Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 12:56 - Издигане над противоположностите. Нов вид съзнание. Единство на светлината и тъмнината.
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 2644 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Йешуа, чрез Памела Крибе

Днес постоянно на Земята се извършва преобразуване. Заражда се ново съзнание, което рано или късно придобива материална форма.

Не е определено точно как ще се извърши преходът, каква форма ще приеме. Бъдещето винаги е неопределено. Единственото, което реално е дадено, е Сегашният момент. От извора Сега извират многочислени възможни пътища, безкрайна плетеница от вероятни възможности.

Основавайки се на миналото може само да бъде предсказано, че едно бъдеще е по-вероятно от друго, но крайният избор винаги е ваш. Само вие решавате дали да позволите на миналото да определя бъдещето! Предсказанията винаги са основани на предположения. А вероятностите имат отношение към миналото. И само във властта на човек е да скъса с миналото и да избере друг път. Дадена ви е свободна воля. Притежавате могъществото да се промените или да повтаряте отново. В това могъщество се крие вашата божественост, могъществото да сътворявате от нищото (ex nihilo). Божественото могъщество е същността на това, което сте.

Говорейки за днешния ден и за времената на промените: никога не забравяйте, че сте господари на своята реалност. Не съществува такова нещо като предопределения План или Космическо Могъщество, господстващо над пътя на индивидуалната душа, над индивидуалното могъщество да сътворява своята реалност. Не съществуват такива принципи и закони. На Земята всяка душа ще се променя по начин, който е в зависимост от егото и вътрешните й наклонности. Реалностите са много. Реалността, която изберете, ще отговаря на вътрешните ви потребности и желания.

Това време, (приблизително от 1950 до 2070 година) е особено, защото наближава края на два много важни цикъла на съзнанието: личния (или ред лични цикли) и планетарен. Завършването на тези цикли съвпада и затова те се усилват взаимно.

За част от човечеството наближава завършването на цикъла от земни животи. Повечето души, които приключват този цикъл са Работници на Светлината. За тази група души ще поговорим по-подробно.

Тук ни се иска да обясним природата на личния цикъл: какво означава да преминеш през него и каква е целта на всички тези сложни животи на Земята.

 

Личен кармичен цикъл

Изживените земни животи са част от великия цикъл на душата. Той бил замислен като възможност за пълно изследване на дуалността. В продължение на цикъла сте изследвали какво е да си мъж или жена, здрав или болен, богат или беден, „добър” или „лош”. В някои животи сте били интензивно въвлечени в материалния живот, били сте фермери, работници, занаятчии. Има ли сте и животи, ориентирани повече към духовното, през които сте носили във себе си силното осъзнаване на своя духовен произход. През тези животи ви е привличало силно към духовните професии. Също така е имало животи, през които сте изследвали сферата на властта, на политиката и т.н., някои животи са били посветени на художественото самоизразяване.

В продължение на всичките тези животи, душите често са склонни да се специализират само в една област. Това се разпознава лесно в хора, които имат природен талант в някаква област. Потенциалът е заложен дори в малкото дете и това, което е нужно за лесното му развитие е докосването му в подходящо време.

Душите на работниците на светлината често са привлечени от религиозния живот. Много животи са прекарали като монаси, монахини, свещеници, шамани, вещици, екстрасенси и т.н. Привлича ги да бъдат посредници между материалния физически свят и духовните сфери. Затова те стават „познавачи” в тази област. Ако изпитвате такъв стремеж, потребност от участие в духовния живот, дори това да не е свързано с всекидневните занимания, значи вие сте част от семейството на Светлината.

 

Животът на Земята предоставя възможност да почувствате напълно какво е да си човек. Бихте могли да попитате: „А какво хубаво има да си човек? Защо ми е да го изпитвам?”.

Човешкият опит е разнообразен и наситен. През него временно сте потопени в огромна област на физически усещания, мисли и чувства. Благодарение на съществуващата дуалност, преживяванията ви са наситени и контрастни. Много повече отколкото на така наречените от вас, астрални нива. (Астралните нива са тези, където попадате след смъртта и прекарвате между животите.) Трудно ви е да си представите, но на много същности от нашата страна им харесва да са на ваше място. Харесва им да бъдат хора и да придобият вашия опит. Човешкият опит притежава известна естественост, което за тях е безценно. Макар и да могат да сътворяват безброй реалности със силата на въображението си, това им дава по-малко удовлетворение, отколкото сътворяването на една „истинска” реалност на Земята.

Често на Земята творческият процес е борба. Обикновено срещате много съпротива при претворяването на мечтите си в реалността. Менталното творчество в астралния свят е много по-лесно. Там няма разлика във времето между представата и реалното реализиране. Освен това можете да сътворите всякаква реалност, каквато ви се прииска и която можете да измислите. Няма ограничения. В момента, когато си представите прекрасна градина, вече можете вече да влезете в нея.

Да „родите” идея на Земята, и да я направите реална в материалния свят е велико усилие. То изисква твърдо намерение, настойчивост, ясност на ума и вярващо сърце. На Земята ви се налага да имате работа с ината и съпротивата на материалния свят. Налага ви се да преодолявате противоречивите импулси в себе си, да се борите със съмнението, отчаянието, недостига на знания, загубата на вяра и т.н. Творческият процес може да бъде затруднен, дори да претърпи крах заради всеки от тези елементи. Но именно тези потенциални проблеми и дори поражения са причините, които правят живота на Земята толкова ценен. В този процес най-ценните учители са препятствията. Те предават на земния опит много по-голяма дълбочина и ширина, отколкото липсата на усилия в астралния свят. Лесното поражда ниска ценност (по-долу ще се върнем отново на този въпрос). Астралните същества, които нямат земен опит, знаят и разбират това много добре.

Често сте обезкуражени и дори отчаяни от трудно подвижната си реалност. Много често реалността ви не отговаря на вашите желания и надежди. Много често творческият процес завършва с разочарования и болка. Обаче в това откривате ключа към мира и щастието. Намирате ключа в сърцето си. И обхващащата ви радост е несравнима с нищо, което е сътворено на астралните нива. Това е раждането на вашето майсторство, на вашата божественост.

Екстазът, който преживявате при пробуждането на божествеността, ви дава могъществото да се излекувате. А божествената любов ще ви помогне да заличите дълбоките рани, от които сте страдали през животите си на Земята.

Освен това, ще можете да помогнете и на други, които минават през същите изпитания и страдания, да се излекуват. Ще разпознаете болката им. Ще я забележите в очите им. И ще можете да ги насочите по пътя към божествеността.

 

Целта на преминаването през дуалността

Моля ви, пазете се от лекомислена оценка за значението на земния живот. Вие принадлежите към най-творческата, напреднала и мъжествена част от Бога (от Всичко, Което Съществува). Вие сте изследователи на неизвестното и творци на новото. Вашите изследвания в областта на дуалното служат на цели, които излизат извън въображението ви. Трудно е да се обясни дълбокото значение на вашето пътешествие, но можем да ви кажем: вие сътворявате нов вид съзнание, което не е съществувало по-рано.

За първи път това съзнание е било демонстрирано от Христос, когато е ходел по земята. Това, което наричаме Христово съзнание, е резултат от духовна алхимия. Физическата алхимия е изкуството да се превърне оловото в злато. Духовната алхимия е преобразуването на тъмната енергия в „трета енергия”, в духовно злато, присъстващо в Христовите енергии.

Моля ви, забележете: не твърдим, че целта е да се превърне тъмнината в светлина или злото в добро. Тъмнината и светлината, злото и доброто са естествени противоположности; те съществуват благодарение на търпимостта една към друга.

Истинската духовна алхимия дава „трета енергия” – вид съзнание, което чрез енергията на любовта и разбирането, включва в себе си и двете полярности. Истинската цел на пътешествието ви не е Светлината да победи Тъмнината, а в издигането над противоположностите и изграждането на нов вид съзнание, което поддържа единството дори на светлината и тъмнината.

Ще обясним тази доста трудна концепция с метафора.

Представете си, че се гмуркате в дълбокото, за да търсите бисери. Отново и отново се гмурвате в океана, за да намерите този специален бисер, за който говорят всички, но никой все още не е виждал. Подшушваме: дори Бог, Главния Гмуркач, никога не се е докосвал до този бисер.

Гмурването в океана е пълно с опасности, защото можете да загубите ориентация и да се спуснете прекалено дълбоко, за да можете да задържите дишането си. И все пак сте упорити и отново и отново се спускате в дълбините, изпълнени с решимост и вдъхновение. Откачени ли сте?

Не, изследвате новото.

А тайната е, че в процеса на търсенето, творите. Бисерът е духовното злато на Христовото съзнание. Бисерът – това сте вие, преобразувани от опита в дуалността.

Тук има истински парадокс: изследвайки новото, вие го сътворявате. Ставате бисерът в творението на Бог.

Бог няма друга възможност да направи това, защото това, което търсите не е съществувало по-рано, вие го създавате сами. Защо Бог е толкова заинтересован от сътворението на нещо ново? Нека го формулираме колкото се може по-ясно.

Отначало, Бог бил изцяло ДОБЪР. „Доброто” било навсякъде. По същество, всичко било статично, защото нямало нищо друго. На творението не му достигало живот, липсвала възможност за израстване и разширение. Бихте казали, че е блокирано.

За да сътвори промяна, да сътвори възможност за движение и разширение, на Бог му се наложило да въведе в Творението Елемент, различен от съществуващото навсякъде „Добро”. Това било много трудно, защото, как можете да сътворите нещо, което не сте? Как „Доброто” може да сътвори „Лошото”? Не може. Затова на Бог му се наложило да прибегне до трик. Трикът се наричал НЕВЕЖЕСТВО.

Невежеството е елемент, противоположен на „Доброто”. То създава илюзията за съществуване извън Доброто, илюзията за отделеност от Бога. Вашата вселена от „незнание, кои сте в действителност” е стимул за промяна, израстване и разширение. Невежеството поражда страх, страхът поражда необходимост от контрол, необходимостта от контрол поражда борба за власт – и ето, имате всички условия за разцвет на „Злото”. Така била създадена сцената за борба между „Доброто” и „Лошото”.

За да „раздвижи” Творение си, на Бог му била нужна динамиката на противоположностите. Възможно е да ви е трудно да го постигнете, като се има в предвид цялото страдание, причинено от невежеството и страха, но Бог цени много тези енергии, защото му дават възможност да надмине Себе си.

И Бог ви помолил вас, принадлежащи към Неговата най-творческа, напреднала и мъжествена част, да наметнете наметалото на Невежеството, за да усетите динамиката на противоположностите толкова силно, колкото е възможно – временно сте потопени в забрава коя е истинската ви природа. Вие сте се съгласили на потопяването в невежеството, но този факт също е забулен от завесата на забравата. Затова сега често ругаете Бога, че сте се оказали в такава ситуация – с товара от невежество – разбираме ви. Макар и по същество вие сте Бог и Бог сте вие.

Независимо от дълбоко вкоренените беди и печал във всички вас съществува удивление и вълнение от живота в дуалността, от изследването и създаването на нещо Ново. Това е изначалното вълнение на Бог, заради което е започнал своето пътешествие с ваша помощ.

Тръгвайки на пътешествие, се сблъсквате със Злото (страха, невежеството), запазвайки в ума си само смътен спомен за Доброто (Дома). Стремейки се към Къщи, започвате да се сражавате със страха и невежеството. Но вие ще се завърнете в къщи, в смисъл ще се върнете към своето изначално състояние. Защото, благодарение на вашето пътешествие, творението се е променило.

В края на пътешествието ще се издигнете над доброто и злото, над светлината и тъмнината. Ще сътворявате трета енергия, Христовата енергия, съдържаща и преобразуваните противоположности. Вие ще разширявате Творението на Бог. Ще станете Новото Творение на Бога. Когато на Земята се роди напълно Христовото съзнание, Бог ще надмине Себе Си.

Преди „човешкия опит”, Христовото съзнание не е съществувало. Христовото съзнание е на този, който е преминал през многослойния опит в дуалността, достигнал е до съгласие с нея и се е появил „от другата страна”. Той ще обитава Новата Земя. Той ще позволи на дуалността да си замине. Той разпознава и попива цялата си божественост. Ще стане едно с божественото си Аз. Но Божественото му Аз ще стане друго, различно от преди. То ще стане по-дълбоко и по-богато от това съзнание, с което се е родил. Или казано с други думи – преминавайки през дуалността, Бог се обогатява.

Това обяснение е опростено и изкривено, защото, каквото и да кажем, се изкривява от илюзиите за време и отделеност. Тези илюзии са свършили своята добра работа. Настанало е времето да се издигнете над тях. Моля ви, усетете енергията, стояща зад думите ни, зад обяснението и метафорите.

В известен смисъл, това е вашата енергия. Чрез мен, Йешуа, с вас разговаря енергията на вашите бъдещи христоподобни Аз. Ние очакваме да се присъедините към нас.

Как да се преодолее дуалността (завършване на кармичния цикъл)

Земният жизнен цикъл завършва тогава, когато дуалността престане да ви задържа. В Играта на дуалността, в игралното поле на полярностите е важно да определите конкретно своето място. Вие се смятате бедни или богати, известни или скромни, мъже или жени, герои или злодеи. По същество въобще не е важно каква роля играете. Докато се чувствате актьор на сцена, сте притиснати от дуалността. Това не означава нищо лошо. В известен смисъл така и трябва да бъде. Така се е предполагало, че ще загубите истинския си аз. За да изследвате всички аспекти на дуалността, ви се е наложило да стесните съзнанието си до една конкретна роля в Драмата на земния живот.

Играхте много добре. Толкова сте увлечени от своите роли, че напълно сте забравили първоначалната цел и предназначение на цикъла от животи. Толкова сте забравили за себе си, че приемате игрите и драмите на дуалността за единствено съществуващата реалност. В крайна сметка, сте станали много самотни и пълни със страхове – което не е никак чудно, защото, както посочихме в предишния раздел, самата игра в дуалността е основана на невежеството и страха.

За да разберете влиянието на дуалността в ежедневния живот, ни се иска да изброим няколко типични характеристики в играта на дуалността.

 

Характеристики на Дуалната Игра

1. Вашият емоционален живот е крайно нестабилен.

Не съществува емоционална котва, доколкото винаги сте или „горе”, или „долу” на конкретното разположение на духа. Ядосвате се или прощавате, гледате тясно или широко на нещата, подтиснати сте или ентусиазирани, щастливи или печални. Вашите емоции се колебаят постоянно между крайностите. Ясно е, че имате ограничен контрол над тези колебания.

2. Въвлечени сте интензивно във външния свят.

За вас е много важно мнението на другите хора. Самооценката ви зависи от това, как огледално (обществото или любимите хора) отразяват външния свят. Опитвате се да сте в съответствие с техните стандарти за добро и лошо. И се напъвате със всички сили.

3. Вашите понятия за добро и зло са твърдо установени.

 

Преценките дават усещането за безопасност. Животът е устроен много добре, когато някой дели постъпките и мислите на хората на добри и лоши.

Това са в най-общи линии характерните особености: вие не присъствате във всичко - каквото и да правите или чувствате, не присъствате в него. Вашето съзнание пребивава във външните слоеве на битието, където е движено от ориентираните към страха основи на мисленето и поведението.

Да дадем още един пример. Ако сте свикнали винаги да бъдете през цялото време приятни и мили, демонстрирате основно поведение, което не съответства на вътрешно ви битие. В действителност, подтискате вътрешните си сигнали. Опитвате се да съответствате на нечии очаквания, за да не загубите любовта, възхищението или грижата. Реакциите ви се диктуват от страха. И ограничавате изявяването си. Обаче неизразената ваша част живее свой собствен скрит живот, създавайки умора и неудовлетвореност. За късмет гнева и раздразнението винаги се намесват, но за това никой не знае, дори и самите вие!

От състоянието на жертвоготовност има изход: направете връзка със своите скрити подтиснати части.

Да направите такава връзка не е трудно, в смисъл, че няма нужда от конкретни умения и знания. Не се въвличайте в трудния процес за „навлизане навътре”, както ви учат или правят други хора. Можете да направите всичко сами, като откриете собствен способ за това. Мотивът и намерението са много по-важни, отколкото „уменията” и „методиките”. Ако действително искате да познаете себе си, ако искате да проникнете дълбоко навътре и да промените основанията на страха и емоциите, които блокират пътя към щастлив и пълноценен живот, го правите по произволен начин, който и да ви дойде наум.

Констатирайки казаното по-горе, ни се иска да ви предложим една обикновена символична визуализация, която ще ви позволи да осъществите контакт с емоциите си.

Изберете подходящо време, седнете изправени, краката стъпили здраво на пода, отпуснете мускулатурата на раменете и шията. Направете дълбоко вдишване. Представете си, че вървите по селски път под ширналото се синьо небе. Чувате звуците на природата и усещате ветреца в косите си. Чувствате се щастливи и свободни. Движейки се по пътя забелязвате тичащи към вас деца. Те приближават. Как реагира на това сърцето ви?

Ето, децата са пред вас. Колко са? Как изглеждат? Това момчета или момичета са или смесено?

Поздравявате всички. Разкажете колко щастливи ги виждате. След това влезте в контакт с едно конкретно дете. Това, което ви е най-симпатично. В него или в нея има послание за вас. Написано е в очите на детето. Ще можете ли да го прочетете? Какъв е смисълът му? Посланието носи енергията, от която точно сега имате нужда. Разпознайте енергията, която ви носи вътрешното дете и не я анализирайте. Просто благодарете на детето и оставете образа да си отиде.

Усетете отново под краката си твърдата земя и дишайте дълбоко няколко минути. Току що общувахте със скритата част от самия себе си.

Можете да се връщате към тази визуализация винаги, когато пожелаете. Възможно е да се появи желание да разговаряте и с друго дете.

Навлизайки навътре и установявайки контакт с вътрешните, подтиснати свои части, ставате все повече присъстващ тук и сега. Вашето съзнание се издига над мотивираните от страха основни мисли и поведение, които сте използвали толкова дълго. Съзнанието поема отговорността върху себе си. То ще се погрижи за вътрешния страх, гняв, за вътрешните травми, както родителите се грижат за децата си. Много по-детайлно ще опишем това в темата Работници на Светлината III.

 

Характеристики на освобождаването от дуалността

1. Вслушвате се в гласа на душата, която говори чрез емоциите.

2. Действате под импулсите на душата и сътворявате промените, от които тя има нужда.

3. Цените много самотата, защото само в мълчание можете да слушате шепота на душата.

4. Подлагате на съмнение авторитетни мисли и правила за поведение, които блокират свободното изразяване на своето истинско вдъхновение и стремежи.

 

Повратна точка в решението, дуалността да си замине

Цикълът от земни въплъщения наближава към края си, когато съзнанието е способно да задържа целия си опит от дуалността, а същевременно остава центрирано и изцяло пребивава тук и сега. До тогава, докато се отъждествявате с един от аспектите на дуалността, за сметка на другите (със светлината като противоположност на тъмнината, с богатството, като противоположност на бедността) вашето съзнание ще се лута. Кармата не е нищо друго, освен природен хармонизатор на залитането, в което е въвлечено съзнанието. Щом съзнанието придобие опорна точка, като център на везна, ставате свободни от кармичния цикъл.

Неподвижният център е точката за излизане от кармичния цикъл. Преобладаващото усещане в този център е спокойствието, състраданието и чистата радост. Гръцките философи са познавали това състояние и са го наричали „атараксия” – спокойствие.

Осъждането и страхът – това са енергиите, които най-често отдалечават от центъра. Колкото повече се разграничавате от тези енергии, толкова по-спокойни и вътрешно отворени ставате. Действително попадате в друг свят, в друго ниво на съзнание.

Това се проявява и във външното. Често това ще е период на промяна и прощаване със всички аспекти на живота, които повече не съответстват на Вас. Могат да се случат огромни проблеми във взаимоотношенията в къщи и на работното място. Често целият начин на живот се преобръща нагоре с краката. От наша гледна точка това е напълно естествено, защото вътрешните промени винаги водят до външни. Материалната реалност, в която сте, се сътворява от съзнанието. Така е било винаги.

Освобождаването от хватката на дуалността изисква време. Изваждане на слоевете тъмнина от подсъзнанието е постепенен процес. И все пак, веднъж стъпили на този път, пътя към вътрешния Аз, започвате бавно да се отдалечавате от игрите на дуалността. Когато изпитате истинския смисъл на „атраксията”, сте стигнали до нужната точка. Когато усетите мълчанието и всепроникващата радост от това да бъдете със себе си, ще разберете, че вече винаги ще се чувствате така. Отново и отново ще навлизате навътре, за да усещате вътрешния мир.

Повече няма да страните от радостите в света, защото ще откриете в себе си опорната точка на божествеността, и ще възприемате света и неговата красота от състоянието на блаженство.

Блаженството никога не се съпротивлява на материалния свят. То се съпротивлява на начина, по който го възприемате. Когато в сърцето ви преобладават мирът и радостта, нещата и хората, които срещате, ви дават мир и радост.

В сегашния момент, определена група хора се готви да излезе от кармичния цикъл. Имаме предвид групата, която ще описваме в следващите послания (Работници на Светлината). Обаче, това не е просто група от човешки души достигнала до края на личното си преобразование. Самата Земя, на която живеете е подложена на дълбоки и радикални промени. Планетарният цикъл също завършва.

Това е особено време, поради края на двата цикъла.

http://optimist.sliven.net/index.php?id=40651

image
 





Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Започва Дългият Галактически Ден.
23.11.2014 20:04
Започва Дългият Галактически Ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3204472
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930