Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3179037 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Април, 2013 г.
Март се оказа изключително напрегнат. Но това е логично – трябваше да почистим своите кармични дългове, при това не от едно въплъщение. Мнозина изпитаха на собствен гръб, жестокостта и безкомпромисността в действията на очистващите енергии. Наблюдаваха се емоционални сривове, взривове от емоциите, объркване на ума, а също разни заболявания. Физическото тяло се чисти с достъпните му способи.
Девизът на април е „осъзнаване на новото“. Енергиите на далечния космос въздействат „прицелно“ на планетата ни, повишавайки вибрациите, изтривайки остарялата информация, а също, установявайки нови връзки с по-високото ниво на колективното съзнание. На първо място, това очистване се проявява в очистването на базовите мисъл-форми и връщането им към първоначалния им смисъл. Този процес е иницииран в реалността на четвъртата плътност, където се създават предварителните идеи и понятия, които по-късно се транслират през информационното поле на по-ниско ниво.
Нашият мозък в сегашното си състояние, не е способен да долавя фините вибрации на предварителните идеи и понятия, затова се „спускат“ по-ниско като се облекат в „дрехите“ на мислите, а след това в мисъл-формите, предавани вербално чрез словото. Силните вибрации на Източника променят понятийното съдържание на информационното поле в четвъртата плътност (четиримерната реалност), усилвайки Божественото звучене.
Едновременно с това мозъкът ни се пренастройва към тези по-високи вибрации, което стартира преустройството на понятийния ни апарат, както колективния, така и индивидуалния. Преди да ни доверят да участваме в трансформацията на тримерната реалност, трябва да трансформираме своите ментални полета, като ги очистим от небожествените мисли и понятия.
Пренастройката на мозъка за разширения диапазон от честоти, става в състояние на пълно приемане принципите и законите на мирозданието и признаване съществуването на Абсолюта/Бога като основен Източник на Божествения план и организатор на въплъщенията му в различните нива на битието. При това, признанието на Бога като основна движеща сила на мирозданието, трябва да стане не само на ментално, но и на емоционално ниво.
С други думи, без искрена, от дълбините на сърцето, вяра в Бога/Твореца на Всичко Съществуващо, духовната трансформация е невъзможна. Човека е неспособен да измени радикално своята природа, без да преживее емоционално (със сърцето) собствените понятия, без да потвърди истинността им със своя живот на всички нива, включително и на поведенческо ниво (промяна на подсъзнанието).
Мнозина от нас сега се сблъскват точно с този проблем – имаме представи и идеи, какво трябва да променим в живота си, и как да започнем да живеем по новому, но тези идеи така си и остават на ниво информация и не се превръщат в наше вътрешно знание и духовен опит.
Дуалността между живота на ума и живота на сърцето си остава, а в някои случаи дори се задълбочава, защото ставаме по-непримирими към недостатъците на живота, на своя и чуждия, защото знаем, как да живеем. Несъответствието между това, как трябва, и как е в действителност, предизвиква или агресия, или отчаяние и неверие в собствените сили.
И така, през април менталните ни представи ще бъдат подложени на силно очистващо въздействие. Цялата натрупана, но непреживяна от нас информация, непревърната от съзнанието на сърцето в осъзнат висш опит, по същество, ще стане не само безполезен товар, претоварващ енергийните ни тела, но ще започне да ни разрушава отвътре. Това разрушение за пореден път ще предизвика мисълта за безсмисления живот, съмнения за правилно избрания път, усещането за „задънена улица“ и други подобни.
Осъзнаващия човек ще може правилно да оцени своето „безпътно“ състояние и да се обърне към Светлината. Най-вероятно ще се „предаде“ на милостта на висшите си аспекти и ще започне да се интегрира с тях, възстановявайки своята цялост като космическо същество. Този, който се опира на собственото си его и се поставя по-високо от Божествените сили, при тази ситуация ще укрепи своето самомнение и собственото си превъзходство. Понеже в менталното поле на човечеството съществуват все още стари представи, ще продължат да се появяват нови „ гуру“ и „ учители“, които ще дават методики, все така насочени към лична трансформация чрез личностни (конкретно насочени) намерения, пораждани от трета чакра (слънчевия сплит). В тези методики човек не твори заедно с висшите сили като Единно Същество, а заповядва на Висшите аспекти да направят едно или друго действие, по негово лично мнение.
При това „ желанията“ на този човек обхващат доста голям диапазон от посоки, включително и отработването на кармата с просто намерение, очистване на монадното дърво с мантра и унищожаване “гена на смъртта“ с „ етерни ръце“. За многото еони от съществуването на човечеството, са натрупани нискочестотни зони от ментални илюзии, откъдето се черпи подобна информация, насочена към духовното усъвършенстване на човека без особени усилия от негова страна и без съзидателна и осъзната връзка с Божественото. На такива хора им се струва, че намерението им е напълно достатъчно, за да променят всичките седем измерения на творението. Смятат, че прилагайки тези методики само ментално, ще постигнат бързо желаните резултати. При това дори не им идва на ум да се поинтересуват, какви са плановете на Бог за промяна на реалността. Живота обаче поставя всичко по местата му. И тези, които живеят с илюзиите, през тази година могат да се сблъскат с нови трудности, които е сложно да преодолеят, придържайки се към остарели възгледи и принципи.
Добрата новина е в това, че всеки човек ще има възможност да се настрои към Божествените вибрации и да осъзнае смисъла на пребиваването си на Земята. Този процес на ментално преустройство ще продължи през цялата година. Осъзнаването на единството с всичко съществуващо е само първия етап от духовната трансформация. Много по-важно е да се преживява това единство всеки ден и във всяко действие, дори да е най-обикновено.
През април се очакват два върха на енергийната напрегнатост. Първия, в началото на април (от 5 до 10 април), а втория – от 20 до 25 април, при това енергийното напрежение ще е много по-силно от това, което преживяхме през март. От това, какви ще излезем от тези напрежения, и какви уроци ще си извлечем, зависи майското ни битие.

Татяна Золотухина, 25 март 2013 година

http://metasintez.ru/material_gryppa_metasintez/mgm_31_03_2013.html
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6060
http://julvius.org/energeticheskiy-prognoz-na-aprel-2013/#more-3883 

image

Енергийна Прогноза ~ Април 2013 г. ~ Възстановяване на Нашата Сила

Мир и благословии, огромна чест и радост е за мен да се свържа отново с вас! Чувствам се много благодарен знаейки, че независимо докъде е стигнал всеки от нас по своя път, ние винаги можем да спрем до където сме, да бъдем едно и времето да спре. Това просто потвърждава, че ние сме наистина заедно в това.

И така, как се чувстваш, приятелю? Забелязваш ли, че енергийната температура се покачи с още едно ниво както в личния ни живот, така и в масовото съзнание? Високата активност в етера пряко ни озарява с голяма доза движение и активност в и около нас.

Ние категорично загърбихме времето за зимен сън и изолация в дълбок размисъл за дълги периоди от време. Ако не сме се вслушали в поканата вече, тогава е време да спрем с криеницата и да общуваме със света отново.

Криенето ни по всякакъв начин, а това включва скриване на нашите дарби, таланти, мъдрост, послания, и всяка друга част от нашия дух, просто ще се окаже невъзможна. И тези, които са се чувствали комфортно криейки се, ще открият себе си разтърсени във всяко едно отношение, защото това към което са свикнали по подразбиране, просто вече не работи. Въпреки, че на пръв поглед може да се чувстват сякаш цялата им идентичност е отнета, тази промяна, извеждаща ни от криенето, създава нови начини да бъдем това, което най-добре пасва с най-висшия ни аспект.

Когато енергийната температура се покачва както сега, обикновено следва покана за действие. Тя е много проста: От нас се иска да напуснем фасадите, моделите и историите, които ние и нашите предци сме създали за себе си; призовани сме да се движим в любовта.

Докато се префокусираме към нов начин на съществуване – да бъдем центрирани в сърцата си, е напълно нормално да изпитваме нашата енергия и емоции, сякаш сме навсякъде. Ключът е в това, да позволим на тези енергии и емоции да излязат – от това имат нужда, без опити да ги съдим или задържаме. Полезно е да запомним също, че в нашето подсъзнание емоциите не определят кои сме в нашата сърцевина. Ако можехме просто да ги видим като отминаващи, пухкави бели облаци в небето, тогава ще можем да им позволим да отминат без да се прикрепяме към тях.

Освобождаване от Ролята на Жертва

В този момент ни се представя изключителната възможност да се оттеглим от архетипа на жертвата, с който ние и нашите предци сме се отъждествявали през цялото това време.

Важно е да отделим малко време и да почетем тези архетипи за служенето им и за това, че са ни пазили в безопасност в свят, основан на оцеляването. Така или иначе, сега ние знаем, че свят на оцеляване е свят, с който не сме в синхрон в нашата сърцевина – Божествено Любящо Същество.

Като Божествени Любящи Същества ние сме тук, за да процъфтява пътя ни в любов към нас и света около нас. Божествената частица у нас винаги е знаела, че ние сме защитени и в безопасност, дори когато умът, базиран на оцеляването си е помислил друго.

Така че сега, когато благодарим на архетипа на жертвата, който ни е служил до този момент, можем да го пуснем да си отиде с радост и да приветстваме Нашия Висш Аз.

Освобождаването от ролята на жертва е съставено от няколко компонента. Първият за освобождаване от съзнанието на жертва, е да приемем всеки човек, преживяване или друго нещо, което се е появило в живота ни, без да се опитваме да го променим. Като приемаме тези неща, ние не заявяваме непременно, че резонираме или сме съгласни с тях, но си разрешаваме да не им позволяваме те да определят кои сме в действителност. Чрез приемането ние също се освобождаваме от нуждата да се спираме на миналото и на това, което е можело да бъде.

Вторият компонент от освобождаването на съзнанието на жертва е да се освободим от вината. Тя се появява от нуждата да направиш нещо вярно/грешно, добро/зло, или да изкараш някого прав/виновен и да го натовариш с отговорността за това, което ти преживяваш. В интерес на истината ние сме Създатели на всички наши преживявания. Когато работим от нашия Висш Аз и се познаем като Създатели, ние надхвърляме тези осъждания. Според нашия Висш Аз ние се придвижваме напред по пътя чрез това, с което сме или не сме в синхрон по това време. Можете ли да почувствате как с това прозрение става по-леко? Когато обвиняваме се закотвяме във време и пространство, които ни пречат да се развиваме и да се свържем повторно с нашата Най-Божествена Същност.

Третият компонент за освобождаването на съзнанието на жертва е да поемем пълна отговорност за нашия живот и благополучие. Понякога мисленето на жертва може да се съпротиви, когато чуе, че ние сме отговорни за живота и благополучието си, тъй като то намира комфорт в разграничаването и поддържането на илюзията, че от каквото и да се нуждаем, то ще дойде извън нас. Абсолютно нормално е, когато това се случи. Но поемайки отговорност за живота си и благополучието си, ние сме способни да излезем от съзнанието на жертва и да влезем в съзнанието на Създатели. То е в нашето Творческо съзнание, където сме способни да местим планини. Тя е тук, способността да манифестираме от най-автентичния и мощен аспект от нас.

Чрез интегрирането на тези три аспекта в живота ни, ние със сигурност подкрепяме гладкото преминаване от жертвено съзнание към Творческо такова.

Възстановяване на Силите ни

Най-великата сила на света е ЛЮБОВТА. Когато олицетворяваме любовта, ние сме най-силните същества във Вселената. Противно на това, в което може би са ни учили, да бъдем любящи не означава, че сме слаби, лесни, или пък че си затваряме очите, когато времената станат трудни. Истинската любов не боли, не е трудна, не ни кара да се предаваме или да крием някоя част от себе си. Това са мисловни модели, които ни отдалечават от истинската любов. Истинската Любов е константата, която тече през целия живот. Когато изберем да бъдем любов, имаме цялата Вселена на наша страна, течаща в същата посока.

Заради състоянието на обществото много от нас са се колебаели да възвърнат силите си, защото го свързваме с това да бъдеш корумпиран или контролиращ. Този тип фалшива власт, позната още като егоистична, се движи в обратната посока на любовта. Тя обича да е разделена от цялото. Въпреки, че тази енергия може да изглежда доста реална и убедителна на моменти, истината е, че тя не е.

Егоистичната власт е краткотрайна и винаги ще се самоунищожи в някакъв момент в опита си да бъде срещу естествения поток на любовта и живота. Тази власт процъфтява благодарение на енергията на страха, защото това е единственото достатъчно убедително нещо, което може да отдалечи човек от неговата истинска Божествена Сила. Естествено този разсеян период е временен, но ние трябва да го отдадем на енергията на егоистичната власт за правенето на голямо шоу в опитите си да продължи колкото се може по-дълго.

Животът винаги е тук с нас, а не против нас. Можем да сме спокойни, знаейки, че като избираме да не приемаме страха, всяка частица от Вселената ни подкрепя. Всичко, което се опитва да ни убеди в противното, като например идеята, че сме някакви малки, безпомощни човешки същества, или всичко, което ни ограбва по някакъв начин, е просто мимолетна илюзия.

Когато се поддаваме на любовта, ние подсилваме себе си и околните до такава степен, че сме способни да превърнем и най-егоистичната сила в любов.

Силата в Числата

Като се движим напред, ние биваме призовани да се обединим в любовта. Това се случва в момента. Вече не е нужно да бъдем сами в това пътешествие. Вече не е нужно да се разграничаваме един друг по раса, пол, социални роли, титли, сексуална ориентация и т.н. Вселената непрекъснато ни дава възможности да се обединим с другите, които имат подобна цел за обединение в любовта.

„Защото, където двама или повече са събрани в любов, най-великата сила пребивава”.

Това е времето да кажем „ ДА!” на възстановяването на нашите сили и споделянето на дарбите ни със света.

Ние сме заедно в това,
До следващия път,
Ваш Емануел

Източник: http://www.emmanueldagher.com/energy-forecast
Превод за Самосъзнание.com | Габриела Петрова
http://www.самосъзнание.com/2013/04/vazstanovqvane-na-nashata-sila.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2013/04/2013.html
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6070


    image
Категория: Изкуство
Прочетен: 4550 Коментари: 0 Гласове: 10
Последна промяна: 10.04.2013 11:26
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3179037
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Април, 2013  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930