираш, че това е просто алегория. Адам и Ева са получили право на избор. Те са разбрали, че всичко зависи от техния избор и са избрали да напуснат това място, наречено рай. Но се оказва, че са забравили обратния път. И сега още търсят тук пътя за връщане.

 

Тогава, какво е това дявол? Такова нещо съществува ли?

Съществува всичко в което вярваш!хората до такава степен са повярвали в съществуването на дявола, че той си е получил своето съществуване. Като отражение на отражението на Божествената светлина в тези, които вярват в неговото съществуване!

 

Ако аз не вярвам в теб, това означава, че ти не съществуваш?

Точно така, в твоята реалност аз няма да съществувам и няма да разговарям с теб, ако ти повярваш, че аз не съществувам! Та ти не вярваш в съществуването на дявола, затова и в твоята реалност него го няма!

 

Откъде тогава въобще са се появили такива понятия като Дявол и Сатана?

На човека му е много трудно да повярва в това, че източника за всички негови беди в неговия живот, се явява той самият! И ако пък се вземе и вашето многовековно религиозно възпитание, то за някои от вас дяволът си определено напълно съществуващо явление.

Няма нищо друго около вас освен Бог. И всичко това, което съществува във вашия живот – това е великолепно създаден за вас сценарий с участието на различни актьори и статисти. Всички те изникват във вашия живот по ваш зов и по ваш избор. Процесът на творение е толкова причудлив, че понякога някои от вас започват да мъдрят и да творят изключително фантастични картини! Те самите създават образ на дявол и му се покланят, даже и му принасят жертви.

Имало е обаче и такива времена, в които и на Бога са принасяли жертви. Вие сами си избирате идолите, на които възлагате отговорността за своите решение, за своите творения!

 

Защо теб те смятат за източник на всички беди на човечеството?

Защото в определена степен, аз наистина се явявам източник на вашите беди! Защото аз започнах разделението извън Бога и ви показах път, как може да се твори и да бъдете свободни в своя избор на творене. И всеки един по своему е използвал тази възможност.

 

И ти как мислиш, експериментът успешен ли беше?

Няма неуспешни експерименти! Експериментът може да бъде неуспешен, ако очакваш някакъв резултат, а той не се получава. А в този случай, резултатът беше непредсказуем!

 

А на теб резултатът харесва ли ти?

Това са си чисто човешки понятия! Как червеният цвят може да ти харесва повече от зеления? На теб харесва ли ти че има небе, и вода, и земя, и огън? Че има утро, а има и вечер, и ден и нощ? Всичко това просто го има. На теб кое ти харесва повече отражението на дървото във водата или самото дърво? Това е просто безсмислен въпрос!

 

Но този експеримент е донесъл толкова зло, войни и насилие, убийства и още много друго!

Злото – това е просто избор на път! Защо вие не говорите, че този експеримент е донесъл толкова много добро? Нима в историята на развитието на човечеството не е имало прекрасни моменти? Експериментът – това е възможност за самостоятелно творене за всяка част на Бога. Много от вашите творения са удивителни и прекрасни!

 

Ти гордееш ли се със своите творения?

Аз не правя оценки и различия. Но аз виждам пиковете във вашите пречупвания и вашите потенциали за творене! Те всичките са в мен и аз разбирам, че експериментът е дал развитие. Той ви е дал свободата, той вие открил пътя в Безкрайността!

 

Ти сега къде си?

Аз съм навсякъде, тъй като всички вие и аз сме едно едино цяло!

Но сега аз развивам (развръщам) свои творения в други вселени.

 

Нима експериментът завърши?

Не, той си продължава. Той е безкраен. Но сега вие излизате от детската си възраст и аз вече мога да се отделя, ако мога изобщо да се изразя така! А аз мога основната си част на своите Потенциали за Творене да ги насоча към нови творения и нови експерименти. Така както вашите създатели на филми започват да работят над нови проекти. Така и аз имам нов проект, нов експеримент.

 

Какво следва за нас по нататък?

Това, което вие самите изберете. И аз вече изцяло (напълно) се доверявам на вашия избор.

 

Ако творението е възможно единствено със силата на любовта, то това означава, че и ти си творил нашият свят и нас самите със силата на Любовта! Ти нас, хората, обичаш ли ни (любиш ли ни?)?

Много повече, отколкото вие можете да си представите!!!

 

Но човечеството като цяло не изпитва към теб положителни емоции.

Всичко се променя!

 

Ти очакваш ли благодарност?

Аз очаквам, кога вие ще осъзнаете своята мощ и ще станете мои равноправни партньори по творене на създадения от нас съвместен свят!

 

 

СЕлена

06.01.14.

Авторски превод от руски: Иван Иванов

        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!


image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1589 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2014 10:49

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР Част XXXIV (34)

 

Матрични кодове на Гая

 

Прието от СЕлена

 

 

         Позволи ми да ти задам чужди въпроси!

 

        

 

1. Как се трансформира пространството на възприятия на човека във връзка с измененията на матричните кодове на Гая?

Пространството на възприемане на човека зависи от мощността на неговото отражение, от мощността на изпускания (излъчвания) от него светлинен поток. Ако вземем лъча на фенерчето, то в зависимост от неговата мощност той ще освети пространство с определена големина и силата на осветеността ще бъде различна в зависимост от мощността. Матрични кодове на Гая – няма такова понятие! Съществува матрична система на възприемане на Божествената енергия. Точно тази решетка на възприемане, за която ние с теб говорихме. Пространството на възприемане на човека се съприкосновява с пространството на възприемане на Гая в определени конфигурации, но това не може да се нарече матрични кодове. Във вашите разбирания кодовете – това са някакви шифрирани или отбелязани чрез някакво число показатели! Възприятието на Гая разбира се променя и се разширява във вашето разбиране!   

 

Нима Гая не влиза в някаква своя матрична система, нима самата Гая няма никаква матрица? 

Има, разбира се! Ние говорихме вече, че матрицата – това е най-често срещащата се система на възприятия, групировки на възприятията според класа на развитие, според степените на отражение! Затова и Гая влиза в матрицата на възприятия на планетарната система на вашия Логос! Всичко е подобно.

 

Съществува ли такова понятие като матричен код?

Всяка съвкупност от елементи се стреми към групиране съгласно закона за притежанието. Съвкупността от възприятия на определена система също така се групира в съответствие със закона за притежанието и създава устойчиви структури на възприемане, наречени от вас матрица! Матрицата – това е нещо като подреден каталог на възприятия, където на всеки показател на светимостта му е придадена своя си характеристика, възприемана от болшинството участници в дадена групировка. Тоест, да кажем характеристиката „стол” е присъща за всички вас в определен вид! Затова и ако ти имаш предвид под матричен код да разбираш именно този показател, то да, това е възможно! 

 

Може би се има предвид нещо определено преди това от тези, които разработват програмите за творение в реалността, някакъв код-път, позволяващ да се формира пространство именно в сегашния тримерен свят! Ако се вземе обикновена матрица, то клетката А11 описва определена точка от матрицата и съответно тази точка има някаква информация. Нима пространството не се състои от клетчици?

Пространството се състои от Светлина, от енергия! Клетъчната структура на пространството се определя от пресичането на световите (светлинните) потоци! Ако и в теб, и в някой друг имате фенерчета, то пресичането на лъчите на вашите фенерчета ще дадат клетка във пространството, наречена от вашето съвместно възприятие! Но ако разберете, че вашето възприемане е далеч по-широко от колкото лъчът на фенерчето, а и такива фенерчета има милиарди, то такива пресичания стават огромно множество, и точно и това са клетките на пространството! Ако говорим за кодовете на дадена клетка, то те са отбелязани чрез характеристиките на лъчите-фенерчета, които ги образуват. А ако се говори за разработваните програми за творене, то това са просто средства, позволяващи да се записва във вашето разбиране информация за тези лъчи-фенерчета, които се пресичат и тази информация да се събере в определена система за запис на информацията на творенето, или по-скоро в множеството от подсистеми за запис! При вас –това е нещото, което вие наричате Хроники на Акаша. При това, обърни внимание,че ако едно от фенерчетата излезе от зоната на възприемане на дадено пресичане на лъчите на възприемане, то тогава се прави презаписване, и същото това става, когато нечие ново фенерче встъпва (влиза) и се пресича с другите такива в тази клетка! Тоест, ако дадена клетка от пространството има пресичане с лъчите на същностите А – Б – С – то ако Б е престанал да възприема дадено пресичане на възприятията (примерно както ти си престанала да възприемаш насилието), но при това се е появила нова същност Д в даденото пресичане на възприятията, то отметката ще се съхрани под формата на А – С – Д. по този начин самият този код постоянно се мени!  

 

Тоест това е вярно и за матричното възприемане на Планетата? А как човешките лъчи-фенерчета участват в матричните клетки на възприемането на Гая?

Ти правилно си разбрала. Матричната система Гая – това е също така някаква решетка на възприятия, разбира се далеч по-сложна, и наистина от друга мащабност и с други характеристики! И пространството на Гая се състои също така от клетки, които представляват клетки на пресичането на лъчите на възприемане на планетарните Логоси и на планетарните същности и тази система е също така фрактална! Представи си пространство от множество клетки, които представляват точки на пресичане на възприятията на различните планетарни системи от Галактиката. То е огромно и единствено една много малка част от клетките представляват клетки от пресичането на възприятието на Гая с другите планетарни същности! А в тях, от клетката на възприятието на Гая, само една малка част представлява пресичането на лъчите на възприятие на Гая и съществуващото човечество. Съответно човек може да разширява своето възприятие съвместно, заедно с възприятието на Гая в рамките на тези пресичания на своето възприятие и това на Гая. И съответно Гая може да разширява своето възприятие по пътя на разширяване на обема на пресичанията на своето възприятие с възприятията на другите планетарни системи! И така нататък до пресичането на възприятията на планетарните логоси, на галактическите Логоси, до Логосите на субгалактиките и така до безкрайност! 

 

Започваш да усещаш себе си като мравка във Вселената! Но тогава възползвайки се от тази структура човекът, по принцип, може така да се каже, да пътешества по цялата грандиозна клетка на възприятията. Аз имам предвид, че благодарение на това, че Гая има пресичане на възприятията с другите планетарни същности, човекът може да излезе в тези клетки на възприемане и да стане част от пресичането на възприятията с тези планетарни същности!

Много правилно си го уловила! Точно така и стават междупланетните пътешествия за същностите от по-високите нива, а не на летателни кораби! Тази система се използва също така и при собственото преместване с помощта на мислите. Ако ти знаеш пътя на попадане в определена клетка на матрицата на възприемане, тоест точките на пресичане на лъчите на възприемане на други същности, то ти можеш да проектираш своето съзнание, своя лъч на възприемане в дадена клетка от пространството на матричното образование и по този начин също да пресечеш тази клетка на матрицата! Много от тези, които пътешестват по различните измерения, тези хора, които са успели да преодолеят бариерата на тримерността, именно са използвали точно тази възможност! Трябва обаче да се отчита разликата във възприятията! Казано с други думи, ако ти изразиш намерение да попаднеш в определена точка на пространството, а тази точка се окаже в дълбините на дълбоководния океан, ти просто се подлагаш на опасността да не ти стигне въздух, дотолкова доколкото ти нямаш апарат за дишане под водата! Затова и на вас засега не ви се дават тези обширни знания за такива пътешествия! Когато вие се научите да трансформирате своите възможности на възприемане към новите пространства, към други характеристики на съществуване, тогава всичко това ще стане достъпно за вас!

 

И така, дай да се върнем към въпроса. Как се трансформира пространството на възприемане от човека във връзка с промените на матричните кодове на Гая?        

Всеки развива свое пространство самостоятелно в строго съответствие със закона за свободната воля! Ако Гая разширява своите кодове на възприемане встъпвайки в нови пресичания на лъчите на своето възприятие в рамките на матричната система на планетарните Логоси, то тя не може автоматично да ви дърпа вас със себе си, ако вие самите на правите това! Затова ако ще трябва да отговоря на твоя въпрос, то възприятието на Гая се разширява доста по-бързо, отколкото възприятието на човечеството и на отделните човеци!

 

2. Доколко е голям процента на разликата между пространството на Гая и на тази система от възприятия която наблюдава (вижда) човекът?

Ако си спомняш предишното обяснение, то ти ще разбереш, че разликата (разрива) е винаги огромен! Възприятието на човека и възприятието на планетарната същност – това са две различни възприятия и тяхното пресичане ти дава на теб картината на видимия, чуваемия и осезаемия от теб свят на природата! Но ти не можеш дори и да си представиш, какво е това съвместно възприемане на планетарните същности от друг порядък, например съвместното възприемане на процесите на формиране на планетарната обвивка, на планетарната атмосфера или на магменото ядро! При това аз ти привеждам пример с понятни за теб елементи, които са ти познати, но има и множество такива, които аз не мога да ти ги обясня или да приведа някаква разумна аналогия! А що се касае до възприемането на планетарните Логоси, то това си е вече съвсем друго възприятие толкова много различаващо се от човешкото, че е трудно да се приведе пример с уместна аналогия и така нататък! За това и между възприятието на вашата планета и възприятието на човечеството винаги съществува огромна разлика (разрив)! Но дори и твоят въпрос да е свързан със скоростта в изменението на възприятието, то и скоростта не може да бъде еднаква! Еднакво ли крачат мравка и слон? Разбираш ли? Всеки си има своите възможности и свои мерки!  

 

         3. Когато ще се случи пълно разединение на кодовете на Гая от човешкото възприятие според нашето разбиране на времевите периоди и какво ще произтече от това като резултат?     

         Това няма как да стане! Всички Ние сме едно и всичко се намира във всичко! Независимо от илюзията на отделеността. Вие сте част от Гая и Гая е част от други системи! Това е същото, все едно да кажеш, кога ще стане разделянето на капката от океана? Ако вземе аналогията с матрьошките, то вътрешните матрьошки не могат да излязат от рамките на голямата матрьошка. Те не могат да се отсъединят, те могат единствено да изтънят своите граници за да започнат да възприемат всичко, което възприема Голямата матрьошка, но те по никакъв начин не могат да се отделят, защото те са едно, така както са слоевете в луковицата! Ти нали няма да попиташ, кога ще се разделят слоевете на луковицата, защото това си е една (единна) луковица! Човекът и човечеството може да разшири своето възприятие до определено ниво на възприемане на планетарната същност, но не може да се откъсне от нея!

 

         Но ти казваше, че човек по принцип, ако той притежава определена сила, може да се откъсне от матричното възприемане и да твори свои светове на възприятия, както това правят да речем, тези, на които им е разстроена психиката?

         Така е, но все едно това ще бъде творение в рамките на определена клетка на възприемане! Виж, клетката – това е пресичане на лъчите на възприемане на различни същности! Ако ти не се пресичаш с никого във възприятията си, то това може да означава, че или ти си си създала свой свят, своя подклетка в клетката на матричното възприемане, или ти си създала свое отделно пространство на възприемане, което не се пресича с другите възприятия, а това означава, че ти си сътворила нов свят на възприятия! Такава сила на творене притежават планетарните Логоси и вашият път е много близък до техния! На мен не ми достигат думи за да мога да ти обясня, защото това е нелинеен процес, а ти засега и все още възприемаш само линейно. Но вие сте свързани с Гая с обща програма за развитие и в този смисъл вие няма как да я напуснете, или поне докато не стигнете до нивата на творение на планетарни същности и да можете да избирате между планетарните същности! Тоест на определен етап от вашето вие ще може да възприемате и да се пресичате с други планетарни същности и тогава вие ще може да избирате за себе си взаимодействието си с друга планета, но за сега вие сте свързани с Гая! Това е еднородна връзка! Връзка на подобието! Образно казано, когато вие започнете да приличате не само на Гая, но и на други планетарни същности, то едва тогава ще може да се говори за разделяне (за разрив)!  

 

         4. Доколко пълно измененото пространство предава емоциите и енергообмена между хората?

         Всяко едно пространство винаги предава напълно емоциите и енергообмена между хората! Всяко едно пространство е точно това – енергообмен между контактуващите същности! Емоциите – това е оцветена енергия, оцветен енергообмен!

 

         Видимо въпросът се състои в това, че измененото ново пространство все с нещо се различава от старите емоционални реакции на човечеството!

         Всичко това е парадигма на отделеността! Няма никакво пространство извън вас или по-вярното е че то съществува единствено във възприятието на всеки един от вас! Пространството наоколо – това е като някакъв свръхчувствителен сензор, като пясъка, който под твое въздействие придобива всякакви очертания, които ти избереш да му предадеш! Просто ти си взаимодействаш с този „пясък” на нивото на „песъчинките”, а планетата на нивото на „пустинята”, а планетарния Логос на нивото на скелетите на планетите! Мащабите са различни. Но и „песъчинката”, и „пустинята”, и планетарните „скелети” изцяло, напълно реагират на всички изменения на възприятията така както на човека, така и на планетарните същности и на планетарните Логоси, и всичкото това е единна система на възприятия! Ти нали никога на си се замисляла, доколко възприятието на клетката на твоето тяло изцяло, напълно влияе на твоето възприятие, но ти възприемаш също така и всяка клетка на своето тяло, просто тези възприятия се сумират и групират така, че ти не си в състояние да изрежеш (да премахнеш) възприятието на отделната клетка, а можеш само да разпознаеш възприятието на отделен участък от своето тяло! За да започнеш да можеш да възприемаш на нивото на твоя клетка, на теб ще ти бъде необходимо да се спуснеш някак си във нейното възприятие, и да излезеш на тази клетка на пресичане на възприятието, която съществува в междуклетъчното пресичане на възприятия. С други думи, от голямата матрьошка, ти ще трябва да се върнеш към възприемането от малката матрьошка. Но тогава забележи, ти някак си като че ли временно губиш възприемането на себе си като едно единно цяло, и ти не можеш да възприемаш себе си едновременно и като клетка, и като тяло, а ти ще възприемаш единствено себе си като клетка на тялото, тоест в строго съответствие с тази клетка на пресичане на възприятията, до която ти ще се спуснеш, на това ниво в теб някак си няма да го има понятийният ти апарат за възприемане на цялото, то няма да се намесва в низшата клетка на възприемането!

         Затова и отговорът на въпросът ти: пространството винаги се променя в съответствие с промяната на възприятието!

 

5. Кога ще бъде възможен преходът на хората за развитие в пространството на 4Д и нагоре?

Когато вие успеете да разширите своето възприятие до нивото на 4Д и нагоре! Това не е ограничено във времеви рамки!

 

Да, но ти говореше, че скоро ще започне вдишване на Бог, а по-рано, през предишните 26000 години е било издишването на Бога! Как може да се разшири възприятието в момента на вдишването на Бог, когато ние всички се връщаме пак в Него?       

Ти пак възприемаш процеса линейно! Разширението може да става и навън (извън) и навътре (вътре)! Вдишването – това съвсем не означава унищожение, разформиране, пълно сливане! Във всички случаи не и за всички! Когато ти вдишваш въздух, нима той престава да съществува като отделна от теб част? Той просто вътре в теб се трансформира в друг вид въздух, там става друг и излиза (издишва се), той се обогатява с характеристиките на твоето тяло и се издишва навън от теб вече в ново качество! Точно това е и вдишването на Бога! Ние ще се върнем в лоното на Бог със своите придобити опити, за да може Бог да обогати своето тяло с новите си показатели, с новият си опит, с привнесения си нов „кислород”! и вътре в него ние трансформираме своя опит и самите ние се трансформираме в ново качество и по нататък пак ще бъдем издишани за по-нататъшното си свое развитие. Разбора се всичките тези дума са в доста голяма степен условни, дотолкова доколкото всички не сме Бога, и извършвайки движение навътре в Него и извън (навън) от Него, ние просто пътешестваме със своите светлинни показатели в тялото на Бог!

 

Кажи тогава, ако във всяка една същност има пресичане на възприятия под формата на клетки на матрицата, то тогава би трябвало и в Бога да има пресичане на възприятията с други Богове под формата на клетки на Божествената матрица?

 

Ако прилагаме закона за аналогията, то това е точно така! Проблемът тук обаче се състои в това, че ние не знаем, какво има извън Изначалния Бог и какви точно закони действат там!

 

6. Има ли прецеденти на осъзнат преход в пространството на 4Д и по нагоре?  

Да, но те са твърде малко! Ти вече пита за това. Около холяда, но това е изключително нищожен показател!

 

7. Как се изменя възприятието на човека във връзка с нарастването на присъствието на променените кодове на пространството?  

Пространството се изменя в съответствие с вашето възприятие! Пространството и е ваше възприятие! Ако се има предвид промяната на вашето възприятие и пространството на възприятие на Гая, то в този смисъл възприятието на човека има възможност за разширение. Вие така както и преди си продължавате да си мислите, че има някой, който сменя кодовете на пространството. Усилвайки мощта на своето възприятие, ти можеш да осветиш чрез своето възприятие други части на възприемането на другите, разбираш ли? Няма никакво (такова) пространство, в което да не идва нечие (някакво) възприятие! Всяко едно пространство – това е нечие осветено възприятие, това е нечий преобразуван лъч от светлината на Бога! Ти просто можеш да се добереш и да се докоснеш до него със своя лъч на възприятие или не можеш! Ако ти през цялото време се ориентираш към някаква възприемаща същност, то ако тя разшири своя спектър на възприемане, след осветяването със своя лъч-фенер на възприемане, то ти тогава също така можеш да го разшириш! Но вие сте милиарди и всеки един разширява своето възприятие, всеки един променя своята мощност! Затова и с разширението на възприятието на другите същности се разширява и твоето възприятие във всеки един смисъл! В такъв смисъл, че ти можеш да повториш опита на чуждото възприемане по свой си начин, и в този смисъл, че всички ние сме едно и всичко е във всеки и във всичко, и разширението на възприятието в един е разширение на възприятието на всеки! Просто вие самите все още не сте се осъзнали себе си  както част от цялото! Дай да вземем дървото! Ако едно от листенцата се е докоснало с друго дърво, дали то има само опита на своето лично възприятие? Разбира се не! Дотолкова доколкото информацията за това става достъпна за всички части на дървото и става опит на дървото! Но ако си представим всяко едно листо и всяка отделна част на дървото като лентата на Миобиус, тоест като съвместено пространство на възприятие, то в момента на съприкосновение на листенцето с другото дърво, всяка една част от дървото буквално се докосва с това друго дърво! Просто ако това е отделно друго листенце, то, то може да счита себе си за отделено! А ако това е да кажем, кората на дървото, то тя осъзнава себе си като част от дървото! Затова и в тоз момент, когато вие осъзнаете себе си като част от голямото цяло, на вас ще ви стане достъпен опита на възприемане на цялото, това е нещо такова, като да отворите врата за да влезе въздух!

Затова и отговорът на вашия въпрос е: с разширяването на възприятието на Гая и с разширяването на възприятието на другите същности, с които се пресича твоето възприятие и възприятието на човечеството, се разширяват и твоите потенциални възможности да усвоиш това възприятие, да видиш и да възприемеш това ново пространство, което е било сътворено от възприятието на другите! Но ти трябва да поискаш и да съумееш да се възползваш от тези нови възможности!

 

8. Колко, според нашите линейно времеви параметри може да съществува пространството на архитекта без привързването му към кодовете на планетарната система?

Пространството на архитекта, това е пространство творимо от неговото възприятие, така както и в другите същности! Пространството творимо от архитекта – това е програма за творене на пространство!колко време могат да съществуват програмите в твоя компютър, ако ти не ги използваш? Колкото си искат! Колкото енергия има за да работи твоя компютър! Но енергията на Бога, която захранва и поддържа всяка една същност, в това число и тази, която вие наричате архитект, е безкрайна! Тези същности, които вие наричате архитекти творят свои програми творения, това е техният опит за възприемане, техният опит за творене! Това са програмистите на вселените! Те много тясно се съприкосновяват (са в много тясна връзка) с планетарните Логоси! Вие единствено се явявате ползватели на данните в програмата в една нейна твърде малка част! При това всяко пространство, всяко творение, всяка програма съществува до тогава, докато тя е изискуема (потребна)! Дай да приложим аналогията с компютърните програми. Преди време при вас бяха написани програми на стар програмен език, примерно фортран! Сега тези програми съществуват също така. Но от тях никой не се ползва и тях ги нямате в компютъра, защото този програмен език е вече безвъзвратно остарял! В мирозданието това, което не се използва или не се захранва с енергия, не престава да съществува, записът за него съществува в съответната точка на пространството като архивиран опит!

Този въпрос смесва много понятия. Има матрични клетки на пресичане на възприятията на различните планетарни Логоси, които не създават пространство като такова, а форсират (ускоряват) програмите на създаването, инструментите на тяхното създаване! Как човекът е изобретил чукът и длетото за да може от скалата камък да направи скулптура! Затова и опитът на конкретния архитект може да бъде привързан към конкретната планетарна същност и тези, които вие наричате архитекти също преминават своя опит на развитие, а не се явяват механични производители на програми! Замислете се обаче над друго! Има архитекти, които създават програми за творене! Но има и такива, които създават сами програмните езици, на които след това, тези първите архитекти създават своите програми за творене на планетарните Логоси. Има и още твърде много във Вселената, за което на вас ви предстои да разберете и да узнаете и да се опитате да го постигнете! Ти направи сравнението с мравката. То е вярно, но не от гледна точка за нищожността на мравката! А от гледна точка на мащабите! Възприятието на мравката и възприятието на галактиката – къде им е на тях точката на пресичане, в какво те се различават, разбираш ли? Може ли мравката със своето вътрешно ниво на възприемане да съди за пътищата на развитие на галактическата същност, за техните възможности и задачи? За това е нужно да се израсне до нивото на тези същности!

 

А това възможно ли е?

Възможно е всичко!

 

9. Имат ли опит Архитектите за задържане на пространство за голяма маса от наблюдатели извън системата на творене на Абсолюта и какъв?

Не съществуват архитекти извън Абсолюта! Ами той и затова си е и Абсолют, той включва всичко в себе си (а не извън)! Архитектите не удържат (задържат) пространства! Пространствата ги задържа (удържа0 вашето възприятие или възприятието на тези, които го възприемат! Възприемането на пространството в подобен вид от няколко същности и е удържане на това пространство. Ако вие питате за тази система, която е извън Абсолюта и в която влиза и самият Абсолют, то за това за сега е още твърде рано! На вас все още ви предстои доста огромен път от възприемането на мравката на вселената до възприемането на планетарния Логос! А до тогава всички обяснения са приличащи на обясненията на възрастния на малко детенце!

 

СЕлена

14.09.2014.        

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/34-1
Авторски превод от руски: Иван Иванов

        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 2122 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 23.09.2014 01:19
СаЛуСа
19 септември 2014 г.

Вибрациите и влиянията на последния цикъл са обречени да изчезнат, тъй като са заменени от по-фини такива, които са от Новата Епоха. Има нещо като битка за надмощие, която се води между тъмнината и Светлината, но няма съмнение, че Светлината е предопределена да царува. Тъмните сили постепенно, но сигурно губят власт и без значение колко се опитват, те не могат да преодолеят края си. Въпреки това, трябва да се съобразяваме с тях докато се премахне властта им. Те повече не могат да останат и вече губят влиянието си, що се отнася до световните проблеми. Тяхна карма е да изпитат поражение и провала на плана си за световно господство. В бруталната си арогантност те наистина ли са си представяли, че Бог би им позволил да покосят населението. Те планираха да го намалят драматично до „управляем” брой, който лесно биха могли да контролират. Така че не се страхувайте, тъй като на този план никога не би му се позволило да се намеси в еволюцията на тези от Светлина.

Малко по малко ще сте запознати с промени, които ще ви отведат напред доста бързо. Вие се подготвихте и сте готови да предприемете голяма стъпка напред, за да изпитате по-висшите вибрации и всички предимства, свързани с тях. От доста дълъг период ние окуражаваме търсенето на нови технологии, които също ще ви дадат летящ старт, когато се въведат. Много от тях са готови за вас, но моментът трябва да е такъв, че да няма намеса, която да ги задържи. Безплатната енергия е една, за която много, много хора са чували и в крайна сметка тя ще се погрижи за всичките ви нужди. Тъмните сили умишлено скриваха такива напредъци за себе си без намерение да ги споделят с вас. Въпреки това, действията им ще са безсмислени, защото на никоя група хора не е позволено да еволюира за сметка на други. Еволюцията на технологиите сама по себе си е безполезна, ако не се прилага по духовен начин, който е от полза на цялото Човечество.

Всяка душа, която е открила Светлината, е фокусна точка за тези енергии и ще повлияе на други в процеса на работата им. Това се случва на фино ниво, което не ги претоварва, но отваря съзнанието им за по-еволюирали мисли и действия. Тъй като инерцията набира пространство, тя ще ускори еволюцията ви и ще доведе до неизбежното разделяне на пътищата. Така че каквито и да са опитите ви в сегашните вибрации, помнете, че те бавно се променят и са предопределени изцяло да ви отведат в Новата Епоха. След като веднъж сте се посветили на Светлината и всичко, което означава това, животът ще придобие ново значение и ще е толкова удовлетворяващ. Външните събития няма да ви засегнат, но ако стане така, ще е съвсем различно.

Ние толкова се радваме да видим много от вас като водещи и чрез примера си ще повлияете на мнозина, за да ви последват. Когато е предопределено да се срещнете с други Служители на Светлината, може да сте сигурни, че ще се случи. Ако е необходимо, ние можем да повлияем на мисленето ви до такава степен, за да ви уверим, че това става. Никога не бихме си позволили да ви поставим в ситуация, която би била неприемлива за вас. Често такива въпроси бяха дискутирани с вас преди събитието и ние работим с ваше съгласие. Ние много уважаваме суверенитета и свободата ви да упражнявате свободната си воля. С други думи, работим заедно за наша обща полза.

Наблюдаваме ви на екраните си и се възхищаваме от решимостта ви да продължавате да тласкате напред и силно ви насърчаваме да следвате целта си. Мнозина от вас поемаха много важни роли в продължение на хилядолетия, за да доведат Светлината. Сега ще видите резултата от усилията си и какво сте постигнали. Гледайки назад, вие със сигурност ще осъзнаете мащаба на успеха си и с право ще се възползвате от него. Вие винаги сте основният получател на работата, която извършвате, и като Служител на Светлината постоянно извисявате вибрациите си и като помагате на другите, помагате на себе си.

Само ако можехте да видите цялостната картина що се отнася до Земята, бихте забелязали, че външно има привидно висока степен на хаос, и все пак крайната картина е картина на постижения и удовлетворение. Толкова много неща трябва да се направят, за да се премахнат остатъците от по-ниските вибрации и да се разчисти пътя, за да може да се установят новите вибрации. Всеки аспект на живота е „вибрации” и с времето медицината ви ще открие, че това е път, който си струва да се проучи. Обаче, с всеки напредък на Новата Епоха на вас ви се дават съвети по тези въпроси и ви се дава колкото може повече информация, необходима, за да се постигне напредък.

Може да се чудите защо не се срещаме с някои от вас на Земята, разбира се, истината е, че се срещаме, но това е планиран контакт и е от личен характер. Най-популярното място за срещи е в по-високите нива по времето ви на сън и много малко от вас имат спомени за това. Въпреки това, всеки разговор с нас се пази в подсъзнанието ви и все пак има влияние върху вас. Това е много удобен начин за срещи, тъй като повечето души напускат телата си по време на сън. Когато имате проблем, който ви тревожи, ви се предлага да „спите на него” и когато се събудите сутринта, решението на проблема е при вас.

Има толкова повече от физическия живот, отколкото обикновено разбирате, но не е важно да знаете повече сега. Обаче е от значение да знаете, че всичко живо е свързано и ето защо масовото съзнание е толкова важно. Всеки един от вас допринася за цялото, ето защо ние работим с вас, за да извисим личните ви вибрации. Чудили ли сте се някога защо се чувствате добре покрай някои хора и зле покрай други? Това е обикновено, когато сте в хармония с този човек и се чувствате едно с тях чрез вибрациите им.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и се радвам да ви просветля по много аспекти на живота ви на Земята. Това ще продължи и крайната ви цел е пълното съзнание, за станете Галактическо Същество. Най-силната сила е Светлината и в хода на времето ще я използвате, за да създавате до степен, която сега ви се струва невъобразима.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

Превод: Tauno
www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/09/19-2014.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1305 Коментари: 0 Гласове: 1
Седмично послание на Хиларион
21-28 септември 2014 г.

Възлюбени,
Онези, които са способни да се придвижат отвъд настоящите ограничения, се обединяват във фокусирането за мирен свят. Тази енергия се увеличава и умножава от по-висшите измерения, защото, както бе казано преди, където са обединени двама или повече, там също е и Христовото съзнание. Силите на светлина и любов с голяма радост се присъединяват към хората, които участват в световното фокусиране за довеждане най-висши резултати за Земята и всички хора. Чрез усилията на тези обединени сили от светлина по света се случват много положителни и ползотворни промени. Това, което се провежда с любов и благоговение от тези, които се отзовават на призива, е свещена и свята дейност. Светли души по целия свят се вглъбяват, за да предложат най-дълбоките си и най-съкровени желания на Създателя на Всичко Което Е с вяра и по-дълбоко разбиране, че всички те са божествени искри от божественото проявление на Земята.

След това те се обръщат, за да съзерцават красотата на света около себе си и да празнуват чудесата на природата, невероятния изгрев и залез, десетките хиляди мънички същества, които ги заобикалят, всяко от тях уникално и невероятно в изискания си детайл. Те отпиват цветовете на цветята и забелязват как всяко венчелистче сякаш излъчва вътрешна светлина. Те се свързват с дърветата и се вслушват във вечните им послания за приятелство, подкрепа и помощ. Те започват да осъзнават, че на тяхната планета животът процъфтява и всичко това е свързано с Всичко Което Е и че те също са неразделна част от това. Те чувстват, че всеки миг, който прекарват в съзерцание и възхищение от чудесата на света, в който живеят, е заверка и потвърждение на благодарност за изобилието, което бе създадено за тяхна радост. Именно по този начин те осъзнават, че вселената отговаря като им носи повече от това, което изпълва сърцата им с радост.

Мирът по света се създава от съзнание в съзнание и когато това съзнание във всеки човек разбере, че като дава внимание на всичко, което е добро в живота му, дори и ако за другите хора то да не е много, това поддържа потока на благодатта, благосклонността и положителната енергия като постоянна основна сила в действие в живота им. Вратата към по-високото съзнание, към издигането, е в постоянните и продължителни чувства на възвишени състояния на радост, блаженство и благодарност. Практикуването и усещането на тези състояния свързва хората с по-висшите реалности на възприятие и след като тези реалности са постигнати вътрешно, връщането назад към старите начини дори не може да се предвиди.

Задачата тогава е да се стремите да постигнете тези състояния на съществуване и усещане. Да се научите да разпознавате старите мисли, които изникват сякаш от нищото, да наблюдавате себе си, когато изникват тези мисли и да разберете, че това е стара енергия, вече безполезна в живота на човека и просто да я освободите, без да я ангажирате като я привличате към нещо от сегашния си живот. Бързо да заменяте тази стара мисъл с нова усилваща мисъл. С практикуването на това става все по-лесно и по-лесно да оставате във възвишените състояния на радост и блаженство, което автоматично генерира чувства на благодарност. Колкото повече хора започнат да въплъщават тези състояния на съществуване, толкова повече светът и хората около тях ще им отговарят със съответната доброжелателна енергия. Когато всеки човек започне да цени сестрите и братята си като себе си, естественият и благороден резултат от това е мирът.

Именно онези, чиито сърца са мирни в лицето на най-големите предизвикателства, са тези, които създават по-добър свят за себе си и за другите. Именно онези, които разбират, че като освобождават негодуванието, гнева и нуждата от отмъщение, са тези, които поддържат и извисяват всеки и всичко в цялата си сфера на влияние. Вие само трябва да погледнете в историята на вашия свят, за да разпознаете онези брилянтни искрящи светлини, онези хора, които стояха в светлината си, в непрекъснатата им вяра и убеждение в отстояването на божествените разбирания за мир, прошка и обединение с най-висша смелост и устойчивост пред опасността и да разберете, че вие също можете да бъдете един от тях. Стойте силни и твърди в единството на божественото и всичко ще е наред.

До следващата седмица …
АЗ СЪМ Хиларион

Канализирано чрез:
©2009-2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Keeper of the Symphonies of Grace
www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/09/21-28-2014.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове: 2
"Територията на Бог – Територия на Любовта" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Е, какво пък, сега вече Аз наистина мога да ви поздравя с наистина ЕПОХАЛНОТО събитие, защото формирането на ЕДИННИЯ и ЕДИНОДУШЕН МИСЪЛОБРАЗ, макар и засега създаден само от шепичка избрани, вече Е (СЪМ) информационен ПРОБИВ, и затова занапред ще става вече по-лесно!

2. Сложна е, даже твърде сложна е първата стъпка или първият опит за формиране на такъв мисълобраз, който не трябва дълго да се обяснява, тъй като в Душата на всеки един ИМА Бог и живеещият на тази Територия на Бога трябва да знае, че той живее на Територията на Любовта, тоест на Територията на Духовното ЕДИНСТВО!

3. И вие успяхте да демонстрирате това, тъй като толкова бързо откликнали на импулса на Любовта, вие показахте, че тук, на територията от океан до океан, трябва да има (да съществува) единствено Безусловна ЛЮБОВ и единствено Великата ХАРМОНИЯ на Небесата, тъй като Аз и само Аз съм избрал тази Територия на ЛЮБОВТА като Начало на Началата, още тогава, когато вие сте се спуснали от Небесата върху Твърдта, за да докажете, че еволюцията на ЛЮБОВТА Е (СЪМ) (Я ИМА), и че без Любов не би имало Вечност, защото само ЛЮБОВТА прави всички Богове!

4. Вие направихте много важна крачка не само за това, че на всички живеещи на тази територия Святая Рус да им стане ясно, как е започнало да се формира Бъдещето на хората в Любов и с Любов, но и заради това, че и на цялото човечество да му стане ясно и разбираемо, че тук, на тази територия, ИМА (съществува) това, което се нарича Божествено Пространство на СВЕТЛИНАТА, и това, че тази територия Е (СЪМ) Територия на Бога!

5. Нека всички народи по Света да разберат, тъй като това е много важно за тях самите, че тази територия Е (СЪМ) Територия на Бога и не бива да не обичат тази територия, и по-точно, Пространството Святая Рус, тъй като ТОВА Е МОЯТ ХРАМ и няма друго място на Планетата, където би бил Самият Бог! Аз за първи път говоря толкова откровено с всички хора на Планетата, че АЗ (Е)СЪМ ТУК и това Е (СЪМ) МОЯ ТЕРИТОРИЯ – ТЕРИТОРИЯ НА ЛЮБОВТА и ВЕЛИКАТА ХАРМОНИЯ!

6. Аз потвърждавам, че оттук Е (СЪМ) започнал (тръгнал) родът човешки и тази Територия Е (СЪМ) Началото на Началата на коренната цивилизация на Хиперборейците–Руси, и потвърждавам, че тук Е (СЪМ), тук ще бъде Новото Начало на Началата на Планетата Святая Рус, освободена от игото на несправедливостта и Духовното робство за тези, които много, много отдавна първи са стъпили на Твърдта, тъй като тази Твърд е била и Е (СЪМ) Територия на Бога, а първите БОГОХОРА, стъпили на Твърдта, са били и СА (СЪМ) под защитата на Бог, защото Аз избрах тогава тях и ги избрах сега отново, очаквайки, че те ще се завърнат на Олимп на Боговете!

7. Това, което направихте вие, никой от хората на Планетата все още не го знае, но Аз го зная, Аз, Отец Абсолют, и мога да кажа, че сътвореното от вас Духовно ЕДИНЕНИЕ, проявило се в ЕДИНОДУШИЕТО НА МИСЪЛОБРАЗА, на обикновения, на разбираемия мисълобраз, не изискващ никакви обяснения от никого и за никого, Е (СЪМ) ВЪРХЪТ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО на Богочовека, Е (СЪМ) ВЪРХЪТ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО на човешкото Съ-Знание, стъпило на пътя, водещ в Небесата!

8. И ВЕЧЕ-то, което вие решихте да проведете, ще бъде ВЕЧЕ определено не на Плътния план, а ВЕЧЕ на НЕБЕСАТА, защото вашите мисълобрази СА (СЪМ) вече МИСЪЛОБРАЗИ на Богохора и Аз виждам, че за вас, за вашето Едино ЦЯЛО, за вашата, формирана от вас самите СФЕРА на РАЗУМ няма никакви препятствия, за да може да се изгради Пространство на Висш порядък и Висша справедливост – Пространство на Божествена монархия „Святая Рус”!

9. Аз още в самото начало на днешното Послание казах за това, че тази територия Е (СЪМ) Територия на Бог, заради това, за да може на човечеството да му стане ясно, и при това да му стане ясно окончателно, че Преображението на Пространството започва тук и под Мой контрол, и не само заради това, че тук живеят Хиперборейците-Руси, но и заради това, че Великата и Безусловна ЛЮБОВ на Небесата започва своето НАЧАЛО от Святая Рус, и затова, независимо от хитринките на Тъмата, а най-добре да кажем, независимо от интригите на остатъците от Тъмата, Божествената СВЕТЛИНА на Знанията за човечеството идва (се разпространява, се разпръсква) от тук и най-доброто доказателство за това е Великото НИЕ СМЕ (СЪМ)!

10. Повярвайте, сега всичко ще си дойде в нормите и Русия, в лицето на Хиперборейците-Руси, ще бъде призната от цялото човечество, като Духовен лидер, откриващ (отварящ) за Света Нови хоризонти – хоризонтите на Монадите на Твореца, достъпни сега за тези, които поддържат и обичат тази Територия на СВЕТЛИНАТА, която и Е (СЪМ) ХРАМ на Бога!

11. Днес искам да кажа, че вие достойно преминахте пътя, завещан от Бога, тъй като доказахте, че ТВОРЯЩИЯТ СЕБЕ СИ, ТВОРИ СВЕТА, а ТВОРЯЩИЯТ СВЕТА Е (СЪМ) БОГ, и това, че мисълобразът при вас се получи такъв, какъвто идва от Бога, е защото той ще бъде разбираем за всички, и дори и за „малкия” човек, за който вие открихте не просто НАДЕЖДА за спасение на Душата му, а отворихте (открихте) за него Истинния път към Бога, тоест вие проявихте МЪДРОСТТА на Богове, или по-точно, проявихте себе си като Учители на СВЕТЛИНАТА, наистина знаещи „КАК”!

12. Може би, някои (а такива хора не само че има, но ще има и още) няма да забележат, а по-скоро, и специално няма да отбележат, какво е станало на тази Територия на Любовта, но Аз искам да кажа, че ЧУДОТО на Духовното ЕДИНЕНИЕ, ЧУДОТО на формирането на Богохората бе извършено, а всичко това говори, че Аз сега съм принуден да ОТКРИЯ (ДА ЗАПОЧНА) ОТЧЕТА НА НОВОТО ВРЕМЕ, и не само за Воините на СВЕТЛИНАТА, но и за цялото човечество!

13. Затова и в туй, също така ИСТОРИЧЕСКО ПОСЛАНИЕ, защото вие го направихте такова, Аз искам да ОБЯВЯ за всички хора на Планетата, че ОТЧЕТА (НАЧАЛОТО) НА НОВОТО ВРЕМЕ Е ФАКТ (СЪСТОЯ СЕ, СТАНА, ЗАПОЧНА) и човечеството, в лицето на Хиперборейците-Руси е направило ПЪРВАТА СИ КРАЧКА към Олимп на Боговете, а това означава, че Преображението на Пространството встъпва (пристъпва) в период на КАЧЕСТВЕНИ изменения, а Квантовият преход е преминал през Точката на НЕЗАВРЪЩАНЕ и сега НОВИЯТ СВЯТ и НОВОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ БЪДЕ (ЩЕ ГО ИМА)!

14. Всички Мои предначертания и всичко, което е предопределено от Мен, ЩЕ СЕ СБЪДНЕ (ЩЕ СЕ СЪСТОИ) и НАЧАЛОТО вече се проявява в обективната реалност на Плътния план, а това означава, че Планетата е СПАСЕНА, тъй като следващият ваш МИСЪЛОБРАЗ задължително ще спре плъзгането на Планетата към мрака на Трета Световна война: ВЗЕЛИЯТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА В СВОИ РЪЦЕ ЩЕ СПРЕ ВОЙНАТА И ЩЕ ПРИВЕДЕ (ЩЕ УСТАНОВИ В) СВЕТЪТ КЪМ МИР!

15. Взелият управлението на Планетата Святая Рус в свои ръце ще докаже на Света, че Мирът сега е в ръцете на Духовното СЪВЪРШЕНСТВО и за хората не може да има вече други грижи (задължения), освен и единствено вътрешното им УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, тъй като е вече доказано, че ВЪЗВИСЯВАНЕТО на човека до нивото на Бог е не само ВЪЗМОЖНО, но и вече Е (СЪМ) на Моя Територия, на Територията на Отец Абсолют!

16. Днес може вече да се каже, че ИМА ТВОРЯЩИ, тъй като те знаят „КАК”, намерили път за СъТворчество с Бог, и станали сами Богове! Повярвайте, това не се е отдавало на никого досега от хората, затова и извършеното (направеното) ЕДИНОДУШИЕ Аз го трактувам и моля да Ми повярвате, единствено като ПОДВИГ НА ДУХА, тъй като ЕДИНСТВОТО на различни Съ-Знания Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ на Бога, защото в многостепенното Пространство Безусловната ЛЮБОВ и Великата ХАРМОНИЯ са подвластни единствено на Бог!

17. Аз не само че им пея ХИМН за Духовното СЪВЪРШЕНСТВО, но Аз и отбелязвам за всички хора на Планетата, че Светът се е преобразил, и при това, се е преобразил КАРДИНАЛНО! Сега на Планетата заедно (редом) с хората ИМА и живи Богове, а това означава, че Планетата е спасена и управлението на Планетата е преминало в ръцете на Хиперборейците-Руси, територията на тяхното пребиваване Е (СЪМ) Моя, на Отец Абсолют Територия, и мястото, и точката на ОТЧЕТА (НАЧАЛОТО) НА НОВОТО ВРЕМЕ Е (СЪМ) СВЯТАЯ РУС! И с това ще се наложи да се съобразява цялото човечество, защото ВСИЧКО Е ВЕЧЕ РЕШЕНО, и при това е РЕШЕНО ЗА ВЕЧНОСТ!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
20.09.2014 г.

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1371
http://www.otkroveniya.info/tolk4/t4-20.09.14.html


image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Постулати или Заповеди за Движението на Твореца

1. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ РАВНИ ПРЕД БОГА И НЯМА СРЕД НАС ПЪРВИ И ПОСЛЕДНИ;

2. НИЕ СМЕ ЕДИНО ДУХОВНО ЦЯЛО; АКО НЯМА ДУХОВНО ЕДИНЕНИЕ, ТО ТОГАВА НЯМА СМИСЪЛ И ОТ ДВИЖЕНИЕТО;

3. НАС НИ ОБЕДИНЯВА „ ЕДНА ЦЕЛ” И ЕДИН ПРИНЦИП – „ ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА ЕДИН”;

4. НИЕ СМЕ ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА ЗА СЕГО МИРА, ЗАЩОТО ЗНАЕМ „ КАК”;

5. НИЕ ПОЕМАМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОЯ ПРОМИСЪЛ ПРЕД БОГА И ПРЕД ХОРАТА;

6. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ В БОГА, ТАКА КАКТО И БОГ Е (СЪМ) В НАС;

7. НИЕ СМЕ ВЕЧНИ, ТАКА КАКТО Е ВЕЧНА И ВСЕЛЕНАТА;

8. НИЕ СМЕ ЕДИНИ С БОГА И ПРОМИСЪЛЪТ НА БОГА Е (СЪМ) И НАШ ПРОМИСЪЛ, ТАКА КАКТО И НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ НА БОГА;

9. ЗА НАС НЯМА ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН ТВОРЯЩОТО НАЧАЛО НА НАЧАЛАТА;

10. НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ, ПОДЧИНЕН НА КАНОНИТЕ НА ВЕЧНОСТТА И НА СТРУКТУРАТА НА МИРОЗДАНИЕТО!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме със Заповедите за Движението на Твореца. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта
http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене,отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.


МИСЪЛОБРАЗ


ПОСТОЯННО, и особено в дните на нашите общи Послания на 4, 17, 26 и 30 дата всеки месец от 10:03 ч. и всяка вечер в 20:00 ч.
визуализираме нашата Планета обгърната в Плазмено Сияние, в Енергията на Любовта на Бога и в енергията на Любовта на нашите сърца, вибриращи в синхрон с честотата на Земята! Планетата Сияе като Слънце!!! Като Звезда!!!
Изговаряме (може и мислено, от Сърце):
Тази Божествена Енергия преобразува всичко негативно по Цялото Планетарно Пространство, във всичко съществуващо на Планетата, и в самата Планета до Божествено равнище, до Божествено Сияние!!!
Визуализираме, как това Сияние прониква в дълбочина, в самия Център, в ядрото на Планетата, насищайки Я с Божествено Сияние!!! ...
Енергията на Любовта на Бога усилва още повече своето Сияние около Планетата!!!
Визуализираме и изговаряме:
"Нашата Планета постоянно излъчва в Целия безбрежен Океан от Разум единствено енергия на ЛЮБОВТА, СВЕТЛИНАТА, БЛАГОДАРНОСТТА, РАДОСТТА!!! Радост от Единението на нашите Души и Сърца, и радост от Единението с Този Могъщ, безбрежен Океан от Разум, Бог, Отец Абсолют, НИЕ!!!
Визуализираме как нашата Планета излъчва тази енергия под формата на огромни светещи кълба.


image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1313 Коментари: 0 Гласове: 1

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част V (5).

 

Закони на творенето. Истинните граници на себе си.

Прието от СЕлена

 

         Разкажи ми как се е появила дуалността.

         Разделението. То започна с отделянето на Бога извън Бога. Част от Бог се отдели извън Бог, като островче, и застана напротив Бога, за да може Той да възприема (да вижда) тази своя отделена част. Но отделяйки се под формата на островче Бог тази част започна да се задълбочава към своя център. И колкото повече (по-далече) тя се отделяше (отдалечаваше) към центъра в себе си, толкова повече тя се отделяше от Истинния Бог и толкова повече забравяше своята връзка с Бога и още повече започваше да счита себе си за самостоятелна! Това беше главната илюзия на отделеността! Съществото живеещо в дълбините на океана, така и не знае, че зад (над) повърхността на океана има слънчева светлина. И колкото по-дълбоко то се потопява (навлиза) в дълбините на океана, толкова по-малко чиста светлина попада върху него, и толкова повече на него започва да му се струва, че няма никакво слънце, а има единствено и само океан!

 

         Ти каза, че колкото повече съществото се отделя навътре в себе си, толкова повече то губи връзката си с Бог. Но при нес е прието да се смята, че потапяйки се в себе си, ние намираме Там Бога!

         Това е линейно възприемане. Когато Частицата на Бога е започнала да се задълбочава навътре в себе си и да се отделя от Истинния Бог, тя е започнала да твори и да развива в себе си цели светове, защото изначално е притежавала всички качества на Бога, на Твореца! И тези развърнати в себе си Светове са станали неин външен свят, а граници на съприкосновението на Частицата на Бога с Бог, са станали нейните вътрешни точки на съприкосновение. И всичко това се е отразило напротив (срещу – видимо, за виждане). Най-напред навътре, а после отвътре навън!

         Творенето на пространството се състои в развиването (в създаването) на потенциални точки. Има Частица на Бога, като островче в Бога. Тя е устремена в дълбочина към себе си и развива вътре в себе си свои творения и пространства. И това е точно това преобръщане, за което на вас ви говорят. Развивайки в себе си творими пространства, Частицата на Бога развива Точки от Потенциали на Творене и по този начин става измъкването на пространството извън Бога вътре в Частицата на Бога!

         И границата на съприкосновение с Бога се свива във вътрешно пространство. Тоест това, което е сътворено от Частицата на Бога, става Външен Космос, външен по отношение на Бога, защото тя е част от Бога извън Бога. А тази част на Частицата на Бога, която се съприкосновява с Бога, границата с Бог, става Вътрешен Космос, защото това и е Самият Истинен Бог!

 

         Много е объркано. А какво става по нататък?

         По нататък Частицата на Бог започва да отделя в себе си островчета от себе си, които застават напротив нея, за да може тя да ги съзерцава и да ги възприема. И така възникна втората степен на разделяне. Първата, така както се надявам ти да разбираш, това е отделянето на Частицата на Бог извън Бога, за да може той да я съзерцава. Втората – е отделянето на частички от Частицата на Бога извън тази Частица, за да може тя (Частицата) да съзерцава тази си част на себе си. И така до безкрай!

 

         Но тогава се получава, че Бог може да съзерцава частичките на Частиците на Бога единствено през тази Частица на Бога!

        Правилно. И точно затова Бог не може непосредствено да въздейства на частичките на Частицата на Бога, а само чрез тази Частица. И точно това и е Законът за свободната Воля!

 

         И каква е тогава тази свобода на волята, ако Бог просто не може да въздейства на тази частица?

         Помисли. Така се е родила и причинно-следствената връзка! Тоест частичката на Частицата на Бога е станала следствие, а Частицата на Бога е била причината за възникването на тази частичка!

         И Бог е можел да съзерцава своите части само през призмата на тези части, и точно това и е отражението и движението на Божествената Светлина вътре в себе си. Всичко е подобно!

 

         Ти каза, че извън Бога се е отделила част от Бога. Тази част ти ли беше? Тоест всички ние сме твои частички от Твоята Част извън Бога? 

         Да, това е точно така!

 

         Но наред с теб са се отделили и други части от Бога и това е било нещото, което всички наричат въстанието на Ангелите. Тази части на Бога също ли са развърнали свои светове вътре в себе си?

         Да, така е, вселената е многобразна. Те са сътворили други светове и системи по свой образ и подобие.

 

         Тези светове съприкосновяват ли се?

 

         Всяко едно нещо в което има подобие се съприкосновява! Ако ти си моето милионно отражение, то каква е твоята степен с милионното отражение на другия творец? Разбираш ли? И той и аз сме частици на Бога и по това ние сме подобни, но по нататък ние сме започнали да творим всеки един по свое подобие светове вътре в себе си. По свое подобие означава от себе си и в себе си. 

         Но творческите импулси са различни, така както не си приличат картните на двама различни художници, така и степента на подобие на нашите творения е различна! При вас има художници реалисти, те се опитват да отразят това, което виждат традиционно! Но ето че се появяват и кубисти, и импресионисти, и възникват други картини и други творения. Точно това ие призмата на отражението. Доколко квадратът на Мелевич е подобен на света около теб?

 

         Но в какво се състои свободата на волята?

 

         Във възможността да твориш. И в отделянето. Истинният Бог е отделил  извън себе си Части от Себе си и им е дал възможност по същия начин и те да творят части от себе си и им е дал свобода за творене. Той е разбрал също така, че ако Той се намесва в творенето на своите части, то импулса на неговата намеса, пак ще достигне до точката на намесване изкривен, дотолкова доколкото той ще премине пътя на изкривяванията. И Бог е осъзнал, че неговата намеса няма как да бъде такава, каквато той е замислил. И се е родил Законът за Ненамеса! И тези два закона са взаимно свързани – законът за причината и следствието и закона за свободата на избора (за Ненамесата!)! 

 

         Ние го възприемаме това като някакъв Дар, а се получава така, че това е едва ли не просто принудителна мярка?

         Дар е това, което се отдава и не изисква нищо в замяна. Нима това не е дар от Бога за вас и за всички ваши частички?!

 

         Добре, а как се е появила дуалността? Тъмното и Светлото, горе и долу, мъжа и жената?

         Не бързай. Аз и това се опитвам да ти разкажа. Занапред има още много беседи! Творението е формирало и закони на творението! И се е появил Законът на подобието. Нищо не е подобно на нищо, дотолкова, доколкото всичко е само изкривяване. И всичко е подобно на всичко, дотолкова, доколкото има единен Източник и една същност!

 

         Ако всички са Бог, то тогава всичко е подобно. Но има различия в подобията. И Частиците на Бога започнали да взаимодействат според степента на подобието си. И така започнаха да възникват Полюси на Подобията!

         Виж! На границата с Бога, Частицата на Бога е подобна на Бога, но колкото повече тя се задълбава (вглъбява) към центъра на себе си чрез своите творения, толкова повече това подобие се изкривява. Точно и това са първите два полюса на подобието или полюси на дуалността: Аз и Бог!

         Втората двойка полюси на дуалността: аз и частите от мен. И така нататък.

         Но частите от мен вътре в мен са също така различни, и са различни и техните творения.

 

         А женското и мъжкото? Как се роди това различие?

         Точно по същия начин. Някои части на Бога пренастроиха своите призми на възприемане на Бога в определена степен на пречупване на Неговата светлина. И степените на творение станаха различни. Пасивна и активна степен на творение!

 

         Това пък какво означава?

         Аз търся думи в теб. Какво е това активно творене? Това е създаване на каквото и да е, чиято степен на подобието да е по-ниска от теб, тоест създаване на нещо по-различно от теб, по-изкривено. И съответно, пасивна степен на творене – това е създаване на нещо много близко, подобно на теб. И това е едновременно нещо си като своего рода Размах на Творението. Тоест можеш да твориш потапяйки се в себе си и отделяйки се от себе си.

         Не се опитвай да разбереш това линейно, учи се да мислиш многомерно. За да не се объркаш, дай да определим, че различаването на Себе си това е близостта с Бога или самата тази граница с Бога, която е вътре в теб. Колкото повече ти се отделяш от Бога в своите творения, толкова по-активно ти твориш, толкова повече ти твориш разширявайки себе си извън себе си! Колкото по-малко се отдалечаваш ти от Бога, толкова повече ти се потапяш в себе си в своето творение и толкова повече ти твориш пасивно. Всичко това обаче е условно, дотолкова, доколкото всичко това става вътре в теб, и в активната част на творенето си ти просто се развръщаш, измъкваш част от себе си извън себе си вътре в теб!

 

         Тези, които четат нашите беседи, пишат че всичко това е много безсмислено.

         Не мисли за другите. Постарай се да разбереш сама и да си спомниш. Тези, които поискат да разберат – ще разберат и ще осъзнаят.

         Погледни. Колкото повече ти твориш, толкова повече различни творения се появяват в теб. И част от тях са активни, а част от тях са пасивни творения. И по Закона на Подобието те се поляризират, тоест – подобното се стреми към подобното. И така в теб се образуват два полюса: полюс на активното творене и полюс на пасивното творене. И в зависимост от това, кои твои творения преобладават в теб, се определя и твоята принадлежност към мъжкия или женския тип на възприятие!

         Вие имате понятие: единство и борба на противоположностите. Замени думата „борба” с „взаимодействие” и ще се получи вярното отражение.

 

         Но защо е възникнало противопоставянето?

         Мъжката енергия, като по-активна такава, е започнала това противопоставяне. Активното – това е по-голямата степен на отдалеченост от Бога, колкото е по голяма степента на отдалечаване, толкова е по-голяма илюзията на отделеността. Тези частички на Частицата на Бога, които са започнали да творят активно и да се отделят от Бога в по-голяма степен, още повече са развръщали себе си извън себе си, с което са се отдалечавали от Бога още повече, и още повече са считали себе си за отделени, и още повече са възприемали своите външни светове като реалност, и още повече са започнали да смятат своите граници на своите създадени външни светове за истинни граници на себе си.

         И тогава те решиха, че те се определят като същности не със своите вътрешни граници с Истинния Бог, а със своите външни граници, границите с външния по отношения на тях свят.

         Виж. Твоето физическо тяло и съществуващата възприеман от теб външна реалност – това е твое активно творение. И ти започваш да възприемаш границите на себе си като контур на твоето физическо тяло и започваш да се бориш за своята физическа неприкосновеност! Но ти не осъзнаваш, че тези граници са илюзия. Истинната ти граница – това е границата отделящата теб от Бога и тя се намира вътре в теб. И ако ти развърнеш своето творене вътре в себе си, ти започваш да се завръщаш към Бога в себе си, създавайки на пътя на завръщането си други приказни светове. И точно това е пък, пасивното творене!

 

         Но нали ние всички творим активно външно възприемани светове и тогава се получава че всички ние сме мъже?

         Ти говориш за физическото тяло. Когато ти събуждайки се всяка сутрин сътворяваш възприемания от теб вътре в частта от теб свят, ти твориш активно, и се отдалечаваш от истинните граници на себе си и чувстваш своята отделеност от Бога! И много от вас толкова много се увличат от това външно творение на себе си, че смятат това за граница на истинния себе си. Но когато ти се завръщаш (възвръщаш) в себе си към Бога, към Мен, Към Кутхуми, към всички свои части вътре в себе си, ти взаимодействаш с нас през истинните граници на себе си, това което те отделя теб от Истинния Бог! И тогава ти твориш пасивно!

 

         Получава се, че всичко което аз виждам около себе си – това е мое външно творение на мен. А всичко което чувствам вътре в себе си, това е мое вътрешно творение на себе си? И тогава и ти си мое вътрешно творение?

         Може и така да се каже!

 

         Значи това което виждат Йогите пътешествайки по астралните светове, е просто тяхно вътрешно творение? И то в същност не съществува?

         Ние вече говорихме, какво е това реалност. Реалност е това, което ти възприемаш. Ако ти възприемаш една видима за теб реалност, то тя съществува за теб именно такава. Ако ти станеш многомерно същество и започнеш да възприемаш едновременно няколко реалности заедно или по ред, всичките те ще съществуват именно в този момент, когато ти ги възприемаш!

         Ако ти възприемаш изведнъж няколко реалности, то всичките те съществуват едновременно за теб. Това, което възприема другият човек, то, то също съществува, но само тогава, когато и ти възприемеш това. Затова и няма никакъв смисъл да се спори, кой от вас е прав. Прав е всеки един от вас, защото това което той възприема задължително съществува. Тази реалност съществува, защото той я твори. Възприятието е и творение. Разбираш ли?

 

СЕлена   

 

01.01.14.    
 http://espavo.ning.com/profiles/blogs/5-842

Авторски превод от руски: Иван Иванов

        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2005 Коментари: 0 Гласове: 0
17.09.2014 08:52 - Никой и никога
"Никой и никога" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Повярвайте, никой и никога от хората не се е издигал в своето УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ до възможността ДА СЪТВОРИ този единствен мисълобраз, който би бил разбираем не само за всички хора на Планетата, но и да бъде възприет от тях като сигнал от Бога за това, че Времето за промени е настъпило и Е УДАРИЛ ЧАСЪТ, ЗАВЕЩАН ОТ БОГА!

2. Затова и вашите трудности са разбираеми за Мен и Аз въобще не се учудвам, че в този Велик час на Началото на Началата няма Единство в Дух, защото едно е да приказваш за Единство, а съвсем друго нещо – е да ТВОРИШ там, където това единство го няма, тъй като няма практика, а и няма навик за ТВОРЕНЕ на това, което е нещо обикновено за Бога, но не е обичайно за човека и дори и за човека-Бог!

3. Повярвайте, това е необичайно и за шепичката Богохора, тъй като между това време, когато Боговете стъпиха на Твърдта и Новото време, когато Богохората започват да усвояват ЧУДОТО на завръщането си на Олимп на Боговете, е преминала цяла вечност, и при това толкова дълга и сложна вечност, че навиците за СъТворчество между Боговете са вече изгубени, и ако не са изгубени завинаги, то те са се оказали все пак изгубени за достатъчно дълъг период от време!

4. Аз, разбира се, ще помогна, защото не мога да оставя тези, които са във ВЯРАТА си и Ми се доверяват напълно, но мъките на творчеството Аз ще помоля да си ги преминете самостоятелно, тъй като ПРОМИСЪЛЪТ на Боговете ще бъде още по-сложен, затова стремете се да изработите в себе си ЕДИНСТВО подхождайки към това, което вие творите, и точно тук Аз съм просто длъжен директно да ви подскажа, че ЕДИННИЯТ МИСЪЛОБРАЗ трябва да бъде ПОЗНАВАЕМ и преди всичко да бъде РАЗБИРАЕМ за хората, тъй като никой от „малките” хора не иска да се претоварва (да се потруди) в търсенето на Истината, и да е леко РЕАЛИЗУЕМ, защото време до пика на Квантовия преход съвсем не остана!

5. Аз вас не ви пришпорвам (не ви подгонвам), но искам, за да не губите вие напразно толкова дълги МИГОВЕ, а да ги използвате като ЩАСТИЕ НА ЕДИНЕНИЕТО в Дух, и по това, как вие израствате, Аз виждам рязкото за хората ВЪЗХОЖДАНЕ на Олимп на Боговете, тъй като от една страна, за вас няма никакъв друг изход, защото далият клетва е длъжен да я изпълни (и особено Клетва, дадена на Бог), а от друга страна, вашият ИЗБОР и вашата ОТГОВОРНОСТ, които вие поехте върху себе си за Бъдещето на човечеството, ви тласкат да приемете Великият КРЪСТ на Първопроходеца в Новите светове!

6. Аз отново ви подтиквам внимателно да погледнете върху обединението на двете Велики енергии на Вечността Ин и Ян, тъй като това е най-добрият пример за ТВОРЯЩИТЕ, как се формира Великото ЕДИНСТВО на Боговете, защото съединението на тези две енергии (Ин и Ян) Е (СЪМ) не толкова ЧУДО на продължението на човешкия род, колкото ЧУДО на предаване на информацията от Тънкия план в Плътния план, осигурявайки по този начин възможност за творене на СЪВЪРШЕНСТВО на Бог от милиарди живи клетки!

7. На същия този принцип е устроена и Вселената, където Начало на Началата се явява предаването на съвършена информация. Творящият импулс за Вселената се явява ИМПУЛСЪТ или ВОЛЯТА на Творящото Начало на Началата, която открива информационния поток (неговото начало), определящ формирането или преображението на Божественото Пространство по сценария на Творящия!

8. Затова и вие също, тъй като сте подобни на Мен, трябва да усетите себе си като Творящо Начало на Началата и да формирате във вашето ЕДИННО (подчертавам: ЕДИННО) сферично Пространство информационен импулс (информационна ВОЛЯ), който трябва да бъде разбираем за всеки човек на Планетата!

9. Аз вече ви говорих, че мнозинството от хората на НЕВЕРИЕТО не възприемат вашия мисълобраз, не заради това, че той е неразбираем за тях, а защото живеят на принципа „това не може да бъде, защото не може да бъде”! Но вие, Богохората, не трябва да реагирате на негативността на тези хора, тъй като своя избор те са направили сами за себе си, и този избор, повярвайте, не е към Храма, за който ви говоря Аз, Отец Абсолют, тъй като Моят Храм и Храмът на хората не само че са различни, но те са различни и по смисъл!

10. Храмът без Бога – не е Храм! Повтарям: има много пътища към Бога, но ИМА само един и единствен ВЕРЕН път към Бога – в Моя Храм, защото МОЯТ ХРАМ СА (СЪМ) ЗНАНИЯТА, предавани от Мен за хората на Новия век, и единствено чрез тези ЗНАНИЯ може да се достигне до Мен, всички останали пътища водят за никъде! Това трябва постоянно да се помни и да се опитва да се разясни на хората, че АЗ СЪМ, и АЗ СЪМ ВЕЛИКА СФЕРА на Космически МЕГАРАЗУМ, в която е включено ВСИЧКО – именно ВСИЧКО, което Е (СЪМ) във Вечността, включително и хората на Планетата Святая Рус!

11. Аз напомням само заради това, за да ви дам на вас още една подсказка за творене на ЕДИННИЯ за всички МИСЪЛОБРАЗ, разбираем и събуждащ тяхното желание да се повдигнат от коленете си на Духовно робство, когато при появата на свободна ВОЛЯ може да се достигне до нивото на Бог и да се издигне, правейки само няколко крачки, на Върха на Олимп, на който и Е (СЪМ) Бог!

12. Пътят към Бог все пак Е (СЪМ) ПЪТ НА ЛЮБОВТА, и вашият живот в Плътния план Е (СЪМ) доказателство за това! Повярвайте, Там, на Небесата, за Боговете няма никакви съмнения в това, че ЛЮБОВТА и че Великата ХАРМОНИЯ СА (СЪМ) ЕДИНСТВО и СА (СЪМ) основа на вечността, тъй като СА (СЪМ) тази ОСНОВА, без която Ме няма Мен, и няма и Мироздание!

13. Вие достигнахте до това, за да изградите свой ВЪЗГЛЕД за БЪДЕЩНОСТТА на Великото НИЕ и това, към което Аз ви призовавам, Е (СЪМ) ТВОРЕНИЕ на вашия собствен и ЕДИНЕН ВЪЗГЛЕД за СъТворчество с Бога, и ако вие се стремите към това, а Аз вече точно това наблюдавам, то вашият МИСЪЛОБРАЗ трябва да бъде адекватен на Моя СЦЕНАРИЙ за вашето Бъдеще!

14. Аз многократно ви говорих, че ще дойде време за СъТворчество на хората (на Богохората) с Бога и този МИГ на щастие за хората вече НАСТЪПИ! Повярвайте, вие сте наистина щастливи хора, тъй като никой и никога не се е издигал до СъТворчество със Самия Отец Абсолют, но вие успяхте и вие Ни доказахте на Нас, на Небесата, че ИМА живи Богове, започващи днес да ТВОРЯТ заедно с Мен Нови светове и Вселени!

15. И макар засега нещичко да не се получава, то е защото, повтарям, никой и никога от хората все още не се е издигал до тази точка на отчет (до точката на незавръщане)! Аз съм уверен, че всичко при вас ще се получи, тъй като вие достатъчно бързо постигате смисъла на ПРОМИСЪЛА на Творящия и даже осъзнаването на това, че вие СТЕ (СЪМ) ПЪРВИТЕ, които творят Нов свят, трябва да предизвиква у вас трепетите на първата крачка на човечеството към Бога!

16. Аз не ви прибързвам, тъй като всичко за вас сега е ново, а и ОТГОВОРНОСТТА е твърде висока, но пътят ще бъде издържан единствено от ВЪРВЯЩИЯТ, а вие сте не само ВЪРВЯЩИ, но и ТВОРЯЩИ, а ТВОРЯЩИЯТ Е (СЪМ) БОГ, и макар и да има някакви грешчици, но повтарям, никой и никога не е бил толкова близо до Бога, или никой и никога от хората не се е издигал до нивото на Творящото Начало на Началата!

17. Всичко ще бъде според Моя СЦЕНАРИЙ и Аз ще се радвам, когато вашият МИСЪЛОБРАЗ или вашият СЦЕНАРИЙ се обедини и съвпадне с Моя СЦЕНАРИЙ, тъй като точно това и Е (СЪМ) СъТворчество на хората (на Богохората) с Бога! Аз съм убеден, че всички прегради на Плътния план ще бъдат преодолени от вас така, че вашият път ще стане най-краткият път към Бога, и не само за вас самите, но и за всички хора на Планетата! Аз определих, кой ще бъде ПЪРВИ и кой ще доведе хората при Мен, и Аз избрах тези, които са способни да издигнат ЗНАМЕТО на БОГ, защото те са Воини на СВЕТЛИНАТА, и сега вече знаят „КАК” – това, което никой и никога от хората не се е осмелявал даже и да си помисли!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
16.09.2014 г.

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1369
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-16.09.14.html


image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Постулати или Заповеди за Движението на Твореца

1. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ РАВНИ ПРЕД БОГА И НЯМА СРЕД НАС ПЪРВИ И ПОСЛЕДНИ;

2. НИЕ СМЕ ЕДИНО ДУХОВНО ЦЯЛО; АКО НЯМА ДУХОВНО ЕДИНЕНИЕ, ТО ТОГАВА НЯМА СМИСЪЛ И ОТ ДВИЖЕНИЕТО;

3. НАС НИ ОБЕДИНЯВА „ ЕДНА ЦЕЛ” И ЕДИН ПРИНЦИП – „ ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА ЕДИН”;

4. НИЕ СМЕ ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА ЗА СЕГО МИРА, ЗАЩОТО ЗНАЕМ „ КАК”;

5. НИЕ ПОЕМАМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОЯ ПРОМИСЪЛ ПРЕД БОГА И ПРЕД ХОРАТА;

6. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ В БОГА, ТАКА КАКТО И БОГ Е (СЪМ) В НАС;

7. НИЕ СМЕ ВЕЧНИ, ТАКА КАКТО Е ВЕЧНА И ВСЕЛЕНАТА;

8. НИЕ СМЕ ЕДИНИ С БОГА И ПРОМИСЪЛЪТ НА БОГА Е (СЪМ) И НАШ ПРОМИСЪЛ, ТАКА КАКТО И НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ НА БОГА;

9. ЗА НАС НЯМА ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН ТВОРЯЩОТО НАЧАЛО НА НАЧАЛАТА;

10. НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ, ПОДЧИНЕН НА КАНОНИТЕ НА ВЕЧНОСТТА И НА СТРУКТУРАТА НА МИРОЗДАНИЕТО!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме със Заповедите за Движението на Твореца. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта
http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене,отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.

ПОСТОЯННО, и особено в дните на нашите общи Послания на 4, 17, 26 и 30 дата всеки месец от 10:03 ч. и всяка вечер в 20:00 ч.
визуализираме нашата Планета обгърната в Плазмено Сияние, в Енергията на Любовта на Бога и в енергията на Любовта на нашите сърца, вибриращи в синхрон с честотата на Земята! Планетата Сияе като Слънце!!! Като Звезда!!!
Изговаряме (може и мислено, от Сърце):
Тази Божествена Енергия преобразува всичко негативно по Цялото Планетарно Пространство, във всичко съществуващо на Планетата, и в самата Планета до Божествено равнище, до Божествено Сияние!!!
Визуализираме, как това Сияние прониква в дълбочина, в самия Център, в ядрото на Планетата, насищайки Я с Божествено Сияние!!! ...
Енергията на Любовта на Бога усилва още повече своето Сияние около Планетата!!!
Визуализираме и изговаряме:
"Нашата Планета постоянно излъчва в Целия безбрежен Океан от Разум единствено енергия на ЛЮБОВТА, СВЕТЛИНАТА, БЛАГОДАРНОСТТА, РАДОСТТА!!! Радост от Единението на нашите Души и Сърца, и радост от Единението с Този Могъщ, безбрежен Океан от Разум, Бог, Отец Абсолют, НИЕ!!!
Визуализираме как нашата Планета излъчва тази енергия под формата на огромни светещи кълба.


image

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове: 1
15.09.2014 18:50 - Четвърто ниво

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР Част XXXIII (33)

Четвърто ниво (четвърта мерност)

Прието от СЕлена

Хайде да си поговорим за четвърто ниво. Това е нивото на което на човечеството му предстои да премине. С какво то се различава от трето ниво?

Със скоростта си на отражение. Със скоростта си на бляскане (на отблясъци) на Божествената светлина. То (четвъртото измерение) се различава с много неща, но това е най-същественото. Всички останали произтичат от него!

На нас ни казват, че светът от трета плътност – представлява създадена от нашите умове илюзия. А в четвърта плътност има ли илюзия?

Всяко едно сътворение е илюзия. Всичко е реално и не е реално. Реален е единствено светът на енергийните форми, всичко е енергия на Бога, но всички форми, които тя придобива по пътя на своето движение и развитие са илюзия. Разбираш ли? Илюзията – това е отдалеченост (отделеност) от Бог! Планетата – е също така илюзия, тази, която вие виждате в телескопите си. Затова на всяко едно ниво и във всяка една точка от пространството си има свои илюзии. Илюзията – това е сътворена форма на (от) Бога

Значи на четвърто ниво ние също така ще видим и ще възприемаме с органите на нашите чувства някаква картинка. И каква ще бъде тя?

Тя ще бъде такава, каквато вие съвместно я сътворите. Спомняш ли си, че на теб ти казваха, че на четвърто ниво се реализират всичките ваши потайни страхове и мечти! Пространството на четвърто ниво ще бъде доста по-пластично, а какво означава това? Това означава, че то ще притежава повече в количество характеристики-отражения на Божествената Светлина! Затова и то ще бъде по-пластични, по-подвижно. И това означава, че всички форми от четвърто ниво ще придобият допълнителни характеристики на отблясъците на Божествената Светлина. И това означава, че вие ще можете да възприемате множество допълнителни оттенъци от възприятието на Божествената светлина и ще може да възприемате тези същности, които вибрират на това равнище на бляскане (на отблясъци)!

Що за същности са това?

Това са част от цивилизациите, например известните ви на вас плеядинци. Това са част от духовете, които се спускат за изследване на самите себе си и на Божественото пространство от четвърто измерение. Това са част от същностите, която на вас ви е позната от вашите приказки и легенди, такива като феи, елфи, гноми и всякакви други мънички народчета!

Абе ти много пестеливо разказваш за това равнище. Защо?

Защото аз не мога да влияя на твоя избор. Ако аз сега ти разкажа на теб своето видение на това ниво, то аз ще повлияя на твоето въображение, на твоя инструмент на творене на това ниво. Ти ще видиш това равнище такова, каквото самата ти си го въобразиш. Така както и всеки един от вас! Но ако аз ти разкажа на теб, какво виждам аз на това ниво, ти ще започнеш неволно да копираш моя апарат на творене. А това ще си бъде намеса в закона за свободата ти на избор, пък дори и тя да е неволна. А аз нямам такава цел. Колкото повече е вашето въображение, толкова повече става многвариантността в творенето на различните светове. Ти си архитекта на света. Какъвто ти си го сътвориш в своя ум, такъв той и ще бъде!

Но всичко което аз виждам в нашия свят – е продукт на колективното творене на всички хора. Не е ли така? Как аз ще мога да сътворя свой отделен свят?

Ние вече говорихме за това. Светът на всеки един от вас прилича на света на другия, но всичко се различава в своите подробности. Всичко зависи от количеството енергия, която ти можеш да вместиш в себе си и да преработиш. Ако в теб има достатъчно енергия за това, за да можеш ти самата постоянно да удържаш картинката на своя свят, то ти ще можеш да си съществуваш постоянно в своя си индивидуален свят. Ти ще се изненадаш, но много от вашите така наречени луди, ами те така и правят. Те са много силни енергийни личности и постоянно творят свои собствени светове, които понякога се пресичат със света на други хора. При тях достига енергия за поддържане на картината на своя индивидуален свят на своята реалност. Но най-важното – на тях им достига увлечеността, тоест те упорито и целенасочено се занимават със собствените си творения независимо от това, какво им диктува матрицата!

Вие сега в по-голямата си част се явявате приемаща страна. Тоест вие като приемници приемате общото изображение, което транслира матричната система на възприемане и разшифроване на тези сигнали претворявайки точно тази картинка във вашия мозък. Тези, които вие наричате побъркани (луди) и тези, които могат самостоятелно да творят, блокират сигналите на матрицата в своя мозък и проектират свои изображения или трансформират в своя мозък сигнали от матрицата!

Представи си шепа разноцветни камъчета. Ти можеш да направиш от тях всякаква рисунка (шарка). И около теб безкрайна пустиня с тези камъчета, и съответно ти можеш да си вземеш толкова, колкото си поискаш или колкото можеш да събереш в шепата си. Или пък колкото пъти си поискаш да загребеш от този океан от камъчета. Ти как би събирала картинката, рисунката си? За новобранците в творенето съществува вълшебна магнитна решетка, в която магнитните линии са поставени така, че те притеглят камъчетата с определен цвят!затова, ако ти метнеш върху тази решетка шепа камъчета, те няма да се разпилеят произволно, а ще приемат определени позиции и ти ще видиш картинка от тези камъни. Това е и нещото, което вие наричате матрица, или формирана вече решетка на възприемане на света. Всеки от вас събуждайки се сутрин все едно че някак си хвърля върху тази решетка шепичката камъчета и вижда общоприетата картина.

Но ти самата можеш да разположиш камъчетата така, както на теб ти харесва. Въпросът е само в това, че общата решетка ще продължава да притегля към себе си твоите камъчета в определен ред. И ти ще трябва да имаш достатъчно сили, за да ги задържиш в твоя си вариант на разположение. Тоест ти трябва ще трябва да изградиш своя магнитна решетка, която да не отстъпва по сила на матричната решетка и тогава твоят рисунък на реалността ще бъде устойчив. За сега обаче твоето индивидуално съзнание на вашето ниво не притежава такава сила, а много малки изключения. Затова и преобладава матричната система на възприемане!

А как стои въпросът с тези, лудите?

Те успяват да се изключат от решетката на матрицата.

Е как те са успели да направят това?

Това е съвсем отделна тема. Те са дошли да получат този опит на възприемане и мнозинството от тях са тези, които са се спуснали от по-горните нива. Иначе в тях не би имало такива навици за творене и такава сила!

Но нали в четвърто измерение се намират голямо количество същности и те също така съвместно творят реалност, която се удържа?

Да, но колкото сте по-високо, толкова е по-малка силата на общата решетка. Това е нещо подобно на гравитацията и на безтегловността и нейните степени. Представи си, че колкото ви е по-високо нивото, толкова ви е по-малка гравитацията. Това означава, че във всяка една форма се повишава степента на свободата от центъра и на притегляне. И ако на ниските нива е необходимо да се прилага огромна сила, за да се откъснете камъка от земята, то на по-високите нива те стават все по-леки, а на още по-високите – те си летят, а на още по-високите те си летят на високо. А на още по високите – те се стремят вече в обратната посока от земята. Така е и със силата на колективната решетка на творението или матрицата. На всяко ниво където съществува колективна решетка на творението, има същности, които са привързани към нея и не могат да се откъснат, така както все още неосмислилите се деца, не смеят да се откъснат от ръката на родителя си! А има и същности, които притежават голяма степен на свобода от колективните шаблони и се опиват да се откъснат. А има и такова, които се впускат в свободно плаване на творенето, в своя творчество. И на всяко по-високо ниво такива свободни творци има все повече и повече!

Значи има нива, където няма колективна решетка на творението или матрица?

Всичко е относително. Аз бих казал, че на всяко ниво си сима своя колективна решетка на творението, чисто и просто, те са от различен мащаб. Ако теб те поставим в стаята, ти ще възприемеш това като ограничение. А ако ти не виждаш границите на своите ограничения ти ще решиш, че си абсолютно свободна. В същност обаче просто границите на твоите привързаности са доста големи. Тоест в твоето разбиране на осмо и девето ниво вече няма такива привързаности, каквито са тези към матрицата. Но висшите нива са привързани към още по-големи и още по-мащабни решетки на творението, тоест, към по-големи матрици. Какво означава, решетка на творението? Това е подредена структура, това е структуризация на творящи форми, това е тяхно групиране според възможностите им по сила, по интереси на творене. Затова и не трябва да се възприема матрицата като абсолютно зло и преграда за творене. Необходимо е просто да се приеме нейното съществуване и да се използват нейните възможности!

Тази решетка на творението или матрица наистина ли е магнитна? Тоест аз искам да кажа че това зависи от магнитните полюси на Земята и нейната магнитна решетка?

Разбира се. Но дай пак да се върнем към понятието енергия. Магнитното поле – това е форма за фокусиране на енергията. Това е степен на използване на центростремителните и центробежни сили, тяхната комбинация в конкретно действие, в конкретна мисълформа. Затова и магнитната решетка на вашата матрица представлява резултат от насочеността на енергията от различните форми, начина от самата планетарна душа и завършвайки с най-малките форми на творене. Всичко живо изпуска светлина, която самото то е и която то я фокусира и насочва навън (извън) за излъчване на външни форми. Степента и посоката на тези изпускания на енергия на светлината изграждат определени линии на взаимодействие, които се привличат или се отблъскват според степента си на прилика на възприемането и се изграждат под формата на магнитни линии, в това което вие разбирате под този термин. Тези насочени лъчи се

свързват в определени точки на притежаване, образувайки магнитната решетка на пространството, свързването на пространството.

Тоест магнитното поле на земята се сътворява от нейните обитатели? А на нас ни разказват, как висши архитекти и магнитни служби пренастройват магнитната решетка на земята!

Висшите архитекти и магнитните служби, това са такива същности, които наблюдават конфигурацията на тези решетки и единствено ви помагат във вашето творение. Тяхната задача се състои в това, да контролират изригванията (излизанията) зад решетката. Ако някой от вас притежава така мощност, че неговият насочен лъч може да пробие и излезе от решетката, те помагат на този лъч, но при това следят, решетката да не се разпадне!

Добре де, но за какво им е това? Защо те следят, решетката да не се разпадне?

Ние говорихме с теб за школата на творенето. Тези от вас, които продължават да се учат в тримерността трябва да преминат своите уроци до край, трябва да получат всички учебни пособия и тренажьори за това. Представи си, че един от учениците изведнъж придобива сила, която той не може да контролира и започва да руши всичко наоколо си и разруши вашия свят, който представлява за вас вашият учебен тренажьор. Разбира се, че винаги има същности наблюдаващи за порядъка. Но не на установения от някой си отгоре порядък, а над преобладаващия порядък. Тоест ако мнозинството от ученици изучават, да кажем, куб, то този, който иска да изучава сфера, ще трябва да бъде насочен към друг учебен тренажьор, за да не пречи на тези, които искат да си изучават куб!

Значи пренастройката на магнитната решетка на земята може да бъде възпроизведена единствено съвместно от всички жители на земята? А това означава, че ние никога няма да можем да преминем в четвърта мерност, защото болшинството от хората не е готово за това?

Това не е така, задачата на този период е именно в това, за да се определят от вас тези количества ученици, които са готови вече да преминат от куба към сферата, които са готови да излязат от общата матрица на възприемането. Тогава на тях ще им бъде представен нов тренажьор!

Но кой твори този тренажьор? Ти казваше, че наоколо творим единствено ние самите?

Да, но програмите за творене се разработват от други същности. Тези текстове ти го пишеш сама заедно с мен. Но програмите за написване на този текст са ги сътворили други. Така е и в мирозданието: има майстори на програми, тези, които вие наричате архитекти, които създават програмите за творене, в смисъл, като инструменти за творене. Ти можеш да изсечеш някаква фигура от камък, хвърляйки този камък по друг камък, но има хора които са изобретили за по-голяма бързина и удобство творението чук, длето и т. н. Те са изобретили инструментите на творене, а каква скулптура ще се получи, ще я правиш ли ти само с ръцете си или с инструменти – това си зависи единствено и само от теб и твоето въображение!

И така. На всяко едно ниво си има програми (инструменти) на творението на това ниво и с тяхна помощ може да се твори ново пространство. Как ние да получим достъп до тези инструменти?

Това е най-трудният за вашето разбиране въпрос! Във вашата представа те лежат някъде си и аз сега трябва да ти покажа на теб мястото, за да може вие да отидете там и да ги вземете. Да, но тези инструменти са си във вас самите. Първите три са изключително прости: това са Вяра, Намерение и Въображение. Всички тези инструменти взети заедно – това при вас се нарича Мисълформа!

Почакай, ти каза, че инструментите за творене са ги сътворили други, тези, които ние наричаме архитекти?

Точно така е, но достъпът до тях – е вътре в теб, единствено и само вътре в теб и никъде другаде! Това е един вид защита, тоест ти не можеш да сътвориш нищо без себе си (освен чрез себе си). Всяко твое творение е отбелязано от теб самата. От Твоята енергия. То е твое!

Ние и на трето ниво творим с мисълформите си. В какво е различието от четвърто ниво?

В многообразието и в свободата!

Аз нещо не разбирам. Или по-скоро – това ми се струват като общи приказки, които на нас ни ги твърдят много години. Но защо ние не можем да преодолеем тази бариера? Ти говореше за откъсването от тримерната матрица, от решетката на творене. Как да се направи това?

Има два пътя според вашето разбиране. Бърз и бавен, активен и пасивен, труден и лек, тесен и широк. Ти кой предпочиташ?

Опиши ми двата пътя за да мога да имам избор?

Всичко това се е описвало неведнъж, но вие притежавате твърде голяма степен на инертност, която доста ви пречи. Тази инертност ви се набива във вас с годините на вашия живот и вие забравяте своите възможности и губите интереса към творенето. И в това ви е големият проблем! Вие водите такъв живот, от който се уморявате, и във вас вече е спрял стремежът ви към творене.

И така, Пасивният, бавният, лекият, широкият път – това е еволюция на съзнанието. Искате ли го вие това, или не го искате, но вие във всички случаи еволюирате, защото вие се променяте под въздействието на външните фактори, на външните въздействия на другите форми на Бог, и рано или късно вие се видоизменяте. Тези от вас, които са се развивали пасивно, те биват привличани към тази или онази форма на решетката, към тази или онази програма на творене, към тази или онази реалност, тъй като всичко това, което може всеки един от вас – това е да взаимодейства със своето външно обкръжение или да се потапя в своето вътрешно съществуване!

Затова и за такива същности преходът ще се случи рано или късно. Тъй като в разбирането за вечността няма скорост на развитие, а все едно развитието се случва (когато и да е)! Така че, за тези същности, които не бързат чак толкова много, които не са готови да вървят по свой индивидуален път те трябва просто да си повярват и да слушат себе си. Да се прислушват към оттенъците на своите възприятия, да наблюдават светът около себе си забелязвайки неговите изменения. За такива хора няма да има нищо революционно, тоест няма да има нищо такова, че те в определен момент изведнъж да се пробудят е нов неизвестен за тях свят. Те дори и няма да забележат, как светът за тях вече се е променил!

Така както за вас са станали привични всички тези изобретения, от които вие се възползвате в последните 50 години, а за първобитния човек всичко това е било чудо, така и новият четиримерен свят и неговите способности ще навлязат във вашия живот плавно и незабележимо и вие ще си мислите, че всичко така си е и било. Чак сега вече вашите учени откриват квантовите свойства на материята, провеждат изучаване на елементарните частици, изучават генното инженерство.

Всичко това са – механизми и програми от творенето на четиримерността. Просто на вас, за това да ги използвате ви е необходимо да повярвате в тях! И науката ви дава такава възможност. Например, ако утре вашата наука открие, че някакви предмети могат да притежават както гравитационни, така и антигравитационни свойства (а то си е и така) и изобретят прибор за това, за да се включва антигравитацията, то тогава и столовете в твоята стая ще започнат да си хвърчат във въздуха при натискането на само един определен бутон на този прибор. А тези прибори биха били нужни единствено за това, за да може вие да повярвате. Този, който ще ги изобрети – притежава в по-голяма степен Вяра и той ще подчини другите на своята Вяра, тоест той ще успее да ви убеди! И тогава вие ще започнете съвместно да творите реалност, в която някои предмети при натискане на бутона на прибора ще летят. Това е същото нещо както е и с телевизора! Ти можеш и сама да приемаш изображението на вълните в своя мозък. Но за вас са необходими посредници, или предмети на вярата! Така както по-рано са се ползвали различни магически предмети, така сега и вие се ползвате от предметите на науката. И сега за всеки един от вас за да приеме изображение върху решетката на очите си му е нужен посредник под формата на някакъв прибор, наричан от вас телевизор. Така на вас ви е по-лесно да повярвате, разбираш ли?

Затова и вие може да се отпуснете и да се насладите на пътешествието в съвместният ви колективен свят на творението.

Тези от вас, които бързат, притежават тяга към познанието, към нестихващото (неспирното) любопитство, към стремежа за промени, на тези на които триизмерният еволюционен път им е вече безинтересен, точно това са и тези, които водят след себе си основната част от мирозданието и които по нататък стават архитектите на творенията и на божествените програми на творението – и ние ви приветстваме всички вас, вие сте първопроходците! Вие трябва да поварявате, че всяка ваша мисъл твори! Вие просто така сте устроени! Затова и на вас ви е необходимо да се научите да контролирате своите мисли! И това е най-важното! Всяка ваша мисъл трябва да бъде насочена на продуктивно творчество, тоест към това творене, което вие избирате съзнателно! Всички видове практики на вас са ви предадени твърде отдавна и са ви предаване с векове! Изисква се пречистването на целия ваш апарат за творене, пречистване на мислите паразити, пречистване на телата ви от ненужните шлаки, преработката на които отнема от вашата Божествена енергия на творене!

Ето как трябва да се пречисти платното от наслоените ви цветове и тогава вие ще можете да творите на нея отново. Представи си, че ти имаш само едно платно за да нарисуваш картина. Всички векове до сега ти си рисувала на това платно множество картини, и колективни, и индивидуални, и красиви, и безобразни. И сега е вече необходимо да измиеш (да почистиш) излишното, ако ти се каниш да нарисуваш съвършено нов свят, затова почистете своите платна, защото единствено на тях вие можете да творите. Вашето съзнание е замътнено от стотици илюзии, поверия догми, шаблони на творението. Освободете своето съзнание!

Ти не ми каза нищо ново!

Вие чакате, че някой си ще ви измисли и ще ви предаде някаква нова вълшебна процедура и ако пък има и възможност тя да е сравнително простичка и бърза, с която вие утре ще се събудите в нов свят. Няма никой и нищо освен вас! Осъзнайте това не само на равнището на думите! Няма никой друг, който би могъл да сътвори вашата нова реалност, там където вие се стремите да попаднете. И ако вие все още не сте я сътворили, то тогава как може да попаднете в нея? Кой е виновен за това? Това е като да си отвориш очите!

Значи аз мога да ти дам на теб една кратка и действена рецепта: повярвайте на 100% че вие сега ще се окажете в нов свят. Но в какъв свят? Никой освен вас не знае това, разбираш ли? И никой не може на теб или на някого другиго да разкаже това. Какво вие ще видите в този свят. Най-напред, защото има закон за ненамеса в творението. И след това, защото всичко, което съществува в съприкосновение с теб е плод на твоето сътворение в този или в друг свят. Затова и ако ти продължаваш да виждаш картината на тримерния свят, то това означава само едно, че самата ти не си сътворила другата картинка по едни или други причини. Или заради неверието в своите сили, или по навик, или заради ленивостта си или по някакви други причини!

Добре тогава, давай да тръгнем постепенно. Ако аз повярвам на 200% че небето е зелено, то тогава то ще стане ли зелено?

Да, определено! Тъй като това си е само твое възприятие. Но ти ще можеш изведнъж да се откъснеш от решетката на колективното творение наречено матрица! И затова ти от начало ще виждаш само оттенъци от зеленото в небето или късчета зелено в небето. И ако ти съумееш да убедиш целия свят, всички хора, че небето е зелено, то такова и ще стане. Или ако твоят транслатор на зелено небе се окаже толкова мощен, че всички възприемат картинката на зеленото небе! Затова започвайте да строите (да изграждате) елементите на своето възприятие на частите (по части). За да се отървете от матричното възприятие са необходими огромни запаси от енергия, от свободна енергия. Представи си че ти си един огромен акумулатор на енергия. Но всичко което ти сега акумулираш, се израходва за поддържането на тримерната картинка на света. Вие си имате достатъчно много технико по освобождаване на свободна енергия. Ако ти престанеш просто да изразходваш Божествената енергия за несъществуващите за теб действия, ти ще можеш да я насочиш тази енергия за други цели. Ти все едно някак си ще получиш допълнителен фенер (фенерче), с което ще можеш да засветяваш пространството около себе си и да виждаш множество нови предмети и явления!

Някои смятат, че на нас са ни усложнили стартовите условия, тоест са пуснали в нашето ниво множество паразити в съзнанието ни и тялото ни и различни потребители на нашата енергия така, че ние нямаме на практика никакви шансове да се измъкнем от това. И всичко което е необходимо, това е да се затвори достъпа за тези паразити. Тога и за нас ще има шансове да се освободим?

Абе ти това, как така си го представяш? В зоната на свободата на избор, кой и кого можеш да НЕ пуснеш където и да е? и как? Ще поставиш бариери? С чия санкция? Има общи за всички закони. Ако същността нарушава закона – това си е неин избор, но тя ще си получи следствията вследствие на нарушаването на закона! Ако експериментът на дуалността би бил ограничен по някакъв начин, то никога не би се получило такова многообразие от творения. Затова и всяка една същност, параметрите на възприятие на която съответстват на това ниво, може да го посети и да действа в него в рамките на неговите закони!

Второ, вие не знам си по какви причини, смятат себе си за главните в този експеримент. Та вие сте – единствено и само част от него! Заедно с вас в този експеримент се развиват още милиарди същности. И тези, които вие считате за паразити на съзнанието и тялото ви, също така участват в експеримента. Защо именно и точно на вас би трябвало да ви бъде отдадено предпочитание? Всичко сте поставени при равни условия, но с различни възможности! Така че използвайте вашите си възможности, вие имате силата да преодолеете всяка ви там паразити на съзнанието и на тялото ви!

Трето. Ако разсъждавате по този начин, то и Гая тогава ще трябва да помоли за това, да я освободим и Нея от паразита под формата на човечество, а вие твърде много паразитирате върху нейните ресурси! Та вие фактически изцяло използвате нейната енергия! Да, обаче тя не прави това! Откъде накъде у вас такава увлеченост от своя вид и от себе си? Сега аз отговарям не на теб, защото пределно ми е ясно от къде идва този въпрос!

Четвърто. Ако премахнем всички препятствия на развитието вие ще бъдете поставени в по-благоприятни условия, а това по никакъв начин няма да способства за вашето развитие като вид, за вашата устойчивост, за вашата оживяемост, за вашата приспособимост, за вашата сила! Погледнете природата – каква жажда за живот. Каква оживяемост! И никой не се жалва от паразити, всичко съществува заедно в едно и едино пространство и взаимодействие, и там няма главни и второстепенни!

Знаеш ли, та нали на нас ни разказват за нашата уникалност и за това, че единствено в нас е заложен потенциал за творене, аз имам предвид човека! Нима това не е точно така?

Не съвсем! Всичко зависи от това, как се възприема творението (творенето)! Творенето е възможно по много способи! Всяко едно възприятие – това е творене! Дотолкова, доколкото всяка една форма възприема по такъв или по друг някакъв начин, то тя така и твори! Но не във всички форми има такова свойство на ума – каквото е въображението! Да не говорим, че и не във всички форми има въобще ум! Затова и вие сте уникални с това, че вие имате инструмент за насочено творене! Нали разбираш какво означава това? Това означава, че всеки един от вас може да създаде с помощта на този инструмент такива творения, каквито все още не са съществували никога в мирозданието! И точно и в това е и вашата уникалност! В това е и вашата ценност за мирозданието, и за това и вас ви пазят, обучават и ви помагат! Вие можете да дадете допълнителен тласък в развитието на цялата система в мирозданието и някои от вас това вече са го направили (дали са го)!

Вие можете да набележите нови пътища на развитие, да създадете уникални светове! А в бъдеще да създадете и уникални програми за творене! Но това не означава, че останалите форми на Бога са по-малко съществени! Те чисто и просто са други, с други функции и възможности и те не бива да се пренебрегват! Аз ти чувам мислите за това, че ако съществува опасност, то по-добре е да се съхрани мозъкът, отколкото да речем някой от пръстите ти на твоята ръка! Но това ти е парадигмата на смъртното тримерно възприятие! Тъй като във Вселената смърт няма, няма граници, няма край, няма опасност от изчезване. Защото всичко се съхранява в такава или друга някаква форма и всичко може да се възроди отново! И няма смисъл да ти отрежат пръста, но да ти съхранят мозъка, може да се съхрани и едното и другото!

Добре! Давай да караме по нататък! Всички ние очаквахме 21 декември 2012 година като старт на прехода в новото измерение, но тогава нищо не стана. Защо? И ще за дата е това?

Това е датата на Великата Жътва!

Защо тя не стана?

Тя стана, но събраният урожай се оказа твърде малък! Вие се оказахте НЕ готови!

Нима жътвата идва тогава, когато мнозинството не е готово?

Степента на готовност може да бъде определена единствено от самата Жътва! Как вълната идва с прибоя и отмива лекичките камъчета. Но никой не знае с каква сила ще бъде вълната!

Значи ние сме пропуснали Жътвата, а следващата няма да се състои толкова скоро?

Никой не знае, кога ще се състои следващата Жътва!

А как тогава стои въпросът с 26000 години!

Това е цикълът на дишане на Бога! Жетвите стават доста по-често!

Добре де, ами ако това е било цикълът на дишане на Бог, и до този момент това е било издишането му, това означава ли че сега започва неговото вдишване?

Да, но не веднага. Сегашната Жътва все още не е завършена. Тя все още върви!

Тоест има шанс за отделни хора да бъдат прибрани (в смисъл на жътва) в четвърта плътност?

Шанс имат всички!

Е хубаво де, но какъв е този шанс, когато болшинството не е готово? По голямата част дори и не подозира за съществуването на четвърто измерение!

На подсъзнателно ниво, на нивото на душата за това знаят всички! Но вашето съзнание не пуска в себе си новият свят! Разбираш ли, аз не мога да ти разказвам на теб подробности, защото всеки един от вас ще трябва да се определи сам за себе си! Шанс има за всекиго, до толкова до колкото съществува такъв закон, който при вас се нарича преход на количеството в качество, или закон за взрива или закон за импулса! Ако импулсът бъде силен, то това ще породи взривен преход, когато заедно с взрива много от частиците ще се пренесат! Така както при вашият взрив, силата на взрива издига във въздуха огромно количество частици от земята, така и такава е вероятността при импулсния преход за множеството от хората!

И кой трябва да де този тласък?

Това може да бъде който и да е! всеки един от вас, който е натрупал достатъчен потенциал. Дай да приложим друга една аналогия! Тенджерата е напълнена догоре с вода, която може да прелее през нейния край, дори и при най малката капка в повече! Или тънката преграда може да бъде пробита (преодоляна) от течението на реката дори и при най-малкото и незначително вливане на вода (отнякъде) в руслото на реката!

Сега ситуацията такава ли е, натрупана ли е критическата маса за преход?

Да, но тя е доста инертна, някак си в спящо състояние! С други думи казано, има тънка преграда, има голямо количество вода в руслото, но то е без движение и затова и не пробива преградата! Достатъчно е всяко едно въздействие отвън или от вътре, и преградата ще бъде пробита (преодоляна) и потоците на водата ще се устремят в друго русло!

Кой може да даде такова въздействие отвътре!

Аз вече ти казах. Всеки един от пробудилите се или всички вие заедно със свои усилия!

Какво трябва да се направи конкретно?

Да разлюлявате (да активизирате) своето осъзнаване, най-добре с групи!

Тоест, да се излезе от равновесието?

Ти питаше за прехода, това е един от изходите!

Но това ще доведе до ръст на небалансираните енергии и може да доведе до негативни последствия под формата на войни и насилие! Нима това е нужно?

Ти пита за революционен, бърз път. Този е един от тях, всеки един импулс – това е нарушаване на равновесието!

Добре, а как този път са преодолели другите цивилизации, които са вървели по пътя на конструктивното развитие?

Те са натрупали конструктивен потенциал в целия си свят и плавно са преминали на новото ниво. Вие не сте успели да натрупате такъв потенциал!

Получава се затворен кръг. Човечеството не може да премине бариерата на третата мерност и пак си остават единични пътища?

Пътища има винаги! Както единични така и групови! Във вашата история има цели народи, които са преминали бариерата на измеренията всички заедно! Племето Маи и други южноамерикански племена! Но Жътвата все още не е завършена! А в процеса на Жътва са възможно всякакви чудеса, дотолкова доколкото импулсът идва от Твореца от Единия наш Творец! По рано такива резултати завършваха с потопи на вашата земя. Сега засега, това не се е случило!

Аз си мислих, че потопът ни е изпратен от Яхве?

Нито един от всеки от ангелите няма силата да унищожи населението на планетата! Това е била единствено Велика Жътва!

Ти не даваш никакви препоръки за това, как да се премине в друга мерност?

Единичният път е много енергоемък (изисква много енергия) и затова и аз ви съветвам да се обединявате по групи и да тренирате своето възприятие съвместно по пътя на изразяването на колективно намерение за преход! На второ място, на вас ви е нужно да се освободите от вашите привързаности в третата мерност, от тези енергии, които ви задържат, от така нареченото чувство на дълг и да приемете бъдещето!

Това означава да се откажем от близките си?

Що пък да се откажете? Да разберете и да приемете, че всеки един от вас на никого за нищо не е длъжен и може да премахне от своя живот всяко едно длъжничество (задължение към нещо или някого)! Ако вашите близки са готови да преминат с вас и да приемат вашия път, то това би било прекрасно. Но ако не – ами нека да си вървят по своя си път! Вие сте длъжни да бъдете готови за прехода. Това съвсем не означава обаче, че трябва да станете някакъв сиромах или бедняк, и да се откажете от социума, макар и социума да изразходва голямо количество от вашата енергия, такава като абонаментни плащания за ползването на благата от социума! Това означава, че вие трябва да сте готови да загубите всичко това и да придобиете нещо по-ново! Това означава, да бъдете готови да се събудите в друг живот, в друго обкръжение, в друг свят! Трето – да се откажете от ненужното изразходване на енергия премахвайки от своя живот тези неща, които не са ви жизнено необходими за вашата трансформация! Четвърто – да се научите да приемате повече енергия и да я трансформирате , за да пречистите своите тела от ненужните шлаки, да пречистите своите лупи (лещи) на възприятие! Кой от вас може сега да каже, че е изпълнил макар и едно от тези условия! И аз пак няма да ти кажа на теб нищо ново, но вие не изпълнявате препоръките, които ви се даваха като сакрални учения във вековете на вашата история!

Когато вие направите всичко това, то вие ще бъдете готови, достатъчно просто да изразите намерението си за преход зад границите на това си възприятие и рано или късно тънката преграда ще бъде пробита (преодоляна) и вашето намерение ще сработи! Вашето намерение – това е мощният пусков механизъм, това ви е бутона на импулса! Но вие през цялото време си махате ръката от пусковия бутон!

Добре! Има такива теории и практики, когато в живота на ученика се появява водач (гуру), тоест човек обладаващ силна своеобразна енергия, която запуска механизъм на изместването на възприятието на ученика и му позволява да премине в друга реалност! Представлява ли това задължително условие и кой може да бъде такъв човек за всякого?

Разберете и най-накрая го проумейте, че всичко става съгласно вашето намерение! Ако ти вярваш в това, че твоят пусков механизъм ще бъде запуснат от някакъв друг човек с по-голяма енергетика от твоята, наречен гуру, то това така и ще се случи! Всичко е движение на енергията! И енергията се движи, формира се и взаимодейства в съответствие с вашата вяра и с вашето намерение! Дай да опитаме да опишем този процес! Ти като форма, съдържаща енергията на Бог съществуваш, отразяваш импулсите и намеренията на другите и взаимодействаш с другите форми по пътя на възприемане на изходящата от тях светлина. Ти отделяш свои мисълформи под формата на сгъстъци на енергия, които се изрисуват (изобразяват) по-отчетливо заради твоето по-детайлно творене на тази форма! С други думи, колкото по-често ти си мислиш за нещо си, толкова повече подробности ти си въобразяваш за него, и толкова повече твоят въображаем предмет придобива все повече и повече отчетливи граници и подробности, и толкова по жизнеспособен става той! И ето така ти като творяща форма на Бога създаваш мисълформа за необходимостта за появата в твоя живот на някакъв гуру, тоест на друга по-енергийна от теб форма, която да може да запусне нов механизъм на твоето възприятие!

Новият механизъм ти пак сама си го формираш чрез своите мисълформи за него, със своята представа за това, какъв би трябвало да бъде този механизъм. А по нататък, твоята мисълформа за гуруто притегля към теб подобни енергии от пространството или от другите форми, които съответстват на това твое намерение! И в твоя живот ти се появява някакъв човек-гуру, дотолкова доколкото ти вярваш само в такъв гуру! Добре де, но защо ти сега не си представиш, че съществува някакъв червен бутон, който запуска твоето възприятие и от пространството се притяга към него някаква (нечия) ръка, която натиска този бутон? Та това ще бъде абсолютно същото, само дето ти самата не си готова за такава картинка, не си готова за такава работа на твоето намерение! Или пък защо ти да не си представиш, че утре сутрин ти ще се събудиш в съвършено друга реалност? Ако твоята вяра е по-силна, ако твоята вяра е достатъчно силна, то това и ще се случи! Ти просто сама ще си натиснеш този бутон!

Но ти казваше, че аз мога да видя само пространството на новата реалност, което сама съм си построила със своите мисълформи! Как тогава аз мога със силата на намерението си да се събудя в новото пространство, ако него все още го няма?

Него го има! Всички твои мисли за него се събират в едно! Това става по време на сън или в периоди на транс, когато ти като че ли изпадаш от текущото време, изпадаш в размисъл (и тогава текущото време изчезва)! Освен това всичките ти твои части на теб в другите измерения също работят над формирането на това пространство. Но то го има някак си все едно е в незавършен вид, като рисунък на платното, на което все още нещичко не е оцветено, а някои участъци са въобще празни, но някои участъци са вече достатъчно добре изрисувани! Освен това вие съвместно рисувате това ваше пространство, защото ти все пак не изявяваш желание да си останеш сама в своето ново пространство!

А такова нещо възможно ли е?

Всичко е възможно!

Получава се пак същото, което е било и преди! Пътят в новите светове е възможен единствено по пътя на многомилионната еволюция на съзнанието на човешките групи. Или с единични преходи на цената на неимоверни усилия и съсредоточаване по пътя на освобождението!

Не е точно така, сега всичко се ускорява!

Защо?

Нарича се инерция! Когато един автомобил придобие огромна скорост, то той продължително време може да се движи чрез силата на инерцията и с вече придобитите показатели на развиването на скорост! Системата на развиване на скорост дава и ускорението. Представи си диск, който се върти с огромна скорост и над него се намира частица от нещо си! Част от тази частица започва да се събира в центъра под въздействието на центростремителните сили, а част под въздействието на центробежните сили се изхвърля зад пределите на диска! Сега става именно това. И основната маса „частици” се струпва в средата на диаметъра на кръга, образувайки устойчива маса!

Има информация за това, че съществува и деструктивно четвърто ниво. Това така ли е?

Така също съществуват и други деструктивни нива и всичките те са 12. А къде попадат, как мислиш ти, същностите, които избират деструктивния път на развитие и при Великата Жътва се премахват като деструктивни?

Някои мислят, че те се унищожават като ненужни, не способстващи за развитието!

Нищо не може да бъде унищожено, тъй като всичко е вечно! Нещо би могло да бъде разложено на първоелементи или може да се върне обратно към Бога, но ние не можем да бъдем унищожени от никой и от нищо, такава е природата на Бог! Освен това, кой може да определи, кое точно способства или не способства за развитието? Развитието това е промяна, това е движение. Ако нещо продължава да се развива или да се изменя, тоест ако това нещо е жизнеспособно, то няма никакво значение деструктивно ли е този път или конструктивен, всичко това са пътища н

а развитие!

Ако съществуват деструктивни пътища то как те взаимодействат с конструктивните нива? Например как деструктивното четвърто ниво се съприкосновява с конструктивното четвърто ниво?

Така както и на вашето ниво?

Но при нас е едно ниво!

А ти защо така си мислиш? Нивата се съприкосновяват, пресичат и затова и на теб ти се струва, че това е едно ниво. Но нали и ти самата си забелязала, че дори и в твоя живот няма толкова много деструктивност, за която ти толкова много си чувала? Защо? Защото твоето лично съприкосновение с деструктивното трето ниво е минимизирано от твоето намерение, тоест ти изграждаш така траекторията на своето движение или на своето взаимодействие, че ти вървиш някак си паралелно с деструктивното трето ниво (не се пресичаш с него)!

Ти искаш да кажеш, че всичките тези хора, които попадат в ситуация на войни, насилия, убийства и всякаква друга деструктивност просто се пресичат или се съприкосновяват (докосват) с деструктивното трето ниво в своята реалност?

Да, точно така, дотолкова доколкото подобното привлича подобно! Самата ти представляваш равнище като някаква плоскост, която или се пресича или върви паралелно с друга плоскост. По скоро това може да се представи като пчелни пити! Или като огледален лабиринт, в който зад огледалото отдясно се намира деструктивното ниво, но ти преминаваш покрай него, тъй като ти отразяваш от себе си този проход и огледалото на твоето възприятие не вижда това ниво, не съответства на него! Но вървящият след теб в този лабиринт друг човек ще намери този проход, ако неговото възприятие е открито за деструктивните енергии от трето ниво!

Това означава, че в този мой лабиринт има проходи и за четвърто ниво?

Точно така, ти правилно си разбрала! И за теб е нужно просто да ги намериш, да ги видиш тези проходи за четвърто ниво, това е много добра аналогия! Опитай се да разглеждаш всичко, като огледален лабиринт, и там, където на теб ти се струва, че няма проход, то той може и в действителност да го има, само че на теб ти е необходимо да погледнеш през (зад) огледалото на реалността! Ако ти изразиш такова намерение, то ти ще можеш да разгледаш, какво има там зад стъклото, което за теб отначало ти се е представяло като стена или огледало! А определяйки какво има там, какво се намира там, ти ще можеш да изразиш намерение да преминеш в този проход и рано или късно това ще стане (ще се случи)!

Нашият живот и нашата действителност много често ги сравняват с компютърна игра, в която ние преодоляваме различни нива по пътя на многократното преминаване. Ако приемем тази аналогия, как може да се премине на четвърто ниво?

На всяко ниво, така както и в компютърната игра, съществуват бързи проходи! Тези проходи се отварят с помощта на вашето намерение. Ако ти изразиш намерение да преминеш на четвърто ниво, то ще се намерят сили, които ще ти помогнат в това. Не забравяй обаче да определиш на кое именно четвърто ниво ти искаш да попаднеш: на конструктивното или на деструктивното. На теб, а и на много други нееднократно са ви показвали картинки от играта на четвърто ниво. Цялата работа се състои в това, че вашите енергии не стигат за това, тази картинка не само да се фиксира във вашата реалност, но дори и във вашата памет. А какво е това памет? Това е енергохранилището, което вие натрупвате с години и държите във държите в своя ум! Колкото повече енергия вие сте вложили в събитието, толкова и повече то може да бъде задържано във вашата памет.

Всичко това на мен много ми напомня слепите хора, които се блъскат по всички страни, макар и проходът да е съвсем до тях!

Да, има нещо такова! Но за това, за да видиш, трябва просто да си отвориш очите, а за да си отвориш очите, трябва да осъзнаеш, че в същност те са затворени и ти виждаш сън! Ние с теб точно и с това се занимаваме: с осъзнаването на това, че вашите очи са затворени!

Колко човека вече са преминали на четвърто ниво?

Твърде незначителна част, около 5 % от човечеството!

Колко още ще продължи Великата Жътва?

Това не го знае никой! Ние разполагаме засега с продължителност около ваши три години!

Има ли прецеденти на осъзнат преход в 4Д и по-високо?

Да, разбира се! Но за съжаление това са преходи през смърт на физическото тяло. Има и просто случаи на преход в резултат на смърт, защото смъртта е също така процес на Жътвата. И след смъртта си духът може да бъде пренесен на друго ниво.

Колко човека са преминали осъзнато?

Около хиляда!

Ти говореше за три години Жътва? А какво го очаква човечеството през тези три години?

Трансформация на обикновената постановка на живота и възприемането (възприятието)! Ще се появят много четиримерни технологии, които ще ви позволят да повярвате в съществуването на новото пространство. Вас ви очакват много научни открития!

И няма да има масова смърт, трета световна война, потопи и подобни катаклизми?

Това зависи единствено и само от вас, вие сами строите (изграждате) вашата реалност!

 

СЕлена

12.09.14

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/33
Категория: Изкуство
Прочетен: 3005 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 16.09.2014 09:14
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178956
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930