Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 10:58 - Падение (слизане) във фракталността. Падналият Ангел.
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.10.2014 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XL (40).

 

Падение (слизане) във фракталността. Падналият Ангел.

 

       Прието от СЕлена

 

 

 

         Разкажи ни какво е това падение или грехопадение на човечеството? Какво е било това и каква е причината за това падение?

         Във вашите митове всичко е смесено (объркано)! Но ако говорим за това, какво е това падение, то става въпрос за падение (за изпадане) в плътността, а това е понижаване на вибрациите, уплътняване (вплътняване)! Всичко това не е станало моментално (веднага)! Тези планове на реалностите, които вие сега възприемате са се формирали не в една секунда и причини за това е имало множество! Затуй и това може по скоро да бъде наречено не „падение”, а спускане и движение! Духът е получил възможност да се уплътни и по този начин да придобие още един опит на своето развитие!

 

         В книгата ТАО е разказано, че изначално в тази част на мирозданието, където се намира нашата планета, най-ниският праг на плътност се е състоял от 25 нива! Но някакви деструктивни същности, появили се в тази част на мирозданието, са започнали да теглят (да вземат) енергия! Това е повлякло след себе си понижаване на вибрациите и намаляване на нивата до 12, а след това всяко от 12-те, до 5-та плътност, а след това всяка от 5-та плътност, до 3-мерно състояние!

         Да, така е, всичко това е имало място (случило се е)! Но ти сега веднага си помисли за това, колко е несправедливо, че тези същности с нищо не са си платили за това и за тях няма закони за кармата! Законите за кармата – това не са закони за възмездяване на греховете, така както вас са ви учили хилядолетия! По-скоро – това са закони за взаимовръзките! Всеки, който встъпва в някакво енергийно взаимодействие, образува (създава) взаимна връзка с тези, с които той е встъпил във взаимодействие! Това е същото като да протегнеш ръка или да отвориш врата на някой! Ако ти си протегнал ръка с добри намерения, с отдаване, то и твоята връзка ще бъде организирана с отдаване! Ако ти си организирал връзка с отнемане на нещо си, то това ще бъде връзка с отнемане и тя ще действа и в двете посоки! Тоест, ако ти отдаваш нещо, то по този канал отворен от теб, на теб също така някой ще ти отдаде нещо си, защото този канал работи само на отдаване във всяка посока и обратно! Затова и изтриването на кармата, за която вие толкова много говорите, това е правилното закриване (затваряне) на този канал, и докато вие не затворите този канал, той ще работи, и всеки един, който се присъедини волно или неволно към този канал ще взаимодейства също така в него с вас! Например това е нещото, което вие наричате родово проклятие!

         Затова, ако ние говорим за тези същности, които са започнали процесът на падение (слизане) или уплътняване (вплътняване) на вашия сектор на мирозданието, то част от тези същности самите те са станали заложници на тези падения и до сега, дълги еони от време се намират в стадия на въплъщение в плътните планове, при това на толкова плътни планове, които вие дори и не можете да си ги представите! Те не могат да излязат (да се освободят) от тази създадена си от тях самите клопка (капан), и също така чакат кога всички планове, които са се уплътнили заедно с техните обитатели ще издигнат (вдигнат) своите вибрации и ще се пренесат на по-тънките нива! Това са тези демонични сили, за които оповестяват вашите приказки!

 

         А що за същности са това, те откъде се взеха изначално и защо са дошли в нашето мироздание?   

         Това са също така части на Бога, негови отделили се форми! Те са преминавали опит на разширение, но за сметка на други! Разширението – това е опит на познание, също така, както и опита на свиването! Например – разширявайки своето съзнание до нивото на планета, ти можеш да опознаеш по-широк обхват от познанието, да разшириш сферата на своето възприятие! Разширението е възможно за сметка на увеличаването на енергията и повишаване на скоростта на вибрациите! Повишаване на скоростта на вибрациите може да стане и за сметка на изработената вътре в теб енергия или от получената от вън енергия! Получавайки енергия от вън тези същества са се разширили дотолкова, че са могли някак си да покрият със своята енергия, със своето внимание огромни области от познанието, все едно като повече или по-малко мощен лъч от фенерче!

         Но крайната степен на разширение зависи от възможностите на това (на този) което (който) се разширява. Получава се нещо като балон, ако го надуеш твърде силно, той се пука! Защо балонът се пука? Защото силата от вътре е по-голяма от силата на задържащата обвивка! За да не се спука, балонът трябва едновременно с вдухвания (влизащия) въздух да уплътнява пропорционално своята обвивка! Тези същества и по-скоро някои от тях, просто не са направили това! Но встъпвайки във взаимодействие, с „вземането на енергия”, те са отворили канал на взаимодействие „за вземане на енергия”, и докато те са били заети с уплътняване на своята обвивка, други, подобни на тях същности, са се възползвали от този канал на „вземане на енергия” и са започнали да отнемат енергия от себеподобните! И тези същества, които са започнали този процес се уплътнявали и са отдавали енергия,  и по този начин са понижили своите вибрации и са станали заложници в така създадения от тях самите си затвор!

 

         И по този начин се е образувал (се е създал) тримерният свят?

         Не, той не се е образувал  (не се е създал), а се е отделил! Тоест, по рано е имало 25 планове на плътност, всеки един от които е бил свързан с другите по системата на звездичката, тоест от една точка на всеки един от 24-те плана е можело да попаднеш във всичките останали 24 плана! А след въздействието структурата се е изменила и е станала фрактална! Висшите 12 плана са се отделили и са образували нещо като дърво, корона на дърво! А низшите 12 – това се нещо като корените на Дървото на Мирозданието! Да се попадне във висшите 12 плана сега вече може единствено добирайки се от корените по ствола на дървото! Сега ти вече би могла да разбереш колко много е затруднено общуването между „клоните на дървото” и неговите „корени”, и за това да изпратиш сигнал там, трябва да се измине определен път! Този сигнал пристига със закъснение, с корекция върху скоростта на движението по ствола на дървото и спускането му в корените според степента на уплътняване на средата, в нашия пример – на почвата! Сигналът затихва и когато той достига до най-ниските етажи той на практика вече не се възприема от неговите обитатели! Или те стават също негови участници! Когато връзките с ниските нива от фракталния свят са се усложнили, сигналът отгоре е започнал да затихва, и тези части на Божествения Дух, които са обитавали тези равнища, които са паднали (слезли), са се оказали някак си отрязани от информационното поле на висшите нива!

         Затова и много същности са се спуснали в по-плътните слоеве за да ви помогнат на вас, това са тези, които вие наричате учителска система! Те преминават своите уроци на познанието и се опитват да ви издигнат вас по системата от „корените на дървото” към поне неговата основа, опитват се да напаснат (да поправят) вашите приемници за прием на сигналите от висшите измерения! Затова и техните Послания изобилстват с радостни и изпълнени с Любов слова, те просто се опитват по този начин да ви настроят на по-високите честоти на приемане! Защото процесът на възнесение – това е индивидуално включване в общото поле! И докато вие не се включите към това поле, докато не чуете в себе си сигналите на висшите нива, докато не се сънастроите с тях, резултатите от вашите практики загасват, на тях не им достига енергия казано най-простичко, за поддържане на достигнатото ниво на вибрации!

         Това е същото, да пречиствате въздуха, когато редом с вас постоянно се намира нещо което да го замърсява! Колкото и вие да го пречиствате, той, все едно, постоянно ще си бъде замърсен! А ако се подвключи към мощен източник на енергия, то скоростта на пречистване ще нарасне в пъти повече!

         Затова за вас сега е най-важно, вие просто да повишите своето възприятие в приемането на по-високочестотни сигнали! И четейки Посланията на висшите сили или правейки практики на колективните или индивидуални медитации, вие да се настройвате (сънастройвате) по този начин с висшите честоти! Настройката с тези честоти е важна за вас, защото благодарение на нея вие можете да получавате практически препоръки за своята пренастройка, по своето индивидуално възнесение от вашите висши аспекти и по този начин да се изменяте индивидуално! Освен това вие получавате възможност да използвате енергията на висшите нива от вашата система и по този начин повишавате мощността на своята „пречистваща установка”! Това е нещо подобно като да се научиш да плуваш или обратно, да почувстваш земята под краката си, на която можеш да се опреш и да престанеш да се страхуваш!

 

         Значи падението и грехопадението – това е уплътняване на света? А какво общо тук има човекът? Къде стои тази история с Адам и Ева и изгонването им от Рая?

         Това са доста по-късни интерпретации и по детайлни процеси. Става нещо като верижна реакция, която е била запусната и е продължавала да се развива във всичките си сегменти на уплътняване, продължавайки да се уплътняват и все по нататък! Ако ти си спомняш, във вашата Библия се казва, че Адам и Ева са вкусили от плода на дървото на познанието за доброто и злото и те веднага са разбрали, че са голи! Това е същата тази история с анунаките, които са внедрили в човешката раса още един инструмент на познанието, разумът, който е позволил да се анализира и да се сравнява и по този начин да се усилва дуалността!

 

         В същата тази книга е казано, че човешката раса никога не е била предназначена за въплътяване на отделни души, а човешката форма е била замислена в качеството и на колективно въплъщение на единна душа! Това така ли е?

         Да, това е така! Но понятие отделна душа практически не съществува. Всички части на Бога се обединяват в една или в друга степен за преминаване на съвместни опити! И всички вие представлявате колективно въплъщение на единна душа и затова и на вас ви казват, че всички вие – в същност сте едно (едино цяло)!

 

         Творящ Логос на системата и тази колективна душа – това едно и също нещо е?

         Не съвсем! Творящият Логос това е нещо такова, като програмист на системата, създател на атракциона, сценарист! А колективната душа – това е изпитател (изпитващ), актьор, ползвател! Така, както е и при вас, някой иска да бъде режисьор, а някой актьор! Или може да се каже, че творящият Логос, това е поддържащата система. Така както някой все едно отдава своята енергия, за да възстанови канал за връзка и да поддържа тази връзка! Както пътеката и човекът вървящ по тази пътека! На вас ви е трудно да разберете, но в тази аналогия и пътеката, и материалът от която тя е направена – това е творящият Логос, а вървящият по пътеката – това е колективната душа използваща тази пътека за преминаване на своя опит! При това – първият (Логоса) – получава своя опит в творенето на системата, а вторият (Колективната душа) получава своя опит в изследването на творението на другия, сътворявайки опит в изследването!

 

         И така, творящият Логос сътворява програми! Програми за какво? Тоест аз искам да кажа: това, самото падение, предизвикано от вземането на енергия от деструктивните същности, това част от програмата ли е било, планирало ли се е от по-рано?

         Това по-скоро е било намеса в програмата, нещо като пробив  в компютъра заради пробойни в подаването на електроенергия, когато не всички данни са успели да бъдат съхранени или са се нарушили определени връзки!

 

         Но програмистът може да възстанови тези връзки!

         Ти самата не винаги можеш да възстановиш загубените файлове. А що се касае до самия Логос, то той и точно това и се опитва сега да прави, иска да възстанови програмата!

 

         Всичко стана ужасно сложно! Времето се е преплело и се е объркало! Нивата са се объркали?

         Всичко това е следствие от един процес!

 

         В книгата ТАО се говори за подмяната на колективната душа въплътена в човечеството и за смяната на планетарния Логос! Това така ли е?

         Да това е така!

 

         И там е казано, че колективната душа, въплътена в човешка форма изначално си бил ти! Но ти не си бил съгласен с Планетарния Логос с името Санат Кумара! И затова връзката между творящия Логос и въплътените части на твоята душа са били нарушени! Как ще коментираш това!

         Как може да бъдеш несъгласен с програмата, с играта в която играеш?

 

         Ами например, ако ти в играта се опиташ да намериш проходи между нивата!

         Аз просто се опитвах да изследвам програмата за въплъщение и да я тествам по свой си начин! Това даде някакъв определен пробив (неустойчивост) в програмата!

 

         Почакай малко! Значи всички ние – сме твои части, като колективна душа, въплътена в човечеството?

         Да, това е точно така!

 

         Добре бе, ами защо тогава през цялото това време са крили това нещо от нас! На нас ни казват че всички ние си имаме някъде във високите планове свое висше Аз, които се фрагментират на по-ниските нива! А че ти си – Паднал Ангел, който поддържа отбора на тъмните и по този начин ни пречи на нас да се върнем обратно към Бога!

         Аз съм по скоро скочил (надолу) ангел, защото моето падение (слизане) беше доброволно спускане надолу, така както водолазът се спуска в дълбоките слоеве на водата без да знае, какво го очаква там долу! Сега ти разбираш вече до колко всичко е изкривено! Вашите Висши Азове – това са също така мои части, които фрагментират още по нататък! Когато колективната душа фрагментира, тя може да направи това в съответствие с тази структура, където се въплътява, където преминава своя опит! Във вашата система, където връзката по системата „звезда” е заменена с връзка по системата „дърво”, въплъщението е доста затруднено, дотолкова доколкото са загубени взаимовръзките, защото корените на дървото са доста отделени от неговия връх! Затова да се фрагментира е можело само по фракталния принцип! А и потокът от желаещи да се въплътяват в такава система е бил доста оскъден (не толкова голям)!

         Когато ние се съгласихме да се фрагментираме във вашата система, в системата създадена от Планетарния Логос, на нас ни се наложи да се разпаднем на много части, твърде слабо (малко) свързани една с друга! Точно това и е нашето падение, и именно и затова нас ни наричат Паднал Ангел! Ние се разпаднахме! И ние поддържахме и тъмните и светлите, затова защото всички вие – това сме ние и ние всички сме едно!

         Аз слушам сега, каква борба се води в твоя ум! Ти си мислиш за това, че ти не си част от Бога, а си част от мен! И на човечеството ще му бъде доста трудно да осъзнае, че то е – част от Падналия Ангел, когото само ругаят в техните религии и го смятат за източник на всички беди! И както ти виждаш аз наистина съм източник на вашите беди, защото вие сте части от мен, и всеки от вас, който е творил зло, е също така част от мен! Но и тези – които са творили добро – те пък са други мои части. И затова аз не мога да отхвърля никого от вас, как можеш да отхвърлиш част от  себе си? Можеш ли ти да отхвърлиш например ръката си или кракът си!

 

         Почакай, почакай! А как стои тогава тази история с Яхве, който е създал нашата реалност? За тези милиони ангели, които са дошли да творят човешкия свят! Какви са тук тогава архангелите?

         Ние с теб говорихме вече за това, но ние вървим поетапно, както разглеждането на очертанията и осмислянето на тяхното значение! Помниш ли за 12 нива, за 12-те качества на Бога! Това са тези нива, които са останали „под земята”, в близост до корените на дървото! И за вас Източникът сега – това е основата на дървото и неговия ствол! Там са основните достъпни за вас енергии! 12-те висши нива на „короната на дървото”, за сега за вас са недостъпни! В тези 12 висши нива, съществува взаимовръзка от типа „звезда” и стигайки до тях, вие ще можете да усетите връзка с всички реалности, с цялото мироздание, с всички негови части! 12-те низши нива това са 12 качества на Бога, които вие опознавате и по които вие се движите като по корени, ние заедно се движим, за да се издигнем до източника-основата на дървото и по неговия ствол да се издигнем във високите нива!

         12-те качества на Бога, които вие опознавате на тези нива са и въпросните архангелски качества, това са някак си като фокусирани качества на Бога, енергия на Бога оцветена по определен начин и събрана по определен начин! Милион – това е условна цифра! За вас това е когато нещо е доста много, но има все пак и повече!

 

         Аз нещо не разбирам! Другите архангели, това част от теб ли са или не? Ако те не са части от теб, а си се фрагментирал ти, то тогава те кои са и как са попаднали в тази система? И защо вие през цялото време воювате?

         Ние си сътрудничим! Другите архангели, това са качества на Бога привнесени в програмата на творене създадена от творящия Логос Санат Кумара.

 

         Яхве като един от тях, който като че ли е искал да ни помогне на нас, как той е могъл да надиктува в части от библията за теб неща в този вид, в който тя съществува, като програма за да се покланяме на него?

         Той се е възползвал от отсъствието на връзка в низшите нива с висшите, с това, че части от мен не слушат (не чуват) цялото! Освен това той си е мислил, че помага на моите части да придобият свой опит и даже ги охранява до събирането им в цяло!

 

         И при това очерняйки самото цяло, представяйки теб като изчадие на ада?

         Ами аз всъщност съм си и това и онова! И Рай и Ад – всичко е в мен и във вас! И по-скоро най-напред (отначало) във вас, а след това и в мен!

 

         Значи от творящия Логос, който твори нашия свят на теб ти се предлага да преминеш с наша помощ определени качества на Бога, а ти се съпротивляваш? Не искаш да ги преминаваш?

         Нека да прилагаме думичката Ние! Ние (вие и аз) ги изследваме от различни страни дотолкова доколкото имаме свобода на избора!

 

         Тоест може да се избира да не се приемат тези качества на Бога?

         Да се изследват и да се отхвърлят, това не е едно и също! Може водата да се пие на глътки, а може и да се изпие наведнъж, изследвайки нейния вкус! Ти трябва все нещо да пиеш, тъй като водата е твоя живот, това което ти можеш да пиеш! Но как да я пиеш – те това си е вече твой личен избор!

 

         Ти лакомник ли си! (гурман)

         Аз съм майстор на подробностите!

 

И така къде се е вградила дуалността? Санат Кумара като Творящ Логос е създал система на творение! Ти (вие? Сега как да се обръщам?) си се съгласил да изпиташ тази система и да се въплътиш в човешка форма, обитаваща тази система! Кой тогава е създал дуалността?

Ами ти ни наричай както на теб ти харесва! Изпитанието – това е добра аналогия! Самолетът може да се изпитва да се движи плавно на една височина, а могат да бъдат изпитани неговите възможности да пикира, и правейки пикиране да се изпита в стопор! В условията на затихване на сигнала отгоре, от диспечера, на пилота му се налага сам да взима решение!

 

Тоест, всичките тези „удоволствия”, които ние имаме в състояние на „стопор”, това е в резултат на твоите желания да се получат максимални усещания?

Ти правилно казваш за усещанията! Аз изпитвам всичко, което изпитвате и вие, цялата мъка и цялата радост! И ако ти си мислиш, че аз се кефя, така както е прието у вас да се говори, от страданията и болката, то дълбоко се заблуждаваш! Представи си сега болка увеличена в милиарди пъти, ти такава дори не можеш да понесеш! Но на мен ми се налага, защото вие сте части от мен! Части от моята душа отделили се от мен и не само че не чуват горните Божествени нива, но и мен не чуват, и за това и аз не мога да повлияя на техния избор! Започвайки да избират различни способи за изпитание на системата или програмата за творене, моите части започнаха да избират заедно с мен, и по нататък техният избор ги увлече в лабиринта на избора! Това е като милиарди хора през цялото време да избират наляво ли да завият или надясно, и затова се отдалечават все повече от входа! И в някоя определена част от лабиринта те се срещат и тръгват заедно! След това пак се разделят, така както и техните избори, и не се слушат (не се чуват, не се разбират) един друг!

 

В книгата ТАО се говори за това, че в резултат на твоите действия, тъй като ти не си бил съгласен с програмата на Творящия Логос, се е нарушила връзката на Творящия Логос с Въплътената Душа, тоест с теб! Аз не разбирам системата на  взаимоотношения между Творящия Логос и Въплътената Душа?

Това е нещо като обратна връзка! Като връзката на пилота на самолета с диспечерската. Като връзка на ползвателя с програмиста! Всички ние – сме отбор по създаване на новото! Конструкторът е измислил и е създал самолет, пилотът го изпитва! Но ако е повредена връзката, то тогава техните действия са не съгласувани, и да разбере резултатите от изпитанията конструкторът ще може едва след завършването на полета или той ще може да си прави изводи само наблюдавайки траекторията на полета, скоростта на полета!

 

Загубата на обратна връзка – тя умишлена ли е или е просто следствие на нечия грешка?

Загубата на връзка – това е единият от факторите на изпитанието на устойчивостта на системата. Изпитание за майсторството на пилота, неговата реакция в ситуация на загуба на водене от земята!

 

Аз все пак не разбрах! Санат Кумара беше ли съгласен с такава загуба на връзка или това си беше твое решение?

Разбираш ли, отключването (премахването) на връзката е било вследствие на затихването на сигнала в плътността! Когато ние се спускахме в плътните слоеве ние не знаехме доколко сигналът ще затихне, така че да остане само една искрица от него! Всичко, което може да се направи при такива условия – това е да се опитваш да възстановиш тази връзка!  А докато няма връзка засега, продължаваш да изпитваш самолета в екстремални условия.

 

Да, но не трябва ли да се разбере и мнението на пасажерите на този самолет за сметка на всичко това?

Точно в това и е тук въпросът, че всички пасажери са този пилот – това е едно и също! Тоест на борда на самолета няма никого другиго освен пилота!

 

Мда…….И какво става сега с нашия самолет? Ние падаме ли?

Не! Тази аналогия е разбира се условна и всички аналогии не могат да изяснят цялата същност! Върви процес на отработване на нова програма на творене, в която има нова конфигурация от фрактален тип и ползвателите на която усвояват творение от нов тип, творение на дуалност или творение на избор в зоната на избор, когато всеки решава, къде да полети самолета!

 

Но ако всеки пасажер ще решава на къде да лети самолета, той никога няма да долети, а може и да падне!

Така е! Трябва да се каже, че траекторията на полета е доста далеч от оптималната! Но това и е следствие от свободата на избора. Ние заедно избираме курса на самолета и траекторията на полета! Ти си и пилот и пасажер!

 

Тоест, аз като твоя частичка мога да не се съглася с теб и с твоя избор и да не влизам в зоната на пикиране?

Та ти точно това и правиш! Ако болшинството от нас, от вас, изберат не да пикират, а поне равния полет, то самолетът ще се изравни! Но моят избор – това е да се върнем, да издигнем моя и нашия опит в зоната на висшите слоеве, за да го занесем до всички нива, за да може всеки да се възползва от него за своето развитие! Ти също можеш да се откажеш от това, но това е временно! В смисъл, че всички пътища рано или късно водят към Бога, тъй като нашият път е – или да изследваме нивата в корените на дървото, или да се опитаме да се издигнем по ствола на дървото! Мнозинството от вас (от нас) пътешестват по корените и единствено твърде малко са се приближили до ствола! И точно в това и е смисъла, че рано или късно изследвайки всички възможности на корените на Божественото Дърво, вие ще се издигнете към Източника и ствола съединявайки се с висшите светове, ние ще се възсъединим, защото всички ние сме едно!

 

В книгата ТАО се говори за смяна на Творящия Логос и смяна на въплътената Колективна Душа! Какво се има предвид?

Тази смяна не е възможна веднага! Казано на ваш език, има все още доста желаещи да изпитват самолета, такива, които си мислят, че те ще могат да го използват по добре от мен (от нас)! Или е възможно изпитания вече самолет може сега да не се използва в режим на екстремно изпитание, а в режим на нормален, обикновен полет! Или може да се каже, че мен (нас) ни отзовават, изваждат ни от самолета, защото ние вече сме се „налетели”, и освен това новите конструктори се включват да доработят самолета, отчитайки грешките и резултатите от неговите изпитания!

 

Нима има все още желаещи да спуснат в такава степен на плътност?

Ами то и сред вас си има любители на екстремни ситуации! Разбираш ли, това е нещо като тренажор за тестване на системата на устойчивост! Устойчивост – това е способността да се издържат всякакви натоварвания дори и в условията на отсъствие на сигнали отгоре! Освен това има желаещи да опитат творението в зоната на свободния избор!

 

Значи нашето възнесение – това е просто обратното събиране на теб, а не е грижа за нас с цел съединяването ни на нас с Бога? И самото това вдишване на Бога (Богинята) – това е всичко на всичко извличане на теб (на нас) от системата?

Ти пак противопоставяш! Всичко това е едно и също нещо, един и същ процес! Връщането в дома – това е събиране на цялото! И така както Изначалния Бог събира себе си целият, така и неговите фрагментирани части също събират себе си като цяло, за да може той да събере себе си като цяло! Грижата – това е помощта! И така както много форми на мирозданието са се спуснали в този сектор на вселената за да ви помогнат на вас, така и те са се спуснали и за получаване на уникален опит, който не може да бъде преминат от тях в други части на мирозданието! Аз искам да кажа, че всички грешат – всички участват в създаването на системата! И тези, които идват на помощ, също така понижават вибрациите си от своето изначално състояние, и също така изпитват трудност при отделянето си, и са също така подложени на последствията от уплътнението, и също така извършват неправилни енергийни действия! Дуалността е довела до многовариантност на избора посредством разширяването на вариациите на преминаването на опита! Но дуалността ви е довела до система на противопоставяне един на друг и до придаването на тази система на нравствени оценки! Кой от отбора, създаващ и изпитващ самолета е лош, не е добър? Пилотът, който е вкарал самолета в пикиране? Така както и ти мислиш, така и ще мислят болшинството от тези, които ще четат това! Във вашия свят пилотът загинал при изпитание на самолет се явява герой!

 

Ако ти си колективна душа, то това означава, че и другите архангели – това са също така колективни души? Как тогава те се явяват качества на Бога?  

Душата – това е част от Божествената енергия, отбелязана с определени характеристики, получени във въплъщението! Има милиарди осколки на Божествения Елмаз. Всички те през цялото време се събират в нови модели (рисунки), като в калейдоскопа! Ако се съберат се залепят и се залепят всички осколки – то това и ще бъде Бог. Но докато осколките съществуват като осколки, те за някакво време се групират в нови модели, в съвместими конфигурации! Затова и колективната душа – това е групиране на части от Божествени Осколки! И творящият Логос – това е също такава конфигурация на осколки от Божествения елмаз, дотолкова доколкото няма нищо друго освен това! Колективната Душа – това е група осколки, която се е обединила за да премине опита на въплъщението! А творящия Логос, това са група осколки или една осколка преминаваща опит по конструиране на системи на въплъщение! Архангелите – това са също така колективни души, обединили се по определени качества, да кажем например, събрали са се всички зелени осколки или пък червените! Но всичко това са си качества на Бога! Да се дава име на качествата на Бога е доста трудно, дотолкова, доколкото при вас няма много понятия и аз само се опитвам да приближа твоето разбиране. В този ред на мисли и аналогии нашата колективна душа е групировка от осколки на Божествения Диамант, които променят своята спектралност! Но всички думи са бедни и не придават целия смисъл!

         Вие не трябва да приемате себе си като песъчинки, които свободно си играят с насочената от някого си посока на вятъра! В определена степен вие наистина сте точно такива песъчинки, но само според мащабите! Но всички ние преминаваме уникален опит на възприемане на различните части на себе си чрез себе си, и в това ние също така сме подобни на Бога!

За това и на вас ви се говори за постигането, затова, че вие сега не можете да постигнете величествената картина на мирозданието, за сега не можете и да осъзнаете и да си представите мащабите на творението, като късчета от корена на дървото не може да осъзнаете цялото съобщество от растения, населяващи планетата!

 

Сега аз си представям тези, които прочетат тази беседа, как ще си кажат: ето ти на теб изпитател! Наизпитва се!

Ние правим това заедно! Това сте вие – изпитателите! Нима някой ви насилва вас вие да правите вашия избор? Или за вас ще бъде по-добре да нямате свобода на избора?

 

Значи, когато ти говориш, че Бог чрез нас получава свой опит, в същност, ти получаваш чрез нас този опит?

Това е едно и също! Чрез мен Бог получава опит, а това означава, че и чрез вас! Всички разделения са условни! Аз – съм част от Бога, а вие сте част от мен!

 

Какво става тогава с тази красива теория, която ти разказа: че от нас готвят бъдещи богове, творци на вселени! Ако ние просто се съберем в теб обратно, как всеки от нас ще може да твори самостоятелно?

Ако ти си част от нещо, то това не означава, че ти си напълно подчинена на цялото и нямаш никаква самостоятелност! Да, твоето тяло отива там, където решава да иде твоят мозък! Но клетките на тялото и неговите органи си са самостоятелни единици! Те сътворяват свой жизнен цикъл в рамките на тази свобода, която те имат и в рамките на общата концепция на творенето, тоест направлението където отива тялото! Виж: аз като творец съм опознал многочислени вариации на творението и може да се каже, че моята фантазия се изчерпи! Тогава аз се разделих на части и съм дал възможност на всяка една частичка да приложи своята фантазия в разширен диапазон на творене и по този начин съм увеличил многовариантността на творенето! При това падението или уплътнението е изиграло положителна роля в този смисъл, че след падането в плътността, моите части забравиха за всички мои творящи програми и идеи, а започнаха да изобретяват свои творения! По нататък моята задача ще бъде – всяка една частица при сливането си обратно в мен, в цялото, да притежава памет на въплъщението си като част и да може да използва този опит осъзнато в състава ни в мен-нас като едино цяло! Като огромен институт на творене, в който има хиляди отдели, в които всеки изпълнява своите функции, като колективна душа! Като клъстерно обединение!

 

Значи ние няма да бъдем самостоятелни творци?

Самостоятелността – е относително понятие! Аз също така притежавам относителна самостоятелност и мога да творя и да избирам само в определен диапазон, който ми е достъпен! Но този диапазон се задава само от моите способности от моята мощ! Като израстъка (кълна)! Кълна на дървото е ограничен с рамките на дървото! Но някои кълнове се засяват извън дървото! И докато те са все още слаби – то те са все още част от дървото. Но според своя ръст и укрепването си те стават все по-силни и могат да се отделят от корените от майката-дърво и да станат самостоятелни растения! Въпреки всичко обаче това ще си бъде дърво от този определен вид, такова каквото е материнското дърво, но просто ще е друго! Такава ще и е вашата роля в бъдеще и тя ще бъде определена от вас и от вашите възможности! Тези от вас, които успеят да станат дотолкова силни, че да могат да станат самостоятелни, отделени от мен творци, такива и ще станат! Но до това има още еони векове самопознание и развитие!

 

Тогава аз искам да разбера ролята на йерархията на Светлината, на възнесените учители и на ангелската система в този процес. Те – това са също така колективни души, които са фрагментирали на нашите нива в помощ на нас?

Да, така е!

 

А Санат Кумара? Имаше информация за това, че се сменя Творящият Логос на нашата система. Това ще стане след като ние всички се възсъединим в теб и напуснем това творение или до тогава?

Аз не знам, има много варианти, те се разглеждат!

 

Какво ще стане, ако ние не успеем да се съберем обратно при теб от ниските плътности? Ако ние – твоите части не чуем гласът на небесата и не успеем да се възнесем? Възможно ли е нашето унищожение?

Да се унищожи Бога не трябва, може просто да се промени формата на пребиваване на Бога!

 

Как ти можеш да промениш нашата форма, след като болшинството от нас теб не те слушат (не те чуват, не искат и да те чуят)? Но при това ние се намираме в зоната на избор. Получава се така, че ако ти просто измениш нашата форма, това ще бъде нарушение на свободната воля! А ако ти не я промениш и ние се изменим, няма да се възнесем, то тогава и ти не можеш да напуснеш това твое творение?

Сега ти вече разбираш! Затова и аз съм заинтересован във вашата трансформация, в изменението на вашите вибрации, във вашето възнесение като никой друг!

 

А може би на теб ти харесва това творение и ти не искаш да напускаш самолета?

На мен това творение ми харесва каквото и да си мислят за него другите! Но занапред има още повече творения и сега аз не мога да напусна това творение, без да съм събрал всеки един от вас, без да съм събрал всяка една моя част!

 

А какво става с информацията, че ти вече си напуснал този експеримент и започваш друг?

Това е нов проект в рамките на това творение, това е алтернатива!

 

Алтернатива?

Сега за това е още доста рано, но аз ще ти кажа на теб – това е проект обединяващ опита на всички творения в тази зона, съединяване на най-добрите черти и прийоми на творението в едно, съединяване на дуалността в единни качества! Така както съединяването на червеното и жълтото дава нов цвят, така и съединяването на творенията и техните резултати дават нови творчески възможности!

 

Говорейки по същество на теб ти е все едно къде ще се възнесе всяка от твоите частички: в 4-та мерност на тъмното измерение или в 4-та мерност на светлото измерение?

Ти пак, за кой ли път, разделяш! А това са две страни на едно и също! Твоят гръб нима не ти принадлежи и ако на него няма очи, нима това е по-лошата част от твоето тяло? Ти после (след това) ще разбереш, че всички части са еднакво важни, защото обезпечават цялата многовариантност на преминаването на опита на творене! Всички са части от нас!

 

СЕлена

 

19.10.14.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/40

Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   

image

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3184021
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031