Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3244175 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от Декември, 2014 г.
2  >  >>
Татко наш - Бог, аз чувствам, че Ти имаш нужда от нашата Любов, също както ние от Твоята, от нашата Вяра, също както ние от Твоята, от нашата Мъдрост, също както ние от Твоята, затова аз искам да изразя неизразимото и да ти кажа от цялата си душа и сърце, с цялото си същество и с всяка своя частичка:
Татко мой - Бог, аз Те обичам безмерно, аз вярвам в Теб безусловно, аз съм Ти вечно благодарна за всичко, което Си, което е било, Е и ще бъде. Благодаря ти, че ни създаде, че ни обичаш и вярваш в нас, въпреки всичко, че си винаги с нас в мъка и в радост, че ни даваш възможност да израстваме, стремейки се към Твоето Съвършенство! Татко мой, любим и Единствен, аз се старая да бъда достойна за Теб, аз искам Ти да можеш да разчиташ на мен като на Твоя опора в проявения план, в материалния свят. За мен е чест, дълг и удовлетворение да бъда Твой инструмент, проводник на Твоята Любов, Светлина и Мъдрост, Твой глас, Твоя ласка, Твоя строгост. Аз съм готова да Ти служа вярно и да направя всичко, което е необходимо, за да се помогне на човешките души да се пробудят за изначалната своя същност и за всичко велико, прекрасно и съвършено, което си заложил в нас от Себе си в мигновение на Изумителна и Колосална Любов поставила Началото на Началата! Аз се прекланям пред всичко това и съм щастлива да съм Твое дете! Татко Мой, аз Те обичам и вярвам в Теб, и нека трепти в мен и във всички Твои частички пътеводната Ти Светлина, която ни озарява за този миг, в който отново ще бъдем Едно Велико Свещено Цяло! Благодаря Ти!

Деляна

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 4001 Коментари: 0 Гласове: 2

Демонът се храни с гняв !

В едно далечно кралство един ден на портите почукал малък демон. Когато стражите отворили огромните врати били отвратени – демонът бил грозен, миришел ужасно, а думите, които излизали от устата му - били вулгарни и обидни! При вида на малкия противен демон стражарите започнали да крещят – „Ужасно грозни демоне, върви си, миришеш ужасно...“ При тези слова обаче демонът пораснал по-голям, думите му станали още по-вулгарни, а миризмата още по-нетърпима. Колкото повече хората се отвращавали от него и го обиждали, в желанието си той да си тръгне, толкова повече демонът растял и ставал все по-непоносим! Наглостта му стигнала до там, че вече огромният демон влязъл в тронната зала на царския дворец и се настанил удобно в креслото на царя.

В опитите си да го изгонят царските стражи започнали да го обсипват с обидни слова, което го превърнало в огромен великан. Така великанът-демон седял в тронната зала, с най-ужасната миризма, която може да съществува, а от устата му излизали такива слова, каквито не могат да се чуят и в най-долната кръчма или бардак... В този момент в залата влязъл царят. Мъдър и справедлив, владетелят не се смутил от размерите и формите на демона и вместо да се опита да го изгони с обиди, царят му казал - „Демоне, добре си ни дошъл. С какво може да нагостим?“ - Учуден от милото и гостоприемно отношение на владетеля, демонът се смалил малко. Всички, които били в залата разбрали, какво е направил с милите думи техният цар и го последвали - „Демоне, изглеждаш уморен, искаш ли да те разтрия“ - възкликнал някой - „А аз ще ти приготвя нещо за хапване, искаме да те накараме да се почувстваш като у дома си“ - „Да, може да останеш, колкото пожелаеш“... Така при всяка мила дума и отношение демонът ставал все по-малък, словата му все по-поносими, а миризмата едва се усещала. Накрая, след като всички се отнесли мило с него демонът станал толкова малък, че в един момент изчезнал!

будистка приказка


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове: 3

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLVII (47)

Божествен човек.

Приела СЕлена

 

 

         За да се уравновеси нашата карма ние трябва да изравним отдаваното и получаваното! Когато ние вземаме нещо от някого, ние трябва да върнем равнозначно количество своя енергия. Как тогава стоят нещата с храненето ни? Ние сме устроени така, че трябва да приемаме храна! Тогава дори и вегетарианците никога няма да могат да погасят своята карма, дотолкова доколкото всеки ден ние отнемаме живот като минимум поне на растенията?!

         Животът не е възможно да бъде отнет! Животът – това е енергията на Бог! И отнемайки я, ти просто променяш нейната форма! Растенията – това е колективна душа! Когато ти ядеш някакъв плод от някакво растение, ти просто отнемаш част от енергията на растителния свят, за да можеш да продължиш живота си! Енергията на растенията се трансформира в теб и става друга, от друго качество! Това е развитие! При това ти не лишаваш растението от живот! Защото жизнената сила на растенията ще намери изход за проявлението си в други точки многократно! Така както ти не можеш да унищожиш тревата, която прораства навсякъде, където има условия за нейния живот, без да зависи изобщо от това, ще я откъснеш ли ти или не, или дори ще я унищожиш с корените й! Ако ти изплевиш дори цяло поле, то, все едно, рано или късно ще прорасне пак с трева! Животът съществува като потенциал във всяка точка на мирозданието! Във всяка песъчинка на земята съществува потенциал за раждане на целия растителен свят на планетата! Ако ти вземеш земята от своята страна и я пренесеш някъде в друга страна, то там тя пак ще работи като земя! Като почва за израстване на растенията!

 

         Но тогава в джунглите би трябвало да растат ели, а такова нещо не се случва!

         Ние говорихме вече с теб, че това как изглежда този или онзи обект е ваша съвместна договореност! Ако всички вие заедно повярвате, че в джунглите растат ели, то те и там и ще израстат! Но дай да вървим по нататък! Разбирайки енергията на живота от растенията и животните, ти я трансформираш и я отдаваш по нататък! Ако ти отдаваш толкова, колкото получаваш, то твоята карма е уравновесена! Но от определено време нататък хората са започнали да натрупват различни по вид богатства. Престанали са да отдават своята жизнена и получената от тях енергия в пространството. Отдаването – това е нещо като обмен на опит! Ти, преработвайки получената енергия, я изпълваш със свое съдържание! Придаваш и своя окраска, и по този начин участваш в трансформацията на другите обекти! Така се случва и с това, което ти получаваш от природата отвън, в качеството на храна или в качеството на емоции отвън, или в качеството на информация отвън! Има просто енергия, която ти я оцветяваш по своему и я предаваш по нататък за опознаване от другите! Всичко е просто процес на познание! Познание на Бога, на самия себе си! Познание на неговите части от другите му части, тяхно взаимодействие!

         Говорейки условно, когато ти ядеш някого си, ти го опознаваш, познаваш това, което ядеш, трансформираш го в нещо свое и го предаваш на някого другиго, на друг който е теб! Но терминологията за храненето не подхожда толкова добре за вас, защото тя ви носи някак си негативен оттенък! Когато ти насочваш към някого енергия на Благодарност или енергия на Любов, то ти нали не казваш, че този човек те яде! Това е обмен, това е опознаване един на друг! Проблемът на човечеството е в това, че вие престанахте да отдавате толкова, колкото получавате! От тук идват и вашите болести, които много често са вследствие от натрупване на ненужно количество енергия, която се застоява във вас, не намира изход и започва да ви разрушава отвътре! Вие станахте затворени, вие подменихте истинните чувства с техни сурогати (измишльотини), своите си преживявания ги сведохте до рамките на това, което ви се показва в кинофилмите и книгите, самите вие се оградихте от реалния свят и живеете в свят на създадени от вас самите правила и илюзии!

         Ти защо си мислиш, че ако ти се храниш само със слънчева светлина, ти ще уравновесиш при това собствената си карма? Всичко ще си продължава пак така, докато ти се не се научиш, докато вие не се научите  да отдавате толкова, колкото получавате, а може би и малко повече!

 

         Според твоя разказ се получава така, че все едно е кого или какво ядеш, важното е да се отдава толкова, колкото се получава! То тогава по този начин може да се оправдае и човекоядството!

         Това е доста сложен въпрос! Сложен е затова, че той носи в себе си няколко теми! Първата – това е законът за отдаването! От гледна точка на закона за отдаването наистина – няма никакво значение какво и кого ядеш, важното е всеки един от вас да не задържа в себе си получените енергии, а трансформирайки ги, да ги отправя по нататък! Но ЕНЕРГИИТЕ на животните и на растителния свят са различни! ЕНЕРГИИТЕ на растителния свят са далеч по-леки, по-разуплътнени, и като следствие на всичко това, тяхната трансформация става доста по-бързо  и затова, и процесът на отдаване е много по-равноценен, по-близък по време до процеса на получаване на енергия! Тоест ядейки, консумирайки растения, ти по-бързо можеш да ги преработиш и да ги отдадеш в обкръжаващото те пространство. Така както ти се надявам да ме разбираш, аз ти говоря не само и не толкова за храносмилането! А за процеса на обмен на енергиите като цяло! Потреблението на ЕНЕРГИЯТА на животинския свят е далеч по-сложно и е по-продължителен процес; тази енергия е доста по-плътна!

         Какво е това плътност? Това е степен на отделеност, степен на индивидуализация! Потребявайки енергията на растенията ти получаваш енергия от клъстерен тип, където има вече обединение и трансформация на енергия! Тоест енергията на растенията постъпва към теб вече модифицирана; тя не е продукт на израстване на някакво конкретно растение, а е продукт от развитието на цялата система от растения. Енергията на животинския свят е доста по-индивидуализирана, всяко едно животно, разбира се, си носи информационните кодове на своя вид! Но това, което ти ядеш, представлява конкретно животно, с неговите си индивидуализирани кодове от преработката на енерго-информационното взаимодействие! Казано по-простичко, при обработката (при готвенето) на растенията енергийните кодове на такава храна много по-бързо се поддават на дешифриране и е съотнесено (съответстващо) с твоите кодове, това на което вие им казвате вибрация! При преработката на животинската храна дешифровката е доста по-сложна, или това на което вие му казвате усвояемост на храната! Съответно недешифрираните части от храната отсядат във вас и изискват по-нататъшна дешифровка, по-нататъшно възприемане! Именно и затова на вас ви се препоръчва да не ядете животинска храна. Затова и съществуват във вашите религии различни типове постове и въздържания!

         В този въпрос обаче има и още една тема, която аз бих искал да ти я обясня! Колкото по-голяма е степента на разумност на формата, степента на нейното осъзнаване, степента на нейната индивидуализация, толкова по-сложен е процесът за приемането на нейната енергия, на нейното дешифриране! Работата е в това, че енергията на всяко едно същество се променя квантово така, както и енергията на самото пространство! Ако ти си изяла някакво растение, то ти си получила от него енергия, а заедно и с цялата тази енергия ти си получила цялата информация, достъпна на това растение! Но и неговата карма също! Ти си изяла частичка от неговата карма, получила си я като придатък, като част от тази енергоинформационна „хапка”, която ти си глътнала и си преработила!

         Но колкото е по-голяма индивидуализацията, тоест уплътняването и отделянето на Божественото съзнание, толкова става по-сложна кармата! Кармата на човека е много по-сложна и многовариантна, по-многослойна, от колкото кармата на тревичката, защото в човека има много повече канали за енергийно взаимодействие, от колкото в тревичката! Кармата – това е информация за взаимовръзките, взаимодаренията и взаимоотдаването на дадена форма, затова и когато ти изяждаш някакво животно, то ти получаваш тогава доста по-многослойна карма като добавка! И ако ти изяждаш, например говеждо месо, то ти получаваш и кармата на жертвата, а ако ядеш някакъв хищник, то ти получаваш кармата на хищника! А ако изядеш човека, ще получиш в добавка и кармата на дадения конкретен човек! Всичко е взаимно свързано!

         Вие се опирате на етическите норми, но вашите етически норми и правила носят в себе си и скрит сакрален смисъл, за който вие дори не сте се замисляли! Защо от гледна точка на вашия морал да изядеш човек е по-голям грях от това да изядеш животно? Та нима вие сте с нещо повече или нещо по-добро пред Създателя отколкото животните? Но от гледна точка на енергийните процеси – колкото повече по-високосъзнателно същество ти изяждаш, толкова повече негови кармични връзки ти допускаш от него в себе си! И именно заради това и на вас не ви се препоръчва да употребявате животинска храна. А и затова има табу върху човекоядството!

         Но давай да вървим по нататък. Ако ти употребяваш месо от животно и птици, отгледани за угояване, за храна, ти придобиваш кармата на жертва, разбираш ли? Всички вие сте пропити с тази карма на жертвата, която вие „ядете” всеки ден, която вие неосъзнато продължавате да получавате! Карма, в която животното чувства себе си като жертва, приема участта на жертва, живота на което се живее заради ваша полза! Растенията отдават себе си без жертвеността, без този страдалчески вариант на отдаване на енергията! Растенията произвеждат плодове, които отдават! Аз сега надявам се да ме разбираш, не ти говоря за изрязването на горите и за изплевяването на плевелите, където унищожението се води безсмислено, без получаване на жизнена енергия! И аз ти говоря за тази част от животинския свят, която вие отглеждате за препитанието на себе си! В този смисъл ловджийските трофеи носят в себе си далеч по-малка карма на жертва, доколкото за храна се вземат свободните животни, които не усещат себе си като жертви! Разбери, вие с векове приемате (поемате) в себе си енергиите на жертва! И това е една от причините, защо вие не може да се освободите от ролята си на жертви, да се освободите от кармата на страданието!

 

         Да, но ние не сме виновни за това! Нас такива са ни направили! В чия Божествена глава е дошла идеята за създаването на хранителните вериги, където всеки яде всеки?

         Това не е моментен процес и не е резултат от извратеното съзнание на някакъв създател (така както вие си мислите)! Отначало вие сте били замислени и сте били създадени като светлинни същества, които са си обменяли енергии така както и всички други създания на Бог! По принцип това го има и сега! Та нали в крайна сметка, вие обменяте енергоинформационни потоци с всичките си свои тела на ниво на енергията, а всичко видимо като действие е просто следствие от това! И така, отначало вие притежавахте единствено тяло на светлината, което се е движило и е взаимодействало с другите светлинни тела-обекти! Но  според взаимодействието, формите на това взаимодействие са започнали да се усложняват! Колкото повече всеки един от вас се е отделял в своята си плътност, в своята индивидуализация, толкова повече той е осъзнавал себе си като обособена същност, имаща свобода на избор! Тоест свобода на взаимодействие, свобода на трансформация на енергията на Бог! Толкова по-сложни взаимодействия са възниквали! Те са приемали различни окраски и на някакъв етап, по закона на подобието, различните форми на взаимодействие в един човек, са започнали да се събират в структури! И по този начин са възникнали вашите тела!

         При това менталните ви части на взаимодействие са се обединили в ментално тяло, приетата и създадената ви карма се е обединила в казуално тяло, чувствените ви преживявания и окраски са се съединили в астралното тяло. Съответно, висшите енергии на всеки един човек са се групирали във висшите му тела! И на крайния етап вече на тази верига е възникнало и физическото тяло! При това то не е възникнало веднага в този си вид, в какъвто съществува сега! Всички органи са се оформили също така в процес на продължителна еволюция, на дълго видоизменяне!

         И се е получило така, че единното в същността си същество, основата на което се явява светлинното му тяло, се е разделило на части, на различни тела, всяко от които изпълнява свои функции, приема и преработва определен вид енергия, създава свои илюзии и свои светове! Така и се е увеличила вашата степен на отделеност не само от Бог, но и от самите себе си, от своя Божествен произход! И за да може вие да се върнете обратно към Бог, на вас ще ви бъде нужно пак да станете единно светлинно същество, да свържете в себе си всичките тези тела и енергии в една единна форма на взаимодействие, където няма разделяне!

         На вас ви казват, че ви е необходимо да уравновесите всичките  свои тела именно защото иначе няма как да стане сливането им, тяхното обединение! Всяко тяло трябва да се развива в определено съотношение с другите тела, нито едно от тях няма приоритет! На вас често ви говорят за това, че висшите тела са по-важни отколкото низшите! Това въобще не е така! Всичките ви тела са важни! Тъй като всички те са ваши части и сред тях няма нищо което да е ненужно! В мирозданието въобще не съществува нещо което да е ненужно! Всичко е важно – всяка една част! И ако на вас ви говорят за това, че висшите тела са по-важни от низшите, то е заради това, че на определени етапи от вашето развитие вие сте престанали да отделяте внимание на развитието на висшите си тела, а сте се насочили към развитието само на низшите си тела. И именно и затова вие не може да обедините вашата светлинна същност, защото всичките ви тела са важни!

         И ако на вас са ви показали примери на развитие на висшите ви съзнания в противовес на низшите, тогава когато вашите немощни болни са ви демонстрирали сила на висок дух и божествено приемане, то това не е било пример за унищожаването на плътта ви заради развитието на Духа ви, а пример за необходимостта да се обърне внимание на развитието на висшите ви тела! В голямото мнозинство от човечеството този дисбаланс е огромен! Техните низши тела са хипертрофирали, а висшите им тела не са изпълнени! Това ражда дисбаланс на развитието! Това не дава възможност на цялата необходима енергия да премине през човека и да го трансформира, да му позволи да се издигне на друго ниво!

         И ако по-рано на вас ви демонстрираха необходимостта ви да се възнесете в дух и умиране на физическото ви тяло, и разтварянето на някои от другите ви тела, то това е неправилно! Всички тела трябва да се трансформират. Тъй като всичките те са си части от вас! Някои от вас наричат физическите си тела кожени торби или скафандри! Това е така, но само от тази гледна точка, че Божественият Дух в прекия смисъл на тази дума, е заключен в тях като в затвор! Но няма нищо излишно, нищо небожествено! Няма нищо несъвършено в Божествения свят! Това са такива ваши части, които просто са придобили по-плътна форма, те не трябва да се разделят (да се отделят)!

         Лишавайки се от тях, то вие ще се лишите от части от себе си! Може и на вас да ви се струва, че тази част не е най-важната за вас. Но всичко е в своята същност Божествена енергия! Вие по този начин се лишавате от своята част от Божествена енергия, просто отхвърляйки я! Но нали тази част няма къде да отиде! Енергията никога не изчезва! Тази енергия носи част от вашия придобит уникален физически опит, физическо познание, физическо творение! Нещо повече, тази енергия е оцветена с вашите уникални светлинни кодове и не може да се присъедини към никого другиго, разбираш ли? Тя винаги ще се стреми към свързването си с вас! И рано или късно, на всеки един от вас на определен стадий от трансформацията му ще му се наложи да я приеме и да я преработи!

         Аз не ви призовавам вас да започнете да обръщате повече вашето внимание на низшите си тела, така както някои от вас могат да разберат това! Аз ви говоря за необходимостта от балансиране на всичките ви тела! Затова и вие трябва да започнете да развивате своите висши тела за балансиране с низшите си тела! Самите думи „висши” и „нисши” говорят само за степента на отделеност от Божествената ви същност на енергията заключена във вас! Когато вие можете да уравновесите своите висши и низши тела, тогава и ще може да се говори за балансираната ви трансформация като светлинно същество, за сливането на вашите тела и за раждането на новия невиждан досега Божествен Човек!

 

         Ти говориш за възнесението заедно с физическите ни тела?

         Възнесението – това не е процес на издигането ви в небесата, така както самите вие си го представяте! Това е процес на качествено, квантово изменение на самите вас, на вашата енергия, нейното преобразуване! Това не е отделяне на физическата ви обвивка и освобождаване на духовната ви същност! Ако говорим за крайната цел, за крайния резултат от това възнесение, то това е сливането на всичките ви тела в едно единно светлинно тяло, в една единна същност! Едва тогава вие ще можете да усетите своята връзка с Божественото! Това не означава, че Божествения ви Дух заточен във висшите ви тела, ще се освободи от низшите и ще се „втурне” към своя прародител. Това означава, че всичките ви тела ще се завърнат в своята персонална същност, в своето първоначално състояние. Ще се разуплътнят и ще се съединят със своята божествена съставляваща и ще се явят пред света като едно единно Божествено същество, неразделено на емоции, мисли, хранителност и така нататък!

         Такава трансформация обаче не става мигновено! Това е нещото, което вие наричате вътрешен огън! Всъщност – става процес на обгаряне на низшите тела! Но обгарянето не означава изгаряне! Тези практики, които съществуват при вас, за съжаление са непълни! Те не са насочени за изравняването на всичките ви тела! Те са насочени към изгарянето на низшите ви тела! При изгарянето на низшите ви тела се изгаря всичката ви карма, натрупана от тези ви тела! Това е същото нещо, когато при почистването на компютъра ви ти просто унищожаваш всичките му файлове, и компютърът ти остава съвсем празен, и в него вече може да качваш всичко, което ти си поискаш! Но тогава какъв е бил смисълът да се създават всичките тези файлове, които са били изтрити? Разбираш ли? Всичко – е Божествен опит! И всеки един опит дава своя принос в развитието на мирозданието, и всеки един опит е ценен!

         Затова и просто изгаряне на кармичния опит и изгарянето на низшите тела е възможен път, но малкорезултатен! Ако се съди от гледна точка на конкретния човек, то – да, на него му се иска колкото се може по-бързо да се върне към своя Божествен Прародител и да се пречисти от натрупания боклук! Но от гледна точка на Божественото развитие този натрупан боклук – е също така Божествена енергия! И тя не може да бъде унищожена, а единствено преработена и пренасочена! И процесът на възнесение напомня разбор на този натрупан от вас боклук, точно това отделяне на зърното от плявата! От този придобит от вас опит ще бъде взето само най-доброто, най-действеното за мирозданието! И този процес не е едномоментен, този процес е работа по упоритото ви преобразуване на всичките ваши части и възвръщането им на Божествената им изначална чистота! Това е пречистване на цялата информация в „компютъра ви” от всички излишни наслоявания и вируси, и откриването в нея на същността на познанието! Това е внасянето на новия Божествен опит, на вашия опит, на опита на сътворението на вашия спектър от вселената!

         Затова и всичките ви разкази, затова, че възнесението и прехода ви ще станат едномоментно в някакъв си час „Х”, са неправилни! Едномоментно и насочено може да се изгорят всички низши тела на човечеството, просто насочвайки огън с определени свойства към планетата ви! Възнесението на всеки един от вас затова и е индивидуален процес, който изисква щателен разбор на този натрупан от вас боклук, който ви пречи да се възсъедините! И този боклук – той също така сте вие, само че в друга форма! И именно вие ще трябва този боклук да го сортирате и да го преработите!

         По рано за такива процеси при хората си отиваха десетилетия! Сега обаче, на всички ви ви помагат! Всеки един си има собствени наставници и инструктори! Новите квантови енергии позволиха на завесата да стане далеч по-изтънена! Необходимо е само всеки един от вас да се обърне към своите си висши същности, към този Дух, който е заключен във вашите тела и вие ще си получите всичките ви необходими препоръки!

 

         Дай да се върнем към природата и към храненето. И в растителния, и в животинския свят съществува също така изяждането на един друг! Ти искаш да кажеш, че и животните също така имат карма! И ако хищникът е изял човек, то той е придобил много по-сложна карма от тази, която той би могъл да трансформира? А кравата, която си яде само тревичка, получава по-малко карма? Тогава защо и тя страда, и защо и нея хората я убиват? При това човекът и пие, и мляко от кравата, и яде, и месото й! И по този начин задълбочава (усложнява) своята карма!

         Кармата – това е причинно-следствена връзка, това е своеобразна везна за отдаването и получаването на Божествената енергия! И затова и тя присъства навсякъде където има получаване и отдаване на енергия! Ако е изял човек, то разбира се той е получил и част от кармата на същия този човек и е длъжен да я трансформира! Но животните, така също  както и растенията, отработват колективна карма! В крайна сметка вие също така отработвате колективната карма на вашия вид! Но това е някак си по-завоалирано, доколкото всеки от вас е отделен повече от своето колективно въплъщение! Във вашата проявеност, на вашето ниво на възприятие, всеки един от вас отработва своята карма! След обработката на своята карма той започва да отработва и кармата на своето колективно въплъщение, на своята колективна душа, на своя източник, на тази цивилизация, на този род, от който той е произлязъл!

         Отработката на кармата – това не е наказание, а уравновесяване, в което трябва да се отдаде толкова, колкото е получено, да се раздели и да се преработи, да се приеме и да се вмести това, което си получил! Животните също така отработват обща карма! Те нямат индивидуална отработка. Затова и някои от животните стават жертви, за да уравновесят кармата на тези, които създават карма на хищник! И в това е и великата роля на тези животни, които отглеждат за препитаване на хората! Затова и кравите всъщност отдават това, което да кажем са отнели тигрите! Тъй като те са едно и също същество на нивото на Божествените енергии и няма такова разделяне при тях, така както е при хората!

 

         Защо се смята, че тези, които имат очи не трябва да се употребяват за храна, защото това е друго, по-високо ниво на живот?

         В процеса на еволюция на Божественото развитие се развиват творческите способности! Творението – това е възсъздаване, копиране, увеличаване! Когато във формите на Бог има само един способ на взаимодействие, то тогава в него има и само един способ на творение! Да кажем, амебата също се явява творящо същество. Тъй като всички части на Бог са творящи! Тоест тя може да твори единствено в рамките на своето възприемане! Тоест тя може да трансформира получаваната от нея отвън енергия единствено по този начин по който тя я получава! Ако човек е сляп, той не може да сътвори видим образ! Той може да сътвори чувство образ, ментален образ и така нататък! Развитието върви в посока на увеличаване на методите за творене, тоест способите за получаване на енергия! Очите – това са един от инструментите за творение и за получаване на енергия, който разбира се, ознаменува нова форма, нов етап в развитието на творението, когато творението придобива видимост, качествено друго рецепторно възприемане! Това обаче не означава, че другите форми на живот на Бога са по-малко ценни, отколкото тези, които имат инструменти за виждане!

 

         Получава се така, че никой не е виновен за това, че ние се изяждаме един друг! А за това си има удобна думичка – еволюция!

         А защо да се търсят виновни? По важното е да се разбере – накъде да се върви по нататък! Във вашето общество моделът на хищник-жертва, на богатство-бедност, разбира се е привнесен! В Божествената Вселена разбира се има всякакви способи на взаимодействие! Но във вашия сектор моделът на отдаване, под формата на отбиране (на това колко и какво да отдадеш), е заел доста преодоляваща роля! Във вашите кармични структури са записани тези изначални модели на поведение на взаимодействията! Когато от вашия сектор на вселената е било направено изземане на енергия от други същности, това и е заложило основите на такива модели! Но има ли изобщо смисъл да споменаваме за това? Тези същности са станали и заложници на тези си свои действия! Те са си създали за себе си карма, при която те още хилядолетия ще бъдат принудени да отдават тази енергия обратно, под формата на кармични дългове! Те са станали заложници на този сектор на мирозданието, в което те сега се измъчват и нямат възможност да се отърват, докато не върнат дълговете. И за тях това творение е станало по скоро затвор! Голяма част от тях са разсеяни в човечеството за осъществяване на това отдаване! И много от вас, от същите тези работници на светлината, за които вие самите се приемате, са точно тези части на тези въплъщения, въплъщения на тези същности, които са се върнали да отдадат тези свои кармични дългове, да върнат взетите части от енергия от това творение за възстановяване на неговия баланс! Именно и затова на вас ви поставят задача за разпространение на светлината, за приемане, за увеличаване на Божествената любов! Именно тази задача вие всички изпълнявате доброволно в един или друг обем!

ИМЕННО ЗАТОВА И ВИЕ СТЕ ДОШЛИ В ДАДЕНОТО ВЪПЛЪЩЕНИЕ!

 

СЕлена
        21.12.2014 г.                

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/46-1

Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   
Авторски превод от руски: Иван Иванов

imageКатегория: Изкуство
Прочетен: 5496 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.12.2014 21:41
ПРОРОЧЕСТВА ЗА НОВОТО ВРЕМЕ image  

Казва Христос: „Да не се смущава сърцето ви!”.  И аз казвам: Не се смущавайте! В света ще станат чудни неща.

Из беседите на Учителя

Тези последни години ще бъдат години на земетресения, на наводнения, на големи циклони, на войни и разногласия между хората. Ако съвременните народи не се откажат от своята алчност, ако не разрешат правилно мъчнотиите и противоречиата на своя народ и не изпълняват Волята Божия, те ще минат през големи изпитания и страдания.

Сега Небето стяга всички народи и това стягане, тези събития, тези страдания, които идат, ще причинят колективно събуждане на хората, а не само единично. И тогава народите, обществата ще разберат, че едничкият път е духовният, че няма друг път освен духовният! И тогава ще тръгнат в духовния път.

***

Ако не се примирят народите, ще дойдат глад, студ, големи земетресения, мор и ще се примирят. Ако не се примирят, ще дойдат страшни работи, които ще ги заставят да се примирят. Но заради избраните страданията ще се прекрепят. Тези избрани крепят живота.

Времето е назряло. Ако европейските народи не побързат да се поправят, ще дойдат нещастия катастрофални.

***

За да се оправят нещата, светът се нуждае от гениални учители, гениални свещеници, гениални майки и бащи, които живеят за Бога, а не за себе си. На първо място те имат предвид благото на другите хора, а после своето. Този е начинът, по който човечеството може да се избави от голямата катастрофа, която виси над главата му, както и над цялата Земя.

От вас зависи изправянето на света. От всички краища на Земята добрите хора трябва да си подадат ръка, да се обединят в името на Божията Любов, Мъдрост и Истина и да внесат между хората новата култура с всички нейни блага и придобивки. Велико е бъдещето на Земята! И затова старите да казват: „Ние ще се подмладим!”. Младите да казват: „Ние ще вършим Волята Божия!”. Слабите във вярата да казват: „Нашата вяра ще се засили!”. Онези, на които сърцата са празни, да казват: „Нашите сърца ще се напълнят с живот!”. Бог се проявява в света. Няма да мине много време и вие ще Го опитате. Кога ще бъде това, аз не определям, никакъв срок не давам.

***

Първият член на новата конституция гласи: Ще обичаш хората без пари!

Вторият член на новата конституция гласи: Ще учиш хората без пари!

Третият член на новата конституция гласи: Ще работиш на хората без пари!

Възможно ли е това? – Възможно е. Колко плащаш на малката рекичка, която полива твоята градина? Ако малката рекичка може да ти направи една услуга без пари, защо и човек да не направи същото?

***

Ако светът не се оправи, няма да мине дълго време и той заедно със своето богатство ще се разруши и ще се намери на дъното на морето. Затова именно Бялото братство работи усилено, приготвя хората за новата култура, за новия живот.

***

Казвам ви да вземете мерки, защото Земята ще претърпи голяма промяна. Слънцето ще започне по-силно да грее и ще стопи ледовете. Къщите ви ще се разпукат, ледовете ще се стопят и вие ще започнете да потъвате... Земята е изменила своя път на движение, слънчевите лъчи падат под прав ъгъл и топят ледовете – оста на земята се изправя. Вие живеете върху ледено море, закъснеете ли да промените живота си, скоро време ще се намерите на дъното на морето.

Оста на Земята ще започне да се изправя постепенно от 2002 г. По-чувствително изправяне на оста ще стане през 2029г., в резултат на което ще се стопят белите шапки на Северния и Южния полюс и Земята в ниските си части ще бъде залята от големи количества вода. От Европа, Африка, Австралия и Азия ще останат като острови най-високите и непристъпни сега планински вериги. Англия ще остане като малък остров. Водата ще залее и остави 110 част от сушата. Населението от 5-6 милиарда, в 2080 г. ще бъде около 120 милиона. Това са големите бедствия, които предстоят за хората от Земята.

Тоя, Непознатият, говори на целия свят, говори и на вас. Той ще разтопи къщите ви и основата, на която седите, ще изчезне. Ще се намерите върху водна повърхност.

***

Понеже цялата Земя е оцапана и по нея няма и една педя, на която да не се е проляла човешка или животинска кръв, а и ние живеем върху костите и остатъците на миналите култури, за идващата шеста светеща раса се създава нов континент с абсолютно чиста земя и вода. Новият континент ще се образува между Азия и Америка и ще се издигне от водите на Великия океан. Островите, на които живеят сега японците, ще бъдат върховете на планините на новия континент, които ще достигнат повече от 9000 метра височина. Този конитинент ще се покрие с най-хубавите извори. Той ще бъде с планински местности. За да се издигне една планина от известни сили на няколко хиляди метра височина, какъв напор ще има? Няма ли да се отрази това на Европа и Азия? Казва писанието: „Земята ще се тресе като пиян човек”.

Ще настъпят големи промени – духовни, умствени, физически. На Слънцето и Луната съща ще настъпят промени. Този живот си отива, за да стори път на новия. Материята ще се измени. От Слънцето идат грамадни магнетични течения, които повдигат континента и го озонират.

Водата на Великия океан ще залее някои от съвременните континенти, а голяма част от живущите хора на Земята ще се преселят на негова почва. Сегашна Европа ще бъде един остров – остров на белите. Ще се потопи цял континент, за да се спаси светът.

***

Климатичните условия ще се изменят. Чрез земетресение постепенно ще потъва част от Средиземно море и бреговете наоколо. Средиземно море ще се влее в Каспийско. Сахара ще се наводни – ще стане море, около което ще възникнат култури. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. От Слънцето се дирижира как трябва да се преустрои Земята, кое място да се издигни и кое да потъне.

***

Земята ще се тресе, ще се огъва, докато се създаде Новото. Нов свят се твори сега. Не се страхувайте, но уповавайте на Бога и кажете като псалмопевеца: „Тисящи ще падат от страната ти и десет тисящи отдясно ти, но при тебе няма да се приближи!”. Работете върху ума и сърцето си съзнателно, да бъдете от онези праведни, добри и разумни хора, за които възвишените и напреднали братя са готови всякога да воюват. Вие ще работите за доброто на своята душа и за доброто на своите ближни, а други ще воюват за вас.

***

Всички човешки банки ще фалират. Животът на хората ще се обезсмисли. Затова Христос казва: „Събирайте съкровищата си в Небето, дето крадец не влиза, нито молец разяжда, нито ръжда разваля.”. Те не знаят, че ще дойде ден, когато парите ще се обезценят толкова много, че с милиони не ще могат да си приготвят един обяд.

Европейските народи ще оголеят, ще изгубят силата си, ще настане глад по земята. Кокошки, пуйки, агнета, прасета ще намалеят, почти ще изчезнат. Не само това, но и хлябът ще се намали, ще се дава дневно по 200-300 грама на човек. Може да се случи и да гладувате 2-3 дни. Животът ще стане непоносим.

Страданията ще обърнат хората към Бога. Няма да остане страдание, което човечеството да не изпита. Духовните хора ще се приспособят веднага към новите услиовия, а светските хора и материалистите ще се лутат, ще бягат по Земята, покой няма да имат.

***

Ще дойдат граждански войни. Те ще бъдат ужасни. Ще се събуди голяма омраза между класите. Масите ще се повдигнат, ще станат големи кръвопролития. Тогава и самата Природа ще се възмути и ще дойдат големи земетресения. Където е било сухо, ще стане вода. И където е било вода, ще стане сухо. Тези, които ще се спасят, ще влезнат в Царството Божие, дето ще бъде небивала красота. Бъдете будни вие, защото нито косъм няма да падне от главата на праведния. Всички ще минат през изпитания. Будни бъдете, защото които издържат на всички изкушения и изпитания, те ще влязат в Царството Божие. В най-големите страдания човек да има мир, вяра и любов, да не се обезкуражава!

***

Бъдете тихи и спокойни и знайте, че времето, в което сега живеете, е най-доброто. Вие ще гледате да придобиете духовно богатство, да бъдете силни духом. Силните духом ще издържат.

Каквито и времена да дойдат, не се страхувайте! Ще станете по-разумни, ще се сближите повече.

Излючителни явления, изключителни събития идват. Това не трябва да ви плаши, но будни трябва да бъдете. Професорите на Светлината искат да наместят умовете на хората, да смекчат сърцата им и да моделират тяхната воля. Тази е една от великите задачи, която трябва да се реализира. Земята трябва да се пречисти. Пречистването й ще стане с огън. Ако хората не приемат учението на Любовта, огънят ще дойде и помете всичко онова, което от хиляди години се е съграждало. Старата култура ще изчезне, помен няма да има от нея. Греховете, престъпленията на хората ще изгорят. Които издържат на този огън, те ще светнат както свети златото, което е минало през огъня на златаря. Които минат през този огън и издържат, те ще сложат началото на новата култура.

http://www.kvantov-prehod.org/article/382/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5
Категория: Изкуство
Прочетен: 2257 Коментари: 0 Гласове: 4

21 декември - Повторно Обединяване на Души Близнаци - Честота на Диамантената Решетка - Метатрон
~ Анна Меркаба

image
Преди да започна този ченълинг, бих искала да добавя лична бележка за това, което се случва.

Това, което се случва е, че ние се преместваме на друга матрица, и телата ни буквално се пренастройват, за да функционират на честотата на диамантената мрежа или това, което е известно в нашия свят като "Соломонов печат", който съдържа свещени математически уравнения, които са градивните елементи на нашата реалност, свещени математически уравнения, отразяващи това, което е горе, така е и долу, пресичащи се 2 "полярности" (Физическа) и (Етерна).

Ако се вгледате в диамантената решетка, основата на структурата на диаманта в етерното прилича на два пресичащи се триъгълници, идентични с печата на Соломон, формулата, която се използва за изграждане на египетските пирамиди е същата като формулата на диамантената решетка / печата на Соломон.

image

Както всички вече знаем, тялото ни и цялата ни вселена са просто честотата на вибрациите на звука, чрез звук идва физическия аспект на битието. Чрез звук, както ми е казано, ние създаваме материя. До този момент мозъчните ни вълни и телата ни вибрираха по слънцето, огъня, скалата на мъжката енергия (пирамида, сочеща нагоре), докато женската енергия се спотайваше в сенките (пирамида, сочеща надолу).

В този момент на конвергенция, в този момент на отваряне вратите на 21 Декември, феноменалната светлина на женската и мъжката енергия ще направи един "малък танц", ако щете, въртейки се помежду си в подготовка за грандиозно сливане. Сливането в свещен съюз на двете, етерното и физическото. Всичко това, което е на път да се случи е от невероятно значение. Има толкова много зад това канализиране. И аз ще се опитам да разкрия всичко, за което съм била информирана.

Първо, всички енергии, които са били невидими за нас преди, ще станат съвсем ясни. Накрая много от това, което мнозина са чакали ще започне да се развива с бързи темпове. Това важи и за всичко, за което ние всички говорим всеки ден. Но най-голямо влияние ще се види в мъжкото/ женското взаимодействие. Както във всеки от нас лично и индивидуално, и между нас и другите. Но това, което е изключително важно тук е, че различните части на душите ще започнат преместване в позиция на сливане. Както написах в книгата си "Мисия на Земята", има 16 части на душата, които представляват различни двойки. Това, на което ние сме на път да станем свидетели и да изпитаме е сливането на тези конкретни двойки, които в нашето човешко разбиране са "пламъци близнаци". След като тези "близнаци" се срещнат, те ще образуват неразривна връзка в този конкретен живот, чрез тази връзка те ще създадат изключителна енергия на БАЛАНС, интегрирaйки двете полярности Женската и Мъжката.
По думите на Памела Крибе: "Мъжката енергия е аспект, който е фокусиран навън. Тя е тази част от Бог или Духа, която създава външното проявление, което позволява на Духа да се материализира и да приеме форма. Затова мъжката енергия познава силната творческа сила. Естествено е за мъжката енергия да бъде силно фокусирана и целенасочена. По този начин, мъжката енергия създава индивидуалност. Мъжката енергия позволява да се отделиш от Единия, от цялото и да останеш сам, да бъдеш конкретен човек.
Женската енергия е енергията на Дома. Това е енергията на Първичния Източник, течащата Светлина, чисто Същество. Това е енергията, която все още не е проявена, вътрешната страна на нещата. Женската енергия е всеобхватна; тя не се диференцира или индивидуализира.
Представете си сега женската енергия, познаваща определено движение вътре в нея, леко безпокойство, желание за ... достигане, извън границите й, преместване извън себе си, за да придобие опит. Има един копнеж за нещо ново, за приключение! И тогава енергия идва в нея, която отговаря на този копнеж. Това е мъжката енергия, която иска да бъде в услуга и да й помогне да се прояви в материя, във форма. Мъжката енергия определя и оформя женската енергия, и от тяхното сътрудничество общата сума на енергията може да поеме в напълно нова посока. Една нова реалност може да се създаде, в която може да се проучи и да се изпита всичко, в непрестанно променящите се форми на проявлението.
Танцът на мъжкото и женското води до вариращият спектакъл на създадената реалност, на вашето творение. Това е един спектакъл на голяма красота, където мъжката и женската енергия се почитат една друга и празнуват сътрудничеството си и игривото присъединяване. И това е така, както трябва да бъде. Мъжката и женската енергия си принадлежат, те са два аспекта на Единия и заедно празнуват радостната проява на Сътворението."

Тъй като всички ние имаме и двете вътре в нас, вместо среща на две индивидуалности, това на което ще станем свидетели е сливането в Едно на 2 чифта полярности. Всеки съдържа и двете, женската и мъжката част, които създават едно цяло. Така че, по същество това, което виждаме на "микро" ниво, което е нашият човешки опит, е сливането на 2 цялости в 1. Формиращи Весика Писцис. Което представлява обединяването на 2-те, за да се създаде 3-то. То е на входа на матката, и прохода към раждането. В свещената геометрия Весика Писцис е Универсалната Утроба, това, което ражда цялото творение.

image

Това, на което ние сме на път да станем свидетели, наистина е раждането на един нов свят. Всичко трябва да бъде балансирано и приведено в равновесие, което е точно това, което всички ние се опитваме да постигнем тук на земята в този момент. Балансът между две невероятни сили на мъжките и женските енергии.

С влизането на "женската енергия" на Богинята, която най-накрая пристигна тук, на Земята. С влизането на Земята във фотонния пояс от светлина, с помощта на нашите галактически семейства и модернизацията на нашата ДНК структура, ние най-накрая ще бъдем в състояние наистина и напълно да встъпим във фаза 2 на тази мисия. Фаза две, за която ви говорих преди, Съ-Творяване, Повторно Калибрира, Въз-Раждане, Баланс.

Какво ще означава това лично за вас? Както много от вас са забелязали себе си наскоро отдалечаващи се от вашите значими други, вашите взаимоотношения завършват внезапно, вие променяте своето местоположение, професии и т.н., Всичко това бе направено в подготовка за това, което предстои, и вие се премествате в позиция, за да може най-накрая да асимилирате тези нови енергии, освободете се от всичко минало, и буквално се оттеглете в ДИАМАНТЕНАТА решетка, за да станете нещо като диамант и от там да излъчвате вашата светлина върху този свят. Но, вие няма да правите това сами, тъй като вие ще срещнете Другият аспект, друга част от душата си (ако вече не сте го направили) и ще започнете да се въртите по възходящите спирални енергии на вечната любов и светлина.

За тези, които вече са с "другата половина", преди портала на 21 декември ще видите увеличение на аргументите в отношенията ви, където ще трябва да се изправите пред различни аспекти на това, което не работи, освобождаване и пускане. Без значение какво ще излезе за вас в този период на прочистване, ако наистина сте с другата част, всичко ще мине гладко. Дори и ако изглежда, че връзката ви е на път да приключи, тя не ще, и ще бъдете изтеглени назад към всяка друга незабавно, докато пуснете това, което стоеше на пътя на окончателното ви сливане.

image

Моля да разберете, че това не се случва за една нощ, ще отнеме време всичко да си дойде на мястото, но началото на тази голяма промяна най-накрая пристигна, и ние сме готови да встъпим в следващата фаза на човешкото развитие в посока към светлината.

Като се придвижите в диамантената си решетка, спомнете си как се формира един диамант, и моля разберете, че вие също ще минете през подобна трансформация, ако вече не сте. Въпреки това, след като преминете през това, след като се придвижите през празното пространство в диамантената си личност, вие ще привлечете към себе си всички атрибути на диаманта.

По думите на Гурудас "Диамантът излъчва енергия или предава някои елементи. Той отвежда вместо да дава или асимилира енергия. Диамантът има капацитета да изтегля токсичността от тялото. Той отвежда токсините от тялото в етера, където те в крайна сметка се трансформират. Наличието на диамант винаги усилва освобождаването на токсичността от системата. Диамантът има тази способност, защото енергиите свързани с него идват от високо вибрационно ниво и след това се трансформират надолу във физическото тяло."
Което означава, че встъпването в диамантената мрежа и вибрациите на тази честота носи голяма сила и отговорност за всички нас, които в крайна сметка сме отворени за тези аспекти на нашата същност. И точно като диамант, ние трябва да станем пречистватели на земните равнини на съществуване, отвеждащи всичко, което не принадлежи и трансформирайки всичко в едно ново състояние на съществуване. Ние сме тук, за да извлечем, отразим, видоизменим, трансформираме, променим, но най-важното - да БАЛАНСИРАМЕ енергиите. Точно както диаманта, ние сме дошли да бъдем в тази специфична позиция във вселената и възнесението на Гея. Ние най-накрая пристигнахме в момента във времето, когато можем да помагаме на другите да направят същото.

Затова като сложите диамантената си мрежа, спомнете си вашата сила и божественост. Нека нищо не ви спира да постигнете най-големият си потенциал тук, на Земята. Бъдете диаманта, който ви е писано да бъдете! Обичам ви всички невероятно много, и съм смирена и развълнувана да бъда тук на Земята с всички вас в този феноменален преходен момент в историята на вселената!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Две различни реалности, които се събират, за да създадат едно цяло. В разгара на енергиите, въртящи се заедно с външната структура на свещения геометричен модел на сферата на диаманта, енергийният вихър се генерира, частиците вибрират в рамките на биологичните и етерни сфери, за да избутат паралелната реалност и старите модели на правене и установят нова структура на реалност на Битието.

Две различни реалности, две различни времеви линии се сливат в ЕДНА етерна цяла реалност, образуваща опит на "червейна дупка" в сферичното разбиране на времето. Времевият континуум в спиралната вортекс формация разпределя енергиите еднакво, паралелно на външните хребети на сферичния дизайн.

Пресъздаване на еднаквите принципи на благосъстоянието на етерната природа. Пресъздаване на структурните кодировки на сегашната реалност и възстановяване на това, което по същество е трябвало да бъде. Диамантената сфера от светлина вибрира на нова честота. Диамантената сфера от светлина, която преминава от това, което е било в това, което е. Трансформира се в ново познанието. Трансформира се в нова структура, неразрушима от външни сили. Само за да станем по-силни и по-ярки.

И така, всички вие сте избутани през водовъртежа, стигащи до спокойна точка в съществуването, и възниквате от другата страна на уравнението. Вашите тела са етерно реорганизирани да минат в кристалната структура на битието, в диамантената честота на съществуване.

Това, което се опитваме да ви кажем, скъпи възлюбени, е това, че сте избутани от етера в ново познавателно признаване на това, което всички вие сте. Всички вие, които наистина поискахте доброволно да бъдете фар на светлината върху земното ниво на съществуване. Ние говорим сега за тези от вас, които наистина са заровени под натиска на човешкото физическо преживяване, гмурнете се в мрака на недалечното минало, за да излезете победители, за да излезете трансформирани, придобили пълното разбиране на човешката психика, пълно разбиране на човешката структура на ума, тялото и душата.

Заблудата, в която човешките души бяха поставени да изпитат, помрачи тяхното разбиране за реалността и промени познанието им за това, което са те. И така, през сферата на диаманта, която наистина трябва да се формира не само в нощното небе, но и канализирана чрез различни портали, отварящи се за вас в идните дни, вие всички ще се върнете в състоянието на етерен баланс. Балансът между физическата и етерната реалност.

Вие трябва да се върнете към диамантените си лъчи, от които сте влезли в този космичен опит. И когато този момент настъпи, а той ще, вие най-накрая ще бъдете в състояние да се свържете към етерното познание за структурните компонентни мрежи на земните и етерните си същности и ще доведете светлина невиждана преди на земята. Невиждан период за Земята, защото физическата ви същност най-накрая ще се слее с етерното разбиране за съществуване и ще излъчвате огромно количество светлина.

Нека се знае, че ще повлияете на всички, които идват на пътя ви, и чрез структурните мрежи на вашите новооткрити същности, вие ще интегрирате нова структурна реалност на съществуване за тези, които остават в сянката на своите стари същности. Всички вие трябва да действате като маяци на истината, маяци на етерни хармоници, които ще проникнат структурните физически реалности за тези, които все още остават върху колелото на тяхното кармично съществуване.

Кодексите на диамантената структура, кодексите на диамантеното уравнение ще образуват щит около вашите етерни и физически тела. Щит, който никоя сила не може да проникне, щит, който отразява и трансформира енергиите, усилва ги и тласка физическите тела на стоящите пред вас в ефирните слоеве на тяхното същество, което позволява трансформирането да поеме по нов път, позволяващ трансформацията на това, което трябва да бъде, да се прояви. С тази трансформация, със силите, които всички вие въвеждате за човечеството, много във вашия известен свят внезапно ще се измени в ново когнитивно разбиране на битието. В ново познание на това, което е. Вашите социални структури започват бързо да се превръщат в ново състояние на съществуване, което позволява голяма част от физическата, психическата, етерната, духовната и материалната реалност, да се трансформират в нов набор от акорди.

С навлизането на нови леки/светли енергии и кодировки, вашият свят влиза изцяло в нова времева линия, която ще ви придвижи бързо в етера, което позволява на човечеството най-накрая да излезе извън матрицата на собственото си творение. Това позволява на развитието на физическите тела да поемат по нов бърз маршрут, който ги отвежда до ползотворно започване на комуникация с Божественото. Комуникация със света на Акаша. Комуникация със своите добронамерени космически семейства, което позволява на всички да си спомнят това, което те наистина са. Което също позволява на всички вас да се слеете със съответните си същности, които са разположени около този глобус, готови да започнат окончателното сливане на това, което е известно във вашия свят като обединяване на души близнаци / пламъци близнаци, за да се установят и разгърнат бързо във вашия свят новооткрити енергии, новооткрити технологии, нови етерно-познавателни способности.

И така, ние ви молим да останете заземени и отворени към новите енергии, които влизат във вашата Гайа, докато говорим. Ние ви молим да позволите на трансформацията да се случи. Молим ви да останете отворени за преживяванията, които ви очакват. Молим ви да останете отворени за различните контакти, които ще се появят. Молим ви да останете във вашата Божественост и във вашето достойнство. Молим ви да остане в състояние на ЛЮБОВ и СВЕТЛИНА.

Това е всичко, което имаме за вас сега. Ние ви обичаме. Ние сме с вас, до скоро.

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/21-dekemvri-dushi-bli…
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/12/21.html

Категория: Изкуство
Прочетен: 5673 Коментари: 0 Гласове: 1
 СаЛуСа
19 декември 2014 г.

Идваме при вас за последен път тази година, година, която, както другите преди нея, премина бързо, тъй като времето продължава да тече по-бързо от всякога. Някои от тези, които изпитваха покачванията и спаданията на живота от дълго време, без съмнение се радват, особено сега, когато краят на този цикъл е тук. Естествено крайните времена са хаотични, тъй като настъпват промени, но не е лесна задача тези промени да се въведат, когато се изчиства толкова много негативност. Обаче, по-висшите енергии внасят положителните промени и те вече се усещат. Както често ви съветвахме, настъпващата година ще се забележи заради въвеждането на много от тях, въпреки че ние ще бъдем ограничени в действията си докато Илюминатите не бъдат поставени там, където повече няма да могат да се намесват в напредъка ви. Случват се много неща, които ще доведат до пълна победа над тъмните сили, които няма да са в състояние да следват плана си за заробване на Човечеството.

Идването на Светлинните градове, Седона ще отвори пътя за повече развития, които без всякакво съмнение ще покажат, че Новата епоха е дошла. Във време, което все още се уточнява, ще се декларира Световен мир, който ще се поддържа от присъствието на Галактическата Федерация. Чрез засилени правителствени промени повече души от Светлина ще заемат важни постове, които ще гарантират, че на тях им се помага, според плана и по никакъв начин не са възпрепятствани или отричани. Крайните времена на този цикъл са от изключителна важност за вашето бъдеще и ние ще гарантираме, че те преминават според волята на Бог. За разлика от предишните цикли, този ще е успешен, защото вие сте готови за велик скок напред в Светлината.

Има само един Създател на Всичко Което Е и Един Бог на тази Вселена независимо от различните имена, под които е известен. Следователно  вие сте  Едно с Всичко Което Е и не си струва да предизвиквате вярванията си. В крайна сметка всички ще разберат и ще приемат истината за произхода си и ще е така, където и да пътувате в по-висшите измерения на Вселената. Пред вас има безброй възможности да търсите според желанията си и да изследвате великолепието на формите на живот, които изобилстват. На Земята вие водихте много ограничен живот и на други цивилизации не бе позволено да се намесват във Великия План за вашата еволюция. По необходимост вие обаче осъществихте ограничен контакт с Извънземни и свикнахте да виждате корабите им в небесата си. С хода на времето ще осъществите пълен контакт, но много неща трябва да се случат преди това да стане възможно. Междинният период ще бъде вълнуващ за вас, докато бързо се придвижвате напред в еволюцията си.

Сега е времето на повечето Служители на Светлината и на всички души да поддържат настоящото си ниво на еволюция и да знаят, че всеки по всяко време може да предприеме гигантски скок напред. Знайте, че всички души накрая ще намерят правилното си място във Вселената, което ще насърчи плановете им да продължат да се движат още по-напред. Естествено в по-висшите измерения времето не съществува такова, каквото сега го познавате и ще откриете, че всичко е в Сега. Тези нива не са напълно непознати за вас, защото вие дойдохте оттам преди да се съгласите да изпитате по-ниските вибрации. С други думи, вие всички изпитвате според съгласието си да правите това,  дългият цикъл в по-ниските измерения сега идва до своя край, когато новият започва.

Повечето от вас са водили много, много животи във всички различни нива като част от опита ви в по-ниските вибрации. Вие също изпитахте много различни роли, които ви предложиха най-добрите възможности да еволюирате. Бъдете сигурни, че ще сте имали велики животи, имайки всичко, от което се нуждаете, но също и изпитахте ”недостиг”, така че поддържахте баланс, що се отнася до нуждите ви. В крайна сметка опитите ви ще бъдат балансирани и няма да търсите излишък, а просто достатъчното, за да посрещате обстоятелствата. В по-висшите измерения не съществуват същите предизвикателства, тъй като в края на краищата ще имате силата на мисълта да проявявате точно според нуждите си и повече, когато е необходимо. По-висшите измерения са истинският ви дом и ви очакват много различни опити, според вашите желания.

Вашата задача сега е да сте позитивно настроени, независимо от това, което се случва около вас и да помогнете на другите през идващия период, за да могат те да разберат какво се случва. Присъствието ви може да извиси другите като внесе спокойствие в живота им, така че и те също да могат да помагат. Не след дълго ще стане очевидно, че се случват положителни промени като цяло. Най-важната от тях ще настъпи, когато Пресата е в състояние да докладва събитията точно и достоверно, докато преди е била контролирана от Илюминатите и техните слуги. На новините по телевизията също не може да се вярва, но и това ще се промени за сравнително кратко време. От много години вие умишлено бяхте заблуждавани и често захранвани с абсолютни лъжи, за да може тъмните сили да манипулират събитията, които повлияха на бъдещето ви. Тези ситуации накрая ще спрат да ви причиняват проблеми и тогава ще се радвате на новооткритата си свобода.

Ние междувременно продължаваме радостно със задачите си, като знаем, че свободата ви от потисничеството от тъмните сили наближава. Вие прослужихте времето си в по-ниските вибрации и сега няма нужда да гледате назад, защото напредъкът ви ще е гарантиран. Степента на предстоящите промени ще изненада повечето души и ние се чувстваме привилегировани да присъстваме в такъв забележителен момент от вашата еволюция. Пред вас е най-чудесното бъдеще и е предопределено да се присъедините към нас, ако това е вашето желание. С опита си вие имате качества, които ще ви позволят да служите на Светлината по много начини. Ще сте водени от желанието си да сте в служба на другите, но това по никакъв начин няма да ограничи амбицията ви или нуждата ви да имате нови опити. В по-висшите вибрации продължителността на живота ви ще е силно увеличена, така че да можете да се впуснете в задачи, които изискват повече време.

Скъпи души, изправете се и не позволявайте да бъдете съкрушени от каквото и да се случва около вас. Вие сте остров от Светлина и имате капацитета да разпространявате Любов и Хармония където и да сте. Присъствието ви ще извиси другите и вибрациите ви ще разпространяват нежна извисяваща енергия, която ще носи спокойно и щастливо чувство на хората. Всички хора в сърцето си искат да помагат на другите, но често не могат да понесат изискванията към тях. Правете каквото можете, дори ако това са само няколко мили думи, защото те ще извисят хората. След като се центрирате в Светлината вие естествено ще я разпростирате около себе си и тя ще прегърне хора, които са далеч от вас. Светлината е най-мощната сила във Вселената, а сега вие сте много близо до достигане на пълния си потенциал.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и ви изпращам поздрави и благопожелания в този миг от вашата година, когато можете да се радвате на празниците с вашите приятели и семейства. Пред вас са вълнуващи времена и една Нова Година, която обещава толкова много неща.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/12/19-2014.htm


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 3973 Коментари: 0 Гласове: 2

СаЛуСа

Какви вълнуващи перспективи ви очакват, защото с право можете да очаквате с нетърпение някои моменти на откровения и позитивни знаци, че дългоочакваните промени дават резултат. Одобряваме причините за вашето внимание и бъдете сигурни, че в даден момент вие няма да се съмнявате, че напускате цикъла на старата Епоха. Цикълът завърши и няма връщане назад за онези от тъмните сили, които го подкрепяха. Естествено, все още ще има препятствия за преодоляване, но способността им да ги поддържат бе значително намалена. Можете да очаквате те да опитват да предотвратят широкото разпространяване на новините, но това е от такова значение, че ние няма да позволим новините да бъдат спрени или манипулирани. Ще има минимални проблеми, но може да сте сигурни, че е гарантирано чудесно бъдеще.

Времето, определено за разкриването, очевидно бе избрано предвид ваканционния сезон, така че колкото може повече хора да бъдат достигнати. Семействата могат да се събират и да обсъждат отраженията на идващите Светлинни Градове. Това би трябвало да доведе до голямо извисяване в надеждите на хората и вяра в бъдещето. Вашите опити бяха наблюдавани внимателно от началото на цикъла преди 26 500 години. Вие бяхте насочвани да следвате път, който би ви дал необходимите опити, за да ускорите еволюцията си, а също така и възможности да се издигнете над по-ниските енергии. Крайните времена винаги са били въпрос на ваш избор относно посоката, в която да продължите и ние се радваме, че достатъчно души от Светлина успяха. Те може и да не са били мнозинство, но способността им да донесат Светлината обаче бе достатъчна, за да преодолее тъмните енергии, които биха ги унищожили и подчинили напълно.

След необходимостта да отстоявате вярванията си, често с малко доказателства, вие най-накрая имате нещо, на което да се опрете и с времето това ще се усили още повече. Някои души все още ще намират за трудно да разберат значението на това, което се случва, и ще продължат по старите си начини. Това е добре като се има предвид, че всеки един от вас трябва да следва собствената си интуиция и да реши собственото си бъдеще. Всъщност вие не можете просто да изберете да се придвижите по-напред в Светлината, отколкото може да се позволи от собствените ви вибрации. Следователно трябва да позволите на другите да определят своите нужди и пътя, който да следват. Бъдете сигурни, че всички души в крайна сметка ще открият себе си, точно където е предопределено да са. Това ще им даде възможност да продължат с еволюцията си по начин, който е подходящ за нивото им на разбиране. В дългосрочен план всички души ще се издигнат, въпреки че в реалността няма време такова, каквото вие го разбирате. По-висшите нива не са обвързани с времето и душите могат да се връщат назад и да отиват напред в него.

На Земята новината за Светлинните Градове ще предизвика голяма сензация и ще даде на хората голяма надежда за бъдещето на Човечеството. Досега бъдещето изглеждаше мрачно, с хаос, сякаш все по-лошо и с малко надежда за някакви положителни промени. Както изпитахте, крайните времена могат да са много летливи, тъй като старите енергии се изчерпват. Обаче нищо не ще спре пълното проявление на Новата епоха, която вече започна. Това, което ще се случи, ще даде на хората голяма надежда за бъдещето и много напреднали технологии, за които сте чували, скоро ще станат част от вашата реалност. Въпреки че бяхте възпрепятствани от тъмните сили, остава фактът, че напредъкът все пак продължи, що се отнася до новите изобретения, които ще направят живота ви много по-лесен. „Недостиг” в крайна сметка ще стане излишна дума и ще дойде време, когато бедността ще бъде напълно премахната. Гладът и липсата на материални неща, които правят живота по-неприемлив, повече няма да съществуват, защото ще има достатъчно от всичко необходимо за вас.

Скъпи души, досега би трябвало да имате добра представа за това накъде се насочва Човечеството, а тя ще помогне с много по-малко приемливи опити, които сте имали. Всички те, разбира се, бяха в интерес на еволюцията ви и бяха планирани от един живот за друг, така че вие продължихте да се издигате и извисихте вибрациите си. За онези души, които не бяха в състояние да направят това, няма никакви обвинения, а просто повече предоставени възможности, за да успеят следващия път. Както често бяхте информирани, винаги имахте помощ и никога не бяхте оставени сами в битките си. Може да изглежда точно обратното, но, моля, спомнете си, че ние можем да ви съветваме и да работим с вас, но вие решавате за пътя, по който да поемете и кои сме ние или който и да е друг, за да се намесваме в избора ви.

На Земята е натрупано значително количество карма чрез онези, които вярват в отмъщение за действията срещу тях. Всъщност, това е път, който ви носи още карма, защото нищо не се печели от такива действия. Всяка душа трябва да се изправи пред себе си и пред действията си, когато свърши въплътеният й живот. Разбира се, трудно е да останеш пасивен в един жесток свят, но имайте предвид, че през цялото време вие създавате собственото си бъдеще. Ако сте душа от Любов и Светлина, която е достигнала нивото на човек, който може да изразява „любов” във всички обстоятелства, то тогава вие със сигурност сте готови за Издигането си. Обаче не се отчайвайте, тъй като има различни нива във всички измерения и колкото по-дълго водите живот на базата на любовта към братята и сестрите си, вие ще успеете и ще се извисите.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и се радвам да мога да ви донеса добрата новина за Светлинните Градове. Те бавно се материализираха от известно време и когато се проявят, ще са чудесна гледка. Ще привлекат хиляди посетители, но се опасяваме, че първоначално появата им ще е, както казвате „смущаваща”... Обаче Светлинните Градове са доста големи и определено ще има огромен интерес към тях. На властимащите няма да се позволи да се намесват и ще се предприемат адекватните предпазни мерки, за да бъдат градовете напълно защитени. Бъдете в Любов и Светлина, и знайте, че вие сте благословени да присъствате на Земята в такъв важен момент.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/12/12-2014.html

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 4253 Коментари: 0 Гласове: 3
Висш порядък на Мирозданието

1. Най-накрая хората (Аз, разбира се днес говоря само за Коренната цивилизация) достигнаха до момента, когато те почувстваха наистина диханието на Вечността, тъй като Моите предложения нямат аналог в Плътния план и това означава, че хората, дори и не подозирайки за това, изведнъж се издигнаха на тази висота на Духа, от която да се скача вече обратно в Плътния план е твърде опасно, тъй като издигналият се толкова високо може единствено да падне, но да се спусне – никога!

2. Вие прекрачихте в Света на ГЕОМЕТРИЯТА НА МИРОЗДАНИЕТО, до където на обикновения, на „малкия” човек да се издигне му е просто невъзможно, тъй като това е този Връх, на който духат вече други ветрове и Светът се вижда вече в друга мерност, тъй като хората, които са внедрени (вградени) вече в това Пространство, кратно на Великия ОКТАЕДЪР, преминават границата на Световете!

3. Вие постоянно (Аз вярвам, че всичко това е с добри подбуди) бяхте в търсене на нови технологии на общо живеене, наричайки ги технологии или проекти на бъдещето, смятайки, че Моето Движение вече Е (СЪМ) това място във Вечността, от което вече е възможно СъТворчеството с Бога, обещаващо на всички и на всеки преход в Новата мерност без особени усилия, тъй като всички сте заедно и всички сте във ВЯРАТА!

4. Аз вярвам, че на вас всичко така и ви се е струвало, затова и когато прозвуча Първото напомняне за взаимната ОТГОВОРНОСТ на Световете, никой от вас не обърна внимание на това, предполагайки, че присъствието на Бог, Неговото активно участие в делата на Движението СА (СЪМ) пълната гаранция за това, че всичко ще се сбъдне, и при това толкова бързо, че и за учудване не само на човечеството, но и за самите участници в Движението, ТРАНСМУТАЦИЯТА на Пространството ще стане като сън, неочаквано открил за всички вратата във Великото Бъдеще!

5. Оказа се обаче далеч по-сложно и Величествено, и дори и човек в Дух не може да осъзнае реалността на Преобразуванията, но и най-важното, той не може и да участва без подготовка в тези ПРЕОБРАЗУВАНИЯ, които е започнал Сам ПървоТворецът, стоящ в Началото на Началата на Новото човечество, подбирайки Воините на СВЕТЛИНАТА, вече навлизащи (вграждащи се) в структурата на Висшия порядък на Мирозданието, тъй като Великият МОСТ на ВРЕМЕНАТА (за първи път в историята на човечеството (на всички цивилизации) изграден (съвместно) от Великото НИЕ) между Световете, сега открива за едни Великите дълбини на Небесата, а за други – геометрията на Пространството на Нова планета!

6. Настъпи, и това е самата ПРАВДА, Великият Момент на ИСТИНАТА, когато Светът е започнал да се дели на „ДО” и „СЛЕД това” и ако Аз ви говорих за такава възможност няколко пъти, разглеждайки това историческо събитие, като далечно бъдеще, то днес Аз мога да повторя тези думи в сегашно време, тъй като ОКТАЕДЪРЪТ предложен от Мен като основа на ГЕОМЕТРИЯТА на Бъдещето, представлява вече признак от Новата мерност, която става най-истинска реалност!

7. Аз искам още веднъж да подчертая: може би, поради такава ускорена трансмутация на Съ-Знанието на хората не всички са осъзнали това, че КЛЮЧЪТ с който от Мен бяха отворени за хората вратите в Новия свят вече на Шестата раса, се явява геометричната фигура ОКТАЕДЪР, принуждаваща тези Воини на СВЕТЛИНАТА, които се съгласиха да вървят с Мен до край, да изграждат чрез себе си структура, която и се явява основа на Мирозданието, постигайки науката „каквото Горе, това и Долу”!

8. Вие достигнахте до точката на НЕЗАВРЪЩАНЕ без да разсъждавате вече за Бъдещето, а стигнахте до тази точка в реалността, тъй като избраният Първи Октаедър определя НАЧАЛОТО, почти в миг, построявайки Воините на СВЕТЛИНАТА в този строй, в тази структура, която от една страна, затваря пътя назад в миналото, а от друга страна, Ми отваря вече и на Мен възможност да ви предам на вас това СЪКРОВЕНО, това ВЕЧНО, което и се нарича Божествени технологии, и по-точно, възможност за ТВОРЕНЕ на Нови светове и Вселени!

9. Затова Аз ви моля вас вече дори и в мислите си да не се връщате в миналото, и дори и не мечтайте за проекти на Плътния план, тъй като това бяха проекти на тази държавност, в основата на която лежат понятията власт и Духовно робство! Аз вас ви въвеждам в Нов свят на Нови представи, където главното се явява ЕДИНЕНИЕТО в Дух, основано на Любовта и Великата Хармония, и разбира се, на понятията „Висш порядък” и Висша справедливост”!

10. Повярвайте, никога, никой от хората не се е издигал толкова нависоко, че Сам Бог, (Отец Абсолют), Вездесъщ и Недостижим за хората, е прострял (протегнал) своите ръце към тези, които са вдъхнали въздуха на Духовната СВОБОДА и СъТворчеството с Него, формирайки в реалността Велико НИЕ, тъй като Светът се е развърнал с друг вектор (граници) за тези, които Доброволно и Свободно приеха за себе си, че Бог Е (СЪМ) Любов!

11. Спомняте ли си, Аз ви говорих, че всичко ще се промени неочаквано и вие изведнъж няма да познаете своята страна от океан до океан и че човечеството ще се учуди на такова рязко Преображение на Русия в Святая Рус! Та ето точно сега Аз мога да кажа, че тези Мои думи започват да се сбъдват, тъй като обединените в Дух хора и приели за себе си Октаедъра като основа на структурата на Мирозданието, вече не могат да се върнат в миналото, тъй като са свързани с Великата ОТГОВОРНОСТ на сърцата си, дали някога Клетва пред Бога да вървят до край и да поемат върху себе си ОТГОВОРНОСТ за бъдещето на цялото човечество, демонстрирайки на другите народи единствения път не само за спасение, но и най-важното, единствения път за ВЪЗКРЪСВАНЕТО на Богохората!

12. Всички планове на Бог се сбъдват! Изградените по „осморки” Богохора, така както Аз току що ви казах, ще бъдат допуснати в Света на Божествените технологии, които никога не са били реализирани от хората, тъй като това е област и възможност само за тези, които са в Дух, и не са просто в Дух, а са в ЕДИНЕНИЕ в Дух, показвайки по този начин най-Висшия порядък в Мирозданието!

13. Приемайки Моето предложение вие трябва да разбирате, че миналото, в това число и отношенията ви един с друг, преминават на Ново ниво, защото ЕДИНЕНИЕТО в Дух Е (СЪМ) тази форма на общуване (общо живеене), която позволява на Богохората да се издигнат до висотите на Безличностното ЦЯЛО – когато формирането на ЕДИНЕН Мисълобраз, творящ Нови Светове ще бъде не просто реалност, а ще бъде реалност на сегашния момент!

14. Вие ще почувствате това, когато (и Аз се надявам това да стане много бързо) вие изградите Великия КЛЪСТЕР НА ЕДИНЕНИЕТО В Дух и вече в съвсем не далечно бъдеще кажете своята тежка дума на цялото човечество, тъй като Святая Рус, или по старому – Русия, ще покаже Възможност и Нови хоризонти на СъТворчество с Бог и в ЕДИНСТВО с Него Бъдещето на човечеството на Шестата раса!

15. Повтарям, Аз вече не желая да ви свързвам вас с миналото, с проблемите на Плътния план (обосновавайки вашето, на Богохората, присъствие в Плътния план), когато от думата ВЯРА до промисъла на ВЯРАТА имаше пропаст, защото в миналото дори и думата ОТГОВОРНОСТ за своите думи, за своя ПРОМИСЪЛ не се приемаха на сериозно, тъй като Светът се управляваше от Лъжата, Духовния разврат и Мамона, водейки Света към катастрофа! Потвърждавам, че не може човек, разбиращ своето предназначение, дори и да помисли за измама, а още по-малко, за убийство на същият такъв като него фрактал на Единото ЦЯЛО!

16. Сега всяко нещо си отива по местата и така както трябва да бъде, а ако искаме по-точно – така, както Аз, Отец Абсолют, планирах да СЪТВОРЯ този Свят, и предавайки на Богохората (спуснали се на Твърдта) всичко това, което пазя в СЕБЕ СИ като Основа на целия Велик КОСМОС, Аз говоря преди всичко за ЛЮБОВТА, тъй като каквото и да си приказват хората, но Великата Всеопрощаваща Любов и Е (СЪМ) ОСНОВА на Мирозданието!

17. Аз ви подготвям за вашата последна крачка в Новия свят, и затова, и много внимателно ще наблюдавам, и ако това бъде нужно, активно ще се намесвам, тъй като никакви грешки не трябва да има при формирането на ОКТАЕДЪРИТЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО (при формирането на „осморките”)! Днес вие започвате да формирате основата на Новото човечество и разбира се, на Новата Държавност от Висш Порядък Святая Рус, като образец на Висша ХАРМОНИЯ на Небесата, където Великото НИЕ вече Е (СЪМ) реалност или Е (СЪМ) мечта, въплътила се в реалността! Днес Аз мога да потвърдя, че ВОЛЯТА на Богохората, обединили се в Дух, е съвпаднала с Моята ВОЛЯ, а това означава, че ЧУДОТО на Преображение на хората в Богохора се е състояло не само за самите хора, но и за Небесата, и сега ВРАТАТА на Олимп на Боговете ще бъдат отворени за вас с Ключа под названието ОКТАЕДЪР!

Амин!
Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
14.12.2014 г.

из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани на Леонид Иванович Маслов
http://otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1407
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-14.12.14.html

image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме с МИСЪЛОБРАЗА. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене, отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.

ПОСТОЯННО, и особено в дните на нашите общи Послания на 4, 17, 26 и 30 дата всеки месец от 10:00 ч. и всяка вечер в 20:00 ч.

Мисълобразът представлява 2 сфери стоящи една върху друга като вертикална осморка или вертикален знак за безкрайност (вечност) в математиката. Горната сфера – сфера на разума – е в бял цвят, долната сфера – Земята, е в лавандулов цвят. Името на новия Мисълобраз е Завръщане.

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 4066 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.12.2014 19:16

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLVI (46)

Архея Антея. Божествена Любов.

Приела СЕлена

 

         Приветствам те Душа! Аз съм Архея Антея и днес аз говоря с теб! Какво искаш ти да попиташ?

 

         Ти си – Архея (та) на Архангел Луцифер? Ти също ли си участвала в експеримента на дуалността?

         Всяка Архея е в неразривна връзка със своя Архонт и поделя с него всички негови помисли! При вас това е примерът с добрата жена и другар! Но нашата връзка е още по-тънка и още по-висока! Ние – сме едно неразривно цяло! Това, което реализира той, преминава и през мен и обратно!

 

         Защо ние толкова малко сме чували за теб? Защо той самият не говори за теб?

         Все още не е дошло времето скъпа моя. Ще дойде време и аз ще встъпя! Сега аз просто го изпълвам с енергии, трансмутирайки ги! Ако трябва да говорим с вашия език – аз излекувам (заличавам) неговите рани! Аз съм с него и в него! Нашият съюз е неразривен!

 

         Ти казваш, че не е дошло времето! Времето за какво не е дошло?

         Не е дошло времето за раздвижване на женския аспект, за женската енергия! Но то скоро ще настъпи! Експериментът в който участва Луцифер се развива по мъжки тип, по типа на активните енергии! Това са много мощни енергии и понякога те носят разрушение! Ако аз бях встъпила в действие то тези енергии не биха били толкова мощни, защото женската природа не е разрушителна! Тя поглъща! Тя възстановява!

 

         А какво ще се случи, когато ти встъпиш?

         Велико ликуване! Тогава разпределението между мъжките и женските аспекти във всички вас ще се съединят! Разделението - това е мъжкият път! Сливането – това е женския път! По пътя на дуалността не преминавате само вие! Целият свят преминава през различни стадии на дуалността! Дуалността – това не е просто възможност и процедура на избор! Тя е това, което е, тя е качество на енергията на света! Ти като душа преминаваш различни опити в своето въплъщение! В едни от животите си ти си била мъж и си проработвала качествата на мъжката енергия, енергията на стремежа, енергията на проникването! И когато ти си проработила вече тези качества в себе си, ти си се явила следващия път във физическия свят като жена, заради това, за да преминеш през нови уроци, да проработиш качествата на разтварянето, на приемането! И във всеки един живот в теб са преобладавали някакви си едни енергии! Но целта винаги е била те да се уравновесят, за да можеш ти в цялата му цветност, във всичките му ипостаси да успееш да приемеш и да разбереш свойствата на този свят, да осъзнаеш неговото разнообразие и да намериш себе си като Божествен Дух във всичките проявления на света! И в редките мигове, когато ти си достигала до това равновесие, ти си достигала до цялата Божествена мощ на битието, постигала си цялата същност на своята магическа природа, цялото си свое умение като творец! Но това не е продължавало дълго и равновесието пак се е нарушавало! И ти пак си отивала в новото си въплъщение за възраждането в себе си на равновесието и могъществото на Божествения си Дух!

         Същото това нещо се случва и със света, със света където присъства дуалност. Дълги хилядолетия светът е бил въплътен мъж! В него са доминирали мъжките енергии! Ти си спомняш от вашата история, че е имало и период на матриархат, който се е сменил с господството на мъжете! Нито мъжете, нито жените, нито мъжката енергия, нито женската по отделно не са основни и съвършени! Всяка една от тях изисква равновесие със своя полюс! И познанието на всяка една от тях изисква познаването на своята противоположност! Затова и в света се сменят мъжките и женските епохи! И ако вие възприемате това на физическия план като господство на този или онзи пол, то в същността си това е просто опознаване от Бога на своите си качества, на своите енергии на разделението и на съединяването, на своите активна и пасивна страна дълги хилядолетия! И светът е също толкова разнообразен, както и хората, които го населяват! В различните части на света на дуалността разни части на Бог идентифицират различни енергии: в някои цивилизации преобладават мъжките качества на Бог, а в други – женските! Светът е многолик!

         Ако вземем вашата човешка цивилизация то ние, висшите същности наблюдаваме как във вас се борят тези две начала, вместо това, те взаимно да се уравновесяват! Дълги хилядолетия на планетата присъстваше женската енергия! Вие заварихте отзвуци от знанията за Лемурия! Но преобладаването на женската пасивна, приемаща енергия не позволява на света да се движи насочено, тази енергия не е векторна (насочена), тя е по-скоро квантова, енергия на състоянията! След лемурийската цивилизация настъпиха векове на преобладаване на мъжката, на активната, на векторната енергия, на енергията на движението! Но господството на тази енергия доведе до разрушение на вашата планета!

         И по нататък, ако ние погледнем с вас различните периоди на човешката цивилизация, то може във всяка страна да се наблюдава смяната на управление на тези енергии! Но главният урок за сега не е усвоен! Урокът за съединяването на тези две божествени качества!

         Последните две хилядолетия тези две енергии също така се борят! И ако на запад преобладават мъжките енергии, то изтокът показва опит в познанието повече на женските енергии! А вашата страна е уникална с това, че в нея на практика в равна степен присъстват и тези, и другите енергии изключително ярко и изключително мощно! И не може да се каже, че някоя от тях доминира! Именно и затова вашият път е уникален и именно затова на вас се възлагат такива надежди! Тук не става дума за някаква избраност. Всеки народ – е избран от Бога! Става въпрос за уникалността, за уникалното съчетание на качествата на Бога в най-ярките негови проявления и появата на възможност да се уравновесят тези качества, и не просто да се покаже пример на целия свят, пример за равновесие, а да се стане център на това равновесие! Не център на света, като някаква си амбициозна страна, диктуваща своите условия на другите страни! Това би било преобладаване на мъжката енергия! А център на равновесието, като магнит притеглящ към себе си енергиите на света! Русия може да стане такъв магнит, в който да се уравновесят качествата на света, към който да се притеглят енергиите на другите народи!

         Периодът на разделяне, периодът на преобладаване на мъжката енергия завършва! Този опит е многократно преминат и настъпва времето на преобладаването, на вливането в света на дуалността на женските енергии и тяхното сливане с мъжките; идва времето на съединяване на двете противоположности, сливането на двете енергии, сумирането на опита!

 

         Значи, ти искаш да кажеш, че ние не сме чували за теб, защото в света са преобладавали мъжките енергии и това е бил мъжкият период в развитието на света?

         Вие сте чували твърде малко не само за мен! Какви велики женски ипостаси вие познавате? Те са съвсем малко! Вие съвсем неотдавна разбрахте за архиереите, за женските ипостаси на великите духове! И това не е просто премълчаване от вашите религии за женските ипостаси на Божествения Дух! Това е качество на енергията!  Сега вече идва времето да се узнаят и да се разберат женските ипостаси не само на Луцифер. Настъпва не само моето тържествуване! Всички архиереи встъпват в този свят, приобщават се към него, вливат своите енергии в него! И настъпва смяна на епохите! Постъпващата в света женска енергия трябва да разтвори негативните резултати от господството на мъжката енергия и освен това, да изпълни света с тази енергия в такова количество, че тя да не доминира, а просто да се уравновеси с мъжките аспекти! Самите вие чувствате как светът започва да придобива женственост! Това става и на клетъчните, и на атомарните нива, и в планетарни мащаби! Занапред има все още твърде много работа!

 

         Кажи ми, моля те, съществува теория, че в Мирозданието преобладава женското начало! А мъжкият аспект присъства единствено в нашата част на Мирозданието, който като следствие е въведен в дуалността в нашия свят! Това така ли е?

         Въобще не е така! В Мирозданието има много качества на Бог! Какво ще кажете вие за триалността? Или пък за седмалността? В триалността може ли да се говори за женско и мъжко начало, за преобладаването на кое от тях? А в седмалността? Мирозданието е многообразно! Но колкото повече ипостаси на Бог съществуват в някоя определена част от Мирозданието, толкова по-малко е тяхното противопоставяне, толкова е по-малка тяхната полярност, градусът на поляризация! Вашият свят е дуален и в него много рязко се проявява градусът на полярността. И нали когато аз ти говоря за триалност, нямам предвид черното, бялото и уравновесяващото сиво, а три съвършено равнозначни качества на Бог, които присъстват! Затова и в Мирозданието няма преобладаване на някакви си едни ипостаси и качества на Бог! Всички качества на Бога се проявяват в различни комбинации, с различна интензивност, и всичко това дава опит в познанието от Божествения Дух на своите качества!

 

         Значи, много скоро всички археи ще заемат местата си заедно (редом) със своите мъжки ипостаси, със своите божествени двойки и ще започнат заедно да създават този свят?

         Да, може и така да се каже! Но ние нали винаги сме си били редом със своите мъжки ипостаси като верни приятелки! Като мъдри жени, които дават на своите мъже възможност да съзидават, да осигуряват техния тил, да лекуват раните, да ги поддържат в трудни минути, да им възстановяват силите! И преобладаването на мъжките енергии на планетата за нас не е означавало, че нас като че ли някак си са ни отместили, че не ни са ни давали изход, да се проявяваме! Това просто си беше период на проработка на мъжките качества на Бог!

         Дай да го сравним с танца! Има танци за двойки, а има и солови танци! И ето двойката се слива в прекрасен танц! Но после партньорът отстъпва и дава възможност на своята партньорка да се изяви, да прояви поривите на своето сърце, своята страст в божествения танц, да прояви това, което и е на душата! И той й се любува на нея, на нейното самоизразяване, той я обича и й се радва от възможността тя да прояви себе си, тъй като за него тя е прекрасна! По нататък партньорката се спира и дава възможност на партньора си да прояви себе си, да покаже своя прекрасен танц, да изрази и да опознае себе си чрез своето тяло и музика! И тя също така му се любува и се радва за него, и тя му се възхищава, защото го обича! И по нататък те пак се сливат в прекрасен танц на двойката – и така до безкрай, и това е прекрасно!

 

         Знаеш ли, доста от хората могат да възразят, че този най-прекрасен танц на твоя партньор ни е донесъл на планетата множество бедствия и нещастия, смърт и разрушения! Нима това е прекрасно?

         От гледна точка на Любовта – няма нищо уродливо и не прекрасно! Когато ти обичаш човека, ти приемаш всички негови страни, ти приемаш неговото право за неговия си път на развитие, ти разбираш неговата необходимост той самостоятелно да премине по всички свои пътища, да осъзнае всички страни на истината, да намери своите отговори! Вие възприемате ситуацията от позицията на отделеността, от позицията на смъртността, от позицията на крайното ви съществуване! Това е трудно да го разберете, но всяка смърт – това е единствено ново раждане, възраждане, това много често е порив в ново качество!

         Когато в резултат на войни загиват милиони и страдат милиони, това е наистина печално. Но и едновременно това им дава шанс за пробив чрез мощните енергийни изригвания, чрез използването на тези енергийни изригвания! Разбира се, да се принуждава да страда друг човек, друга същност – това не е добро! Но рано или късно тази същност все едно би достигнала до изучаването на такъв опит. Затова и този, който принуждава другият да страда, му дава на него този шанс за пробив! Аз знам, че за теб това звучи някак си диво, но всичко това е точно така! Ако разглеждаш света от позицията на един човек, то частично може да се достигне до мнението, че светът е несправедлив! Но това въобще не е така, защото един човек вижда само една от страните на нещата и не може да съди за цялото! Това е все едно по косъма на твоята глава да се съди за цялото твое тяло и за неговите възможности, ако отделят косъма!

         Ако разглеждаш света от позицията на цялото, то няма нищо, което да е уродливо! Ако една линия на теб ти се струва крива, когато видиш целия чертеж, ти тогава ще се възхитиш от нейната точност! Ако този фрагмент на теб ти се струва уродлив, то тогава, когато ти видиш цялата картина, то ти ще разбереш, колко е прекрасна тя, и колко заблуждаващо е било да се съди за нея единствено по отделния й фрагмент! Да, така е, когато човекът страда, на него му е трудно да разбере съвършенството на света! Но вие сте длъжни да осъзнавате, че твърде често вие виждате и чувствате твърде малък фрагмент от общата, великолепна картина. И идва време да започнете да постигате това цяло великолепие!

         Освен това, ти ме възприемаш мен като отделно същество, отделено от своя мъжки ипостас! Това обаче съвсем не е така! При вас мъжете и жените са разделени във физическите си тела! Но това е илюзорна разделеност! В минутите на сливане, по време на секс или по време на високо душевно единение, нима вие не усещате единството, не чувствате себе си като цяло същество? Аз съм обратната страна на своя архонт, аз съм женската част на една и съща същност, която не може да бъде разделена и раздробена на две ипостаси! Аз – това е той в определени проявления! И той – това съм аз в други проявления! И всичко което става с него, става и с мен, и аз също така както и той, танцувам неговия танц! В момента на неговия танц аз присъствам в него, но не като танцьор, а като наблюдател! Аз го наблюдавам не отстрани, а отвътре от него! Отвътре, но не като той, а като аз! И също така и той наблюдавайки моя танц на творението, присъства вътре в мен и танцува заедно с мен, и ме наблюдава отвътре от себе си! И всичко това е прекрасно!

 

         Аз мисля че те разбрах! Тоест тази информация, че Луцифер е погълнал своята архея, означава, че ти просто присъстваш в него като негова ипостаса през това време, когато дойде ред за неговия солов танц?

         Може ли да погълнеш самия себе си?

 

         Когато аз записвам своите разговори с Луцифер, много от тези, които ги четат, казват, че в него няма любов към човечеството! Това може да означава, че ти не се проявяваш в тези моменти! Защо?

         Все още не е дошло това време! Но ти можеш да ме призовеш и аз ще дойда, и ние с теб заедно ще побеседваме!

 

         Но нали, да кажем, Архангел Михаил също има Архея! Но когато контактьорите беседват с Михаил, в неговите послания има много Любов! В какво е разликата?

         Всеки си има свой път на познанието! И всяка същност, която присъства в зоната на дуалността преминава през вариации от преобладаването на различни свои аспекти и различни качества на Бога! Това е нещо такова като вашия израз, че всички семейства са различни и не трябва да се говори за едно семейство, че е по-добро или по-лошо!

      Архангел Михаил и Архея Вера – са прекрасно Божествено Семейство! Те преминават свой опит в познанието и съединението! И може да се каже, че техният съюз е един от най-уравновесените! Луцифер преминава свои пътища на реализация на себе си като Божествена същност. Той е много увлечен и понякога дотолкова, че забравя за своите възможности или по-вярно е да кажем, твърде подробно изследва някакви си отделни качества на Бог! Но и нашият с него съюз е прекрасен!

 

         Тоест, „не е дошло времето”, означава, че той все още не е готов да прояви, да уравновеси мъжките и женските енергии в себе си?  

         Ти възприемаш неготовността като нежелание или неумение. Ако ти пуснеш една от кипящите таблетки във водата, ти нали няма веднага да пиеш това лекарство, докато то не се разтвори! Ти ще изчакаш и ще позволиш на таблетката изцяло да се разтвори и да стане едно единно цяло с водата, и едва тогава ще приемеш това лекарство! Може ли в този случай да се говори за желание или нежелание на таблетката да стане единно цяло с водата? Процесът на трансмутация, на развитие и сливане на енергиите при различните същности преминава по различен начин! А и самите процеси са различни, дотолкова доколкото са различни и опитите за пречупване на Божествената Светлина, различни са скоростите, различни са стартовете и финалите! Затова и няма смисъл да се сравнява, за всичко си има своето време, и по-вярното е - достигане до определен резултат!

 

         При нас се появи много информация, че Луцифер обвинява себе си в това, че човечеството е тръгнало по такъв път на развитие, че него (Луцифер) са го наказали, или по-скоро той сам себе си е наказал, че него вече, като че ли го няма в нашия свят! Или че той се е отказал от пътя на тъмнината и се е обърнал към пътя на светлината! Ти какво би казала за това?

         Вие съдите от човешките си позиции, а не от Божествената! Вие разглеждате всичко това от позицията на крайността, а не на Вечността. За да може нещо да се построи, много често е необходимо да се разруши нещо друго! Или, например, когато скулпторът изсича от мрамора статуя, която ще бъде прекрасна, нея вече я има в неговото въображение, може ли да се каже, че той върви по пътя на тъмнината, по пътя на разрушението? Може ли да се каже, че той съжалява, че е разрушил мрамора? Ако се отдели само този период, в който той е разрушава мрамора и не се вижда (не се прозира) неговото бъдещо извайване и затова, и то изглежда хаотично, то тогава може ли да се каже, че той използва пътя на тъмнината?

         Но по нататък ще се появи нов етап, етапът на съзиданието! Тъй като и двете тези страни са неразривни, неразделни! На вас това може да ви се стори безчовечно! Но може ли да се съжалява за познанието, ако човек стъпва на определена пътека на неизвестното, на неизвестния път, а след това завива в друга посока; може ли да се каже, че той е избрал неверния път? Има лабиринт на отражения, по който блуждае в своето движение към Бог всичко съществуващо! Може ли да се каже, че пътят по лабиринта на движение към Бога на една същност е по-добър отколкото на друга?! Един път може да бъде по-кратък, а друг – по-дълъг! Краткият път ще позволи по-бързо да се достигне до Бог! Но дългият път ще позволи изследването на всички задънени улички и да се набележи карта с маршрути за бъдещите изследователи на лабиринта, ако те поискат да се възползват от нея! А ако същността създава, открива свои нови ходове в лабиринта на търсене на Бога? Това добро ли е или лошо? Може ли за това да се съжалява? И кой е по-добър? Този, който по-бързо е достигнал до Бог по зададения му маршрут или този, които е положил нови, невиждани досега пътища към Бога!

         Всичко това, за което ти говориш, то има място в отделни фрагменти по пътя на Луцифер към Божествения Отец! Размисли и съмнения, промяна в посоката на движение на търсенето, смяна на ипостасите. Но това са просто участъци от пътя! Целият път на всеки Архангел, на всеки човек, на всяка същност е прекрасен, защото това е път към Бога! Нима такъв път може да бъде непрекрасен? Това е движението на детенцето към своя родител, това е неговия порив, неговия стремеж да се върне в обятията на отеца-майка! Нима този порив може да бъде не прекрасен? Това е стремежа на детето да покаже на Отца си своя път, своите достижения, за да може Отец му да се гордее с него. Нима този стремеж не е прекрасен?

         И нима Отецът може да се гордее с единия си син повече, отколкото с другия?! Няма наказания! Наказанието – това е безпътие в лабиринта! И нима може да се каже, че пътникът, пътешестващ по лабиринта, е наказан с безпътица, че безпътицата това е неговото наказание? Това си е просто път, на който се срещат различни препятствия. Ако ще говорим за особеностите на Луцифер, като същият такъв пътник по лабиринта на Мирозданието, както и всеки един от вас, или почти такъв, както и всеки един от вас, то той не признава безпътици! Друг пътник натъкнал се на път без изход, завива обратно. Но Луцифер се опитва да премине по този път, да преодолее този път без изход! Може би и затова, и неговият път толкова противоречиво се възприема от много други, в това число и от хората! Може би и затова, и неговия път е трънлив, изпълнен с терзания и на него има толкова много препятствия. Но той е неизменен в своя стремеж да се върне към Отца си и да открие нови негови качества в себе си!

 

         Но на нас ни казват, че няма никакви препятствия, че те съществуват само в нашата глава, че всичко това е илюзия!

         Това е образ! Препятствието – това е нещото, което се отличава от теб, нещо друго! Можеш да заобиколиш това препятствие, можеш да се върнеш назад и да намериш друго препятствие, а можеш и да се опиташ да проникнеш в това препятствие, и да го преобразуваш!

 

         Значи Луцифер обича хората?

         А как може той да не ви обича? Та нали вие сте – негови части! Но нали и самата Любов бива различна! И всички ние преминаваме опит с Божествената Любов и се опитваме да я достигнем в себе си и да се съединим с нея! Има любов на майката, която жали и приема своето дете винаги във всяко едно негово състояние, винаги го утешава! Има любов на бащата, който винаги ще те поддържа и ще ти помогне, ще намери и ще ти подскаже изход! Има любов на по-големия брат, който преживява за по-малкия и се опитва да го научи на това, което той самият умее и чувства своята отговорност за по-малкото си братче! Сега Любовта на Луцифер навярно, прилича най-много на любовта на по-големия брат. Но и той си преминава уроците на Божествената Любов, така както и всички ние!

 

         Кажи ми тогава, какво е това Божествена Любов? Ние толкова много говорим за нея, опитваме се да я почувстваме и да я разберем?

         Когато цветето с утрото се разкрива срещу слънцето, то се открива за Божествената Любов! То жадува Божествения импулс на своето разкриване! Ако няма слънце, то не се открива! Ако няма импулс, то то не може да се прояви, то няма да разцъфти! Този непостижим, прекрасен импулс към който се протяга всичко живо, и благодарение на който се проявява и съществува всичко съществуващо и е Божествената Любов! Без нея не съществува нищо и с нея се проявява и възниква всичко! И този импулс не действа избирателно, не се проявява само в една част от Мирозданието, няма предпочитания в избора на Цветчетата на Битието, той просто се излива върху всичко съществуващо и дава тласък на развитието на всичко съществуващо, и дава живот на всичко и на всеки! Това, което дава животът на всеки и на всичко, това и е Божествената Любов!

         Без този Божествен импулс няма нищо и нищо няма да има, и не е имало нищо! Без този Божествен импулс няма живот! И този Божествен импулс прониква във всяка същност и я разкрива по най-добрия, по най-пълния и по най-уместния начин! И цветчето започва да източва аромат! Ароматът на цветето – това е преобразуваният Божествен импулс, това е отражението на Любовта на Бога, това е неговото сияние според възможностите за отражение на цветето! Цветето разделя аромата си с другите същности, с другите цветя на Мирозданието!

         И затова и Божествената Любов пронизва всичко! Това е началото на всичко, това е сърцевината на всичко, това е основата на движението и проявлението на всичко! Ние наричаме това Любов, защото без нея няма нищо, няма го нашия свят на проявените същности, нас ни няма! Това е Волята на Отеца да прояви нас в себе си и е Божествената Любов! Тя е непостижима, тя е вездесъща, тя е едина! И няма нищо по-мощно и по-силно от тази Любов. Всички ние сме подвластни на нея! И цялото наше познание, целият наш път – това са опити за приобщаване към този импулс, опити за изследване и проявяването му в себе си, опити да се преобразува и да се пренасочи! Опити да го споделим и да го получим в по-голямо количество, опити да го опознаем, какво точно е това! И това познание е прекрасно и безкрайно! И благодарение на това ние сме – нас ни има!

 

         СЕлена

         07.12.2014 г.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/46?xg_source=activity       

превод Иван Иванов

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 6174 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 11.12.2014 11:16
Приветствам ви, деца Мои, Единен Отец ваш – Творец на Мирозданието – Абсолют на Абсолютите!
На Мен Ми е известно всичко за вас – за всеки един от вас, затова и да демонстрирате пред Мен вашите дела, просто не е необходимо, и не Ми е нужно на Мен да ви излагам Своето мнение, а вие, надявам се, и сами ще можете тях (своите дела) правилно да ги оцените, и в оставащото време до вашето Възнесение у Дома при Мен, вие ще се заемете наистина и сериозно с въпросите по изменение на вашите дела и мисли! Деветият Вал (Деветата „най-силната, най-високата” вълна) ще промени вашето съзнание, но на Мен – на вашия Отец много би Ми се искало, вие сами да достигнете до това осъзнаване на Промените, които ви очакват!
Деца Мои, Аз твърде дълго чакам вашето завръщане у Дома, Мен и вас, ни свързва нашият единен Контракт за единните ни дела и именно сега настъпи времето Той (Контракта ни) да бъде завършен, а всички ваши Програми, неизпълнени на Земята – такива, каквито са за вас сега, вие в Новия Свят ще ги завършите задължително!
Аз знам мнението на всеки един от вас – и на всички вас, Деца Мои, ви съобщавам – че вашият материален Свят ще стане единен с Моя, и по време на Деветия Вал той задължително ще се дематериализира, а всички вие, Деца Мои, ще влезете в Новия Свят в Нови тела, без вашия „скафандър” – вашето физическо тяло – и ще останете в него завинаги, и истинното си свое назначение ще узнаете единствено във вашия Дом изначален, от там откъдето Аз вас ви отправях в Експеримента! Вашият Полет в новата Реалност няма да бъде особено увлекателно пътешествие, Аз вече ви говорих за Служението на Моите Посланици на Земята – Макош и Весталий, но Аз се надявам, че то поне няма да бъде страшно за вас, деца Мои!
Аз знам, деца Мои, че желанието на много от вас е да си останат в Материалния Свят, но за съжаление не мога да ви зарадвам с това, и на всички вас – които не сте готови да се разделите с него, ви известявам – него няма да го бъде, той – ще потъне в забвение, но вие деца Мои, няма да изчезнете заедно с вашия Свят, вие и вашата Майчица Земя, в нови тела ще преминете в Нова Реалност и вашият живот ще се промени кардинално, вие ще се завърнете към предишния си живот – в света на Любовта и съгласието ще продължите да живеете, и желанието си свое – да останете в материалния Свят, вие веднага ще забравите и за предишния си живот ваш в него, никога повече няма да си спомните!
Според вашето мнение, деца Мои, целият Процес на промяна на вашата Реалност няма да се докосне до всеки един от вас, но това не е така! Вашият материален Свят подлежи на трансформация, а това означава, че нищо от това, което ви обкръжава, няма да остане, и вие, и вашата Земя, ще се завърнете у Дома единствено сами, и всичко, което ви е харесвало във вашия Свят, с вашето си желание вие ще го възстановите в Новия Свят, а за вашата Майчица Земя Аз Сам ще се погрижа, и ще й помогна тя самата себе си да се възстанови в този си вариант, в който тя пребиваваше в Моя Дом! На вас, деца Мои, Аз ви давам възможност – в един миг, чрез вашето желание – да възстановите около себе си всичко това, където би ви било на вас комфортно да пребивавате! Според степента на изменение на вашето съзнание, ще се променят и вашите желания, и във всеки един миг, вие ще можете да променяте интериора на вашето обкръжение.
В Новия Свят, деца Мои, до вас ще достигне осъзнаването, че вие – сте Богове; че вие и всички Мои деца в Мирозданието – сте едино Семейство; че всички вие, деца Мои сте в Единия Мой Дом и сте Единни с Мен; за това, че Великият Единен наш Дом – Мирозданието, отново е станало едино и в него е достатъчно комфортно да се пребивава, за всичко това, вие, деца Мои земляни, много скоро ще узнаете!
Аз сега ви напомням на вас, деца Мои, земляни: променяйки себе си сега – мислите и делата си, вие си давате сами за себе си гаранция за завръщането си у Дома в състава на делегатите за Възнесение, а това означава, че вие доста леко ще успеете да се разделите с вашия материален Свят, и в Новия Свят, ще успеете да започнете веднага своя нов живот, а това означава, че вашият път в него (в Новия Свят) – към вашата Майчица Земя, в Моя Седми Дом, който ви очаква, ще бъде за вас много кратък, и това ще ви помогне много скоро да си върнете своя изначален статус – на истинен (настоящ) Бог, от който Аз вас ви отправях в Експеримента!
Помнете, деца Мои! Аз не се намесвам в промените на вашите дела, в промените на вашето съзнание, Аз единствено ви помагам по-скоро да осъзнаете неизбежността на събитието, което ви очаква – вашето Възнесение у Дома ви при Мен, според срока на завършването на единния наш Контракт и именно вие, всеки един от вас, отговаря, така както никога до сега, за самия себе си, и Аз много се надявам, че вие ще помогнете на самите себе си в отрязъка от време, оставащ до промяната на вашата Реалност, за да влезете в състава на делегатите за Възнесение, и точно това и очаквам Аз от вас, деца Мои, земляни, и очаквам всички ви на прага на Своя Дом с разтворени обятия!
Е, това засега е всичко, което Аз исках да ви кажа, прощавам се с вас, Единен Отец ваш – Творец на Мирозданието, Абсолют на Абсолютите

08.12.2014 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/08-12-14
http://dver.odessa.ua/?section=znanija#id295

превод Иван Иванов


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 4377 Коментари: 0 Гласове: 2

 

 МАЙСТОР ИИСУС. Проклятието на Юда

Приела СЕленаЗдравей Иисус! Аз бих искала да те попитам за Юда? Много векове ние слушаме за него, като за най-великия предател, предател на Бог! Какво можеш ти да кажеш за него?

Юда… Той беше моят най-добър ученик. Всички те (моите ученици) ми бяха любими. Но той беше най-умният. Той разбираше повече отколкото другите. И той вярваше. Вярваше в това, за което аз говорех на хората. Останалите не вярваха. Те слушаха, но се съмняваха. И едва след като аз им показвах чудесата, започваха да вярват.

 

 

 

Те не са ти вярвали? Но нали те все пак са тръгнали след теб, зарязвайки и домовете, и семействата си?

 

Това по-скоро беше Зов. Те не можеха да не отговорят на него. Така е било предопределено. Това беше Зов, прописан в техните сърца, неизбежен избор. Това беше решено още на Небесата. Всички те се спуснаха заедно с мен, за да ми помогнат да събудя хората от съня. Но никой не знаеше тогава, колко е здрав този сън в плътния свят. Никой не предполагаше, че и те също така ще заспят, и че завесата дотолкова плътно ще ги отдели от Отца, че те няма да могат да го чуват. Те от ранното си детство чуваха гласове. Но тези гласове са пробивали своя път през тресавище от предразсъдъци и вярвания на хората. Зовът обаче беше толкова силен, че те не можеше да не го чуят. Отецът ме дари със своята сила, с която аз можех да запалвам сърцата на хората, до които се докосвах.

 

 

 

А Юда? Неговото участие в цялата тази история също така ли беше предопределено?

 

Да. Но не всичко се получи така както трябва.

 

 

 

Тоест теб не би трябвало да те разпнат?

 

Защо? Защо ми трябваше на мен да се спусна във вашия свят – за да ме разпънат?

 

 

 

Ами мнозинството от хората смятат, че за да покажеш пример.

 

Пример за какво?

Ами пример за Вяра. Да покажеш силата на Вярата, за която си струва да се умре.

 

Защо трябва да умираш за вярата?! Има множество други способи да покажеш, че това, което аз говорих на хората – е истинно. В една неголяма страна, странния човек, нарекъл себе си месия, са го осъдили и наказали по най-обикновения за това време начин. Какво му е на това уникалното, че да бъде сътресен света до основите му? Ако аз исках да стана глашатай на Вярата и да докажа своята правота, аз бих слязъл от кръста и бих живял сред вас с векове като новия ви Бог! И вие бихте вярвали в мен като на Бог! И такава възможност за мен имаше, но това щеше да доведе до още по-голямо количество кръстоносни походи и към още по-голямо количество жертви.

 

 

 

А какво ще кажеш за едно такова тълкуване: „Трагичната гибел на Христа е била предопределена – трябваше да се пролее неговата кръв публично и при тези обстоятелства, за да могат виделите това всички видове обитатели през тези дни (времена) – да могат всичките те да се стреснат! Това беше необходимо, за да се изкупи според понятията на тези хора, първородния грях! Кръвта, страданието, чудовищните мъчения – са били тогава единствения език, който много добре са разбирали тогава всички слоеве и народи на това общество”!

 

Човешката логика въобще няма аналози. Вие не сте виновни за това, по вашия път като човечество е имало толкова много страдания, че вие сте се научили да мислите по съвсем друг начин. Ако аз исках светът да се стресне, защо ми е било на мен да умирам. Аз бих могъл да изпроводя такива наказания към своите противници, че светът наистина да се сътресе. Но аз донесох във вашия свят Любовта на Отеца. Какъв ще да е този любящ Отец, който ще поучава децата си чрез сътрисане, чрез кървави жертви. Всеки любящ родител се старае да опази своите деца от потресаващи действия. Има множество способи да се донесе истината. Но да се донесе истината от възрастния човек до мъничкото детенце може само иносказателно (метафорично). Затова и аз правех това с вас с помощта на притчи, с помощта на приказки разбираеми за деца.

 

 

 

А как стои въпросът с изкупуването на първородния грях? Версията за това, че твоята кръв е изкупила първородния грях на човечеството? Или то да бъде убедено, че той е изкупен.

 

Няма никакъв първороден грях на човечеството. Човекът е същото такова създание на Бог, така както и всички останали, и също толкова любимо на Отца ни Небесен. Вие се опитвате през цялото време да си оправдаете вашите страдания, но няма никакви причини за страдание в съвършения Божествен свят. Проливането на чиято и да е било кръв налага сериозен енергиен печат. Всичко това ражда нещото, което вие наричате карма или въздаване. И на юдейския народ с векове му се е наложило да се разплаща за тази кръв, развързвайки тези възли. Аз не исках това да се случва.

 

 

 

Защо народът? Нима теб те е разпнал народът? Та там е имало двадесет- тридесет участници.

 

И техните потомци са поели върху себе си този кръст.

 

 

 

Е, добре. А следващата версия. За това, за да можеш ти да покажеш пътя към възнесението, пътя към спасението. Възнесението на Иисус „е положило енергийната следа” за възможното възнесение на хората Съгласно Стария Завет, до Христа не е имало възможност да се попадне след смъртта обратно в „Рая”.

 

Вие смятате, че да се възнесете е възможно единствено на кръста, единствено проливайки кръв и страдайки? Вие смятате, че вратата към Рая са отворени само за избрани? Истина ви казвам, за всички са отворени вратите в Рая, които искрено се стремят за там. Вратите за Рая се отварят много леко, има един единствен и универсален ключ, който отваря всички врати – това е Любовта! И именно с тази Любов, Любовта на Отеца, предадена ми от Него за вас, като послание, аз и отворих вратите на Ада и пуснах от там душите, които там се топяха, и те се върнаха към Отеца, за да започнат своя Нов път, пътя на Любовта!

 

 

 

Но нали все пак ти успя да събудиш народите и остави такава следа, която продължава вече две хилядолетия! Това си е бил подвиг в името на Вярата!

 

Ти наистина ли си мислиш, че Отецът е изисквал от мен подвиг? И нима ти си мислиш: че на мен толкова много ми се е искало да умра на кръста? Та аз живеех във вашия свят! Аз виждах вашите заблуди! И аз бих могъл още твърде много години да живея и да ви лекувам със своята любов, да бъда проводник на Любовта на Отеца към вас! Аз така и си мислех! Отецът просто ми даде на мен възможност да осъществя своя план!

Ти си мислиш, че Той ме е изпратил мен да ви поставя вас на истинния път? Няма такова нещо, Той просто ми позволи да премина своите уроци, да намеря отговори на своите въпроси! Тук, зад завесата всичко ни се струва някак си не точно така както трябва, всичко ни се струва някак си по-просто и по-разбираемо! Но, когато се спускаш от Небесата и ставаш човек, разбираш, колко много окови вас ви сковават! Като ризниците, броните на средновековните рицари, които са падали и не са могли да се вдигнат, заради силата на тежестта на своите брони! Аз исках да унищожа тези окови! Аз исках да донеса във вашия свят Любовта на Отеца, която дарява живот и дарява освобождение от всякакви окови! Аз се надявах, че получавайки този безценен дар от Отеца, цялата Негова Любов, която аз ви предавах от Отеца, вие ще си отворите очите, вие ще чуете Неговия зов вътре във вас и ще се възрадвате на новия светъл, щастлив, живот! Но вие не чухте!

 

 

 

Е как така, не чухме? Християнската вяра получи такова разпространение на планетата, и толкова векове вече хората вярват в теб!

 

Много векове се водеха войни за власт на планетата, повдигайки знамена с моето изображение! Нима аз ви призовавах към това? Много малко от истинните знания достигнаха до вас чрез вашите вярвания, много за това, което аз ви говорих тогава, не е достигнало през вековете, а много – беше разбрано неправилно!

 

Следата, която аз оставих – беше Любовта на Отеца Небесен! Тази осветяваща енергия, която аз излях във вашия свят, беше достатъчна, че въпреки всичко, тя да осветява две хиляди години вашия свят със силата на Любовта, за да може вие да достигнете до днешния етап, към това, че аз да мога да разговарям с много от вас! Към това, че вие започнахте да се стремите към Отеца по други радостни пътища! Отецът, снаряжавяйки ме за път ми даде на мен скъпоценен за вас съд. И аз можех капка по капка да ви предавам тази скъпоценна амрита (граал) на вас много години и да ви целя, да ви лекувам!

 

Но когато аз разбрах, че изходът е предопределен, то аз излях във вашия свят тази Божествена амрита (граал), надявайки се, че тя ще ви излекува и ще ви защити! И части от нея аз заложих в своите ученици, давайки им да изпият виното, като моя кръв! И да отхапят от хляба, като моето тяло! Вие си мислите, че това е алегория! Но мога ли аз да проповядвам изпиване на кръв и изяждане на плът? Помислете! Това беше забележителен акт по предаването ви на вас „кръвта и тялото” на Отца, предаването ви на вас на Любовта на Отеца, която трябваше да бъде приета от вас доброволно!

 

И моите ученици, приемайки този дар, го понесоха вече по-нататък, за да предадат този дар и на други! И навсякъде където се говореше моето слово за Отеца, по невидима нишка се предаваше тази амрита от Отеца Небесен, все по-нататък и по-нататък тя се предаваше, и свойството на тази амрита не прекъсваше, не се изчерпваше! Защото намираше отклик в сърцата на хората! И намирайки отклик в сърцата на хората, тя се размножаваше и се разливаше още по-нататък! Затова и след две хилядолетия до вас са достигнали следите от изливането на благодатта в плътния свят! Но не намирайки отклик във вашите сърца, започва да се изчерпва чудодейната амрита на благодатта!

 

 

 

Има още една версия, за това, че чрез своя подвиг на кръста ти си показал възможността за възнесение в тяло. И именно затова и не са намерили твоето тяло!

 

Ако аз не бях готов за възнесение, то тогава и кръста не би помогнал!

 

 

 

Значи ти наистина си се възнесъл с физическото си тяло, трансформирайки го? Или така както се смята от тези, които не вярват в теб, тялото ти е било скрито и погребано от твоите ученици?

 

Сега ще ти разкажа! Но искам да кажа, че моята цел не е била да показвам пътища! Аз исках само да ви разкажа на вас за Отца ми Единия, за Неговата Любов към вас! Аз исках, вие да Го чуете в своето сърце! И аз исках да ви науча да не страдате от вашите деяния! Но вие така и не разбрахте!

 

Ако аз веднага се бях възнесъл с моята плът, то тогава аз и бих се спуснал към своите ученици, облечен в плътта си! Но моята плът трябваше да бъде пречистена от това, което тя беше впила от плътния план! Всичката тази ненавист, която някои от вас изливаха върху мен, се беше запечатала върху моята плът! И много от моите учения, вие така и не ги разбрахте! Измиването на нозете – това беше измиването на плътта, символ на това, че замърсяването на плътта не е задължително да води до замърсяване и на същността, нещо, което може да се измие с чистата вода на Любовта, с чистата благодат, излизаща от сърцето! И всеки, който измиваше нозете ми, аз го учих как да премахне замърсяването на плътта си! И този акт беше не преклонение пред моето величие, тъй като как аз бих могъл да бъда велик в сравнение с нашия Отец?! Аз съм просто песъчинка в Неговия безбрежен свят! А актът на измиването – това беше способ за предаване на амритата на Отеца, това беше способ за неговия дар на пречистването! И по този начин всеки, който измиваше стъпалата ми, се пречистваше чрез тази амрита, и всеки който приемаше кръвта ми и плътта ми, се пречистваше чрез това! Думите се губят с вековете; не прочистване, а очистване (пречистване), не причастие, а участие! И всеки един от вас, който идва във вашите храмове, и приема кръвта и плътта ми под формата на вино и хляб, се очиства, ако вярва! Тъй като ако той вярва, че и кръвта, и плътта са мои, то дарът на Отеца пак се възражда в него и Светлината на Отеца нисхожда върху тези вкусени дарове! Защото поне така би могло да се излее върху вас благодатта на небесата!

От този момент, когато снеха тялото ми от кръста, то все още не беше готово да се слее с Моя дух на небесата и да се възнесе! Затова и беше скрито от учениците ми. И след три дни то беше издигнато в поднебесието, за да започне очистване. И четиридесет дни то се пречистваше в огън и пламък, защото всичките тези страдания, които аз възприех от вас и които сам аз претърпях, трябваше да изгорят в този свещен огън, и едва тогава би могло моята плът да се възсъедини с Моя Дух! И ако тя се беше възсъединила с моя Дух, то тогава и аз бих могъл да ви се явявам във вашия свят в плътния си вид! Но аз самият се отказах от това! Защото виждах, че вие искате от мен да си направите идол! И не е ваша вината, че вие сте привикнали да се покланяте!

И ако бях слязъл до вас още веднъж в моята плът просветлена вече, вие щяхте да направите от мен идол и кумир и да му се покланяте на него! И много кръв пак би се проляла в мое име! И тази кръв като енергийна следа, пак би се отпечатала върху моята плът, и пак би се повторило всичко отначало! Затова и аз се отказах от всичко това! И моят Дух прие тези части от моята плът, които бяха продължение и развитие на него (на Духа), които можеха да му донесат нови качества, ново приемане на вас, да усети своята близост с вас и единението си с вас!

 

И ако беше останало моето тяло в земята за погребение, то тогава щяха да започнат да се кланят на него и на неговите кости, и при това да му се покланят вовеки, и щеше да се води битка за великата вест, че някой притежава моя плът!

Вие имате множество примери за възнесение, когато хора, достигнали до Бога в сърцето си, ваши светци, са оставяли нетленните си останки! И тези нетленни останки са ставали за вас чудо за поклонение! И вие виждате често, как амритата на Отеца се излива върху тях! И оставени тези останки са били такива; но те не са се възнесли, не защото не са могли да се възнесат с тяло, а заради това, да има възможност, да има място и точка, в които да се излива амритата на Отеца! И вие доста дълго не вярвахте в нетленните тела и твърдяхте, че това са проявления на дявола! Но все пак, в някои вярвахте и приемахте благодатта!

 

Но такива са твърде малко; истински трансформираната плът не се подлага на разлагане, на тление! И това не означава, че служенето на Отеца от тези, чиято плът все пак се е разложила, са малко! Но и не означава, че всички те са святи пред лика на Отеца! Но Отецът не иска поклонения! Той просто излива своята Любов през своите си канали, през тези точки на света, където вашата вяра се съединява с Него, достигайки до небесата! И тези от вас, които са били по един чудесен начин изцелени чрез мощите, са точно този пример за истинното изливане на амритата на Отеца, което е възможно единствено чрез вярата! Тъй като само вярата отваря вратите към Небесата, отваря тези пътища, които водят до Отеца!

 

 

 

Извини ме Иисус, че аз се спускам в такива теми, но как тогава стои въпросът, да кажем, с тялото на Паганини, което твърде дълго се е съхранявало в нетленно състояние, нима и той е бил светец?

 

Това са съвсем други определени теми и ние може да се върнем към тях! Ще кажа само, че този който се е наричал Паганини, е дошъл във вашия свят съвсем не случайно, съвсем не така! Това е бил Велик Дух! И той е донесъл във вашия свят музиката на сферите, не винаги разбираема от вас! И тази музика на сферите, която е звучала в него, е съхранявала дълго неговото тяло след смъртта му! Но той твърде много неща не е чул зад завесата, и много от нещата в себе си не е разбрал, и не е отварял в себе си Любовта на своя Отец! И затова и си е заминал по-рано, от колкото е трябвало, защото е разбрал своите грешки!

 

Нетленността на тялото все още не е признак за трансформацията на плътта, за нейната чистота! Единствено тази плът е нетленна истинно, чрез която се излива амритата! А това нещо не е някаква си самоцел, оставянето нетленността на плътта заради амритата! Просто в предишните времена изливането на амрита се е проявявало като чудо, за да бъде привлечено вашето внимание, за да може и вие да се докоснете до благодатта с вашите физически тела! Но сега вие престанахте да вярвате в чудеса и тогава, къде да се излива живата амрита?

 

 

 

Значи ти си се възнесъл без своето физическо тяло? Или какво, то се е разпаднало? Или все пак се е съединило с теб? Или се намира някъде нетленно?

 

Та за какво ми е на мен да съхранявам хилядолетия своята плът?

 

 

 

Ами може би, защото пак да се явиш при нас в познатия си вид! Та нали там говорят за пришествие! Ти нима няма да се върнеш при нас?

 

Дъще моя! Ако ти ме видиш мен на улицата, та ти никога не би ме познала! Всеки от вас по своему си е преписал за вас моя лик! Този лик вие хилядолетия изобразявате на вашите икони! А Духът Божий лик няма! Или има милиарди ликове, тъй като Божият Дух се намира във всеки! Вие дори и имате и направление във вярата, където е забранено изобразяването на Бог! Работата обаче не е в забраните, а в истината, че няма такъв човек, в който Бог да не пребивава! И затова и покланянето на различните му ликове не е истина, така както и дори и самопоклонението не е необходимо на никого! Вие кланяте ли се на своите родители? Молите ли се на техните снимки (ликове)! Или просто ги обичате и ги почитате, вслушвате се в техните мъдрости и търсите сходство на вашите ликове с техните лица? И стараете ли се да им угодите? Или просто се опитвате да постъпвате така, че да могат те да се гордеят с вас и да се радват на вашите успехи? И страхувате ли се да изгубите любовта им? Или просто се страхувате да не ги натъжите със своите грешни постъпки? И нима не отивате при тях в минути на печал, в сложни минути, когато искате да чуете техния съвет и да излекувате в тяхната любов своите рани? Защо вие смятате Отеца си небесен за по-лош от вашите родители?! Та Неговата Любов е огромна! И Той винаги си ви очаква! И винаги ще ви приеме!

 

 

 

Но ти ще се върнеш при нас! За това говорят всички пророчества!

 

Та аз не съм си и отивал от вас! Аз съм винаги с вас във вечността! Аз съм редом с всеки един от вас ежесекундно! И аз чувам всяка ваша въздишка на печал, всеки ваш вик на болка и всеки ваш вик на радост! Вие просто не ме виждате! А аз съм тук редом с вас. Аз съм и във вас, и съм редом с вас! И всеки, който протегне ръка, може да ме почувства мен до себе си, редом със себе си! И всеки един, който се е обърнал към своето сърце, ще ме намери мен там! И това не е алегория, това буквално и така си е! Ние сме свързани с вас, защото тогава, в тези древни времена, аз приех вашия избор и заедно с този ваш избор, аз приех и вашия път! И ако това трябваше да бъде пътя на страданията, аз бях редом с всеки страдащ, за да облекча неговата болка! И ако това беше път на битките, аз бях в сърцето на всеки, за да го омекотя! Аз бях с вас и когато вие заспивахте, и когато вие се събуждахте! И аз ви виждах, как вие растете и се променяте! И аз се радвах на всяка ваша нова крачка! И се натъжавах, когато вие не ме слушахте! И винаги ви обичах, но моята Любов беше и си е само нищожна част от Любовта на Отеца, само тази част, която може да идва през мен към вас!

 

Ти ме питаш за второто пришествие, но защо трябва да има второ пришествие, ако аз въобще не съм си отивал никъде? А нима виделите моята плът във вашия свят са повярвали или вярват в мен? И не тиражират моя образ като реклама за своите пристрастия? Бог е велик! И Той се спуска до вас под множество ликове! И сега на Земята има носители на Неговата святост! И на Неговите Думи! И на Неговата Любов! Всякаква плът може да бъде възсъздадена! Като дрехите! Затова и няма никаква нужда да се съхраняват моите стари дрехи! Тъй като новите одежди са далеч по-прекрасни! И точно тези одежди ви очакват и вас, очакват този час, когато вие ще бъдете готови да ги изпробвате!

 

 

 

Аз започнах да те разпитвам за Юда! Ако не беше предопределено, ти да бъдеш разпнат, то това би означавало, че и за него би имало избор? И какво е било предопределено?

 

Няма предопределения на Бог! Вие сами избирате своите предопределения! За какво му е на Отеца моето разпятие, за какво му са жертви? Или вие си мислите, че Той е толкова кръвожаден, като мнозина от вас? Или си мислете, че Той е толкова безпомощен, че няма да намери пътища, за да бъде чут? Или че за всичките тези дълги години, Той така и не е могъл да достигне до вас? Но Той иска вие сами да достигнете до Него! Тоест не да бъдете подгонени от вашите пастири като овце на заколение, а да почувствате Неговата Любов и Неговия зов! И да може да разберете, че Той е търпелив, и че Той ви очаква вече цяла вечност. И ще чака толкова, колкото е необходимо, за да може самите вие да се върнете към Него! Тъй като няма разделяне и разстояния, и Той е във всеки един от вас!

Духът Божий е във всеки! Аз приех вашето предопределение и Отецът не се е намесвал в това! И не ви изпратих на вас наказание, когато ме разпънахте, а единствено потръпнах! Но за Юда – това е доста дълъг разговор, тъй като той толкова проклятия е приел, и за това има и моя вина! Тъй като всичко стана твърде бързо, и тогава аз въобще не мислех за него, а мислех единствено за вас! И тази история стана много печална! И сега аз съм с него, и си го обичам нежно, и никога не съм го напускал! Тъй като неговият подвиг е толкова велик, но вие не го разбирате!

 

 

 

Подвиг? Та той те предаде!

 

Нима този, който не ме обичаше толкова много и се стремеше единствено към златото, би завършил своя живот толкова скоро? И ако той се боеше, така както вие си мислите, от хорския гняв, то от кой гняв по-скоро се боеше? Та нали само моите ученици тогава и близките до мен хора вярваха в мен! А тълпите се смееха, виждайки ме мен разпнат! От кого той се боеше толкова силно, че чак се обеси?!

 

Той беше доверчив като дете! И ме обичаше! И ме почиташе като учител! И много нощи ние с него говорихме за Отеца и неговите светове! И аз много неща му открих, тъй като той умееше да слуша и беше като любознателно дете, вярващо в чудесата от приказката! Вие го рисувате като негодник, пазарил се за 30 сребърника! Или правите от него мой противник! А той беше моят най-любим ученик. И много знания аз му предадох! И се надявах и той да ги предава по нататък! Защото той беше единственият от немногото ми ученици, който вярваше докрай! И аз споделях с него много от своите съмнения! Тъй като с кого можех аз да споделя? С майка ми, с Магдалена? С Йоан? Но майка си не исках да я плаша, макар и доста много да и беше известно!

 

И когато Юда разбра, че искат да ме убият, той си спомни моите разкази за това, че такъв път и аз виждам, и че той също е възможен! И тогава, на тайната вечеря аз му казах: „Върви и направи това, което си длъжен” (Върви и направи каквото трябва!) – аз не му казах: върви и ме предай! И тогава, когато аз казвах, че още преди да дойде утрото и петелът да пропее три пъти, един от вас ще ме предаде, то това се отнасяше за всички! Защото почти във всеки един от моите ученици аз виждах неговия страх и вътрешната му борба – между тъмнината и светлината! Страхът за своя живот! И Петър, който се отрече от мен, после също можеше да повтори пътя на Юда, но се справи някак си, и въпреки всичко се отрече! Но той се покая и се върна в своето сърце и в моето!

 

И всеки правеше избор тогава, тъй като аз разбирах, че когато ги оставя, техният път ще бъде труден и трудна ще бъде и тяхната мисия! Тъй като с мен и заедно те са силни, но да носят сами в единението си кръста е доста по-тежко! И тях ги нямаше на моя път към Голгота! И те вървяха недалече, но криейки се и страхувайки се за своя живот! И всеки един от тях хиляди пъти ме е предавал в своето сърце, но пак се е завръщал към мен! И всеки един се бореше със своите страхове, в различна степен разбира се! Йоан искаше да въстава, но аз му забраних! Йоан знаеше много. И аз не съдя никого от тях, тъй като е тежък кръстния път за човека, и аз усетих това!

 

А Юда беше друг! Тогава той побягна не да ме предава, а искаше да помогне! Той реши тогава, че аз искам да ме предаде и всичко да завърши с такава развръзка, която очакваше и виждаше! И искаше да помогне! И разбираше, че неговата роля би могла да бъде изтълкувана безобразно! Но той като детенце вярваше в мен! И той реши, че той ще поеме върху себе си неблагодарната роля, да ми помогне на мен, да се освети чрез мен истината, за да може да се стреснат умовете на хората!

 

И той плачеше в онази нощ, когато си отиде от мен от вечерята, защото се боеше от този път, по който беше решил да поеме, но реши че той трябва да го извърви докрай! И разбираше, че мен ме очакват мъчения, но вярваше че така е предопределено! Тъй като аз самият му разказах, че виждам този път и стъпвам по него, и знам, че един от учениците ми ще ме предаде! И той питаше и другите, но аз на тях не им бях разказвал такова нещо! Единствено на Йоан! Но той си замълча тогава, разбирайки, че и това също е изпитание на вярата!

 

И тогава Юда реши, че единствено на него аз съм му доверил това, и реши, че точно него аз съм избрал на своя кръстов път, че му внедрявам на него мисията да ме предаде, за да ме чуят! И усърдно тръгна да изпълнява тази си роля! И неговата целувка беше искрена! Та нима той не можеше просто да ме покаже?! Но той ме целуна, защото ме обичаше и показвайки ми с това, че той разбира своята избраност, но не иска да каже на другите, тъй като това си е наша тайна с него!

Не го ли избрах аз за всичко това?! Аз знаех, че един от тях ще ме предаде! Но не исках да мисля така за никого от тях! И фразата: „Върви и направи това, което си длъжен" (Върви и направи каквото трябва!), не я казах лично на него, а на всички! Но той единствено я чу и я прие! И до утрото в Гетсиманската гора аз все още се надявах, че не той ще ме предаде! Не заради това, че се страхувах от смъртта! Не за това, че не приемах избраният от вас път! А защото разбирах, че пътят на Юда ще бъде най-тежкият от всички, ако той избере, това което беше избрал!

 

А пък и той въобще не вярваше, че мен ще ме разпънат. Той се надяваше, че все пак и въпреки всичко те ще ме чуят! И че наказанието ми ще стане трибуна! И че аз ще мога не само на тях, а и на много други да им разкажа за Отеца! И той, и това и очакваше! Но аз не правех това, когато вървях по своя кръстов път! Тъй като вие не чувахте! И аз реших да извървя докрай своя път, тъй като тогава вече се бях уморил от всички тези проклятия, и сърцето ми беше печално! И то се беше опечалило не от близката ми кончина, а от това, че вие не чувате зовът на Отца, и отхвърляйки Неговата Любов, вие се затваряхте за Неговата Светлина!

И той до последно чакаше и не вярваше, че мен ще ме разпнат на кръста! А когато видя, че мен ме разпъват, то тогава побягна при Каифа да се помоли за мен, но него въобще не го слушаха, а му казаха да си вземе обратно своите кървави пари! И тогава той разбра, че всичко е свършило, станало е! И ме викаше, но аз тогава нямаше как да го чуя! Но после го чух! И аз разбирах тогава мъката на неговата душа! И знаех колко проклятия ще попаднат върху него за това негово деяние, но вече нищо не можеше да се промени! В това и точно беше моята вина, в неговия избор! Тъй като той не ми беше враг, а любим ученик, и аз тогава не можех да го кажа така, че той да ме разбере! Но и аз не бих могъл да влияя на неговия избор, тъй като приех изборът на всеки и вървях натам, където ме повлякоха!

 

И след като мен ме разпънаха, как той тъгуваше за мен и разбираше, че нищо вече не може да се върне обратно! Тъй като всичко свърши. И тогава той завърши и своя живот. И много причини имаше за това деяние, но не само разкайването на грешника, което на него толкова му го преписват, защото той не беше съгрешил повече от много други. А имаше и това желание да се съедини с мен отново, тъй като аз му разказвах за поднебесните светове и за това, че там ни чака Отецът наш, очаква всеки с огромната си Любов.

 

Неговите страхове обаче ни попречиха на нас да се съединим. А пък и аз се издигнах в светове, до които той все още нямаше как да достигне. И се започна неговия кръстов път. Тъй като него го проклинаха все повече и повече хилядолетия. И всичко това той го приемаше и трябваше да се изчисти от всичко това преди да се съединим. И затова и на вас ви разказват, че той пребивава в адските светове, изкупвайки своите грехове. А той пое върху себе си и вашия грях, когато вие го проклинахте. И това пречистване е достойно за величието, което той постигна. И много скоро той ще се възсъедини с мен.

 

А нима вие си мислите че аз не съм му простил?! Или че искам той да гори в ада? Аз съм се спускал в Ада и съм го осветил със Светлината на Отеца, и съм дал възможност на всеки, който е поискал това, да се издигне. И аз не мога да го пречистя и да го издигна? Или аз да го мисля за най-големия грешник, така както го смятате вие, тъй като той ме е предал? И че моята самост (самодоволство) е такава? Или вие смятате, че той е предал Бога в мен? Но нима много от вас не са предали Бога в мен и след моето пришествие? Нима всеки един от вас не го е предавал, поне веднъж в своето сърце? Но защо вие смятате Юда за най-големия грешник? Нима деянията на много от вас не са повече грешни?

 

И аз през цялото време бях с него, аз се промъквах към него през света на забравата, за да му помогна в пречистването му от всякакви ваши проклятия, тъй като те постоянно се сипеха върху него, а и сега все още се сипят. И каква трябва да е неговата сила на Духа, за да успява той в цялата тази тегоба от проклятия, въпреки всичко, да се издига в горните светове?

Но ще го забележат и него горните светове скоро и той ще си бъде редом с мен. Така както са и сега редом с мен и Мария, майка ми, и Магдалена, и Йоан, и Петър и всички мои ученици!


 

 

СЕлена

23.11.2014 г.

http://espavo.ning.com/profi…/blogs/3776235:BlogPost:1334529
превод Иван Иванов

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 6884 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 12.05.2015 16:21

Седмично послание на Хиларион
7- 14 декември 2014 г.

Възлюбени,
Важно е всеки ден да отделяте време за тишина, за да можете да се вглъбите. През това време от годината дневното разписание на човек може да е пълно с дейности, които усещате, че трябва да се извършат, със семейството, с приятелите и вашата общност, и това е чудесно, освен ако вие не се претоварвате. Твърде често има тенденция да отделяте много енергия, за да зарадвате другите, вместо да погледнете на собствените си нужди. Както във всички неща, трябва да има баланс, така че да се поддържа равновесието ви. Може да е необходимо преосмисляне на приоритетите или намаляване на собствените ви очаквания и търсене на алтернативни възможности. Много пъти именно личните очаквания на някого за това какви би трябвало да са нещата са това, което създава стрес в живота му. Любимите ви хора желаят да помогнат и са готови да се приспособят към нови начини за действие и да изпитат нови начини да отпразнуват сезона.

Ако човек е спокоен и чувства мир в себе си, той не излъчва нетърпеливи енергии към околните. Всеки човек трябва да осъзнае, че е част от по-голямо цяло и че енергиите му влияят на околните, така че е важно хората да гледат на себе си като на имащи повече сила, отколкото са мислели преди. Мнозина се чувстват стресирани, претоварени и ядосани сега, а онези, които са изключително чувствителни, автоматично прихващат тази енергия и след това се чудят защо усещат такива чувства, когото са се чувствали щастливи и в мир преди. Някои от вас сте като гъби, абсорбиращи емоционалните огнени енергии на всички хора от вашата сфера на влияние. Когато се случи това, човек трябва да осъзнае какво се е случило и после да му противодейства, намирайки тихо място, да намери време да се потопи във вана с много топла и успокояваща вода, може би парфюмирана с етерично масло по ваш избор и с морски соли, добавени за пречистване на полето на аурата ви и за изчистване на всичко, което не е благоприятно за този, който наистина сте. Слушането на релаксираща музика също е много полезно.

Когато емоциите на човек включват чувства на благодарност, Вселената се втурва, за да осигури своето съответствие в живота му. През това време на годината е важно да култивирате чувствата на сърцето, които отварят сърдечния ви център към сияйния му златен блясък, така че то да има възможността да се разшири в по-голямо Христово съзнание. Това съзнание е достъпно за всеки и изисква отвореност и желание да приема. Тази любяща енергия не е религиозна и ще бъде получена и интегрирана от всеки. Тя е особено силна, когато светът се придвижва в слънцестоенето на всяко полукълбо на вашата планета. Работата с тези силни енергии помага за придвижването ви напред към по-голямо разширяване на вродения ви потенциал. Като преминавате през всеки ден, използвайте тази изключителна сила, за да благословите всеки и всичко около себе си. Благословете всеки човек, когото срещнете, благословете дърветата, птиците, цветята, благословете цялата красота, която виждате. Благодарете на Бог за всичко. Когато постоянно правите това, ангелите, вашите водачи, възнесените майстори и висшия ви аз ще работят в дух това да се осъществи.

Когато благословите всичко, според космическия закон това, което излиза от вас, ще се върне при вас, така че бъдете готови за много благословии в живота си. И още по-добре, станете всички благословии на Бог като направите това ежедневна ваша практика, което автоматично ще разпространи всички благословии в света около вас. Когато ежедневно издигате съзнанието си и вибрационната си честота, вие също издигате висшия си аз към по-високо ниво. Колкото по-високо се издига висшият ви аз, толкова по-високо се издигате вие. Когато хората издигнат съзнанието си, светлината им се разпространява на много мили разстояние като одеало от розова светлина, което помага на другите да отворят сърцата си и съзнанието си, и осъзнаването им започва да се разширява. Тази розова светлина се разпростира, за да обхване всички, които са в нейното поле. Ето защо е най-важно да изчистите мислите си, когато се разширявате в силата си да проявите реалността си чрез мислите си. Важно е да тренирате ума си и да наблюдавате всичките си мисли, за да видите дали те отразяват Бога, който сте.

Всеки един от вас се учи как да упражнява по-голяма власт в света около вас и това изисква самодисциплина и самоконтрол. Има много примери на злоупотреба с власт по света и не е това, за което дойдохте тук. Вие сте тук, за да създадете позитивна и ползотворна промяна в колективното съзнание на планетата. Трябва да продължите да сте любовта и светлината, които сте по рождение. И с всеки изминал ден ние виждаме повече от вас да блестят в сияйната си светлина и ние тържествуваме!

До следващата седмица...
АЗ СЪМ Хиларион

Канализирано чрез:
©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Keeper of the Symphonies of Grace
www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/12/7-14-2014.html


Категория: Изкуство
Прочетен: 4871 Коментари: 0 Гласове: 3
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3244175
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031