Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 2935306 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Декември, 2020 г.
2  >  >>
Сияйна Земя залята с тъмнина.
Мрак, в който просветват светлинки -
Божиите чисти, верни души.
Светулки осветяващи пътя в тъмата
и пречещи й плътно да се разстели и прилепи.
Нежна сила на висша Любов и Светлина.
Не мрази и не отмъщава тя,
но твърдо на позиция - пазител стои.
Свързана с Бог и за Него достъпна,
а за злото крепост непристъпна.
Фина и деликатна като цветя,
могъща и мощна като скала.
Подкрепя и обича тя,
закрила дава чрез Любовта.
Винаги чиста остава,
с тъмата не се съприкосновява.
Нищо не може да я срази,
и вярата й да прекрати.
Винаги усмихната е тя,
огрява като слънце на зора.
Изплува от бездните, от дълбините
и осветява всичко навред
чак до висините.
Ще докосне нежно,
мило ще обгърне,
ангелски ще погали,
топло ще прегърне,
за да почувства всяка душа,
че никога не е изоставена и сама,
че е обичана, богоизбрана
да бъде в нещо негова отмяна.
Че е безценна и ценена,
възлюбена, с грижа обградена.
С благородство на висота,
рицари безбройни пазят таз Земя.
Воини на Светлината
с доблест и чест в душата,
не искат друга отплата
освен тържеството на Светлината
и тез души измъчени
от мъка натежали,
да видят ги възродени
в Духа си съзряли
своят път и свобода,
своята най-съкровена,
лелеяна мечта.
Нагоре е посоката сега
в устрем по-мощен от всякога,
че вижда се края сега
на хилядолетната война.
Мир ще се установи във света,
хармония, благодат, светлина.
Любов, която ще ослепи тъмата
и ще въздигне на ново ниво Земята.
Да грее в красота прелестната тя,
за радост на всички свои деца,
които никога не я забравиха и изоставиха,
заедно с нея всичко преживяваха.
И нежно свързани така ще продължат
нависоко по своя светъл път.
Нов свят, роден от най-доброто,
оцеляло в най-тежките изпитания.
Калено в битките
и съхранено,
още по-мощно,
неопетнено.
Чисто и светло
то носи вестта
за края на Мрака
и тържеството на Любовта.
Няма сенки надвиснали,
само чиста, сияйна Светлина!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 31.12.2020 14:43
Когато искаш да получиш нещо е важно да си на вълна - даване, защото горните най-обичат да дават на даващите. Така, те са спокойни и щастливи, че това, което се дава няма да зацикли в един, а потока на даване ще продължи като - предай нататък.
Може да звучи абсурдно, но истинското получаване е даването, защото това удовлетворение и осмисляне, радост, които душата изпитва давайки, не може да се сравни с нищо друго.
Освен това, балансът даване -получаване е изключително важен и когато се наруши има беди и страдание.
Така че, всеки може да почувства и обмисли как стоят тези неща вътре в него, какво и на кого как би могъл да дава, сам или в група, общност, за да бъде максимално полезен на себе си и на другите.
Това автоматично осмисля пребиваването ни на Земята, то е като да намериш себе си и мисията си. И човек вече е със съвсем друго самочувствие, самоувереност и излъчване. Хората обичат даващите, защото има какво да получат от тях и да се обогатят. Така че, даването създава гравитационно поле, което привлича. Ей така, автоматично и естествено, от само себе си, без някакви специални напъни и усилия (насилия).
Който дава получава.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове: 2
Прието пред икона "Рождество Богородично"

Бог ще се роди във всяка душа
и тогава тя ще се изкъпе
в пресвета Светлина.
Отдайте се, чада,
смирете се,
на Божията грижа и утеха
оставете се.
Ще видите как животът ви
става по-лек и чудесен,
ще усетите как ви носи
леко като песен.
Песен, в която се разтваряте
и тя ви води в Бога.
Когато Бог е във вашите сърца,
ще стават чудеса
в Благословените Божии Небеса
и те са
плодът на вашите селения
и въжделения
от всичките ви превъплъщения,
до Родения,
до Преродения,
до Възродения
Бог във вас.
Вие сте Бог.
Не го забравяйте.
Бъдете го.
И се оставете Той да бъде вас.


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 225 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 26.12.2020 13:07
"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец."

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове: 4
20.12.2020 21:00 - Новата Земя
Нова култура, нова нравственост, нови правила за живот и веселба. Всичко ще започнете по нов, различен начин да виждате и осъзнавате, а когато в себе си съзнателно и волево новите енергийни кодове внедрявате, то ще бъде съвсем променен вашият мироглед и гледната ви точка по Божествената ще се равнява.
Топлота ще имате в сърцето, като майка-орлица-закрилница, която милее за всички свои деца - синове и дъщери, по-лоши или по-добри, топлината ви всички обгръща.
Ще преливате от Любов. Тя буквално ще извира и прелива от вас в мощни потоци и енергийни вълни, като Любовта на Родителя Отец, чиято енергия с Любов ви прегръща.
Ще се установите в непоклатимата Вяра, която никой не може във вас да разклати, да ви я отнеме, тя е като уютно, здраво гнездо, в което намерили сте своя Дом, носите го в Сърцето си и нищо не може да ви спре по пътя към Завръщането.
В Мъдрост щом заживеете, в баланса ще се установите, в равновесие и неутралност свещена, от Небесата ви дарена и във вас с кодове изначално зададена и внедрена, сега тя ще се събуди и разцъфти във вас.
Смелост - когато воалите паднат, завесата се вдигне, холограмата се открие и илюзията се разкрие, вие ще разберете, че няма за какво ядове и страх да берете, че всичко, с което ви държат и опитвали са се да ви отклонят от вашия път, е мираж, измислица и духовно заблуждение, че вашият живот е еднократен, че няма живот след смъртта. Как манипулирали са ви и държали във власт с това, че смъртта е край фатален и че в материалното трябва да се съсредоточите, на всичко плътско да се насладите, да навредите на душата и тялото си по всички възможни начини, защото веднъж живеете, трябва от всичко да опитате, във всичко да се потопите, и тялото, егото и умът си задоволявайки, време, памет и внимание за душата ви не остава, за Отеца ваш дори не се сещате и забравяли сте, а Той очаква ви отново при себе си, помъдрели, узрели и най-големите си изпитания преодолели, и опит натрупали на Земята, знания и мъдрост във Вселените да разпространявате.
Чувстваме вашето нетърпение, вашето озарение и вдъхновение, когато за Новите Пространства мислите или четете, както и тъгата, непримиримостта и гневът ви справедлив от това, което все още се случва на Земята. Но знаете, това, което градите в мислите и мечтите си, това, на което отдавате внимание, давате енергия, то се въплъщава, материализира, предава, строи и визира в ефира. Новата Земя, обляна в Светлина, пулсираща в Любовта, в Хармония и Мир сътворена, в Мъдрост и Висша Справедливост посветена, сияйна и красива, посипана с цветя, грееща в цветове, синьо, розово, лилаво, преливащи в дъга, и тази красота и светлина денонощно във въздуха трепти, огряна от звезди и слънца, оглеждащи се във вашите души - чисти, усъвършенстващи се и добри. Това разпростира се сега, подготвено е и очаква ви във Вечността, където ще ви отведат Любовта, Мъдростта, Вярата и Светлината.
Очакваме ви в Необята!

Светли Същества
развълнувани от вашето сбогуване с дуалността
и сбъдването на най-смелите ви мечти.
С Любов ще ви благословим.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 168 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.12.2020 21:49
Какво е Вселената - Пространство на варианти, многоизмерност и изумително разнообразие на въплъщенията, превъплъщенията и творенията. Такова творение е и всеки един от вас на Земята - с много страни и черти, особености, специфики, образи и лица, всяко едно уникално, неповторимо, различно. Кое ни помага да се приемем, да се харесаме, да се обикнем, да си простим - преминаването на по-високо ниво на съзнание - там, където няма критики, осъждане, нападки - има разбиране, яснота за причиноследствията и съчувствие, емпатия дори, което е способността да влезеш в кожата на другия, да се поставиш на негово място, да "походиш в неговите обувки" наужким. Това ниво на съзнание е високо, защото човекът е израстнал до там, да може смело да погледне сам себе си в своята цялостност, минуси и плюсове, възходи и падения. На това ниво човекът не отрича очевадното, но и не се самобичува в пристъп на вина за своите прозряни слабости и недостатъци. Човекът се е обикнал дотолкова, че да приеме, че на това ниво на еволюцията си, той е този образ и подобие на собственото си съвършенство и да поиска да постигне своето по-висше изразяване, пресъздаване и представяне.
Един от признаците за квантов скок на съзнанието и здравословно управление на егото е именно чувството за хумор. Не се ядосваш на себе си, не се самообиждаш, самонараняваш, самонаказваш, нито пък си затваряш очите за това, което не ти е приятно и удобно да си признаеш, пред самия себе си дори. Това, което преди би те ядосало, разплакало или обидило, сега те кара да се смееш с глас. Грешките ти и самият ти, докато правиш грешките си, ти се струват комични и смешни (тук не говорим за фатални грешки, в които са пострадали други хора). Чувството за хумор показва, че сте преминали отвъд, където вината се е превърнала в прошка, осъждането в приемане, обвиненията в разбиране, отчаянието във вяра. Вяра и убеденост, че какъвто и да си бил вчера, днес - ти ще бъдеш по-добра своя версия, ще си изкачил още едно стъпало по пътя, което дава широта, лекота, глобален поглед и мащабност във виждането на самия себе си във Времето и Пространството. Успех, смеещи се божества.
Относно фаталните грешки: един минус се заличава с много плюсове, ако си взел - трябва да дадеш, ако си заробвал - трябва да служиш, ако си мразел - трябва да обикнеш, ако си пренебрегвал - трябва да дадеш признание, ако си забравил - трябва да си спомниш, ако си в съня - да се събудиш, ако си се загубил - да се намериш.
Да се приемеш такъв какъвто си, работейки върху това да изненадваш себе си в прогресия всеки ден.

Светли Същества, копнеещи сега, да бъдете тези божества, които обичат себе си така, че се забавляват в таз игра, наречена еволюция и самоусъвършенстване, и трудът да е забава и удоволствие, без мъка, без потиснатост.
Ако нещо не ви носи радост и удоволствие, удовлетворение, значи или то не е за вас или вие не сте за него.

Благодаря ви, Любящи!


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.12.2020 20:03
10.12.2020 15:17 - Обичам ви!
Някога, много отдавна image, когато бях дете, пишех стихове. После това някакси се изгуби, даже забравих за писането. Останах само ценител, четях с наслада и попивах, трупах богатство от думи и изразявания на вътрешното, без точно да разбирам, защо го правя, просто така ми идваше отвътре. Изписвах тетрадки с това, което ми се е сторило като шедьовър и преживявах радост и възхищение.
Преди няколко години, докато четях поредните чужди стихове си спомних, че някога и аз съм писала и се запитах - защо не го правя сега? И си пожелах пак да започна. Случи се, в момент, в който бях нещастна и разочарована, и си казах - явно не мога да бъда щастлива тук, нека поне да давам на хората любовта си - това ми е най-съкровеното и най-ценното, и мисля, че за това съм тук. И тогава написах първия си след възраждането на дарбата стих "Обичам ви!"
Потокът се отприщи и започнаха да идват още и още. Не съм сигурна дали аз ги пиша или те си идват самички, а аз само ги записвам, или и двете.
После срещнах жена, която отвори нещо в мен, така че, да мога да приемам информация "отгоре" като кодове за душите, тя се изрази "като ключове", които да я отварят и събуждат, да я лекуват и да й помогнат да се спаси. Тогава влязох с групата си в няколко манастира и църкви, и пред иконите започнах да "чувам" послания, те също бяха в стихотворна форма. Тъй като исках да ги споделям с приятелите си започнах да ги записвам. За да предам телепатично приетото като енергия, трябваше да го облека в думи, и то много точно, защото не исках да има изкривявания и тогава разбрах, защо ми е било нужно цялото четене, преписване и събиране на богатство от думи. Разбрах, че всичко, което ми се е случвало досега ме е подготвяло за това, да бъда проводник към хората, защото го пожелах и защото ви обичам, и защото най-вероятно това съм заявила като мисия за себе си преди въплъщението.
Приемането на послание и "раждането" на стихче е невероятно вълнуващо преживяване, понякога е като игра, с думите, с многото неща, които искат да изразят себе си.
Винаги ми се е искало по някакъв начин да компенсирам доколкото мога мъката и болката, която преживяват хората. Някакси да намеря начин да ги докосна отвътре, да ги успокоя, да ги утеша, да ги прегърна, да ги окуража и най-важното да ги насоча към Бог, защото само Той е всичко и всички - Любовта, Радостта, Мъдростта, Надеждата и Вярата, и Сбъдването - чисти и святи, безусловни. Не зная доколко съм успяла, но понеже съм инат image продължавам да вярвам и да упорствам. Да вярвам, че стиховете, които идват помагат на Бог да стигне до душите на хората и да им помогне.
Веднъж в блога една жена ми написа като коментар към поредното стихче това:"Стихът въздейства оздравяващо! Ще си го прочитам многократно! Сърдечно благодаря!" и то ме разтърси, накара ме да повярвам в себе си, в това, което правя, че всичко има смисъл, има полза, че действа и върши работа. Изпитах блаженството на удовлетворението и се зарадвах до сълзи.
Какво му трябва на човека? Съвсем мъничко, а всъщност то побира всичко. Благодарна съм! И ви обичам! ((( image )))

Обичам ви!

С този стих искам да ви кажа, че ви обичам!
С този стих искам да ви кажа, че ви желая най-доброто!
Тази нощ аз ще ви прошепна, че вярвам във вас,
и на лунната светлина ще се моля за всички ни!
Ще докосна звездите, за да взема прашец,
ще посипя косите ви,
за да светят в блаженството на приказни сънища!
Ще бдя над съня ви заедно с ангелите,
и ще измоля от светците и Бог
най-светлите благословии, за вас!
От сърцето си ще взема, от най-дълбокото,
най-чистата и свята своя обич и нежност,
и с нея като със сияен воал
лекичко ще ви обгърна в съня ви!
Ако приемете този дар от мен,
ще светя по-ярко от звездите и слънцето,
ще пея с лунните отблясъци
за мечтите, които се сбъдват,
щом докоснеш със сърцето си душа,
и тя се отвори за прегръдка!

14 юли 2011 г. 


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1000 Коментари: 6 Гласове: 9
Последна промяна: 10.12.2020 15:38
Прието пред образа на Иисус в храм

Иисусе, моля те помогни ни за важните дела!

Спокойно, мила душа,
на комуто е нужно ще помогнете,
когото трябва ще спасите,
а другите оставете,
вие техния път не можете да изберете,
туй трябва да разберете.
Свободната воля зачетете.
Своята мисия вие намерете,
задачата си изпълнете
и за другото не мислете.
Но в Божията Воля се установете
и Божията Любов разпръснете,
Царството Божие на Земята възцарете!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 2
08.12.2020 13:19 - Само Любов
Твоята липса
може да се отмени
само с пребиваването в Любовта.
Защото Тя си Ти,
и там където отсъства
е трудно да бъдеш почувстван и чут.
Всяко бягство от Любовта
е плод на страха,
който ни отдалечава от Теб
и един от друг.
По-лесно е
да се пързаляме по повърхността,
но когато се гмурнем дълбоко
се научаваме да се движим
в пространството и времето
и достигаме бисерните съкровища
на опита, зрялостта и мъдростта.
Това, което преживееш
не може да се замени с нищо
и затова е безценно.
Но разбираме ли всичко,
което ни се случва?
Виждаме ли знаците?
Разшифроваме ли кодовете?
Разгадаваме ли енигмата?
Чувстваме ли това,
в което сме потопени,
което ни прониква,
ако сме отворени и чисти?
Защото въпреки всичкото зло -
Любовта е жива,
и накрая
няма да остане нищо друго
освен Любов.
Побързай да се преобразиш
във Вяра,
Любов и Благодарност,
за да си жив,
за да те има,
за да преминеш във Вечността.

Само, когато обичам Те чувствам.
Да съм извън Любовта е изгнание.
Ти ме учиш да бъда Теб чрез Любовта,
и така да Те съхраня,
запазя и изразя.
Когато се отклоня
болката е неописуема,
защото само Ти си Покой и Блаженство,
само ти носиш Мир и Радост в душата.
Прости ми!
Следвам Теб,
съм Теб,
оставям се да бъдеш и чрез мен.
ЗаЕдно!
Благодаря!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 613 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 08.12.2020 13:23
07.12.2020 16:33 - Вяра

Ето — аз дишам,

работя,

живея

и стихове пиша

(тъй както умея).

С живота под вежди

се гледаме строго

и боря се с него,

доколкото мога.

 

С живота сме в разпра,

но ти не разбирай,

че мразя живота.

Напротив, напротив! —

Дори да умирам,

живота със грубите

лапи челични

аз пак ще обичам!

Аз пак ще обичам!

 

Да кажем, сега ми окачат

въжето

и питат:

„Как, искаш ли час да живееш?“

Веднага ще кресна:

„Свалете!

Свалете!

По-скоро свалете

въжето, злодеи!“

 

За него — Живота —

направил бих всичко. —

Летял бих

със пробна машина в небето,

бих влезнал във взривна

ракета, самичък,

бих търсил

в простора

далечна

планета.

 

Но все пак ще чувствам

приятния гъдел,

да гледам как

горе

небето синее.

Все пак ще чувствам

приятния гъдел,

че още живея,

че още ще бъда.

 

Но ето, да кажем,

вий вземете, колко? —

пшеничено зърно

от моята вера,

бих ревнал тогава,

бих ревнал от болка

като ранена

в сърцето пантера.

 

Какво ще остане

от мене тогава? —

Миг след грабежа

ще бъда разнищен.

И още по-ясно,

и още по-право —

миг след грабежа

ще бъда аз нищо.

 

Може би искате

да я сразите

моята вяра

във дните честити,

моята вяра,

че утре ще бъде

живота по-хубав,

живота по-мъдър?

 

А как ще щурмувате, моля?

С куршуми?

Не! Неуместно!

Ресто! — Не струва! —

Тя е бронирана

здраво в гърдите

и бронебойни патрони

за нея

няма открити!

Няма открити!

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 07.12.2020 16:34
В Тишината произлезли сте,
в Космическия Покой,
във вселенската празнота и необятност
излъчил е Отецът ваш
тоз импулс изумителен и могъщ,
който разпръснал е Любовта Му
на милиарди частици,
разпилени сега
във всички посоки на Всемира.
Сега по пътя сте на Завръщане
към всичко това.
Време е да се върнете пак
в тази свещена Тишина,
че от толкова много шум
във и покрай вас
заглушили сте дори
гласът на собствената си душа.
Послушайте сега красотата на Тишината
и ще почувствате цялата вселена,
която е във вас -
трептяща, движеща се,
пулсираща, еволюираща.
Ще се изпълните с богатствата
на енергиите безмерни, фини
и носещи мир, хармония, любов
и това е за вас този зов,
нещата по обратен начин да се развъртят,
разпиляното да се събере
и да се въплъти в това едно Цяло,
от което тръгнало е всичко
и сега всяка частичка
своя индивидуален път преминала,
трябва на колективното спасение
да се отдаде и да работи
за възкачване на Цялото на ново ниво,
далеч от хилядолетната ви тъма,
завръщане в Светлината, Любовта,
Висшата Справедливост и Мъдростта
и този път за Вечност.
Там, където ние -
ваши приятели и звездни роднини
очакваме ви заедно в Отца.

Светли Същества,
съпътстващи ви
по пътя към Вечността.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 06.12.2020 23:20
05.12.2020 18:03 - Проявление
Красотата,
която не сме видяли.
Любовта,
която не сме почувствали.
Светлината,
която не ни е озарила.
Музиката,
която не сме чули.
Ароматите,
които не са ни насладили.
Радостта,
в която не сме екзалтирали.
Вибрациите,
в които не сме трептяли.
Всичко това е в нас,
то спи и чака
да се пробуди,
да се прояви и разгърне,
като необятността на небето,
като звънтенето на звездите,
като яркостта и силата на слънцето,
като нежността на цветята,
като финеса на ангелите,
като начинът, по който
Бог е заложил
и изразява себе си
във всеки един от нас,
от Разширението си
до Сливането отново.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 176 Коментари: 0 Гласове: 3
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2935306
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3879
Архив
Календар
«  Декември, 2020  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031