Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178900 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Януари, 2015 г.
2  >  >>

СаЛуСа
30 януари 2015 г.

Нищо няма да промени предсказанията за края на този цикъл, освен най-висшата сила. На Служителите на Светлината е възложено да уверят, че всичко действа така, че да се изпълни това. Следователно може да продължите с живота си, знаейки, че предстои велик финал с края на влиянието на тъмните сили. Те ще се намерят неспособни да влияят на това, което се случва, защото властта им ще им бъде отнета. Те също така ще бъдат премахнати от Земята, за да се гарантира, че Служителите на Светлината могат да продължат напред с мисиите си. Досега тъмните сили постоянно се намесваха в еволюцията ви и бяха в състояние да блокират или да забавят напредъка ви. Тази ситуация бързо се променя и скоро ще е под наш контрол. Тогава ще сте в състояние да продължите напред със задачите си без страх и да проправите път по-бързо отколкото някога преди. Скъпи души, ние чуваме молбите ви и исканията ви за помощ и скоро ще можем да ви помогнем по-пряко. Никога не се страхувайте, тъй като по-ниските енергии ще привлекат подобна енергия там, където вие работите с по-висшите енергии.

Значимостта на идващите промени е такава, че това едва ли може да се опише с думи. Всичко ще бъде повлияно до някаква степен и много от по-ниските енергии ще са променени или премахнати в хода на времето. Земята ще бъде обновена и пак ще се вижда като бижу в простора. Докато се случва всичко това и вие ще бъдете обновени, тъй като ставате пълноправни Галактически Същества. Ние ви казваме какво предстои, защото знанието ще ви помогне и да разберете, и да преминете през различните етапи на промените. Може да сте поразени от мисълта за това какво пази бъдещето, но знайте, че ще имаме по-пряк контакт с вас. Така че не е нужно да се тревожите, защото бъдещето е всичко, за което бихте мечтали, което ще ви донесе мир, щастие и благополучие.

Междувременно може да продължите с работата си за Светлината, знаейки че имате много невидими помощници около себе си. Именно когато осъзнаете, че не сте сами в мисията си, може да започнете да разбирате защо, често нещата сякаш се подреждат, когато имате нужда от това. Вие знаехте за задачите преди да дойдете на Земята, но след като пропаднахте в по-ниските вибрации, започнахте да забравяте за тези обстоятелства. Обаче с времето вие постепенно извисихте вибрациите си, за което заслужавате поздравления. Ето защо сега ние и другите можем да ви доближим и да ви кажем какво предстои. Съзнанието ви порасна и сега вие можете да приемете истината за мястото си в Космоса. Играта, която се е играла на Земята, скоро ще промени хода си и ще ви издигне над предизвикателствата на третото измерение. Те добре изпълниха целта си и вие напреднахте достатъчно, за да се придвижите по-напред в Светлината.

Вие изпитахте резултата от човешкото разбиране за значението и смисъла на живота и трябва да се каже, че това ви посочи пътя. Накараха ви да следвате лъжливи вероизповедания и да вярвате в Създател, който може да се види в образ на мъж. И все пак Исус, най-големият Учител на вашето време, обясни ясно, че Създателят е Цялата Любов, и че никое живо същество или Същество не е извън Създателя. Целта на всяка душа е да расте и да напредва в Светлината докато отново станете Едно с Източника. Като напредвате през различните си житейски опити, вие ще се придвижите по-напред в Светлината. Ще станете по-велико Светлинно Същество с огромни творчески сили, но много от тези неща са още в бъдещето ви. Обаче вие имате нужда да знаете смисъла на живота. Нищо, което изпитвате, не е случайно, така че внимателно разберете защо в живота ви се случват определени събития.

Хората обикновено гравитират около тези, които са с подобна вибрация, но заради отработването на карма може да се намерите във взаимоотношения с души от всичките различни нива. Това дори стига до обединение на двама в брак или е свързано с децата им. Кармичните опити могат да се организират преди да се въплътите, така че ще разберете, че нищо не става случайно. Разбира се, има много дребни преживявания, които нямат истински последици, но никога не знаете например кога случайна среща може да прерасне в първостепенно значение. Заради свободната си воля може да преобърнете възможност, предназначена да ви донесе необходими опити, но когато тя е важна за еволюцията ви, бъдете сигурни, че тя ще възникне отново.

Някои хора не вярват в Бог или че в живота има цел, и все пак и двете неща ще повлияят на резултата от каквито и опити да изберат. Не можете да премахнете Бог от живота си и това е планирано преди раждането ви независимо от това в какво може да вярвате. Естествено при връщането ви към по-висшите измерения всичко ви се разкрива, когато преразглеждате живота си. Никоя житейска възможност не е пропиляна, независимо от това как изглеждат нещата. Наистина вие няма да знаете точно защо определена душа е избрала да изпита по определен начин. Обаче, когато двама или повече души се обединят, всеки от тях е бил наясно с ролята си. Понякога душа ще се въплъщава само за много кратък период, просто за да помогне за създаването на ситуация, която е необходима за опитите на другите. Въпреки това, когато се опитате да свържете това с бебетата, просто душата може би е решила да не се въплъщава в крайна сметка. Тази опция е отворена за всички, но много малко от тях променят намерението си, след като са организирани всички опити. Така че, както виждате, не всичко е в черно и бяло, и душите имат думата относно типа живот, в който навлизат. Обикновено след като е решена целта на живота и на него се гледа като на възможност за напредък в еволюцията на душите, много рядко се случва душа да се върне. Вие наистина имате много безпътни души, които работят с вас, за да гарантират успеха ви.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и служа на тези души, които смело и без страх поеха живот на Земята, за да са в служба на другите. Въпреки това всички души имат Водачи и никой, дори тъмните сили не прави изключение. Не се колебайте да молите за помощ, когато тя ви е необходима, въпреки че Кармата не винаги позволява това, за което молите, така че, ако молитвите ви сякаш не са чути, трябва да има основателна причина за това. Оставям ви с моята Любов и Светлина, и най-добри пожелания от Галактическата Федерация.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/30-2015.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1556 Коментари: 0 Гласове: 1

Отворете Порталите на Светлината на Земята!

Сега всеки може да отваря порталите на Светлината на Земята! Смисълът е в това, че енергията, идваща от Твореца на Земята, трябва да бъде закотвена в Земята, тогава тя ще се закрепи в Земята. Тази енергия трябва някой да я приеме на Земята.
Чрез нашето тяло енергията на Божествената светлина се свързва със Земята и я изпълва със светлина.
Да се прави това е много просто. Представете си, че енергията на светлината, идваща от Бога, от Небето, преминава през вашето тяло, отива в Земята и достига до центъра й. След това от центъра на Земята идва отговор и енергията на светлината излиза обратно, само че сега към повърхността на Земята и се разпръсква на всички страни като гейзер.
Може да се казва: „В името на Светлината и Любовта аз отварям тук и сега портал на Светлината и моля Твореца да ми помогне в това!”
В следващата секунда порталът на това място се отваря. Вие даже можете да видите това.
Също така, това може да си представите без думи, с чистото намерение и да помолите Твореца да ви помогне в това.
Това може да се прави на всяко място на Земята, там, където живеете, на всяка крачка, вървейки по улицата, разхождайки се в парка, в гората. Може да се прави това, като си представяте енергията на светлината и я отправяте към онези места на планетата, към които искате да изпратите енергията на Светлината и Любовта на Бога. Към онези места, на планетата, за които често мислите и им желаете Светлина и Любов.
Така нашата Земя много бързо ще се изпълни със Светлина и Любов, във всички ъгълчета на планетата.
Вие отваряте порталите на Светлината на Земята там, където тях по-рано не ги е имало. Вие носите небесата на Земята...

Предложение и превод: Селена
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/otvorete-portalite-na…
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/blog-post_25.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2256 Коментари: 0 Гласове: 3

СаЛуСа
23 януари 2015 г.

Когато събитията на Земята стават все по-тревожни за вас, Светлината напредва по-бързо към целта си да донесе край на намесата на тъмните сили. Те държаха властта в продължение на много векове и се впуснаха в плана си да намалят населението на Земята до управляем брой. Отчасти те постигнаха това чрез поддържане на хората в почти постоянно състояние на война. Въпреки, че те вярват, че постигат целите си, започва да им просветва, че повече не могат да контролират събитията на Земята. Досега те биха въвлекли повечето държави в още една глобална война, но поради нашите действия те не можаха да го направят. Амбицията им да предизвикат Трета световна война бе предотвратена, а ние намаляваме способността им да забавят настъпващите промени, които ще сигнализират истинското започване на Новата епоха. От наша гледна точка ние виждаме, че нещата се развиват много добре и настъпването на дългоочаквания напредък, който наистина ще покаже, че Новата епоха е пристигнала.

Не се притеснявайте за група, позната като Изис, защото успехът им ще бъде доведен до внезапен край, когато те няма да са в състояние да продължат с войната си против хората на Земята. Мнозина се питат защо ние не ги спираме сега, но определени кармични въпроси трябва да бъдат отиграни. Има много уроци, които се научават и които ще служат добре на душите, които участват в това и ще им помогнат да еволюират. Може да ви се струва, че много невинни души са замесени в зверствата, които се случват. Въпреки това, моля разберете, че те отработват карма от предишни животи, което може да бъде единствено в тяхна полза. Вие не може да напреднете в по-висшите измерения, ако все още сте замесени в изчистването на стари проблеми. Независимо от това, вие може да привличате карма към себе си, която лесно може да бъде изчистена и в никакъв случай няма да ви забави по пътя ви към Издигането.

Ние осъзнаваме, че за много от вас този период е труден, но придържайте се към задачите си и разпространявайте Любов и Светлина, когато можете. Времената ще са трудни, тъй като старите енергии се трансмутират и старият начин на живот става неприемлив. Онези от вас, които разпространяват Светлината, имат много голяма отговорност да стоят фокусирани върху пътя си и да не позволяват на никого да препречва пътя им. Вашата сила е в решимостта ви да продължавате напред и да носите Светлина на хората, където и да сте. Ще има знаци по пътя, които ясно ще ви показват, че Новата епоха се проявява, а ние ще присъстваме, за да гарантираме, че всичко напредва според плана, даден ни от Духовната Йерархия. Важното е, че ние заедно с други Същества от по-висшите измерения пряко се интересуваме от вашите действия и ще ви помогнем да успеете.

Вие виждате повече от корабите ни в небесата си и също така и някои, които са огромни. Това е, за да ви уверим, че сме способни да се справим с всички проблеми, които може да възникнат и че управляваме атмосферата около планетата ви. Не може да не се забелязва, че споделяме небесата с вашите кораби, но когато те възнамеряват да ни свалят на земята, ние сме напълно способни да изчезнем много бързо и така да избегнем всяка конфронтация. Нашият начин не е да ви въвлечем в Космическа война и наистина ние нямаме нужда да правим това. Мирното ни присъствие е достатъчно, за да докаже абсолютната ни способност, знание и умение лесно да се справим с всяка заплаха спрямо корабите ни. Когато настъпи подходящият момент, ние ще спрем военните действия и всичко, което е свързано с такива намерения. Ние сме тук, за да донесем траен мир на Земята и нейните хора и да ви помогнем да заемете мястото си сред нас.

Именно сега вие започвате да се пробуждате за истинската си същност и може да разберете потенциала си да станете Галактически Същества. Разберете, че когато започна този цикъл преди 10 000 години, вие идвахте на Земята с много ограничено ниво на съзнание. То нарасна, тъй като вие изпитвахте повече животи и силно се ускори в последните няколко века. Всъщност сега вие сте в състояние да абсорбирате повече информация и чрез опитите си постигнахте по-високи нива на съзнание. Някои от вас могат да разпознаят такъв напредък, че когато четете някои от старите си книги отново, осъзнавате, че постигате далеч по-голямо разбиране отколкото преди. Във всеки случай онези от вас, които постоянно търсят просветление, несъмнено ще еволюират до по-високи нива на постигане, много по-бързо.

За онези от вас, Скъпи души, които наскоро открихте път към Новата епоха, е трудно да поемете толкова много информация, когато тя е в известен смисъл различна от предишното ви разбиране. Ние ви молим да поддържате отворен ум и да оставите встрани всичко, което не можете да приемете сега, тъй като истината винаги ще се връща при вас в бъдещето. Отхвърлете всичко, което не е от Светлина и не го „чувствате” за правилно. Ще откриете, че истината е проста и частично може да се открие в повечето религии. Обаче, истината не е религия, тъй като „Истината” е в състояние да ви освободи от векове стари вярвания, които повече нямат място в живота ви. Ако нещо, каквото и да е то, е пред вас и вие не го „чувствате” като правилно, то винаги ще се връща при вас понякога за по-нататъшно осмисляне.

Колкото повече можете да живеете в Сега, толкова повече ще напускате старите вибрации. Ще откриете велико чувство на щастие, което ще ви види да преминавате безопасно през тях, без желание да ги използвате отново. Животът в Сега трябва да е ваша цел, ако сте достатъчно еволюирали да търсите Светлината в по-висшите измерения. Бъдещето е златно и вие го наближавате много по-бързо, отколкото можете да си представите. Радвайте се, защото пътуването ви наближава празненството поради заминаването на тъмните сили, които създадоха свой собствен път към бъдещето си. Техният път не е като вашия, тъй като те вече определиха курса си и ще останат в по-ниските измерения. Способността им да се намесват в напредъка ви бавно губи сила и те ще са жертвите на собствените си действия.

В продължение на хилядолетия вие живеехте под илюзията, създадена от онези, които следват тъмния път. Задачата ви бе трудна, но във ваш интерес вие упорствахте с решителността си да намерите истината. Всички души, които достигат това ниво, привличат помощта на еволюирали Същества и от тук нататък получават всяка помощ, за да напреднат в собствената си еволюция. Понякога се срещате с Водачите си по време на сън и те може да ви помогнат при проблеми в ежедневния ви живот. Понякога може да си спомните тези срещи, но в повечето случаи сънят бързо се забравя, но все пак може да имате неясно чувство за това, което се е случило. Взимали ли сте някога проблемите си с вас, когато сте си лягали и спали ли сте върху тях, само за да се събудите на сутринта, чувствайки че някак си сте получили отговорите? Това се случва доста често, така ви се дава помощта.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и винаги се радвам, че можем да ви помогнем в тези трудни времена. Помнете, че когато ни изпращате мислите си, ние наистина ги получаваме и когато е възможно, предприемаме действията, необходими, за да ви помогнем. Поддържайте фокуса си върху важните си задачи, които ще ви отведат напред и знайте, че ние сме с вас.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/23-2015.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1768 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.01.2015 20:44

За първостепенните задачи на хората


И. Н. Кое може да избави този свят от Безизходността му?

М. М. – Прост пример. Един човек гледа само надолу. И какво той вижда? Естествено само това, което лежи под него, под нозете му. Всичко това е достатъчно много и всичко това може да се пипне, да се види, да се вдигне… и този човек смята, че той е най-реалистичният реалист, дори може да се каже – материалист. С една дума, това е човек, който е убеден във всичко което го обкръжава не според чувството си, а според опита си.

Да вземем друг човек, който гледа само нагоре. Той вижда Небето, той вижда Звездите, Слънцето, той вижда Космическото Пространство, което се простира в Безкрайността. Той разбира, че напълно е възможно да има още достатъчно много неща, които неговите очи не виждат, но неговото сърце замира от такава перспектива, която не възприемат неговите очи.

Какво имаме като резултат? Двама човека, които гледат в различни насоки и виждат съвсем различни картини. Могат ли тези двама човека да намерят общ език, за да си разговарят помежду си и да се разберат? Много от вас си мислят, че могат, но виж, самите тези хора са престанали да разговарят един с друг и са се събрали в две отделни съобщества: хора РЕАЛИСТИ и КОНСЕРВАТОРИ, и хора МЕЧТАТЕЛИ и УСТРЕМЕНИ в БЕЗКРАЙНОСТТА НА ПОЗНАНИЕТО. Първите сега са на власт, в тях са парите, славата, възможността да утвърждават своята воля във всяка една област от реалността. Мечтателите – не са на мода. Не, те разбира се, се трудят някъде си в някакви от земните професии, все пак семейството си някак си трябва да издържат, но те не могат да влияят на обкръжаващите ги събития с непосредствено приложение на своите сили по тази причина, че техните способности да виждат перспективата и да намират решения за приближаване на реализацията на Светлите Мечтания на много поколения от земляните, за сега на тях не им се дава.

 

И. Н. Защо е така?

М. М. Властта е в „реалистите”, на които перспективата да се окажат зад пределите на тяхното строго ограничено виждане на пространството, на тях им се струва сродно с апокалипсис. За тях края на света и точно в това и се състои, че ако границите на техните водачества се раздвижат поне малко от малко, то властта им върху всичко това ще приключи.

Материалистите са сериозни хора. Те не търпят новости, за тях е важно те винаги да са убедени, че и днес, и утре всичко ще си бъде по старому, по разбираемия сценарий.

В същото това време Светът, така както стана очевидно за всички: и за материалистите, и за мечтателите, започна кардинално (изцяло) да се променя. Сега устоите на материализма се поизместиха не само в материалните сфери, но и в религиозните доктрини, които, както им се струваше, беше невъзможно да бъдат помръднати. Устоите на религията не издържаха броженията вътре във техните ограничения от огромното количество възбудени съзнания на хора, чувстващи в забраните и табутата затвор за своите души, и религиите започнаха да се пукат и да изпускат от себе си най-напред сектанти, а по нататък и почти напълно освободени от всякакви ограничения хора.

Така многовековната забранителна система на католическата църква в областта на сексуалните свободи на хората се изобрази в пълната си своя противоположност – сексуална разпуснатост и дори и откровен разврат. Така наречената някога религия „Покорност – „Ислям” даде на света орди от неуправляеми разбойници и терористи. Така някогашното Слънчево Православие стана Лунно загниващо блато, в което загнива всяка душа, която изцяло изпълнява всички изисквания на църковните нравоучения. Търговията с индулгенции, с опростяване на греховете, стана основен отрасъл за доходите на всички религии. Затова и религиозните учения на практика са заинтересовани в греховното пребиваване на прихождащите и лицемерно призоваващи към пречистване, които също се намират в състоянието и в лагера на „материалистите”.

Да се говори за природата на икономиката и на финансите, като за перспективни области, също не се налага. За всички е очевидно, че и едното и другото са най-груби окови върху тялото на земното човечество. Затова и можем да преминем веднага към въпроса на днешния разговор.

И. Н. Какво може да изведе Света от безизходността му?

М. М. Светът може да бъде изведен от безизходността си чрез смяна на посоката на възгледите. Какво вижда човекът, повдигайки погледа си от картината, която е пред него под нозете му, към картината на Звездното Небе или на Слънчевото Небе?

Той веднага ще види, че навсякъде присъства светлината. Слънцето и Звездите, а заедно с тях и Планетата Земя имат ЕДИНО Първоначало – а именно СВЕТЛИНАТА. Учените Го наричат електромагнитно явление, а вярващите Го наричат Бог, тоест СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ.

Божествената Светлина обединява ЦЯЛОТО Творение, защото Сам е Сътворил всичко, и Сам е Утвърдил Висшите Закони на Светлината, които учените са нарекли закони на физиката.

Ако в учените и в религиите в този смисъл няма противоречия, то време е вече вашата наука да застане заедно с Бога, а религиите Ваши им е време да приемат възможността да се изучава Бога и Неговите Божествени Закони по научен път. Но защо тогава вашата наука и религия са толкова непримирими?

Ами затова, че и религията ви, и науката ви имат за основа ЛЪЖАТА, която от съединяването с откритата наука веднага ще открие Лъжовността на вашите богове. А от внасянето в научната мисъл на Истинното Знание за Бога – Светлината, веднага ще се намерят подлостта и изхитряването на много от вашите учени, с цел да задържат развитието на научната мисъл за постигане на господството на „избран” народ над всички останали народи. Лъжливият „първобог” и лъжливата – безбожна наука, каква връзка само? А връзката е в това, че лъжливият „първобог” няма изходи в Безкрайността, защото и той самият е в безпътица и последователите си ги води във Външната Тъмнина. А съвременната наука, макар и да изучава проявената и дадената като усещане на хората част от Бога – Абсолютната Светлина, но е ограничила себе си с огризките от скалата за електромагнитните вълни в границите на своето научно виждане, а всичко останало зад тези граници даже и не желае да знае.

 

И. Н. Но затова може и да си има някакво рационално обяснение.

М. М. Ако съвременната наука изведнъж само излезе от рамките на изключително тясното си ограничено провеждане, то тя тутакси ще достигне до разбирането, че „Бог е Светлина и в Него няма никаква Тъмнина”! Такава наука изцяло, напълно ще опровергае наличието в божествения ранг на странни кръвожадни същества, които наричат себе си „Всевишни, Върховни Богове и Висши Разуми”! тук веднага ще стане ясно, че „бог” на „избран народ” – не е Бог въобще, а същност от неизвестен произход. А и в другите религии веднага ще започне да се забелязва разкрита нечистота, която е завладяла този свят и насилва хората, Природата и самата Планета със своите неизмерни апетити на зловещи паразити.

Мисълта за това, че науката може да застане редом с Бога – с Абсолютната Светлина и това, че тя може да придобие великолепната, сияеща ИСТИНА, която ще открие Пътя в Безкрайността (Безпределността), е непосилна за тъмните и злобни сили на задържането. Те са заседнали във всички области на човешкото общество и носят недосегаема служба, която до голяма степен се явява откровено ЗАДЪРЖАНЕ на всички прогресивни идеи и открития.

И. Н. Ами да, в Академията на науките на Русия е организирана цяла група от академици – борци с лъженауката.

М. М. Не само в науката, но и в религиозните сфери и във властта има ЗАДЪРЖАЩИ сили, които нямат никакво намерение да сдават своите позиции, защото всичко друго (различно) – за тях означава гибел и разобличение.

 

И. Н. Как да преминем това препятствие по Пътя към грандиозните промени на Новата епоха? Наистина ли ще трябва да чакаме катаклизми, за да се промъкнем през преградите на старата система?

М. М. Ето точно такива разсъждения предизвикват и вашата безизходност. Та нали след всичките тези катаклизми няма въобще да остане възможност за технически и духовен пробив. Ще се наложи всичко да се възстановява, а това е най-трудно от всичко, ако не се виждат перспективи и Блестящо бъдеще.

Значи трябва сега още да се прави пробив и в науката, и в религията, и във философията, и в социалните системи, и във финансите, и в икономиката.

 

И. Н. Това не е реално. Светът и така се клати, мирише на война, катаклизмите са ту тук, ту там. Руското правителство натиска ресурсите, за да задържи хаоса в Русия, защото той се прокрадва извън границите под формата на цветни революции. Нима е сега времето да се направи нещо, излизащо от рамките на всекидневните грижи?

М. М. Да си спомним примера за двамата човека, които гледат в различни посоки. Единият – надолу, другият – нагоре. Перспективата да оживеят – е за тези, които гледат нагоре, защото земните трудности те почти не ги забелязват. Затова и тези, които си гледат надолу, ще трябва да си прибавят за себе си и прекрасният навик да виждат, и Слънцето, и Звездите. Това като за начало. След това всеки изцяло може да допусне, че всички промени – са за по-ДОБРО. Това е вече втората крачка. По нататък, всеки все някога поне веднъж е ходил (пътувал) нанякъде си и знае, че за път не се взема нищо старо и ненужно. Предлагам да се почистят своите житейски „обори”, да се освободят залежите и да се извади от тях всичко тежко, старо и неповдигаемо. Говоря образно, но Прилагането на подобно действие изисква реално и най-вече – НЕЗАБАВНО действие! Да отхвърли своето тежко минало под формата на отношения, грешки, заблуждения, е длъжен всеки, който има намерение да премине през надвисналия над бездната мост на Великия Преход!

Такова занятие по пречистването на душите от тъмните емоции е: почистете домовете си от старото (старческото) и обкръжението на глупавото общуване, това до голяма степен ще облекчи живота ви и ще го изпълни със смисъл. По нататък, ще трябва да си потърсите за себе си спътници, тази компания, в която можете да обсъдите подобни теми и да срещнете разбиращи ви очи и сърца.

Всеки един все някъде някак си се труди, тоест той достатъчно отдавна вижда всички тези негативни „перспективи”, които назряват от доста отдавна и непременно ще бъдат изразени в колапс. Затова, да намерите за себе си пътища за отстъпление предварително, е също така едно полезно занятие. Нека всеки един от вас да си отговори на въпроса: какво ще правя аз, ако ми закрият фирмата или настъпи финансов колапс? С какво аз бих могъл да оживея и да помогна на другите? Трябва да бъдете готови за най-неочакваното за вас развитие на събитията – точно това и е доста интересно и дори и увлекателно занятие.

 

И. Н. Нима с такова съобщение може да се повдигне Духа на хората от безизходността. Та нали те все пак се надяват, че всичко ще бъде добре и КАКТО ВИНАГИ!

М. М. Време е вече да свиквате с тази мисъл, че нищо вече никога няма да бъде така! Нима може да бъде „както винаги”, когато Планетата е променила своето място на пребиваване в Слънчевата система, и заедно с цялата Слънчева система променя своето положение в Галактическия ръкав? Ако по-рано промените засягаха само вътрешнопланетарния живот, то сега са се включили и Разумни сили от други Планети, а така също и Галактическите помощници участват във Великия преход.

Нищо така „както винаги” вече няма да бъде никога повече! Привиквайте с тази мисъл още даже отсега. И това е също така едно доста необходимо занятие за тренировка на своята издръжливост и мъжество.

 

И. Н. Хубавичко си поговорихме!? Нима можем да се избавим от безизходността получавайки такива съвети?

М. М. Безизходност – това е ТУПИК! А Великият преход – това е ПЪТ в БЕЗПРЕДЕЛНОСТТА! Да се преминава е винаги трудно! Спомни си всеки, който е тръгвал на поход и било необходимо да се прехвърля от единия бряг на другия по една тънка връвчица (въже). Страшничко е, неустойчиво и изличен багаж няма да вземеш, а ако вземеш, то той ще те дърпа теб към дъното. И за помощ трябва да се разчита на приятелите, а не на враговете, това означава, че ще трябва и тях (приятелите си) да ги избираш прилежно.

 

И. Н. А защо днес ние говорихме с теб за религии и наука?

М. М. Човек не живее в пустинята, а неговата социална среда също е натрупала достатъчно количество и полезно, и безполезно имущество и най-откровен боклук. Обществото трябва да осъзнае, точно така както и отделния човек, какво той трябва да вземе в (за) Новата Епоха, и от какво е необходимо да се избави веднъж и завинаги. Затова и говорих, и за религиите, и за наука. Не бива с мръсна вода да се изпръска детето, но не бива и да се изхвърли детето, а да се мъкне със себе си мръсотия – въобще не бива!

В Държавата на Светлината и Науката ще застане рамо до рамо с Бога, и Религията – една за ВСИЧКИ, ще стане Абсолютна СВЕТЛИНА!

Благодаря!
Нилова Ирина

17.01.2015 г.

Превод Иван Иванов

http://derzhava-sveta.webnode.ru/

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове: 1

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ L (50)

Смяна на управляващата мисълформа.

Приела СЕлена

 

Дай да си поговорим за човека. Защо ние имаме тяло, което е толкова уязвимо? Например, кожата на човека е възприемчива към топло и студено; при определени прагове на температурата човешкото тяло въобще умира. Защо? Защо не е направена форма, в която да е заключено Божественото съзнание, и тя да е много по-здрава, за да може да съществува далеч по-дълго и от нищо да не се страхува?

Има различни форми за вместването на съзнанието и тяхното многообразие е безкрайно. Човешката форма е уникална със своите съчетания. Ние говорим за степените на уплътнение. Колкото повече е уплътнена формата, толкова по-малко от енергията на Бога тя може да приема, тоест и да преработва. Затова и камъкът приема далеч по-малко енергия отколкото човекът и съответно доста по-бавно и се развива отколкото човека. Растителния свят е доста по изтънен и може да приеме доста повече енергия от Бога. В тази си форма вече съществуващото съзнание има вече свобода на избор. Растението може да реагира на слънчевата светлина, растението се обръща към слънцето, то се притегля от водата, но в растенията няма тактилност. Колкото по нататък се развива формата, вместваща съзнанието, толкова повече тя изтънява. Но при това вашето тяло е създадено такова, че то притежава определена вместимост за Божествената Светлина, но при това съхранява удивителни свойства на възприемане. Всяка клетка от кожата диша, усеща топлината и светлината и реагира на нея. Тя реагира на докосване. Всяка клетка от всеки орган по някакъв си свой начин възприема този вид Божествена енергия, който и е достъпен за нея.

Тоест вашето тяло – това е определен баланс на уплътненост и чувствителност, баланс от спектри на възприятие. Ако твоята би била по-плътна, за теб биха били недостъпни много от усещанията и цветовете на света, така както те са недостъпни за камъка или за растението да кажем.

Да, но тялото е дотолкова слабо физически в сравнение с някои от природните явления, че то би могло да загине в резултат на природните въздействия. Човекът може да се разбие, да изгори, да потъне, да замръзне и т. н. Не е ли учудващо, че ние вървим по пътя на създаването на опазващи ни механизми?

Обърни внимание, че ти посочи четирите стихии на земния план. Вие сте забравили за правилното си взаимодействие с планетата. С нейните стихии! Вие сте тръгнали не по пътя на баланса на взаимодействието, а по пътя на отделянето и на противопоставянето. Можеш да паднеш и да не се разбиеш, можеш и да гориш без това да носи някакви загуби за организма ти. Можеш да се потопиш във водата и да не потънеш, можеш и да не замръзнеш в студа.

Ти ми говориш за възможностите на човешкото тяло?

Аз ти говоря за вашите възможности като Божествено съзнание. Твоето тяло е създадено не от Бог-Творец. Твоето тяло – това е сума от изборите на много творци, в това число и от теб, и от вас, като човечество. Всичко е просто енергия. И ти сега – си просто формиран сгъстък от енергия, който възприема моята енергия по определен начин и се опитва да фиксира това възприятие. Ти не съществуваш в този си вид, който ти се представяш. И ти едновременно с това съществуваш във вида на човешкото си тяло. Всичко е импулс в твоето съзнание. И твоето възприятие на човешкото тяло – това е обичаен импулс на твоето съзнание. И ако ти би поискала, повярвала истински и имаше достатъчно количество енергия, то ти би изменила своето тяло така както ти си искаш то да изглежда, и то би приело други видими форми.

Нещо повече, ти можеш според своето желание да се уплътниш само толкова, че да не се разбиеш в камъните, да се разуплътниш дотолкова, че да ти е възможно да левитираш, и т. н. Ние говорихме с теб вече, че ти съществуваш във взаимодействие с всички други форми. И степента на твоето взаимодействие с природните стихии също така до голяма степен се определя и от теб. Цялата природа, която ви обкръжава, цялата ваша планета е открита (отворена) за вас. Но вие сте се скрили от това, закрили сте се от това с всякакви приспособления и сте се заградили (отделили) от реалния свят. Ако ти можеш да управляваш времето (в смисъл-климата, климатичните процеси), то за какво ти е тогава на теб дреха и укритие.

Творецът е създал всичко в изобилие. Но вие сте тръгнали по друг път – не сте започнали да използвате своите способности за взаимодействие със света, а сте създали посреднически механизми за взаимодействие. Вместо това да левитирате, вие сте създали летателни апарати; вместо това да плавате под водата, вие създавате подводници и всякакви други съдове. Вместо да взаимодействате с огъня, вие се борите с него.

Стихиите са подвластни на вас (а не вие на тях). На планетата си има все пак определена йерархия на отношенията. И човекът-творец е бил замислен като връх в еволюцията на съзнанието. Това не означава, че той, видите ли, е най-главният на планетата. Всички части са еднакво важни в мирозданието. Това означава, че той – е на върха на пирамидата на съзнанието, тоест в сегашния момент в проявения свят на вашия планетарен дух той представлява най-оптималните отношения и съчетания на уплътненост и разнообразие от възприятия. И всички останали форми – са предшественици на неговото развитие, предишни вариации на съчетаване на уплътненията и на спектрите на възприятие. И затова и всички стихии на природата са готови да се подчинят на вашата воля и да взаимодействат с вас по ваш сценарий, по ваш избор. Затова и растителния свят произвежда в изобилие плодове за вашето хранене. А животинския свят е готов да сътрудничи с вас в процеса на съвместното ви възприятие на даденото творение.

Но вие сте се оградили от всичко и воювате с всички. Вие убивате животните не само за храна, но и за развлечение и за производство на предмети за ваша употреба, макар и за това да нямате никаква необходимост. Вие изсичате горите, замърсявате водните и въздушни пространства. Но от това няма никаква необходимост. Вие може да се развивате и да съществувате в пълна хармония с всички други форми на света, част от който се явявате и вие.

Звучи фантастично. Тоест хората могат да се превръщат на птици, на риби, могат да управляват стихиите и да предотвратяват природни катаклизми, като например изригване на вулкани и цунамита?

Да, всичко това е точно така. Но само с тази уговорка, че формата на птиците или на рибите съвсем не подразбира вашето вместване в съзнанието на риба или на птица. Вашето Божествено съзнание притежава уникални възможности. В крайна сметка, на вас ви е подвластно всичко. Но вие сте забравили за това. Знанията за това изключително внимателно са се криели от вас хилядолетия и единствените отзвуци за тях са останали във вашите легенди и вашите магически практики. Именно и затова сега вие се смятате за ненужен придатък на природата. Помисли си за това.

Ако човечеството измре, то всички останали видове ще могат да съществуват и без него. Тогава в какво е смисълът? Защо и е на планетата човечество? Та вие и създавате множество проблеми. Но вие сте създадени за реализация на Божествения план – създаване на баланс във формите на взаимодействие със съзнанието на Бог. Вие сте длъжни да станете разумни управители на всички природни форми на други съзнания, съществуващи на вашата планета. А вие станахте техни разрушители. Затова и светът около вас реагира и по съответстващия начин. Той се затваря за вас, той ви противостои, той реагира срещу вас в точно съответствие с вашите отношения към него под формата на цунами и изригване на вулкани.

Почакай, почакай. Но, да кажем, тигърът разкъсва антилопата, не заради това, че човекът е такъв. И ако няма около него антилопа то той тогава ще разкъса и човека. Та той нали си е хищник?

Всеки един от вас чрез своето съзнание е способен да подчини всякакъв хищник.

Но самият хищник е устроен така, че той да се храни с месо. Нима от мен зависи, хищните зверове да престанат да убиват своя дивеч?

Именно от теб, от всички вас. Вие все още даже и не си представяте вашите възможности и вашата реална роля, която трябва да се прояви в света. Ако за нас вие сте деца на мирозданието, които ние отглеждаме и се грижим за вашето развитие, които обучаваме и направляваме, които се опитваме да ги защитим от тях самите, то животинския и растителния светове – това са същите тези деца за вас. За тези, които могат и са длъжни да ги управляват като разумен и любящ управител. Вие сте преминали частично този път с примера на домашните животни. Представете си, че това са вашите деца, които са готови да ви обичат и да ви слушат, изпълнявайки вашите заръки и да ви помагат. И хищниците ще започнат тогава и те да ви се подчиняват и да следват написаните от вас закони и да променят своите отношения и в своята среда.

Но хищниците не могат да преустроят своята система на хранене.

Това пък откъде го измисли, защо реши така?

Ами защото те не правят това от твърде дълго време, от много векове.

Те не правят това, защото се настройват в особена система на възприятия, съществуваща на планетата, лозунгът на която гласи: оживява най-силният. И под този лозунг съществува сега и основната част на планетарното общество от форми на Бог. Но именно човекът оглавява това общество. И именно на него са му подвластни силите да промени този лозунг, и именно на него са му подвластни силите да установи спокойствие във взаимодействието на всички сили, на всички форми на всички стихии в природния свят и да насочи този баланс към съзидаване на забележителен съвместен живот, във физическия проявен свят, който няма вече да се изгражда върху насилие, а единствено върху любовта.

Ти казваш всичко това, все едно че ние сме тези виновници за това, че някой изяжда някого?

Точно вие сте тези виновници. Макар и да не си спомняте за това. Вие сте уверени, че първоначално първи – хищник е убил човека или друго животно, а не обратно. Първоначално, когато светът е бил девствено чист и не е възниквала даже мисълформа за убийство, всичко е било по съвсем друг начин устроено. Вие представяте във вашите научни филми, че отначало е възникнал животинския свят и там е започнала борба за оцеляване. А след това, някак си, се е появил човека и се е вградил (влязъл е) в тази борба. Всичко обаче въобще не е било така. Всичко е било създадено едновременно. Легендата за седемте дни на сътворяването – това е само една алегория. Всичко се е създавало едновременно. И всички животни, и всички растения, и човешките форми са били създадени като един балансиран свят, в който е царяла единствено хармония. Всеки е изпълнявал своята роля, изпълнявал е своето предназначение. И цялата природа е била призвана да служи на човека като управител на този свят. И животните не са се ядяли един друг, не е имало хищници. И растенията не са се поглъщали едно друго. И растителния свят щедро е поделял своите плодове със своите събратя на планетата. Това е бил начина на взаимодействие между растителния и животинския свят, един от способите. И това е било раят на Земята.

На животните им е било дадена възможността да възприемат вкуса, миризмата, обонянието, това от което са лишени растенията. И това възприятие не е било предназначено само за животинския свят. Всички вие сте свързани чрез своите възприятия. Когато ти вдишваш аромата на цветето, ти не просто имаш такава възможност, защото в теб има обонятелни органи, но ти още и поделяйки с цветето своята способност да възприемаш аромати, ставаш и за него допълнителен орган за възприемане. Разбираш ли? Твоето разширено възприятие съществува не заради това, ти да облажаваш само себе си като човешки вид, но и да даваш и на другите форми да разширяват своето възприятие чрез себе си.

Спомняш ли си, че ние с теб говорихме че взаимодействайки с външен обект, ти просто проявяваш в този обект тези качества, които има в теб. И затова и идеята е била такава, че твоето възприемане на аромата на цветята да разкрие и в цветето възможността за възприемане на ароматите като такива, от които растенията са лишени. Цялата система е била замислена така, че всички вие да съществувате като единен организъм, като да кажем, съществува твоят организъм, в който има различни органи на възприемане. И така както твоят мозък представлява управител на твоето тяло, то така и човекът е трябвало да стане управител на тялото на природния комплекс на планетата, и да го насочва, да го направлява.

Но именно човекът е опитал да убива и е убил животно. Именно човекът първи е опитал месо на животно в храната си. И това е породило мисълформа за възможността от такова взаимодействие. И е започнала епохата на поддържане на мисълформата на убийството. И тогава животинския свят се е разделил на хищници и на не хищници. И различните видове животни са се разделили едно от друго и са започнали да враждуват помежду си, защото се е появил страхът да бъдат убити от човека. В животинския свят този страх живее много дълбоко и за съжаление, продължава да се усилва от вашите действия. И като следствие от този страх, животинския свят също така е започнал да проявява агресия към човека, хищните животни са започнали да нападат и човека, макар че и те в по-голямото си мнозинство също се страхуват от човека. Защото помнят за появата на мисълформата за убийството на животни. И защото знаят, че човекът – е главният според замисъла на Твореца. И те са готови да му се подчинят.

Но това не трябва да бъде подчинение, основано на насилие, а взаимодействие, основано на почитане, на разбиране на своята роля в тази симбиоза, в това сътрудничество.

Вие имате множество примери за светии, които са общували директно с хищните зверове и те (хищниците) са се прекланяли пред тях и са били готови да им служат. Вие имате достатъчно приказки, пишещи ви за това, че зверовете се подчиняват на човека и му служат.

Вие през цялото време говорите за кармата, като за причинно-следствена връзка, за връщането на дълговете от един човек на друг, но забравяте, че на всички вас като на човечество, все още ви предстои да върнете всичките си дългове към животинския и растителния светове.

Как да се направи това?

Като станете светци. Като тръгнете по пътя на отказ от насилие и от убийства. Като се отворите за взаимодействие. Цялата природа, цялата планета са готови да ви отворят обятия за това.

Но това не е ли доста бавен път. Дори и ако днес изведнъж, сега и завинаги, всички престанат да убиват когото и да било, в това число и животни, нима мисълформата на убийството толкова бързо ще може да изчезне?

Колко бързо ще изчезне тя зависи единствено от вас. Вие трябва да разбирате, че човекът – това е далеч по-мощна творяща форма отколкото животното.

Мисълформата се ражда в мозъка на човека. Мозък има и в животните, но той е далеч по-слаб и той няма тази импулсна способност, така както човешкия мозък. С други думи, в животните няма въображение каквото вие имате. Затова и мозъкът на животното може само да повтаря и да възпроизвежда чужди мисълформи, в този смисъл, неговите творящи способности са доста ограничени. Човек се отличава от животното с въображението си и с чувството си за хумор. Тези два способа за възприятие му дават възможност да създава управляващи мисълформи.

Планетарният Дух няма мозък, но той също така твори, възпроизвежда чужди мисълформи. Вие имате понятие – Логос на системата. Това е нещо като мозък, който създава творящи мисълформи, управляващи мисълформите за планетата, така както човекът се явява създател управляващ мисълформите за своите събратя по планета, за животните и за растенията, така и Логосът се явява създател на управляващите мисълформи за планетата, като физически обект. Разбираш ли? Вие сте равни на Логоса, но вие – сте просто по-малко мощни създатели управляващи мисълформи, тоест вие сте по-ниски по ранг единствено поради своята по-малка мощност. И ако някой от вас успее да увеличи толкова много своята мощ, че да бъде равен по мощ на Логоса на системата, то той също така може да стане и Логос на система. В това и е уникалността на замисъла. Когато Логосът на системата не се дава от някъде отвън, а е продукт на развитието на самата система.

Човекът като генератор на управляващи мисълформи, отначало създава мисълформи управляващи природата. И при това въздейства при творението си с управляващите мисълформи с Планетарния Логос, като сътворец на управляващите мисълформи. И този човек, имащ по-подробни начини за възприемане на своя свят, не достъпни за Логоса на системата, може да се развие до нивото на Логоса на системата, и при това да акумулира опит на възприятие на себе си във физическия свят, като човек, и опит за взаимодействие с природата.

Всеки от вас разбира се, не притежава сега такава мощ, за да влияе съществено на управляващите мисълформи на Логоса на системата. Но всички вие като човечество притежавате такава мощ. Всички вие заедно сте способни да преустроите творящата управляваща мисълформа, ако действате като единно цяло. Затова и ако вие всички обедините своите съзнания и насочите това колективно съзнание за формиране на нова управляваща мисълформа, която да изключва убийствата ви един друг, изключва убийствата на животните заради каквото и да е, то вие сте във възможностите си (имате силата) да утвърдите това във вашето творение. И тогава дивите животни ще станат като домашните и ще прекратят и те да убиват.

А сега те просто транслират управляващата мисълформа, която се е внедрила във вашия свят. И в съответствие със закона за избор, те просто избират между това: да убиват или да бъдат убити. Вие навярно си мислите, че вие сте приучили на нещо вашите домашни животни. Но всъщност тези животни са дошли при вас за да се защитят. Защото те не избират да убиват, но и не искат да бъдат убити. Затова и те идват при вас, при венеца на творението, към управителя на мисълформите на техния свят, с молбата си за защита и в замяна на това те са готови да изпълнят всяко ваше искане, да работят за вас, да ви развличат, да ви охраняват. Но вие и тук сте изградили взаимоотношения върху убийството. И сега те къде да вървят, къде да отидат.

Значи човечеството се е създавало изначално като колективен създател на управляващи мисълформи на проявление на нашия физически свят и е трябвало наравно да взаимодейства при творенето на този свят с Логоса на нашия свят? Това означава, че и Логоса на нашия свят влияе на управляващата мисълформа на човечеството. А това означава, че Той, като по-мощна форма на творене, би могъл да спре мисълформата за убийството. Или да я поддържа. Аз сега се опитвам да се разбера в това – единствено човекът ли е бил виновен за това, че управляваща мисълформа на нашия свят е станала мисълформата за насилие и убийство?

Пак за кой ли път, вие през цялото време продължавате да търсите виновни. А всичко е свързано. Всички вие сте свързани. И мисълтворчествто на всеки влияе на мисълтворчеството на другия. И мисълтворенето на човечеството влияе на мисълтворенето на Логоса. Това е нещо подобно на чистото платно. Ако върху него някой е положил някакъв свой ескиз, как самото платно би могло да го премахне? Тя там и ще се проявява и ще започне да се съвместява с другите ескизи и да дава други визии и нагледности, други проявления.

Вашият проявен свят – това е резултат от сътворчество на всички сили съществували на планетата, на всички форми и царства. Има транслатори на мисълформи, все едно като копиращи, възпроизводители на готови мисълформи. Като такива излизат (се явяват) минералното, растителното и животинското царства. Но има и производители на творящи мисълформи, гениални фантазьори. Тези, които умеят да измислят новото. Това е човечеството, като единен творец на управляващи мисълформи и Логоса на системата. Логосът на системата генерира управляващи мисълформи, които се възпроизвеждат от всички царства на вашия свят, от цялата природа. Вие също така частично транслирате негови мисълформи. Но освен това, вие сте и някак си като разпоредител на място. Ако Логосът на системата твори мащабни управляващи мисълформи, развива с огромни понятия вашия свят, то вие представлявате транслаторите на по-малки по мащаб мисълформи, вие измисляте в прекия смисъл на тази дума, подробностите от мисълформите на Логоса. Например, Логосът произвежда (излъчва) управляваща мисъл: водата тече. А по нататък вие със своето въображение създавате всички форми на течащата вода: реки, езера, дъждове, водопади, локви и така нататък, разбираш ли?

Но вие като колективен творец, притежавате мощта на Логоса на системата. Ако всички вие заедно най-накрая се обедините и започнете съзнателно да произвеждате (създавате и да излъчвате) колективни управляващи мисълформи, вие бихте станали равни на Боговете, вие бихте си сътрудничили с Логоса на системата на практика на равни начала, вие заедно бихте творили и по-глобални мисълформи управляващи вашия свят. Освен това, като производител на мисълформи-подробности на вашия свят, вие бихте могли да управлявате всички минерали, растения и животинското царство. Да управлявате – въобще не означава да ги подчинявате, а означава да взаимодействате за реализацията на единната цел на познанието и развитието. Но всички вие сте разединени, разделени на различни, отделни съзнания, мощността на които не позволява да се премахне колективната наложена ви мисълформа, която управлява вашия свят. Вие сте длъжни да се обедините и да започнете да развивате вашия свят в съответствие с вашия избор.

Все пак, без да търся виновни, много ми се иска да разбера. Тоест ако ние само изпълваме с подробности създадената мощна управляваща мисълформа, то кой тогава е замесен в това, че управляваща мисълформа за нашия свят е станала мисълформата на страданието, насилието и убийствата? А така иначе се получава, че този човек, който за пръв път е убил животното, точно и той отговаря за всичко това?

Това е много трудно да се обясни в парадигмата на разделеността. Вие възприемате Логоса на системата като някакво отделено от вас създание. Това е неправилно. Всички вие сте единни. Това е като дифузия. Когато в горещата вода навлиза студена, кой е виновен за това, че рано или късно водата ще стане топла? Управляващият Логос създава канавата (основата) на мисълформата. Но вие я разкрасявате. Вие я изпълвате с подробности. В нашия пример Логосът е създал понятието вода и нейните характеристики, а експериментът с взаимодействието между горещата и студената вода го създавате вие. И по нататък, създадената мисълформа за свойствата на водата се изпълва с подробности, с различни вариации за нейното взаимодействие. Какво, в този смисъл, може да направи Логосът, който е създал канавата на мисълформата? Той не може да отмени вашето мисълтворене, вашите подробности. Всичко това, което Той може – това е просто да приеме, че студената вода ще стане топла в резултат от взаимодействието и с горещата. Затова и не търсете виновни!

Тогава как да възприемаме информацията за това, че Логосът на системата Санат Кумара е създал ку(а)мари от страдания и болка?

Той не ги е създал. Той ги е поддържал, той не се е възпротиви на тях. Той не е създал по-мощна противодействаща мисълформа. Той е поддържал тази мисълформа. Той и е дал на тази мисълформа възможност да се изпълни (да се нахрани, да се развие изцяло)! Той се е потопил в нея в своето си развитие и е започнал да я изследва. Той се е подал на вашия избор. Той се е увлякъл в експеримента. Може да се приведат още множество синоними. И въпреки всичко, всички те заедно ще бъдат далеч от това, какво е било (се е случило) в същност. Може още да се каже и така, че в неговото развитие са се втурнали странични мисълформи, а когато той е открил това, е било вече късно, те вече са били завладели неговата мисълформа. Те са я оцветили по свой си начин.

На нас са ни казвали още и за участието в това и на анунаките, и на плеядинците, на сивите и на множество други цивилизации.

И такова нещо е имало. Може да се смята това за нещо като общ вирус. Когато всички вече са се заразили от една и съща болест, вече не е важно кой е бил първоначалния носител на болестта, а важното е тя да бъде излекувана. Може това да се приеме и за обща увлеченост, стремеж да се изпробват нови степени на възприятие на Божествената енергия, когато вече не е важно, кой първи е предложил това. Анунаките, които също така са транслирали тази мисълформа, са били заразени с нея в още по-голяма степен, отколкото самият човек. Но и човечеството се е подало, увлякло се е от тази мисълформа. И продължава да се увлича. Затова и няма смисъл да се търсят виновните, първите във веригата. Ако ти се разболяваш, нима за теб е толкова съществено важно, кой е бил най-първия човек, който се е разболял от тази болест? По-важното е как да се излекуваш от нея.

Но тогава се получава съвсем нерадостна картина. Човечеството е разделено на отделни творящи индивидиуми и всеки поотделно продължава да възпроизвежда управляващата мисълформа на страданието, убийствата, насилието. Отделните хора, тези които са се събудили, са успели да се откъснат от тази мисълформа, опитват се да транслират други мисълформи, мисълформи на любовта. Но тяхната мощ не е достатъчна за да може тези мисълформи да станат управляващи мисълформи на нашия свят. Получава се нещо като затворен кръг?

Всеки един от тези, които, така както вие казвате, се е събудил и е престанал да транслира мисълформата на страданието и насилието, се вгражда (влиза) в нова колективна творяща същност. В тази част на човечеството, която изпълва със своята енергия мисълформи на баланс и любов, и по този начин усилва тяхната мощ, а това рано или късно ще позволи на тази мисълформа да стане управляваща мисълформа на вашия свят. Затова и за нас е толкова нужен и толкова ценен всеки един от вас. Този, който не мисли вече с категориите на насилието. Затова и за нас е толкова важен всеки един от тези, който се опитва да се пробуди, за това и за нас е толкова важен всеки един от вас, който се опитва да помогне на другите да се събудят. Затова и за нас е толкова важен всеки един от вас, който започва да разпространява по един или по друг начин тази мисълформа, предава я на другиго, транслира я чрез средствата за информационно взаимодействие. Това и е нещо като верижна реакция, и тя е вече запусната. И всичко е вече само въпрос на време. Рано или късно това ще даде своите плодове.

СЕлена

18.01.2015 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/50-3

Забележка от преводача
: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

превод Иванов Иванов

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1831 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.01.2015 11:59
Любов - Мечта - Любов !

Не може нищо да спре Любовта -  тя е като тревичката, която и насред асфалта си пробива път.
Любовта е Светлината, която Бог Е и отдава навсякъде, като Енергия на Съзиданието и Творенето.
Любовта е Вяра, тя никога не се отказва, тя упорства до пълна победа. Тя е тази, която се подкрепя от най-възвишените и могъщите, и те с нея сътворяват, пазят и утвърждават Волята Божия.
Любовта е Надежда - тя грее неугасваща никога, може да я мачкат, скриват, потъпкват, но тя пак блести и не спира никога, защото тя е Светлина и друго не може да бъде.
Любовта е Знание, защото тя свързва Първоизточника на всичко, което Е било, Е и ще бъде с всяка частичка, която е в Него, а Той е цялото Знание за всичко и всички - Висш Разум изпълващ и изпълнен с всичкото и с нищото.
Любовта е Прошка - тя не може да съди, да отхвърля, тя разбира, тя приема, тя съчувства.
Любовта е Енергия - тя зарежда, пречиства, вдъхновява, възвисява и криле за полет дава.
Бъдете Любов, но Любовта на Бога !

Светлинни Същества, свързани с теб завинаги и сега.

чрез Деляна Ангелова
22.01.2015 г.


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1550 Коментари: 0 Гласове: 1

Крион чрез Лий Карол – Следващите три години

Отава 30 ноември 2014 г.


Приветствам ви скъпи мои!

Аз съм Крион от магнитната служба. Това е безопасно място. И заедно с тези, които са дошли с мен ние създаваме енергия на това място за да ви затворим вас в обвивка на любов, която вие ще чувствате като нещо нежно и това ще проведе информацията, която ние носим тук!

Информация съвършена и синхронизирана с помощта на любовта на Бог към вас! Това няма да бъде твърде дълъг ченълинг, но това, което аз искам да направя, то е да ви дам на вас интензивност на информацията!

Скъпи мои, ние ви преведохме през времето на разкритие на новите потенциали от енергия. И ние ви давахме всичко, което е нужно тогава, когато това ви беше необходимо на вашия път, започвайки от 2010 година!

Описвайки опита от 2012 година и давайки ви да знаете, че няма от какво да се страхувате. В 2012 година ние ви разказахме за рекалибровката, а в 2013 година ние ви помолихме да не се страхувате от тези промени. Когато вие достигнахте до 2013 година, ние ви казахме, че има задръжка на енергията 2013 година и някои от вас все още се намират в процеса на рекалибровка!

Енергиите не следват календарните години!

И ние се каним да ви дадем още и потенциалите за следващите три години. Четири неща се гласят да станат доста бързо! Има енергия, която завършва в течение на следващите години и това е енергията на вашия процес на обновяване, скъпи мои човешки същества!

Три години на вас ви се дават, за да можете вие да започнете да използвате тези други енергии, и вие ще имате време за това. Това е критичното време за обучение на Старите души!

Тези изменения са дълбоки и вие ще трябва да ги видите и да ги осъзнаете достатъчно бавно. Да изучите това, което те ви носят. В течение на тези три години Новата парадигма ще си заеме своето почетно място.

Квантовите астролози, намиращи се в този момент в тази стая, ще могат да виждат това на своите графики, благодарение на своята дълбочина, акуратност и усещане за истината!

Дайте отначало да изследваме съвпаденията с нумерологията, за да може и вие да видите, че цифрите показват това което е! Отново ние определяме 2014 година, като година номер едно! Точно това и е първата година – 2014 – година за потенциалите на Новата човечност! 2013 – беше година на рекалибровката, година за свикването към изместването на всичко това, което може да се случи, година на свикването с това, че вие преминахте отметката на прецесията!

Това беше реално настояще и вие започнахте да чувствате това. 2013 беше трудна за някои, беше година на самоанализ. Възможно и за някого тя да е била и година за обучение, възможно е за някого да е била година на оздравяването му.

В 2014 започна процес и затова и я нарекоха номер едно, точно сега и ние определяме и още три години.

Три важни години поради това, че се променя парадигмата. И така ние ги назоваваме – година втора (2015), трета (2016) и година четвърта (2017) – са следващите идващи години!

Сега вие може вече да погледнете на нумерологията на всяка една от тези години и да видите отблясъка на определени неща!

Две – това е дуалност.

Три – каталитичен.

Четири – най-накрая все пак структура.

Когато вие ги съберете заедно вие ще получите девет – това е завършек!

Тези три години завършват цикъл за човешките същества, особено за Старите Души. Те (енергиите на трите тези години) също така завършват цикъл за другите човешки същества на тази планета, които не представляват Стари Души. Вие ще видите това!


Какво означава всичко това?

Човешкото съзнание започва да се измества към все по-голямата скала: на пътя от това, което беше – към това, което ще бъде и недейте очаква просветленост от цялото население в течение на тези три години, скъпи мои! Аз ви говорих на вас за изместването, което ще има проява на планетата в Основния Енергиен Поток в края на тези три години. Ние говорим за годините 2015, 2016, 2017! Аз започвам да ги получавам тези енергии и за вас няма да бъде никаква изненада да се доберете до девет! И ето и още нещо, което аз искам да ви кажа. Ние нарекохме синхронични съвпаденията на номерата – „всичко или деветка”.

Девет – това е завършване натиска на старото.

Това трябва да покаже, че тези три години, които настъпват представляват за себе си нещо велико. Когато вие видите деветки в много различни места, вие ще започнете да разбирате, че това е завършване, завършване на цикъла на обучение. Вие ще започнете да натрупвате тази енергия на пъзела загадка и в течение на три години, под неговата тежест ще си спомните как да се движите по нататък.


Сега аз искам да разгледаме старата и новата парадигма заедно с вас, за да може вие да видите за какво говорим!

Старата парадигма на съществуването на Старите Души на Земята – се състои в следното – вие натискате, например: против Америка, която не съвпада с вашата парадигма и където и вие да отидете, и каквото и вие да правите, вие натискате! Вие натискате против „общественото” мнение, вие натискате против семейството… работници, които работят основно с основните религии на планетата, всички тези неща, които се намират вътре във вас, и всичко това, което вие правите е, че вие натискате. Едно от нещата, с което вие ще трябва да свикнете, това е новата парадигма. Следващите три години представляват от себе си тройката!

Тройката – това е катализатор.

Затова и скъпи мои, енергиите на завършването ще излязат от третата година и те ще бъдат каталитични. Става дума за това, че тези енергии ще променят всичко, което се намира наоколо!

Трите години катализират Енергиите на Старите Души в Нова Парадигма. И вие ще започнете да виждате и да вярвате в това, за което ние ви говорим. Това е времето да се отива и да се работи!


Какво е това Нова Парадигма?

Никакво натискане (налягане, насилие) на нищо и над никого!

Скъпи мои, аз искам да ви разкажа за това, какво идва сега, и че това не следва календара. Не очаквайте, че 01.01.2015 в останалите хора ще има изместване, (промяна)! Това работи по различен начин за всеки един на планетата, но това дава потенциал за много други!

Вие вече не сте длъжни да натискате върху това, което е отвън в този смисъл, че нищо не трябва да се подобрява чрез конфликт!

Колко живота вие сте преживели, в които всичко това, което сте правили – това е било натиск против старата енергия. И всички записи идват до вас от предишните ви животи в този живот, примерно така: всички животи, всички животи, всички животи – съпротива и натиск….

Вие как мислите, колко време ще ви отнеме, за да промените това, което аз наричам „психозата на Акаша” (натрапващо се повторение на едно и също нещо)? Всичко това, което вие го привнасяте от своя Акаша, вие го очаквате да го получите отново! Но точно това и е нещото, което вие ще трябва да пренапишете днес! Това ще бъдат три години за пренаписване на старата „Акашова” парадигма, с „Акашовата” парадигма във вас самите от другите ви животи, проведени в опит да се движите напред с метода на натиска!

Това и е причината за вашата ниска самооценка, твърде дълго случваща се и създаваща тази енергия на натиск вътре във вашата стара душа. На вас всичко ви е наред, скъпи мои – това е просто кулминацията на натиска на старата енергия, която натиска обратно върху вас!

И сега вече вие с това наникъде няма да можете да се придвижите!

Колко години на вас ви се налагаше да преминавате това, за да се събудите внезапно и да кажете : „ето го отново”! Има част от вас, която знае как умело да натиска, за да продължава да се връща назад, преди да вземе решение – не натискай повече никога!

Защото вашите стари енергии не са били лоши

Не е важно доколко сияе светлината, вие пак може да кажете, че всичко е все още жадност и корупция в правителството и даже ви се струва, че все още има заговор против моята Светлина! Ако вие продължавате така да мислите, то вие сте прави, и именно това става сега с вас (вие сте заседнали в конфликта и търсите изход от него).

Така новата парадигма се събужда в течение на първата, втората, третата години, канейки и вас да разделите с нас това велико придвижване (изместване). Вие преминахте тази отметка (белег) и вие знаете: нещата започват да се движат в друга посока.

Но ако в продължение на стотици животи вие сте били съсредоточени върху това, да натискате колкото си може по-силно само в определени посоки, то навлизайки в тези три години, направете същото, но с новата парадигма (сега вече това ще работи за вас)

Ние ви описахме програма, с какво вие ще трябва да свиквате и аз искам да ви кажа следното: старите енергии умират. Те трябва да си отидат. Това е изместването. Те не могат сами да се самоизместят. Те просто си заминават. Помъничко, помъничко – едва, едва човешкото съзнание ще започне да се самонаблюдава и ще започне само да изчиства (пречиства) себе си. Какво съответства и кое не съответства, не става, не прилича - ще стане културна мъдрост и духовно поведение.

Вчера, през изминалата нощ, ние ви казахме на вас в ченълинг, това, на което ние вас ви учихме през миналия януари и това бе следното… (Крион се основава на предишен ченълинг за равносметката на 2014 година, който все още не е преведен) – става еволюция във вашата собствена човешка душа, това е нещо подобно на развитието при децата на детската площадка, които в продължение на столетия скачат един срещу друг, бият се, събират се в банди и се опитват да докажат себе си в живота по свои си начини!

И вашите души – са като деца, израснали на това място и станали млади възрастни!

Това е за нещата, за които ние ви говорихме предната нощ – това и е част от новата парадигма, това изместване, което се задава! Зрелост, Мъдрост в поведението! Толерантност и състрадание. И това идва бавно. Но това, което ние не казахме предния път: заедно с тези изменения си заминават старите енергии и тази система заменя сама себе си с нещо, което вие не очаквате!

Нов инструмент.

Новите енергии на тази планета започват да стават все по съответстващи на вашите креативни съзнателни способности. Нека да опитам да перефразирам, моят партньор ще направи това по-добре, вие ще получите помощ! Това е нещото, което ние установихме по-рано, ние ви дадохме на вас времева (временна) линия! Използвайте две, три и четири и започнете да замествате, да се пренастройвате и да се синхронизирате, вместо да натискате върху старите енергии. Вятърът ще духа в гърба ви!

Нещата, които вие се опитате да направите, ще работят единствено ако вие се избавите от парадигмата да очаквате неуспех и вие ще видите това. Аз искам, вие да започнете да очаквате успеха, когато вие имате работа със семейството си, когато вие имате работа с други някакви неща на тази планета. Очаквайте успеха и в работите, които до сега с години не сте могли да завършите, включително и следванията на свои страсти или построяването на определени проекти. Аз говоря с хората в тази стая, които пишат книги. Вие не знаете, откъде идват вашите находки, вие не знаете как сте ги видели, вие не знаете как сте направили това. Е и какво от това?!

Но всичко, което вие призовете в новите енергии, ще създава съвместно със всички заедно с вас синхронност, ще върви заедно с вас и ще създава промени – това прилича на взаимообучение (на новия човек и новите енергии)!

Дотолкова доколкото вие възнамерявате (нещо си), вие изпращате сигнал към място, което вие даже не знаете, че то съществува на тази планета, за това обаче знаят енергиите на Гая, които работят специално за вас и предвижват всичко това напред.

Някои от вас ще успеят да видят това и ще работят с него, а други няма да успеят, защото това доста трудно се променя!

Извинете ме, но колко още животи вие трябва да продължавате да натискате, за да видите, какво създава това?

Усещането за това, че не всичко е достатъчно добро, че ти никога до никъде няма да стигнеш, за какво е всичко това, ооооооооо… Защо използваме старата риторика и старите енергии, когато старите души седят тук с чудесата в джобовете си?!

Скъпи мои, единствени в тези смутни времена, единствени, които ще започнат да търкалят тази топка, тези единствени, които слушат това послание. Вие ще започнете да получавате сътрудничество в тези места, в които вие ще имате нужда, за да може помощта да дойде по най-добрия начин за вас. Това ще бъде изпълнено със смисъл за някого, а за друг някой – не, но това време е вече тук, това вече се е случило с вас! Капсулите на времето започват да се разкриват и да пропускат навън информацията, която трансформира самата себе си в решетката (на планетата), която реално ще подобри вашето самочувствие в себе си.

Магнитната кристална решетка на Гая.

Тези решетки (електромагнитната и кристалната), които ние обсъждахме и говорихме за тях преди, създават нова активност на планетата; това е нещото, което ви помага, това са тези инструменти, които живеят заедно с вас. Те знаят за новите номера, те са тук заради това, да помагат, да поддържат, да работят! При условие, че вие вярвате в това!

Това е все още свободен избор, скъпи хора и вие решавате, какво вие се каните да правите с това. Капсулите на времето ще станат още по активни в годините две три и четири (15-16-17) и някои от вас ще почувстват това до такава степен, че ще кажат: „аз имах невероятно щастлив момент, удар, успех, лъки страйк!”.

Това е нещото как старите енергии говорят със синхронността на съзиданието – толкова много откровения има за всичко старо.

Към завършването на тези три години старото ще бъде завършено за вас, ще бъде създадено новото и поставен нов фундамент и това въобще не е случайност. Вие ще видите как едното се различава от другото и що за неща са това, които вие ще може да създавате!

И тогава Стара душа, ти ще разбереш, заради какво си дошла тук. Слушайте (чувайте) това, към което сега действително трябва (си струва) да се вслушвате. Вашата нова действителност е Реална!

Защо сега вие сте в креслата? (на семинара или пред компа)

Вие какво искате?

Стари души, ако вие сте останали на тази планета, за да играете по нататък, ако вие се каните да работите с този пъзел, вашата болезненост на никого не е нужна.

Аз бих искал съвсем набързичко да пробягам по тази тема! Вие не сте дошли тук за да ми се разболявате (да боледувате)! Доколко вие бихте могли да бъдете балансирани, за да наредите своя пъзел, ако вие сте се оказали разстроени ( в смисъл – боледуващи), което при вас се е случило като „клетъчно разстройство”! Вашите тела следват вашия избор, и те приемат участие в играта, и е дошло време да се погрижим за това. Част от това, за което ние ще говорим сега – това са най-висшите, най-чистите, изцеляващи енергии, които вие ще принесете в своето тяло и вашето Вътрешно ще вярва за първи път, много внимателно за всичко, което вие ще му кажете!

И вие ще почувствате всичко това в течение на тези години: две, три , четири. Аз искам, вие да започнете да си говорите с клетките на вашия организъм силно, провъзгласявайки (произнасяйки) афирмации за красота!

Аз искам, вашите афирмации да започват с „Аз”, а не с „аз искам” или „аз съм заслужил”. „Аз” – е това духовно в мен, на което реагира всичкото мое Вътрешно!

Аз – съм здрав!

Аз съм това, което Аз съм!

Аз – съм майстор!

И всичките тези „Аз” които ти там си, вашето Вътрешно Духовно ги събира и ги използва тях като инструкции за тялото и запуска процесът на пренастройка, за който ние говорим с вас десетилетия. И едва сега вие започвате да чувствате енергийната поддръжка. Това вече сте не съвсем точно вие, но за сега все още сте! Това сте вие, като управител, и вие сте този целия остатък от енергия, който ви тласка, който ви помага!

Перспективата на най-близкото време – тласкайте енергията.

Бъдете по-специфични. Времето идва, но аз искам да ви покажа това в перспектива. Вие това не сте го чували по рано, тъй като по рано вие не сте били никога тука. Да, това е реално и 25 години аз ви давам това същото съобщение, само че с различни думи.

Вие имате вече контрол над своите дела и вие можете да живеете по-продължително време, така както ви казвах, а вие го очаквахте! И внезапно ние започваме да ви даваме на вас информация, как това да се направи. Информацията ви казва това, че вие имате вече помощ и всичко това е в новото време. Мислили сте си вие за това, че в тази нова реалност вие ще правите това сами, е мислили ли сте?

Ако вие все пак нещо си сте правили, то вие просто сте копирали или сте правили като огледален образ това, което вие сте правили преди цели векове. А това вече не са нови енергии и в това е разликата. Лечителят се намира в стаята, слушайте внимателно.

Това което си отива като стара енергия, си отива поради това, че е работило в старата парадигма – разбивало е стените по пътя на основния поток; сега обаче енергията на планетата започва да става приемана в много по-грандиозен мащаб! Тези сили ще бъдат построени на въвличането на духовната логика на разглеждането и на състраданието. Ще има повече приемане за възможност на нещата, които не съответстват на четири (кубическата матрица на 3D) и са несъразмерни с основната човешка мисъл (дуалната логика).

Всичко това говори, че на вас ще би бъде необходимо едновременно да достигнете измененията, които стават от ваша страна и да натискате вътрешните врати, за които вие си мислихте, че са затворени за вас завинаги! И въобще не се учудвайте, ако някой от другата страна на врата ви я отвори, тази врата която вие сте натиснали. Ето така ще се усеща!

Сега слушайте! Всички вие имате способността да разгледате, какво вие ще направите своя следваща крачка, получавайки едновременно подсказки от 100 сигнала, които вие ще получите отвън и около вас и те ще дойдат от Духа. Използвайте по друг начин това, което вие сте правили винаги: на натискайте навън, налягайте върху своята вътрешна врата. Това също така вече се е променило!

Обикновено, ако вие натискате върху нещо си, то, то се съпротивлява, прекратявате да натискате – то замира! Сега не прекратявайте и продължавайте да натискате върху това винаги, опитайте и натиснете това и утре и на следващия ден. За да може да видите: може би и краката ви вече са се сменили….

Ние ви давахме тази информация в предишните години, а човешките същества я следват после линейно: те опитват нещо си и ако при тях то не се получава, те никога повече не се връщат към това нещо си. Сега опитайте още веднъж!

Вашите остарели идеи се състоят в това, че ако веднъж не се е получило, то това означава, че няма да получи никога! Това обаче е линейно мислене. Ако вие чувствате съпротивление – почакайте малко, натиснете после! Възможно е вие да започнете по някакъв друг начин. Чакате докато се отвори вратата. Тя ще се отвори.

Скъпи мои, възможно е аз да разговарям с вас твърде зашифровано. Сега ще ви дадем други инструкции.

Същността на този разговор се състои в това, че вие получавате помощ от енергии, които на вас ви помагат и ви откриват новата парадигма. Те са преминали тази промяна заедно с вас и са започнали да работят по-добре.

Стари души, аз искам вие сега вече да се научите да правите това заедно с тези изменени енергии – работете с тях!

Някой ще бъде много успешен, а някои за сега не чак толкова, и тези при които веднага няма да се получи, просто ще продължават да чакат и да поучат още малко. Това ще заеме още някакво време да се разбере, как да се работи с още по-променилите се енергии, защото енергиите през цялото време се променят и през всичкото време сега вече те ще бъдат изменящи се!

Как ние можем да опишем това за вас?

И когато днешното съобщение завърши, Крион ще бъда ли аз този, който ще бъде успешен? Някои – да, а някои – не, Духът не знае това. И аз не мога да ви дам на вас нов ченълинг на тази тема.

Защото един от атрибутите на новите енергии – това е постоянното изместване (променяне)! Какво количество от вас са готови за тези измествания сега?

В новата парадигма мисленето е доста сложно.

Някои могат да бъдат културно зависими, техните мисли да носят условности от тяхната култура, за която те искат да се държат. Ще им някои нации, които да се движат към това освобождаване далеч по-бързо отколкото останалите.

Това ще стане явно, разбираемо и някои родове (народности) ще намерят това за доста по-леко, отколкото други! А що се касае относно теб? Ще приемеш ли ти този тип изместване? Или ти ще напуснеш тази стая със своето старо, същото си това съдържание?

Аз сега разговарям с тези Стари Души, които служат в тези национални групи и едновременно разбират, че всички вие на планетата имате равни възможности да пренапишете тази реалност, която вие познавате сега!

Заради това, да влезете сами в това ново пространство на взаимоотношения, носейки в себе си изменените енергии, които ви помагат да изградите този свят; които носят светлината на съзиданието за вас и за другите на тази планета.

Бутайте топката пред себе си, говорейки с вашето духовно Вътрешно имайки способностите на лечители, заради които вие сте дошли в това ново пространство

Вие – сте тези, които създавате ситуационни изменения, които са изпълнени с прост и ясен смисъл, които са логични и разбираеми, които вие сте ги измолили!

Извод от всичко гореизложено!

Вие правите нумерологията, вие виждате смисъла на това, вие виждате че енергиите са прави, и дори и математиката е на ваша страна. Сега е правилното време! Това е началото на цялото време! Година номер едно на практика завърши (2014)!

Годините 2-3-4 представляват цикъл от три години, без това да зависи ще бъдем ли ние част от това или не, и вие самите знаете, че затова няма как да има осъждане! Ако вие казвате не на новото – това си е лично ваш избор!

Но за някого – това ще бъде Нов път, на който вие вече сте стъпили и правите нещо, и това е нещото заради което сте дошли тук, това е нещото, което вие сте дошли да направите! Аз искам вие да видите това съвсем ясно!

Всичките тези животи, които вие сте преживели, са достигнали до момента, на който вие му казвате пълна Изнемога и сега чак това има някакъв смисъл.

Ние ви даваме инструкции, ние ви казваме, че вие имате вече помощ, ние ви говорим за това, че Капсулите на Времето се отварят за това, че вашето Вътрешно започва да ви слуша!

И ние ви казваме как да преминете процесът на оздравяване и заживяване. Някои в тази стая специално са дошли да чуят за това, вие знаете, аз говоря с вас!

Скъпи, с някого от тези, които ще слушат по нататък или ще четат тези редове, аз също така водя с вас специфичен разговор сега! И всичко това е защото аз знам, кой слуша или чете тези слова!

Всичките тези неща се събират заедно по един съвършен начин, събират се за всеки от вас по съвършен начин в Любовта на Бога, ако вие им позволите да пристигат!

Не натискайте твърде силно, ако усещатe съпротивление, но никога не прекратявайте да натискате върху тази врата, зад която вас ще ви приветства Духът!

Това беше съобщението за този ден.

Великолепни победи ви желая на вас , скъпи мои!

Така да бъде!

Крион! – Ottawa – 30.11.2014.

превод Иван Иванов

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 3532 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.01.2015 09:32

КРИОН. „ВРОДЕНОТО (тяло)” е вече отворено (открито)

Този жив ченълинг е даден в Портланд, щата Орегон в събота, 22 ноември, 2014 г.

ВРОДЕНОТО Е ОТКРИТО (отворено, задействано)

Лий Карол: „Всички ние ще трябва да препрочитаме това съобщение по няколко пъти, защото в рози ченълинг се разкрива едно от базовите изменения ставащи в новата енергия. Възможно ли е такова нещо – в старата енергия вашето „разумно (ВРОДЕНО) тяло” да е било програмирано така, че то да създава това, от което вие повече не се нуждаете? Това и е темата на този ченълинг и това засяга тази стара програма… която влияе на всеки един от нас! Дошло е време да се препрограмира всичко това!”

За да помогнем на читателя, този ченълинг беше преработен (от Лий Карол и от Крион) за по-доброто му разбиране. Много чест се случва така, че тези енергии присъстващи в живия ченълинг и осигуряващи особения род информация, след това не попадат в напечатаната страница! Така че получете си удоволствието от това допълнително послание, дадено в Портланд на 22 ноември, 2014 г.!

Приветствам вие скъпи мои! Аз съм Крион от Службата по магнетизъм!. Днес на мен ми се иска да разкрия пред вас една твърде важна система, при това по начин, по който ние това до сега не сме правили! Нека да наречем тази информация „Начало на информацията за Вроденото”. Тази тема ние вече сме я обсъждали и едно от нашите предишни послания се наричаше „Тайнственото Вродено”. Освен това ние вече давахме някои атрибути на вашето тяло и днес ние искаме още повече да разширим и да допълним тази информация!

Великолепното Вродено

Скъпи Мои аз искам да ви разкажа за този процес във вашето тяло, който представлява не само тайнствен, дотолкова доколкото той се случва не в тримерността, но и е достатъчно неуловим, тъй като вие дори и не можете да го определите! Той обаче представлява ваша принадлежност, дотолкова силно, че в същност точно това и сте вие! Вие може да попитате „Абе Крион, как пък може да има нещо такова, вътре в мен да съществува нещо, за което на мен да ми е съвършено неизвестно?” В отговор аз ще мога веднага да ви кажа , че вашата ДНК все още работи с непълната си мощност и в това се състои отговорът на този въпрос! Вашето съзнание все още не е синхронизирано с реалностите на някои неща, работещи по един доста особен начин вътре във вашето тяло. Но в крайна сметка до вас ще достигне ясното разбиране за това. Пребалансирането на човечеството ви води към развитие на Духа вътре във вас и в дадения ченълинг ние мислим да ви разкажем за всичко това малко по-подробно.

За начало дайте да идентифицираме Вроденото! Какво прави Вроденото (разумното тяло) такова тайнство за нас? Това е, че то не представлява функция на мозъка! А още и това, че то извинете, е една от малкото системи на вашето тяло, която не е централизирана! На вас ви трудно да си представите всичко това. Тази система за сега е все още не открита и за това за нея няма точно определение в медицински смисъл. Но тя започва да се проявява все по-очевидно и по-очевидно!

Не е никак лесно да се обясни това, какво представлява във вас вашата ДНК! Трилиони молекули на вашето тяло са постоянно свързани една с друга посредством комуникация, през цялото време и непрекъснато! И всичко това би трябвало да ви наведе на мисълта, какво прави ДНК-то! Откъде твоето тяло ще разбере за това, какви клетки на него са му необходими и на какво място? Точно това е Вроденото, и то отговаря за всичко това, от самия момент на твоето раждане. Може да се каже, че ДНК – това е истинният езотерически център на управление! Това е поле, обкръжаващо трилиони частици от твоите ДНК, което познава себе си като едно едино цяло. Посредством това поле всичките ви ДНК работят заедно, като единна система и тази единна система се нарича Вроденото. Тоест може да се каже, че комбинацията на всички клетъчни ДНК заедно, се разглеждат като едно едино цяло, наричано разумно тяло или Вродено! То е децентрализирано! Няма такъв специално отделен орган или жлеза в тялото, която да отговаря за Вроденото. Тази система на разумното тяло обхваща всяка отделна част от твоето тяло!

Почти толкова неуловим, но известен на вас вече способ представлява способа за намиране на решения с помощта на Вроденото, когато вие се възползвате от мускулното тестване или от кинезиологията! Има много начини за неговото прилагане – почукване, разговор с тялото, разшифровка и много други. Всички тези системи ви дават това, което ние бихме нарекли обратна връзка от разумното тяло! Всичко туй се прилага особено успешно за това, за да може да се разбере, какво иска да ви каже на вас разумното тяло! За тези, които са усвоили вече тези процеси, абсолютно точно вече им е известно, че те се обръщат към „разумното поле” в своето тяло! Това – е поле представящо ДНК като единно цяло, а не като отделен орган или жлеза, или дори мозък!

Вроденото – това е разумна дублираща система

И първото, което на нас ни се иска да разкажем на теб за Вроденото, е туй, че това е разпределена по цялото ви тяло система, на която и е известно „много повече”, от колкото, когато и да е било, от която и да е било друга система на тялото, например нервна система или мозък! Вроденото е навсякъде, където има ДНК, във всяка една форма в която съществува ДНК! То е уникално –ТО СИ ТИ!

И така, както аз вече ви казах, за медицината това става все по-очевидно, те наблюдават това отново и отново, но те не разбират това! Позволете ми да ви преведа пример. Когато в резултат на тежък нещастен случай в човека има доста сериозна повреда на гръбначния мозък, то тази повреда е завинаги! Ние вече разказвахме за това и ние ви казахме: „Нима не е странно, че гръбначно мозъчните нерви не възстановяват своята връзка и не зарастват отново?”. Всичко останало в организма е програмирано за регенерация, но в тази област клетките не се възстановяват! Отрязаният крайник може да направи това, но нервите на гръбначния мозък не възстановяват връзката си! Ние ви разказвахме също така, че ще дойде време, когато такава регенерация ще може да се случва, и за това, че всичко това ще стане част от този еволюиращ Човек, който ще бъде в бъдещето. Но дайте да поговорим, как стоят нещата с всичко това сега!

Представете си такава картина. Да кажем вие познавате или сте видели човек с парализирани крайници. Този мъж или тази жена в инвалидно кресло не може да движи нищо освен главата си. И макар и при него да са повредени повечето от нервите на неговия гръбначен стълб, които осигуряват всякакво движение въобще, но при това в тялото все пак продължават да работят тези неща, които зависят от отрязаните от мозъка сигнали. Сърдечните мускули продължават да се свиват дори и на вас ви е известно, че точните синхро-импулси на сърдечните свивания идват от мозъка. И какво означава това по вашему?

Науката има отговор на това, но единствено по отношение на сърцето (за това ще кажем малко по-надолу), това обаче се продължава и също в хранителната преработка, и в репродуктивната функция, при това не се прекъсват и болшинството от другите функции в тази част на тялото, която е разположена по-ниско от шията! Макар и мозъкът да не изпраща сигнали нататък! Как вие ще обясните това? Медицината наистина има доста добър отговор по отношение на сърцето, тъй като те наблюдават основно него през цялото време! Те казват, че сърцето може да бъде автономно, че то продължава да бие с помощта на специални клетки от синусно-предсърдечния възел! Такова е тяхното описание на Вроденото! При това те наблюдават дълбоко дублиращата система по време на работа.

Това е – дублиращата резервна система на ДНК-полето, която запазва живота (пази) ви. ДНК- полето на вашето тяло в същност е съединено с мозъка и сигналите продължават да се отправят по квантов път (без проводници). Синусният възел – това е тази антена от нервни окончания, която продължава да „улавя” сигналите, предавани от мозъка, посредством полето! Той е дотолкова добре устроен за това, че дори и мозъкът да е мъртъв, този възел все още някое време „помни” синхро-пътечката на импулсите, подобно на работата на батерия с непрекъснато захранване. Толкова голяма е мощта на Вроденото!

Спомняте ли си, че вашето квантово поле на ДНК през цялото време е свързано с цялото тяло дори и ако вашият гръбначен стълб е нарушен. Мозъкът продължава да изпраща сигнали, ДНК-полето ги получава и ги насочва към мускулите на сърцето, към процесите за обработката на храната – във всички други области, освен в мускулните. Много ви моля внимателно да погледнете на тази странност в тялото, чрез ситуациите на травми в гръбнака, и вие ще видите, че аз съм прав! Така че пред вас пред очите ви имате реално доказателство за този феномен!

Вроденото ви разумно тяло, ще ви съхранява живота дори и да са прекъснати проводниците, които ви съединяват с мозъка! Вроденото е далеч по-разумно, отколкото това, което вие смятате за орган на оживяването, от мозъка! Мозъкът – това е един огромен компютър за оживяване и съществуване. Той ви осигурява на вас способността ви да бъдете тук. Но той не е толкова разумен. Той дори и не може да ви предупреди, ако изведнъж във вашата кръв се появи страшно заболяване. Но Вроденото може!

Единото Вродено

Настана време да помислим за вашата ДНК, като за едино цяло, а не като за трилиони частички! Науката не признава дори това, че ДНК могат да установяват комуникация помежду си, но тя е длъжна да прави това, дотолкова доколкото вашето тяло трябва да разбере как става това! И ето в какво се състои красотата на това, на което ние ви учим: материалното тяло, управляемо от мозъка, започва да прокарва мост към Вроденото. Този мост ще бъде положен чрез интуицията и в крайна сметка, той ще доведе до това време, когато вие сами ще станете собствените си целители – интуитивисти! Вие не само изключително леко (лесно) ще разбирате за това, какво става във вашите вътрешни тела, но и ще придобиете далеч по високо разбиране за енергиите на вашите Акаши!

Във Вроденото има особена по вид програмираност! И вие ще трябва да разберете, за какво е програмирането, дотолкова доколкото с идването на сегашните нови енергии е дошло време вие да пренапишете тази програма съвсем по друг начин!

Програмираност за оживяване

Ако човешкият мозък е програмиран за оживяване на материалното тяло, то Вроденото е програмирано за духовното му оживяване. Вие ще попитате „А в какво се състои разликата?”. Материалното телесно оживяване – това е вашата възможност да се откъснете от преследващия ви тигър или да намерите храна и подслон! То ви снабдява с логика за това, да може вие да сте наясно с тези неща и с останалите неща в живота. Духовното оживяване – е съвсем друга работа и тя е твърде езотерична. Това е един доста по сериозен вид оживяване. То предвижва духовната еволюция на човечеството и осигурява работа на вашата ДНК на по високите нива. Хайде да се опитам да го разясня…

На Вроденото му е известно това, което са знаели древните. На него му е известен грандиозният план. Нали самите вие разбирате, че то се намира в комуникация с Висшето ви Аз. На него му е известно, колко дълго човечеството ще пребивава на тази Планета, преди то да бъде в състояние да приеме решение и да се придвижи в посоката на планетарен випускник. На Вроденото това му е известно; и на вашата ДНК това също така и е известно. Каква е главната директива на Вроденото? Тя се състои в това, да се прави за вас всичко възможно, предоставяйки ви се множество шансове за свободен избор, осигуряващи вашето пробуждане и по този начин, да се позволи на човечеството да премине през моста от простото изживяване до движението в статус на възнесена планета. Това е главната директива!

Духовното изживяване представлява потенциал за еволюция на Земята и всичко е завързано около това, всичко е проектирано за това. Вроденото е проектирано така, че да ви тласка вас напред по всички всевъзможни начини, в пределите на системата на свободен избор, в посока на духовното осъзнаване. Това е нещото, за което е предназначено Вроденото. Вие виждате, доколко грандиозен план стои зад всичко това. Вие притежавате вградена навигационна система, предназначена за това, да ви бъде помогнато да положите маршрута за реализация на вашето начало!

В хода на този процес, Вроденото също преминава моста към химията на материалното тяло, но по съвсем друг начин. Вроденото отговаря за спонтанната ремисия, за внезапното оздравяване. Сега вече вие знаете от къде идва това. Наистина ли вие си мислехте, че това става от мозъка? Как може да стане така, че болестта да изчезне от човека за миг? Нима това е възможно, материалното тяло, в един момент да пречисти себе си от нещо си, когато е толкова силно дебалансирано? Нима съединителните тъкани могат да израснат в такъв ускорен темп, че това да доведе до изцеление почти в един миг? Аз всичко на всичко ви описвах само това, което не еднократно са наблюдавали в болниците отново и отново! Те са правили рентгени на тези спешни случаи и са проверявали данните, и са им правили химически анализ. И те биха могли да кажат, че няма никакъв път, за да може това да стане по някакъв нормален начин. За тези, които са по-духовни хора, това би трябвало да бъде чудо! За тези, които се придържат все пак към по-научната гледна точка, това си остава необяснимо. Това е то – чудото Вроденото! Това е туй – че вашето собствено тяло ви съхранява живота. Това е – една дълбока чудесна дублираща система.

Такава е мощта, която вие притежавате. Когато Вроденото започне най-накрая да строи мост към телесното-Аз, тогава това човешко същество, такова каквото вие го познавате днес, ще изчезне. Този, който ще заеме неговото място, ще има достатъчно по-голяма продължителност на живота, способност към самовглъбяване и дори и умение да изгражда загубените си крайници. Ето как е било замислено и проектирано, скъпи мои, и всичко това трябва да добива вече смисъл за вас!

Програмираност. Вроденото със старата енергия…

Сега когато вие вече знаете, какво е това Вродено, дайте да поговорим за това, за какво е било програмирано то в миналото! В Първа книга на Крион (1993 г.) аз ви разказах за това, за какво е отговаряло Вроденото. Аз ви казвах: „Дошло е време да се откажете от вашата карма”… Кармата, това е енергия, която вие носите със себе си, като резултат от опита си в миналите си животи, вкарана през завесата във въплътяващото се тяло. Това е енергия на незавършената работа! Това и е кармата! Тя е истинска и в старата енергия тя беше необходима.

Тя се намираше в ДНК и Вроденото я управляваше. Затова и когато аз ви говорих, вие да отхвърлите вашата карма, аз говорих за това, че вие сте длъжни да разговаряте със своето тяло и със своите клетки. Когато ти правиш това, просто кажи: „Аз приключих с енергиите на миналото. Аз изхвърлям всичката моя стара карма, аз започвам движение напред!”. Това бяха първите инструкции от мен за този процес, който пресича моста от телесното-Аз към Вроденото. Ние говорихме, всеки да се възползва от чистото намерение!

Клетъчната промяна не става автоматично

Чистото намерение се адресира към твоите клетки по особен начин, който е толкова чист, че тялото го възприема като истина и действа въз основа на това. Именно по този начин се снема кармата! Тялото те вижда като управител, който то е длъжно да слуша и действа така, както е твоето указание. Сега аз искам вие да видите това, за което не беше говорено много години и сега вече е дошло време да бъде разкрито. Аз искам, вие да разберете, какво означава това, затова отначало ние ще ви представим логиката. Всичко, което задава програмата за тялото, напълно се регулира от свободния избор. Ти имаш избор – да изпълниш инструкциите за оживяването, идващи от твоя мозък или не! Ти имаш свободен избор – да вярваш във верността на даденото послание или не! По този начин, в тази нова енергия езотеричният избор няма как да дойде автоматично от твоето тяло. Свободният избор означава, че ти си длъжен да се обърнеш със запитване, за да приложиш своето божествено съзнание за това, да дадеш указание на Вроденото да се движи вече в новата енергия! Означава ли това, че когато ти, представляващ стара душа, попадаш в новата енергия, където кармата повече не е нужна, то Вроденото трябва само да я отхвърли? Отговорът е – НЕ! Вроденото очаква твоите указания и изместването (промяната) на твоето съзнание не програмирано в твоето ДНК. Всичко това именно и представлява предмет на твоя избор!

Сега послушайте внимателно, защото това и е учението за днешния ден! Вроденото, в цялата си разумност ще продължава да прави всичко така както и преди, до тогава, докато то не получи нови инструкции за себе си. Ти си длъжен да препрограмираш Вроденото, защото в него има предразположеност към старите енергии. То е работило с теб по подобен начин в продължение на всичкото това време, докато ти си бил човек. То е било проектирано, за да прави определени неща по определен начин и сега вече му е дошло времето, да бъде променено! А твоето съзнание представлява ключът за това, то да бъде променено. Винаги е било така, така и ще бъде! Твоят свободен избор е нужен за да бъде препрограмирано това, което аз ще назова: наборът от инструкции за Вроденото! И първата инструкция за новата енергия, която аз някога съм ви давал, е била инструкцията за изхвърлянето (снемането) на кармата, а сега аз ще ви дам още една!

Препрограмирайте Вроденото в твоето тяло веднага сега! Това препрограмиране се осъществява с помощта на твоето свободно съзнателно намерение и това въобще не е толкова сложно. Твоето съзнание с помощта на чистото ти намерение, са „царят и богът” за изменението на тялото! Та нали ти винаги си знаел, че можеш да променяш своята химия и да изцеляваш своето тяло, така че общуването със своето Вродено представлява ключа! Сега то става по-комплексно! И след минутка аз ще ви разкажа, какво представлява от себе си старата програма.

Вашата мощ

Ето как работи всичко. Ти трябва да си говориш с Вроденото като със своя най-добър приятел, все едно че това е едно Човешко същество, намиращо се пред теб. Представи си, че ти се подготвяш да водиш разговор с най-добрия си приятел. Ти би ли започнал да повтаряш едно и също нещо отново и отново? Отговорът е не! Вместо това, ти би оказал на своя най-добър приятел доверие към неговия разум, за да може той да слуша (да чува) и да разбира. Те такова взаимно доверие е необходимо да имате със своето Вродено! Вроденото – това е твоето разумно тяло и е дошло време ти да препрограмираш това, което то смята за твое духовно оживяване. Това се случва така, защото Вроденото не преминава заедно с вас през маркера на новата енергия. Вашето съзнание е преминало в сегашната нова енергия, но не и вашата стара клетъчна структура. Скъпи мои, пребалансирането не става автоматично!

В старата душа съществуват няколко неща, които ти трябва да разбираш! Нима не е интересно, че Вроденото знае за твоите предишни животи всичко, но ти за тях нищо не знаеш?! Как се съотнася това с ефективността на системата? Искаш ли ти да знаеш повече? За това, що за енергия е имало в теб в миналия ти живот, която ти си наработил и от която би могъл и сега отново да се възползваш? Ние разказвахме вече за това. Достъпът към вашите Акаши се осъществява с помощта на свободния избор на съзнанието и разговорът ви с Вроденото. Мускулното тестване, почукването, разговорът с тялото, афирмациите, разшифроването – всичко това, което вие може да правите заобикаляйки телесната логика на Човешкия мозък, се запуска от работата с Вроденото. Ти трябва да мислиш по-съвсем друг начин в своята реалност, за да можеш в пълна степен да реализираш този потенциал! Но вие сте си свикнали да се ползвате от количеството, от повторенията и другите линейни концепции за това да промените някак си някакви неща в себе си. Не, повече няма да има такова нещо!

И така, дайте сега да поговорим, какво вие ще трябва да препрограмирате и какво представлява най-големият проблем за Вроденото!

Препрограмиране на вашето тяло

Номер едно – Отхвърли своята карма! Ние отново ви казваме, че това е номер едно. Какво е все пак това, което продължава да ни тласка нас в кръг, скъпи мои, и какво се явява за вас вашата персонална Ахилесова пета? Какво такова нещо има там някъде вътре във вас, което вие просто не разбирате? Аз ще ви кажа: това е – енергията на миналото и тя повече вече не е нужна за бъдещето. Избавете се от нея. Вроденото ще направи това, което ти му кажеш! Ако то види в това духовна логика, то то ще ви сътрудничи, защото и този ченълинг Вроденото слуша заедно с теб! На Него ми е известно, че ти знаеш и че точно ти представляваш тригера на съзнанието, превключвателя на това да се промени собственото Вродено!

Номер две - промени главната директива на Вроденото. Какво е пък точно това, за което е изградено Вроденото, за да прави то това, в което да няма никакъв смисъл? Аз се каня да ви разкажа това ей сега веднага и това е – едно от най-важните откровения на деня! Скъпи мои, съществува система, наречена реинкарнация, която в определен момент е двигател на духовното развитие на планетата. Например, вие преживявате своето въплъщение, вие узнавате някакви неща, и вие си отивате. Вие се превъплъщавате на планетата и вътре във вашата ДНК и в Акаша ви присъства тази мъдрост, която вие сте донесли от миналия си живот. Всяко едно въплъщение ви дава на вас още повече мъдрост и вие притежавате свободен избор, за да се възползвате от нея (Мъдростта) или не! Но тя идва с момента на раждането ви като нов потенциал.

Старата душа носи в себе си достатъчно много езотерическа мъдрост, отколкото новата душа! Ти добре ли разбираш това? Като стара душа ти си бил там и си правил това. Ти виждал ли си новите (души) на планетата? Те не могат да се разберат кое, къде е (къде се намират!)! Всяко въплъщение събира библиотека от мъдрост. И ако ти се намираш днес тук, то ти знаеш, че ти се явяваш стара душа. А сега познай, какво прави с това Вроденото?

Старата програма на Вроденото

Ето какво е научено да прави Вроденото, какво се изисквало от него в старата система. Е готови ли сте? …Смърт! За това за да можеш ти да станеш випускник, да събереш мъдрост и да се движиш напред към по-високо духовно осъзнаване (съзнание) в следващия си живот, на теб ти е бил необходим кратък и продуктивен живот. След това ти се превъплъщаваш с тази мъдрост. Колкото е по-бърз цикълът на обучение, толкова е по-висок потенциала за планетата, за пробуждане на по-високите вибрации – за духовна еволюция. Вие започвате да разбирате, какво следва от това! Вроденото, така както то е било проектирано, ще ви подари на вас кратки въплъщения! Що за система е това! Важното е вие да разберете, какво означава това. В старото съзнание това е бил „двигател към просветление”. И ключът е бил повторните на въплъщенията на старите души. Позволете им да получават опит и мъдрост. А след това ги връщайте обратно на планетата, за да могат те да се възползват от тази мъдрост.

Важно е да се запомни, че старата енергия не позволява истински да се реализира (да се използва) мъдростта на текущото въплъщение посредством решетката на планетата. Това успявало да се придобие само през повторно раждане и чрез ДНК, работеща примерно едва на една трета част от своя потенциал

Но ето, че през 2012 година вие преминахте белега (изравняване на прецесията на равноденствие) и вие достигнахте до такова място в осъзнаването си, за което говориха всички древни пророчества. Скъпи мои, това е нещото, заради което аз се намирам тук! И за вас за първи път ви се отваря възможност да направите това, което ние предвиждахме още преди 25 години, когато аз пристигнах тук. Вашата ДНК започва да се развива!

Аз искам всички вие да започнете да си говорите със своето Вродено за това, че на вас не ви е нужно повече да преминавате през трансформацията на смъртта за да предавате съдържащата се във вас мъдрост. Сега съществува нов процес и той се различава от всичко, което е било при вас в миналото. И сега не само вашата мъдрост на текущото ви въплъщение може да бъде предадена в решетката на планетата, но така също и може да бъде приложено всичко, на което вие сте се научили още от самото си начало (на съществуването си)! Цялата пълнота на вашата мъдрост, съхранявана в Акаша, цялото натрупано от вас знание – изведнъж са станали достъпни в енергията на Земята в реално време!

На вас повече не са ви нужни кратковременни реинкарнации! Вместо това, вие може да правите всичко това, оставайки тук, докато вашата ДНК започва да нараства своята ефективност. В момента в който вие достигнете ефективност от порядъка на 36% (приложете нумерологията – 9-завършен цикъл – б.пр.), процесът ще завърши. Тогава вие ще имате възможност да оставате – много и много дълго! Скъпи мои, Вроденото не знае за това! В продължение на дълги хиляди години то е развивало потенциалът на духовното израстване на тази планета, прилагайки кратковременните въплъщения. Вроденото ще трябва да узнае за това и именно вие можете да му кажете това. По-продължителните въплъщения са ключът за еволюцията на Планетата!

Нима няма логически смисъл в това, че вие бихте могли да достигнете доста повече на тази планета, ако на вас не ви се налагаше всеки път да се раждате и да израствате отново и отново? Ами оставайте!

Много от хората на тази земя ще кажат: „Ама това е глупаво. Вие се раждате по определен начин и си оставате все пак със същия предишен образ”. Но това е единствено – само следване на старото традиционно мислене. Вие можете да препрограмирате във вашето тяло почти всичко! Много от вас знаят, че вие изцяло сте променили своята личност и е възможно да сте променили и даже своята Човешка природа! Вие дори сте променили и своята телесна структура. Сред тези, които четат тези редове има дори и такива, които са спрели за себе си вече стареенето и именно за това и става дума – в това се състои и доказателството за това, че всичките тези неща са реални.

Ключът към това, да се спре процесът на стареенето, такова каквото вие днес го познавате – това е препропрограмирането на Вроденото. Вашето тяло е проектирано така, че вие да стареете, дори и въпреки здравия смисъл за това! Клетъчната структура на вашето тяло е била проектирана така, че да успява да се подмладява и тя не изпълнява тази си функция много добре. Разбирате ли? И работата на Вроденото е да промени това, но на него му е необходим сигнал, за да може да направи това! Това е свободен избор и именно ти си този – който може да направи това – а не лечителят, не ченъла, не посредника! Именно ТИ си длъжен да се научиш да правиш комуникация с Вроденото!

Кажи на Вроденото: „Аз не съм длъжен да умирам заради това, за да създавам духовен ръст (заради своето духовно израстване)!” и ти можеш да направиш това по какъвто си искаш начин. Научи се на това, как да изграждаш позитивни афирмации! Влез в контакт с тялото си, прилагайки всеки един процес, който ти си усвоил! Готов ли си ти за това, да установиш комуникация с разумното си тяло?!

И ето, кое е най-прекрасното: ти няма нужда в нищо да убеждаваш Вроденото. То си знае! То просто си е чакало от теб звънеца! И в момента, в който то види този прогрес, който ти си произвел в съзнанието си, то ще направи това! Чуваш ли? Вроденото те познава изключително добре! Та нали то е точно това – разумно тяло! Но то няма да разбере до тогава, докато ти самият не позвъниш!

Вроденото е готово за сътрудничество и в този момент, когато то види новото, то веднага ще усъвършенства пътя на духовната еволюция. Резултатът от това ще стане че вие ще може да живеете далеч повече от сега. Някои ще кажат: „Аз не съм толкова сигурен, че искам това!” ако вие кажете това, то вие вече сте се закрепили за старата парадигма, съгласно която увеличаването на възрастта се е равнявало на увеличаването на проблемите със здравето. Така не трябва да бъде!!! Затова и следващата работа да бъде: Оставай здрав докато не старееш! (Усмивката на Крион)! Да се младее не е обременително (не е натоварващо)!  Нима не е възможно всичко това да бъде изпълнено с любов?! Даааа – това е нещо ново?! Да. При това всичко това е достатъчно разумно за да работи добре!

Скъпи мои аз току що ви дадох на вас атрибут, който аз никога досега аз все още не можех да дам на човечеството и днес вие чувате за първи път за него! Тъй като за да може тази информация да бъде дадена, вие трябваше да преминете през енергията на 2012 година, да преминете 2013 година и да попаднете в 2014 година! Настана време да узнаете истината. Вие може да контролирате далеч повече, от колкото това, на което са ви учили. Ето каква мощ вие притежавате! Вие ще видите това и тогава вие ще повярвате в това. Разбира се всички вие сте уникални и не всички от вас ще успеят да пробудят Вроденото с еднаква сила. Защото във всеки един от вас си има своя индивидуалност и свой уникален духовен път. Скъпи мой аз познавам всеки от вас!

Стари души на тази Планета – събудете се! Събудете се за новия процес и за новия начин на живот! Вие може да удвоите времето на своя живот и та дори и повече! Не се страхувайте от това, което виждате около себе си! Ще има и такива, които няма да се съгласят с всичко това, и резултатът им ще бъде това, че те няма да могат да направят това! Но те не разбират това. Постепенно, според това, как вие няма да стареете, проявяващата се разлика между вас и тях може даже и да ги поизплаши! Но така няма да бъде винаги, нали все пак ще настъпи това време, когато цялото човечество ще узнае, че всичко това, на което аз днес ви уча е истина!

И това е точно така!

Крион чрез Лий Карол!

 превод Иван Иванов

image

 

 


Категория: Изкуство
Прочетен: 4603 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.01.2015 09:31
СаЛуСа
16 януари 2015 г.

Беше нужно дълго време, за да се достигне този етап от вашата еволюция, но ние наблюдаваме нова енергия, която се издига и обхваща Земята, носейки сътрудничество и мир. След години на войни и конфронтации новите енергии пробуждат хората за търсене на мирни начини за постигане на хармонично съжителство между всички хора. Сега при заплаха от война все още има хора, които реагират агресивно, докато същевременно много, много повече хора търсят мирни решения. Ние със сигурност ще направим каквото можем, за да повлияем и да помогнем на онези, които търсят мир и абсолютен край на войните и търсят мирни решения. Гласовете на онези, които са изморени от смъртта и загубата на вашите земни ресурси посредством агресивно поведение, набират сила и влияние, което ще доведе до мирно сътрудничество и държавничество. Ще е нужно време, за да се убедят някои хора, че войната е в полза единствено на малцината, които са инвестирали сериозно в нея. Обаче времето ще разкрие много истини и ще разобличи онези, които са се възползвали от нея.

От една страна вие сте атакувани от действията на малка част, които са определени да ви носят ужас, докато онези, които отстояват мирната кауза работят усилено, за да постигнат мир. Разбира се, има карма във всички тези въпроси и за вас е трудно да разберете точно какво се случва. Нашето присъствие ще гарантира, че нещата не излизат от контрол, но както би трябвало да сте разбрали досега, старите енергии трябва да бъдат „отстранени” по един или друг начин. Също както би трябвало да знаете до сега, че страхът е най-големият ви враг и помага на онези, които са известни като тъмните сили. Те процъфтяват като създават страх, а без него те биха изгубили силата си да блокират Светлината. Тяхното време почти изтече, ето защо ние често ви напомняме за необходимостта да поддържате вибрациите си възможно най-високи и да откажете на тъмните сили всяка възможност да захранват нуждите си.

Промените са навсякъде около вас и не на последно място тези, които са свързани с Майката Земя. Тя се подготвя за голямо извисяване във вибрациите си и широкообхватните промени вече стават очевидни за онези, които се занимават с такива теми. Не се страхувайте от резултата, тъй като за разлика от предишни Епохи, когато в крайните времена настъпваха големи наводнения, пожари или катастрофи, вие ще изпитате мирно придвижване в Новата Епоха. Намерението на Духовната Йерархия е да се гарантира, че вие завършвате старата Епоха успешно и това до голяма степен се дължи на вашата устойчивост и твърдо намерение да преминете през този период с високо вдигнати глави. Разбира се, вие получихте всяка помощ и много души от по-висшите измерения участваха в това. Когато осъзнаете колко много помощ ви беше оказана, вие ще придобиете представа за това колко е важна вашата еволюция. И все пак ще намирате за трудно напълно да разберете успеха си, тъй като той се простира много по-надалеч, отколкото можете да си представите.

Тези, които обичате, наблюдават и са наясно за това колко добре се справяте и ще има големи тържества, когато дойде времето и се срещнете отново. Естествено те вървят редом с напредъка ви, който следят с голям интерес. Така че, Скъпи души, имайте предвид, че вашето семейство и приятелите ви не само са нясно с напредъка ви, но те често се опитват да ви впечатлят със съобщенията си и да ви помогнат, когато сте в затруднено положение. Ако още не знаете, ще бъдете изненадани да намерите любимите си хора във форма и здрави, независимо от състоянието им, когато са починали. Освен това, те ще са наясно и ще са толкова жизнени, колкото са били като млади. Има толкова много неща, които да очаквате с нетърпение, че няма нужда да се тревожите за онези, които са си отишли. На никого не се гледа като на по-висше същество спрямо друго същество, а богатството изобщо не е фактор, защото парите не са необходими там, където всички нужди се задоволяват чрез силата на мисълта. Някои хора може да се успокоят също като знаят, че дори бебета, които са починали, израстват Духовно доста бързо и повечето от тях ще ви посрещнат като възрастни. Силата на мисълта по  Земята е ефективна, но рядко действа толкова бързо колкото действа в по-висшите вибрации.

Ако нямаше намеса в напредъка ви, вашата еволюция би напреднала много по-бързо, но вместо това на вас ви бе отказана такава възможност. Обаче след като ви бъде позволено да се възползвате от напредналите технологии, които са били укривани от вас и пазени само за употреба от Илюминатите, вие бързо ще наваксате изгубеното време. Както казахме преди, най-зрелищните промени ще са когато се възползвате от безплатната енергия. Вашите учени вече познават много начини за нейната употреба и вече са проектирани, и успешно са изпробвани машини и оборудване. Бъдещето ви очаква и пази много изненади, всички от които ще подобрят качеството ви на живот.

Така че когато се движите сред последните останки от тъмните сили, знайте, че в реалността не се налага да чакате дълго да започват да се случват чудесни промени. За вас без съмнение ще е облекчение да можете да живеете в мир и да просперирате в общество, основано на любов и споделяне. Това идва, но първо тъмните сили и базите им, и оръжията им за разрушение трябва да бъдат обезвредени и премахнати. Много напреднали технологии бяха скривани от вас. Например има подземни транспортни средства, където се достига скорост от 700 мили в час и те вече са разпространени на голяма територия от планетата. Тези технологии в крайна сметка ще бъдат полезни на всички вас, а бъдещето пази толкова изненади, за които сега само можете да мечтаете.

Ние ще гарантираме, че в подходящото време вие ще сте известени за новите технологии и те ще ви бъдат представени.Обаче вие ще разберете, че има хора, които биха желали да ги пазят за себе си, а ние първо трябва да ги отстраним, за да предотвратим намеса в напредъка ви. Всички тези неща ще изискват време, но поне ще сте наясно какво ви очаква в близко бъдеще.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и така се радвам , че дойде времето да дадем информация за бъдещето ви. Бъдете силни във вярата си и знайте, че ние сме с вас. Оставям ви с нашата любов и благословия.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

Превод:Tauno
www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/16-2015.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1840 Коментари: 0 Гласове: 0

 

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIX (49)

 

Мисълтворене. Отговори на въпроси.

Приела СЕлена


    
(Цитат от разговорите) – теб те вълнува въпросът: как картинката на света може да бъде толкова устойчива?! Защото това е отражение на матричното възприятие. От детството им децата ги учат, че дървото е зелено, а небето – синьо! Дали има поне един човек на Планетата, който да мисли обратното? И всеки един от вас всяка една секунда насочва своята мисълформа за зеленото дърво и синьото небе в пространството на възприятието, и всеки от вас възприема пак тази илюзия! И затова и картинката е толкова устойчива. И затова и е толкова трудно да се измъкнеш от матричната илюзия!

 

Да вземем новороденото. Има ли то вродено матрично възприемане? Например възприемане на гравитацията и твърдостта на пода! Ако то се извърти от кревата и падне на пода, то ще получи ли повреди, защото така е избрало да възприема?

Ние с теб разгледахме механизма на твоето отражение на Божествената Светлина, способите на мисълтворенето и фокусирането на Божествената Светлина! Но самите вие сте също така – приемащи форми, вие сте нещо от рода на уникални приемници, всеки един от които работи в определен диапазон на вълни на приемане на енергия! Когато новороденото се ражда във вашия физически свят, неговата същина, неговия Божествен Дух, също така се спуска към вас от най-тънкия свят, през тънките светове в плътния физически свят! И появявайки се във физическия свят, той просто се явява като чиста енергия, въвлечена във физическа форма! Неговото възприятие е чисто от матричното възприятие. То е идеално приемащо устройство, чист лист хартия и то вкарва в себе си това, което му предлага този свят! И по този начин, то получава и разбиране за гравитацията на вашия свят!

  Детенцето, което се раждало във вашия свят в зората на вашия свят, и това, което се ражда в сегашния ваш свят, е въвеждало, усещало в себе си различни видове гравитация! Тоест, в зората на вашия свят то е могло да управлява гравитацията и да левитира! Но сега то изпитва вашите страхове от това, че то ще падне в резултат на гравитацията, а да се падне – това боли и така нататък! И ако родителите му или който и да е около него настойчиво му отправят мисълформа за това, че в резултат на силите на притегляне то ще падне и ще се удари, и него ще го боли, то детенцето послушно вкарва в себе си тази мисълформа и започва да я изучава и рано или късно то пада! В този смисъл – то е избрало това възприятие; неговия Дух е избрал да разбере и да приеме мисълформата на родителите или на възрастните. Но в този смисъл – това и е ограничение на избора, дотолкова доколкото то избира от вашите мисълформи!

При това то прекрасно умее да твори нови мисълформи и образи, но то някак си се съобразява с характеристиките на вашия физически свят и твори засега в тези светове, откъдето идва. Затова и децата доста често виждат това, което вие не виждате, тъй като пребивават в тънките светове на своето съзнание! Но постепенно и те започват да се приспособяват към характеристиките на творението на физическия плътен свят и започват да се увличат във вашите общи шаблони на творене. При това и вие не му давате на него свобода на творене, а му налагате – на вас от по-рано наложените ви – способи за творене под формата на вече обикновените приети матрични мисълформи! Ако вие дадете свобода на вашите деца в творенето, вие ще видите прекрасните въплъщения на тези техни способности, които все още не са се донастроили към шаблоните на матричното възприятие!

 

(Цитат от разговорите) – Например, убиецът иска да те убие. Ти можеш просто да преминеш покрай него, без дори и да го збележиш (мечтаейки си за нещо далеч по-високо), ти можеш да го видиш и да се изплашиш, и съответно да встъпиш във взаимодействие с него, което може и да завърши с нанасяне на рани върху теб! Ти можеш да не се изплашиш от него и да отразиш удара му, встъпвайки в борба с него и така нататък. Но твоето отражение на това енергийно послание – това е твоят избор, настройката на твоята радиостанция, разбираш ли?

Хората, които са получили удар с чук зад тила си от маниака или куршум от снайпериста – просто не са си мислили за нещо високо в този момент? Трябва ли да се мисли по всяко време за нещо по-висше, за всеки случай?

Хората, които са получили куршум от снайпериста или удар от чук зад тила си, са мислили за това, бояли са се от това, допускали са това че може да им се случи и са преживели това събитие в най-тънките светове и в тънките светове! Няма понятие за това за какво е нужно или не е нужно да мислиш. Този избор е представен от теб! Просто вие трябва да разбирате това – какви мисли към какво водят! И затова и съзнателно ги избирайте, като по този начин вие ще избирате (привличате) събитията във вашия живот, въплътени във вашия свят! Разбира се трудно е на война да не мислиш за куршума на снайпера, но преди всичко със своите мисли не е необходимо да попадате във война, та нали все пак не всички попадат в нея! Затова и мисълта за война рано или късно ще ви доведе и вас до куршума на снайпериста! Разбираш ли?

Затова ако вие искате да управлявате вашия свят, на вас ви е необходимо да се научите съзнателно да избирате своите мисълформи! Тъй като всеки миг вие мислите и творите вашия свят около себе си! Вашето преживяване в този свят – това е и ваш избор. И докато вие го извършвате, безсъзнателно подвключвайки се към матричните мисълформи и вариантите от мисълформи налагани ви от средставата за масова информация, вие никога няма да бъдете свободни в този си избор и постоянно ще търсите виновни за този ви избор! На вас ви е необходимо да пренастроите целия си мироглед и да се научите да възприемате себе си като творящ бог! И да поемате отговорност за всякакви ваши изхвърляния и творения, които вие привнасяте във вашия свят!

 

(Цитат от разговорите) – вашите човешки чувства се пречупват под формата на определени енергийни кодове на възприятие. Тоест, твоето Висше Аз не просто знае, че ти страдаш, но то и възприема това, усеща това почти толкова колкото и ти самата, все едно че то е теб! И едновременно с това то възприема всички чувства на всички свои частици, на тези двойници, и то не може да изключи това, не може да се откаже от това! Разбира се то възприема и другите ваши чувства – и радостта ви, и любовта ви, и възторга ви!

Прилича, че на него му е все едно дали ще страда или ще се наслаждава? Еднакво му е интересно? Тогава какъв е смисълът да се изключва от нашето възприемане?

Вашите избори са взаимно свързани. При вас е прието да се смята, че Висшите ви Аз определят вашия избор. Но има го и обратното. Вие определяте избора на вашия Висш Аз. Висшия ви Аз или вашата колективна душа, се фрагментира с избраните характеристики на общото платно на въплъщението, на общия сценарий на играта, и се спуска в различните светове за познание и за придобиване на Божествен опит. В тези светове им определени характеристики на възприемане и вашето Висше Аз избира – в свят с какви характеристики вие заедно да се въплътите и кого да вземете със себе си в качеството му на спътник – и това е колективен избор! Но после настъпва вашият избор, изборът на фрагмента на Висшия Аз, фрагмента на колективната душа! Всички по нататъшни подробности си ги избирате самите вие!

Вие сте гениални импровизатори на познанието, вие като че ли някак си разкрасявате, оцветявате с различни цветове контурите на общата картинка на преживяването си! И при това с какви цветове украсявате вие всичко това, изцяло зависи от вашия избор. И това, с какви подробности ще изпълните тази картинка – и това е също така ваш избор. Никой не може да се изключи от възприятията! Затова и вашето Висше Аз заедно с вас преживява всичко това, което вие избирате в рамките на зададения ви сценарий на въплъщението! И в това той зависи от вашия избор! А вие не можете да се измъкнете от този свят, докато не преминете докрай целия сценарий на този живот, който е избрал вашият Висш Аз. И в това пък вие зависите от неговия избор. Но при това в крайна сметка не съществува разделяне на низши и висши Аз! Всичко това сте и тези същите самите вие, но в различните си ипостаси! И там вие, до въплътяването си, избирате общото платно (основа) на бъдещата игра; и тук вие вече във въплъщение забравяйки това, което самите вие сте си избрали, започвате да разкрасявате това платно и да преживявате всяко едно събитие в съответствие с вашия първоначален и последващ избор!

 

Как да се преместя в своето предишно състояние?

Ще трябва да си спомниш всичките негови характеристики. Но на теб няма да ти стигне свободна енергия за това! Всяко действие – е движение на енергия! Енергията, която се намира в твое разпореждане, е почти изцяло задействана за различните процеси от твоята жизнена дейност и описанието на света. Вие имате практики за освобождаване на енергия.

А как стои въпросът с твърдението, че недостатък на енергия не съществува по принцип и ние можем да поемем толкова Божествена енергия, колкото си поискаме?

Вашето искане – това не е просто утвърждаването „Аз искам”, а това са вашите възможности. Не може да се напълни напълнен с нещо си вече съд! Той може да бъде напълнен само ако той се изпразни или си увеличи размерите освобождавайки допълнително място за изпълването на нещо си! Затова и цялото ваше развитие – е или опустошение на себе си за приемане на новото, или разширение на себе си за приемане на новото! А най-вярното е и едното, и другото! Затова за да се изпълнете себе си с нова Светлина, на вас ви е необходимо или да се изчистите от това, което е във вас, или да се разширите, да разширите своите приемащи свойства! Но няма нова и стара Светлина! Светлината на Бог е една изначално! И всичко което вие приемате – са отражения, променена светлина на Бог. Затова, за да може да опознаете нови форми на отраженията на Светлината на Бог, вие и разширявате себе си за новото познание. Все пак обаче вашата форма има крайни размери, и именно затова и тя е форма, тоест тя е някакво ограничение! Затова и тя не е безкрайна на този етап!

Затова и за да се разширявате безкрайно и да вмествате в себе си повече и повече от Светлината на Бог, опознавайки все повече нови и нови форми на пречупване на Светлината на Бог, тоест, взаимодействайки вече с новите, по високи форми на отражение на Божествената Светлина, на вас ви е необходимо и по нещо да отделяте, да отдавате, от нещо да се откажете! На вас ви е нужно част от отработената от вас вече отразена Светлина да я отдадете, да се разделите с някои от вашите, така както на вас ви се струва, съкровища, за да опознаете по-високите съкровища! Става дума и за вашите богатства, и за всичките ви други натрупвания, такива, като натрупване на чувства, натрупване на знания, натрупване на енергия във всякакъв вид!

Помниш ли съвета ми: не задържай в себе си! Колкото повече вие задържате нещо в себе си, толкова повече вие ограничавате възможността за приемането на новото, толкова по-голяма ваша част на Божествената ви същност се задържа в тези светове, характеристиките на които вие сте натрупали!

Тоест, ако вие не сте готови да се разделите напълно (изцяло) с характеристиките на преживяване на физическия свят, вие ще продължавате да си оставате своя част в него, докато не станете готови да се разделите с него! Но тогава вашата Висша част не може заедно с вас да се премести в по-високите светове, които са безкрайно множество. И вашите физически подробности все едно някак си ви дърпат във физическия свят на въплъщението. Когато вие успеете да се освободите от тези подробности, вие ще се освободите и от вашия физически свят на формите! С други думи, докато вашите мисълформи са настроени и на физическия ви свят, в това число, вие няма да можете да си отидете от този свят, дотолкова доколкото сами захранвате тези привързаности към физическия ви свят. И не е важно – изпитвате ли вие при това удоволствие или страдание, но вие продължавате да мислите с характеристиките на физическия свят, продължавате да го преживявате с неговите подробности!

(Цитат от разговорите) – На теб ти е достъпно възприемането на всякакъв свят. За това е нужно просто да пречистиш своята призма на възприятията си от шаблоните, натрапените ти на теб за целия ти твой живот в този социум, да направиш опит да престъпиш през тях. Да си дадеш право на себе си да бъдеш всяка друга, каквато ти си избираш да бъдеш. Спомняш ли си, защо са почитали юродивите в Руси? Това са били хора, които не са следвали общото възприятие!

Представям си обществото, където да има само юродиви. Само не мога да си представя: кой все пак ще ги храни?

Всеки един вид ваша замисленост точно ви пречи вие да станете свободни творци. Защо вие мислите за храната като някаква задължителност? Защото на вас са ви внушили, че храната трябва да се заработва и да се отглежда с тежък труд! Защото на вас са ви внушили мисъл за ограниченост на ресурсите на вашия свят, за вашата зависимост от някого си, който владее тези ресурси. Споменете си Христа, неговото изказване за птиците, които не орат и не сеят, а винаги са си сити! В мирозданието има всичко, което може да си въобразите в буквалния смисъл на тази дума! Ако вие си въобразявате ограниченост на ресурсите, то тогава за вас така и ще бъде! Но мирозданието се е погрижило за вас в цялата си степен. И вие имате всичко! И светлина, и топлина, и вода, и храна! Всичко расте само и се възпроизвежда само!

Вие може да се научите да се храните с прана. А може и да възпроизведете сложни конструкции на творене! А може да се храните и с даровете от природата, които растат сами! Но на вас ви се иска не да изядете някаква кисела дива ябълка, а по-съвършен сладък плод. Но и сладки плодове има достатъчно в природата. Но на вас ви се иска нещо още по-голямо! И имате право на това. И творящата природа също така се съобразява и се пристроява към този ваш въпрос! И вие няма нужда да орете и да сеете за това, за да бъдете сити. И няма нужда да произвеждате дрехи, тъй като на планетата има достатъчно топли области! Но самите вие си създавате за себе си трудности, тъй като си мислите, че светът е ограничен!

Сега ти си помисли, че ако цялото човечество се събере в зоните, там където е топло, то няма да ви стигне мястото и няма да стига храната! Защо ти реши така? Природата – това е един прекрасен творец! Нещо повече, ако всички вие заедно, с вашата колективна мисълформа „решите”, че цялата Планета трябва да бъде топла, то Планетата ще се пренастрои според вашата мисълформа, и ще ви помогне във вашия избор на творение! Тъй като целият свят съществува около вас и за вас такъв, какъвто вие го възприемате. И Планетата набира своя опит в познанието, но вие сте неразривно свързани! И Планетата иска, вие, като нейни деца, да бъдете сити и нахранени и на вас да ви бъде топло. Но самите вие с вашето си мисълтворчество не и позволявате тя да направи това!

Ти си учудена? Да, точно така, това че на полюсите е студено – това не е само избор на Планетата, а е и още поддържаната от вас мисълформа за студените полюси. На вас ви е трудно да осъзнаете, да осъзнаете тази вечна взаимовръзка. Всичко с Всички! Вие творите свои светове не отделно, а заедно с всички същества на вашия свят. И по-мъдрите същности отстъпват избора на творене на по-малко мъдрите, на по-малко развитите. Така както вие давате право на своите малки деца да избират своите познания, своите играчки, така и планетарните духове и духовете на стихиите ви дават правото на вас, възможността на вас вие да опознаете това, което вие сте избрали! И ако вие сте уверени, че Планетата се върти около Слънцето, то тя така и ще се проявява. И ако всички вие сте уверени, че има топли и студени страни, то Планетата и стихиите ще се проявяват така, че да ви бъде дадена възможност за познание на топлото и студеното в съответствие с вашия избор!

А самите планети, самата Гая вас въобще не си ви представя такива, каквито вие виждате себе си! За Нея вие сте нещо като светещи обекти, свързани с Нея! Ако ти би могла да погледнеш с „очите” на планетарния Дух, ти би видяла съвсем друг свят и вас, съвсем други в този свят!

Затова и всичко което ви е нужно на вас – това е да престанете да се безпокоите за това, как вие ще ядете, как ще пиете и как ще спите! Откъде ще се вземе това, което ще осигурява вашата жизнена дейност, тъй като всичко това го има в изобилие на вашата Планета! И мисълта за изчерпаемостта на нейните ресурси – също така не е обоснована! Ресурсите на Планетата изцяло зависят само от нейните възможности да пропуска през себе си Божествената Светлина! И ако те на вас ви се струват изчерпаеми, то това е действие на вашите колективни мисълформи и нищо повече!

Те са за вас неизчерпаеми, тъй като възможностите на Планетарния Дух по приемане и пречупване на Божествената енергия са далеч по-големи от вашите способности да харчите тези ресурси! Това е точно тази привнесена във вас мисъл за ограничеността на ресурсите, която дава възможността на едни да управляват други в даването им на тези ресурси!

Светът на юродивите – това не е лудост на света, то ва е просто друг свят. Има и такъв!

 

(Цитат от разговорите) – но вие смятате, че експериментът е захванат от някакви си съдисти, получаващи удоволствие от страданията на хората! Какво е това удоволствие? Вие ни приписвате на нас човешки качества!

Наистина ли е наивно на вас да ви се приписват човешки качества? Нашите страдания на вас не са ви интересни. А самите ние сме си виновни за тях? И как да бъдат избегнати страданията, ние трябва да се досетим също така сами? Всичко това така ли е, правилно ли е?

Понятието за вина и за виновни – това ви е също така натрапена парадигма! За да може вие също така да се чувствате виновни във своите избори, за да могат вас по лесно да ви управляват!в Мирозданието няма такова понятие за вина!!! Има понятие за причина и следствие! И точно в това и е смисъла на вашите страдания – следствие от вашите избори! Много често този избор на вас ви е наложен от още някой си! Но тези, които налагат на вас, ваши избори съзнателно, прекрасно знаят за действието на закона за причината и следствието! Те искат да получат определено следствие, но сами не могат да сътворят вашата реалност! Затова и те действат чрез вас, чрез вашите механизми на творене!

Висшият Творец наистина няма предпочитания, защото за Него всичко е опит на познанието! Той и не може да има препочитания, защото е предоставил на своите деца, на своите части, на своите форми свободата на избор! Защото, в този момент, в който Той започне да предпочита нещо повече, отколкото нещо друго, законът за свободата на избор ще бъде нарушен! Затова и Той позволява на своите части сами да избират този опит на познание, който за тях е предпочитан! И ако за вас е нещо обикновено и затова е по-предпочитано да използвате опита на страданието, нима в това има Негова вина и Негово безразличие? Нещо повече, Той Самия страда чрез вас! Той получава целия този негатив, който вие генерирате, страдайки! Но дори и при това не нарушава вашето право на избор на страдание, а не на удоволствие! За да избегнете страданието, трябва просто да не избирате страданието като свой промисъл и като свои мисли. Трябва просто да се пренастроите върху други мисълформи. Колкото и това да противоречи на общественото съзнание и колективната мисълформа!

 

(Цитат от разговорите) – Ако човек използва своето тяло хармонично, без да го разрушава с храната си, с екологията, с деструктивни мисли, той би могъл по принцип, да съществува вечно в това тяло! Но защо? Необходим ли е за познанието компютър от стара модификация, когато познанието може да се ускори познанието на Духа, вселявайки го в по-съвършено тяло?

Това означава, че смъртта е най-добрия лекар! Значи напразно самоубийството се смята за грях в човешкото общество? А и самото понятие грях става някак си безсмислено: има само свобода на избора?

Смъртта на физическото тяло -  това е просто смяна на формата, смяна на костюма! Докато вие не пренастроите своето съзнание, по някакъв друг начин, вие ще продължавате да се страхувате от смъртта! Във вас е закрито знанието за безсмъртността на вашето същество. И сега вече, имайки това знание, вие, въпреки това, се страхувате да се признаете себе си за безсмъртни творящи богове! А сте готови да бъдете, така както и преди, смъртни раби божии! Толкова силно е внедрена във вас тази парадигма. За всичко обаче си има свое време! Рано или късно, всички вие ще осъзнаете това! И много от вас вече са го осъзнали! Но е твърде силната матричната привързаност, затова не е и толкова просто да се откажете от колективната мисълформа за смъртността!

Всеки избор е свещен, такъв го е направил Изначалния Творец, който е предоставил свобода на избора за всеки един от вас! И затова и самоубийството – това е също така избор на творящата същност! Грехът, ние с теб говорихме за това вече, е просто неправилно действие – от гледна точка на използването на Божествената Енергия! Затова и в този смисъл самоубийството – това разбира се, е грях! Но не в този ракурс, в който то се разглежда при вас. Самоубийството прекратява урока на познание във физическото тяло. При това този урок на познание всеки един от вас не го преминава сам, а заедно с другите части на Бог! Затова и прекратявайки своя опит на познанието на физическия свят, ти едновременно с това прекратяваш тази част от познанието на физическото тяло и за тези, които са дошли заедно с теб да преживеят този сценарий на живота и да изиграят тази игра!

Това е нерационално изразходване на енергия, защото, за да се въплъти във физическия свят, на твоя Висш Аз, на твоята колективна Душа, им се е наложило да изразходват определено (не малко) количество и качество Божествена Енергия за преобръщането ти във форма, и ти свеждаш всичките тези усилия на не (на безсмисленост)! Прекратявайки своето физическо съществуване, ти не даваш възможност на колективната Душа, въплътила те в тяло, също така да премине своя опит на познание! Това е нещо подобно – ако твоето сърце изведнъж вземе че приеме решение да изчезне от физическия ви свят – тогава какво би станало с теб? Затова и вас ви призовават да преживеете живота си до този момент, когато вие всички заедно, като колективна душа, не приемете решение за невъзможността или ненужността за преминаване през този физически опит!

 

 (Цитат от разговорите) – вие трябва да престанете да обвинявате другите за тази лудост, която се твори на Планетата и да разберете своята роля на творящи същности. И да изучите най-накрая този урок на познанието!

 В какво се заключава този урок?

Този урок се състои в това, че вие сте творците, които опознават сътворените от тях самите светове! И те ги сътворяват не отделно от всичко съществуващо, а в състава на Единото Цяло, което се подразделя на творящи части. И затова и познанието на всеки – това е познание на всички! И затова и радостта на всеки – това е радост на всички! И затова и всяка ваша творяща мисъл вие я правите достояние до всички, до цялата Едина Божествена същност! И затова и вие се подчинявате на Божествените планове на творенето, но все пак си имате свобода на избор в творенето! И затова и сте вечни и безкрайни, така както е вечен и безкраен Бог! И затова и самите вие сте богове, забравили за това. Но дошло е време да си спомните!

 

СЕлена

06.01.2015.  

 превод Иван Иванов

image 

 


Категория: Изкуство
Прочетен: 1722 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.01.2015 20:10

 

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIX (49)

Мисълтворене. Отговори на въпроси.

Приела СЕлена

 

 

Читателите на нашите разговори ми изпращат много въпроси към теб. Можеш ли ти да отговориш на някои от тях?

С радост.

 

(Цитат от разговорите) - „Станете прекрасни лъчисти светилници и вашето тяло ще живее вечно. Толкова, колкото вие самите изберете да пропускате през него Божествената Светлина.”

 

Какво означава – да се пропуска през тялото Божествената светлина?

Божествената Светлина – това е енергията на Бога, енергията, от която се състои всичко и в която всичко пребивава. И нейното струене, и нейното изменение – са просто способи на отражение от други обекти. Всичко е подобно. Има стъкло, което пропуска светлината. А има и свръхчисто стъкло, което пропуска на практика цялата светлина и поради тази причина става невидимо. Спомняш ли си, ако обработеният елмаз (диамант) го пуснеш в чиста вода, то той става невидим, защото представлява идеален проводник на светлината и на свойствата на отражението на водата.

Ние говорихме вече, че вие сте точно тези елмази. И степента на обработеност (на остеняване – колко стени има обработения диамант) на всеки му позволява по-чисто или по-малко чисто да пропуска през себе си Божествената Светлина. Вие можете да станете огледало и да не допускате в себе си Божествена Светлина. Вие можете да станете и чист проводник и да станете тази Божествена Светлина. Но помежду тези крайни състояния има множество вариации на отражение на Божествената Светлина. Всеки един от вас – е просто един неограничен Божествен елмаз. И вие чрез своите способи на възприемане на Божествената Светлина създавате свои Нейни пречупвания и свои илюзии.

Ние говорихме вече за отблясъците на Бог. Всички светове, които съществуват на всички нива са отблясъци на отразената Светлина на Бог. Така както призмата пречупва бялата светлина в цветна дъга, така и вие като Божествени призми на възприятие, пречупвате светлината на Бог в цветни дъгови отблясъци на световете. И ако някои от вас представляват от себе си мътно или затъмнено стъкло, то неговото отражение или създадените от него отблясъци на световете ще бъдат замъглени или тъмни. Но Светлината е една (еднаква) за всички. И единствено са различни степените на нейното отражение.

Вие не може да не отразявате Божествената Светлина. Вие в нея ще пребивавате вечно. Но вие можете да изберете, как да я отразявате и с какво вторично отражение да взаимодействате. За кого да се откриете, но и за кого да се закриете. Вие, между другото, това и избирате ежесекундно. Но ако ти искаш да опознаеш мощта и чистотата на Божествената Светлина, то ти ще трябва да станеш прозрачна за нея. Да станеш идеалния проводник на Божествената Светлина, тоест да станеш самата Нея.

 

Но ако всичко е отражение на Светлината на Бог, то как тогава аз ще мога да стана Нея? Та нали всичко, което аз приемам е нечие отражение?

За това нещо има два пътя и законът за избора действа и в това (кой от двата пътя да си избереш). Има външен път. Ти можеш да се опиташ да изнамериш чистата светлина на Бог извън себе си, отразявайки се от другите призми на отражение на Светлината на Бог. Това е един доста дълъг път, защото Светлината на Бог еони от векове вече се е отразявала от различните частици на Бог и нейните изкривявания са значителни. Макар пък и всичко това, все пак да си е Светлината на Бог. И за това, за да се върнеш до първоначалния източник, на теб ще ти е нужно да повториш обратния път на неговото пътешествие, тоест, да се върнеш обратно по преминатите от теб вече пътища. Именно това и вие собствено правите. И именно и затова, този път е толкова дълъг, а вие сте твърде нетърпеливи.

Затова и ако ти тръгнеш по този път, то през цялото време ти ще се завръщаш към предишните си състояния, за да откриеш в тях Светлината  на Бог и да я пречистиш от нанесените и изкривявания. Ти ще се завръщаш по всички свои етапи, които си преминала по пътя. Отначало – към своите минали земни въплъщения, след това към различните цивилизации, където ти си пребивавала. След това към колективните души в състава на които ти си творила. При вас това се нарича родово дърво, монадическо дърво и така нататък. После ти ще се завърнеш към своя Източник (Извор), тоест към твореца, който те е създал теб от себе си и те е спуснал в странстване. И ти ще откриеш, че това не е края на пътешествието, че и в твоя творец има също така свои отражения, свои въплъщения, негови колективни души, негови цивилизации и така нататък. И това е път в безкрайността.

Вторият път – това е търсенето на Светлината на Бог вътре в себе си. Това е вълшебната врата на завръщането, която е трудно да се отвори, но това е далеч по-бързия път, това е квантовия път. Защото вътре в теб има сърцевина, има тази част от Светлината, около която вече са се наслоили всички изкривявания. Това е като да промиваш злато или изчистването на елмаза, или като при разкопките на археолозите, когато снемайки слой след слой, ти откриваш удивителни артефакти, това, което ти самата представляваш в крайна сметка – Божествена Светлина в теб сияеща под всичките тези външни обвивки. Такъв път също така е описан. Това е пътя на пречистването. По пътя на усилието на Духа, ти пречистваш в себе си и от себе си всички наслоения, които скриват в теб Божествената Светлина. И изчиствайки всички обвивки, ти самата ставаш тази Светлина, ти самата изригваш в тази Светлина и се присъединяваш към Нея отвътре от себе си.

 

(Цитат от разговорите) – И единствено твърде малка част от вас достига до осъзнаването на това, че за да може да се достигне до Бог, не е нужно да се излиза извън себе си, а може просто да се постигне Бог в себе си, дотолкова доколкото – всички ние сме негови части!

 

Да но ако ние сме отблясъци на Бог, то как аз тогава бих могъл да постигна Бога в себе си, ако самият аз съм отражение на неговото отражение, и като отражение на отражението аз изкривявам неговата същност (неговата същина)!

Ти можеш да се отразиш обратно!

 

Да се отразя обратно? Това пък какво означава?

Спомни си слънчевото зайче. Ти прихващаш с огледалото си светлината на Слънцето и я отразяваш на стената. Сега ти представяш ли си силата на отразената светлина? На принципа на отразената светлина са изградени и вашите ней-мощни лазери.

Ако ти пропускаш светлината през увеличителна лупа, то ти можеш тогава ида възпламениш това, което е в близост до теб. Сега ти си като стъкло, което пропуска през себе си светлината, разсейвайки я! , а ти можеш да станеш увеличителна лупа и да възпламениш или да изгориш нещо, което е около теб! А можеш да станеш и огледало и да отразиш от себе си нов свят! Разбираш ли?

Аз не разбирам. Може ли малко по-подробно от това място! Принципът на работа на лазера на мен ми е известен, а как на практика е организиран лазера на Божествената светлина? (така са обозначени доуточняващите въпроси от един и същи задаващ въпросите – по-горе в черен удебелен шрифт – б.пр.)

Така както и вашите лазери! Всичко е подобно. Божествената Светлина струи и попада на външни препятствия, на частиците на Бог, които са една по-уплътнена Негова Светлина. Тези частици притежават свойства да променят своето възприятие, тоест да изменят своите отразяващи свойства. Те могат да фокусират Божествената Светлина и да я насочат към някакъв друг обект и силата на това въздействие може да бъде разрушаваща, а пък може да бъде и съзидаваща! И силата на това въздействие зависи от степента на фокусиране на Божествената светлина! С тази сила вие разрушавате и съзидавате. Например, ненавистта – това е способ на деструктивна фокусировка на Божествената светлина, когато създадения от вас лазер на Божествената светлина е насочен към разрушение! Колкото повече вие свивате степента на въздействие на Божествената светлина, толкова повече тя става все по-разрушителна, защото нейната мощ е неизменна независимо от състоянията и на фокусиране!

Затова ако на вас ви е необходимо да разрушите нещо си, например да разсечете мрамор, то тогава вие свивате границите на изхода на Божествената светлина, вие я ограничавате на изхода и максимално възможно, и по този начин управлявате нейната разрушителна сила! Но ако вие не сте в състояние да задържите тази мощ на Божествената светлина в определените от вас граници, то тогава вие ще разрушите себе си!

И обратно, колкото повече вие разсейвате Божествена светлина, толкова по малко вие я ограничавате чрез своите възприятия, толкова по-широк става нейният спектър на нейното разпространение чрез вас! И точно това и са съзидателните сили, когато ти разпространяваш, а не натрупваш светлината в себе си! Тогава ти имаш възможност да усвоиш и да пропуснеш през себе си доста по-голямо количество Божествена светлина, тогава ти не ограничаваш светлината в себе си, когато отразената от теб светлина създава отблясъци или отразени светове!

 

(Цитат от разговорите) - …човек може да замени физическата храна с други способи за възстановяването на Божествената си Енергия.

По какъв начин може да се замени физическата храна? За да започнат да ни уважават, ние трябва да изхвърлим месото от храната си, рибата и растенията. А ние се храним с това, защото сме попаднали в капан. А сме попаднали в капан, защото в нас има стомах, черва и хранителна система въобще. Аз осъзнавам, че постоянно убивам живи същества заради изхранването си. Но да ме упрекват мен или аз сам да се упреквам за това, че аз съм паразит и убиец – си е чиста проба Йезуитство! Аз съм се родил в този свят с черва и стомах. На мен ми остава само един избор: или да напусна този свят, или да продължавам да убивам. Правилно ли разсъждавам?

Вашият организъм в този си вид, в който той съществува сега – е резултат на дълга еволюция! Вашите органи – това са различни вариации на приемане и на преработка на Божествена Светлина. Всичко е Божествена Светлина. И светлината на Слънцето, и на растенията, и на животните, и самите вие сте части на Бог. Самото ви съществуване предполага приемане и преработка на Светлината на Бог, пречупването Му на Него през себе си в един или в друг вид! И вие сте се развивали и сте избирали различни способи на пречупване на Светлината на Бог. Отначало вие просто сте си били светлинни същества, които просто сте струили, приемали и отразявали Светлината на Бог! След това, в процеса на това струене, част от вас е започнала да се уплътнява! И съответно, човечеството в сегашния му вид – е резултат от приспособяването му към способите на взаимодействие с различните форми на уплътнение на светлината на Бог! Във вас са се появили нови способи за преработка на светлината на Бог, такива, като органите ви за дишане, органите ви за обработка на храната, отделителна система и така нататък! Това е бил един доста дълъг и продължителен процес. И затова и моменталното ви възвръщане в обратното ви състояние въобще не толкова просто! А едновременно с това е и толкова просто!

Храната, която вие получавате, ви два енергия за вашата жизнена дейност. Вие обаче, едновременно с това, получавате и светлината на Слънцето, но за вас то е недостатъчно за жизнената ви дейност! Причини за това има много.

Първата – това е различното разпределение на светлината на слънцето на Планетата. В резултат на различните изменения на света, взаимоотношенията между вашата Планета и Слънцето са станали такова, каквито са те сега. Втората – това е вашата откритост. Самите вие се закривате от Слънцето в своите жилища, в своите светове, в своите убежища! Закривайки се (криейки се) (от Слънцето) по такъв начин, вие все едно изразявате намерение да приемате по-малко слънчева енергия, която за самите вас е най-близкият ви източник на енергия! Вие създавате изкуствена светлина, без даже да разбирате, че всичко е просто Божествена енергия! Вие изразявате колективно намерение да НЕ приемате чиста светлина, а да я пречупвате в други видове светлина и осветяване! Тази парадигма затваря за вас възможността да получавате повече Слънчева, тоест Божествена светлина! Тази парадигма, затваря вашата Вяра във вашите божествени възможности да управлявате Светлината на Бог вътре в себе си!

Затова, ако вие искате съвет, как да преминете към хранене със светлина, то първото, което ще трябва да направите е това, да повярвате, че това е възможно и по този начин да се отворите за този път! Второ – да отстраните от себе си максимално изкуствените източници на светлина, които изкривяват първоначалната светлина. Когато вие живеете сред природата и сте в съгласие с нея, вие изведнъж ще започнете да осъзнавате, че на вас въобще не ви е нужна толкова много храна! Защото цялата природа излъчва Божествена светлина! И Слънцето, и Водата, и Огъня, и Земята възстановяват вашите сили и ви дават младост. Вие изначално не сте тръгнали по пътя на търсенето на Светлината на Бог навсякъде! А сте тръгнали по пътя на търсене на различните способи на отражението на Светлината на Бог и този път ви е довел до сегашното ви състояние на хранене. Вие просто ще се наложи да се върнете обратно в своето естествено състояние. Но вие сте станали заложници на вашата си цивилизация, на вашите градове, на вашите външни приспособления!

Когато вие успеете да се върнете обратно към природата, вие ще разберете, че понякога е достатъчна и само Слънчевата светлина и струенето на водата, и блясъка на огъня, и спокойствието на Земята, за да съществувате и да изпълвате своето тяло с далеч по-чиста енергия! И постепенно ще започнете да се отделяте от физическата храна и да приемате божествена храна! И тогава вашите органи също така ще започнат да се трансформират! Затова и всичкото туй не е едномоментен процес. Някои от вас вече правят това!

 

(Цитат от разговорите )- изначално при сътворяването на хората не се е предвиждала тяхна физическа намеса (физическо тяло)  в организацията на външните им форми!

А какво се е предвиждало?

Предвиждала се е свобода в избора на формата! Та нали има свобода на избор, и тя тогава би трябвало да съществува във всичко, иначе няма свобода! Предполагало се е, че самите вие ще си определите форма, дотолкова доколкото във вас има заложена такава възможност! Но вие сте забравили за нея, вие сте се закрили за нея с различни теории и парадигми, които преобладават във вашето колективно съзнание. Всички висши същества умеят да променят своите форми. Те правят това в зависимост от задачите, които поставят пред себе си! О ако те се появяват доста рядко във вашия свят, то това е защото вашата форма е доста тежка за тях! Тя е твърде плътна! Затова и висшите същества рядко се спускат по-ниско от петия слой на плътност (пето измерение) за своите изследвания!

И вие може да променяте своите форми чрез своя избор. Но процесът на промяна във вашия свят е също така забавен заради съпротивата на плътността на вашия свят. И мигновените промени на външния облик, който са правели вашите магове, са изисквали колосални количества енергия. Много често тази енергия се е вземала от вън, така както са правели това тъмните ви магове! Но всяко взимане на енергия трябва после да бъде върнато в същият и еквивалент на този, от когото ти си я взел! Точно по този начин и при вас са възникнали кармичните ви дългове! Затова и светлите ви магове много рядко са се възползвали от тази възможност, разбирайки, че по-този начин, самите те се вкарват в капана на този свят! (докато не върнеш дълга си, няма мърдане)!

Затова и за да си променяте формата според ваш си избор, ти трябва да притежаваш огромно количество енергия. Или по вярното е да увеличиш своята мощ, при това съхранявайки баланса си за отдаване и приемане на Божествената Светлина, за да не заседнеш в това ниво в регулиране на баланса и възвръщането си на кармичните ти дългове! Затова и на теб ти е необходимо да се разширяваш като форма, за да можеш да пропускаш през себе си по-голямо количество Божествена Светлина!

 

         (Цитат от разговорите) – за да може да бъде спазен балансът е необходимо да се получи Божествена светлина, тя да бъде преобразувана в реалност, да се възприеме тази реалност и по този начин, след възприемането да се отрази светлината. Тоест да се отрази светлината може само след като бъде пропусната през себе си!

         Божествената светлина основно се губи за реализация на шаблоните на Матрицата?

Тоест, ако човекът изправно събира света според Матрицата и няма никакви желания, то той ще живее вечно?

Лоботомията и продължителния монотонен труд – те това е рецептата за вечен живот?

Човекът ще живее вечно, ако, най-напред, повярва, че може да живее вечно! Във вашите колективни парадигми вие не си представяте това като възможност! Вие през цялото време се съмнявате в това, и самите вие не допускате това в своята реалност! Всички вие сте уверени че максималния човешки живот е разчетен до около 100 години! И по този начин вие постоянно включвате и поддържате ограничители за вашия физически живот! Вашият организъм знае – в коя възраст за него е юношеството му, в коя – зрелостта, в коя – старостта и в коя, например, е смъртта! И всички ваши системи са се пренастроили в съответствие с този ваш избор. Вие самите създавате за себе си граници за вашето физическо съществуване!

Второ, това е разбира се, количеството светлина, което пребивава във вас. Тъй като вашият живот – е просто струяща се през вас Божествена Светлина.

Ако вие представлявате съвършена лупа и отдавате толкова светлина, колкото и получавате, то тогава вие може да съществувате вечно дори и в условията на матричното съзнание, ако само повярвате в такава възможност!

Сред вас има магове, които живеят по-няколко хиляди години и се сънастройват с матричното възприемане! И живеят толкова дълго използвайки както първият, така и вторият принцип: вяра и енергиен баланс! Но дори и те вече са се уморили от вечния живот, защото вечен живот във физическо тяло – това си е само повторения! Дотолкова доколкото вие не излизате от рамката на матричното си възприятие и постоянно се въртите в една точка и в този си свят! На вас ви става скучно да правите едно и също, дори и да сте преминали по всички ъгълчета на вашия физически свят и да сте опознали всичките негови тайни! Все едно, рано или късно тези тайни ще се свършат. И именно монотонността убива вашия стремеж към познание и вашето желание да живеете вечно! Затова и тези, които вървят по пътя на вечността, през цялото време се разширяват, разширяват своето възприятие, разширяват своята форма. Те стават по-голямо количество Божествена Светлина и могат в по-големи вариации да я пречупват!

Точно това и е разширяването на познанието! И те започват да излизат от пределите на тримерния свят и да пътешестват по тънките светове в по-високите мерности! И да откриват нови удивителни способи на познание! Как правят те това? Те изтъняват плътността на своите граници, като балон или топка, която колкото повече ти можеш да я напълниш с въздух, толкова по тънка става неината обвивка! Изтънявайки своите граници, те започват да приемат и да отразяват повече Божествена Светлина и  да откриват повече количества способи за опознаване на себе си и на Божественото Мироздание, създадено около тези отражения! Затова и рецептата за вечен живот е – ВЯРА, баланс на светлината и устрем към Светлината на Бог!

 

Как да направим така, че мисълформата да се прояви във физическия свят?

(Цитат от разговорите) – Да изразите намерение, тя да се прояви във физическия свят. И да й придадете физически характеристики в съответствие с този свят. Ако ти си въобразяваш физически обект, то ти трябва да си представиш него целият, с всичките му възможни физически характеристики, за да може той да се прояви с всичките си свои параметри на физическо възприятие или физическо съществуване.

Звучи много просто, но това не работи. И освен това да си представиш всичките му физически характеристики е невъзможно! Бих искала да се запозная с по-конкретна техника за материализацията на мисълформите!

При вас те са многократно описани. Съществува всичко за което ти мислиш! Колкото повече ти се връщаш към някаква своя мисъл, толкова повече ти я захранваш със своята енергия или с енергията на тези, които също си мислят за тази мисълформа, и толкова по-плътна става тя. Отначало тя съществува в най-тънките светове. След това тя се спуска в тънкия свят и така нататък. Ако ти си помислила за това само веднъж, то твоята мисъл е попаднала в най-тънкия свят, светът на потенциалите, където тя съществува в неофициален вид (форма). И ще съществува там до тогава, докато ти или някой друг не се обърне отново към тази мисъл. Ако ти се завърнеш към тази мисъл още веднъж, ти пак я изпълваш тази мисъл с енергия и я уплътняваш! Затова и ако ти това го правиш достатъчно често, то тя тогава попада в тънкия свят и съществува там. И ще съществува там докато ти или някой друг не я напълни с толкова енергия, че тя да може да се уплътни да се реализира в плътния свят!

В най-тънкия, в тънкия и в плътния свят съществуват много слоеве, много паралелни реалности. Затова и когато тази мисълформа достигне плътния свят, съвсем не е задължително, тя да се въплъти в този плътен свят, който сега е открит пред теб от твоите възприятия! Затова, за да се реализира мисълформата ти в плътния свят, е необходимо достатъчното за това количество енергия и силен устрем! Или – намерение да се реализира това в плътния свят. А когато ти днес вярваш, че това е възможно, а утре вече се съмняваш, то ти забавяш това проявление със своите си мисли.

По този начин става и мисълтворенето на вашето колективно съзнание, когато всеки от вас се присъединява към колективната мисълформа и я изпълва със своята си енергия! И не е важно дали вие се боите от това и искате ли го или не го искате, все едно, това се явява под формата на ваша мисъл и се изпълва с вашата енергия! Процесът на мигновена реализация на мисълформата предполага ускорено преминаване на всичките тези етапи, за това е необходимо колосално количество енергия и колосална концентрация на намерението, които болшинството от вас не притежават! Ако вие отнемете дори част от своята енергия от безсмисленото творене на някои колективни мисълформи и повярвате в своите творящи възможности, при вас всичко ще се получи рано или късно! Вашата вяра – това е увеличителната ви лупа на вашето намерение и на вашите творчески възможности.

Този, който тръгне по този път обаче, ще трябва да разбере, че всичко става буквално. Ако, да кажем, вие искате да материализирате ябълка, то вашата мисълформа ще се присъедини към колективната мисълформа за ябълка, при това е ясно – какво е това ябълка и как тя е устроена! Но нали и ябълките са огромно количество сортове? Затова и колкото по отчетлива е вашата мисълформа, толкова и по точен ще е резултатът! Ако вие искате да материализирате, това, което няма аналог в човешките мисълформи, вие ще трябва изцяло да опишете мислено този обект. Иначе може да се получи съвсем не това, което вие очаквате, но вашата енергия ще бъде изразходвана!

 

Така както аз го разбирам, ако мисълформата не се прояви във физическия свят, то това ще предизвика дисбаланс на Божествената Светлина в човека. Божествената светлина застоява и от това страда физическото тяло! С други думи казано, всички експерименти с Намерението са опасни именно заради това!

Ако мисълформата не се проявява във физическия свят то тя съществува в световете с по-малка плътност. Важното е да се разбере, че тя никъде не изчезва! Ако това е ваша мисълформа, то тя е свързана с вас и ще изисква от вас все пак вашата енергия за нейното съществуване! Тъй като всичко се стреми да продължава съществуването си. С това се обясняват и някои от наложените ви ваши състояния! Вашата мисълформа става силна и изисква своето въплътяване! Ме като форма имаща свобода на избор, а като област, с която вие сте свързани с ручейче от енергия, по което вашата енергия протича постоянно в тази мисълформа!

Затова и самият процес на мисълтворенето трябва да бъде осъзнат. Вие трябва да създавате само такива мисълформи, които сте готови вечно да ги захранвате със своята енергия! Ако вие закривате своя достъп до някоя мисълформа, то тя престава да съществува рано или късно за вас! Тя изтощава енергията с която е напълнена и се разтваря! Но ако вие не сте затворили съзнателно този поток, то вашата енергия ще се изразходва постоянно за нейната поддръжка! И именно и затова вие изразходвате по-голямата си част от тази енергия за колективните ви мисълформи, които ви се натрапват от различни форми на колективното зомбирано съзнание! За всичко това вие изразходвате своята енергия.

И това обяснява – защо няма смисъл да се лъже! Защото всяка произнесена дума е оформяне на мисълформа. И произнасяйки това, което сега не съществува и затова и се явява лъжа, вие създавате тази мисълформа отново и започвате да я захранвате със своята енергия. И ако на вашата лъжа са повярвали и други, то те също така започват да я захранват с енергия, и тази лъжа рано или късно може да стане реалност на вашия физически свят! Затова и страховете на много от вас се сбъдват. Защото страхът  - това е една доста силна мисълформа! Вие трябва да разберете, че контролът над мисълформите ви е единия от способите да промените вашия свят и да го пресъздадете именно такъв, какъвто вие самите искате да го видите!

Баланса на физическото и на другите тела на човека зависи от баланса на приеманата и отдаваната енергия. Мечтателят, който постоянно фантазира, може да живее дълго, защото той приема Светлината на Бог и я реализира в своите мечти и фантазии постоянно, тоест той не нарушава баланса в отдаването и в приемането на Божествената светлина. Тези от вас, които се опитват да натрупват Светлината на Бог в себе си в една или в друга форма, под формата на богатства или под формата на намерения за реализация на личните си цели, нарушават този баланс. Всеки един дисбаланс води до разрушение! Ти можеш да натрупваш нещо повече отколкото да отдаваш! Или можеш да отдаваш повече отколкото получаваш. В първия случай върви застой на енергията в теб, което предизвиква болести. Във втория случай върви изтощаване на светлината в теб, което предизвиква физическо изтощаване, старост и смърт! Освен това е необходимо да се отчете, че е необходимо да се поддържа баланс във всички тела едновременно. Вие може да сте във физическо здраве, но да нямате, например, чувства! Това е също така дисбаланс! И обратно. Вие може да бъдете много слаб физически, но да изпълвате с енергия вашите Божествени планове! Това е също така дисбаланс в развитие. Всички човешки тела са способни на познание и пречупване на Божествената Светлина. И всички те са необходими за познанието!

Експерименти с намерения – това са експерименти с фокусировка на енергията, с фокусиране на Божествената Светлина! Във вас са вградени множество защитни системи. Освен това всеки един от вас достатъчно грижливо го водят и го охраняват! И вас няма да ви пуснат да влезете в тези области, където вие може съществено да навредите на себе си! Ако под вреда се подразбира смъртта на физическото тяло, то много от експериментите с това са водили точно до това! Но в рамките на вашето безсмъртно същество, всичко това би било просто различни форми на познание! И ако вие изразите намерение да се обучавате с правилна и безопасна фокусировка на вашето намерение, то на вас ще ви бъде помогнато в това, тъй като зовът на всеки един от вас е чут, и на всеки един зов си има подобаващ отговор! Това е едно от следствията на закона за избор. Но вашето неверие ви пречи да чувате водителството от горе (свише)!

 

На нас ни говорят за предопределеността на бъдещето, че то вече съществува, само дето ти не го виждаш!

Ако ти разбираш под бъдеще своето следващо състояние, то не би могло да съществува от по-рано, във всички случаи, поне не за теб! Това е защото в зоната на свободата на избор ти самата избираш своето изменение и никой не може да го предскаже, какво ще бъде то!

 

А как стои въпросът с великите предсказания, тези, които се сбъдват?!

Това е съвсем отделна тема. В голямата си част предсказанията се сбъдват по силата на ваша висока внушаемост и ориентация към общия избор!

Това обаче противоречи на фактите. Например датата на завършването на ВОВ (Великата Отечествена Война) са я предсказали няколко години преди това, независимо един от друг, и са били твърде малко тези, които са знаели за тези предсказания!

Да допуснем, че във всеки човек има свобода на избора. Но фактически неговият избор не влияе на мащабните събития на човечеството. Именно и затова и съществуват успешните предсказания!

Когато мисълформата се проявява в най-тънкия от тънките светове, тя там също така се развива! Та нали тези светове също така съществуват и там има също така взаимодействие на тънките обекти! В тези светове има също обитатели, има ваши най-тънки копия, те там също така взаимодействат при най-тънките условия! С други думи, когато колективната мисълформа за възможността на ВОВ е възникнала в умовете на човечеството, тази война е започнала в най-тънкия свят и на неговите нива, и там тя е преминала някакви стадии на развитие! По нататък, дотолкова доколкото за нея са започнали да мислят все повече о повече хора, тя се е преместила в тънкия свят и е продължила там своето развитие! На определен етап тя е започнала и във физическия свят, но вече е завършила в най-тънкия свят!

Тоест, това, което се проявява във физическия свят, е вече формирана мисълформа със своето начало, край и подробности! Там, в най-тънкия свят, тя е имала дата на завършване, която се е проявила във физическия свят! Но вие трябва да отчитате, че в най-тънките светове и в тънкия свят времето тече по различен начин! Ти съществуваш едновременно във всичките три свята: в най-тънкия, в тънкия и в плътния! Затова и всички тези, които са участвали във ВОВ в плътния план, отначало са преживели това в най-тънкия и в тънкия планове (светове). Всичко е свързано. Затова и когато някой си е помислил в плътния свят „Кога все пак ще завърши тази война?” – той едновременно с това вече е виждал и празнувал нейното завършване в най-тънкия свят, а по нататък го е преживял и в тънкия свят!

Там, в най-тънките светове, вие сте завършили тази война със своите мисълформи. Но информацията не се изтрива и не изчезва. Някой от вас би могъл да проникне със своите мисли на най-тънките и на тънките планове и да разбере сроковете за край на войната! А по нататък за това са разбрали и други и са започнали да захранват с енергия тази мисълформа за датата на завършване на войната във физическия план и да я поддържат, и да я (войната) завършват на най-тънкия и на тънкия планове! Всичко е взаимосвързано и става едновременно!

На този принцип са устроени и вашите предсказания и гадания! Но често вие чувате и виждате тези планове на най-тънкия и на тънкия свят, които не винаги се реализират в плътния свят или се реализират в паралелните ви плътни светове!

Временните събития приличат много на процесите в неравновесната термодинамика. Система, движеща се във времето се привлича от атрактори – тоест от най-силно вероятните състояния по пътя на движението и! за да се преодолее притеглянето на атракторите трябва да се изразходва голяма енергия! Но тогава системата ще бъде привлечена от по-енергичния атрактор! Атракторите придават неравновесна система на стабилност! Без това, размахът на крилата на пеперудата би могъл да предизвика ураган в Тихия океан! Но това би било свидетелство за крайната нестабилност на цялата система! Действат ли подобни закони на неравновесната термодинамика в историята на човечеството?

Да, разбира се че действат, защото всичко е подобно! Атрактори се явяват тези, които постоянно подзахранват със своята енергия тази или онази мисълформа, с това те притеглят това събитие във физическия план! Но вие през цялото време разглеждате своя свят като отделен обект, а той съществува във взаимовръзка с по-високите светове! Тоест, съществуват и по-високи и далеч по-мощни атрактори, отколкото сте вие, и те придават своята стабилност на системата! Ако вие като атрактори, нарушавате стабилността на системата, то те я изравняват! Или казано с други думи, ако вие колективно реализирате мисъл за унищожението на вашия свят в атомна война, то това не влиза в плановете, в избора на висшите същества от висшите светове, в състава на които и вие се намирате! И по този начин вашите планове все пак се коригират! Те се коригират само в тази си част, която би повлияла и на другите светове!

Тоест, ако вашите мисълформи засягат преобразуванията на вашия свят, но не влияят съществено на външните светове, на висшите светове, в състава на които се намирате и вие, то в рамките на свободата на избор вие можете да реализирате всякакви свои мисълформи! Във вашия избор никой няма право да се намесва. Ако обаче вашата мисълформа, било тя индивидуална или колективна, може съществено да повлияе на развитието на висшите светове, то приоритет тогава има по-високата мисълформа! Точно това и е йерархията на творенето, по която всички ние все пак реализираме не само своите, а преди всичко, Божествените замисли!

И за всеки от нас има висшестоящ бог, който управлява нас като своя мисълформа! И в рамките на неговите мисълформи ние и действаме и не можем да нарушим тази мисълформа! В този смисъл – има единен закон и Воля на Бога, който е решил заради нас, как ние да съществуваме. Но подробностите по това съществуване ние избираме сами! В този смисъл – няма абсолютна свобода и абсолютен избор, а ИМА ЗОНА НА СВОБОДА НА ИЗБОРА В ПРЕДЕЛИТЕ НА НАШИЯ МАЩАБ НА ТВОРЕНЕ! Ако нямаше такава йерархия на избори на творение, то светът би бил подобен на хаос, където няма подчинение на висши интереси. При това вие през цялото време се опитвате да постигнете висшето творение, смисълът на тази мисълформа на Божественото същество, което вас ви управлява, и не можете да постигнете това, защото това е доста високо ниво на постигане! Но рано или късно вие ще постигнете и това, когато пак се влеете в състава на вашето Висше божество и станете него!

 

Много хора виждат пророчески сънища, тоест те виждат това, което ще се случи с тях в бъдеще, след което това и се случва! А ти казваш, че бъдещето не съществува!

Аз ви говоря, че съществува всичко, което съществува във вашите мисли! Когато човек си мисли за нещо си, то той твори менталните си и астрални свои характеристики, тоест стават изменения в неговите ментални и астрални тела! Тези характеристики се записват в неговата памет. Процесът на мисълтворчеството – това не е функция на физическото тяло! В този смисъл, че когато човек спи и вижда сън, спи неговото физическо тяло, а менталното и астралното му тела продължават да мисълтворят! В определен момент в човека достига енергия и за това, за може той да сътвори физически аспекти на дадена мисълформа и събитията да се случат и във физическия свят!

 

Да ни ако това събитие е свързано с друг човек?

Това означава, че те са мисълтворили заедно и в определени точки техните творения са се съвместили така както във физическата реалност, така и в нефизическата реалност!

Вещите сънища като правило, предупреждават за предстоящи неприятности! Тоест, ей така простичко, аз само за пример да дам, на мен ми се прииска до края на дните си да стана инвалид и договаряйки се стрети лица, организирах авария, унищожавайки и част от тях. Или си поговорих с дядото и ние двамата решихме, че него му е вече време за гробищата!

Ако това е наистина така, то налице е най-дълбоко противоречие между моето физическо Аз, с което аз се идентифицирам, и това Аз, което приема подобни решения! Несправедливо е, че моето физическо тяло страда и е смъртно, а видяното в съня ми Аз – е като замръзнало, за нищо не отговаря и е вечно! Във Вселената с такова устройство просто не ми се иска да живея…

С вас се случва всичко това за което вие си мислите! Ако вие се страхувате да станете инвалид в резултат на авария, то вие и това и ще станете, ако мислите за това. Няма такова разделяне на ваше Аз във физическия план и ваше Аз в тънкия свят! Всичко това е едно съзнание, това сте си вие! И ако вие виждате неприятен за вас сън, то това означава, че вашата мисълформа от най-тънкия ви план вече се е преместила в тънкия! И ако вие продължавате да се страхувате от това, то рано или късно то ще се прояви и във физическия ви плътен план! За това на вас ви е нужно да премахнете вашите страхове и да започнете да произвеждате и да захранвате мисълформата – „с мен това никога няма да се случи”! и ако вие даже и тогава все пак ще продължавате да си мислите – „Ама ако все пак изведнъж….” – то вие ще продължавате да подхранвате с енергия мисълформата от тънкия план за аварията и инвалидността си!

Същото това нещо се случва и с всички останали сънища и мисълформи! Затова и ако на вас ви се присънват страшни сънища, то това е сигнал, че вие трябва да престанете да мислите негативно и да блокирате своите страхове.

Много от страховете ви на вас са ви натрапени от колективното ви съзнание! Не се задълбочавайте в това, кой ви е виновен за това, просто се откажете от тях! Защото в този момент, в който вие започнете да изследвате, кой на вас ви ги е натрапил, вие пак ще започнете мислено да се завръщате към тези страхове, само че сега с изследователска цел, все едно обаче вие пак ще ги подхранвате дори и по този начин със своята енергия!

Затова и няма ваше физическо Аз, което е смъртно, и ваше съновиденско Аз, което е безсмъртно! Има едно единно Аз, едино съзнание, което се премства в свите различни тела и в тях преминават различни опити на преживявания! И преживяването във вашите сънища се различават от реалността единствено с вашите физически усещания, които са достъпни само за физическото ви тяло! Може даже и така да се каже, че физическото преживяване – това е нещо подобно на кулминацията на събитията, които вие преживявате във всичките си свои тела едновременно! При това, до този момент, вие това събитие сте го преживели постепенно във всяко свое тяло, и физическото му преживяване е някак си като кулминация, като укрепване на този опит на преживяването!

Що се отнася до смъртта на дядото, то на определен етап от своя живот всички вие започвате да мислите за смъртта, за нейната неизбежност, за вашата възраст, за физическите ви недъзи! И по този начин, всичко това се впуска вече във вашия физически живот. Рано или късно вие започвате да се изморявате от повтаряемостта в живота ви, вашите физически сили започват да се изтощават от неправилното ви използване на Божествената Енергия и на вас ви става безинтересно да живеете с вашите по-малки възможности. И вие започвате да си мислите за смъртта и рано или късно вече я желаете или си я представяте как това ще се случи!

Ако вие се научите да поддържате баланса на светлината, то вашата активност няма да пада никога, а единствено само ще нараства! Вашите възможности няма да намаляват, а единствено ще се разширяват, вашите болести ще си отидат и вие ще бъдете изпълнени със сили за по нататъшното си изследване на мирозданието!

продължението тук http://delianaangel.blog.bg/…/…/misyltvorene-2-chast.1331407

превод Иван Иванов

image

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 2029 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.01.2015 21:43

Светли наши, пробудени съзнания, прекрасни и сияйни, любящи души, ние виждаме, че на Земята все още е ад, но и знаем, че вие прескочихте трапа и вас ще ви бъде, ще оцелеете, ще се спасите, което не се случва толкова често и лесно в края и началото на циклите. Обичайно се изпускат шансовете за Спасение и Въздигане, и вие бяхте на косъм това да се случи пак, но макар и в последния възможен момент, и с огромна и мощна подкрепа отгоре, вие предотвратихте самоунищожението си и сега процесът, вълната на Просветление, Пробуждане и Осъзнаване, Завръщане към истинските ви корени и стойности е неудържима и безвъзвратна. Тя ще помете всичко старо, задържащо, блокиращо и пречещо, стоящо на пътя на разпространението на Светлината, на Любовта, Истината и Божественото Знание, на вашето Освобождение, Повдигане, Завръщане и Установяване в ново, по-висше енергийно ниво и плътност. Еволюцията напира, тя твърде дълго беше задържана и сега стремглаво наваксва с ускорени темпове във всяко едно отношение. Инерцията обръща своята посока и векторът на развитието ви вече сочи нагоре. Един по един се вадят прътовете от колелото, с които силите на задържането пречеха на движението по стълбицата на Еволюцията ви. Каквото и да се случва в екстремен план - това са вече последните издихания на тези, които знаят, че си отиват и са ожесточени от това. Любовта бързо прониква и попива в Земната ви Реалност, измъчените ви, самотни души я поемат и разпространяват като Манна Небесна и Тя насища съществата и Пространството с Нов Заряд, Нова Енергия, Нов Живот и Вдъхновение. Пролетта на вашия Божествен Живот настъпва и се разпростира пречиствайки, осветявайки, зареждайки. Веднъж почувствали това, вие ставате пак тези - завинаги влюбени в Бога деца, които носят Светлината на Сътворението в себе си и са щастливи най-сетне да могат по-пълно и пълноценно да разгърнат своя Божествен потенциал на творци, на съзидатели, на проявители на Любовта, Мъдростта и Промисъла на Бога.
С вас е целият Божествен свят в очакване и служба за настъпването на Празника на Вселенската Хармония във Вечността, възтържествуването на Висшата Справедливост, след което всеки ще бъде на своето място в Пространството и измеренията.
С цялата ни Любов и Умиление към вашите силни и непредаващи се души.

Светлинни Същества от Далечните Царства

чрез Деляна Ангелова


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1648 Коментари: 0 Гласове: 2
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178900
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031