Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178956 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Юни, 2016 г.
 Божие проявление

Ще разцъфна като ароматно цвете!
Ще се разлистя като пролетно дърво!
Ще сияя като звездите звънтящи!
Ще светя като Луна!
Ще грея като Слънце!
Ще мъркам като коте мило!
Ще бъда най-добър приятел!
Ще танцувам като пеперуда!
Ще блестя като капчица утринна роса, 
като птица ще летя!
Като мисъл ще се изстрелвам! 
Ще озарявам като Светлина!
Ще докосвам нежно като полъх!
Ще бъда вдъхновена като пролетта!
Ще бъда свободна като вятъра,
силна и устойчива като скала,
гальовница като морето,
необятна като небе,
пееща и волна,
любяща и благодарна,
трептяща от радост,
екзалтираща във възторг,
откриваща се и удовлетворена,
да бъда Любов сътворена!
Ще изпълня всички начини,
по които Бог иска да се проявява,
да бъде, да твори чрез мен
и да достигне до вас,
защото ви обичаме!

Деляна Ангелова 

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1380 Коментари: 2 Гласове: 6
Последна промяна: 28.06.2016 10:09
История на две необикновени деца – едното индиго, другото кристал. Разказ на Новите Ангели, на тези сияйни същества, които ни припомнят нашата истинска същност и ни зареждат с енергията на Любовта, ни приканва и ние да вземем участие в умножаването и съхраняването на тази извечна Същност. И двете деца - Весела и Дария са с абсолютно запазена памет за това кои са, какви са, какво се случва на планетата, те носят със себе си необятен океан от информация.

Майка им признава, че с мъжа си не успяват да разберат навреме голямата си дъщеря Весела, която е индигово дете, доста властна, с по-голямо его, своеволна, напориста и нетърпяща възражения, имаща собствено мнение за нещата и отстояваща своята истина, каквито са всички индигови деца, за да могат да разчупят този строй, а така и успяват да минат през тръните, да утъпчат пътя и да го подготвят за белите кристални ангели, като Дария, които вървят след тях.
Индиговите деца се възмущават, съпротивляват се, не искат да ходят на училище,виждат неправдата, проблемите на обществото през собствената си призма, но искат да ги решат сами. Затова отказват в училище да влизат в старите шаблони и модели. И тъй като родителите им не разбират мисията им, започват да се тюхкат, да обикалят по лекари, по психолози и психотерапевти и да подлагат децата си на медикаментозно лечение, защото смятат, че се нуждаят от това. Така постъпват и родителите на Весела, дават й лекарства в продължение на 6 месеца, в резултат на което започват странни втренчвания, припадъци. По-късно разбират, че вместо лекарства, е трябвало да направят изчистващи енергийни програми. Добре че Весела сама се взима в ръце и отказва лекарствата, когато е на 15 години.
Дария пък винаги е любвеобилна, иска постоянно да прегръща родителите си, да демонстрира и да чувства любовта. Когато е сама, страда. Много я натъжава чернилката в живота, която открива около себе си, особено в замърсения въздух и в многото коли. От това страда имунната й система, спада и енергийният й заряд. В училище се чувства много зле, особено от силната агресия и наличието на метали и изкуствени материали, които не се отразяват никак добре на тези нови деца. Много от нещата, които учи в училище, са неприсъщи за нея, като деленето, например, на материята на жива и нежива, защото тя знае, че всичко е живо. Не одобрява и оценките, съревнованието, които предизвикват негативни, разрушителни емоции.
Като дете-кристал, Дария е призвана да внася любовта, да я хармонизира. На около четири години и половина започва да рисува сгради, цветя, растения с точки около контурите им, за които казва, че това са енергиите, които са навсякъде – около камъните, около растенията, цветята. Дария води родителите си в парка, сяда в поза лотос и показва как да свързваме сърцата си със Слънцето. Нещо, от което имаме голяма нужда, защото сме доста твърди, забравили сме откъде идваме. Започва да им говори, че е погрешно да мислим с главите си, вместо със сърцата си. В резултат на тези сеанси, в майката се явяват много силни енергии, което я кара да се изследва при д-р Игнат Игнатов, той й прави снимка с кирлианова фотография, която установява, че има аура на 20-годишен лечител. И тя започва да се занимава с лечителство. Но с течение на времето осъзнава, че правилният начин да помагаш на хората, е да ги научиш сами да се лекуват, че не трябва да се намесваш в тяхната енергия, а само да им дадеш насока как сами да си помагат. Учи ги, че силата не е в лечителя, а е дадена на всички по равно, стига да го знаят и да вярват в това. И това все повече ще става ясно, защото вече вървим към едно колективно съзнание, в което не можем да поощряваме водачите и учителите, защото така слагаме прегради между хората.
Пък и с помощта на Дария, тя разбира, че когато лекува, нещо от болестта на болния винаги остава в нея. А когато лекува много хора, оставащото в нея негативно зрънце се разраства и става черно. Става й ясно, че болните хора явно се нуждаят от изпитанието и изкуплението на своята болест. И ако премахне изпитанието, не помага, а само пречи на боледуващия.
Когато излиза по телевизията информация за новооткрита планета-близнак на Земята, Дария казва на майка си, че са оповестили само част от истината и започва да й показва разни звездни формирования в небето и да разказва повече за тази планета, че на нея има живот само в един определен отрязък, точно на линията между тъмната и светлата й част. Имало и едно червено слънце-джудже, което се върти, но от едната му страна е светло и топло, а от другата е тъмно и студено, а скоростта на въртене на планетата към себе си и към слънцето е една и съща, т.е. има синхронно въртене. Дария казва, че ни чакат доста хубави неща за готовите да тръгнат по пътя на промяната.
Тя много често говори да не се страхуваме от смъртта, защото тя е само преход към по-доброто състояние, към най-хубавото, което ни очаква. Затова първо трябва да изчистим страховете си и после да повярваме в себе си. По думите й, в момента започва да се отваря една нова безцветна енергия в сърцето, която ни подготвя за идващата нова трансформация, а чрез нея навлизаме в състояние, в което с мисълта си можем да строим един съвсем нов свят.
Дария често говори и за портали, за нашите светлинни тела, че ни предстои да минем през спиралата на еволюцията и как по нея се закачат ДНК нишки, отваря се и третото ни око, разкриващо света в пълната му реалност, вместо тази илюзия, която виждаме сега. Казва, че нещата, които ни се случват сега, са просто сън, а в сънищата са истинските неща.
Разказва, че случването на Прехода ще настъпи изненадващо за нас, че за времеслучването му знае само Създателят. През този спираловиден процес ще преминем и с физическите си тела, а новите ни енергийни и светещи тела няма да са толкова видими, но пък ще се различаваме по светлината си.
Че няма вече да мислим как сме облечени, кой как изглежда, няма да има лъжа и манипулация, защото те веднага ще бъдат разкривани. А телата ни ще станат толкова фини, че ще можем да преминаваме дори и през стени и всичко, което си помислим, веднага ще се материализира.
Най-важната подготовка за Прехода, според Дария, е да отворим сърцата си за Любовта и Светлината. И да не се боим от трудностите, защото като ги преодоляваме, се качваме на по-високи нива.
Дария говори и за някои характерни черти на промените, на телата ни. И тя, и другите членове на семейството й имат по главите си на физическо ниво съвсем меки части, вид канали, през които ще се излъчват лъчи. Прииждането пък на информация може да предизвика пищене и шум в ушите. Всичките тези промени се предизвикват от идващата нова енергия от Слънцето. А т.нар. магнитна буря не е толкова вредна, колкото се смяташе досега, състои се от частици светлина, които пристигат при нас, за да ни изчистят и трансформират. Често хората ги чувстват силно и понякога дискомфортно, защото енергията е много силна, понеже телата им са замърсени. Но това е характерно за извършващия се сега процес на изчистване и трансформация както на духовно, така и на физическо ниво. Взимането на лекарства влошава състоянието ни, химичните средства смъкват вибрациите ни.
Затова е по-добре да се изчака дискомфортът да отмине и да не се прибягва към лекарства, или да се потърсят други алтернативни методи за лечение – хомеопатия, билки, добавки.
От непосредствения контакт с дъщерите си майка им разбира, че децата са нашите учители и че трябва да се вслушваме в техните съвети, защото притежават новите кодове, идват от много високи нива, от много висока вибрация. Че са тук, за да свалят новата енергия и тя да трепти на нашата честота, за да я разберем.
Разбира, че повечето деца сега започват да си спомнят своята мисия и допринасят за извършваните трансформации. В момента е пълно с такива деца, като Дария, но не всички са осъзнати за мисията си, затова пък самото им присъствие действа за повдигането на енергийното ниво на хората и за стопяването на агресията. Тяхното излъчване обгражда хората и те започват да вибрират на едно ниво, стават едно с тях. Чрез тях сме си у дома, забравяме за ненужните неща и заживяваме на честотата на любовта, която представлява петото измерение.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 2434 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 06.06.2016 19:04
 "Не в Моето Име"

Убивате в името на свободата.
Убивате в името на демокрацията.
Убивате в Името на Бог.
Не в Моето Име вие ще убивате.

Не е ли достатъчно какво направихте?
С цялото кръвопролитие, което причинихте?
И въпреки това вашата алчност ви кара да продължавате
във вашата жестока надпревара да трупате придобивки,
не оставихте непокътната нито една земя,
водени от долни амбиции 
да държите целия в свят във вашите лапи.
Всяко ново попълнение
към вашата колония от роби
не допринася с нищо 
за утоляване на вашата амбиция
да не оставите нито една нация свободна.
Наистина е жалко състоянието от което страдате,
това дразнещо желание за първи позиции,
да държите всички във вашата власт.

Не в мое име ще се биете!
Не в мое име ще убиете!
Никога!
Не в мое име бихте изгорили дете!
Не в мое име бихте излъгали!
Не в мое име бихте завладявали!
Не в мое име ще изнасилите!
Никога!
Не в мое име ще тероризирате!
Не в мое име ще излъжете!

Предупреждавам ви време е да вземете мерки.
Един ден ще се окажете преследвани
от всеки човек, когото сте накарали да кърви.
Мислели сте си, че сте ги подчинили.
Вие сте грешали!
Вие сте грешали!
Те са били освободени.
Те са били освободени.

Срещу вашите зли методи на насилие и унижение,
срещу вашето издевателство и грешни интерпретации
на моята мирна вяра и откровение
аз крещя с билиони в тази демонстрация.

Не в мое име ще се биете!
Не в мое име ще убиете!
Никога!
Не в мое име бихте изгорили дете!
Не в мое име бихте излъгали!
Не в мое име ще завладявате!
Не в мое име ще изнасилите!
Никога!
Не в мое име бихте се осмелили да говорите отново!
Не в нашето име!
Не в нашето име!

от песен на Сами Юсуф



"Not In My Name"

Is it not enough what you’ve done?
With all the bloodshed you’ve caused
Yet your greed drives you on
In your brutal race for acquisition
No land is left untouched
Driven by a vile ambition
To have the whole world in your clutch
Every single new addition
To your slave colony
Does nothing to dull your ambition
To leave no nation free
It is indeed a sad condition that you suffer from
This itching desire for a prime position
To have all under your thumb

Not in my name will you fight
Not in my name will you kill
Not in my name will you burn a child
Not in my name will you lie
Not in my name will you invade
Not in my name will you rape
Not in my name will you terrorise
Not in my name will you lie

I warn it’s time to take heed
One day you’ll find yourself pursued
By every person you’ve made bleed
You thought they’d been subdued
You were wrong
You were wrong
They’ve been freed
They’ve been freed

Against your evil methods of violence and intimidation
Against your hijacking and misinterpretation
Of my peaceful faith and revelation
I shout with billions in this demonstration

Not in my name will you fight
Not in my name will you kill
Not in my name will you burn a child
Not in my name will you lie
Not in my name will you invade
Not in my name will you rape
Not in our name
Will you dare to speak again
Not in our name

Sami Yusuf

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове: 2
04.06.2016 17:36 - Мисията!
 ГАЛАКТИЧЕСКА ПРИКАЗКА

Много, много отдавна, в една галактика далеч, далеч от тук живеели всички онези малки светли същества и те просто си стояли там и се наслаждавали на живота в това радостно и безвремево измерение. Но ето че един ден, един много голям и величествен ангел дошъл при тях. Той имал много сериозно изражение на лицето си. Търсел доброволци за изключително важна мисия.

“В самия край на галактиката Алсион се намира една много малка, но в същото време много специална планета, наречена Гея”, започнал той. “Тя е уникална - като прекрасна градина и гъмжи от стотици хиляди различни форми на живот. Тя е нещо като експериментална станция в галактиката и е населена с особено интересна хуманоидна форма на живот, която съдържа в себе си едновременно и най-висшите, и най-нисшите честоти, познати в космоса. Всъщност тя е самия връх на дуалността. От една страна това е една от най-красивите форми на живот и е в състояние да носи най-висшите честоти на любовта, светлината и радостта, познати в цялата Вселена. От друга страна обаче, тя е в състояние да носи и най-плътните и тъмни честоти, които космоса някога е изпитвал – честоти, които останалите същества са преодолели преди еони.

В момента ситуацията е следната. С течение на времето планетата преминава през периодични космически цикли и сега тя е стигнала до края на два основни цикъла – 2 000 годишния цикъл на Рибите и 25 000 годишния цикъл на космическата година, за който планетата обикаля около Алсион, централното слънце на галактиката Млечен път.

Със завършването на този цикъл много неща приключват и много нови тепърва започват. Но най-важното е, че към планетата се излива много светлина, която драматично повишава нейната честота. Както се случва по време на всеки голям преход, така и сега ще има известна турбулентност. Част от нея ще е геологическа, тъй като самата Гея е жива планета и също еволюира. Но основна част включва хуманоидния вид, който доминира на планетата.

Това няма да е лесно време, особено за онези, които все още спят, както и за онези, които вибрират на най-ниските честоти. Смяната на честотата ще предизвика несигурност, която на свой ред ще породи страх.

Първата ера от еволюцията на тази планета е била физическата ера и ключовата дума е била “оцеляване”. Втората ера, която сега завършва е ерата на ума и ключовата дума е “логика”. Третата ера, която започва сега е ерата на сърцето и ключовата дума е “любов”. Това е най-високата честота.

Тези, у които сега е властта на планетата принадлежат към стария ред на физическото и умственото. В зависимост от степента, до която могат да направят плавен преход към живот, в чийто център е сърцето и който се направлява от Божественото, това ще е лесен преход. Но ако не са в състояние да го сторят, те ще изпитат много сътресения.

Такава е ситуацията сега на Гея. Причината, поради която съм тук е да потърся доброволци, които биха пожелали да се преродят в хуманоидната форма на планетата, за да помогнат за по-лесния и гладък преход. Вече сме изпращали пророци и учители в миналото. Много често те са били брутално преследвани или убивани. В други случаи са били смятани за богове и хуманоидите са изграждали сложни религии и ритуали около тях, а после са използвали тези религии, за да се контролират взаимно. Правили са всичко друго, само не и да следват простите учения, които са им били предлагани.

Така че този път ние ще опитаме друг подход. Няма да има повече пророци, спасители и аватари около които да могат да създават религии. Този път ще изпратим хиляди, всъщност стотици хиляди обикновени светлинни същества, които ще имат само две задачи:

1) Да останат в сърцата си

2) Да помнят кои са, защо са там и за какво е всичко това

Изглежда много лесно, нали? За съжаление не е така! Както вече казах дуалността е достигнала своя връх на тази планета. Този вид е довел до съвършенство илюзията за “добро” и “зло”. Най-голямото предизвикателство за вас ще бъде да си спомните Кои Наистина Сте, Защо Сте Тук и За Какво Е Всичко Това. Когато си спомните, вие ще сте в състояние да останете в сърцата си независимо от външните събития.

А как ще разберете кога забравяте ? Лесно е. Наблюдавайте отношението си към другите. В момента, в който забележите, че съдите ще знаете, че сте забравили Кои Наистина Сте, Защо Сте Тук и За Какво е Всичко Това. Това ще бъде вашия сигнал.

И тук е предизвикателството. Животът на тази планета ще изисква голяма способност за различаване и проницателност – мъдра оценка за това, кое е истина, кое е подходящо и кое е за висшето благо, както за вас, така и за планетата. Обаче вие ще можете да разберете че сте в позиция на съдене и сте излезли от сърцата си, когато обвинявате.

Ние знаем какво предизвикателство може да бъде тази планета. Знаем колко реални изглеждат илюзиите там. Разбираме огромната плътност на това измерение и налягането, на което ще сте подложени. Но ако оцелеете в тази мисия – и пак подчертавам, че тя е напълно доброволна – вие ще еволюирате с изключително голяма скорост.

Също така трябва да кажем, че някои от вас, които ще отидат на тази планета като звездни семена, никога няма да покълнат – никога няма да се пробудят за спомнянето за това, кои са наистина. Някои от вас пък ще се пробудят и ще започнат да светят, само за да бъдат задушени от мненията и преобладаващите мислоформи около тях. Други обаче ще се пробудят и ще останат будни и тяхната светлина ще стане извор на вдъхновение и припомняне за много други.

Вие ще се превъплътите из цялата планета, във всяка култура, всяка раса, всяка страна, всяка религия. Но вие ще бъдете различни. Никога няма напълно да паснете. Когато се пробудите вие ще осъзнаете, че истинското ви семейство не е това на вашата раса, култура, религия, страна или дори вашето биологично семейство. Това е вашето космическо семейство, тези които са дошли като вас – със задачата да помагат по начини, малки или големи, в извършващия се преход.

Истинското Братство и глобализация в най-висшата си форма ще стане, едва когато си спомните Кои Наистина Сте, Защо Сте Тук и За Какво Е Всичко Това. То ще стане, когато се завърнете в истинския Храм на Божественото Присъствие – вашето сърце, където става това припомняне и от където сте призовани да служите на света.

И така готови ли сте? Добре!

О, и между другото има няколко дребни неща, които трябва да спомена ...

Поради плътността, вие не можете да действате в това измерение без подходящ космически костюм. Това е биологичен костюм, който всъщност се изменя с течение на времето. Има много неща, които можем да ви кажем за това, но нашето време за въвеждане е малко и мисля, че можете просто да “скочите” в него и да го изпробвате. Все пак трябва да бъдете предупредени. Има опасност ако забравите кои сте в действителност, да помислите че вие СТЕ вашия космически костюм вместо факта, че той просто е вашето превозно средство в това измерение. Веднъж след като сте там ще забележите, че има невероятно разнообразие от космически костюми и на тях се обръща доста внимание. Все пак, въпреки безкрайното разнообразие, тъй като това е планета на дуалността, те спадат към две основни категории, наречени “полове”. Отново ви казваме, че сега нямаме време да се впускаме в подробности. Но вие ще откриете, че вашите отношения със собствения ви космически костюм са изключително интригуващи и интересни.

Другото малко нещо, което трябва спомена е следното. За да можете да оперирате в това измерение, вие ще получите също така по един микрочип, наречен “персоналност”. Той е като впечатана самоличност и заедно с космическия ви костюм ще ви направи съществено различни от всеки друг. Това ще ви даде възможност да участвате в холограмата там – нещо което наричат “съгласувана реалност”. Още веднъж казвам, че съществува реална опасност дотолкова да се вживеете в холографските личностни драми, че може да забравите кои сте в действителност и да помислите, че СТЕ вашата персоналност. Знам че звучи доста невероятно сега, но веднъж щом попаднете там ...

Има още толкова много неща, които можем да ви кажем за вашата ориентация там, но смятаме че ще можете да научите останалото експериментално на място. Единственото важно нещо е да помните Кои Наистина Сте, Защо Сте Тук и За Какво Е Всичко Това. Ако можете да направите това всичко останало ще върви добре. Но внимавайте – толкова малко наистина си СПОМНЯТ. Те изпъкват като “различни” и другите ги наричат “Просветлени”, “Пробудени” или с други подобни имена. Странно, нали ?

Е, добре! Kъсмет и приятно пътуване !!!

Майкъл Лайтуивър

image
image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 04.06.2016 17:44
03.06.2016 20:27 - Да бъде Рай!
Да бъде Рай! О, Небеса как жадувам да летя
във вашата необятност!
О, Земя, Майко Благодатна,
благодаря ти за всичко,
обгръщам те с Любов!
О, Свобода бленувана, сънувана
в най-свидните мечти!
Затварям очи и виждам
багрите сияйни на Новия Свят!
Светлината, която изпълва сърцата,
във въздуха трепти,
в душите ни звънти,
отвсякъде струи!
И колко е леко,
въздишаш от щастие,
грееш от радост!
Светъл Дом на сродни души,
отворени с Любов една към друга,
готови да се раздадат, да творят,
летящи, вдъхновени, озарени!
Събрани в Пространствата Нови
на мисъл разстояние от всяко сбъдване!
Отварям очи и виждам,
всичко това може да бъде тук,
още сега, в този миг свещен, настоящ!
Само да го поискаме,
само да му се отдадем изцяло,
безусловно, безрезервно, докрай!
Да бъде Рай!

Деляна Ангелова
28.12.2011 г.
image
Категория: Изкуство
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 03.06.2016 20:35
Чада сте Божии, 
а се държите така 
сякаш ви е родила овца, 
и блеете и безропотно се подчинявате 
вместо да възнегодявате 
срещу властта над собствената ви душа, 
която вместо Божията Повеля да следва,
що във вас ви шепти 
и понякога даже крещи, 
вие се оставяте 
мозъците ви да промиват и програмират, 
и гледате тез телевизии, 
и вестниците им четете, 
що лъжата прокламират и разпространяват, 
и измамата тъй леко ви внедряват, 
че сами не разбирате 
къде се намирате, 
докато небето ви с отрови посяват, 
а вие си мислите, че ви защитават, 
докато Земята ви ограбват и крадат, 
а вие си мислите, 
че с парите си 
бъдеще благополучно ще ви дадат. 
Продадохте се и оядохте се 
за жълти стотинки 
и душата си под наем дадохте, 
на тез дето не щат 
да си помръднат и малкия пръст 
за народното благо, 
за народът, превърнал се в стадо, 
а само искат да крадат, 
и дано се напият и наядат 
с потта и кръвта народна, 
що лее се на всеки път, 
по площади 
и в собствените ви домове, 
когато не издържате, 
ала вместо да се опълчите 
всички заедно срещу врагът, 
на себе си посягате 
и животът си отнемате, 
когато сте на кръстопът. 
Какво искате повече 
Бог и Ангелите да ви дадат, 
когато всичко е във вас 
и чака да го събудите 
и направите активно. 
Кой ли не дойде 
на таз свещена земя България 
кураж и знания да ви даде 
и Духът ви да поведе 
към Светлите Бъднини, 
които не някой друг, 
а вие сами 
ще трябва да си заслужите и отвоювате 
с духовният си подем и свобода, 
и чиста, свята мисъл във вашта глава, 
и смелост, и любов във вашето сърце, 
което да тупти като Едно с това 
на всеки ваш брат и сестра, 
и вместо да се делите и изпокарвате, 
да се едините 
и обединявате под знамето Божие, 
което над вас в Небесата се вее 
и край обявява на таз Епоха робска 
и води ви натам де е Свободата, 
Мирът, братството 
и Любовта Божествена. 
В себе си повярвайте, 
от коленете си се надигнете 
и смело съдбата си 
в свои ръце и сърца вземете 
и с пълни шепи тогава ще гребете, 
но не злата и монети, 
а Божията Благодат, 
що на себе си равна няма 
по целия необятен космически свят, 
За Бъдещето се гответе, 
от миналото се отървете 
и в настоящето като Божии хора, 
като Богове се заявете, 
със смелост и храброст, 
с достойнство и Любов в душата.
Амин !

Христо Ботйов, 
един от тези, 
що дали са си живота за Свободата, 
и тъжно мий е за вас, 
и беснея, и милея 
като гледам що става, 
и надигам пак за Свобода 
Глас Божий, Глас Народен.

29 август 2014 г. 
чрез Деляна Ангелова

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 02.06.2016 17:37
 МОЯТА МОЛИТВА

Христо Ботев

"Благословен Бог наш..."

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже, на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставай да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178956
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Юни, 2016  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930