Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3194755 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Септември, 2020 г.
2  >  >>
 Откакто съм се въплътила на Земята изучавам душите на хората, старая се да ги разбера, да ги обичам, да помагам с каквото мога. В течение на живота си стигнах до следните изводи, свързани с проблемите вътре в самите хора и в света, който те творят с мислите, чувствата и действията си:
Според мен главният и основен проблем е загубата или поне изключително отслабената връзка с Бог. Това води в душата на човека до мъчително усещане за сирота, за изоставеност, отделеност, самота, загуба и страх. Това, че сме в толкова плътен свят на много ниски вибрации, с толкова много ограничени възможности във всяко едно отношение ни прави като сакати, като инвалиди и носи безкрайна измъченост, особено за тези, които си спомнят поне донякъде откъде идват и какви са били преди.
Основният проблем на хората е липсата на любов, бездните, които има във всеки един от нас от липса, недоимък, глад за любов и оттам идват агресия, ожесточеност, омраза и бруталност.
Някога ние всички сме били Едно вътре в Любовта на Бога, в пълна Хармония, Покой и Благодат - сърцето ни помни това и се стреми към Него. Но сега все още сме по пътя към Единението, все още сме отделни частички, отдалечили се една от друга, някои до пълна изолация. Човешката любов не може да замести връзката ни с Бог, затова колкото и да се обичаме помежду си, ако не поддържаме свързаността си и общуването с Бог, ние никога не можем да се почувстваме напълно удовлетворени. Но ако пък сме успели да запазим, да си върнем общението, взаимодействието с Бог, който освен че е навсякъде и във всичко, е и вътре в нас самите, то тогава ние сме в силата си, в самодостатъчността си дори, и не зависим от външните обстоятелства и отношението на хората, за да сме в Любовта, за да бъдем Любов, за да я генерираме, излъчваме и разпространяваме.
Разбира се Бог ни дава не само Любов. Той ни дава всичко от което имаме нужда във всеки един момент, но ако сме отворени, ако сме на нужната честота, ако сме чисти и готови да приемем, да получим, да бъдем в синхрон с Неговата Воля и Промисъл.
Повечето хора са нещастни и нараняват другите, защото не са били обичани толкова и както са имали нужда. Те не са видяли и почувствали примера на отдаване на Любов и после им е трудно самите те да бъдат този пример. Разбира се хората с по-високо съзнание се учат от живота независимо какво отношение има към тях, и може да се получи така, че лошото в живота им ги е научило какво да не бъдат, какво да не правят, което не е малко. И те някакси интуитивно се опитват да компенсират това, което те не получават с много даване, даряване и помагане.
Отслабената връзка с Първоизточника, с висшия ни Аз и живота без любов води до загубата на Вяра в нас самите, в другите, във всички и всичко, оттам идват черногледство, параноя, фобии, депресии, отчаяние и песимизъм.
Човек, който чувства Бога вътре в себе си, във всяко едно и най-мъничко нещо, във всеки един човек и творение, е изпълнен с Любов и Вяра, с вдъхновение, устремление и желание да гради, да твори, да съзидава. Вярата и Любовта са крилете на неговия полет високо нагоре в безкрайността.
Голяма част от хората не са щастливи и защото не знаят какво точно искат. Те са объркани, хаотични, търсещи. Когато намерят себе си, своята мисия, своето призвание, своята цел и посока, те се успокояват и просто действат себереализирайки се по най-добрия възможен начин, намирайки дълбоко вътрешно удовлетворение и чувствайки се полезни и нужни.
Липсата на упорство и воля, последователност във всичко това, което искаш и към което се стремиш е друга брънка във веригата, която спъва хората по пътя им към Себереализацията и успешното изпълнение на мисията, с която са дошли.
Хората имат проблем с оценяването. Те трудно ценят това, което имат, което им е дадено. Обикновено го оценяват чак когато го загубят, но тогава е прекалено късно.
Нещо, което определено не достига в човеците е и Благодарността. Тя е свързана с оценяването и е негов дълбок израз. Да цениш и да бъдеш благодарен е наистина толкова важно, толкова красиво и толкова могъщо преживяване, което привлича Благодатта, Изобилието и всичко за което сме благодарни и признателни.
Хората много трудно си признават грешките, недостатъците, пороците. Те почти ненавиждат тези, които всъщност са им най-добрите приятели, казвайки им истината в очите, играейки ролята на огледало за тях и по този начин помагащи им за самоусъвършенстването и израстването. Думата "извинявай" се оказва една от най-трудните, в речника на някои хора, тя просто отсъства. Да можеш да виждаш себе си като страничен любящ наблюдател - обективно и честно, да признаваш, когато си сбъркал, да се извиниш и поискаш прошка, да се стараеш да се променяш е сила - силата, която води Еволюцията, Промяната, пътя към Съвършенството.
Друго нещо, което се оказва голям проблем за хората е прошката. Инстинктивно и първосигнално, те тръгват и предпочитат да отмъщават, сякаш изпитват някакво странно удоволствие от това да си го връщат, да мъстят и така стават същите като тези, от които са пострадали и порочният кръг се завърта до безкрайност. Законът на джунглата: око за око, зъб за зъб влиза в действие, а това означава война, конфликти, раздори, противодействия водещи до страдания, наранявания, мъчения, изтезания, смърт.
Време е всичко това да се промени! Не си ли простим, не започнем ли на чисто, ще стигнем до взаимоунищожение и в крайна сметка самоунищожение на човечеството като цяло.
Чувствителност, емпатия, съчувствие, състрадание - ако хората можеха да си позволят тези преживявания, вместо да се страхуват от тях, биха усещали другите и себе си много по-добре и нямаше да има толкова много недоразумения, разминавания, болка, жестокост и садизъм.
Голяма част от хората са със сериозни блокажи в сърдечната чакра. Те сякаш са си забранили да обичат. Те се страхуват да обичат, за тях обичането носи само неприятности и болка, и така правят избор, който ги задържа в Еволюцията им и ги отдалечава от самите тях, те избират страха вместо Любовта. А страхът е застой, даже регресия, той блокира, разединява, храни тези, които искат да властват и управляват над душите и съзнанията ни, следвайки формулата "Разделяй и владей". Любовта свързва, обединява, пречиства, зарежда, ражда, твори, сътворява. Любовта е двигателят, силата, мотивът, причината, поводът за всичко прекрасно, което съществува, което Е и ще пребъде навеки, защото е Божествено и за благото на всички.
Обичам ви! 

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 422 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 29.09.2020 23:08
Моите мечти са за благото на всички:
за бедните духом,
които търсят смисълът Божествен
на своето съществуване,
за гладните,
за тези, които живеят в нищета,
за тези, които работят като роби,
не знаейки кога ден е и кога нощта,
забравили какво е радостта.
Моите мечти са и за тези,
които богати са,
затрупани с материални блага,
но какво от това,
щом душата им бедна и нещастна е,
забравила Бога
и какво е да обичаш безусловно,
да даваш безрезервно,
не само на своята рода,
а всички същества
на и отвъд света
да чувстваш като свои братя и сестри,
да имаш в себе си мисли чисти и добри,
чувства топли и ласкави,
и Мъдростта на Отца,
която да хармонизира и води всичко това
към израстването на Духа,
към Мир и Справедливост,
към свят като Рай,
пълен с красота,
където всичко движи се и направлява
по Божествените Канони на Вечността.
Храня всеки ден своите мечти
с енергията своя звездна
и щастлива съм да виждам и чувствам
как всяка мечта
постепенно, но неумолимо
превръща се в реалност,
и аз зная, че всичко това възможно е,
защото все повече сърца
излъчват всеки миг
този импулс на Любов, Вяра и Светлина,
който разпръсква мрака
и дава шанс на всичко
по нов начин да се прояви
в синхрон с Висшия Порядък,
с Божественият Промисъл и Волята на Отца.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 200 Коментари: 0 Гласове: 2
Светъл ден нощта заменя.
Изгревът къпе Земята
в златна Светлина и Любов.
Чиста е, чиста и свята,
върти се и танцува по начин нов.
И всичко що било е Тъма -
сега е сияйна Светлина.
И всичко що било е война -
сега е Мир, Покой и Доброта.
Нови същности, ново съзнание -
светът се изменя изцяло.
И няма нищо от това, което
Духът ни е потискало и гнетяло.
Дишаш и летиш в Свобода
с ново светлинно тяло.
И туй що ражда се в душите
е от Бога Разум и Любов,
опитът и мъдростта ни от дедите,
от звездите спомен и зов.
И няма какво да спре Възраждането,
тъй дълго е чакало то.
Всичко нечисто си отива,
остава сътвореното в Любов.
И Царство Божие настъпва -
завръщаме се в Извора и Цялото.
Край на Илюзията за изоставеност -
обгърнати сме в Божия Покров.
Светлината лъчи Любовта ни,
пеем, греем и летим.
Широта, Необят, безметежност -
разгръщане на красотата на душата.
Празник дългочакан за всички Вселени,
ангелски трели и камбанен звън.
Тържествува Духът ни и Земята
възнесена в нови и висши предели.
Бъди Светлина, Музика и Красота,
живей, лети и твори в Любов!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове: 1
24.09.2020 09:29 - ЗаЕдно творим
Заливаме с блаженствата сега,
милата ви притихнала душа
и в тази вълшебна нега,
в топлина и уют,
в дълбоки, съкровени преживявания,
цветни като дъга,
нежни като полъх от ангелски крила,
потапяме ви в Любовта,
и в тази красота и дълбина,
отпуснете се
и насладете се сега
сякаш сте с разтворени обятия
на върха на някоя планина,
а над вас синее
и разпростряло се е цялото небе,
сякаш сте на някоя поляна,
изумрудено зелена
в Светлина огряна,
наситена с дъх и прелест на цветя,
сякаш сте отпуснати на своите криле
високо в необятното Небе
и вятърът-приятел косите ви ласкаво гали.
Сякаш сте в това измерение,
за което копнеете и работите,
което жадувате,
където душата ви покой ще намери,
да има свободата
да бъде самата себе си -
чиста и неподправена,
невинна и съвършена,
както в Любовта на ПървоТвореца
е сътворена.
Щастливи и спокойни,
развълнувани и вдъхновени,
вие, прекрасни деца,
ще творите чудеса
в Необятността.
Нежно ви обгръщаме,
целувка ангелска
на челото ви трепти.
И сред всичките звезди
няма по-красива Светлина от тази,
която излъчва вашата душа,
когато е в Любовта, Радостта,
Възторга, Покоя и Тишината
от Единението с Отца.
С Любов ще ви благословим!
Обичаме ви
и ви благодарим
за всичко това,
което заедно творим,
преживяваме и градим
заедно в Светлина, Вяра,
Мъдрост и Любов!

Светли Същества
празнуващи сега
Пролетта разцъфтяваща
във вашата душа
и подготвяща ви
за Вечността!

image

 
Категория: Изкуство
Прочетен: 412 Коментари: 1 Гласове: 3
В миналото да се ровите не бива,
че разберете то безвъзвратно си отива,
и отварят ви се възможности нови,
енергиите си към тях насочете,
не ги пилейте напразно,
ала и не ги жалете,
с усърдие се заемете
да градите с настоящето си
бъдещето свое светло,
че красота има
и тя ви очаква
да й се насладите,
с нея да се възнаградите
след края на бедите
по пътя ви човешки,
че вие вече сте сътворци
и душите ви любящи и добри
чудеса с Любовта си сътворяват
Нови Пространства и Нов порядък въдворяват.
Приемете себе си като едно със цялото,
почувствайте в сърцето си и в тялото,
енергията живителна на Благодарността,
Любовта и приемането безусловно,
тъй както показал ви го е Христос,
да обичаш и прощаваш даже на тоз,
който за теб нехае
или даже злото ти желае,
тогава високо, високо
съзнанията си издигнете
и храма в себе си отворете,
да влезе тази Светлина,
която ще спаси, ще преобрази света.
Обичаме ви!
С нежна грижа ви обгръщаме!
Любящо ви прегръщаме
и бдим над вас!
За всичко, което правите
ви благодарим!

Светли Същества от Небесните Царства

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове: 4
Прието пред иконата "Въздвижение честного кръста" на Кръстова гора

Когато сте честни
пред самите себе си,
вие си носите кръста,
но с лекота.
Преминавайки през своята Голгота
се възкачвате до божията Висота
и всяка ваша мисъл
и всяко ваше дело
е и божий опит, божия еволюция.
И когато е в Светлина,
съвършенството гони
и го постига.
С всяка мъничка крачка,
с всяко свято разтваряне,
вие поемате Бог,
Бог изпълва вас,
слива своя с вашия глас.
И с шепотът от най-дълбокото
хората и света пресътворяме,
Благодат и Любов раздаваме,
за изчистване, за преобръщане,
за мощно Богочовеко превръщане.
Всичко що е от Бог ще пребъде,
другото ще се заличи,
миналото ви да излечи,
и тогава пречистени и освободени
да дойдете при Бога,
и тогава да ви обгърне,
и за всичко що получил е от вас
да благодарява и благославя
и още по-високо да ви отнесе,
там където ще творите Вселени,
с Духа ви наситени,
от Любовта ви вдъхновени.
Елате!
Очаква ви!
Обича ви!
Врича ви
и ви благославя, всеки един!

image

Прието пред кръста на Кръстова гора

Отворете се за хората,
разпервайки крилете си
не забравяйте, че с тях
ще трябва да обгърнете
всеки, който дойде до вас
за спасение и единение,
в името Божие,
по Божията Воля
да му дадете посвещение,
да го вдъхновите за oзарение,
да го преведете
към следващото измерение!


image

Прието пред кръста на аязмото на Кръстова гора

Сега си в женско тяло
и искаш да родиш
всичко, което
в зародиш усещаш,
че е добро.
Когато извира от сърцето,
ти знаеш, че това е което
трябва да бъде
и ти е дадено да дадеш.
Света вие можете да пресъздадете
по Божии образ и подобие,
както някога било е
и пак ще бъде,
когато се изчистите от злото
и възтържествува се доброто
във вас самите,
дълбоко във вас.
Доброто това е Бог.
Когато вие бъдете Бог
ще дойде светлия ден,
когато всички ще бъдете Едно,
а когато сте Едно
вие сте Бог,
всеки е всеки,
всеки е всичко,
всичко е всеки
и всичко е Едно,
неделимо, съкровено,
неприкосновено.
Ще бъде!
Обичаме ви!
Категория: Изкуство
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 21.09.2020 22:58
Слънцето залязва,
а дърветата,
протягат се да уловят
и последната светлина.
Цялото Небе
свети в цветове,
обагрено божествено
със замах
на вещ художник
с размах.
Пленяващо е и вълшебно,
разливащо се в душата,
която се разнежва в красотата
на слънчевата позлата
и синевата на Небесата.
В дълбочината на душата
Бог посажда вдъхновение
и грижи се това семенце да израсте
и дървото на живота да даде плодове,
така че от всяка отворена душа
да екзалтира любов и светлина,
пространството в душите да облее,
така че всеки да благоговее
и пред най-малкия полъх божествена Любов
и да не пропуска възможността
да се отдаде на радостта,
която иска да повдигне всички
на нови висини и честоти
да са висши и честити
в сбъднатите си мечти,
в удовлетворението от това
че спасен е света,
Земята преминала на нова висота
изчиства се от болките
и възражда се с шеметна бързина
в цялата си прелест и красота
тя сияе така, като ярка звезда,
като слънцето грее
и отдава на Всемира
своята опитност, мъдрост и светлина.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1164 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 12.09.2020 22:18
 Тихо шепти небосвода:
"Има звезди лъчисти в мен,
ала са тук горе,
протегнете се, за да ги достигнете."
Усмихва се небето и намигва:
"Има слънца много в мен,
издигнете се, за да ви огреят."
Очаква ви красота -
нечувана и невиждана,
събрана от вашите мечти и въображение,
и въплътена тук високо,
жадува да се открие пред вас.
Сетивата ви ще се наситят
с изумителна прелест,
картини и звуци по-блажени от Рая,
преливащи багри и чудеса,
наситени с вибрацията висша на Любовта!
Ще разтупти и слее
пулса на вашите сърца
с ритъма нов на вселенската Хармония,
на гамите високи,
сочещи нови посоки
за Духът ви,
който издигнал се е
и още иска да расте,
като дете.
Очакваме ви тук горе,
където е вашето място
озарено от Светлина,
в безвремието на Вечността!
Обичаме ви, мили наши звездички,
искаме ви тук всички!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 11.09.2020 22:22
09.09.2020 00:22 - Рождество
Прието пред икона "Рождество Богородично"

Бог ще се роди във всяка душа
и тогава тя ще се изкъпе
в пресвета Светлина.
Отдайте се, чада,
смирете се,
на Божията грижа и утеха
оставете се.
Ще видите как животът ви
става по-лек и чудесен,
ще усетите как ви носи
леко като песен.
Песен, в която се разтваряте
и тя ви води в Бога.
Когато Бог е във вашите сърца,
ще стават чудеса
в Благословените Божии Небеса
и те са
плодът на вашите селения
и въжделения
от всичките ви превъплъщения,
до Родения,
до Преродения,
до Възродения
Бог във вас.
Вие сте Бог.
Не го забравяйте.
Бъдете го.
И се оставете Той да бъде вас.


image


Категория: Изкуство
Прочетен: 612 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 09.09.2020 00:24
06.09.2020 13:28 - СъЕдинЕние
Туй, което очаква се от вас сега
е да освободите ума си
и да изчистите своята душа
от разприте стари,
от духа на вражда,
да простите на тез,
които, затъвайки в негативността
проявяват агресия, и от самотата,
и от липсата на Любовта
замърсяват своята душа
със злорадството и завистта,
проектирайки своите неразрешени неща
върху други, да изкупват те тяхната вина.
Ала тъй не става!
Всеки сам за себе си отговаря
и си носи товара,
който сам със себе си е взел
и не е успял да отхвърли,
да се освободи.
Така миналото му
като дамоклиев меч над него виси,
а той иска новото в себе си да внедри.
Върху стара основа новото не се строи!
Забравете себе си,
каквито били сте в дуалността
и поискайте да бъдете тази чиста душа,
с която Божественото може
леко и безпрепятствено да общува
и заедно в съюз,
да създават, да творят, да градят
бъдещето си във Вечността!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 441 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 06.09.2020 13:30
 Ще се прояви чрез вас Силата Божия, когато се изправите лице в лице, очи в очи със самите себе си и провидите Истината за това кои сте всъщност, каква е вашата мисия, вашата Божествена работа, защо сте тук и какво ви пречи да бъдете Бога. Признайте грешките и недостатъците си и работете за вашето Самоусъвършенстване.
Ще се сдобиете с Божията Мощ, когато освободите душата и съзнанието си от илюзиите, лъжите и зависимостите на материалното в плътния план на дуалността.
Ще бъдете истински щастливи, когато се отворите за Божията Любяща Енергия и Благословии и претворите душата си с дара на Благодарността и Признателността.
Ще бъдете Бог, когато отворите Съзнанието си да бъде пропито с Божията Мъдрост и Знание, когато сърцата ви се превърнат в портали на Божествената Абсолютна и Безусловна Любов, Вяра и Надежда.
Ще бъдете творци, когато сте живо въплъщение на Създателя си и излъчвате, можете, правите, действате и сътворявате Божия Промисъл в Божествения План по Божията Воля и за благото на всички!
Вярваме във вас и ви обичаме!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 407 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.09.2020 23:41
04.09.2020 19:39 - Дъжд
Земята се помоли на Небето
с отворени в сухота пукнатини,
с протегнати нагоре дървета
и пожълтели от очакване листа.
Морна жега и жажда неистова
ги склуптурира в молитва.
Останали без дъх и изтощени,
не смеят да спрат да се надяват,
че само това ги крепи,
живи са в своите мечти.
В момент на безсилие,
на ръба на отчаянието им
Небето към тях се втурна -
за спасение
и в капки Любовта си изля,
мъката им да измие,
страданието им да изтрие,
пожали ги и ги погали
и им нарисува усмивка голяма -
извила се в багри дъга.
Прегърна ги нежно в обятията си
от свилена, гълъбова синева,
целуна ги с водата си,
вля се в тях,
притихнало отдаде се
и блажено със Земята се сля.

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове: 3
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3194755
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Септември, 2020  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930