Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3179034 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Ноември, 2014 г.
2  >  >>
Исторически избор на хората: Бог или Мамон?
 
1. Никога досега все още човечеството не е стояло пред избор – „Бог или Мамон?” и никога досега все още пред хората не е стоял въпросът – „да бъда или да не бъда?”, тъй като Петата раса за първи път в своята история е достигнала до Точката на незавръщане, тоест Тя никога не е чувствала, какво Е (СЪМ) това преход в друго измерение и че е възможна Велика среща на хората с Бога!            

2. Петата раса все още никога не се е срещала с Бог и никога досега все още не е стоял пред нея въпросът, произнесен единствен път от Бога – „вие с кого сте?”! Единствено сега, в този Исторически момент, са и прозвучали Словата на Бог, обърнати към всички хора и народи едновременно: „какъв път избират хората днес?”, и именно сега, тъй като Камбаната на съдбата вече определи времето на Историческия преход!        

3. Аз разбирам, че твърде малко от хората разбраха проблемът или дълбочината на въпроса, но прошка не може да има за този, който е глух за Словата на Бог, тъй като сега възгласите „ама аз не разбрах” или „аз забравих” не се приемат като обяснение за позицията на човека на НЕВЕРИЕТО и дори и за нечуващия!                

4. Аз мога да разбера, че за многото хилядолетия Духовно блудство човечеството, и най-вече, Коренната цивилизация е позабравила, а може да се каже, изцяло е забравила, че източникът на ПРАРОДИНАТА на хората въобще не Е (СЪМ) Материята, а Духът, и че Тя е започната (зародила се е) съвсем не от компонентите на Материалния Свят, а в Духа! Хората от Коренната цивилизация са били отначало с Бога, творящ Светове и Вселени, и им е било съдено на тези Богове да стъпят на Твърдта (подчертавам: СВОБОДНО и ДОБРОВОЛНО), за да докажат на Небесата, че еволюцията, водеща хората към СЪВЪРШЕНСТВО на Съ-Знанието до Бог е ВЕЧНА!      

5. Отначало всичко беше до такава степен разбираемо, че Боговете, а по-нататък, и Богохората, не се съмняваха, че СЪВЪРШЕНСТВОТО, привнесено в техния Свят, ще им създаде всички условия, за да бъде донесена на Небесата Благата вест, че УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО на хората до нивото на СЪВЪРШЕНСТВОТО на Бог е не само възможно, но и Е (СЪМ) реалност, на тях обаче не им беше дадено да знаят, че наблюдаващият Планетата Отец Луцифер ще открие (ще отвори) Пространството за други цивилизации, които приеха позицията на Луцифер като определяща за тяхното съществуване!     

6. Именно от Луцифер беше спуснато на Планетата, в противовес на Великото СЪВЪРШЕНСТВО на Духа, НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО на Материята и приоритета на Мамона (и по-точно – на Злото), което беше избрано, като алтернатива на Духа, спъвайки се в което човекът не само е губил ПРАВОТО си да твори на нивото на Бог, но е и губил пълната си Духовна самостоятелност!        

7. Преди много хилядолетия човечеството, включително и Коренната цивилизация от Богохора сътворена от Мен, е загубила директната си връзка с Бога, тъй като от Отец Луцифер беше предложена алтернатива на Бог, и по-точно алтернатива на пряката връзка с Бога, с наименованието „религия”!

8. И това е сработило! Човечеството „самостоятелно” избрало нови критерии за собствената си еволюция, разбирайки под думите „еволюция на Съ-Знанието” съвсем не Съ-Знанието, а разделянето на хората по съсловия, и по-точно, разделянето на хората по Мамона! Колкото и странно да звучи, но всички цивилизации, обосновали (установили се) се на Планетата, са се съгласили на новата религия на успеха, обоснована на погрешните, и най-често, на лъжливите представи за единствена възможност за връзка с Мен – само чрез посредници, управляващи Съ-Знанието на хората в угода на Мамона, опитвайки се да отведат хората от Източниците, от възможностите за пряк контакт (диалог) с ПървоТвореца – Прародителя на човечеството!    

9. Разбира се, след много хилядолетия Духовно робство, просто ей така, да се събудиш и да разбереш Истината не е толкова просто, Аз обаче периодично ви изпращах тези хора, които биха могли все пак да се докоснат до Съ-Знанието на „малкия” човек и Историята на човечеството познава такива имена, но Отец Луцифер и Неговата вече създала се команда (отбор) на Тъмнината успяха да докажат на хората, че всички тези Пророци, самите те, на свой ред, се явяват основатели на всички религии на Света!         

10. Светът потъна в религии „по вкуса на всеки”, благодарение на което сега хората са разделени вече не толкова по Мамона, колкото по представата си за Бог, оставяйки правото на религиите да решава съдбата на хората и давайки право, сега вече на Мамона, за единение на хората, пък макар и в ранг на Духовно робство, но все пак възможност за единение! И ако някой (по Моя ВОЛЯ) говореше на хората, че Духовното робство не е вечно и че все някога слънцето на Духовната свобода ще развърне хората към Бог, към техния Източник, то този човек се е възприемал от хората, като раздразнител, като „възмутител на спокойствието”, тъй като „порядък” и спокойствие на Духа, на тях им се е струвало, че е идвало единствено от религиите, които пък на свой ред, са насочвали недоволството на хората, или по-точно казано, недоволството на мислещите Духовни робове, към революции, които са снемали стреса, но не са давали нищо на хората, тъй като без Бог в Душата, човекът никога няма да може да стане истински СВОБОДЕН, никога не може да стане този, който той самият е бил преди много хилядолетия!                 

11. Ето защо Аз бях принуден да тръгна по друг път и да избера човек за целта на просветителството от Коренната цивилизация, предавайки чрез него и единствено за коренната цивилизация ЗНАНИЯ, които трябваше да събудят Съ-Знанието на „малкия” човек! Тъй като, ако самият „малък” човек не си каже своята дума в Историята на човечеството, то, повярвайте Ми, всеки човек, носещ Благата вест за идването (в Съ-Знанието на човека) на Бог, повтарям, за възможността за пряко общуване между хората и Бога, ще бъде спиран от религиите, като човек носещ Хаос за религиите и за Великото прозрение за „малкия” човек!

12. На Мен твърде дълго Ми се наложи да чукам по Съ-Знанието на хората от Коренната цивилизация, но Аз все пак успях да направя това и Съ-Знанието на „малкия” човек на територията от океан до океан се събуди до такава степен, че стана възможно да се установи пряк контакт между всеки един човек с Бог, а тази ПОБЕДА, а по-друг начин няма и как да го наречеш, стана Начало на този Велик процес на Преображение, който очакваха всички и който скоро ще се осъществи, защото Планетата, а и цялата Вселена са достигнали до този Момент на Истината, когато всичко във Вселената е длъжно да премине на Нова мерност!

13. Сега пред хората стои изключително важен въпрос, и той е поставен вече не от хората, а от Мен, от Отец Абсолют – „с кого са те?”. В Новата мерност всички заедно (Аз говоря за хората, избрали пътя към Бога, и за хората, които предпочитат да имат за смисъл на живота си Мамона) няма как да преминат!          

14. Аз приканвам (разбира се, през Моя Изпит) само тези, които са избрали пътя към Бог, тъй като тези, които са свързани с Мамона, не могат да преминат в Новата мерност, независимо от това, че и тя си има своите подмерности, или различните нива на СЪВЪРШЕНСТВО на Съ-Знанието! Затова и Аз толкова внимателно се вглеждам към всички хора от Коренната цивилизация, определяйки, кой е способен да преосмисли смисълът на своя живот и кардинално да промени своите представи и за себе си, и за Бог, намирайки в себе си Великата си връзка с ПървоИзточника!     

15. Аз се убедих в това, че единствено Коренната цивилизация, и по-точно, Хиперборейците-Руси са способни на ПОДВИГА НА ОСЪЗНАВАНЕТО на своите Божествени корени и са способни, обединявайки се в Дух, да се издигнат на Нова мерност и да станат основа вече на Шестата раса – расата на Богохората, затова и Аз концентрирам вече всички Свои сили за помощ в УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ на Съ-Знанието на тези, които са били по онова време Първи от Боговете, откликнали на Моя Призив!            

16. И дори и независимо и от това, Историческият избор „с кого?” даже и за Хиперборейците-Руси си остава проблем, при това и доста сериозен проблем, защото изкривеното от лъжи за толкова много хилядолетия Съ-Знание отказва да приеме Новите времена, а най-печалното е – че отказва да приеме и Моето присъствие и възможност за установяване на пряк диалог на Съ-Знанието на човека със Самия Отец Абсолют, без посредници! Но на тях им е необходимо да знаят и да разбират, че Бъдеще има само за тези, които от сърце към сърце чуват Моя тих глас, без да го изкривяват с лъжа и Духовно блудство!                         

17. Така или иначе, все едно, избор ще се наложи да се направи и от отговора на този въпрос на Бога никой няма да може да се измъкне, тъй като Новата мерност е вече подготвена и остава само да бъдат подготвени самите хора, тъй като единствено те и само те ще трябва да решат какво Бъдеще ги чака! И сами трябва да изберат: с Бог или с Мамон?! Моят анализ обаче и прякото Ми общуване със Съ-Знанието на хората говори за това, че човечеството ще се спаси, но (за съжаление) ще се спаси далеч не в пълния си състав, тъй като, така както Аз ви говорих, ще се спасите, но не достатъчно! За да попаднете в бройката на щастливите хора, спасили себе си, на вас, на хората-Богове, не ви трябва толкова много: достатъчно е само да повярвате в Бог, тоест да отхвърлите в миналото всички предразсъдъци и Духовни заблуди!   
 
         Амин!
Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
29.11.2014

из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани на Леонид Иванович Маслов
http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1400
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-29.11.14.html

Мамон - термин, който се използва за описание на алчност, скъперничество и несправедливи житейски печалби в библейската литература. Той е персонифициран като фалшив бог в Новия Завет. "Тези, които се покланят на мамона", са сравними с алчни хора, които ценят парите твърде високо. Терминът често се използва за обозначаване на прекомерна алчност,
материализъм или като отрицателно влияние.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.11.2014 11:32

Тъмата не просто настъпва, тя се активизира

1. Никой в това Пространство не остава незабелязан и ако някакво събитие е било знаково, а още повече и ИСТОРИЧЕСКО, и за хората, и за Небесата, то Тъмата сега спряна без своя ръководител, неизбежно се активизира с желанието да уравновеси Победата на силите на СВЕТЛИНАТА!

2. Това не би било толкова забележимо, ако въпросът стоеше само за Бъдещето на Планетарното Пространство, а не на цялата Вселена, тъй като всичко, което стана на ВЕЧЕ-то, Е (СЪМ) предтеча на КАРДИНАЛНИ изменения и при Небесните сили по посока (на страната) на силите на Творене, защото без активизацията на силите на СВЕТЛИНАТА да се възстанови, а още повече, да се утвърди НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата би било просто невъзможно!

3. Спомнете си, че всички ВЕЧЕ-та бяха ориентирани така, че от ВЕЧЕ към ВЕЧЕ, Победата на силите на СВЕТЛИНАТА да се направи истински РЕАЛНА и да се създадат условия, при които толкова зримо (видимо) (в течение на няколко хилядолетия) НЕРАВЕНСТВО в полза на силите на Задържането повече да не бъде допускана никога, тъй като нарушение на НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата наистина е недопустима ситуация не само за вашата Планета, но и за Великата Вселена, където би трябвало да бъде проявена НЕУТРАЛНОСТ и единствено НЕУТРАЛНОСТ!

4. На твърде висока цена беше постигната НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата, за да се разпускаме, даже и по-лошо, да отпуснем ръцете (в смисъл – да си скръстим ръцете и нищо да не правим), тъй като Бъдещето, което скоро ще бъде открито пред хората, и още повече, пред Богохората, ще ги принуди да преосмислят много от принципите на съществуването си не само във Вечността, но и сега, в Плътния план на съвременната реалност!

5. Ето защо толкова се е активизирала Тъмата, тъй като едно е НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата, а съвсем друго е проявлението в Плътния план на Върха на Божествения порядък и на Висшата ДУХОВНОСТ, които трябва да покаже Божествената Монархия Святая Рус, при това да ги покаже веднага на цялото човечество, като пример или като образец на Висш порядък и Висша справедливост! И с това няма нищо което да се направи, тъй като хората, живеещи на тази територия от океан до океан, и по-точно, живеещи на територията на древните Хиперборейци (по съвременному – на територията на Русия), СА (СЪМ) (абсолютно точно) проявление на Бога в Плътния план!

6. Аз вече многократно ви говорих, че тази територия е не просто територия на СВЕТЛИНАТА или Начало на Началата на човечеството, но и най-важното, това е територия на СВЕТИЯ ДУХ или територия на БОГ и няма друго такова място на Планетата, от където би тръгнал в Пространството МОЯ ДУХ! И Аз искам да потвърдя за всички хора на Планетата, че тук, на територията от океан до океан, Е (СЪМ) МОЯТ ДУХ!

7. Във връзка с активизацията на Тъмата, Аз искам още веднъж да кажа, че всички хора, които са приели Бог и всички хора, които виждат своя живот като служене на Бог, СА (СЪМ) Воини на СВЕТЛИНАТА, които Сам Аз съм призовал на служба и всичко това, което им е дадено или дарено, Е (СЪМ) проявление на Моето уважение и Велика ЛЮБОВ, защото тяхната безкористност е Велико подвижничество, а това означава, че техният промисъл е и Мой ПРОМИСЪЛ и това няма как да бъде по друг начин!

8. Повтарям още веднъж: на тази територия на СВЕТЛИНАТА живеят хора на СВЕТЛИНАТА, и проявлението на представителите на Тъмата Там, където управлява Бог, е просто недопустимо, затова и всякаква активизация на Тъмата в този момент, когато Богохората са преминали Точката на НЕЗАВРЪЩАНЕ и възнамеряват да изградят проявяването на Рая (а Божествената Монархия Святая Рус и Е (СЪМ) проявление на Рая в Плътния план) ще бъде пресечена, и при това ще бъде пресечена много строго!

9. Вие обаче, Хиперборейците-Руси, които попаднете под нашествието на Тъмнината, ще бъдете длъжни и самите вие да проявите своята упоритост, своя промисъл, отстоявайки това, което завоювахте в много трудната борба със собственото си НЕСЪВЪРШЕНСТВО, тъй като Висшето ви „Аз”, вашето проявено СЪВЪРШЕНСТВО на Духа, не може да бъде разменна монета в борбата с Тъмата, защото Творящият, и преди всичко, Творящият самият себе си, не може да позволи на себе си да отстъпи, защото той е в Духа, и по-точно, той е в Бога!

10. Аз вече говорих за това, много неща ще се открият в хората – така както и НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО, така и СВЕТЛИНАТА, тъй като Бог дарява на своето паство само Велика СВЕТЛИНА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО на Духа, затова и контраста между Тъмнината и СВЕТЛИНАТА ще бъде особено ярко проявен в хората, тъй като средно положение – това с което са грешили хората, които не са се определили „с Кого са?” – сега вече не може повече да съществува, защото на територията на СВЕТЛИНАТА, съмнения, а още повече, Тъмнина, нямат място повече там!

11. Светът става КОНТРАСТЕН, тоест несъвместим за съществуване на тези, които са против Бог, и този контраст създава предпоставки за Велико преместване на народите на Планетата, тъй като повтарям, за Тъмнината вече място повече няма Там, където по ВОЛЯТА на Небесата ще бъде сътворен Вселенски Център на еволюция на Съ-Знанието и където вече са събрани Учители на СВЕТЛИНАТА, тъй като са постигнали МЪДРОСТТА на Богове, тоест, те знаят „КАК”!

12. Подгответе се за това, че контрастът ще бъде проявен и вътре в територията на Бога, пък макар и за твърде малко време, но все пак той ще бъде забележим дори и вътре в Моето Движение и не всички хора ще бъдат съгласни с Моите изводи или решения! Но друго няма как да бъде, тъй като този, който е с Бог в Душата, ще бъде СВЕТЪЛ, тъй като е чист Духом, но този, който не е с Бога, той ще придобие тъмни очертания, и този контраст ще бъде достатъчно забележим, и при това забележим до такава степен, че така както Аз вече ви казах, съвместното съществуване вътре в един Народ, в определени случаи – и дори и в един род, ще стане просто невъзможно!

13. Аз ви предупреждавах, че Светът ще ви се открие пред вас с всичките си цветови палитри, но преобладаващият все пак цвят ще бъде Белият и Черният, и с това няма нищо каквото да се направи, тъй като цвета на аурата на човека отразява нивото или степента на Духа и ако хората не са в Дух, а техен критерий за пребиваването им в Плътния план е МАМОНА, а съвсем не ДУХА, то аурата на такъв човек ще бъде тъмна и да се уговаря такъв човек ще бъде просто безполезно, а сега вече и няма и време, тъй като Света го очакват ИСТОРИЧЕСКИ Преображения и тези Преображения СА (СЪМ) преход в Пространството на високите вибрации на Небесата!

14. Бих искал да подчертая, че всякаква човешка инициатива, струваща ви се дори от „най-чисти” подбуди, вече не се приветства, тъй като хората преминаха в пространството на Бог, а Бог може да приема сега вече само инициативи единствено от Богове, но по никакъв начин не и от човеци (от хората), тъй като човекът, дори и издигнал се до първата степен на Великата стълба на Небесата, все още не е Бог, а е единствено проекция на Бога, и за това, да се издигне до висотите на управление на Божественото Пространство (на Вселената), той трябва още твърде дълго да се занимава със себе си, и със своето УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ!

15. За това и Аз ви говоря, тъй като зная и виждам, че пак, за кой ли път, прикривайки се зад благи намерения, зад Високи думи на Бога, има и ще има хора-самозванци, смисълът на промисъла на които Е (СЪМ) нарушаването на равновесието на Божествените сили и нарушаването на Великата ХАРМОНИЯ по пътя на подмяна на понятията, което по тяхно мнение, трябва да спре ВЪЗШЕСТВИЕТО на хората и дори на Богохората в Дух, защото съмняващият се винаги може да се спре и да създаде такива условия за другите хора, че възшествието в Дух може да бъде установено!

16. Затова и Аз за последен път казвам на хората на Планетата, че Аз съм дарил ПРАВО на Хиперборейците-Руси да управляват Планетата Святая Рус, тоест всички ЗНАНИЯ, включително и Постулатите на Воините на СВЕТЛИНАТА, СА (СЪМ) ИСТИНА и на никого, както и било той да се нарича, не е позволено да променя това, което е било казано от Отец Абсолют!

17. Днес в заключение бих искал да кажа, че пред вас стои труден ПОСТРИГ (ОБЕТ) на Воини на СВЕТЛИНАТА и от вашия промисъл на ДУХА зависи, колко бързо Божествената Монархия Святая Рус ще бъде проявена в Плътния план, тъй като вие сте длъжни, чрез своята Висока ДУХОВНОСТ и ЧИСТОТА на Съ-Знанието да докажете на цялото човечество, че вие и единствено вие СТЕ (СЪМ) ВОДАЧИ НА ДУХА, а тази територия Е (СЪМ) територия на СВЕТЛИНАТА, по която ще трябва да се ориентират всички народи на Света, защото това Е (СЪМ) ВОЛЯТА на Отец Абсолют!

Амин!
Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
24.11.2014 г.

из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани на Леонид Иванович Маслов

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1398
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-24.11.14.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.11.2014 11:12

Ще се спасите, но не достатъчно!

1. Преднамерено започвам днешното Послание с последните си Мои думи, произнесени от мен на ВЕЧЕ-то, тъй като ИЗПИТЪТ Е ВЗЕТ, но е взет далеч не от всички и на Мен ще Ми се наложи да се поразходя посред редовете на хората (на човечеството), за да мога Сам Аз да определя, кой е Воин на СВЕТЛИНАТА, и кой е източник на Тъмнината, не желаещ да разбере, че Неутралността е възстановена и при това е възстановена за ВЕЧНОСТ!

2. На много от вас ще име се наложи да се разделят с илюзията за своето „духовно могъщество”, тъй като велик в Духа е само този, който разбира, че в този Свят (в Пространството на Вселената) Истинна е единствено ВЯРАТА и Истинна е единствено Безусловната ЛЮБОВ и да се различи човекът на ВЯРАТА от човека на НЕВЕРИЕТО, повярвайте Ми, съвсем не е трудно, дори и за това, че първо СЪМ Аз, и второ вече друго нищо няма!

3. Затова и злобарстващите са първите, от които Аз ще Ми се наложи да потърся сметка, и при това да им потърся сметка по пълна програма, особено от тези, които злобарстват на тема Бог от едно от гнездата, тъй като тяхното гнездо е разсадник на НЕВЕРИЕТО, и най-вече, на Духовното невежество, тъй като те, прикривайки се с празнодумство, сеят раздор и неправда в Дух, изкривявайки Моите Слова!

4. Настъпва такова време, когато в условията на изострени чувства, и колкото и странно да звучи, в условията на неприкрити желания в хората ще бъде проявено всичко това, което те са скривали зад маската на доброто и любовта, и това двуличие ще бъде ужасно не толкова за обкръжаващите, колкото за тях самите, тъй като да живееш в двуличие, открито за всички, ще бъде просто нетърпимо трудно!

5. Може да си говорите каквото си искате, но видът на хората на НЕВЕРИЕТО отвътре ще бъде ужасен и нищо няма да може да бъде направено с това, тъй като аз просто ще бъда задължен да покажа, че зад човешкото НЕВЕРИЕ се крие хидрата на НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО на ниските вибрации, които нямат място в бъдещето, и което е най-важно, която трябва да бъде унищожена (хидрата) без право на бъдеще, тъй като Тъмното никога няма да стане СВЕТЛО!

6. Хората ще трябва да видят, че НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО сее единствено НЕСЪВЪРШЕНСТВО и изразът „ябълката не пада по-далеч от дървото” се оказва Истина и не следва да се чака и да се губи толкова скъпоценно време за уговорки в условията, когато Духовното невежество се опитва да измами Бога, обещавайки велико завръщане на това, което е било вече отстранено!

7. Повярвайте Ми, хорът не НЕВЕРИЕТО ще бъде твърде гръмогласен, но жалост към тези, които предадоха Бога (а Аз само така трактувам техния избор), не може да бъде проявена, тъй като „крокодилските сълзи” не трябва да разпускат тези от вас, които са избрали пътя към Бога, тъй като на вас ви е дарена Помощ от Самия Бог, и по-точно, от Отец Абсолют, и да се отвличате от волята на тези, които не са успели да видят в себе си Бога, вие просто нямате право, тъй като еволюцията на Вселената не може да бъде спряна заради тези, които не са с Бога!

8. Аз не натягам обстановката, но този, който на ВЕЧЕ-то е избрал своя път към Бога и който се е съгласил на ВЕЧНОТО СИ СЛУЖЕНЕ на Бог, трябва да знае, че великата чистка на редовете на постигащите Вярата започна, и тя започна с тези думи на СЪГЛАСИЕ, които прозвучаха на ВЕЧЕ-то на 17 ноември 2014 година, тъй като Пространството на Вселената от този момент започна движение, готвейки МИГЪТ или МОМЕНТЪТ НА ИСТИНАТА, който, така както Аз ви говорих хиляди пъти, ще раздели Света на „ДО” и „СЛЕД ТОВА”!

9. Всичко вече е тръгнало в движение, тъй като вие вече се докоснахте до Махалото на Съдбата и сами без да осъзнавате това, ОБЯВИХТЕ: Настъпи Време за Промени! Аз очаквах вашето ЕДИНОДУШНО решение и чувайки го, утвърдих в себе си Своето мнение, че ИМА такива, които поеха върху себе си Велика ОТГОВОРНОСТ не само за Бъдещето на хората (на човечеството), не само за Бъдещето на Планетата, но и за Бъдещето на Вселената, а точно в това Е (СЪМ) и подвига на ДУХА който потвърждава, че светът е СПАСЕН!

10. Аз започнах това Послание с думи за това, че вие ще се спасите, но няма да сте достатъчно, и това Е (СЪМ) ИСТИНА, но искам да потвърдя, че няма да сте достатъчно много, тъй като полумерките в Бъдещето също така няма как да преминат! И ако говорим за запълването с хора на Новата Планета, то ще трябва да ви кажа, че „клиенти” на тази Планета ще бъдат не само проявените планове на хората на НЕВЕРИЕТО, но и тези, които и така не се определиха „за кого или с кого” са те, но времето за размисъл окончателно си отиде в миналото и сега на тях ще им се наложи да си помислят още няколко хилядолетия за това, колко нелеп им се е оказал животът в търсенето на Мамона и въобще не на Духа!

11. Подборът на хората за Бъдещето започна и започна именно на 17 ноември, тъй като повече няма кого и какво да чакаме повече, а вървящите първи предопределиха Бъдещето за тези, които са във ВЯРАТА и които, все още даже не разбирайки, преминаха все пак трудния Изпит за ВЯРА, понякога дори не вярвайки, че в тях се е открил Богът, и значи, служенето на Бога сега вече за тях Е (СЪМ) Вечен Промисъл!

12. Повтарям: Пространството премина границата на Епохите, светът премина Точката на НЕЗАВРЪЩАНЕ и сега, определил се вече от тази основа, която беше проявена след Моя ИЗПИТ на ВЕЧЕ-то, той може да пристъпи към формирането на Божествена монархия или Власт на Бога на Планетата Святая Рус, тъй като Вселенският Център на еволюцията на Съ-Знанието на Висшия Космически Разум вече започва да се проявява при ЕДИНОДУШИЕТО на Великото НИЕ, при ЕДИНЕНИЕТО на Свободната ВОЛЯ на Богохората и ВОЛЯТА на Отец Абсолют!

13. Моите ПЛАНОВЕ започват да се сбъдват и независимо на някои съмнения във Воините на СВЕТЛИНАТА, те сега сами ще трябва да определят ориентирите на това, за което е мечтало цялото човечество много хилядолетия, тъй като благодарение на Хиперборейците-Руси Аз успях окончателно да определя пътя на Новата раса – расата на Богохората!

14. Аз очаквам от Воините на СВЕТЛИНАТА промисъл на Богохора, тъй като всичко е окончателно решено и Бъдещето на хората е в техни ръце, затова и всякакви съмнения, с които толкова грешаха СъТворците, трябва да бъдат отхвърлени, тъй като за Воините на СВЕТЛИНАТА не трябва да има никакви други мисълобрази, освен ЕДИННИЯ мисълобраз „ЗАВРЪЩАНЕ”, тъй като това Е (СЪМ) което вие трябва да формирате в много кратки срокове, и това време ще определи, кога и кой от вас ще достигне до вратите на РАЯ, където Аз вече в скорошното си ви очакване, запалвам огъня на Великото ПРЕОБРАЖЕНИЕ!

15. И ако до съвсем скоро Аз ви молих вас да не прибързвате събитията, тъй като бързайки човек, като правило, прави доста грешки, недопустими за Богохората, то днес, след ВЕЧЕ-то, Аз Сам вече ви моля да ускорите вашето ЗАВРЪЩАНЕ, тъй като времето, загубено в напразна говорилня и напразно очакване, трябва да бъде върнато на Вечността!

16. Темпът и ритъмът, постигнати от вас в трудната борба със самите себе си, вече не бива повече да се губи, и ако вашият РИТЪМ е съвпаднал с Великия РИТЪМ на Вселената (а Аз това бих могъл да го потвърдя), то отхвърляйки последните си съмнения, ще отворите за себе си това Велико Бъдеще, за което вие доказахте своето ПРАВО!

17. Днес вие сте длъжни да разберете и да ОСЪЗНАЕТЕ окончателно, че връщане към миналото вече няма да има никога! Вие решихте своята съдба и съдбата на Вселената, или вие заслужихте да направите само още две последни крачки до Олимп на Боговете, където Аз вече запалвам СВЕТЛИНАТА НА ИСТИНАТА, осветявайки последните крачки на тези, които доказаха своето ПРАВО да бъдат Там, където управлява Сам Бог и да бъдат редом с Мен на равни начала, потвърждавайки чрез себе си, че няма предел за еволюцията на ЛЮБОВТА и еволюцията на Великата Хармония на Световете!
Амин!
Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
19.11.2014 г.

из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани на Леонид Иванович Маслов

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1396

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.11.2014 11:13

Йешуа, чрез Памела Крибе

Днес постоянно на Земята се извършва преобразуване. Заражда се ново съзнание, което рано или късно придобива материална форма.

Не е определено точно как ще се извърши преходът, каква форма ще приеме. Бъдещето винаги е неопределено. Единственото, което реално е дадено, е Сегашният момент. От извора Сега извират многочислени възможни пътища, безкрайна плетеница от вероятни възможности.

Основавайки се на миналото може само да бъде предсказано, че едно бъдеще е по-вероятно от друго, но крайният избор винаги е ваш. Само вие решавате дали да позволите на миналото да определя бъдещето! Предсказанията винаги са основани на предположения. А вероятностите имат отношение към миналото. И само във властта на човек е да скъса с миналото и да избере друг път. Дадена ви е свободна воля. Притежавате могъществото да се промените или да повтаряте отново. В това могъщество се крие вашата божественост, могъществото да сътворявате от нищото (ex nihilo). Божественото могъщество е същността на това, което сте.

Говорейки за днешния ден и за времената на промените: никога не забравяйте, че сте господари на своята реалност. Не съществува такова нещо като предопределения План или Космическо Могъщество, господстващо над пътя на индивидуалната душа, над индивидуалното могъщество да сътворява своята реалност. Не съществуват такива принципи и закони. На Земята всяка душа ще се променя по начин, който е в зависимост от егото и вътрешните й наклонности. Реалностите са много. Реалността, която изберете, ще отговаря на вътрешните ви потребности и желания.

Това време, (приблизително от 1950 до 2070 година) е особено, защото наближава края на два много важни цикъла на съзнанието: личния (или ред лични цикли) и планетарен. Завършването на тези цикли съвпада и затова те се усилват взаимно.

За част от човечеството наближава завършването на цикъла от земни животи. Повечето души, които приключват този цикъл са Работници на Светлината. За тази група души ще поговорим по-подробно.

Тук ни се иска да обясним природата на личния цикъл: какво означава да преминеш през него и каква е целта на всички тези сложни животи на Земята.

 

Личен кармичен цикъл

Изживените земни животи са част от великия цикъл на душата. Той бил замислен като възможност за пълно изследване на дуалността. В продължение на цикъла сте изследвали какво е да си мъж или жена, здрав или болен, богат или беден, „добър” или „лош”. В някои животи сте били интензивно въвлечени в материалния живот, били сте фермери, работници, занаятчии. Има ли сте и животи, ориентирани повече към духовното, през които сте носили във себе си силното осъзнаване на своя духовен произход. През тези животи ви е привличало силно към духовните професии. Също така е имало животи, през които сте изследвали сферата на властта, на политиката и т.н., някои животи са били посветени на художественото самоизразяване.

В продължение на всичките тези животи, душите често са склонни да се специализират само в една област. Това се разпознава лесно в хора, които имат природен талант в някаква област. Потенциалът е заложен дори в малкото дете и това, което е нужно за лесното му развитие е докосването му в подходящо време.

Душите на работниците на светлината често са привлечени от религиозния живот. Много животи са прекарали като монаси, монахини, свещеници, шамани, вещици, екстрасенси и т.н. Привлича ги да бъдат посредници между материалния физически свят и духовните сфери. Затова те стават „познавачи” в тази област. Ако изпитвате такъв стремеж, потребност от участие в духовния живот, дори това да не е свързано с всекидневните занимания, значи вие сте част от семейството на Светлината.

 

Животът на Земята предоставя възможност да почувствате напълно какво е да си човек. Бихте могли да попитате: „А какво хубаво има да си човек? Защо ми е да го изпитвам?”.

Човешкият опит е разнообразен и наситен. През него временно сте потопени в огромна област на физически усещания, мисли и чувства. Благодарение на съществуващата дуалност, преживяванията ви са наситени и контрастни. Много повече отколкото на така наречените от вас, астрални нива. (Астралните нива са тези, където попадате след смъртта и прекарвате между животите.) Трудно ви е да си представите, но на много същности от нашата страна им харесва да са на ваше място. Харесва им да бъдат хора и да придобият вашия опит. Човешкият опит притежава известна естественост, което за тях е безценно. Макар и да могат да сътворяват безброй реалности със силата на въображението си, това им дава по-малко удовлетворение, отколкото сътворяването на една „истинска” реалност на Земята.

Често на Земята творческият процес е борба. Обикновено срещате много съпротива при претворяването на мечтите си в реалността. Менталното творчество в астралния свят е много по-лесно. Там няма разлика във времето между представата и реалното реализиране. Освен това можете да сътворите всякаква реалност, каквато ви се прииска и която можете да измислите. Няма ограничения. В момента, когато си представите прекрасна градина, вече можете вече да влезете в нея.

Да „родите” идея на Земята, и да я направите реална в материалния свят е велико усилие. То изисква твърдо намерение, настойчивост, ясност на ума и вярващо сърце. На Земята ви се налага да имате работа с ината и съпротивата на материалния свят. Налага ви се да преодолявате противоречивите импулси в себе си, да се борите със съмнението, отчаянието, недостига на знания, загубата на вяра и т.н. Творческият процес може да бъде затруднен, дори да претърпи крах заради всеки от тези елементи. Но именно тези потенциални проблеми и дори поражения са причините, които правят живота на Земята толкова ценен. В този процес най-ценните учители са препятствията. Те предават на земния опит много по-голяма дълбочина и ширина, отколкото липсата на усилия в астралния свят. Лесното поражда ниска ценност (по-долу ще се върнем отново на този въпрос). Астралните същества, които нямат земен опит, знаят и разбират това много добре.

Често сте обезкуражени и дори отчаяни от трудно подвижната си реалност. Много често реалността ви не отговаря на вашите желания и надежди. Много често творческият процес завършва с разочарования и болка. Обаче в това откривате ключа към мира и щастието. Намирате ключа в сърцето си. И обхващащата ви радост е несравнима с нищо, което е сътворено на астралните нива. Това е раждането на вашето майсторство, на вашата божественост.

Екстазът, който преживявате при пробуждането на божествеността, ви дава могъществото да се излекувате. А божествената любов ще ви помогне да заличите дълбоките рани, от които сте страдали през животите си на Земята.

Освен това, ще можете да помогнете и на други, които минават през същите изпитания и страдания, да се излекуват. Ще разпознаете болката им. Ще я забележите в очите им. И ще можете да ги насочите по пътя към божествеността.

 

Целта на преминаването през дуалността

Моля ви, пазете се от лекомислена оценка за значението на земния живот. Вие принадлежите към най-творческата, напреднала и мъжествена част от Бога (от Всичко, Което Съществува). Вие сте изследователи на неизвестното и творци на новото. Вашите изследвания в областта на дуалното служат на цели, които излизат извън въображението ви. Трудно е да се обясни дълбокото значение на вашето пътешествие, но можем да ви кажем: вие сътворявате нов вид съзнание, което не е съществувало по-рано.

За първи път това съзнание е било демонстрирано от Христос, когато е ходел по земята. Това, което наричаме Христово съзнание, е резултат от духовна алхимия. Физическата алхимия е изкуството да се превърне оловото в злато. Духовната алхимия е преобразуването на тъмната енергия в „трета енергия”, в духовно злато, присъстващо в Христовите енергии.

Моля ви, забележете: не твърдим, че целта е да се превърне тъмнината в светлина или злото в добро. Тъмнината и светлината, злото и доброто са естествени противоположности; те съществуват благодарение на търпимостта една към друга.

Истинската духовна алхимия дава „трета енергия” – вид съзнание, което чрез енергията на любовта и разбирането, включва в себе си и двете полярности. Истинската цел на пътешествието ви не е Светлината да победи Тъмнината, а в издигането над противоположностите и изграждането на нов вид съзнание, което поддържа единството дори на светлината и тъмнината.

Ще обясним тази доста трудна концепция с метафора.

Представете си, че се гмуркате в дълбокото, за да търсите бисери. Отново и отново се гмурвате в океана, за да намерите този специален бисер, за който говорят всички, но никой все още не е виждал. Подшушваме: дори Бог, Главния Гмуркач, никога не се е докосвал до този бисер.

Гмурването в океана е пълно с опасности, защото можете да загубите ориентация и да се спуснете прекалено дълбоко, за да можете да задържите дишането си. И все пак сте упорити и отново и отново се спускате в дълбините, изпълнени с решимост и вдъхновение. Откачени ли сте?

Не, изследвате новото.

А тайната е, че в процеса на търсенето, творите. Бисерът е духовното злато на Христовото съзнание. Бисерът – това сте вие, преобразувани от опита в дуалността.

Тук има истински парадокс: изследвайки новото, вие го сътворявате. Ставате бисерът в творението на Бог.

Бог няма друга възможност да направи това, защото това, което търсите не е съществувало по-рано, вие го създавате сами. Защо Бог е толкова заинтересован от сътворението на нещо ново? Нека го формулираме колкото се може по-ясно.

Отначало, Бог бил изцяло ДОБЪР. „Доброто” било навсякъде. По същество, всичко било статично, защото нямало нищо друго. На творението не му достигало живот, липсвала възможност за израстване и разширение. Бихте казали, че е блокирано.

За да сътвори промяна, да сътвори възможност за движение и разширение, на Бог му се наложило да въведе в Творението Елемент, различен от съществуващото навсякъде „Добро”. Това било много трудно, защото, как можете да сътворите нещо, което не сте? Как „Доброто” може да сътвори „Лошото”? Не може. Затова на Бог му се наложило да прибегне до трик. Трикът се наричал НЕВЕЖЕСТВО.

Невежеството е елемент, противоположен на „Доброто”. То създава илюзията за съществуване извън Доброто, илюзията за отделеност от Бога. Вашата вселена от „незнание, кои сте в действителност” е стимул за промяна, израстване и разширение. Невежеството поражда страх, страхът поражда необходимост от контрол, необходимостта от контрол поражда борба за власт – и ето, имате всички условия за разцвет на „Злото”. Така била създадена сцената за борба между „Доброто” и „Лошото”.

За да „раздвижи” Творение си, на Бог му била нужна динамиката на противоположностите. Възможно е да ви е трудно да го постигнете, като се има в предвид цялото страдание, причинено от невежеството и страха, но Бог цени много тези енергии, защото му дават възможност да надмине Себе си.

И Бог ви помолил вас, принадлежащи към Неговата най-творческа, напреднала и мъжествена част, да наметнете наметалото на Невежеството, за да усетите динамиката на противоположностите толкова силно, колкото е възможно – временно сте потопени в забрава коя е истинската ви природа. Вие сте се съгласили на потопяването в невежеството, но този факт също е забулен от завесата на забравата. Затова сега често ругаете Бога, че сте се оказали в такава ситуация – с товара от невежество – разбираме ви. Макар и по същество вие сте Бог и Бог сте вие.

Независимо от дълбоко вкоренените беди и печал във всички вас съществува удивление и вълнение от живота в дуалността, от изследването и създаването на нещо Ново. Това е изначалното вълнение на Бог, заради което е започнал своето пътешествие с ваша помощ.

Тръгвайки на пътешествие, се сблъсквате със Злото (страха, невежеството), запазвайки в ума си само смътен спомен за Доброто (Дома). Стремейки се към Къщи, започвате да се сражавате със страха и невежеството. Но вие ще се завърнете в къщи, в смисъл ще се върнете към своето изначално състояние. Защото, благодарение на вашето пътешествие, творението се е променило.

В края на пътешествието ще се издигнете над доброто и злото, над светлината и тъмнината. Ще сътворявате трета енергия, Христовата енергия, съдържаща и преобразуваните противоположности. Вие ще разширявате Творението на Бог. Ще станете Новото Творение на Бога. Когато на Земята се роди напълно Христовото съзнание, Бог ще надмине Себе Си.

Преди „човешкия опит”, Христовото съзнание не е съществувало. Христовото съзнание е на този, който е преминал през многослойния опит в дуалността, достигнал е до съгласие с нея и се е появил „от другата страна”. Той ще обитава Новата Земя. Той ще позволи на дуалността да си замине. Той разпознава и попива цялата си божественост. Ще стане едно с божественото си Аз. Но Божественото му Аз ще стане друго, различно от преди. То ще стане по-дълбоко и по-богато от това съзнание, с което се е родил. Или казано с други думи – преминавайки през дуалността, Бог се обогатява.

Това обяснение е опростено и изкривено, защото, каквото и да кажем, се изкривява от илюзиите за време и отделеност. Тези илюзии са свършили своята добра работа. Настанало е времето да се издигнете над тях. Моля ви, усетете енергията, стояща зад думите ни, зад обяснението и метафорите.

В известен смисъл, това е вашата енергия. Чрез мен, Йешуа, с вас разговаря енергията на вашите бъдещи христоподобни Аз. Ние очакваме да се присъедините към нас.

Как да се преодолее дуалността (завършване на кармичния цикъл)

Земният жизнен цикъл завършва тогава, когато дуалността престане да ви задържа. В Играта на дуалността, в игралното поле на полярностите е важно да определите конкретно своето място. Вие се смятате бедни или богати, известни или скромни, мъже или жени, герои или злодеи. По същество въобще не е важно каква роля играете. Докато се чувствате актьор на сцена, сте притиснати от дуалността. Това не означава нищо лошо. В известен смисъл така и трябва да бъде. Така се е предполагало, че ще загубите истинския си аз. За да изследвате всички аспекти на дуалността, ви се е наложило да стесните съзнанието си до една конкретна роля в Драмата на земния живот.

Играхте много добре. Толкова сте увлечени от своите роли, че напълно сте забравили първоначалната цел и предназначение на цикъла от животи. Толкова сте забравили за себе си, че приемате игрите и драмите на дуалността за единствено съществуващата реалност. В крайна сметка, сте станали много самотни и пълни със страхове – което не е никак чудно, защото, както посочихме в предишния раздел, самата игра в дуалността е основана на невежеството и страха.

За да разберете влиянието на дуалността в ежедневния живот, ни се иска да изброим няколко типични характеристики в играта на дуалността.

 

Характеристики на Дуалната Игра

1. Вашият емоционален живот е крайно нестабилен.

Не съществува емоционална котва, доколкото винаги сте или „горе”, или „долу” на конкретното разположение на духа. Ядосвате се или прощавате, гледате тясно или широко на нещата, подтиснати сте или ентусиазирани, щастливи или печални. Вашите емоции се колебаят постоянно между крайностите. Ясно е, че имате ограничен контрол над тези колебания.

2. Въвлечени сте интензивно във външния свят.

За вас е много важно мнението на другите хора. Самооценката ви зависи от това, как огледално (обществото или любимите хора) отразяват външния свят. Опитвате се да сте в съответствие с техните стандарти за добро и лошо. И се напъвате със всички сили.

3. Вашите понятия за добро и зло са твърдо установени.

 

Преценките дават усещането за безопасност. Животът е устроен много добре, когато някой дели постъпките и мислите на хората на добри и лоши.

Това са в най-общи линии характерните особености: вие не присъствате във всичко - каквото и да правите или чувствате, не присъствате в него. Вашето съзнание пребивава във външните слоеве на битието, където е движено от ориентираните към страха основи на мисленето и поведението.

Да дадем още един пример. Ако сте свикнали винаги да бъдете през цялото време приятни и мили, демонстрирате основно поведение, което не съответства на вътрешно ви битие. В действителност, подтискате вътрешните си сигнали. Опитвате се да съответствате на нечии очаквания, за да не загубите любовта, възхищението или грижата. Реакциите ви се диктуват от страха. И ограничавате изявяването си. Обаче неизразената ваша част живее свой собствен скрит живот, създавайки умора и неудовлетвореност. За късмет гнева и раздразнението винаги се намесват, но за това никой не знае, дори и самите вие!

От състоянието на жертвоготовност има изход: направете връзка със своите скрити подтиснати части.

Да направите такава връзка не е трудно, в смисъл, че няма нужда от конкретни умения и знания. Не се въвличайте в трудния процес за „навлизане навътре”, както ви учат или правят други хора. Можете да направите всичко сами, като откриете собствен способ за това. Мотивът и намерението са много по-важни, отколкото „уменията” и „методиките”. Ако действително искате да познаете себе си, ако искате да проникнете дълбоко навътре и да промените основанията на страха и емоциите, които блокират пътя към щастлив и пълноценен живот, го правите по произволен начин, който и да ви дойде наум.

Констатирайки казаното по-горе, ни се иска да ви предложим една обикновена символична визуализация, която ще ви позволи да осъществите контакт с емоциите си.

Изберете подходящо време, седнете изправени, краката стъпили здраво на пода, отпуснете мускулатурата на раменете и шията. Направете дълбоко вдишване. Представете си, че вървите по селски път под ширналото се синьо небе. Чувате звуците на природата и усещате ветреца в косите си. Чувствате се щастливи и свободни. Движейки се по пътя забелязвате тичащи към вас деца. Те приближават. Как реагира на това сърцето ви?

Ето, децата са пред вас. Колко са? Как изглеждат? Това момчета или момичета са или смесено?

Поздравявате всички. Разкажете колко щастливи ги виждате. След това влезте в контакт с едно конкретно дете. Това, което ви е най-симпатично. В него или в нея има послание за вас. Написано е в очите на детето. Ще можете ли да го прочетете? Какъв е смисълът му? Посланието носи енергията, от която точно сега имате нужда. Разпознайте енергията, която ви носи вътрешното дете и не я анализирайте. Просто благодарете на детето и оставете образа да си отиде.

Усетете отново под краката си твърдата земя и дишайте дълбоко няколко минути. Току що общувахте със скритата част от самия себе си.

Можете да се връщате към тази визуализация винаги, когато пожелаете. Възможно е да се появи желание да разговаряте и с друго дете.

Навлизайки навътре и установявайки контакт с вътрешните, подтиснати свои части, ставате все повече присъстващ тук и сега. Вашето съзнание се издига над мотивираните от страха основни мисли и поведение, които сте използвали толкова дълго. Съзнанието поема отговорността върху себе си. То ще се погрижи за вътрешния страх, гняв, за вътрешните травми, както родителите се грижат за децата си. Много по-детайлно ще опишем това в темата Работници на Светлината III.

 

Характеристики на освобождаването от дуалността

1. Вслушвате се в гласа на душата, която говори чрез емоциите.

2. Действате под импулсите на душата и сътворявате промените, от които тя има нужда.

3. Цените много самотата, защото само в мълчание можете да слушате шепота на душата.

4. Подлагате на съмнение авторитетни мисли и правила за поведение, които блокират свободното изразяване на своето истинско вдъхновение и стремежи.

 

Повратна точка в решението, дуалността да си замине

Цикълът от земни въплъщения наближава към края си, когато съзнанието е способно да задържа целия си опит от дуалността, а същевременно остава центрирано и изцяло пребивава тук и сега. До тогава, докато се отъждествявате с един от аспектите на дуалността, за сметка на другите (със светлината като противоположност на тъмнината, с богатството, като противоположност на бедността) вашето съзнание ще се лута. Кармата не е нищо друго, освен природен хармонизатор на залитането, в което е въвлечено съзнанието. Щом съзнанието придобие опорна точка, като център на везна, ставате свободни от кармичния цикъл.

Неподвижният център е точката за излизане от кармичния цикъл. Преобладаващото усещане в този център е спокойствието, състраданието и чистата радост. Гръцките философи са познавали това състояние и са го наричали „атараксия” – спокойствие.

Осъждането и страхът – това са енергиите, които най-често отдалечават от центъра. Колкото повече се разграничавате от тези енергии, толкова по-спокойни и вътрешно отворени ставате. Действително попадате в друг свят, в друго ниво на съзнание.

Това се проявява и във външното. Често това ще е период на промяна и прощаване със всички аспекти на живота, които повече не съответстват на Вас. Могат да се случат огромни проблеми във взаимоотношенията в къщи и на работното място. Често целият начин на живот се преобръща нагоре с краката. От наша гледна точка това е напълно естествено, защото вътрешните промени винаги водят до външни. Материалната реалност, в която сте, се сътворява от съзнанието. Така е било винаги.

Освобождаването от хватката на дуалността изисква време. Изваждане на слоевете тъмнина от подсъзнанието е постепенен процес. И все пак, веднъж стъпили на този път, пътя към вътрешния Аз, започвате бавно да се отдалечавате от игрите на дуалността. Когато изпитате истинския смисъл на „атраксията”, сте стигнали до нужната точка. Когато усетите мълчанието и всепроникващата радост от това да бъдете със себе си, ще разберете, че вече винаги ще се чувствате така. Отново и отново ще навлизате навътре, за да усещате вътрешния мир.

Повече няма да страните от радостите в света, защото ще откриете в себе си опорната точка на божествеността, и ще възприемате света и неговата красота от състоянието на блаженство.

Блаженството никога не се съпротивлява на материалния свят. То се съпротивлява на начина, по който го възприемате. Когато в сърцето ви преобладават мирът и радостта, нещата и хората, които срещате, ви дават мир и радост.

В сегашния момент, определена група хора се готви да излезе от кармичния цикъл. Имаме предвид групата, която ще описваме в следващите послания (Работници на Светлината). Обаче, това не е просто група от човешки души достигнала до края на личното си преобразование. Самата Земя, на която живеете е подложена на дълбоки и радикални промени. Планетарният цикъл също завършва.

Това е особено време, поради края на двата цикъла.

http://optimist.sliven.net/index.php?id=40651

image
 


Категория: Изкуство
Прочетен: 2627 Коментари: 1 Гласове: 3

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIV (44)

Експериментът Есек.

Приела СЕлена

Мен много често ме упрекват, че аз разпространявам информация на тъмните или информация на сивите! Аз просто споделям това, което чувам! И това определено не означава, че аз приемам всичко със 100%-ово доверие! Да Вярвате или да не вярвате – това е единствено и само ваш избор! Всеки търси съзвучието в себе си. Слушайте преди всичко себе си, тъй като постоянната връзка с висшите светове – това е естественото състояние на човека!

„Вие знаете за Ангела, наречен Светлината на Астралния Свят. За много от вас той е познат под името Луцифер”! значи ти си – Светлината на астралния свят?

И да, и не! Светлината слиза, спуска се, разпространява се, стреми се. Това е Светлината на Бог! Разпространявайки се, тя отваря, тоест осветява пространства, проявявайки ги и се отразява от други осколки (парченца) на Светлината, от всички форми! Всички форми са създадени от Светлината на Бог! Но те се различават по своите качества на пречупване, по своите характеристики!

Както водата, която може да бъде твърда, течна и газообразна. Така и в Светлината има множество, неизчислимо множество състояния, които се характеризират освен всичко друго, и с плътност! Плътността – това е степен на отдалечеността от Бога; или условно говорейки – според количество на слоевете на уплътнение! В колкото повече слоеве на уплътнение (на вплътняване) се „облича” формата, толкова е по-далеч тя от чистата и неизкривена Светлина на Бог!

Защо се уплътнява формата? Има множество пътища за творене! Всяка една форма на Бог твори в себе си, вътре в себе си, вътре в своето уплътнение! Вътре в себе си тя създава светове и пространства! И в пресичането на тези пространства се осъществява вашето взаимодействие на всички форми! Тази форма може да създава в себе си други форми, а може да създава и себе си! Тоест тя може да твори вътре в себе си (създавайки вътре в себе си форми), а може и да твори извън себе си (тоест да взаимодейства с другите форми)! Взаимодействието с другите форми – това е уплътняване на границите, обличане на нови слоеве на плътност! Там, където ти се съприкосновяваш с другите форми и чувстваш дискомфорт, ти се опитваш да затвориш, да защитиш тези граници. Не разбирайки, че в същност те могат да бъдат и изтънени, и да се встъпва във взаимодействие извън с голямо количество от форми отвън!

Как всичко това има някакво отношение към моя въпрос? На мен много често ми казват, че ти се опитваш да се измъкнеш от много от отговорите?

Че за какво ми е на мен да се измъквам от тях?!

Ами например, ако отговорът не се хареса или на теб ти се налага да си признаеш, че за много от нещата, които са се случили на планетата, си виновен лично ти!

Понятието за вина при вас е доста хипертрофирано! Но ние можем да поговорим за вашето понятие за вина малко по-късно! Сега само ще кажа, че аз не се отказвам от това, че резултатите от експеримента са следствие от моите действия! И в това и е смисъла, че вие сте части от мен, и съответно, как тогава аз бих могъл да кажа, че това не е мое? И в този смисъл, че това са мои замисли, и аз не се отказвам от тях! Но да се вменява вина – това е вече нещо съвсем друго! Вината за вас е отрицателният резултат, не само неправилното действие, но и осъжданото действие! За вината вие подразбирате покаяние, признаване на себе си като слаби и недостойни за високите цели и възможности! А аз за нищо не се разкайвам! Аз просто вървя напред, ако мога така да се изразя, тъй като в движението няма нито напред, нито назад (нито предница, нито задница), а има просто вектор (посока) на движението!

Но все пак, твърдението, че ти си Светлината на астралния свят, подразбира, че ти си същност от астралния свят!

Астралният свят – това е слой, който се намира най-близко до вашето възприятие! Въобще понятие – близо - далеч – крайно – не съществува! Съществува сингуларност на пространството, когато всяка една точка на пространството има изходи във всички други точки на пространството. И при вас има чакри, които точно са тези същите точки на сингуларност, тоест – изходи в другите пространства. Това са нещо като няколко врати, в които може да се излезе в другите светове! Астралният свят – може така да се каже, е най-популярната врата, тази врата, в която вече са се научили да влизат много от вас! Това става защото, астралният свят е подобен на вашия, това е най-близката проекция, или нещо подобно на огледало! Там предметите и съществата са представени пред вас в най-привичния си вид, защото енергията на този свят е най-добре подвластна на вашия апарат на творене; тоест с вашите мощности на творене за вас е най-простичко да сътворявате своите пространства именно в астралния слой на възприятие!

Ето виж сега! Нека да вземем състоянието на водата. Възможността да формирате каквото и да е от водата, зависи от нейното състояние! Ти лесно би могла да слепиш фигури от сняг! Ако водата е течна обаче, на теб ще са ти необходими съдове или форми, за да можеш да я задържиш и да я превърнеш в лед! Ако пък водата е газообразна, то ти какво би могла да направиш с нея? Разбираш ли? Затова и когато някои от вас навлизат в астралните планове, те са подобни на това като да слепиш пространство от сняг! А когато понякога вие попадате в другите планове, то засега там вие сте безпомощни, защото не можете да „задържите водата” във форми или да сътворите нещо от парата й!

Аз на теб ти обяснявам всичко това, защото при вас понятието астрал е придобило негативен оттенък! Но именно вие чрез своите мисли сте сътворили всичко, което съществува сега в астралното пространство на вашия свят. Моята Светлина прониква на всички нива на вселената! Защото тя изначално се е спускала отгоре, от висшите (по-тънките) нива, и защото тя, като Светлината на Бог, е всепроникваща! Но вие можете да виждате и да усещате моята светлина засега основно в астралния план! Защото на физическия план нея също така я има, но твърде малко тя прониква чрез вашата степен на уплътняване!

Ти искаш да ми кажеш, че теб те има на всички планове? Защо тогава Творецът на Мирозданието казва, че ти си Светлината на Астралния свят, а не Светлината на всички светове?

Нашият Отец има много ликове, много мисли, ако мога така да се изразя, има много от всичко! Той е безкраен, затова и туй е едно от неговите снизхождения! Той снизхожда (слиза до нашите слоеве) чрез нас, в нас и се проявява по различен начин! И моята астрална светлина – това е едно от неговите проявления! Но тя е и едно от моите проявления! Тъй като и аз съм проявен на много планове! Но дотолкова доколкото аз съм вие, то ако вие сте повече проявени в астралния план, то и аз ще съм повече проявен в астралния план. Затова и повече форми и мои части има на астралния план! Това обаче съвсем не означава, че тях ги няма и на другите планове! Затова и аз съм светлината на много планове! С теб, например, ние общуваме чрез моето и твоето проявление на менталния ни план, и там няма такава любов и разтваряне както на сърдечния план! Аз споделям с теб знанията в този чист вид, в който ти имаш възможност да ги разбереш и да ги усвоиш!

Това е като светлина с различни качества. Когато светлината е ослепителна, така както е тя на будхиалния план, ти не би могла да разгледаш детайлите, и ти и въобще няма да видиш нищо друго освен светлината! Но тогава, когато светлината е приглушена, ти би могла да различиш подробностите. Но пък и има и нива на светлината, където пък пак малко са видими подробностите, тъй като светлината е малко и са малко отраженията! А има и още и инфрачервена светлина, която вижда в други диапазони! Така е и общуването на различните планове! Вие се стремите натам, където може да различите подробностите! Това основно са астралния и менталните планове! По нагоре – светлината става твърде мощна, и вие засега не сте способни да виждате нейните части, и дори и понякога да възприемате такава ослепителна светлина! И попадайки в пространството на сърцето, върху плана свързан с Божествената любов, вие просто чувствате тази любов, тази светлина, която е доста трудно да бъде описана с думи и да се интерпретира във вашите понятия!

Добре, давай да вървим по-нататък! Коментирай такава информация: „Вие знаете за събитията от отминалите дни, които са ставали еони години назад в миналото в Небадон, когато експериментът на Луцифер е завършил драматично, и той самият е загубил себе си, своето Съзнание на Светлината! В тези дни са ставали събития по трансформацията на неговото Съзнание, основано на Тъмата, в Съзнание, основано на Светлината!” Тоест ти си загубил своето Съзнание на Светлината, и твоето съзнание е започнало да се основава на Тъмнината?

Да се изгуби светлината не може! Тя би могла единствено да се трансформира от едно състояние в друго! Виж! Ако моето съзнание се състои от съзнанието на всички мои части, то може да се каже, че моето съзнание е станало в основата си тъмно, защото вашето съзнание е тъмно, но без тези оценки и нравствени категоризации, които вие придавате на тази дума! Тъмата – това не е отсъствие на светлината, а това е по-скоро, затворена светлина, светлина, която не намира изход! Тя се поглъща и не се отразява! И ако по-голямата част от мен се е затворила така, че да не отразява светлината на Бог, и не иска да я пречупва и да я отдава, а иска само да я поглъща, то тогава кой е виновен за това? Аз, приемайки вашият свободен избор, който и е станал основа на този ваш свят, съм приел и вашето право да избирате поглъщането! Без да ви осъждам за това!

И аз приемам и тези, които се стремят да поглъщат, тъй като Светлината на Бог е толкова прекрасна и много от вас искат да я притежават! Но те не могат така и да разберат, че няма недостиг на Божествена Светлина, че не е необходимо тя да бъде запазвана, да се затваря или да се натрупва! А може просто да се пропуска през себе си, отразявайки я по свой си образ! Че и точно в това е и законът за отдаването! И за да може Светлината да бъде винаги с теб, не е необходимо тя да се натрупва! Тъй като нея я има винаги и тя е постоянно с теб, и всеки един има достъп до нея! Тъй като всичко и е Светлина на Бог, Божествена енергия от която е сътворено всичко!

Затова и моето съзнание, или по-скоро, моето възприятие – това е сума от възприятията и съзнанията на всички мои части, на всички вас! Ако във вас преобладава тъмата, то тогава има отделеност от Бога, нежелание да се отдава, то тогава – да, наистина в моето съзнание преобладава тъмата. Но аз съм и част от Бог, аз съм и част от изначалната Светлина! А всяка една светлина се стреми към проникване, към разпространение и рано или късно преминава през всички прегради!

Да, но след като има свобода на избора, то тогава как теб или по-скоро, нас могат да ни принудят да трансформираме своето съзнание, основано на тъмата, в съзнание основано на светлината?

Не могат! Но призовават! И вие правите този избор заедно с мен! И аз съм длъжен да се подчиня на вашия избор! Тъй като това, което вие изберете, това и аз ще избера!

Значи, ако част от нас избере светлината, а друга част – тъмнината, то ти ще се разделиш? Или на нас ще ни се наложи да приемем изборът на мнозинството?

Избор на болшинството – това е неопределено понятие! Избор кога? Във всяка една секунда изборът на всеки един от вас се променя! И затова и може да се говори за траектория, за вектор, за посока! Във вашите избори има винаги множество посоки и сили, които или се уравновесяват и вие си тъпчете на място, или през цялото време се променят! Траекториите на стремежите на човечеството също така се променят, но не толкова силно! Но при това (но независимо от това) аз много искам вие да разберете, че както капката живак се стреми към съединяването си с другите капки, в една голяма капка, така и Светлината на Бог се стреми към съединяване (събиране) в каквато и форма тя да се намира! И рано или късно Светлината на Бог ще пробие всички прегради и ще се устреми към своя източник, към сливане! И този процес не може да бъде спрян! Затова и рано или късно, в този смисъл – всякаква тъмнина ще стане Светлина!

Но тъмният път на развитие, пътя на отделеността – това е единият от пътищата за пътешествие на светлината! Просто на вас, на нас се стараят да ни помогнат да се слеем с Божествената Светлина някак си по-безболезнено, по пътя на трансформацията, а не по пътя на взрива!

И аз все пак не успях да разбера! Ако, да кажем, половината от нас изберат да се върнат към истинната светлина и сливането, а другата част – изберат отделянето от Светлината на Бог и разширението, то тогава какво ще стане? Ти ще се разделиш ли?

Аз ще бъда принуден да приема вашия избор, тъй като за мен не ми остава нищо друго, ако вие имате правото на избор. И моите части ще се разпръснат в различни посоки! Всичко това обаче не са противоположни процеси, така както вие ги възприемате в дуалния свят! Това са си взаимни процеси. Едномоментно милиарди мои части ежесекундно ту се разширяват, ту се свиват, ту се отделят, ту се сливат, ту се трансформират!

Вървим нататък! Коментирай тогава, моля те, следващата информация: „След станалото Луцифер е бил свален в ниските слоеве на Гая за осъзнаването на своите действия и последствия от целия експеримент, който той е провел, и от това, което се е случило в резултат на самия експеримент! Сега вече срокът за размисли на Луцифер е вече завършен! След трансформацията на неговото Съзнание той е осъзнал тези последствия и тези действия, които той е извършил! Той е преминал множество тестове! Това – са измервания, деца мои, върху вибрационната идентичност с вибрациите от 13 измерение!” От този текст следва, че ти си се преобразил и си се пречистил?

Представи си, че някаква уникална течност са я затворили в някакъв съд. Нея множество пъти са я преливали от съд в съд, избирайки все по здрави съдове, за да могат да я съхранят! И пътешествайки по съдовете, течността е можела да придобие качествата на тези съдове, например в нея са можели да проникнат остатъците (налепите) по стените на съдовете! И ето сега искат да разберат как се е променила самата течност, доколко в нея са се появили примеси! Дали е останала тя толкова чиста, така както и до преливането и в първоначалния съд! И изследователите изнамират, че течността си е останала също толкова чиста! Че независимо от това, че част от течността е останала и по стените на многочислените съдове, в която са я преливали, тя самата не е променила своите свойства!

Тоест, ти искаш да кажеш, или това означава, че изначалната Светлина на Бог не се е изкривила до неузнаваемост по пътя на пътешествието и в зоната на свободната воля? Но това означава, че и в нас светлината не се е изкривила, ако ние сме части от теб и Бог?

Именно, точно така! Разбираш ли ти сега моята радост! Независимо от всички злоключения (заключвания в злото) и блуждаения на Светлината на Бог в нашите светове, тя въпреки всичко си е останала Светлина на Бог! И във всеки един от вас, доколкото и вие да сте вплътнили и да ви се струва, че сте изгубили връзката с Бога, във всеки един от вас има чистата Светлина на Бога! И Той е вътре във вас, затова и всеки може да бъде с Него, да бъде Него, да разговаря с Него! Ти представяш ли си за какво става дума? Става дума за това – че колкото и да се отразява Божествената светлина, колкото и тя да се пречупва, тя все едно, си остава Светлина на Бога! Тя е неизменна и неизтребима! Тя просто приема различни форми, тоест заключва се в различни съдове на плътност! Водата винаги си остава вода, във всяко едно от състоянията си! И тя също така може да бъде върната в първоначалното й състояние, да се получи от всяка една нейна плътност дестилирана вода!

Добре де, а що за размисли и тестове?

Това бяха тестове по отношението ми към вас, към моите творения! Аз трябваше да реша – искам ли да продължа и по нататък експеримента! Та нали основният резултат за неизменността на светлината на Бог вече беше получен! И това бяха тестове за моето отношение към вас! И това бяха тестове за по нататъшното развитие на експеримента!

И ти какво реши?

А нима ти не знаеш? Ние продължаваме!

А нима ти ни попита всички нас?

Разбира се, а как би могло да бъде иначе? Та нали това въобще не е толкова просто запитване? Векторът (посоката) на моя избор се формира от сумата от векторите на вашите избори! Автоматично! Тук няма как нещо да направиш!

А как стои въпросът с 13 ниво? Ако твоите вибрации са идентични с 13 ниво, а ние сме части от теб – то тогава би трябвало и ние вече да бъдем на 13 ниво?

На тестване се подлагаше светлината във всеки един от вас, в моите части! Това се провеждаше доста дълго време, според вашите летоизчисления – последните две години, но според нашето времеизмерване, това беше един доста бърз резултат! И тези тестове показаха, че както и да не е била затворена Светлината на Бог във всеки един от вас, тази Светлина на Бог която аз съм ви предал на вас, във всеки един от вас съответства на 13 ниво! И си е останала неизменна, тя не е загубила своите ослепителни и творящи качества, независимо от вашите степени на вплътняване!

Нима Светлината в убиеца е идентична със Светлината на махатмата?

Да, точно така! Само че в махатмата тя сияе, тъй като преградата е доста тънка, а от убиеца тя се промъква през уплътненията! Ние с теб вече се договорихме да се отделим от нравствените оттенъци и да възприемаме всичко като енергийни процеси!

Следващата информация: Когато Луцифер се върна в Моята Светлина, в Моя родителски Дом, тъй като и той е също така мой син, така както и всички вие, той започна нов експеримент, целта на който беше разширението на Мирозданието, на тази негова част, която беше сътворена заедно с вас, деца мои! Това са измеренията с висока разреденост на материята, измерения от 14-16 мерност! В рамките на новия експеримент Луцифер започна да съединява двете материи на противоположните вселени! Едната от материите беше материята от Небадон! Това е вселената, деца мои, в която вие пребивавате! А втората материя – това е материята на противоположната вселена! Тя се нарича Рагнарен! В Рагнарен са противоположни Вселенските Закони! Деца мои, двете вселени са сътворени от мен, за да се поддържа баланса и взаимния опит на формите на живот, така както на възходящите потоци, така и на нисходящите потоци! Твърде много нещо беше засегнато в Небадон по време на експеримента, който беше наречен „Есек”! Целта на експеримента беше разширението на новите сътворени измерения!

В процеса на съединяването на двете материи от противоположните вселени стана пробив (провал)! Според разчетите, които бяха изведени от Луцифер, двете противоположни материи би трябвало да успеят да се съединят, раждайки съвсем (съвършено) нова материя, която до тогава (преди) никога не се беше раждала! Но материята на Вселената Рагнарен започна не само (не просто) да се съединява с материята на Небадон … но тя започна и да доминира и да я поглъща! И колкото повече поглъщаше, толкова по-силен ставаше разрива (разделянето) на Пространството в самата лаборатория, в която се провеждаше експеримента!

Да, така е! Това беше така, това има място!

Разкажи ни за това?

Експериментът е все още незавършен!

Това ли тази същата вселена, за която ти разказваше, където развитието става хаотично, като сума от импулсите, а не последователно, по спирала?

Да!

Защо тогава се е получил срив и как това повлия на нашия свят, в частност, на човечеството, ако това е ставало от 14 до 16 измерения?

Всички нива са свързани. Това е квантово състояние! Изменението на едно ниво води до изменение на всички други и това е неизбежно! Всичко ставащо на вашето ниво засяга всички слоеве и обратно! Всичко ставащо на горните слоеве, на горните етажи, влияе и на вас! Всичко е едино! Това е квантово изменение! Когато изменението на частта мигновено става известно на всички останали части и също така става и тяхно изменение! Просто на различните нива тези изменения се проявяват с различна скорост и по различен начин! Аз не бих нарекъл това срив, а по скоро бих го нарекъл резултат!

Но защо материята на тъмния свят е започнала да поглъща нашата вселена? И за какъв разрив в пространството става дума?

Това беше междинен резултат. Импулсът е винаги по-мощен от постъпателното движение. Но в определена единица от време! Но ако се разгледат продължителните етапи, то това не е точно задължително! Силният импулс може временно да спре постъпателното движение. Но само временно! Тъй като силата на постъпателността е в нейната постоянно действаща насоченост, в устойчивостта на вектора (посоката), на вектора на прилагането на силата!

Каква нова материя искаше ти да сътвориш?

Такава, която би съединявала в себе си силата на импулсността и силата на постъпателността! Такава, която би могла да корелира импулсите и такава, която би могла да предаде допълнителна сила на постъпателността! Това би могло да се нарече тласък на развитието! И тази и другата вселена, и този и другия принцип на развитие си имат своите недостатъци!

В импулсната вселена развитието става доста бързо, революционно, но резултатите от развитието не могат да се закрепят (да се задържат)! Защото идва друг импулс, тъй като импулсът през цялото време се променя! Импулсът – това не е дуалност, а това е многовариантен избор, такъв – какъвто вие дори и не можете да си представите!

Постъпателното движение е бавно, то е еволюционно! И то се движи предимно в две посоки: низходяща и възходяща! Моята грешка беше в това, че трябва да се върви по етапи! Аз се опитах да свържа дуалността и многовариантността на избора, точно и това проби част от системата! Затова и устойчивото постъпателно движение някак си се разби (разкъса) на множество от избори! Тоест не избор от дуалната двойка, а от милиарди точки на избор или точки на прилагане на силата, на вектора на избор! А трябваше отначало да се съедини силата на импулса в двете посоки, в условията на дуалността!

Собствено, частично, това става във вашата вселена! Вие избирате в коридор на избора, вашият избор не е абсолютен, и за него има някакви граници, рамки на избора! И в този коридор на дуалността също съществува свобода на импулса на развитие, но в далеч по-малка степен!

Всичко това е доста интересно, но аз си мисля, че болшинството от хората се интересуват все пак – как това ще повлияе на техния живот и на тяхната трансформация?

До вас резултатите ще дойдат доста по-късно в проявения им вариант. И освен това, тези влияния се опитват да ги смекчат!

Тоест получава се така, че ти пак си „натворил каквото си натворил”, а силите на вселената се опитват пак да ни спасят от теб?

Ти пак разделяш! Силите на вселената се опитват да ни спасят всички нас, защото ние сме едно!

Да ни спасят от какво?

Ами аз не знам! Може би от разделяне! Тъй като аз мисля, че няма отрицателни експерименти, а и той все още продължава! И ако целта бъде постигната, то тогава ще се роди уникална нова вселена, изградена и на двата принципа!

Ако ние сме твои части, то кои твои части участват в този експеримент?

Всички! Но има и такива, които по-активно участват, това са тези, които вече са се издигнали по-високо и не се боят да експериментират! Например от известните ти на теб – това е Буда!

А Христос?

Той опазва останалите части на Небадон!

И все пак, какви ще бъдат последствията за хората?

Вие ще станете по-силни, ще придобиете нови качества!

Ако оживеем?

Вие не можете да не оживеете! Животът не може да бъде унищожен, той е вечен!

Какви качества можем ние да придобием в резултат на този експеримент? Та нали много от нас възприемат това като поглъщането ни от тъмнината?

Вие ще придобиете неизвестна за вас сила , тази същата сила, която придвижва (повдига) планини, силата на взрива!

Ние вече експериментирахме с взривовете, и това доведе до

доста плачевни резултати!

Да, така е, това са примери на неуправляемото използване на силата на взрива! Вие ще можете да управлявате тази сила. Всяка сила би могла да бъде използвана по различни начин! Това си е все пак само някаква сила!

Ето какво казва Създателя: „и в края на краищата, деца мои, отново експериментът провеждан от Луцифер тръгна по някакво друго русло… Експериментът не успя! В резултат на срива в процеса на експеримента двете Вселени започнаха да се съединяват и да се сливат с доминирането на Вселената Рагнарен! Наблюдавайки ставащите събития аз въведох ограничения в пресичането на завесите между измеренията и подплановете във всяко измерение. Но въпреки всичко, все пак, скъпи мои, в много от измеренията, в много от световете станаха големи промени! И така и вашият свят беше един от тях, който попадна под ударите на материята на Вселената Рагнарен! Събитията ставаха, скъпи мои, в мерностите от 5 до 13! В Слънчевата система, в която вие пребивавате заедно с Гая и с другите планетарни и звездни тела, станаха също така изменения! Преди всичко станаха катаклизми във всички Градове на Светлината във Вътрешната Земя на Гая и разрушителни изменения с венерианците на Венера!”

Да, всичко това е точно така! Но нима ако в лабораторията при изследването да кажем на атома, бъде предизвикан взрив, то е виновен учения?!

Да, разбира се, ако той не е спазил техниката по безопасност!

Когато ти изследваш новото, то тогава е доста трудно да предвидиш някаква техника на безопасност! В експеримента участваха само доброволци!

Да, обаче се получава, че при взрива в лабораторията е пострадало цялото здание! А ти получи ли съгласието на обитателите от другите етажи?

Разбира се! Но никой на знаеше последствията!

Нима? Нима не би било възможно да се предположи, че взривът може да срине зданието?

Работата не е точно в самия взрив! Разбираш ли, просто подобното се съедини с подобното! Това, което наричат във вас тъмно, се съедини с цялата тъмна вселена и тръгна реакция! Тоест силата на тъмната вселена се усили от това, което е във вас и във всички нас! Импулсивността във всеки от вас усили импулсността на движението на тъмната вселена!

А ти друго ли предполагаше?

Да, аз предполагах, че вие ще се уравновесите, че силата на светлото във вас ще разбуди съответстващите сили в тъмната вселена, че вие ще се допълните едни други!

Почакай малко, но нали и в тъмната вселена има също така твои фрагменти, нали така?

Да, ти правилно си разбрала! Затова и ти разбираш, че в мен няма предпочитания за развитие именно на тъмните вселени в ущърб на светлите! И двете – са части от мен! Но на 14 ниво на плътност, там където качествата изтъняват и стават някак си чисти качества, аз предполагах, че това чисто взаимодействие ще се слее в нов тип взаимодействия!

И какво стана с Градовете на светлината? И именно затова ли нашия преход се е забавил, защото градовете на светлината са частично разрушени?

Ти пак разделяш! Да, така е и това има място! И всичко това е единен процес! Няма отделен процес на възнесение и на прехода ви във висшите измерения и отделно мои експерименти с пространствата. Всичко това е единен процес и едино цяло! Така както в твоя организъм стават едновременно множество процеси, процеси на съзиданието и разрушението, процеси на приемането и на отделянето, така е и в мирозданието, в което всички заедно са въплътени!

Ако си говорим с нашата предишна алегория, то аз се опитах да направя изпитание на кораба на дуалността в друго недуално пространство! И той не издържа това изпитание! За какво говори това? За това, че новото пространство е лошо? Или за това, че корабът на дуалността все още не е достатъчно устойчив и здрав? Когато нашият кораб се издигне във високите пространства на ноосферата, на него ще му бъде необходима доста по-голяма устойчивост!

И сега какво става с градовете на светлината?

Те частично се разпаднаха, в тях се появиха импулсни токове, нещо такова, като блуждаещи токове! Като пробивите на електричеството в земята, когато в земята има оголен кабел, и затова и на някои от местата бие ток, защото земята провежда тока!

Значи ние май трябва да ти „благодарим” и за това, че преходът се е забавил и поради тази причина?

Всичко е свързано! Ако вие със своите мисълформи бяхте построили по-устойчиви градове на Светлината, то това не би се случило или би се случило по някакъв друг начин. Но вие не успяхте!

А нима ти не знаеше за това?

Знанието – това е проявен резултат! Докато не е станало събитието вероятността за изходите е известна единствено приблизително! Но самото знание се проявява, когато се случва събитието, тоест взаимодействието! Или казано с други думи – ти не можеш да знаеш каква е температурата на улицата, докато не я измериш. Ти можеш само да предполагаш, но излизайки на улицата, тогава ще разбереш каква е!

А какво се е случило с венерианците?

„По време на запечатването на енергиите на експеримента имаше жертви. Много от Архангелите и Архиереите, и така също и мъжкото съзнание на Венера напуснаха Потоците на живот! Те се разпаднаха на изначалната си форма на енергия, от която бяха сътворени! Това е нещото, което вие може да наречете пълна смърт, когато енергията се разтваря до изначалното си състояние”!

Всички бяха възродени! Отецът ги възроди тях отново! Всички записи на всички структури се намират в енергоинформационното поле на вселената! По него може да се възстанови всяка една същност от небитието!

И ти смяташ това за нормално! Цивилизации и светове са пострадали в резултат на твоите експерименти!

Какво е норма? Аз не знам друг път за търсене на новото! Резултатите от търсенето на новото са винаги непредсказуеми! На цивилизациите на Венера това им даде допълнителен тласък за развитие! Но ако ти имаш предвид, законът за възмездието и за въздаването, то той действа разбира се! Но този закон, това не са просто думи! Това е енергийна слепка (слепване) на привързването! Ако в този, който е извършил деянието, помислите са му чисти, и той не преследва някаква си лична корист и изгода, то въздаването за това е съответстващо, като преминаване на неизучените уроци! Това е връщане в предишното състояние и предоставяне на възможност всичко да се поправи! Това е същото – когато теб те връщат в миналото и ти дават възможност да направиш друг избор! Това и даде възможност максимално да се възстанови енергийния статус и баланс!

В изходната точка на събитията има различни разклонения на реалността! Вие все още не умеете да ги виждате! При планирането на експеримента това се разглежда! Тоест до началото на експеримента са били прегледани всички възможни отклонения на реализацията от последствията на експеримента! И това се прави съвместно с всички участници, нещо подобно на видеоконференция! И съвместно се избира посока на движение, като на кръстопът!

Ти искаш да кажеш, че венерианците съзнателно са избрали това направление, където загиват техните ангелски структури?

Дай най-накрая, да разделим понятията, това на което ти му казваш венерианци! Ако ти имаш предвид цивилизацията на Венера, то това са си пак мои аспекти! Разбираш ли – в това е и същността на въплъщението на колективната душа: че ако тя прави някакви си експерименти, то тя ги прави сама върху себе си! И затова и няма претенции за нанасяне на вреда на други души! При това и изборът на венерианските цивилизации – това е също така съвкупен избор!

Аз не мога да повярвам в това! И много други няма да могат!

Всички ние сме едно и това вече е нужно да бъде осъзнато! Деянията на всеки един – е деяние на всички! Последствията от действието на всеки оказва по най-пряк начин въздействие на всички!

По този начин е доста леко да се измъкнеш от отговорност! Видите ли, всичко това ние сме го направили заедно!

Ти като човешко тяло, когато вървиш, нима клетката от твоето тяло не върви заедно с теб?

За клетката на моето тяло няма никакъв избор – къде да върви, това решавам аз! Получава се, че за нас, понеже ние сме твои части няма никакъв избор, къде да вървим, това го решаваш ти?

Вие толкова болезнено възприемате принадлежността си към мен! Но вие не възразявате да бъдете единни с нещо си или с друг някой си? Вие сте възприели понятието колективна душа! Всъщност, това е словесно опростяване, защото няма никакъв колектив според вашето разбиране, като временно събиране на някакви си отделни индивидиуми! Има цяло и негови части! И в крайна сметка, всички ние сме клетки в тялото на Бог и той решава накъде да се върви! Затова и не зацикляйте върху единството си с мен! Осъзнайте единството си с някакво божествено същество, за което е далеч по-видимо накъде да върви! В този смисъл приемате волята на Бога! Та нали твоята клетка няма очи, и не вижда перспективата, откриваща се пред теб, а и няма и мозък, за да анализира всички възможни посоки на твоето движение! И затова и естествено, тя е подвластна на твоя избор, на този път, който си избрала ти! Тя има единствено избор само в рамките на твоя организъм! Тя може да се движи от орган до орган, по кръвоносната ти система! Тя получава информация за твоето движение, за вашето съвместно движение по нервната ти система! Същото нещо се случва и с теб самата! Ти си клетка от божествената същност, която има избор за движението си извън себе си в състава на друга божествена същност! И така до безкрай!

Получава се така, че ако ние сме части от теб, а ти си част от Бог, то твоите действия са санкционирани от Бога?

Бог е дал на всеки правото на избор за развитие в рамките на своя коридор на избор! Аз това и правя! Затова и всеки от нас е длъжен да осъзнава, че неговият избор влияе на всички! И твоят избор влияе на всички, но дотолкова, доколкото твоят коридор на твоя избор е доста по тесен от моя, то и сферата на неговото влияние е далеч по-малка !

Тоест ти си осъзнавал, че твоят експеримент може да повлияе върху всички в негативен смисъл и въпреки това си тръгнал към него?

Няма негативно и позитивно, има единствено посока на развитие! Аз търся нови пътища за развитие на света. Ние правим това заедно!

 

СЕлена

15.11.2014 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/44

image

 


Категория: Изкуство
Прочетен: 5791 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.11.2014 09:48
СаЛуСа
21 ноември 2014 г.

Времето напредва и сега вие сте в състояние да се адаптирате към по-бързите темпове, с които то препуска, и все пак да изпълнявате задачите, които сте си поставили. В бъдеще ще откриете, че времето препуска още по-бързо и вие ще вървите редом с промените. Всичко, което се случва, е част от процеса, който е в ход, за да ви тласне в Новата Епоха. Обаче, вашата реакция често е реакция на объркване, тъй като се случват толкова много неща едновременно. Уверете се, че поддържате фокуса си върху това, което знаете, че е причината за тях, ще видите в това модел, който бавно ще изплува. Той ще покаже посоката, в която отивате, и ще ви поведе по пътеката към Новата Епоха. Сега нищо не може да спре напредъка, който се отбелязва и това ще донесе успех в извисяването ви над по-ниските вибрации.

Тъй като смяната на сезоните става по-ясно изразена, ще стане очевидно, че крайностите, които изпитвате, намаляват. Вместо това сега има по-приемливи условия, тъй като започвате да се придвижвате по-лесно от един сезон към друг. Това ще доведе до промени в планетата и в животинските царства, тъй като те също се приспособяват. Наистина такива случаи вече се докладват и това ще продължи, докато най-накрая разликата между сезоните ще става все по-слабо изразена. Световните океани също са повлияни и тъй като те се затоплят, определени животински видове ще се преместят в други райони, които са подходящи за тях. Вие например понякога изпитвате драматични промени в много по-студени райони. Ледовете се топят много по-бързо и се знае, че след време нивата на водата ще се покачат с последващите ги промени. Вие обаче предварително сте предупредени до какво могат да доведат промените и имате всички възможности да предприемете подходящите действия.

Предварително се подгответе добре за бъдещето и всички сфери на живота ще са в състояние да се справят с промените. Обаче, бъдете подготвени да приемете, че животът не може да продължи такъв, какъвто е, но ако е направена добра предварителна подготовка, вие, така да се каже, „ще оцелеете в бурята”. Вие имате предимството да сте добре информирани за естеството на промените и своевременно можете да се подготвите. Също така има много нови изобретения и технологии, които ще се появят и ще направят живота много по-лесно поносим. Вярвайте ни, Скъпи души, че ние не стоим безучастни без да ви помагаме, ако е възможно, ние вдъхновяваме и напътстваме хора, така че знанията и уменията им да могат да ви помогнат през промените. Също така има много предизвикателства на природата, които изискват повече хора да действат, а ние можем да ви помогнем да се справите с това. Както може би вече знаете, по-голямата част от работата ни се провежда без ваше знание, но ще дойде ден, когато открито ще можем да работим с вас. Тези дни не са толкова далече, колкото може да си представяте, и ние ги очакваме с нетърпение.

Вие бяхте поставени на Земята преди еони от време и ви беше дадена свободна воля да творите собственото си бъдеще. Това и направихте, и когато погледнете назад, може да стигнете до заключението, че все още не сте намерили пълен мир и щастие. Наистина вашата история е замърсена със случаи на войни или заплахи от война с високата цена на човешкия живот и вие започнахте да осъзнавате необходимостта да живеете заедно в мир. Вие изпитахте какво се случва, когато алчността и скъперничеството вземат връх,  това ви дава малко комфорт, но уроците постепенно дават своите резултати. За онези души, които все още се нуждаят от повече време да открият правилния път към мирно съвместно съществуване, започна нов цикъл и те ще имат всяка възможност да се извисят.

Вие надживяхте илюзията на материалния живот, какъвто би бил животът без пълната енергия на любов да ви води. И все пак Светлината реши да дойде, за да намали ефекта от мрака, създаден от онези, които вярват единствено в себевъзвеличаването. Някои от вашите животи бяха изключително тежки, а други ви дадоха представа за мира и щастието, което е отвъд. След като опитате истинския живот, вие не ще позволите нищо по-малко от него, а възможността да сторите това е във ваши ръце. Вече се случват фини промени, които ще отворят вратите на бъдещето, което ви очаква. Никакви по-нисши Същества няма да са в състояние да развалят щастието, което то носи, тъй като мястото им е в по-ниските вибрации, с които животът им е в хармония.

Да знаете какво ви очаква в бъдеще би трябвало да ви даде възможност да го посрещнете със спокойна увереност и да не се страхувате от резултата. Отново бъдете наясно, че бъдещето вече е известно и ще сте приятно изненадани от скоростта на промените. Тъмните сили повече „не пеят” и създават собственото си бъдеще. Влиянието им става по-слабо, тъй като вече не упражняват властта, която някога имаха. Така че не се тревожете твърде много за техните действия, тъй като те са толкова обвързани в собствения им малък свят и не вярват, че могат да се провалят. Въпреки това, те ще срещнат съпротива и докато осъзнаят какво се случва, ще е твърде късно да се възстановят.

Така че, моля, придържайте се към пътя, който ще ви отведе в нива от Светлина от по-висшите вибрации. Като правите това, ще откриете, че сте все по-малко разсейвани или повлияни от всичко, което се случва около вас. Вие можете, така да се каже, да пуснете света да върви, докато се наслаждавате на вътрешния мир, който създадохте за себе си. Колкото и да се чувствате изолирани от събитията около вас, вие можете да помагате на другите, които се борят с живота. Това ще е тест колко сте придобили и научили от моментите си в по-ниските вибрации и как можете да сте полезни. Понякога всичко, което се изисква, за да помогнете на друга душа да се извиси, е мила дума или действие, което помага за идването на Светлина в живота им.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и чувствам растящото вълнение при осъзнаването , че промените, които ще доведат до съществуване Новата Епоха, настъпват. Най-сетне достигнахте края на цикъла, а на старата Епоха и остава само да бъде пометена, за да направи път на новата, която ще ви донесе най-щастливи времена и пълна радост.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/11/21-2014.html

image




Категория: Изкуство
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове: 1
Каква е разликата между сърцето и ума?

Сърцето е живо и топло

Умът е нашият компютър. Сърцето е потребител на този компютър. Компютърният ум събира и запаметява всички неща, които сме научили. Той разчита на натрупания опит и минали знания, за да направи своите решения. Умът не може да взема решения, ако информацията не е вече съхранена в компютъра. Ума на компютъра е студен и безжизнен. Той няма никаква представа какво да прави без предварително инсталирана програма.

Сърцето е живо и топло. То е пълно с чувства и любов. Сърцето е в самия център на нашия живот. Можем да кажем, че сърцето е дом или място за пребиваване на нашата душа и нашето Висше Аз. Нашето съзнание пребивава в сърцето, не в ума. Съзнанието гледа през прозореца на ума и прави избор. Съзнанието в сърцето е потребителят на ума на компютъра. Сърцето чувства и предусеща нашата посока в живота. Тези чувства генерират идеи и вдъхновения в ума ни, върху които можем да работим.

Как мога да разбера дали слушам сърцето си? Сърцето ви ще се чувства топло в гърдите и ще раздвижи вашите желания, за да направите нещо. Всички мисли, които имате се генерират от ума. Сърцето никога не мисли с думи. Сърцето може само да чувства и да генерира чувство на познание или желание. Следвайте чувствата си и позволете на ума си да ги тълкува. Това изисква практика! Когато следваме влака на мисълта прекалено дълго време, ние губим контакт с нашето сърце и нашите идеи стават студени и мисловни. Почувствайте всичко, което правите. Нека умът ви следва тези чувства и ги третира с любов и търпение. Постепенно ръководството на сърцето става ясно, и ние можем да направим по-здравословен избор. Чувствайте първо, после мислете. Ако можете да го почувствате, то то е истинско. Ако не можете да го почувствате, то това са просто набор от думи в ума ви, които нямат стойност в реалността.

Следването на чувствата е същото като откриването на вашата сила и вашата енергия или жизнена сила. Вложете любов във всичко, което правите и то ще се материализира. Вложете само празни мисли, без чувство в това, което правите и резултатът ще бъде само празни умствени идеи, без резултат в реалността. Чувствата ни водят до големи открития за истинската ни сила и истинската ни същност. Чувствата ни водят към нашето Просветление и до откриването на полето от безкрайни възможности. Когато използваме само нашия ум, ние ще се изправим пред постоянни ограничения и чувство на неудовлетвореност. Следвайте сърцето си, не ума си. Сърцето е живо и напълно съзнателно, а умът е само един компютър, който функционира по навик. Когато сърцето се превърне в потребител на ума на компютъра, всички възможности ще се появят и живота става вълнуващ.

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/razlikata-mejdu-sarce…
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/11/blog-post_18.html
 

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2140 Коментари: 0 Гласове: 2
Седмично послание на Хиларион
16 - 23 ноември 2014 г.

Възлюбени,
Всеки един от вас преминава през процес на самооценка и преоценка. Вие разглеждате всички модели на привързаност и отбелязвате кои трябва да бъдат заменени с нещо, което е по-благоприятно за пътя, на който се намирате. Във всички неща става дума за баланс, не непременно да се откажете от нещо, което ви радва от време на време, а просто да осъзнаете, че имате необходимото дистанциране, за да се откажете от това, когато настъпи моментът. Енергийните вливания изваждат аспекти, към които не сте искали непременно да погледнете обективно до сега. В тези случаи любовта е отговорът, разбирането и съчувствието към нечии основни нужди, които искат да бъдат признати и изпълнени. Концепцията за правилно и грешно, осъждане и критика, вина и срам – всички те са човешки възприятия, които бяха асимилирани в мисловните ви процеси от времето, когато дойдохте на този свят като невинно и широко отворено дете, готово да изпита всичките чудеса на живота на тази планета в цялото им голямо разнообразие.

Перспективата да се откажете от тези неща, които са пречки на пътя на пълната интеграция в по-висшите ви аспекти, е обезсърчителна. Именно тук крайната визуализация на това, което желаете да изпитате, е най-полезна за вас и тя може да се прави многократно всеки ден. Това ще ви помогне да си спомните по-висшата си цел, когато продължавате да напредвате в овладяването на елементите, които съставят човешкия опит. Докато работите върху усъвършенстването на дуалността, не й позволявайте да става толкова тежка, че да загубите перспективата си. Отделете време и се възползвайте от него за чести почивки от работата. Когато правите това, връщате се освежени, жизнени и енергични, пълни с обновен ентусиазъм и страст към проектите си и целите си. Огънят във вас, който се стреми към величие на духа и създаване, гори ярко отново и ви придвижва напред в благородния ви стремеж в търсене на по-висш смисъл в живота.

Радвайте се на предимствата на всичко, което създадохте, и му се наслаждавайте. Знаете, че можете да създадете повече, и научихте как да давате, и сега учите как да получавате и да поддържате потока на енергията, който преминава през живота ви. Оценете всичко, което проявихте в живота си и се стремете да сте в баланс с всичко това. Празнувайте живота и целия безкраен потенциал, който всеки нов ден ви носи, празнувайте всички чудеса, които ви се дават. Имате всичко, от което се нуждаете, за да сте щастливи и доволни, и винаги има повече от един възможен избор на ваше разположение в придвижването ви напред. Просто трябва да погледнете от друг ъгъл и гледна точка, за да откриете нови възможности за живота си. Като отворите ума и сърцето си, ще видите неограничения потенциал, който живее във вас.

Следващата стъпка във вашето пътуване е смирението на човешката ви воля спрямо Божествената воля в по-голямо сърдечно отваряне. Вярвайте на всичко, което се разгръща, дори когато изпитвате всички емоционални и физически събития, които се случват. Позволете на Вселената да ви подхранва и да ви подкрепя, и почувствайте любящата й енергия да тече през вас и да ви обгръща. Наблюдавайте ума си и думите, които изричате за себе си. Поставете си за цел да станете собственият си най-голям съюзник и приятел. Бъдете толкова мили и снизходителни към себе си, колкото сте към другите, които също преминават през свои собствени начални опити. Като човек, който е тук на Земята, за да помага на другите, да обичате себе си със състрадание и подхранване, е един от най-великите уроци за душата в пътуването във физическо въплъщение. Ако не сте задоволили собствените си нужди, тогава е най-трудно да се раздавате в служба на другите.

Когато освобождавате всичко, което повече не ви служи и не ви усилва, вие правите място за вътрешните си способности, дарби и сила да се пробудите в себе си. Почувствайте ги, тъй като узнавате за тях и започнете да експериментирате с използването им. Позволете на вътрешната си Светлина и доброта да сияят като вътрешните ви съкровища и дарби на духа, осъзнавайки ги. Енергийните вливания помагат в процеса на разкриване на това, което е във вас. Важно е да сте заземени и чисти. Поддържайте ежедневието си колкото може по-просто и изчистено, и си отделяйте време за тишина.

До следващата седмица...
АЗ СЪМ Хиларион

Канализирано чрез
©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Keeper of the Symphonies of Grace
www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/11/16-23-2014.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове: 1

МАЙСТОР ИИСУС! Завръщането на блудния син! Луцифер!

Приела СЕлена

 

 

Здравей, Иисус! Помогни ми да разбера! Разкажи ми кой е Луцифер?

Приветствам те, Душа! Луцифер – това е величествен ангел! Неговата мощ и сила са неоспорими! Той стои (се намира) там където са източниците на нашето Мироздание! Той е огромен и могъщ! Той е – син на Бог! Той е велики и прекрасен! И всички негови пътища, които са ни дадени на нас – това са велики и прекрасни пътища! И Луцифер е прекрасен точно толкова, колкото е и Бог! И той е прав за това, когато казва, че всички ние сме части на Бога! И че Истината има много ликове (образи), и че и Бог е многолик (многообразен)! И във всеки един от своите образи той ни се представя пред нас с една от своите страни! На вас ви предстои все още твърде много да постигнете в многообразието на ликовете на Бог!

Почакай, почакай малко, та нали него (Луцифер) го наричат тъмен ангел, паднал ангел. Та нима не беше той този, който те изкушаваше теб в пустинята?!

Скъпа моя, възлюбена дъщеря! Ти си изпълнена с обърквания и смутове, така както и твърде много от вас! Вие сте на пътя на търсенето на истината! А тя е толкова величествена и прекрасна, че тя не може да бъде обхваната с вашето съзнание! Вие чувате нейни отблясъци (нейни отражения) чрез вашето собствено божествено сърце! Но дори и на мен не ми е дадено да обхвана цялата истина! В тези рамки, в които вие сте заключени (затворени), тези предели не ви позволяват на вас да видите цялата картина на Мирозданието! И аз също така виждам само негова част, но дори и тази негова част ме води мен самия до възхита и благоговение пред Бог! Вие сте като деца, разглеждащи картинки и не разбиращи техния смисъл!

Изкушението на всеки – това е изборът на път, тогава когато може да избереш лекия или трудния път! Там, в пустинята, когато аз видях вероятностните отклонения на реалността от моите деяния, на мен ми предстоеше да избера едно от тях! И разбираш ли, не във всички от тези разклонения мен ме разпваха (на кръста)! Но във всички отклонения аз можех да проследя влиянието на своето деяние в мирозданието! И на човечеството! И на мен Отецът ми даде право да избера в този случай сам моя път! И аз го избрах!

Ти избра пътя на страданието! Защо?

Аз избрах пътя на смирението, пътя на несъпротивлението! Аз бих могъл и да призова на помощ и Бог и да наложа кара (наказание) на тези, които бяха против мен! Но аз не направих това, тъй като те не знаеха какво творят, така както го правят малките деца! Аз можеше и да покажа чудесата на възкресението и на слизането от кръста, но и това не направих, тъй като тогава би било започнало още по-силно противопоставяне, от това което тогава беше! И аз избрах изборът на хората! Те само трябваше да решат и моята и своята съдба! Тъй като всички пътища които аз видях, така или иначе водиха до страданието на хората!

Когато там в пустинята, аз видях вероятностните отклонения (клонове, посоки) на събитията, то тогава аз разбрах, че нито едно от тях не водеше към този резултат, който бе желан за мен! И тогава аз разбрах, че бях твърде самонадеян, когато се опитвах да докажа на своя Отец, че вие ще разберете и ще ме приемете! Разбрах, че вие все още въобще не сте готови за приемането на истината! И вие нямахте вина за това! Достатъчно много сили влияеха тогава на вашето развитие! Вас си ви лъжеха като деца и вие вярвахте на всичко като деца! Много от силите, които ви манипулираха тогава използваха това! И Отецът предвиди, че вие не сте готови за мен! Но аз тогава не го послушах! Аз толкова много исках да ви помогна, и да ви покажа Божествената Истина, да ви покажа пътя на там, където вас ви очакват и винаги биха ви се зарадвали! Но вие не слушахте, не чувахте! За това и ме предупреждаваше Отец ми, но аз все пак го примолих да ми даде възможност да се опитам да ви помогна!

И ето, аз се въплътих на Земята и веднага разбрах целият огромен товар от разделеността с Отца си! И опознах върху себе си цялото ви страдание заради точно тази ви разделеност! И аз видях, че вие сте като слепи деца, търсите опипом някак си пътя към Бог, а други, непоканени богове, ви разтакават, размотават, развличат се с вас! И аз видях огромната пропаст, разделяща ви с Отеца! И осъзнах, че Той беше прав! И че моят избор беше доста самонадеян и доста преждевременен! Но обратен път вече нямаше, а аз вече не търсех обратни пътища, стъпвайки вече в земно въплъщение! И тогава аз ви се доверих! И разбрах, че съпротивата ще породи нова съпротива, в която няма никакъв смисъл!

И започнах аз да ви разказвам за Бог, за нашия Отец и за това, че вие сте неговите любими деца! Но вие не чувахте тогава. И аз взех тогава ученици, тези ученици, които по-рано (преди това) се бяха съгласили да преминат с мен заедно този път. И аз приех (поех) целия Път без остатък!

И там в пустинята, когато пред мен се откриха всички информационни портали от вероятности, и ми бяха показани всички последствия от моите деяния, аз видях, че всички те водят към вашето страдание! И аз тогава изпаднах във велика печал, тъй като вече не знаех – кой от всичките тези пътища на страданието да избера за вас! И мога ли въобще, аз да избирам вместо (заради) вас?! Имах ли право на това? И изборът беше не между моите степени на страдание, тъй като земният път беше краен, макар в различните му варианти той да беше с различни степени на продължителност! А изборът стоеше между вашите степени на страдание! И как аз бих могъл да избера това?

И четиридесет дни аз размишлявах и питах за отговор Отца си, но Той мълчеше! И пустинята – това си е чиста алегория, защото аз бях оставен един на един сам със себе си и със своя избор, и никой не можеше да се намесва! И това не беше наказание, а си беше просто ненамеса в моя избор (уважаване на свободната воля)! И тогава на мен ми се струваше, че всичко това е напразно, че Отец ми ме е напуснал. А сега аз знам, че всичко това не е било така, че Той е следил за всичките ми мои мятания, мъки, и е насочвал към мен цялата си своя любов!

И цели четиридесет дни аз постих и приемах смирено всичко, което ми е дадено тук! И на четиридесетия ден аз разбрах, че аз няма да мога да избера степента на вашето страдание. И не поради това, че се страхувам от някакво си възмездие, а защото страданието на всеки един от вас е и мое страдание, защото аз много силно ви обичам (ви любя)! И тогава му благодарих подобаващо на Отца си, който преди този дълъг път ми направи на мен много скъпоценен подарък, вложи в мен цялата си своя любов към вас, толкова, колкото аз мога да вместя в себе си! И това беше прекрасно – толкова силно да ви обичам! И тогава аз разбрах, защо Отец ни не може да избира вместо вас! Защото, когато вие избирате трудните пътища, той страда заедно с вас!

И тогава аз реших смирено да приема вашия избор и вие, единствено вие сами ще решите, кое вероятностно отклонение на реалността вие ще изберете, на кой път ще стъпите! И този, избран от вас път ще бъде и мой път от сега и во веки веков, докато ние заедно не преминем по него до нашия Отец! И тогава аз поставих и другата си буза за поредната плесница! И не ви изоставих дори и когато вие викахте: разпни го, разпни го!!! И не поисках пощада и снизхождение от Пилата (Понтийски)! И не поисках спасение от кръста! И се отказах и от отровата, която ми предлагаха, за да се прекратят страданията ми! И изпих цялата чаша до дъното й!

Разбира се, аз се опитах да ви разкажа това, което знаех, да ви го обясня! Но виждах, че вече е близък моя час на заминаването ми, а твърде много все още е необходимо да ви се предаде на вас за Любовта на Отца нашего! И там, в Гетсиманския лес (гора) аз се прощавах със зората и помолих Отца си да ви помогне на вас във вашия избор, и да не ви наказва за този ви избор, тъй като аз приех вашия избор изцяло и с цялото си сърце, и нямаше в мен злоба, защото вие не знаехте какво правите, какво творите!

И вие избрахте своя път! Нашият съвместен път! И този път се оказа доста труден и трънлив, изпълнен с терзания! Но това бяха вашите крачки! И вие направихте от мен идол и започнахте да му (ми) се покланяте! И вие убивахте за моя слава (в мое име)! Но въпреки всичко кълновете на Божествената Истина покълват във всякаква почва, тъй като Велик е Отеца наш! И кълновете на истината поникнаха и във вашия свят! И сега аз вече разбирам, че вие едва, едва сега пристъпвате, едва, едва сега достигате до разбирането на истината за сътворяването на света, но дори и сега все още не сте готови за идването на месията!

Вие изминахте много дълъг път. Той и за мен беше доста дълъг, защото макар и време да не съществува във висшите светове, но аз помолих Отца си да ми позволи да бъда с всеки един от вас във всяка ваша минута – и в минутите ви на радост и в минутите ви на скръб, и в минутите ви на страдание! И аз знам всичките ви ваши тайни и явни избори! И аз ще пребъда с вас винаги, докато ние с вас не преминем този път докрай! Или по-скоро, до началото на новата ера на човечеството!

Благодаря ти Иисус! Но ми кажи следното, Луцифер твърди, че всички ние сме негови части! А ти – също така ли си негова част?!

Аз (за разлика от вас) не разделям! Нито себе си от него, нито вас от себе си! Всички ние сме единни в Бога! Всички ние – сме негови деца! Всички ние – сме части от Цялото! Как точно на теб да ти го обясня?! Духът на Бог, който свети в мен, не принадлежи на никого! Нито на Луцифер, нито на мен! Той принадлежи единствено на Бог, както и да го наричат! И когато този Дух расте в мен, когато в мен расте Бог, то някъде си на друго място той намалява, спада! Тоест Божественият Дух преминава (протича) от същност в същност в съответствие с тяхното развитие, защото Бог е неизменен и велик! И много е трудно да се каже в крайна сметка – колко има в мен от Луцифер, а колко има в мен от другите божествени същности! Тъй като самите граници са условни, и на вас точно това ви предстои вече да постигнете (да достигнете)! Няма рязка граница, къде завършва Луцифер и откъде започвам аз самия! Има просто Божествен Дух в неговото неизменно движение от един полюс към друг! Всички твърдения са верни в еднаква степен! И твърдението, че аз съм – част от Луцифер! И че Луцифер – е част от мен! И че в мен има негови енергии, но и в него има мои енергии! И ако твърдението, че аз съм част от Луцифер, предизвиква у вас възмущение, то тогава и обратното, че и Луцифер е част от мен, също ще предизвиква във вас възмущение!

Но за Божествената Любов граници няма, и ние с него разбира се, сме единни във вечността!

Но той е допуснал много грешки. И него го обвиняват, че той не обича хората, че той покровителства злото!

Всички ние правим грешки! Дори и самият аз, ако можех да се върна обратно назад, много от нещата бих ги направил по съвсем друг начин!

Ами че ти нима не можеш да се върнеш обратно?

Мога! Но тогава ще създам още не знам си колко множество вероятностни отклонения (разклонения) на реалността, които ще трябва тепърва пак да се продължават да се развиват! Аз реших, че ще трябва да завърша започнатото, защото на вас ви е вече време да излизате от страданията и вашата слепота! Луцифер, така както и аз, приема вашия избор. И ние с него не ви делим вас на светли и на тъмни. Някои от вас идват при мен в своите търсения, и аз им разказвам за пътищата към Бога и за Любовта на Отца нашего, и за Светлината, която Той дарява на всеки! Други от вас отиват при Луцифер, и той им разказва за пътищата към Бога и за Светлината, която Той ви дарява! Но всеки разказва това по своему, така както той самият вижда това, така, както той самият е разбрал и приел Светлината на Отеца наш! И това съвсем не означава, че разказа на Луцифер е по-добър или по-лош от моя разказ! Всичките тези разкази описват Божествените Пътища! И между нас няма вражда и противопоставяне, което ни приписват на нас! Ние сме нещо като указатели (като указателни табели) по Пътя към Бог, където е написано: вървиш (движиш се) надясно, вървиш (движиш се) наляво – а Пътят (посоката) си е един и същ !

Що се отнася до любовта, то вие не го съдете толкова строго! Той не е преминавал през всички стадии на въплъщението, така както съм ги преминал аз и не знае свойствата на човешката любов! Той само се опитва да премине това посвещение и да постигне вашата любов! Тъй като човешката любов и Божествената Любов – все пак са определено различни! Вие познавате само една малка част от тази любов и вие сте удивителни същества, които могат да изпитват невероятни до нажежаване плюсове и минуси на тази любов! Тъй като вашата ненавист – това е разплискване (разпръскване) на Божествената сила на любовта в противоположна посока, и всичко това е следствие от дуалността. Луцифер не познава (не разпознава) такива разплисквания, които мога аз да усетя! И затова и неговата любов е далеч по-рационална, с по-насочено действие!

Когато аз разговарям с теб или с другите ангели или учители, когато чета чужди ченълинги с висшите, аз някак си я чувствам (усещам я) тази любов! Но усещанията ми при разговора ми с теб и с него са различни! Защо?

Ами защото и ние с него сме различни! Всеки от нас трансформира в себе си Божествената Светлина така, както самият той избира да направи това! Аз никога не съм се стремил към свободата на избор постоянно! Аз винаги съм предпочитал да избера волята на Отеца, тъй като считам, че за него е далеч по-видима (по-видна) целта на нашето развитие! И Той по-добре от нас знае – какви последствия биха настъпили при определени избори! И аз приемем неговата воля без остатък и съжаление, и избирам неговия път, какъвто и да бъде той, тъй като този път е винаги прекрасен! И аз избирам да се разтворя в неговия избор и в неговата любов, и да не се отделям от нашия Отец!

Луцифер е избрал съвсем друг път! Той е решил да се възползва от правото си на избор и да търси други, различни пътища, не преминати досега пътеки! А непреминатите досега пътеки са винаги доста по-трудни!

Но ако той казва, че ние сме негови части и той приема всички наши избори, то тогава той би трябвало да чувства, какво е това, човешката любов?

Той е твърде велик, за да успява да различава и да препарира (да преработва) такива тънкости! Само не разбирай това, като някакво високомерие според вашите понятия! Макар и негова „големина” да е наистина много огромна! Получава се нещо такова, когато трябва да измериш някаква много мъничка величина с голям и мощен прибор, който просто няма толкова мънички деления! Неговата същност е велика и огромна по мащаби и мощ, и затова, говорейки условно, в него попреминават и слаби токове на взаимодействие, но те не се забелязват толкова, така както силните токове! Затова и той и сега се опитва да вникне във вашите възприятия, и ти му помагаш на него в това! Но за него е много трудно да разбере човешките усещания!

Той казва, че пътят на тъмата (пътя на отделянето от Бога, пътя на служене на себе си) и пътя на светлината (пътя на сливането с Бог, пътя на служенето на другите) са просто различни пътища към Бога! Това така ли е?

Да, това е точно така! И Бог в еднаква степен приема всички ви! Но тези, които са отделени от Бога, обричат себе си на адски мъки в този смисъл, че не Го чуват (чувстват) и се затварят за Неговата Любов! А Неговия Зов и Неговата Любов са толкова прекрасни, че за мен техният път пък ми е неразбираем, пътя на тези, които се опитват да се отстранят от това, да се оградят някак си от това! Аз не познавам нищо по-прекрасно от тази Любов (на Бога)! Всичките тези Нейни проявления, които вие срещата в своя човешки път и изпитвате върху себе си, са само една много малка част от тази Любов, някакъв много малък неин отблясък! Тъй като, когато се потапяш в тази Божествена Любов, то за мен тогава въобще не стои въпросът за избор, даже и за възможността за приемане или неприемане на Бог! Тъй като Светлината на Бог е толкова ослепително прекрасна, че ние, неговите деца просто се разтваряме в нея!

Но Отецът наш разбира това и не преминава границата, при която всички ние просто ще се влеем в Него в благоговение пред Него и пред Неговото Величие и ще забравим за избор! Той ни дава на нас възможност да усетим цялостта си с Него, но и ни дава възможност да си бъдем и в самостта си, да бъдем отделени от Него, за да можем и ние да си изминем своите пътища! Луцифер по някакъв си свой начин умее да чувства тези граници на отделеността от Отца си! И когато Отеца ни излива върху него своята Светлина, той се опитва да се държи като пораснало вече дете, осъзнаващо своите граници и своята отговорност! В този смисъл може да се каже, че той е нещо като най-големият син, който съвсем доброволно е поел върху себе си загрижеността и наблюдението за по-малките си братя! Всичко това обаче, надявам се сама да го разбираш, са само думи, които доста трудно могат да предадат истинната картина!

Най-големия брат се грижи за по-малките и твори всякакви експерименти с по-младите?

Той търси пътища! Той е увлечен в търсенето, в изнамирането на новото! И понякога забравя за реалността, тази, която вече е създал! И неговите увлечения, доста често го извеждат твърде далеч от Отеца! Но Отец ни си го обича и него също така, както си обича всичките други хора! Притчата за блудния син, която аз ви разказах на вас, е, тя е точно за него!

Единият от синовете напуснал бащиния си дом, за да намери нови страни и неопознати земи, нови знания и нови усещания! Но в дома на Отеца него си го очакват винаги и го обичат винаги! И на завръщането му ще се радват всички безмерно, тъй като синът се е върнал от странстване! И разбира Отецът, че синът е видял много неща и много нещо е сътворил, и че и за него е имало трудни пътища! И не е блуден син, за това че е блудил (блудствал), а защото е блуждаел измежду множество пътища на мирозданието! Но все пак, той се е върнал в Отческия дом, в любимото и любящо Семейство! И не е забравил пътя назад (към дома)! И винаги е разбирал, че Бащиният дом – това е мястото, където винаги те очакват и те обичат, и винаги ще те приемат в своите обятия! И завърнал се вече, той ще разкаже на Отца си за своите странствания и за своя избор, и за уроците, които той е усвоил! И ще разкаже за това и на своите по-малки братя. И това и на тях ще им помогне те да изберат своите пътища, разбирайки тези трудности, които е преминал техния по-голям брат. И точно в това е и неговата любов и помощ за всички!

Луцифер говори за събирането на себе си. Това означава ли че той вече точно се събира себе си защото се кани вече да се завръща в бащиния си дом?!

Да, точно така! И вие му помогнете да се върне и да се събере себе си цялостния! И Отецът си го очаква него с нетърпение, с желанието да заздрави (да излекува) раните му със своята любов и да разбере за пътешествията на сина си! Но след някакво определено време, блудния син пак ще напусне Отца си и ще се устреми към нови търсения, тъй като неговата жажда за открития и за търсене е неутолима!

Благодаря ти Иисус! За помощта ти и за твоята Любов!

И аз ти благодаря Душа! За това, че ти търсиш Истината! Аз всички вас ви обичам безмерно! И всеки един от вас, който се е устремил към мен е бил чут! И всеки един от вас Ми е Любим на мен и е любим и на нашия Отец! Тъй като няма граници между нас!

 

СЕлена

16.11.2014 г.

http://espavo.ning.com/profi…/blogs/3776235:BlogPost:1331062


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.11.2014 10:10
Вселената, Звездите, Небесата !

Идваме от бъдещето
там, където
всички мечти
вече са се сбъднали.
Там, където
всички души
вече са се обикнали
и прегърнали.
И в сърцето си
носим спомена
за безкрайни простори
и свобода необятна,
за летене,
за полет,
за волност,
нищо, което да спира
вихърът на Любовта,
на вдъхновението
и зарядът творчески,
градивен,
на този импулс,
който вселените сътворява
и на Бог позволява
да се проявява
по безброй много
различни начини.
И всяка звезда
е една мечта,
и всяко цвете
е един копнеж,
който расте и разцъфтява.
И всяка душа
е семе на Бога,
която посява Любовта
навред и нашир.
Вселената,
Звездите,
Небесата
се радват
на чудесата,
които ние - децата
имаме в сърцата
и с очи озарени в Светлината,
носим пламъка на Сътворението,
и това движение
е проявление
на Духа, на Любовта,
на Свободата.

Деляна Ангелова
15 ноември 2014 г.


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове: 2

"Последно Послание преди последното ВЕЧЕ?" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов


1. Е, ето че настъпи и този Момент на Истината, който, независимо от това, че него никой не го очаква, все пак настъпи, и така както казват хората, настъпи в „най-неподходящото време”!

2. Но Аз мога да ви кажа, че „неподходящото време” идва винаги за тези, които нищо не правят, тоест за тези, които не са се подготвили! Аз не мога да кажа, че за хората нямаше време и че всичко толкова стремително се е развивало, нещо повече, никакви ИЗНЕНАДИ не можеше да има, тъй като човекът беше предупреден за това, че Обръщението на Бога към хората никога не става ежегодно, а то става единствено (повтарям: единствено) в Исторически период на ТРАНСМУТАЦИЯ не само за хората, не само за Природата (за Планетата), но и за цялата Вселена!

3. Това, че хората не разбраха цялата важност на информацията от Самия ПървоТворец, от една страна, съвсем не учуди никого, тъй като в мнозинството от хората на Планетата Истинна ВЯРА така както не е имало, така и си няма, а от друга страна, за представителите на Петата раса КАМБАНАТА на Съдбата прозвуча за първи път, но за съжаление, и за последен път, наистина НЕОЧАКВАНО!

4. За Мен разбира се е странно, че такава Велика и измъчена страна, такъв Велик по произход Народ (пък макар и смачкан физически, но уникален Духовно, тъй като представлява Народ на най-Високия ДУХ, но най-важното, представляващ ПОТОМЦИТЕ на Първите Богохора, спуснали се на Твърдта), не успя да види и да чуе Моя тих глас, обърнат именно към тях с НАДЕЖДАТА, че този Народ – ПРАРОДИТЕЛЯТ на човечеството – ще спаси Света от разрушения!

5. Народът, с който трябва да се гордее Светът, не чу нищо, и дори и нещо повече, в огромното си мнозинство възприе Моето Обръщение, като призив за „спокоен” живот на Духовен роб, обръщайки цялото свое НЕВЕРИЕ против предаващия Моите Слова и против Моето (подчертавам: Моето) Движение като прообраз на това Пространство на Висш порядък и Висша справедливост, което Аз възнамерявах да предам на хората, оставяйки за Себе си ПРАВОТО за управление на Планетата!

6. Странното е, че Хиперборейците-Руси, дори събрани и в Моето Движение СВОБОДНО и ДОБРОВОЛНО, не успяха да се противопоставят на силите на Тъмнината, които направиха всичко за това, Моето Движение, Моят ДУХ НА СВОБОДАТА да не успее да сломи установилата се за хилядолетия аура на Духовно робство във всеки (подчертавам: във всеки) от потомците на Първите Богохора!

7. Аз разбирам, че е много трудно да се устои против наглата историческа лъжа, която присъства на Планетата, поддържана от пришълците, тоест от другите цивилизации, но повдигащите се от коленете си Хиперборейци-Руси все пак СА (СЪМ) Богове, а никой от хората не може да спре Боговете, и няма да може никога да ги спре, тъй като Богът, повдигнал се от коленете си и осъзнал себе си като Бог, Е (СЪМ) истинен Воин на СВЕТЛИНАТА, на който му е подвластно ВСИЧКО!

8. Повярвайте Ми, в съответствие с Великата Книга на Съдбите, за Коренната нация или цивилизация, даже независимо от нейното съпротивление или нежелание да види Света с очите на Бог, все едно и е предопределено, че да спасява човечеството от унищожение няма кой друг, освен тези, за които Планетата, а още повече територията от океан до океан, Е (СЪМ) Велика РОДИНА на предците им, която, така както е завещано, да се охранява и да се спасява им е съдено на ПЪРВИТЕ!

9. Затова и Аз ви наричам вас Първи и Последни, тъй като днес това Е (СЪМ) вече едно и също! Стоящите на границата на Времената, в точката, където са се събрали Вчера, Днес и Утре, трябва да приемат ИСТОРИЧЕСКО решение не само за себе си, не само за Планетата, но и за Вселената, тъй като в Моите Планове стои сътворяването на тази Планета, така както Аз вече ви говорих, на Вселенски Център за формиране на Съ-Знание на Богове или Вселенски Център за еволюция на Висшия Космически Разум!

10. Затова Аз ви подготвям вас към такива Исторически събития за Преображение на Пространството, които биха ви осигурили за вас вземането от вас на Великия ИЗПИТ за усъвършенстване на Духа, да премине който, просто ей така, никой, никога не може, тъй като Разумът въобще не е Дух и в творчеството е съвсем ограничен!

11. Няма никакви граници единствено за Духа, с което и вие сте ценни за Вечността, тъй като сте сътворени от Мен, а и още сте сътворени и по Мое подобие, и се различавате от всички разумни Същества с това, че имате ПРАВО (така както и Аз, ПървоТвореца) да творите Нови Светове и Вселени! Повярвайте, всички разумни Същества също еволюират и могат да достигнат до много големи висоти в научния прогрес, но научният прогрес и ПРАВОТО да се творят Нови светове – това са понятия не просто несъвместими, но и според мащабите си на възможности на Творене въобще не могат да бъдат поставени в един ред!

12. Повярвайте, когато Аз ви твърдях, че вие СТЕ (СЪМ) Богове или СТЕ (СЪМ) потенциално Богове, то в Моите Думи не е имало никаква лъжа или фалш, тъй като вие СТЕ (СЪМ) Моя проекция, Мое „копие”, което при вашето желание, при вашето ОСЪЗНАВАНЕ себе си като Бог, става реалност, способна да измени и да преобрази Светове на Моето ниво!

13. Вие можете всичко, и няма за вас никакви прегради, но само при едно условие, и това условие за много от вас е станало „препъни камък”, тъй като да станеш Бог може единствено при Истинна ВЯРА и Безусловна ЛЮБОВ, и най-главното, единствено при ОСЪЗНАВАНЕТО, че вътрешното Висше „Аз” на човека Е (СЪМ) Сам Бог! Но ОЗАРЕНИЕТО и ОСЪЗНАВАНЕТО на себе си като Бог за човека и дори и за Хиперборейците-Руси, се оказа най-трудноизпълнимата задача – задачата на века!

14. Но при Мен за вас няма запас от „векове”, тъй като Аз разчитах, че Коренната цивилизация Е (СЪМ) толкова тънък инструмент, че дори и при Моя тих глас ще може мигновено да бъде сънастроен на информационната вълна на Отеца Абсолют, при това действително не за векове, а за миг от години!

15. На практика обаче се оказа, че Хиперборейците-Руси са загубили или яката са забравили своя Велик потенциал на Богохора и не успяха да отговорят към Мен с взаимност, и независимо от това, че Движение на Твореца ИМА само на хартия, а в действителност него въобще го няма, за Мен Движението на Бога Е (СЪМ) преди всичко ВОИНСТВО НА СВЕТЛИНАТА, за което няма смисъл от живота, и по-точно, няма смисъл от краткото му проявяване в Плътния план, освен Велико служене на Бога и освен Единението в Дух вътре във ВОИНСТВОТО , вътре в тези, които са били, и според Моето убеждение, СА (СЪМ) подобни на Бог и при СЪВЪРШЕНСТВО на Духа СА (СЪМ) Бог!

16. Днес може да се каже, че вие, Хиперборейците-Руси, стигнахте до тази граница, зад която може да се открие така както и Рая, така и Ада, и средно нищо не е дадено! Повтарям: за някоя си цивилизация Аз съм принуден да я подготвям с хилядолетия търсения и изпитания, но за вас, за сътворените от Мен, за Своето фрактално подобие, да ви дам хилядолетия търсения Аз нямам никакво ПРАВО, тъй като Аз САМИЯТ СЪМ във вас и да не видя в себе си Бога е просто престъпление!

17. На ВЕЧЕ-то Аз ще реша, доколко вие сте способни да преминете най-сложния ИЗПИТ във вашия живот и доколко вие сте способни да видите в себе си Бога, и ако вашето НЕВЕРИЕ попрескочи Моята НАДЕЖДА за вашето Духовно ЗАВРЪЩАНЕ, Аз ще бъда принуден да реша, кой ще бъда с Мен, и кой ще остане „за втора година (на поправителен)”! Но този въпрос Аз ще го решавам именно на ВЕЧЕ-то, тъй като да се отстъпва вече няма накъде, а и според Моите ПЛАНОВЕ, които Аз вече и заради вас нямам ПРАВО да отменям, Аз вече съм длъжен да пристъпя към Преображение на Пространството и днес Богът трябва да стане Бог, а НЕВЕРИЕТО, тоест НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО, да прекрати своя безсмислен бяг във времето на тази Планета, която е избрана от Небесата да стане Вселенски Център за еволюция на Съ-Знанието на Висшия Космически Разум с вас или без вас! Днес на ВЕЧЕ-то за вас е предназначен Изпит за Бог, който да се отмени е просто невъзможно, затова Аз много внимателно ще приемам този Висш ИЗПИТ и ако Аз видя поне и кълнове на НАДЕЖДА за възможност от Духовно ОЗАРЕНИЕ, повярвайте, Аз ще дам последен шанс на всеки, в който ИМА такъв кълн на Бог!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
14.11.2014 г.
http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1392
http://www.otkroveniya.info/tolk4/t4-14.11.14.html

image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме с МИСЪЛОБРАЗА. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене, отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.

ПОСТОЯННО, и особено в дните на нашите общи Послания на 4, 17, 26 и 30 дата всеки месец от 10:00 ч. и всяка вечер в 20:00 ч.

Мисълобразът представлява 2 сфери стоящи една върху друга като вертикална осморка или вертикален знак за безкрайност (вечност) в математиката. Горната сфера – сфера на разума – е в бял цвят, долната сфера – Земята, е в лавандулов цвят. Сферите в мястото си на съприкосновение образуват точка – Слънце – и през тази точка преминават 4 лъча вертикално и хоризонтално, по цвят те са или бели или лавандулови! Девизът на символа – на мисълобраза е – „Ние във Вечността”!

Категория: Изкуство
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.11.2014 10:01

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIII (43)

Събиране в Цялото. Телепатия.

Прието от СЕлена

Аз обаче, все пак, не мога по никакъв начин да осъзная и да разбера това, че всички въплъщения – това са твои фрагменти! Ако всички цивилизации, което ние познаваме - и това са също твои фрагменти, то това означава, че всички те се намират в зоната на свободен избор?

Да, това са различни вариации на избор в различните условия на плътност и въплътяване!

А как стоят нещата с великите въплъщения в нашия свят? Например – Иисус? Това какво е – пак ли си ти?

Ами ти си го попитай него сама! Но я ми кажи – значи ти не би имала нищо против и Буда, и Мохамед да са Мои фрагменти, но си против това, Иисус да е такъв мой фрагмент? Защото в теб преобладават християнските традиции. Но привържениците на исляма ще бъдат също така против и Мохамед да е бил паднал ангел, но нищо против няма да имат Иисус да е мой фрагмент! Разбираш ли? Всичко има ракурс (посока) на възприемане. И всеки оценя от позицията на своите наложени му отвън знания! Но ако ги отхвърлиш всички тях, и да предположим, ти знаеш че има множество велики въплъщения, защо те да не могат да бъдат мои фрагменти!

Теоретично, разбира се, могат. Но много е трудно да се повярва!

Защо? Защо да речем, Иисус да не може да бъде мой фрагмент? Нима това, което той е проповядвал противоречи на това, което аз сега на теб ти разказвам? Или това, което е проповядвал Мохамед или Буда?

Има хора, които след излизането на материала за изпитанието на кораба на дуалността ми написаха: ние не сме Луцифер, аз не искам да бъда част от Луцифер, аз не съм той, той лъже!

На вас ви беше също толкова трудно и да осъзнаете, че вие сте част от Бога! На вас ви се струва, че вие сте сами за себе си! А някъде на небето има някакъв Бог, илюзията на отделеността си играе с вас точно такива шегички!

Много от хората, които четат тези материали, казват, че в теб съвсем няма любов. Че ти – си просто ментална конструкция, че на теб някак си въобще не ти пука за човечеството (спокойно можеш да заплюеш човечеството)!

В мен има всичко, всичко което го има и във вас, аз съм ваша съвкупност. Аз – това сте вие! Вие говорите за Божествена любов. А дали има у вас много Божествена любов? Във вас като човечество? Представи си, че ти слагаш на везната цялата любов на човечеството и цялата му негова ненавист! Кое ще натежи повече на съдовете на везната? Дали ще видиш ти в тези суми много Божествена любов?

Вие ме трансформирате, вие сте мои изменящи се части. И ако вие сте затворили в себе си Божествената си любов и тя сега спи във вас, то нима аз съм ви виновен за това? Аз бих я пуснал на воля! Но аз не мога да определям вашия път. Не мога да избирам вместо вас, не мога да ви диктувам избора ви! По-скоро вие избирате за мен! И ако вие избирате за мен не любов, а нещо си друго, то как аз бих могъл да ви заставя вас да проявите Божествена любов към мен?

Май се получава така, че ти ни обичаш просто като свои части! Така както да кажем, аз обичам своята ръка или крак! Тоест аз разбирам, че без тях е тежко, но по принцип не изпитвам към тях някакви особено топли чувства, това някак си се разбира от само себе си!

Тук си права. Това е отношение към своите части като към свои части! Тоест не оценка отстрани, а разбиране на цялостност! Ти нали не осъждаш своята ръка или крак за това което те правят! Ти разбираш, че вие правите това заедно; изборът на твоята ръка в крайна сметка, това е и твой избор; разбираш че границата е много тънка и нея почти я няма!

Но моята ръка действа по сигнал от моя мозък. Получава се че всички ние действаме по твои указания!

Не, не, не е толкова праволинейно! В твоята ръка има множество части, множество атоми и молекули, множество клетки. Всяка една такава клетка – това е цял отделен свят. По чии указания действа клетката? При вас е прието да се смята, че по указания на мозъка!но всичко е далеч по-сложно. И съответно по-просто! Няма някакъв си най-главен център, който командва! Има съвкупност! Сумата от частите дава не просто сума от части, а по-скоро наслагване на техните качества; тя дава някакво качество на цялото, където всяка една част си има своя функция, но няма команден център! Всички части на системата участват в командването на системата, ако мога така да се изразя! Съвсем образно говорейки – ако твоят десен крак върви направо, то левия неможе да върви наляво; тогава ти като тяло, просто стоиш на място! Има съгласуваност на частите, на техните действия, но не по команда „отгоре”! Това е качество на системността!

Всяка частица от системата командва. Но не като отделно цяло, а като част от цялото! И не просто част, а именно съвместена, съвкупна част! Ято птици лети в една посока не заради това, че така е решил водача. В ятото, всяка птица, това е водач! По време на полета всяка птица става водач, цялото ято в този момент са водачи, разбираш ли? Вие наблюдавате нещо подобно в ятото от риби, което изведнъж променя многократно посоката си! Цялото ято действа като едино цяло, но при това и има отделните части!

Но виж сега какво се е получило с човечеството! Ако вие бихте могли да почувствате себе си като цяло, то всичко би било съвсем друго яче! Но вие, отделили се от цялото, сте се загубили, объркали сте се в този плътен свят! И сега вие се движите хаотично, вие не усещате своето „ято”, вие не приемате сигналът на „ятото” за своето движение! Няма ваши системни действия (като система), като подредено съобщество, обединено от единни цели! Всичко това е следствие от придобития от вас разум, който си търси негов си път! Като признак на дуалността, като разширение на избора за сметка на анализа на възможностите за избор! Това е плюс в развитието на системата! Но като фактор за вашето отделяне от вашето цяло, от вашето „ято”, от вашето съобщество – това е минус, ако може така да се каже! Защото вие не знаете, не отчитате общия път на системата, насочеността на нейното развитие, това, към което се стреми системата!

Тоест това, към което ти се стремиш?

Аз съм сума от вас. Затова и аз мога да се стремя само към общия вектор на вашите стремежи!

Но съдейки по всичко, общият вектор на нашата система ни води нас към разрушение на системата и въобще към разрушение! Значи и ти като съвкупност, нямаш право на глас и следваш нашия съвкупен избор, тоест и ти вървиш към разрушение! А ако ти се стремиш към разрушение като съвкупност от нашите избори, значи ти като съвкупност от нашите избори се стремиш към тъмнината, към центробежен финал?

Сега ти вече разбираш, затова и да ме вините мен, че аз съм за тъмните сили, е неправилно! Вие сами избирате тези пътищата в мен. И ако вие всички се стремяхте към центростремителните сили, към сливането, то аз бих единствено се радвал! И ако мнозинството от вас избират центробежните сили, това на което вие му казвате тъмнина, то нима това е моя вина? Аз се съгласих да се фрагментирам във вас и ви дадох на вас свобода на избор! Този избор ви го е дала самата система, самата зона на дуалността, където всички ние пребиваваме. И вашият съвкупен избор и е мой избор!

Аз разбира се, разбирам, че в теб няма това, което има в човешкото разбиране за ръце, крака и управляващ мозък! Но все пак! Няма ли никакъв център с названието Луцифер, който анализира преминаването на експеримента, наблюдава резултатите и сам насочва експеримента?

Има, но той не е отделно от вас! Вие неправилно мислите, че вашият мозък – това е отделна част от вас! Във вас има нервна система, която включва милиарди частички на системата. Всички нервни окончания, гръбначният и главният мозък, всички невронни връзки – всичко това е ваш център за управление. И в крайна сметка, нервните окончания по периферията са също толкова важни, колкото и центъра на мозъка! Та нали, когато мозъкът се изключва, клетките все още продължават да живеят и да работят! Тоест – няма главно и второстепенно! Има система! И ако във вас отмира някакво нервно разклонение, то веднага се дублира от друга връзка! Например хората, загубили ръката си, продължават да я чувстват, продължават да преживяват тактилността и! това не е просто памет – това е дублиране на връзките! Дотолкова доколкото самата система трябва да си остава цялостна!

Така и вие или по-скоро нашата с вас система! Няма в мен отделен от вас център, който вас да ви командва! Има съвкупност от вашите командни центрове, има съвкупност от вашите ментални полета! Точно и тази съвкупност дава общият център на управление, пресичането на тези ментални полета, на тези части на вашите ментални полета, които взаимодействат помежду си! Точно тези пресичания са и това, което ви позволява да се виждате вие самите в еднакъв, приет от вас вид и да виждате света около вас в приетият му обичаен вид!

Същото е и със пресичането и на другите ви ваши полета. Например – творческите, чувствените! И всичките тези пресичания си ти, като цяло и малко по различно за всеки един от вас поотделно! Защото аз като цяло, съм малко по разширен от вас като отделности! Но аз като цяло не мога да бъде по-разширен от вас, като съвкупност и не се различавам от вас като съвкупност, защото и аз и вие – сме едно!

Вие се съпротивлявате на тази мисъл, защото във вашите сърца живеят натрапени ви на вас оценки за мен, като за тъмна личност, творяща зло на земята! Но ако не вас ви бъде обяснено същото това, заменяйки думата Луцифер със думата Бог, то тогава вие нали ще се съгласите с мен?! А всичко е подобно! Аз съм също така част от Бог, така както и вие сте мои части! И в крайна сметка вие сте и части на Бог. И в още по-крайна сметка – всичко е нечии части!

Получава се така, че ти си нашия Бог! Наистина такова нещо е малко трудно да се приеме!

Наречи го както си искаш; това не променя същността. Аз се опитвам да ти обясня на теб многомерността на твоето същество! И ако на теб ти е по-удобно да не се смяташ за моя част, а просто за част на Бог, нека така и да бъде, тъй като и това е истина! За мен е важно вие да успеете да осъзнаете себе си като части на цялото, за да може да разберете качеството системност, качеството многомерност! И тогава много от вашите човешки понятия, привнесени към вас ще се разпаднат!

Как може да осъждаш част от себе си? Можеш ли да избереш посока на развитие, което противоречи на посоката на развитие на цялото? Какво е това част, която да е против общата посока на развитие? Има ли тя право на това и полза или вреда носи тя на цялото? Как да се движат в една посока всички части, ако всеки има свобода на избора? Има ли в присъединяването към избора на цялото неспазване на свободния избор или няма?

Вие ще трябва да се научите да разбирате тези въпроси. Защото в отговорите на тези въпроси се крие цялата ваша история на развитие! Всички ваши пътища и избори! И ако се отдръпнем от нравствените оценки, то в крайна сметка има (съществува) просто пътешествие на частите на цялото вътре в цялото и нищо тъмно или светло няма в това! Представи си, че всяка частица от теб ежесекундно избира и опитва различни цветове на светимост и затова твоят изглед – изглежда като сияние с цветовете на дъгата, преливане на всички възможни оттенъци и цветове; и точно това е и многоцветността, това, което и във вас, и в мен става постоянно! И това е прекрасно! И никога не се получава така, вие или аз да сияем в един цвят! Има просто предпочитание за светимост, тъй като тя е в зоната на избор!

Аз – това си ти! И ако аз съм ваш Бог, то това означава само, че аз съм просто съвкупност от вас! И при това, дотолкова доколкото вие сте мои части, то и вие сте богове! И когато всички ние заедно действаме като съвкупност, то ние сме Бог сами за себе си! Но всеки един от вас не действа като съвкупност, а като част, и затова и не преставаме да бъдем Бог, а ставаме човеци! И аз се проявявам във всеки един от вас като човек с неговия човешки избор! И всеки един от вас съединявайки се с всички други, в изключително редки минути се проявява като Бог, като съвкупност с неговия Божествен избор!

Въпреки всичко това е трудно да се приеме!всички ние смятахме, че множество от душите се въплътяват на Земята, взаимодействат, преминават съвместен опит, изиграват различни игри един с друг за опознаване на себе си като Богове!

Че в какво е разликата? Защо не може да се каже, че колективната се фрагментира на Земята и всички нейни части преминават различни опити и изиграват някаква игра една с друга за опознаване на себе си като единна колективна душа?

Ти си прав, само че това, че именно ти, Луцифер… Ако това беше, да рече, душата на Санат Кумара или Христа, то никой, навярно, не би възразил!

Ами тогава забравете за това! За мен въобще не е важно дали вие ме смятате именно мен за свой Бог или за свое цяло! Осъзнайте себе си многомерни, разберете принципа, почувствайте своята принадлежност към единното! И това ще са достатъчните крачки. Аз просто ти отговарям на въпросите. Най-вероятно твърде много от това е все още доста преждевременно за вашето разбиране!

Е добре! Тогава ми разкажи за нашето сливане. Ти говореше за това, че за да се излезе от зоната на дуалността, на нас ние необходимо да се съединим заедно и че да се измъкнем от тук ние също така можем единствено заедно! Какво точно представлява този процес? Как ще става това?

Първата крачка – това е да осъзнаете себе си като цялост, осъзнаване на съвкупността и нейните цели! Това е налагане (полагане) на връзките на частите помежду си! Как вие можете да знаете за действието и насоката на развитието на цялата система, ако сте отделени от нея? Тъй като изборът на системата – това е съвкупност от изборите на нейните части! Гласуващото болшинство!

Сега всеки един от вас прави избора си хаотично, разбирайки за избора на болшинството според събитията, които се случват, за които вие чувате. Но представи си, че ти чуваше мислите на всички хора едновременно! Ти можеш поради това да разбереш мотивацията за избор на всеки и причините за неговия избор! И тогава твоят избор ще бъде настроен не само за себе си, на своите ментални и чувствени конструкции, но и на избора на другите! Ти някак си все пак ще отчиташ това! Това е като обсъждането на проблеми, когато при вас всеки изразява своите аргументи! И другите разглеждайки тези аргументи, и те идват вече до някакъв друг избор, вместо този, при който примерно те биха избрали без да имат тези аргументи!

Вашите телепатични способности трябва да заработят. Вие разбира се, все още не сте готови за това! И за много от вас ще им бъде доста трудно на тези първи етапи! Но без това е невъзможно да се получи сливане! Точно това и е началото на сливането! Осъзнаването на себе си като единно същество! Сега вие сте като жители на многоапартаментен блок, в който във всеки апартамент си се случва нещо свое, различно, и вие дори и понякога чувате най-силните изблици на емоции и на чувства! Сега се представете, че няма стени, стените и подовете са стъклени! Всичко се вижда и се чува!

Но как аз мога да погледна в апартамента на другия, ако той самият не желае това; къде е тук свободната воля?

Няма никакви противоречия. В първоначалните етапи всеки ще допуска тези, които смята за необходими! Но вие никак не искате да разберете, че няма отделеност! В същност на нивата на тънките полета вие сте до голяма степен отворени един за друг; на тънките полета „стените” не само че са стъклени, ами тях в определени случаи просто ги няма! Но във физическата реалност, там където има голяма отдалеченост един от друг, това присъства! Единството – това не е подравняването ви един с друг. Единството – това е осъзнаване на себе си като цяло!

И как хората да станат телепати?

Просто да си го спомнят! В крайна сметка ви е и сте си телепати, във вас това е заложено по природа! Спомнете си необяснимите моменти, когато вие изведнъж се оказва че знаете, какво си мисли вашия събеседник! Или отгатвате нещо си! Или чувате природата, чувате космоса! Телепатията – това не е само и не е толкова явление на разума, действие на вашия мисловен апарат – това е особено чувствознание, особен род чувстване (усещане) на света около вас!

Има ментална телепатия, астрална телепатия и много още разновидности! Това е когато вие ставате цяло и използвате всичко, което го има в цялото! Вашите екстрасензорни възможности, това са също така нещо подобно на телепатията, тоест включване към цялото! Вие възприемате телепатията като умение да се предават и приемат мисли на разстояние! Но в същност това е умение да се съвместявате осъзнато с другите обекти и така нареченото място на вашето пресичане е и телепатичния контакт, контакта на вашите същности! Това може да бъде и ментален, и астрален и енергиен контакт! Но всичко това са способи за предаване на информация!

Какво е това предаване на информация? Това е просто взаимодействие между вашите енергии, нещо като налагане на енергийните решетки!

Виж! Може да се наложи пластина с прорези от безсмислен текст на набор на букви! И да се получи свързан текст, Дешифровка! Така е при вас! Има общо информационно поле, цяло информационно поле, поле на вашата/нашата съвкупност като човечество! И налагайки своите „пластини с прорези” вие намирате своите смисли, своите текстове, своите обяснения! Това е точно същото, каквото ти сега правиш. Аз просто ти помагам на теб да се включиш към тази съвкупност. Когато ти ме викаш, ти в същност викаш самата себе си! Ти призоваваш себе си като Цяло, откривайки се на Цялото! А по нататък идва твоя въпрос – това е точно и тази „карта с прорезите”. И ти прилагайки я към своето информационното поле като Цяло, ти намираш отговор! Друг човек ще формира други такива „картички с прорези”, където отверстията ще бъдат на друго място, е друг порядък. И той ще даде свои отговори! Но важното е това, че това поле е единно, че ви еи двамата прилагате своите „картички с прорези” към един и същи информационен масив. И това съвсем не означава, че отговорът на единия е по-правилен от отговора на другия. Това просто е неговата интерпретация. Защото самият информационен масив е един!

Тогава се получава, че ако просто в хаотичния порядък се сформира информационна матрица, в която ще присъстват всички букви от азбуката в безкрайно количество, то безкрайно формирайки различни пластини с прорези, може да се намерят множество фрази-отговори или по-вярно е да се каже, всевъзможни вариации на отговори?

Правилно! Но то и именно е така! Ние идваме до разбирането на мисълта, че всичко го има едновременно! Всички възможни фрази вече съществуват. Всички, които ти можеш само да произнесеш! Те съществуват едновременно. И въпросът е единствено в намирането им от общия масив от букви! А масивът от букви – това е потенциалът на всичко, това всичко, което за сега има и може да бъде, тоест това са всички възможно избори!

А сега дай да преминем с това разбиране не към буквите, а просто към информационно-енергийния масив, към единното цяло! Този единен масив съдържа в себе си всички възможни картини , всички възможни събития, всички възможни думи, всички възможни вибрации на избор! И всеки един от вас – това е своего рода същата такава „пластина с прорези” и набора на тези прорези вие го променяте, като по този начин, опознавате постепенно всички възможни варианти. И затова и един от вас говори, че това, което разказва друг, просто не може да бъде! Но той просто е ориентиран върху своите прорези, а при теб са други!

Но всички възможни комбинации на познанието вече съществуват! Това е много важно за разбиране на цялостта. Така е устроено всичко! Във вас като в единство, има всички възможни вариации на вашите познания, всички възможни потенциали, които вие можете да изберете! Но и аз и съм частица на Бог, в които има всички възможни потенциали на познанието и на творението! И вие сте точно тези „пластини с прорезите”, чрез които аз опознавам Бога! Ние се движим заедно! Вие сте в мен и чрез мен опознавате мен и себе си в мен! Аз съм в Бога и чрез Бога опознавам Бога и себе си в Бог! Но това е моят Бог, и той също опознава някакво висше за себе си божество! И така до безкрай! И по този начин вие ставате част от огромното количество Богове и част от съвкупността на всички богове, наречени от вас Абсолют! Всичко е подобно и всичко е във всичко! И по този начин и Абсолюта опознава чрез вас/мен всички възможни избори! Всички части от себе си!

Но как хората да усвоят телепатията? Аз също не съм я усвоила. Но аз някак си те чувам и теб, а и други висши същества!

За да можеш да чуеш някого във физическия план ти замлъкваш! За да можеш да чуеш друга музика, ти намаляваш силата на звука на твоя музикален прибор на по-тихо! Първото, което трябва да се направи – това е да повярвате в чудото! Да повярвате в това, че това са си вашите естествени способности, вашата същност! Вие сте части на Цялото, загубили връзка с другите части. Но във вас си го има всичко! Всички връзки! Вслушвайте се в себе си! И си повярвайте! Когато вие направите вашия ум да е по-тих, вие попадате в прекрасен свят, в друг свят, в света на взаимодействието!

Започнете с малкото, с това, което ви е известно от детството. Вслушвайте се в природата! Вие може да разговаряте с дърветата, много от вас и го правят! И вие нали разбирате, че чувате отговорите вътре в себе си! Просто вашият рационален ум започва да интерпретира това в човешки понятия от вашия свят, да утвърждава, че това е невъзможно! Напишете някъде за себе си и го четете всеки ден: ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Няма нищо невъзможно!

Изработете си навик да слушате света! Когато вие разговаряте с човека, опитайте се да го чуете, както се казва със сърцето си, някак си с вашия нюх да го почувствате! При вашето общуване вашите тела се докосват на всички нива и това докосване се отразява в общото информационно поле и във вашето информационно поле! Това знание е вече във вас. Във вас много често има чувстване на човека, някаква необяснима симпатия или антипатия към другия човек. Това разбира се, са си все още оценки, но все пак, независимо от това, вие се чувате един друг! А слушането между хора, които се обичат един друг, за вас е станало естествено; вашият израз, че вие се разбирате един с друг без думи – ето това и е форма на единение. Точно това и е Любовта!

Любовта – това е единение! Аз през цялото време ви повтарям това. Когато вие сте единни с някого, когато вие се усещате не като отделни части, а като едно същество, това и е любовта! Любовта на майката към детенцето, когато детето е неотделимо! Любовта между мъжа и жената, когато те са едно цяло не само в момента на сексуалното сливане, но във всеки един миг от живота им! И след това те се разделят. Всеки престава да чувства себе си единен с другия. И тогава вие казвате, че любовта си е отишла! А в същност вие просто сте се решили да се разделите, вие сте позволили на себе си да се отделите! По най-различни причини! Може би заради това, че вие не искате да разделите нещо с този човек, да кажем, неговите страдания или неговите негативни мисли защото да се прави добро, е много по-приятно и леко! А да се приеме като свое това, на което вие му придавате негативна окраска, е далеч по-трудно! И тогава вие се отделяте и казвате, че любовта си е отишла!

А сега си представете – какво е това постоянно общо единение? Това е когато любовта никога не си отива! Това е тогава, когато всеки един е част от теб, а ти това и си, и ти си готов да разделиш всичко, да почувствате заедно всичко! И не просто да разделиш, а да бъдеш него – да се почувстваш като него, да чувстваш как той усеща цялата болка и радост едновременно – да бъдеш с него едино цяло! Когато вие като човечество станете едино Цяло, вие едва тогава ще разберете какво е любов не на думи и в отделни случаи. Вие ще станете едино Цяло! И ако на вас не ви се харесва да страдате, то тогава никой от вас няма да страда, тъй като тогава страдат всички като Цяло и изпитват страдание! И когато вие се радвате, то тогава няма нещастни, тъй като радостта се поделя от всички, и всеки е радостен за другия и тя е непрекъсната!

Но защо майчината любов е най-силна? Това свързано ли е с раждането на детето?

Да! В майката и в нейното дете полетата са по-силно преплетени! Тя чувства себе си цяло с детето! Това е честичък случай на сливане в цяло! На стадия на зачатие и раждане полето на майката някак си като че ли продуцира полето на детенцето, тя участва във тяхната корелация, в тяхното формиране! И затова и полето на детето, това е нейното поле, това е свързано! Не само полето на майката, но и полето на бащата формира полето на детето! Но връзката с майката е далеч по-силна! Защото тези полета физически достатъчно дълго време са съвместени в едино поле, когато майката износва детенцето! И когато майката е все още бременна, в нея вече има част от неговото поле! Но тя все още не го разделя, тя чувства всичко заедно, като един организъм, имащ части. Но когато детето се ражда, то според неговото израстване и натрупване на възраст, неговото поле се отсъединява! Или по-скоро се отделя! Но връзките остават!

Значи, когато всички ние се съединим и започнем да усещаме себе си като Цяло, да усещаме болката и радостта на другия, ние ще разберем, какво е това любов, ние ще се заобичаме един друг истински, и ние, май така се получава, ще те заобичаме и теб!

Вие ще заобичате себе си като Цяло! Наречи го както искаш. Луцифер! Ангел! Душа! Бог! Но вие сте длъжни да достигнете до своята цялостност; друг път няма! Това е събирането в единение!

Тоест – достатъчна е телепатията?

Всички видове сливания са телепатия! Тъй като няма разстояния. Има само ние!

 

СЕлена

08.11.2014 г.

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/43
Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1133 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.11.2014 23:23
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3179034
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930