Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2014 10:45 - Рай и Ад. Пътища в безкрая.
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1593 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.09.2014 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част VI (6).

 
Рай и Ад. Пътища в безкрая.

Приела СЕлена  

     Разкажи ми за тези представи за теб самия, които съществуват у нас? Рай и Ад, какво е това? Форма на възприемане или творения на света. Какво е това рай и ад в твоите представи?

         Ад това е място, където попадат душите на умрелите ако те са грешили. Там те получават наказание. А Рай е обратното. Там попадат душите, които по време на живота си са водили праведен живот.

         Ние с теб вече се разбрахме, какво е това грях? Това е нерационално използване на Божествената енергия. Нерационално в този смисъл, че то не способства за движение и за промяна. Опитвай се да се измъкваш поне за определено време от тези конструкции и да мислиш от позицията на енергийните процеси.

 

         И така, ако човекът използва нерационално Божествената енергия, какво става?

         Вие сте островчета от Божествена Енергия. И за да може да създадете система от входни и изходни клапани във вас съществува система от чакри. Всяка една чакра регулира по някакъв начин налягането на енергийните процеси, ставащи на вашия остров на възприемането.но основната част от вашата енергия просто циркулира вътре във вас. Тя не може да изчезне, Тя може само да промени своите характеристики благодарение на външно или вътрешно въздействие. Ако вие я губите за преобразуване на вашата реалност, то тя продължава да съществува под формата на тази реалност. Откъде се е формирало понятието Ад? От човешките представи за него.

 

         Какво е това наказание?

         Всичко е отражение на Божествената светлина. И като такова, отражението не може да бъде правилно или неправилно. То просто го има. Кой цвят в дъгата е правилен или неправилен?

Всичко е безкрайно множество отблясъци, съзерцавани от Бога. И така както ти вече се убеди, Той няма предпочитания. Всеки един нов отблясък е удивителен в своето разнообразие.

         Та за какво тогава Бога да наказва някого си и защо, ако за него всичко е негови отражения? Значи всички съществуващи отражения са равни или еднакво интересни и приемливи, дотолкова, доколкото това е Той самият!

         Наказания на съществуват. Или по-скоро те съществуват във вашите глави. Виж. Детето прави нещо си, което не се харесва на неговите родители. И те ми казват: - Това е лошо! Тях, обаче, на това същото нещо са ги научили техните родители и така нататък. Постепенно в човека се формира понятие за добро и лошо. По същия този начин и вие сте си формирали и понятията за рая и ада!

 

         Тоест ти искаш да кажеш, че не съществуват нито рай, нито ад?

         Съществува всичко това в което ти вярваш! Ако ти вярваш, че в ада дяволите пекат грешниците в някаква тенджера, но ти там няма да попаднеш, защото ти живееш праведно, то всичко това така и ще бъде. А ако ти се страхуваш, че ще попаднеш там заради своите грехове, то така и ще бъде!

 

         Значи съществуват множество светове и пространства, сътворявани от вярата и мислите на хората, в това число и рай и ад?

 

         По-вярно е да се каже многочислени вариации на пространствата, наречени от вас рай и ад. И за всеки те са персонални!   

 

         Къде попада душата на човека след смъртта на физическото тяло?

         Там, където той очаква, че тя ще попадне. Този, който е уверен, че той ще се разтвори в чиста светлина, прави точно това. Този, който е уверен, че той ще започне да пътешества по многочислените светове, това и прави. Този, който е уверен, че ще попадне в Рая, попада там в съответствие със своите представи за рая!

 

         А къде попадат душите на атеистите? На тези, които не вярват нито в рая, нито в ада, нито в Бога?

 

         Там, в което те вярват. Ако човекът счита, че зад прага на смъртта е пустота, той там и попада, в пустотата. Всичко е призма на отражението. 

 

         Но нали нас ни учат, че след смъртта душата я срещат учители и ангели. И разискват с нас нашите преминати уроци. А след това ние очакваме ново въплъщение, за да извършим работа над грешките си.

         Вие през цялото време се връщате към понятията правилно и неправилно. Какво е това грешка? Кое точно отражение на Бога може да наречете погрешно?

 

         Тоест ангелите и учителите не са прави?                

         Всеки сътворява този свят, в който вярва. И ангелите и учителите. Всеки твори в себе си. Всичко е подобно. И всеки описва на теб своя си свят!

 

         И ти ли?

 

И аз, като част от теб. И ти като част от мен!                 

 

Ако душата на човека след смъртта попада в този свят, който е сътворила чрез своите представи, то колко дълго време тя се намира там?

Тук ще се изненадаш, но точно толкова, колкото тя си го избере. Докато тя не реши, че този опит за нея е достатъчен. Например, че тя вече е изкупила своите грехове в ада. Или пък и е станало скучно в рая. Или че тя иска пак да се върне в плътния свят!

 

Ако следваме тази концепция, значи душата може да се върне в плътния свят и без да е бебе? Защо ние идваме в плътния свят именно така?

Ти защо пък го реши, че само така. Има много светове с различна плътност и в много от тях може да попаднеш само със силата на мисълта си.

 

Защо тогава всички хора на нашата планета са попаднали тук точно през раждане?

         Не всички, но все пак по-голямата част е попаднала именно така, защото това е избрала. Избрала е да премине през всички стадии, да бъде известно време дете, подрастващ, възрастен и стар!

 

Избрала е да бъде стара?

Да. Защо теб това те озадачава? Някои от вас не са избрали старостта, а са избрали излизане от този свят по друг способ, чрез неестествена смърт, чрез болест или катастрофа, чрез убийство или самоубийство и т. н.   

 

Ти искаш да кажеш, че самоубийците предварително избират своята смърт?  

Вие сами определяте важните точки на своя маршрут. Смъртта или излизането в друга плътност това е една от тези точки!

 

Значи всички самоубийци с предварение са избрали такъв вид смърт?  

Не всички, но болшинството.

 

Защо?  

За това е по-добре да питаш тях самите. Всичко е опит!

 

Да, но у нас има поверие, че душите на самоубийците след смъртта попадат в ада или на друго ужасно място.

Ако те се страхуват, че ще попаднат в ада, то там и ще попаднат. Всички ужасни светове си ги творите вие самите!

 

Има много произведения където са описани и раят и адът. Данте, Даниил Андреев, църковните представи. Ти искаш да кажеш, че всичко това е фантазия?

Да, точно така, или е по-скоро наложено възприемане. Та нали те си приличат. Да кажем описанието на Данте е много сходно с това на църковните представи за това време, когато той е писал Божествена комедия! Що се касае до Даниил Андреев, то това е една доста интересна форма на пречупване на светлината. Разбираш ли, пречупване на Божествената светлина става постоянно. И намирайки се след физическата смърт в тънките светове, душата пак постоянно пречупва светлината и възприема тези светове през своята призма на възприемане. Даниил Андреев просто си е спомнил и е описал своя следсмъртен опит на възприятието си!

 

Значи самият той е сътворил тези нива, които той описва?

Именно. И всеки един може да попадне на тези равнища, ако повярва в тях, в тяхното съществуване и избере това!

 

Но ако аз избирам вече сътворен свят, нима аз творя?

Да, защото сътворения от теб свят по някакъв начин, по нещо си ще се различава от избраното от теб! Ти си призма на отражението. Просто в дадения случай твориш отразявайки вече отразена и структурирана светлина!

 

Добре, а какво е тогава изгонването от Рая. И какво е това дърво на познанието и Змей изкусител?

Дай да се разберем веднъж за винаги с познанието. Какво може да се по-Знае? Какво означава, да се по-Знае? Това означава да се Знае след (после), след (после) това, когато това вече съществува! Ти можеш да знаеш, че ти си с творец на реалности. Но да по-Знаеш тази реалност то можеш само и единствено след нейното сътворяване. Познанието това е процес на възприятие на създадените от самата теб реалности!

А какво е това възприятие? Това е отражение. Значи и познанието на създадените от теб реалности – това са също така твое отражение. Всеки един път, познавайки каквото и да е ти променяш това нещо, тоест ти го отразяваш по свой си начин!

 

Просто някакво огледало! Ако това е така, то тогава аз разбирам причината защо Вселената е безкрайна, ако всяка една същност, всеки един миг, някак си по нов начин отразява вече създадените реалности и твори, фантазира новото, то тогава наистина граници няма как да има!

Границите, това е илюзия. Има само една и единствена граница – тази част от теб, Там където си се докосваш до Бога!

Рай и ад съществуват единствено във вашето въображение. И да излезете от това можете единствено вие самите!

 

Съгласно легендата докато Адам и Ева не са получили някакво знание вкусвайки от плодовете на познанието, те са живели в рая. Но опитвайки ги те разбрали че са голи и Бог ги изгонил от рая за непослушание!

Сама разбираш, че това е просто алегория. Адам и Ева са получили право на избор. Те са разбрали, че всичко зависи от техния избор и са избрали да напуснат това място, наречено рай. Но се оказва, че са забравили обратния път. И сега още търсят тук пътя за връщане.

 

Тогава, какво е това дявол? Такова нещо съществува ли?

Съществува всичко в което вярваш!хората до такава степен са повярвали в съществуването на дявола, че той си е получил своето съществуване. Като отражение на отражението на Божествената светлина в тези, които вярват в неговото съществуване!

 

Ако аз не вярвам в теб, това означава, че ти не съществуваш?

Точно така, в твоята реалност аз няма да съществувам и няма да разговарям с теб, ако ти повярваш, че аз не съществувам! Та ти не вярваш в съществуването на дявола, затова и в твоята реалност него го няма!

 

Откъде тогава въобще са се появили такива понятия като Дявол и Сатана?

На човека му е много трудно да повярва в това, че източника за всички негови беди в неговия живот, се явява той самият! И ако пък се вземе и вашето многовековно религиозно възпитание, то за някои от вас дяволът си определено напълно съществуващо явление.

Няма нищо друго около вас освен Бог. И всичко това, което съществува във вашия живот – това е великолепно създаден за вас сценарий с участието на различни актьори и статисти. Всички те изникват във вашия живот по ваш зов и по ваш избор. Процесът на творение е толкова причудлив, че понякога някои от вас започват да мъдрят и да творят изключително фантастични картини! Те самите създават образ на дявол и му се покланят, даже и му принасят жертви.

Имало е обаче и такива времена, в които и на Бога са принасяли жертви. Вие сами си избирате идолите, на които възлагате отговорността за своите решение, за своите творения!

 

Защо теб те смятат за източник на всички беди на човечеството?

Защото в определена степен, аз наистина се явявам източник на вашите беди! Защото аз започнах разделението извън Бога и ви показах път, как може да се твори и да бъдете свободни в своя избор на творене. И всеки един по своему е използвал тази възможност.

 

И ти как мислиш, експериментът успешен ли беше?

Няма неуспешни експерименти! Експериментът може да бъде неуспешен, ако очакваш някакъв резултат, а той не се получава. А в този случай, резултатът беше непредсказуем!

 

А на теб резултатът харесва ли ти?

Това са си чисто човешки понятия! Как червеният цвят може да ти харесва повече от зеления? На теб харесва ли ти че има небе, и вода, и земя, и огън? Че има утро, а има и вечер, и ден и нощ? Всичко това просто го има. На теб кое ти харесва повече отражението на дървото във водата или самото дърво? Това е просто безсмислен въпрос!

 

Но този експеримент е донесъл толкова зло, войни и насилие, убийства и още много друго!

Злото – това е просто избор на път! Защо вие не говорите, че този експеримент е донесъл толкова много добро? Нима в историята на развитието на човечеството не е имало прекрасни моменти? Експериментът – това е възможност за самостоятелно творене за всяка част на Бога. Много от вашите творения са удивителни и прекрасни!

 

Ти гордееш ли се със своите творения?

Аз не правя оценки и различия. Но аз виждам пиковете във вашите пречупвания и вашите потенциали за творене! Те всичките са в мен и аз разбирам, че експериментът е дал развитие. Той ви е дал свободата, той вие открил пътя в Безкрайността!

 

Ти сега къде си?

Аз съм навсякъде, тъй като всички вие и аз сме едно едино цяло!

Но сега аз развивам (развръщам) свои творения в други вселени.

 

Нима експериментът завърши?

Не, той си продължава. Той е безкраен. Но сега вие излизате от детската си възраст и аз вече мога да се отделя, ако мога изобщо да се изразя така! А аз мога основната си част на своите Потенциали за Творене да ги насоча към нови творения и нови експерименти. Така както вашите създатели на филми започват да работят над нови проекти. Така и аз имам нов проект, нов експеримент.

 

Какво следва за нас по нататък?

Това, което вие самите изберете. И аз вече изцяло (напълно) се доверявам на вашия избор.

 

Ако творението е възможно единствено със силата на любовта, то това означава, че и ти си творил нашият свят и нас самите със силата на Любовта! Ти нас, хората, обичаш ли ни (любиш ли ни?)?

Много повече, отколкото вие можете да си представите!!!

 

Но човечеството като цяло не изпитва към теб положителни емоции.

Всичко се променя!

 

Ти очакваш ли благодарност?

Аз очаквам, кога вие ще осъзнаете своята мощ и ще станете мои равноправни партньори по творене на създадения от нас съвместен свят!

 

 

СЕлена

06.01.14.

Авторски превод от руски: Иван Иванов

        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!


image





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3194215
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930