Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3179042 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Януари, 2017 г.
2  >  >>
29.01.2017 14:20 - Вярата е дело!
Категория: Изкуство
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 29.01.2017 16:31
26.01.2017 10:01 - Творецът в нас
 Творецът в нас

С всяка своя мисъл,
с всяка своя идея,
с всяко свое чувство,
с всяко свое вълнение,
с всяко свое преживяване,
с всяка своя емоция, 
с всяко свое дихание,
с всеки тласък на сърцето си,
с всяка своя дума, 
с всеки свой поглед,
с всяко докосване,
с всяко свое действие,
с всяко свое отношение
ние изразяваме това,
което е в нас,
излъчваме това,
което генерираме и провеждаме.
С всеки начин, по който изразяваме себе си
ние се променяме, променяйки около нас.
Отговорността е огромна, 
но възможностите са безкрайни.
Рискът е сериозен,
но победите са славни.
Болката е възможна,
но удовлетворението е изпълващо.
Страхът е силен,
но преодоляването му е Свобода.
Пасивността е удобна, 
но действането е движение и живот.
Смъртта ни дебне, 
но тя е само илюзия.
Притихни и почувствай себе си -
всичко това, което си, 
всичко това, заради, което си тук.
Всичко това, което
те прави безценен, 
единствен и уникален
е това, което 
има нужда да отдадеш, 
да дариш,
за да бъдеш, 
за да те има,
за да продължиш,
за да бъде всичко обогатено,
разнообразено,
разширяващо се,
еволюиращо.
Има смисъл, 
има значение.
Всяко нещо се отразява,
всяко нещо променя вибрациите.
Това е живот,
това е приключение.
Полето на неизвестността
е платното на Твореца 
в теб. 
Бъди! 
Твори!
Лъчи!
Живей!
С Любов!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1193 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 26.01.2017 10:03
25.01.2017 21:32 - Съзряването
 Съзряването

Цялата Земя съзрява. Тя се променя от преобладаващо тримерна в четиримерна планета. В резултат човечеството преминава от вибрация в трета към вибрация в четвърта плътност. Всички форми на живот на и в Земята трябва да извършат тази промяна, за да останат тук.

Забележка: Понякога думите „плътност“ и „измерение“ са взаимозаменяеми. Искам обаче да уточня, че „плътност“ се отнася за конкретно вибрационно ниво на дадена форма на живот, докато „измерение“ се отнася за план на съществуване, което може да бъде или да не бъде същото като вибриращите вътре в него форми на живот. Пълното описание на „плътност“ и „измерение“ е дадено в първата книга на автора – Живот на предела.

За да могат човешките същества да израстват и да еволюират до по-висши състояния, е необходимо основно пречистване. И точно на това ставаме свидетели днес в света. В много религиозни текстове се говори за време на съд или за отделяне на зърното от плявата. Това всъщност не е съд на някакво върховно същество, а по-скоро процес, при който се решава дали даден човек е готов да премине нататък, към Новата Земя.

За да се движите напред и да станете част от новата Златна Епоха, трябва да се освободите от всичко, което вече не ви служи, включително неверните и ограничаващи вярвания, емоционалната болка, подсъзнателните и несъзнателните мисловни модели и програмиране, предразсъдъците, навиците и начините на мислене и чувстване, които ви дърпат назад и ви пречат да се събудите за висшата си природа.

Ако душата ви желае да израствате и да еволюирате, а вие не се вслушвате и сте позволили да бъдете отвлечени от без­бройните отклонения, които ви се предлагат, накъдето и да се обърнете, тогава душата ви меко ще ви побутва към преживявания, предназначени да привлекат вниманието ви. Ако все така игнорирате желанията на вашата душа, тя ще прибегне до нещо по-убедително – може би ще създаде болест, загуба на работата, сериозно скарване с партньора или криза на средната възраст – което е по-трудно да бъде пренебрегнато. Точно на това ставате свидетели при много души в това време на планетата.

Важно е да бъдем състрадателни към преминаващите през трудни периоди. И също толкова важно е да не се идентифицираме с драмата и травмите, ставащи в живота на мнозина. Не можете да помогнете на човек да се измъкне от блатото, ако скочите вътре при него, за да му посъчувствате. Единственото, което сте в състояние да сторите в действителност, е да му хвърлите въже и да го инструктирате как да се измъкне. Но не можете да го направите вместо него. Да скочите при него поради симпатия и емоционална обвързаност е също толкова неефективно, колкото и да го отминете, преструвайки се, че никой не се дави. Освен това, когато скочите вътре, вместо един, вече ще имаме двама потъващи в блатото.

Повечето души, които четат това, ще бъдат призовани в
определен момент от този преход да помогнат, да спасят или да участват в разрешаването на трудните ситуации, сполетели други хора. Ако следвате очертаните в тази книга духовни принципи и молите всекидневно за вътрешни напътствия, ще ви бъде дадено само толкова, с колкото сте в състояние да се справите. За някои от вас това ще бъде свързано с доста усилия. Ще ви се наложи да излезете от зоната си на комфорт и да поемете по-големи рискове. За други това ще бъде възможност най-накрая да престанат да опитват толкова здраво и да се отпуснат. Възможно е философията „Просто го остави да бъде“ (Let It Be) да е точно това, от което се нуждаете. Трета група от вас се намира някъде между тези две полярности. В някои случаи ще бъдете призовани да действате и може би да се намесвате в живота на изгубилите своя път, а в други ситуации от вас ще се изиска да оставите онези, на които искате да помогнете, и просто да приемете, че те ще правят избора си в зависимост от своята свободна воля и вие не трябва да се намесвате.

Знанието кога да действаш и кога да се оттеглиш вътре в себе си се опира върху нивото на самопознание. Ако се вслушвате всекидневно внимателно във вътрешната си мъдрост, тя ще започне да ви говори все по-силно и по-ясно и ще ви бъде все по-лесно да я следвате. Ще бъдете помолени да пречистите отрицателните си вярвания, миналите си емоционални проблеми, осъжданията и самокритиките. От вас ще се очаква напълно да престанете да отричате ставащото както вътре във вас, така и извън вас. Ще бъдете помолени да отворите очите си както за Светлината, така и за тъмнината.

Тъмнината е състоянието на местата, които все още не са се отворили да приемат Светлината. Не може да разпръснете тъмнината, като я избягвате. Трябва да насочите като прожектор ярка струя светлина от мъдрост и състрадание към най-тъмните места на този свят и вътре в себе си. Трябва да сте готови да се изправите лице в лице с вашите страхове и други т. нар. „демони“.

Вътрешното и външното не са отделени. Това, което виждате в света, е огледало на това, което е във вас. Ако реагирате емоционално на това, което виждате, значи все още се иденти­фицирате с него. С други думи, светът все още ви държи здраво.

В тази книга авторът и неговите духове-водачи, Основателите, се надяват да докажат, че е възможно да бъдеш в света, но не от света. Няма да се опитваме да ви убедим да се откажете от вашите удоволствия и комфорт или да жертвате скъпи за вас неща. Няма нищо лошо в това да използвате нещата на този свят, включително парите и материалните вещи, особено ако с тяхна помощ ставате все по-ефективен помощник за пробуждането на човечеството. Все пак те са само инструменти, освен ако вие не им придадете по-голяма значимост.

Из „Въведение: Новата зора на книгата“ на книгата „Измененията на Земята и бъдещето на човечеството“

Преходът се Осъществява - Сал Ракели

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове: 6
 Харвардски професор: Отвъдният свят ли? Има го!

Разказ на неврохирурга Ибън Алегзандър.

Преминах през първоначално, примитивно ниво на съзнанието, чувствах се сякаш заровен в земята. В един момент отгоре започна да се спуска същество от светлина, което отвори процеп в тъканта на онази груба реалност и усетих как преминавам през отвор като през портал към пленително красива, плодородна долина, изпълнена с буйна растителност, където водопади се вливаха в кристални вирове. Усещах се като петънце от съзнание върху крилото на пеперуда сред пърхащи рояци от милиони други пеперуди. Видях множество по-големи вселени, имащи форма на нещо като свръхсфера Издигах се, докато достигнах до едно ядро – безпределна мастиленочерна тъмнина, изпълнена и преливаща от неописуема любов. Осъзнах, че Вселената е по-голямо, по-добро и по-красиво място, отколкото някога бих могъл да мечтая. Бях неотделима част от цялото – както сме всички ние – и си дадох сметка, че тъгата и страхът, които бях изпитвал в миналото, са били резултат от това, че някак съм забравил този най-съществен факт".

Това не са думи на писател фантаст, нито на духовен учител или запален по езотериката човек. А са думите на неврохирург от Харвард, който посвещава живота си на науката – Ибън Алегзандър, автор на книгите "Доказателството за рая" и "Карта на рая".

Вследствие на много рядък вид бактериален менингит Ибън изпада в дълбока кома за седем дни, през които има необясними изживявания, които описа като пътешествия през редица надфизически светове.

Години наред се опитва да ги разбере и осъзнае. Ибън Алегзандър завършва Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил през 1976 г. със специалност химия и се дипломира като лекар в Медицинския университет "Дюк" през 1980-а. Изкарва стаж в Масачузетската многопрофилна болница, защитава аспирантура по цереброваскуларна неврохирургия в Нюкасъл-Ъпон-Тайн в Обединеното кралство. След което 15 години работи в Харвардския медицински университет като неврохирург. Оперира безброй пациенти с критични, животозастрашащи мозъчни увреждания. Посвещава се на науката.

На 54-годишна възраст обаче е покосен от много рядък вид бактериален менингит и изпада в дълбока кома за седем дни. Лекарите са ужасени от показателите му, първоначалното му състояние е толкова тежко, че не му дават повече от 30% възможност да се възстанови.

След прилагането на силни антибиотици състоянието му не само не се подобрява, а мозъчните му функции рязко се влошават. Специалистите обявяват на роднините му, че вече шансовете за пълно възстановяване са по-малко от 10%. И тогава чудото се случва – Ибън идва в съзнание, и то със много ярки спомени от пътешествие, което е осъществил, докато е бил в кома.

Възстановяването му е бавно – с дни, седмици, месеци. Първоначално възвръща способността си да говори, но не разбира кой е, нито къде е. Бръщолеви странни неща – сякаш е друга личност, разказва за непознати реалности и странни светове.

Точно осем седмици му трябват да възстанови научните си знания, но всъщност никога не става предишният тип учен, какъвто е бил: "Бях друг човек, различен от преди. Нещата, които видях и изпитах, докато бях извън тялото си, не избледняха като сънища или халюцинации. Те останаха и колкото повече време минаваше, толкова по-ясно разбирах, че случилото се през онази седмица, прекарана извън физическото ми тяло, бе пренаписало всичко, което мислех, че знам за съществуването, живота и Вселената".

Ибън описва преживяванията си като ултрареални: "Всичко бе прекалено реално, за да е реално", казва на близките си. Първоначално те мислят, че това са халюцинации заради лекарствата и комата, но той не се отказва от твърденията си, а се посвещава на това да изследва какво представлява феноменът преживяване на границата на смъртта.

Среща се със стотици хора, имали подобни инциденти, изучава възможностите на мозъка да съхранява спомени и как се различават реалните от измислените, проучва вярванията за отвъдния живот на различни народи и религиозни течения. След месеци опити той сам си поставя диагноза: "Докато съм бил в кома, мозъкът ми не е работел неправилно, а изобщо не е работел. Сега знам, че вероятно това е причината за дълбочината и силата на преживяванията на границата на смъртта, които самият аз имах. Много от описаните близки до смъртта преживявания са възникнали, когато сърцето на човека е отказало за известно време. В тези случаи неокортексът временно е неактивен, но не е твърде увреден. В моя случай неокортексът е бил извън играта. Сблъсках се с реалността на съзнание, което съществуваше напълно свободно от ограниченията на физическия ми мозък".

Днес ученият от Харвадския университет се е посветил на изпробването и разработването на нови технологии за улеснен достъп до други реалности. Работи за Фондацията за хирургия с фокусиран ултразвук и участва в проект, изследващ как термичните и механичните въздействия на ултразвука – трептене с честота над 20 хиляди херца, над горната граница на човешкия слух, могат да създават уникални медицински терапии.

Ибън Алегзандър е убеден, че чрез медитации, подпомагани от звук, всеки човек може да достигне до преживявания, наподобяващи тези на границата на смъртта, като по този начин може да намери много отговори за себе си.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове: 4
 Вълшебство за добруване!

Да бъде Божията Воля и Mъдрост, както на Небето, така и на Земята!
Да се възцари навред Божията Благодат и Любов!
Да се отвори съзнанието на хората за новите енергии и информации, за Истината!
Всичко и всички да станат Едно с Висшия Разум!
Да се разширят и освободят душите от полепналата мъка и чернилка!
Да се разтворят сърцата и да приемат Светлината и Любовта, които се изливат към нас!
Да достигне до всеки Озарение, Просветление, Прозрение!
Всеки да получи своето вдъхновение и удовлетворение!
Всеки да вземе своето благословение!
Всеки да намери новия си път към Бога и да участва в Преображението, да приеме Любовта на Първоизточника, да приеме Светлината и новите по-високи вибрации на Новото пространство!
Всички да се подготвят и успешно да преминат Квантовия преход!
Всеки един достоен човек, всяка една безценна, осъзнала се същност да пребъде в следващото измерение и да бъде частичка от основата на шестата раса!
Всички създания да осъзнаят, че са нужни един на друг, и че радостта и успеха на всеки един трябва да бъде радост и успех за всички!
Един за всички, всички за един!
И нека светлите частички се търсят и намират, заради самите себе си, заради това, че са приели Бога в себе си, а не само в лоното на някой учител или гуру, в чиято сянка се крият!
Нека хората да създават общности, в които да намират радостта, щастието и Любовта!
Всички да се преизпълнят със Светлина и да се установят в Любовта, радвайки се като деца!
"В изпълнението Волята на Бога е силата на човешката душа!"
Да бъде и Е!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1357 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 21.01.2017 16:20
 Картини от Новия Свят!

Картини от неземна красота,
като шедьоври гравирани в сърцето.
Дървета протегнали се към Небето
и спуснали многолистна коса
към искрящата в зелено трева. 
А там е пълно със живот
от малки прекрасни същества
живеещи в свой чуден свят.
И нейде ручеите ромолят
и водопади пръскат се на хиляди искри.
Въздухът кънти от чистота -
кристален, богат - лекота.
Да дишаш е дълбоко и приятно
изпълваш се със цветен аромат.
В реките греят и сияят 
камъни и минерали пъстроцветни
и всеки очарова твоите сетива
и приказки вълшебни ти разказва, 
за свят, във който Любовта,
Хармония и Светлина тържествуват
и всичко е пропито с доброта,
която грее даже вдън горите.
И чисто е, и светло във душите
събрали Вярата и Мъдростта на Бог,
и сътворяващи насред звездите
Свят от възможности безкрай, 
чуден и прекрасен като Рай.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1188 Коментари: 0 Гласове: 5
 Свят на безмълвна добродетелност. Останали са на Земята само тези с любящи, топли сърца. Сърца, които туптят в такт с Ритъма на Първотвореца и в пълен, естествен и непринуден синхрон помежду си. Създания, чиято чувствителност достига и най-далечното кътче на Всемира, като струна винаги готова да дари музика под пръстите на Бог. 
Няма отделности, няма разделение. Всички са различни и уникални, но трептят като Един, Едно са в душите си и са щастливи и благословени в това. Никой не чувства самота, във високите вибрации усещането, връзката с Бог е могъща и постоянна. Всичко е изпълнено с Любовта Му и живее, и пулсира, за да изрази радостта и Благодарността си от дара на Живота, от блаженството да си част от Любовта, част от Творението, част от Великата Еволюция. Всеки иска да зарадва Отца си, братята и сестрите си, иска да покаже, да изрази, да отдаде по всички възможни и невъзможни начини своята Признателност за всичко, което е и ни е дадено от Първоизточника като проява на Висша, Безусловна и Вечна Любов. 
Свят на радост от даването, удовлетворение от помагането, от отдаването. Свят на чисти помисли и добри дела. Свят, в който ангелите се чувстват у Дома си и нищо не ги тревожи, не ги притеснява, могат да си починат в блажено съзерцание на живота в Любов, живота в добротворене, на общите усилия на Любовта на космическите създания да възстановят Земята и да я направят Рай. 
Никой не се страхува в свят на чисти намерения, Любов и добри дела. Всички живеят заедно, потънали в прегръдките си. Няма мое и твое, никой няма нуждата да притежава, всичко се ползва заедно в свят на взаимна грижа, пълно доверие, където ти си всеки, и всеки си ти и няма друго освен Бог, проявен по великолепни, разнообразни и уникални начини. 
Свят на Свобода. Свободата да бъдеш най-доброто от себе си в пълния си потенциал и да раздаваш от себе си за благото на всички, за всеобщото благоденствие, за Прогреса във Всемира. Свят на спокойствие, тишина, радостно взаимодействие, активна Хармоничност, Синхроничност, Безкрайна нестихваща Любов! Нашият Нов Свят!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1393 Коментари: 1 Гласове: 6
 Интервю с Никола Тесла, крито в продължение на 116 години… проведено през 1899 година от Джон Смит

Въпрос: Господин Тесла, вие имате славата на учен от най-високо ниво. Какъв човек сте всъщност?

Тесла: Това е добър въпрос, господин Смит. Ще се опитам да ви покажа.

Въпрос: Футуристите казват, че 20 и 21 век са се родили в главата на Никола Тесла. Съгласен ли сте?

Тесла:Наистина имам много открития, но се чувствам победен. Не постигнах най-великото нещо, което исках.

Въпрос: Какво е то, господин Тесла?

Тесла: Исках да осветя цялата планета. Съществува достатъчно електричество, че да направим второ слънце. Светлината може да се появява като пръстен около екватора, също като този на Сатурн. През Земята преминават всякакви енергии. Те могат да имат и материални проявления. Животът съществува в безкрайно количество форми и задачата на учените е да ги откриват. В това отношение са важни три проблема, чиито решения знам, че няма да открия, но няма и да се откажа.

Въпрос:Кои са тези три проблема?

Тесла: Първият е храната. С каква звездна или земна енергия да нахраним гладните на Земята. Вторият проблем е свързан с унищожаването на злото и страданията, които спохождат хората по света. И третият проблем е дали има излишна светлина във Вселената.
Аз открих звезда, която по всички астрономически и математически закони може да изчезне и нищо няма да се промени. Звездата е в нашата галактика. Светлината ѝ може да има такъв интензитет, че да се събере в сфера, по-малка от ябълка, а звездата да е по-тежка от Слънчевата система.
Също се опитвам да разбера как да отключа енергията, която се съдържа около нас. Това, което виждаме като празно пространство, е просто проявлението на заспала енергия. Никъде няма празно пространство. В черните дупки, за които говорят астрономите, се съдържат най-големите източници на енергия и живот.

Въпрос:Били ли сте женен някога? Никъде не се споменава за ваша връзка с жена.

Тесла: Не, не съм се женил. Има две гледни точки: много привързаност или никаква. По средата е това, което възобновява човешката раса. Жените поддържат и подсилват жизнеността и духа на някои мъже. При други самотата върши същата работа. Аз избрах втория път.

Въпрос: Почитателите ви се оплакват, че нападате относителността. Странно е твърдението ви, че материята не притежава енергия. Къде е тя?

Тесла: Първо е била енергията, после материята.

Въпрос: Това нещо подобно ли е на твърдението ви, че вие сте роден от баща си?

Тесла: Точно! Нека поговорим за раждането на Вселената. Материята е създадена от изначалната и безкрайна енергия, която наричаме Светлина. Материята е проявление на безкрайните форми на Светлината, защото енергията е по-стара.

Въпрос: Вие стигате толкова далеч във враждебността си към теорията на относителността. Че даже изнасяте лекции срещу създателя ѝ.

Тесла: Запомнете, не пространството се изкривява, а човешкият ум, който не може да осъзнае безкрайността. Ако създателят на теорията за относителността я осъзнава добре, то той би получил безсмъртие, даже физически, стига да иска. Аз съм част от Светлината и тя е музика. Светлината насища всичките ми шест сетива – виждам я, чувам я, докосвам я, помирисвам я, и я мисля. Мисленето за нея е моето шесто чувство. Частиците светлина са написани ноти. Една светкавица може да е цяла соната. Хиляди светкавици са цял концерт.
Числата и уравненията са знаци, които описват музиката на Светлината. Ако Айнщайн беше чул тези звуци, той нямаше да измисля теория на относителността. Тези звуци служат като съобщения за смисъла на живота, че Вселената съществува в перфектна хармония и красотата ѝ е и причина и следствие на Сътворението. Нютон е научил, че тайната се крие в геометричната подредба и движението на небесните тела. Той разбрал, че във Вселената действа висш закон на хармонията. Изкривеното пространство е хаос, хаосът не е музика.

Въпрос: Чувате ли тази музика?

Тесла: През цялото време. Душевното ми ухо е голямо колкото небето над нас.
Според теорията на относителността на Айнщайн две успоредни линии ще се пресекат в безкрайността. Веднъж създаден, звукът съществува завинаги. Човек може да умре, но продължава да съществува в тишината, което е и най-голямата му сила. Аз нямам нищо против Айнщайн. Той е мил човек и е направил много неща, някои от които ще станат част от музиката. Ще му пиша и опитам да му обясня, че етерът съществува, и че неговите частици са това, което поддържа Вселената в хармония.

Въпрос: Какви са заключенията ви от всички тези знания?

Тесла: Има десет условия за адаптация. 
Първото е организмът да е наясно със задачата и задълженията си. Дървото знае, че е дърво, храстът до него също знае, че е храст. Още от дете знаех, че ще направя повечето си открития. Второто условие е решителност – всичко, което се започва, трябва да се довършва.

Въпрос: Какво е третото условие за настройване?

Тесла: Ръководене на жизнените и духовни енергии. Оттам прочистване на многото нужди, които има човек. В този смисъл на нещата аз никога не съм губил нищо, само съм печелил. Насладил съм се на всички дни и нощи. Може да напишеш : Никола Тесла е бил щастлив човек. 
Четвъртото изискване е да се настрои физическият механизъм за работа.

Въпрос: Какво имате предвид?

Тесла: Първо поддръжката на механизма. Човешкото тяло е перфектна машина. Познавам процесите в нея и какво е добро за нея. Храната, която почти всички ядат, е вредна и опасна. Понякога ми се струва, че всички готвачи по света участват в една огромна конспирация.
Петото условие е паметта. При повечето хора мозъкът е пазителят на знания за света, придобити през жизнения цикъл. Но мозъкът се занимава и с по-важни неща от самото запомняне – той избира правилния спомен в правилния момент. Това е навсякъде около нас. Всичко, което някога сме виждали, чували, чели, научили, е около нас във формата на светлина. Откритията, които съм направил, стояха в ума ми дълги години, преди да ги реализирам.

Често споменавате за силата на визуализирането.

Тесла: Може би трябва да благодаря за всичките си открития на тази сила. Виждам ги пред очите си, както виждам какво се случва в живота ми – реални и видими. Като млад ме беше страх от това, защото не знаех какво е, но после се научих да използвам тази сила като талант или дарба. Визуализирам даже и поправките върху изобретенията ми. Визуализирайки, решавам сложни математически уравнения. Зрението и слухът ми са перфектни и смея да кажа, че са по-добри от на повечето хора. Чувам гръмотевици на разстояние 150 мили и виждам цветове в небето, които другите не могат. Така съм от дете, след това съзнателно доразвих тези умения.

Въпрос: В младостта си сте били сериозно болен на няколко пъти. Заболяванията част от условията ли са?

Тесла: Да. Често заболяванията служат за прочистване на тялото и душата. Задължително е човек да страда от време на време. Душата може да излекува повечето болести. Като ученик се разболях от холера, защото върлуваше из Лика. Излекувах се, защото баща ми най-накрая ми позволи да изучавам технологии. За мен илюзията не е болест, а е умението на мозъка да преминава отвъд триизмерното пространство. Илюзиите са ме съпътствали цял живот. Бях в Париж, когато видях смъртта на майка ми. В небето, изпълнено със светлина и музика, се носеха прекрасни същества. Едно от тях беше образ на майка, която ме гледаше с безкрайна любов. След като видението изчезна, аз знаех, че майка ми е починала.

Въпрос: Какво е седмото условие?

Тесла: Знанието как духовната и жизнената енергия се трансформират в това, което искаме. 
Осмото е придобиването на контрол върху всички чувства. До това знание или се стига чрез много години труд, или е вродено. Създадох от себе си това, което исках – духовна и изпълнена със смисъл машина.

Въпрос: Деветото условие, господин Тесла?

Тесла: Прави всичко във всеки момент, така че да не забравяш кой си и защо си на Земята.

Въпрос: Какво е последното условие?

Тесла: То е и най-важното. Напиши: „Господин Тесла си игра. Той си игра цял живот и се забавляваше.“

Въпрос: Това свързано ли е с вашите изобретения? Игра ли е?

Тесла: Да, драги ми. Толкова обичах да си играя с електричеството. Винаги ми става неприятно, когато чуя историята за Прометей, който откраднал огъня, за да го даде на хората. Зевс нямал ли е достатъчно светкавици, че е наказал Прометей за една? А светкавиците са най-красивите играчки на света.

Въпрос: Обърквате ме, като твърдите, че вашите открития и изобретения са плод на една игра. Много хора ще се намръщят.

Тесла: Проблемът е, че хората са прекалено сериозни. Ако не бяха, щяха да са по-щастливи и да живеят по-дълго. Една китайска поговорка гласи, че сериозността намалява живота. За да не се мръщят хората, нека се върнем на нещата, които те смятат за важни.

Читателите биха искали да чуят философията ви за живота.

Тесла: Животът е ритъм, който трябва да се осъзнае. Аз чувствам този ритъм, насочвам го и го глезя. Той е бил много благодарен към мен и ме е дарил със знанията, които имам. Всичко живо се намира в сложни и прекрасни взаимоотношения: човекът и звездите, амебите и Слънцето, сърцето и кръвообращението, и всичко това в безброй мегавселени. Тези връзки са неразрушими, но могат да бъдат обладани, за да се създават нови връзки, които не нарушават предишното състояние на света.
Вселената е жива във всичките си проявления. Прилича на мислещо животно. Дори камъните са съзнателни същества като хората, растенията и животните. Звезда, която блести, иска да бъде видяна и ако не сме толкова погълнати от себе си, ще разберем съобщението ѝ. Дишането, зрението и слухът на човек, трябва да са в синхрон с дишането, зрението и слухът на Вселената.

Въпрос: Струва ми се, че долавям философия от будистки текстове?

Тесла: Точно така. Има едно изначално познание, което човек винаги е притежавал. Вселената се състои само от една субстанция, която има безброй проявления. Посланията са навсякъде около нас, просто ние сме глухи и слепи за тях. Ако се свържем с тях психически, те започват да излизат наяве. Има много ябълки, но само един Нютон. Той е имал нужда само една ябълка да падне пред него.

Въпрос: Ще ви питам нещо, което трябваше да ви попитам още в началото на разговора ни. Какво е за вас електричеството?

Тесла: Електричеството е всичко. Светлината е първоизточник на всичко. Тя е също и дистрибутор на всички проявления на Вселената. Аз съм електричество в човешка форма. Вие също, само че не го разбирате.

Въпрос: Работници във вашата лаборатория казват, че се наблюдават светлинни проблясъци и пламъци, когато сте ядосан или се чувствате застрашен. Вярно ли е?

Тесла: Това е психически разряд и предупреждение. Светлината винаги е била на моя страна. Знаете ли как открих въртящото се магнитно поле и асинхронния електродвигател? Една нощ в Будапеща наблюдавах залеза. Спомних си за Фауст и започнах да го рецитирам. След това в диска на Слънцето видях и двете бъдещи изобретения.

Въпрос: Науката и поезията едно и също нещо ли са за вас?

Тесла: Те са двете очи на един човек. Творящата енергия е идентична със светлинната.

Въпрос: Въображението е по-реално от самия живот според вас?

Тесла: Въображението дава живот на живота. Аз се храня с мислите си. Научил съм се да контролирам емоциите, мечтите и виденията си. Целия си живот съм прекарал в екстаз. Това е източникът на моето щастие. Това ме е поддържало през всичките години на работа, която е достатъчна за пет живота. Най-добре е да се работи нощем, защото тогава се виждат звездите и връзката с Вселената е по-силна.

Въпрос: Споменахте, че аз, както всичко друго, съм Светлина. Това ме ласкае, но признавам, че не го разбирам напълно. Бихте ли обяснили?

Тесла: Защо да не разбирате? Толкова е просто. Всичко е светлина. В някой лъч светлина се крие съдбата на една нация, всяка нация си има собствен лъч. И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал. Той се трансформира в светлина и продължава да съществува под тази форма. Тайната на това се крие във факта, че светлината се връща в началното си състояние.

Въпрос: Това прераждане ли означава?

Тесла: Предпочитам да го наричам връщане към предишна енергия. Христос и няколко други са знаели тази тайна. Аз се опитвам да разбера как да запазвам тази енергия. Не го правя за себе си, а за доброто на човечеството. Вярвам, че моите открития правят живота на хората по-лесен и го насочват към едно по-морално и духовно състояние.

http://dicomp.tk/…/8-aeronautics/35-ikola-tesla-all-is-light


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2435 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 17.01.2017 19:38
  С Любов и Признателност към Наско Атанасов, Кристиян Захариев и всички светли творци!

https://www.facebook.com/unlockthestage/?hc_location=ufi

https://www.youtube.com/channel/UCUwbMFCAHAxRiP8wlw2wIqQ


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15.01.2017 17:33
15.01.2017 14:17 - Мир
 Мир Небето - чисто и синьо обвива в нежна прегръдка Земята. Въздухът е лек и кристално звънти, дишането е изпълване с Благодат. Бели гълъби са разперили крилете си високо и волно. Хората празнуват Мира. Сърцата туптят развълнувано и пеят едно за друго любовна песен. Очите се пълнят със сълзи на радост, които мият натрупаното и освобождават в душите повече място за Радостта от Свободата, от Покоя, от Перспективата. Всички приличат на деца, с големи очи пълни с вдъхновение и дръзновение, а в умовете се раждат идеи за творене, за съзидание, за благодействие. Няма нищо, което да носи друго освен спокойствие, баланс и равновесие, устремление за възстановяване на Земята, на хората, на всичко и всички. Прегръщащи се хора потънали в топлината на сърцата обменят енергията на сбъдналото се бленувано - Мир, Свобода, Избавление. Усещането за отворила се Вечност и безкрайността на възможностите, отключени завинаги. Добруване - заслужено и плод на Единението в Любовта и Вярата. Животът триумфира - нов, красив, прекрасен, изпълнен с всичко, събирано толкова отдавна в мечти, в сънища, във фантазии. Мирът дава възможността за Реализация. Мир - дългоочакван, безценен и съкровен. Мир, който ще бъде пазен дълбоко в душите, за да пребъде Навеки за всеки. Пълно потапяне в Божествената Любов. Всичко изконно е отключено. Пътят нагоре е отворен. Всички заедно следват Висшето Съвършенство. Децата сочат посоката натам, където всичко е възможно и отворено за сбъдване в Божията Любов, Благодат и Хармония за благото на всички! image

Категория: Изкуство
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 15.01.2017 14:19
 ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА

"Съществуват три главни принципа: Принципът на Любовта, на Мъдростта и на Истината.
Първият принцип – Любовта – ражда живот. 
 Вторият принцип – Мъдростта – носи светлината. 
Третият принцип – Истината – дава свобода.
Повикай Любовта, Мъдростта и Истината, да станеш разумен човек. Любовта, Мъдростта и Истината да бъдат основа на вашия живот. Любовта се проявява в чувствата. Мъдростта се проявява в мислите, а Истината – в действията. Човек трябва да търси Любовта, защото тя носи живота и чистотата. Човек трябва да търси Мъдростта, защото тя е носител на светлина и знание. Човек трябва да търси Истината, защото тя е носител на свободата и силата. Човек се нуждае от чистота в сърцето, светлина в ума и благородни пориви и постъпки на волята, а те идат от Любовта, Мъдростта и Истината. Добрите мисли и чувства са водата на живота – живата вода, а добрите постъпки са хлябът на живота – живият хляб. За ученика на великия живот Истината е идеал, Мъдростта – цел, а Любовта – реализиране. Ще работите за Любовта, от която изтича животът. В живота се крие всичката радост и веселие. По-високо от живота няма. Ще работите за Мъдростта, от която изтича светлината, като наслада в живота и като знание. А знанието дава методи. Ще работите за Истината, от която изтича свободата, в която се съдържат всички възможности за осъществяване на нещата. Любовта живее, Мъдростта свети, а Истината носи бъднини. Човек, който е разбрал Любовта, става безсмъртен. Човек, който е разбрал Мъдростта, става съвършен. Човек, който е разбрал Истината, става свободен. Животът иде от Любовта, знанието иде от Мъдростта, а свободата иде от Истината. Ако не нагласяваш чувствата си съобразно Любовта, ако не нагласяваш мисълта си съобразно Мъдростта и ако не нагласяваш постъпките си съобразно Истината, ти не можеш да се проявиш като човек. Когато не разбира законите на Любовта, Мъдростта и Истината, човек страда. Щом разбере Любовта, животът у него ще протече. Щом разбере Мъдростта, той ще придобие знание и светлина. Щом разбере Истината, той ще се освободи. Като е дошъл на земята, човек се нуждае от живот, от знание, от свобода. Животът минава през Любовта, знанието минава през Мъдростта, свободата минава през Истината. Чрез живота познаваме Любовта; чрез знанието познаваме Мъдростта; чрез свободата познаваме Истината. Всеки трябва да се ръководи от Любовта, Мъдростта и Истината; всеки трябва да се ръководи от живота, от знанието и свободата; всеки трябва да се учи и работи. Ако искате нещо, искайте светъл ум, носител на светлината. Искайте топло сърце, пълно с любов, на която всичко да расте. Искайте диамантена воля, с която да преодолявате всички мъчнотии. Идеалът на човека е да има: сърце, чисто като кристал, ум, светъл като слънцето, воля, твърда като диамант, душа, широка като вселената и дух, мощен като Бога и едно с Бога. Това е веригата, с която можем да вържем злото в себе си. Любовта към всички живи същества ще внесе чистота, безкористие и ти ще се освободиш от себелюбието, коренът на всички злини. Внеси чистота в сърцето си, Любовта ще дойде и истинският живот ще започне. Внеси Мъдростта в ума си, знанието ще даде своята помощ и светлината ще те озари. Внеси Истината в душата си и свобода ще придобиеш.

Единствената сила, която спасява 
Задача на човека е да прояви своето свръхсъзнание, да прояви любовта, в която се крият всички възможности на живота. Ако приложиш Любовта, ти влизаш вече в рая, в Божествения свят. Велико нещо е Божията Любов, която ражда живота. Какво представлява Любовта? – Строителната сила в живота и в целокупната природа. Който иска да живее, трябва да даде място на любовта в себе си. Да живееш, това значи да обичаш и да те обичат. Живей и люби, за да преустроиш своя организъм, за да станеш нов човек, годен за новите условия. Това са проповядвали всички велики Учители на човечеството. Основата на всяко Божествено учение е Любовта. Помнете: Любете Бога във всички хора и всички живи същества. Бог е навсякъде и във всичко. Любовта е основа на живота. Без Любовта животът няма смисъл. Любовта събужда, оживява, възраства и възкресява всички живи същества. Тя събужда Божественото начало у човека. Обичайте, за да бъдете здрави, силни и умни. Любовта повдига и облагородява човека. Любещият е безсмъртен, защото който люби, съединява се с Бога. Любовта е единствената сила, която лекува болни, съживява и възкресява мъртви. Всичко се дължи на Любовта. Всеки човек, всяко семейство, всяко общество, всеки народ, който люби, има бъдеще. Това е закон. Бог е създал света за проява на Любовта. Любовта се проявява като живот, знание, светлина, свобода, сила, движение, учение и работа. Светлината и топлината на любовта са толкова големи, че каквато отрицателна сила попадне в тях, напълно изгаря. Всичко възвишено и благородно произтича от Любовта. Следователно, не разчитайте на нищо, освен на Божията Любов. Тя е в сила да ви избави от всички злини и нещастия, да ви даде доволство и щастие. Поставете Любовта като броня против злините в света. Тя е единствената сила, която спасява човека, която никакво оръжие не може да пробие. Любовта побеждава всички мъчнотии, разрешава всички противоречия. Любовта е кораб в бурно море, който никаква сила не може да потопи. Тя е богатство, което никой не може да открадне. Тя е знание, което никой не губи. Любовта е извор, който постоянно тече и пои всичко по своя път; тя е слънце, което постоянно грее, осветява и топли. Любовта създава песента, музиката и хармонията. Тя носи радост, мир, светлина в човешката душа. Ето защо, навсякъде и във всичко прилагай любовта. Давай изобилно от любовта, която приемаш от Бога чрез светлината, въздуха, водата и хляба. Давай, както Слънцето дава; давай, както изворът дава. Любещият знае, кога да иска; той знае как и кога да дава. Ако има нещо, което трябва да даде на Бога, това е сърцето. “Сине мой, дай си сърцето.” Като изчисти сърцето на човека, Бог иска умът му и най-после – душата му. Той ще ги очисти, повдигне, обогати и ще ги върне на човека стократно обогатени. Следователно, уповавайте се на Бога и поверявайте Му се като на свой велик, любящ и благ Баща. Бог е Любов и Божията Любов носи пълния живот. Люби, учи, свободен бъди. Мълчи, прощавай и пътя си продължавай. Бог е Любов всеобемна, вечна, безгранична. Той е Слънцето на живота, а ние сме Негови лъчи. Люби, учи, свободен бъди."

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 2779 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 13.01.2017 18:07
 
Човечество, което живее в любов и хармония е най-големия кошмар на рептилиите.

Да сбъднем кошмарите им! 
image Обичам ви! ((( image )))


Енергийни вампири   "Храната", за която дон Хуан говори е нисковибрационната човешка енергия, която резонира в честотния обхват, генерирана от страх, омраза, стрес, депресия, тревога и т.н.Задавали ли сте си някога въпроса защо човечеството произвежда денонощно такива емоции? Или защо действията на властимащите непрекъснато провокират все повече и повече подобни емоции с войните, които водят, терористичните атаки и финансовите кризи - все неща, които стимулират страха, ужаса, тъгата, пораждат нови и нови трудности и неволи по цял свят? Или защо контролираните от илюминатите медии и компютърни игри са пълни с изображения, които провокират подобни емоции? Целтa е човечеството да бъде така манипулирано, че да изпадне в ментални и емоционални състояния, които произвеждат нисковибрационна енергия, от която рептилоидните енергийни вампири черпят. Въ в филма "Матрицата" Морфей взе в ръка една батерия и заяви, че "машините" са "превърнали човешките същества в... това". Ще бъдем по-близо до истината, ако заменим "машините" с "рептилоидите". Те добре знаят, че ако успеят да ни манипулират така, че да изпаднем в тези емоционални състояния, ние ще генерираме енергията, от която се нуждаят. Сега разбирате защо се полагат такива усилия, за да бъдат манипулирани хората чрез страх, стрес, гняв, обиди, възмущение и прочие емоции, да създадат некохерентни сърдечни модели, които да нарушат процеса на декодиране и да предизвикат хаос на емоционално, ментално и физическо ниво. Всичко това води до генерирането на нисковибрационна енергия. Хората, изпаднали в дебалансирано емоционално състояние, не могат да разсъждават ясно и логично. Трябва да се впишете в голяма група от хора - футболни запалянковци на стадиона например, - за да оцените силата на електромагнитната енергия, генерирана от колективната емоция. В подобни случаи мнозина казват: "Косъмчетата на врата ми настръхнаха!". Различните ментални и емоционални състояния генерират различни вълни, в което можете да се убедите, ако се запознаете с произведенията на японския писател и и изследовател д-р Масаро Емото. Той си спечели голяма популярност с проведените от него експерименти върху влиянието на вибрациите върху водата. Всичко в тази реалност е вибрационно поле, предаващо своето холографско послание, включително писаното слово. Виждате думите, изписани на холографско ниво като "любов" или "омраза", но по своята същност те са вибрационна информация. Вибрацията резонира през водата и въздействието й може да бъде уловено посредством фотографското заснемане на кристалите. Онова, което рептилоидите искат да генерираме, е именно енергия от типа "Повдига ми се от теб! Ще те убия!". Те се намират в толкова ниско вибрационно състояние, че могат да абсорбират единствено енергии, синхронизирани с него. Войни, природни бедствия като онова японско цунами, производствени аварии като някое катастрофално изтичане на радиация, терористични атаки от рода на 11 септември 2001 г., икономически кризи, улични протести, излезли извън контрол и преминали в масови безредици... всичко това генерира невъобразими количества емоционална енергия, с която рептилиите се хранят и рециклират обратно към нас в нещо като емоционален "омагьосан кръг". Това е основната причина Системата за контрол, установена от рептилиите посредством фамилиите на илюминатите, да генерира непрекъснат поток от подобни събития.
На нашата планета има рептилоиди, които живеят тук, сред нас, и оперират в диапазона на видимата светлина, като това правят и част от Сивите, а под Земята са разположени множество бази, където те работят редом с учени с цел създаване на нови технологии за подчинение и контрол и продължаване на генетичните експерименти. Постиженията им далеч надхвърлят представите на широката общественост за съвременната наука. Съществуват и бази, разположени в други честотни измерения на планетата, тъй като центърът на властовата структура на рептилоидите оперира на честоти, които се намират отвъд видимата светлина. С други думи, ние не можем да ги видим. Те навлизат в диапазона на видимата светлина и излизат от него, използвайки технология и енергия, но обикновено оперират отвъд видимия диапазон за хората. Сигурен съм , че хората могат да ги видят, ако получат достъп до по-широк диапазон от видима светлина, но в резултат на извършената от тях генетична интервенция, ние не сме в състояние да ги видим, ако те сами не навлязат в нашия честотен обхват, което те правят от време на време. Това е един от аспектите на феномена "промяна на формата" (shape-shifting), който настъпва, когато енергийното поле на рептилоидите заменя човешкото и наблюдателят смята, че става свидетел на физическа трансформация. Хората се хранят с "физическа" храна или поне така смятат, но тя всъщност е холографска храна, която представлява само декодирана вибрационна информация. "Добрата" храна е вибрационна информация, която е в синхрон с енергийното поле на човешкото тяло, а "лошата" храна го деформира. Именно поради тази причина корпорациите, управлявани от илюминати, пълнят магазините с храна, отровена с химикали и радиация. Дебалансираното енергийно поле води до дебалансирани мисли и емоции (техният хранителен източник) и възпрепятства хората да се "измъкнат" и озоват в една по-широка реалност, която да ги освободи и да им помогне да осъзнаят своята участ. Рептилиите се нуждаят от "лоши" вибрации и човечеството трябва да бъде експлоатирано да ги произвежда, в противен случай биха останали без източник на храна. Човечество, което живее в любов и хармония е най-големия кошмар на рептилиите. Това обяснява много, нали? Карлос Кастанеда цитира следните думи на шамана дон Хуан Матус:

"Знам, че макар никога да не си гладувал... ти се тревожиш за прехраната си, което не е нищо друго освен страха на хищника, който се страхува, че всеки момент маневрата му може да бъде разкрита и да му отнемат храната. Чрез ума, който в края на краищата си е техен ум, те вкарват в живота на човешките същества каквото им е угодно като хищници. И по този начин си осигуряват в известна степен безопасност, която смекчава страха им. 
Магьосниците от древно Мексико... смятали, че до определен момент човекът трябва да е бил едно съвършено, цялостно същество, дълбоко проницателно, способно на чудеса на осъзнаване - неща, които днес са само митове и легенди. И после, изглежда, всичко изведнъж изчезнало, за да имаме днес един благоразумен, улегнал човек... Говоря ти, че това срещу нас не е обикновен хищник. Той е много хитър и организиран. Следва методична система, която ни прави негодни за нищо. Човекът, предназначен да бъде магическо същество, вече е лишен от всякаква магия. Сега той е просто парче месо. Мечтите му вече не са мечти на човек, а мечти на парче месо: банални, изтъркани, слабоумни".

Тук той описва разликата между хората от Същинския златен век, когато сме притежавали далеч повече възможности за осъзнаване, и хората, живели след появата на рептилиите и предизвиканата от тях промяна в начина, по който приемаме и предаваме информация. Светът на на"ви, сините хора от филма "Аватар", прилича много на живота на Земята по време на Същинския златен век. Нека първо се спрем на онези маниаци на тема технологии (с развито единствено ляво мозъчно полукълбо), както и на тъпанарите във военна униформа, които не проявяват съпричастие, уважение или дори елементарно разбиране към идиличния свят на на"ви, животните, дърветата и природата като цяло. Глупаците с доминиращо ляво мозъчно полукълбо не се интересуват от нищо друго, освен от рядката суровина, открита на Пандора, планетата на сините хора, от нейната цена, добив и превоз до Земята. Рептилоидите притежават същия манталитет като този на военните от Земята във филма "Аватар", но достигат до още по-големи крайности. От деня, в който са пристигнали, те ограбват ресурсите на нашата планета, сред които и златото. 
Рептилоидите са изключително напреднали в "интелектуално" отношение и са невероятни специалисти в областта на технологиите и генетиката. Вътре в тях обаче цари духовна пустота и те водят човечеството в същата посока. Мъртвите в духовно отношение земни войници от филма "Аватар" пресъздават по великолепен начин манталитета на рептилиите. Второто, което заслужава да се отбележи, е самата дума "аватар". Както казват самите създатели на филма: "Аватарът е човешки ум, прехвърлен в тялото на хибрид между човек и на"ви, получен посредством генно инженерство". Във филма това е направено, за да могат земните военни незабелязано да се инфилтрират в света на на"ви. "Аватар" се появи на екраните през 2009 г. и показа с изразните средства на седмото изкуство това, което описвам в моите книги от 1998 г. насам - човешко общество, инфилтрирано с извънземни, установили контрол върху него, истински хищник, приел човешки облик.

Дейвид Айк - "Спомнете си кои сте"

http://neonula.blogspot.bg/
2015/12/blog-post_28.html

http://neonula.blogspot.bg/2015/03/blog-post_98.html image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1678 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 11.01.2017 00:08
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3179042
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031