Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178986 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Август, 2017 г.
2  >  >>
31.08.2017 21:24 - Лунария
  Лунария

Нежно с листенцата си трептиш
и когато от семенцата се освободиш
като луната започваш да блестиш.
Сребърна, сияйна красота,
седефена, прозрачна и ефирна.
Фина деликатност от листа -
съвършенство в чисто проявление.
Предизвикваш възхищение
и даряваш вдъхновение,
ти, божествено, изумително творение.
А на лунна светлина
си приказно вълшебство,
копринено, прелестно цвете!

Деляна Ангелова
31.08.2017 г. 
Честит рожден ден, 
татко мой - ангел чудесен,
където и в Небесните царства да си сега.
Обичам те завинаги с цялата си душа!


image

image

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1104 Коментари: 4 Гласове: 6
Последна промяна: 01.09.2017 16:47
20 години без Принцеса Даяна......
1 юли 1961 - 31 август 1997

Таен запис разкрива нещастието на принцеса Даяна от брака й

Биографът на принцеса Даяна извади наяве неин запис, на който тя описва отчаянието си от брака си с принц Чарлз и желанието да се самоубие, за да избяга от "студения и изпълнен с интриги и лъжи" кралски дворец.
През 1991 година принцесата се свързва с журналиста Анрдю Мортън чрез общ приятел и му прави неустоимо предложение - да направи интервю с нея, което да включи в предстояща си книга. 16 години по-късно Мортън представи транскрипцията на записа, изпратен му от Даяна. От него става ясно колко нещастна е била тя по време на брака си. Принцесата дори споделя, че е започнала да страда от булимия, след като Чарлз я е обгърнал с ръка и й е казал:
"О, малко сме пухкавки тук, не мислиш ли?". 
Записите, публикувани в "Дейли мейл", разкриват и още нещо - че когато Чарлз е предложил брак на Даяна, тя е знаела много добре за аферата им. Това се е случило, след като тя случайно е чула как съпругът й разговаря по телефона с Камила в банята и й казва, че
"Каквото и да става, винаги ще обича нея."
По-късно тя е открила и златната гривна, която Чарлз е поръчал да се направи за Камила с вплетени една в друга букви "Ф" и "Г" (инициалите на псевдонимите, които двамата са използвали, за да се крият - Фред и Гладис). Той и я е подарил точно два дни преди сватбата си с Даяна.
Постоянните забележки за теглото, заедно с притеснението на бъдещата принцеса от връзката му с Камила Баркър Боус се оказват решаващи за влошеното й здравословно състояние.
"Бях отчаяна, толкова отчаяна. Спомням си първия път, в който се принудих сама да повръщам. Бях толкова развълнувана, защото си мислих, че това ще намали напрежението. По време на първата ми проба за роклята талията ми бе 29 инча (около 73,6 см). В деня на сватбата ми вече беше 23 инча (58см). Бях се стопила от февруари до юли. Бях изчезнала", споделя принцесата.
Тя твърди и че е отишла да каже на кралица Елизабет, че не издържа този любовен триъгълник. Освен мълчание, безразличие и студенина, обаче друго не е получила.

Истинската причина за смъртта на Лейди Даяна 
/из интервю на Дейвид Айк/
Близка приятелка на принцеса Даяна ми каза: “Веднъж Даяна ми каза съвсем сериозно “Те не са хора”. Каза “Виж, може да е трудно за вярване, но родът Уиндзър са кръвна линия на влечугоподобни. Те са влечугоподобни – в действителност, влечугопобните управляват планетата”.
Друг човек, познавал принцесата ми каза: “Един ден тя ми се обади и ми каза: “Имам нужда от твоя съвет. Имам нещо, което искам да разкрия за родът Уиндзор, но не зная как да го разкрия”. Не ми каза какво е то.” Страхът, изписан на лицето му беше очевиден – човекът ми се стори много уплашен.
Преди читателят да отхвърли категорично това твърдение нека го уверя, че Дейвид представя доказателства в негова подкрепа, включително и текста от заснетото на видеокасета интервю с най-близката приятелка на Принцеса Даяна, в което тя разкрива осведомеността на Даяна за влечугоподобното потекло на Династията Уиндзор (Даяна ги е наричала “гущерите”).
Авторът предлага задълбочено обяснение на ритуалното убийство на Даяна и потуленото разследване, включително и фактът, че шофьорът й се е оказал жертва на контрола на ума, включен в проект Монарх, който е бил програмиран да се отклони от първоначалното направление и да се удари в тринадесетата колона на тунела Pont de L’Alma. Тунелът е древно място за жертвоприношения на Илюминати. След като книгата беше издадена, аз бях уведомен от един от Илюминати, който заема висок пост, че “първата помощ”, оказана на Даяна в тунела е била пребиването й до смърт с кислородната бутилка.

Принцесата подкрепяше борбата със СПИН, посещаваше болници, убеждаваше хората, че тези болни не трябва да бъдат изолирани. Тя беше много активна и в борбата срещу противопехотните мини.
В катастрофата в Париж заедно с принцеса Даяна загина Доди ал-Файед и шофьорът им Анри Пол. Телохранителят на принцесата Тревър Рис Джоунс беше с тежки контузии, но оцеля.

Животът на Даяна в 10 важни дати

- 1 юли 1961 г. - Даяна Спенсър се ражда в Сандрингам, Източна Англия
- 29 юли 1981 г. - омъжва се за британския престолонаследник принц Чарлз
- 21 юни 1982 г. - ражда Уилям, втори по ред за наследяване на британската корона
- 15 септември 1984 г. - ражда втория си син Хари
- 10 април 1987 г. - ръкува се с болен от СПИН и снимката обикаля света, защото по това време подобни хора са изолирани от обществото
- 9 декември 1992 г. - разделя се с принц Чарлз. Няколко месеца преди това Андрю Мортън разкрива в нашумялата биографична книга "Даяна, нейната истинска история" подробности за неуспеха на брака й, булимичните й кризи и опитите й за самоубийство
- 20 ноември 1995 г. - в интервю за Би Би Си тя признава изневерите си, разказва и за тези на принц Чарлз и поставя под съмнение способността му да бъде добър крал
- 28 август 1996 г. - развежда се с принц Чарлз
- 25 юни 1997 г. - дава свои рокли за продажба на търг, за да подкрепи борбата срещу рака и срещу СПИН - две много скъпи за нея каузи. Продажбата носи 5,7 милиона щатски долара.
- 31 август 1997 г. - умира в автомобилна катастрофа в Париж заедно с приятеля си Доди ал-Файед.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 31.08.2017 13:16
29.08.2017 22:10 - Ангели
 Ангели

"Казва Христос: “Ако не станете като малките деца”. Именно децата са ония възвишени души, които са пратени от небето. Когато тези души в децата остареят, ангелът, който е слязъл, се връща на небето. Всички деца са ангели до известна възраст. След това тези ангели се връщат в небето и хората стават обикновени. Виждате – изгубва се онова благородното, хубавото; остава нещо грубо и просташко, животинско, няма го предишното дете. Някой път този ангел до стари години остава. Но у човека често този ангел се заменя с плътския човек, който казва: “Да ядем и пием, туй ще ни остане!”
Човек, който е на земята, първо трябва да си зададе въпроса, какво иска. Трябва да зададе този въпрос и да си отговори разумно. Щом е дошъл, какво е неговото предназначение? Детето, когато се яви в света, какво е предназначението му? Дете ли да си остане? Старецът – старец ли да си остане? Нито дете трябва да остане, нито възрастен, нито дори старец. Какво е предназначението му? Никой не знае какво трябва да бъде човек. Казват, че ангел трябва да бъде. Когато се научиш да работиш, ти ще станеш ангел.
Сегашният живот има смисъл дотогава, докато ангелът е с тебе. Той ще уреди твоя личен живот и твоето семейство, той ще уреди и твоето обществено положение, той ще уреди и положението ти за в бъдеще. Ти ще бъдеш член на онова велико царство, което сега съществува. Един ден на земята ще бъдеш забравен. Хиляди хора са забравени. Но между онези, разумните същества, няма да бъдеш забравен. След като минеш от този свят в другия, ти ще бъдеш приет от тях. Някои казват: “Като умрем, всичко ще се свърши”. Така може да мислят обикновените хора.
Във всеки човек, в къщата на тялото му живее едно същество, което е красиво – разумно същество живее в човека. Някой път туй същество е затворено, някой път е свободно. Вие виждали ли сте човешката душа? Аз съм я виждал. Тя е един ангел, който е затворен в колиба, който е затворен в затвор.
Аз не свързвам Любовта с брака. Бракът е търговска сделка, а Любовта е Божествен процес, който е общ за цялата природа. Той е непреривен процес в целия космос, във всички живи същества от най-малките до най-големите. Между ангелите брак не съществува. Ако един ангел на небето реши да се жени, веднага ще го изпъдят навън. Ако двама ангели си кажат една груба дума, от тях нищо няма да остане. Между тях помен от груба дума няма. Те имат грамадна сила, могат да се проектират със своите 25 милиона криле и да летят с бързина по-голяма от тази на светлината. В кратко време един ангел може да преброди пространството.
Някои искат да видят ангел, но това на земята засега е невъзможно. За да видиш ангел, ти трябва да се преустроиш. Енергията, която излиза от ангела, е толкова мощна, че ти не можеш да я издържиш. Ще се простреш на земята. Искаш да го прегърнеш като човек, но това е невъзможно. Трябва да стоиш далеч от него. Ангелът минава от една слънчева система в друга. Той минава милиони километри сам из пространството така, както човек изобщо не може да си представи.
Ще кажеш: “Искам да стана ангел”. Ангелът е нещо извън човека. Той е в областта на човешкия дух. Това е областта, в която човек се развива. Следователно ти говориш за човечеството.
Има ангели, които направляват човешкото сърце и ум. Когато човек не слуша тези ангели, осакатява тялото си.
На земята навред има въплътени ангели, служители на Бога, които са готови да се отзоват на всеки вик за помощ.
Благодарение на тези ангели и служители Божии хората могат да понесат тези изпитания, през които минават. Земята и човешкото сърце минават през голямо преустройство. Бог създава у хората едно ново сърце и написва на него Своя закон. Той създава и нов ум на хората, с нова конструкция, за да могат да дойдат новите хора в света, с ново разбиране.
Та казвам, от разумното в нас не се смущавайте. Туй, разумното, дето и да влиза, в който и да е човек, то добре ще се прояви. Тъй че ако сега добре се държите – в едно възприемателно състояние – невидимият свят, по-разумните от вас, по-напредналите души – ваши братя, ще ви предадат своята мисъл. Те са невидими, те имат тяло – ето тук, ако вие си отворите очите, ще видите как те минават, но не са с такива тела като човешките. И те гледат, те се взират – и като видят един, че е готов, веднага му обръщат внимание, те го обикват и имат същото отношение като хората и правят разлика като хората. Като те обикне някой от тях, посещава те по-често, почва да работи върху теб и ти ставаш по-здрав; мисълта ти почне да работи, въодушевяваш се, хората започват да ти обръщат внимание – някой мисли за тебе. Има такива братя. Тези братя ги наричат ангели-хранители. Както щете ги наричайте, но те се грижат за хората. Без тях човек е изгубен, без тях човек е като сираче, оставено на пътя. А когато имаш такъв ангел-хранител, имаш една майка, която се грижи за теб. Като заплачеш – тя дойде. Имаш нужди – задоволява ги. Имаш ли ти майка? Под думата “майка” аз разбирам всички онези разумни отношения с невидимите, които имаме. Те са вашите баща, майка, братя, сестри, които взимат участие във вашия живот и всичките копнежи могат да задоволят. Това не е да се разправя на другите – да не разправяме на външните хора за интуицията, за разумния свят. Но щом осъзнаем тези неща, те ще се проектират на земята. Всички хора по земята, на каквато и степен на развитие да са, са под тяхното влияние. И над растенията, и над животните, и над водата, и над въздуха, и над светлината, и над топлината – над всичко тези ангели са господари на положението. Когато господарите дойдат на земята, тогава на съвременните хора, които са още деца, ще се подобри положението. Един ден вие сами ще видите как ще се поправи светът. Нали сте виждали онова състояние на човека, когато дойде почти до умиране? После идва една нова фаза, човек претърпява голяма криза, но изведнъж се осъзнава, дойде му една мисъл и казва: “Няма да умра, ще оздравея!” От този момент започва едно повдигане, повдигане... Ако го попитате по кой начин е оздравял, той ще ви каже: “Не зная”. Почувствал, че оздравява, но как е станало – не знае. Та казвам: един ден у вас ще се зароди чувството, че ще стане нещо. Като дойде тази сила, ще почувстваш голяма промяна, голямо подобрение.
Някои могат да разправят, че след като умреш, ще отидеш между ангелите на небето. Това никой не може да опише. Има разни описания, но най-хубавото за онзи свят е на Сведенборг. Той го е описал конкретно. Както се описва земният живот, така описва той небесния. Той говори за ангелите, бил е между тях, говори за техния език, прави сравнение между земния и небесния живот. Той разправя подробно, хвърля светлина върху всичко това. Когато разказва за ангелите, Сведенборг казва, че понякога и те са тъжни, лицата им се променят. И самите ангели не знаят от какво става това. Има разни предположения, но както и да мислите, има някои неща, които не могат да се обяснят.
Сега вие мислите, че учените хора, светиите, са прекарали само един редовен живот. Вие не сте били в положението на светията. И ангелите някога са били прости хора като вас, но сега са ангели, минали са по един ред, повдигнали са се, познали са истината, започнали са разумно да служат на Бога от Любов, доброволно. Затова са ангели.
Живот, Знание и Свобода са атрибути на ангелите. Те имат отношение към духовния свят. Физическият свят е обаче за хората. Към тях се отнася третата категория причини: движение, учение и работа.
Ангелите са красиви, пластични, подвижни, в тях няма нищо в покой, всичко е в движение.
А при хората как е? Тръгнал някой, навел се, изкривил се, отпуснал се, едва си влачи краката. Гледаш друг се намръщил, разгневил се, защо, каква е причината? Причината е дяволът.
Ангелите са от друга еволюция и никога не са били като нас тежки, тромави, плътни, бавни. Те възприемат знания без физически мозък и сетива.
Ако ангелът иска да разбере земния живот, той трябва да слезе на земята, да живее между хората. За земния живот ангелът е толкова голям невежа, колкото човекът за духовния живот. Един ангел не може да разбере как е възможно човек да греши, човек пък не може да разбере как е възможно да не греши. По това именно се различават ангелите от хората. За ангелите има само една невъзможност: те не могат да грешат. Обаче слезе ли един ангел на земята и се облече в плът, той вече разбира какво нещо е грехът, какво нещо са грешките. Когато хората се освободят от плътта си и отидат на небето, и те ще бъдат праведни, ще живеят чист и свят живот като ангелите.
Онзи, който е създал небето и Земята, трябва да живее във вас. Слушайте Неговия глас и вашето бъдеще Той ще определи. Ще имате едно познание. Ще проверите нещата. Аз не искам да вярвате. Ще проверите. Може да си болен, ще оздравееш. Може да си невежа, ще станеш учен. Може да си лош слуга, ще станеш добър. Всичко ще се измени, когато един ден се намериш в положението на ангел, който владее законите. Тогава ще бъдеш свободен. Тогава ще кажеш: “Има Един, който е създал небето и Земята, Комуто ще служа”. Понеже три неща има, които са вечни: Любов, която носи живот; Мъдрост, която носи знание; и Истина, която носи вечна свобода за човешката душа."

Картината е на сестра ми Виолета Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1105 Коментари: 4 Гласове: 6
 Силата на човешката мисъл: специални думи, които съживяват мъртвите клетки

Учените са успели да докажат, че думите са в състояние да съживят мъртвите клетки! В хода на изследванията учените били изумени каква огромна сила имат думите, както и от невероятния експеримент за въздействието на съзидателните мисли върху жестокостта и насилието.
Как успяват да постигнат това?
Нека да започнем от самото начало. Още през 1949 г. изследователите Енрико Ферми, Паста и Улам изучавали нелинейните системи – системи на колебания, чиито свойства зависят от протичащите в тях процеси. Тези системи при определено състояние се държат необичайно.
Проучванията показват, че те запаметяват условните въздействия върху тях и съхраняват информацията доста дълго време. Типичен пример – ДНК молекулата, която съхранява генетичната информация на организма. Още в онези времена учените са си задавали въпроса как е възможно това. Неразумната молекула, която не разполага с мозъчни структури или с нервна система, може да има памет, която по точност превъзхожда всеки съвременен компютър. По-късно учените откриват мистериозните солитони.
Солитони
Солитон – това е структурно устойчива вълна, която се намира в нелинейни системи. Изненадата на учените била безкрайна. В крайна сметка, тези вълни се държат като разумни същества. Едва след 40 години, учените са успели да напреднат с тези проучвания. Същността на експеримента се състояла в следното: с помощта на специални прибори учените успели да проследят пътя на тези вълни във веригата на ДНК. Преминавайки по веригата, вълната разчитала напълно информацията. Това може да се сравни с човек, който чете отворена книга, само че стотина пъти по-точно. Във всички експерименти по време на изследването възникнал един и същ въпрос – защо солитоните се държат така и който им дава такава команда?
Учените продължили изследванията си в математическия институт на Руската академия на науките.Те се опитали да въздействат на солитони чрез човешка реч, записана на информационен носител. Това, което видели учените, надминало всички очаквания – под влияние на думите солитоните се съживявали. Изследователите отишли и по-далеч – насочили тези вълни към житни зърна, които били облъчени с висока доза радиация, при което нишките на ДНК се чупят и те стават нежизнеспособни. След въздействието пшеничните семена покълнали. Под микроскоп можело да се види възстановеното ДНК, разрушено от радиацията.
Оказва се, че човешката реч може да съживи мъртвите клетки, т.е. под влиянието на думите солитоните придобиват животворна сила. Тези резултати са потвърдени многократно от изследователи и от други страни – Великобритания, Франция и Америка. Учените разработили специална програма, в която човешката реч се трансформира във вибрации и се наслагва върху вълната на солитоните, а след това въздейства на ДНК-то на растения. В резултат на това значително се ускорил техният растеж и качество. Експериментите били проведени и с животни. При тях се наблюдавало подобрение на кръвното налягане, изравняване на пулса, подобряване на соматичните показатели.
Учените не спрели до тук
Заедно с колеги от изследователски институти на САЩ, в Индия били проведени експерименти за въздействието на човешката мисъл върху състоянието на планетата. Експериментите били проведени повече от един път, в последния участвали от 60 до 100 хиляди души. Това е наистина огромен брой хора. Главното и необходимо условие било всички присъстващи хора да имат съзидателни мисли и идеи. За да осъществят това, хората се събирали в групи и насочвали своите положителни мисли до определена точка на планетата. Тогава бил избран Багдад, столицата на Ирак, където в този момент се водели кървави битки.
По време на експеримента боят престанал внезапно и в продължение на няколко дни не се възобновил. В дните на експеримента драстично намаляло нивото на престъпност в града. Процесът на въздействие на съзидателното мислене бил фиксиран от научните прибори, които регистрирали мощен поток от положителна енергия.
Учените смятат, че тези експерименти доказват значимостта на човешките мисли и чувства, както и тяхната невероятна способност да се противопоставят на злото, смъртта и насилието. За кой ли път светлите умове, благодарение на чистите си мисли и желания, научно потвърдили древната истина – човешката мисъл може едновременно да създава и да унищожава.
Изборът остава в ръцете на човека, защото именно в зависимост от посоката на тяхното мислене, хората творят или имат отрицателно въздействие върху обкръжаващите ги, а и върху самите себе си.
Човешкият живот е постоянен избор. Можем и трябва да се научим да го правим правилно и съзнателно.

http://evolife.bg/specialni-dumi-koito-sajivqvat-murtvite-…/

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 6484 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 26.08.2017 23:50
Хей, слънчеви деца,
разноцветни като дъга,
пълните ни очите и душите,
когато от вас блика Светлина,
когато от сърцата ви Любов струи.
Молим ви да не робувате
на миналото и чувството за вина.
Освободете се завинаги
от спомени стари, ненужни,
които като хомот ви душат и тежат.
Разчистете храма на душата си,
да има простор, свобода, тишина, лекота.
Крилете си от прахта почистете
и широко, високо ги разперете
да ни покажете колко далеч
в еволюцията ваша искате да се издигнете.
Вашите смели мечти,
тук горе творят красоти
и възможности нови създават.
Съзнанията си не ограничавайте,
израствайте и изсветлявайте,
че от вас - воини на Отца,
се очакват чудеса,
когато въплъщение на Богопроявлението бъдете,
и вашата Енергия Една
преобрази и възкачи света
на нова стълбица, на ново ниво,
когато колелото се превърти,
времето се отвори и разшири,
часът на Вечността ще настъпи,
за да може всеки, който е готов
да стъпи в Божието Царство на Земята слязло,
с Отца си да се "прегърне",
своята висша същност с размах да разгърне.

Обичаме ви!
С нежни грижи ви обгръщаме!
Над вас бдим
и процесите внимателно следим.
Вярваме във вас
и развоят на нещата
по начин по-добър и лек.

Светли Същества от Небесните Царства

чрез Деляна Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 752 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 26.08.2017 12:52
Щастлива игра на разплакани деца.
Пролетно дърво, което сълзи.
Лятно море с отчаяни вълни.
Изгрева на огнено, опустошаващо, червено слънце.
Залеза на загадъчно замечтани звезди.
Вихрено беснеещи ветрове над морето-пустиня.
Най-тъмно синьото на весело ясно небе.
Шеметна люлка, която те подлудява.
Пъзел, който никога не се подрежда,
както на теб ти се иска.
Лабиринти с неочаквани и за тях краища.
Паяжина, която те омотава в себе си,
за да ти даде свободата да се изплъзнеш от нея.
Някаква картина, която е красива и коварна.
Пространство, което се отваря пред теб,
а после те затваря в себе си.
Време с широко сърце и тясна душа.
Цвете с натежала от радост глава.
Смях от който извират сълзи.
Реките, които те блъскат и галят.
Дървета, които те пазят и гонят.
О, това ли е нашата любов?
Такава ли е тя или я измислям,
или я очаквам гола, за да я разбера?!
О, незная, незная, незная,
но една песен ми прошепва, 
че ние сме в това ЗАЕДНО
и мисля, че останалото не е от значение.
Обичам!
Завинаги в Любовта оставам!
И на нея казвам - твоя съм.

Деляна Ангелова
    image
   
Категория: Изкуство
Прочетен: 4792 Коментари: 4 Гласове: -4
Последна промяна: 25.08.2017 21:21
 За човешките души, с Любов!

Откакто съм се въплътила на Земята изучавам душите на хората, старая се да ги разбера, да ги обичам, да помагам с каквото мога. В течение на живота си стигнах до следните изводи, свързани с проблемите вътре в самите хора и в света, който те творят с мислите, чувствата и действията си:
Според мен главният и основен проблем е загубата или поне изключително отслабената връзка с Бог. Това води в душата на човека до мъчително усещане за сирота, за изоставеност, отделеност, самота, загуба и страх. Това, че сме в толкова плътен свят на много ниски вибрации, с толкова много ограничени възможности във всяко едно отношение ни прави като сакати, като инвалиди и носи безкрайна измъченост, особено за тези, които си спомнят поне донякъде откъде идват и какви са били преди. 
Основният проблем на хората е липсата на Любов, бездните, които има във всеки един от нас от липса, недоимък, глад за Любов и оттам идват агресия, ожесточеност, омраза и бруталност. 
Някога ние всички сме били Едно вътре в Любовта на Бога, в пълна Хармония, Покой и Благодат - сърцето ни помни това и се стреми към него. Но сега все още сме по пътя към Единението, все още сме отделни частички, отдалечили се една от друга, някои до пълна изолация. Човешката Любов не може да замести връзката ни с Бог, затова колкото и да се обичаме помежду си, ако не поддържаме свързаността си и общуването с Бог, ние никога не можем да се почувстваме напълно удовлетворени. Но ако пък сме успели да запазим, да си върнем общението, взаимодействието с Бог, който освен че е навсякъде и във всичко, е и вътре в нас самите, то тогава ние сме в силата си, в самодостатъчността си дори, и не зависим от външните обстоятелства и отношението на хората, за да сме в Любовта, за да бъдем Любов, за да я генерираме, излъчваме и разпространяваме. 
Разбира се Бог ни дава не само Любов, Той ни дава всичко от което имаме нужда във всеки един момент, но ако сме отворени, ако сме на нужната честота, ако сме чисти и готови да приемем, да получим, да бъдем в синхрон с Неговата Воля и Промисъл.
Повечето хора са нещастни и нараняват другите, защото не са били обичани толкова и както са имали нужда. Те не са видяли и почувствали примера на отдаване на Любов и после им е трудно самите те да бъдат този пример. Разбира се хората с по-високо съзнание се учат от живота независимо какво отношение има към тях, и може да се получи така, че лошото в живота им ги е научило какво да не бъдат, какво да не правят, което не е малко. И те някакси интуитивно се опитват да компенсират това, което те не получават с много даване, даряване и помагане. 
Отслабената връзка с Първоизточника, с висшия ни Аз и живота без любов води до загубата на Вяра в нас самите, в другите, във всички и всичко, оттам идват черногледство, параноя, фобии, депресии, отчаяние и песимизъм.
Човек, който чувства Бога вътре в себе си, във всяко едно и най-мъничко нещо, във всеки един човек и творение, е изпълнен с Любов и Вяра, с вдъхновение, устремление и желание да гради, да твори, да съзидава. Вярата и Любовта са крилете на неговия полет високо нагоре в безкрайността.
Голяма част от хората не са щастливи и защото не знаят какво точно искат. Те са объркани, хаотични, търсещи. Когато намерят себе си, своята мисия, своето призвание, своята цел и посока, те се успокояват и просто действат себереализирайки се по най-добрия възможен начин, намирайки дълбоко вътрешно удовлетворение и чувствайки се полезни и нужни.
Липсата на упорство и воля, последователност във всичко това, което искаш и към което се стремиш е друга брънка във веригата, която спъва хората по пътя им към Себереализацията и успешното изпълнение на мисията, с която са дошли. 
Хората имат проблем с оценяването. Те трудно ценят това, което имат, което им е дадено. Обикновено го оценяват чак когато го загубят, но тогава е прекалено късно.
Нещо, което определено не достига в човеците е и Благодарността. Тя е свързана с оценяването и е негов дълбок израз. Да цениш и да бъдеш благодарен е наистина толкова важно, толкова красиво и толкова могъщо преживяване, което привлича Благодатта, Изобилието и всичко за което сме благодарни и признателни.
Хората много трудно си признават грешките, недостатъците, пороците. Те почти ненавиждат тези, които всъщност са им най-добрите приятели, казвайки им истината в очите, играейки ролята на огледало за тях и по този начин помагащи им за самоусъвършенстването и израстването. Думата "извинявай" се оказва една от най-трудните, в речника на някои хора, тя просто отсъства. Да можеш да виждаш себе си като страничен любящ наблюдател - обективно и честно, да признаваш, когато си сбъркал, да се извиниш и поискаш прошка, да се стараеш да се променяш е сила - силата, която води Еволюцията, Промяната, пътя към Съвършенството.
Друго нещо, което се оказва голям проблем за хората е прошката. Инстинктивно и първосигнално, те тръгват и предпочитат да отмъщават, сякаш изпитват някакво странно удоволствие от това да си го връщат, да мъстят и така стават същите като тези, от които са пострадали и порочният кръг се завърта до безкрайност. Законът на джунглата: око за око, зъб за зъб влиза в действие, а това означава война, конфликти, раздори, противодействия водещи до страдания, наранявания, мъчения, изтезания, смърт. 
Време е всичко това да се промени! Не си ли простим, не започнем ли на чисто, ще стигнем до взаимоунищожение и в крайна сметка самоунищожение на човечеството като цяло.
Чувствителност, емпатия, съчувствие, състрадание - ако хората можеха да си позволят тези преживявания, вместо да се страхуват от тях, биха усещали другите и себе си много по-добре и нямаше да има толкова много недоразумения, разминавания, болка, жестокост и садизъм. 
Голяма част от хората са със сериозни блокажи в сърдечната чакра. Те сякаш са си забранили да обичат. Те се страхуват да обичат, за тях обичането носи само неприятности и болка, и така правят избор, който ги задържа в Еволюцията им и ги отдалечава от самите тях, те избират Страха вместо Любовта. А страхът е застой, даже регресия, той блокира, разединява, храни тези, които искат да властват и управляват над душите и съзнанията ни, следвайки формулата "Разделяй и владей". Любовта свързва, обединява, пречиства, зарежда, ражда, твори, сътворява. Любовта е двигателят, силата, мотивът, причината, поводът за всичко прекрасно, което съществува, което Е и ще пребъде навеки, защото е Божествено и за благото на всички. 
Обичам ви!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 914 Коментари: 4 Гласове: 5
Последна промяна: 24.08.2017 19:50
23.08.2017 22:38 - По-високо ела!

Горе в Небесата 
сътворяват се чудесата
и понякога те
слизат на Земята,
като звездно дете
или във форма на цвете,
като животинка мила 
или сияен кристал.
Защото звездите
проявяват си мечтите
и оглеждат се те
в земната шир.
И ако има мир
всичко пее и цъфти,
ухае, свети и блести.
И когато ти
отправиш поглед към висините, 
разтваряш се 
във вселенска красота
и изпълваш се със свобода
от простора и необятността.
Там, където зове те и очаква
безкрайността.
По-високо ела!
Ти, въплътена звезда!

чрез Деляна Ангелова

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 5476 Коментари: 2 Гласове: -1
Последна промяна: 23.08.2017 22:43
Самоусъвършенстване

Можеш ако искаш 
да се видиш в приятелски очи,
те са чудесно твое огледало.

И ако нещо ти се стори не съвсем бяло,
имаш възможност да го промениш, нали?!
Недей главата и погледа си върти,
не можеш да избягаш, това си си ти.
Бъди силен и образа си приеми,
което не харесваш пресътвори.
В ръце се вземи и разбери –
всеки трябва да си поеме отговорността
за това, което е и излъчва в света,
към хората как се отнася и държи,
мислите, думите, делата и тайните дори.
Искаме от другите да сме доволни, 
а в самите себе си не се чувстваме уютно.
И тук ни боли, там ни гнети,
но и сякаш ни мързи 
да се изчистим,
от тъмното да се освободим.
Ако живият пример за това, което искаме 
самите ние не сме,
тогава по-добре да си мълчим,
вместо кусури в другите да търсим,
доволно да потриваме ръце 
и да лежим на тая злорада вълна:
ами и те са затънали в същите блата.
Ако искаш да си добре и щастлив
е нужно да си чист, светъл и добролюбив.
С Бог когато си Едно,
си в радост и благодат, все едно
дали навън е буря и гърми
или слънце свети 
и красота отвсякъде струи.
Всичко започва отвътре навън.
И Творецът от нас очаква чудеса, 
защото знае, че можем дори и това.

Деляна Ангелова
18.08.2017 г.

image
 

Категория: Изкуство
Прочетен: 983 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 21.08.2017 18:55
Понякога една среща, един любящ и състрадателен поглед са достатъчни, за да може обречена на небитието душа да намери Вяра, и Надежда, и Любов.
Пазете равновесието, пазете душевния покой. Вие сте воини, които се намират в света. И една ваша вибрация на Любов и Състрадание е способна да угаси адския огън, в който горят много души на тази планета.
              Богородица

image

Прието пред икона на Богородица

Смирение в Боготворение,
това е рецептата
за вашето омиротворение.

Даване
и прилагане
на Законите Божии
тук на Земята,
това ще ви заведе
в Божието Небе
и ще ви установи
в Божието сърце.

Категория: Изкуство
Прочетен: 1027 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 18.08.2017 21:14
По повод на нещо видяно-преживяно

 

 Очите на старицата

 

Очите на страданието те гледат.
Очите на страданието се молят и зоват.
Очите на древното страдание 
са дълбоки и мътни, замъглени.
Готов ли си да им отговориш?
Искаш ли да им помогнеш?
Ще ги погалиш ли?
Ще ги накараш ли да повярват 
поне за миг в надеждата, 
да се надяват на вярата си?
Очите на страданието търсят,
позволи им да открият нещо в теб,
па макар и малко нещо.
Очите на страданието са пресъхнали,
те не могат да се изливат в сълзи.
Смили се над тези очи,
повярвай им.
Аз ти давам нещо малко,
ти ме даряваш с благословия,
така, седнала на тротоара.
Пожелаваш ми здраве и любов
чрез името на Бога,
и аз разбирам -
когато даваш - получаваш,
дори и да не го осъзнаваш.
Ако дадеш - ще получиш.
Когато даваш, ставаш по-богат
и това те изпълва.
Подаваш нещо малко,
а благодарността те целува по челото
и се чувстваш дарен и окрилен.
Нека винаги имам какво да дам.

Деляна Ангелова

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 6726 Коментари: 6 Гласове: -5
Последна промяна: 19.08.2017 00:00
13.08.2017 15:01 - Любов
Ето аз идвам

при теб.
Летя устремено и нежно,
и те достигам,
там, където си.
Приближавам те съвсем
и кацам.
Представи си ме като птица,
може да съм вятър,
дали не съм лъч светлина.
Доближавам се до твоята близост
и те обгръщам-обвивам в душата си 
с любовта си.
Прегръщам те целия
с цялата си обич,
с всичката нежност, която побирам,
на която съм способна.
Ти се отпускаш и унасяш в мен,
докато аз те притихвам, 
успокоявам, утешавам 
и отнасям далече-навътре в Божията Светлина.
Галя те с ръцете си,
посипвам те с косите си,
приласкават те очите ми,
шепнат те устните ми,
целува те душата ми.
Блажено се разливаш,
безметежно се забравяш,
потъваш, потъваш
в морето на Любовта.
Не се страхувай да потънеш,
аз ще те спасявам винаги.
Ръцете ми милват твоето тяло,
сгушено в моето
и вливам аромат в съня ти,
вълшебнико!
Извървявам всички твои пътища.
Отървавам те от всички твои кошмари.
Лекувам те от раните,
съшивам сърцето ти с любовни конци.
Омотавам те с нишки от щастлива паяжина-люлка.
Освобождавам те от вина,
запазвам те от болката.
Пърхам с крилете си над очите ти
и ги дарявам с вълшебства-видения,
къпя ги в красота от роса,
навлажнявам миглите ти,
за да достигнат звездните блясъци с посоките си.
Ти си съвсем любов,
най-пролет,
от края на времето - слънце,
от началото на сливането - цяла душа.
Любя те с вълните си
и това никога не свършва.
Ти си най-милото 
от най-любящите неща-чудеса на света.
Благодаря.

Деляна Ангелова
1997 г.
image

Категория: Изкуство
Прочетен: 5824 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 19.08.2017 16:14
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178986
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031