Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2011 21:49 - ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО - ТРЯБВА ДА ОБЕЗЦЕНИМ ПАРИТЕ
Автор: padreantonii Категория: История   
Прочетен: 3559 Коментари: 7 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всички ние имаме огромната отговорност и задължение да обезценим парите. Една доста голяма, продължителна и трудна задача, но която не търпи отлагане, защото пораженията, които са нанесли парите като ценностна система, са ни докарали до ръба на пропастта. Много е важно колкото се може повече хора да разберат за значимостта на проблема, за да започне постепенното намаляване значимостта на парите.
    Основната трудност при решаването на този проблем е, че при сегашната организация на човешките взаимоотношения, парите са необходимост. И аз съвсем не твърдя, че те трябва да се премахнат изобщо. По-важното е да се разбере, че трупането на пари, над ежедневните нужди, е престъпление срещу човечеството. Абсурдно е да се поставят някакви норми и да се разпише какви трябва да са ежедневните нужди. Това трябва да решава всеки сам. Това е въпрос на собствена еволюция. Човешкия разум винаги намира оправдания за всяко желание и постъпка.
    Много важно е всеки да си даде сметка, че трупането на пари не е показател за способности, защото в повечето случаи това става за сметка на подтискане на собствената съвест. Т.е. за да печелиш по-вече от необходимото, трябва да извършиш престъпление - да измамиш, да излъжеш, да откраднеш, да насилиш, да манипулираш. Да не говорим за това, че парите са в основата на почти всички криминални престъпления.
    Разберете, трупането на пари никога не може да даде положителен краен резултат. Трупането на пари не може да ви даде спокойствие, щастие, добро здраве или чувството за благополучие. Стандартното оправдание е, че се "трупат бели пари за черни дни", но парите не са гарантирали бъдещето на никого, още по-малко сега, когато лакомията е докарала Земята до ръба на катастрофата. Всички сте свидетели, че за да се изкарат малко повече пари, всичко в природата се експлоатира безогледно. За да се изкарат повече пари се измислят какви ли не опаковки, които направиха Земята да заприлича на едно гигантско бунище. За същите печалби е постоянното състезание да се произвежда все повече, дори и това, което не е нужно. Огледайте се, и си дайте сметка, колко ненужни неща има около вас, които сте купили само защото това ви е внушила някаква реклама.
    Прието е да се смята, че САЩ са най-благоденстващата нация. Но ако махнете лъскавата реклама и се вгледате в същността, действително ли Америка е благоденстваща? Щастливи ли са американците или се чувстват по-сигурни? Или са по-здрави и водят здравословен начин на живот? Ако се вгледате по-добре, ще си дадете сметка, че САЩ са на дъното на помийната яма. Една гигантска машина за пари, благодарение на която гладуват милиони хора по света, благодарение на която са всички войни и тероризъм. Дайте си сметка, че за да има на едно място много, то е заграбено от там, където вече няма. Така наречената американска култура е обхванала в пипалата си целия свят и насажда култа към парите и узаконява насилието като нормално средство за придобиването им. Дайте си сметка, че благодарение на фармацевтичните гиганти и другата така наречена развита промишленост, по света са унищожени много повече хора отколкото са били унищожени във всички войни и природни бедствия за цялата история на човечеството - и всичко това за да се трупат пари.

http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=12




Гласувай:
11



1. silencemurmur - ТРЯБВА ДА ОБЕЗЦЕНИМ ПАРИТЕ
11.04.2011 21:58
Да се примахне паричната система е едно радикално,
но много миролюбиво решение.

виж: http://silencemurmur.blog.bg/politika/2011/04/02/korupciiata-ne-e-mejdinen-produkt-na-monetarizma-tia-e-istin.720778
цитирай
2. padreantonii - Вашият постинг е пресъздал всич...
11.04.2011 22:09
Вашият постинг е пресъздал всичката нелицеприятност на пирамидалната система, в основата на която са парите . Поздравявам Ви за позицията .
цитирай
3. andrei - Да обезсилим парите!
12.04.2011 05:54
Поздрав за поста!
цитирай
4. momchilut - Да се обезценят парите? Какво точно ...
13.04.2011 23:52
Да се обезценят парите? Какво точно значи това. Аз го разбирам по 2 начина и двата идиотски-1во като някаква нео-хипарска тъпотия за free love и как трябва всички да се обичаме и да живеем в комуната и 2ро като някакъв още по-безумен план за световна инфлация. Кое от двете е? Или може би нещо съвсем трето, което не можах да прихвана от текста? Или въпросът тук е принципен, че хората отдават прекалено много значимост на парите? Куйе е де? Това за САЩ беше абсолютното безумие. Обожавам като хората говорят без да имат грам идея за какво точно говорят. Еми драги, живял съм там 4 години и Бога ми, по-хубаво е от тук, повярвай ми! Върнах се само, защото наще се върнаха, защото им липсваше кьополото и туршията. Не знам откъде си ги измисляте тези факти, просто не знам....
цитирай
5. zelas - Алтернатива на парите
16.04.2011 21:39
http://zelas.blog.bg/politika/2011/02/18/alternativa-na-parite.688818
цитирай
6. liliyanaandreeva - Това вече не е само глупост, а...
20.06.2011 14:58
...престпление като колективизацията на селото!
цитирай
7. liliyanaandreeva - Защо не напишете и за моите календарни градове?
20.06.2011 15:00
Те не са мистика, но са новост и са интересни! А Вие пишете увлекателно и ангажиращо съзнанието на широката публика!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267448
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930