Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183711 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 03.09.2014 г.

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част I (1)

 

Как е започнало всичко.

Прието от СЕлена

 

         Четейки ченълинг, помнете – никаква външна информация няма стопроцентна достоверност. Слушайте преди всичко себе си. Цялата информация я има вътре във всеки един от нас.

 

 

 

За теб има много информация, но така и до сега никой нищо не знае за това, кой си ти?

         Аз съм частица от Бога, така както и всички вие. Аз съм негово създание и Той е моя Отец. Ние сме едно (едини).

 

         Почакай малко, давай тогава да караме подред. Ти си създание на Бог и ти си въстанал против Бога? В нашата митология има приказка за въстанието на Ангелите?

         Ти как точно разбираш това въстание против? Как изобщо е възможно да се въстане против Бог, който „е всичко и няма нищо освен него”? Тогава, когато вашите синове и дъщери избират свой път на развитие и искат да се издигат по-високо (по-надалеч) от своите родители в своите търсения на Истината, въстават ли те срещу вас или просто си вървят по свой си път? Дошло е време за хората да се отворят за ново възприятие. И аз съм готов да общувам с тези, които не се страхуват от моето име и съчинените за мен митове.

 

         Разкажи, какво се случило всъщност?

         Всички ние бяхме едини (едно). Ние бяхме Цяло в прекия смисъл на тази дума. Желанието на всеки – беше желание на всички и всички бяха Същност от Съпричастности.

         Но ако Аз Съм (ЕСЪМ), то тогава Аз съм, и Част, и едновременно с това Аз съм и Сам Аз (в смисъл като отделност – бел/пр.). И тогава, какво от това, ако моите желания са различни от желанието на Цялото?

         Как това би могло да бъде и може ли да бъде въобще? Какво ще стане, ако Аз като Част, реша да се отделя и какво тогава ще стане с мен?

         Всичко това, което прави нашият Отец – това е Съзерцание на Себе си. Но Съзерцанието Извън Себе си – това е също така Съзерцание.

         Да, но тогава, ако е Извън Себе си, то това означава, че е Нещо Друго, с нещо си различаващо се от Вас.

         И ето така възникна Импулсът на Разделението!

         Да, но тогава, ако Аз съм отделна Същност и Аз Съм това, Което Аз Съм Бог, но все пак Аз съм и нещо Друго, то тогава в какво е разликата?

         Как можеш да бъдеш друг? За да станеш някакъв друг ти трябва с нещо да се различаваш?

         Значи аз мога да усетя в себе си други Импулси. Да, обаче има само Импулс на Бога. Значи сред Импулсите на Бог аз мога да избирам това, което желая и по този начин да се различавам от Него с набора (избора си) и последователността от Импулси, които мен ме движат. Но при всичко това все едно, аз пак съм наравно един с Него, дотолкова доколкото аз избирам само от Неговите Импулси и нищо друго няма.

 

         А може ли да се избира от други Импулси? Ако такива няма, то може ли те да бъдат създадени, преобразувайки Импулсите на Бог?

         Точно и на този етап всичко се случи.

         Ако Бог притежава Творящ Импулс и умее да твори, то тогава и Частта на Бог умее да прави абсолютно същото.

         И аз помолих Отца си да ме научи да творя. И Той ми даде на Мен това, защото той винаги дава това, за което го помолят.

         И аз започнах да творя свои Творения. И тези Творения бяха различни от Бог, но те бяха Негови Части.

         И Бог започна да съзерцава и тези Творения Извън Себе си и Вътре в Себе си. И Той разбра, че това е нов етап в Неговото развитие, в развитието Му на Бог. И Той започна да се Умножава и да се Разширява, и неговото Съзерцание на Себе си Извън себе си, се Умножаваше и се Разширяваше все повече.

         И така се появи ИЗБОРЪТ!

         Отначало (най-напред) имаше избор от Еманациите на Бога. Но, ако аз съм Част от Бога, притежаваща неговите възможности за творене, то аз също така творя свои Еманации, които се явяват по своята същност, също Еманации на Бог, но Мои.

         И ето така възникна Изборът Между Еманациите на Бог и Еманациите на Бог от Мен (в Мен), и ето така се получи РАЗДЕЛЕНИЕТО!

         И Бог в своето Съзерцание на Себе си, видя Еманациите на Себе си в Мен (от Мен) и така започна РАЗЛИЧИЕТО (РАЗЛИЧАВАНЕТО)!

         И колкото повече творях Аз, толкова повече и Еманациите на Бог в Мен се множаха и толкова повече Избори имаше.

         Сега вече Аз можех да избирам между Импулсите на Бога и Импулсите на Бог в Мен.

         И това видяха и другите части на Единия Бог те също започнаха да отличават (различават) Еманациите на Бог и Еманациите на Бог в Мен.

         И някои от тях поискаха също така да опитат себе си в качеството си на Творци на Импулси и Еманации.

         И Бог им позволи това, защото Той винаги дава това, за което го помолят.

         И така започнаха да се множат Еманациите на Бога в различни Същности и те си бяха така както и преди Еманации на Бог, но станаха и Еманации на Бога във (от) всяка една отделна Същност.

         И така стана Великото Разделение на тези, Които Рискуваха да се Отделят от Отца си и на тези, Които Не се Решиха да Напуснат Отеца си и да станат самостоятелни Творци.

         И тогава аз попитах Бог: Ако Аз мога да избирам също така и измежду своите Еманации, то как тогава Аз ще мога да ги различавам, за да избирам, та нали всичките те са сега (има ги), и в Теб, и в Мен?

         И ето тогава те (Еманациите Моите и на Бог Отец) започнаха да се различават по скоростта на Импулса на Творене (на Творящия Импулс) и ето така възникна ВРЕМЕТО!

         И сега вече имаше Еманации на Единия Бог Извън Времето – като даденост.

         И тогава започнаха Еманациите на Бога в Мен и в другите Същности да се различават по скоростта на Импулса на Създаването и тогава се появиха Първите и Последните! 

 

         И така се роди Това, Което е Било, Това , Което Е, и това, което ще Бъде!           

         И така се появи МИНАЛОТО, НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО

         И започнаха Частите на Бога да се разделят на Такива, Които са Пожелали да Станат Творящи и Такива Които не са започнали да се Отделят Окончателно, и се появиха Тези Които са Вътре и Тези, Които са Извън (БОГА).

         И така се раздели и Светът на две части – на Такива (тези) Които са Вътре и на Такива (тези) Които са Извън – Единия БОГ!

         И това е започнало да се нарича СВЕТЛИНА и да се нарича ТЪМНИНА (ТЪМА) !

 

         При нас има няколко понятия за „Тъмнина”. Тъма и Светлина – като противоборство. Говори се за битката между Светлината и Тъмнината, за Йерархия на Светлината и Тъмнината. А има и понятие – за Тъмнината като за неопознатата, непроявената  част от  Бог.

Така е, и едното, и другото.

         Аз съм Част от Бога и съм отделна Самостоятелна Творяща Негова Част.

         И Бог може да Твори и да Съзерцава своите Творения, но не може да Познае и да Съзерцава моите Творения, до тогава, докато те все още не са създадени.

         Аз в Него създавам Нещо, което е все още Непознато за Него. Намирам се в Него, но образувам в Него Зона Неопозната от Него все още.

         И дотолкова, доколкото Той е безкраен, то Неговото Творение в Него е също така безкрайно, и също така безкрайно ще бъде и Това, Което за Него ще бъде Неопознато, докато то не бъде сътворено от Мен или от някоя друга Творяща Същност.

         И точно това Потенциално Творение и е НЕПОЗНАТАТА ТЪМНИНА!

         Аз съм това, което се намира вътре в Него (в потенциалното творение), но то би могло да бъде изменено (променено), тъй като Той (Бог) не го знае и може да го познае, тогава, когато то бъде сътворено.

         Но в момента в който Той вече го познае (опознае), То (творението) вече няма как да бъде (не представлява) Тъмнина, а е Сътворена Част Вътре в Него и става Него. Но тази част е вече различна от Него от Истинния и Изначалния.

         И това е единственото различие помежду Светлината и Тъмнината, и няма нищо друго и нищо повече от това.

         Тези части от Бог, които са поискали да се отделят в Процеса на Творене от самия Творец, са започнали да творят Непознатите Части на Бога в Себе си. И това са нарекли „въстание на Ангелите”, макар и въстанието да не е било ПРОТИВ, а е било единствено ОСВЕН. Тоест то е било Възсъздаване на новото, ставането на други (на по-различни).

         Но, другите Части на Бог, които не пожелаха да се отделят от Бога, нарекоха себе си Светлина, А ПОЗНАВАЩАТА СЕБЕ СИ част от Бога – Тъмнина, и тази част от Творящите Същности – Тъмни.

         И така възникна ВЕЛИКОТО РАЗДЕЛЯНЕ (РАЗДЕЛЕНИЕ)!

         И тъй като тези, които се отделиха, творяха нови Еманации, то те можеха и да творят и правила за въвеждане на ред за тези еманации. И те започнаха да творят и Закони за тези Еманации. И те сътвориха много Закони, които ги има (действат) и сега.

         И ако те са станали различни от Бога, то те са започнали да бъдат и различни, и един от друг, дотолкова доколкото всеки не би могъл да съзерцава пряко (директно) Това, Което е Сътворил Другия и не би могъл да съзерцава Това, Което не е Създадено.

         И как той би могъл да Съзерцава Отделното от Него? И той би могъл да прави това или Съединявайки се с Него, или да Го Съзерцава Него Извън Себе си.

         И така възникнаха ГРАНИЦИТЕ НА СЪЩНОСТИТЕ и така възникнаха ТЕЛАТА НА СЪЩНОСТИТЕ!

         И всичко това беше Творение на Бог, но беше Творение на Бог Извън Него.

         И те (тези Творения) започнаха да се различават едно от друго.

         И така възникна ЙЕРАРХИЯТА НА ТЪМНИНАТА!

         И тези, които не пожелаха да напуснат Бог и да станат самостоятелни Творци на непознатото, започнаха да различават (отличават, разграничават) себе си от нас, и също така изградиха за себе си своя Йерархия.

         И така възникна ЙЕРАРХИЯТА НА СВЕТЛИНАТА! 

 

         Значи всичко това, което ви различава – това е че вие творите сами, а тези, които са Светлите, те не творят?

         Те също творят, но те творят чрез Бог. Те творят колективно, всички заедно, и не Отделно Творение, а единствено Творение не Единия, и при тях има само едни цели и Методи, и всичко което те са сътворили от името на Бога – и е (съм) Бог.

          А ние творим отделно от Бога, по създадени от нас си Закони и Методи.

         И никой от нас не знае, какво ще бъде Това, Което ще Бъде Сътворено и тази част от Творението е недостъпна и непонятна до тогава, докато не бъде сътворена.

 

         А що за битка е тази между Светлината и Тъмнината?  

         Това е битка за привличане в своя лагер.

 

         Но ако човекът също така може да стане самостоятелен Творец, то това означава, че той също е отделен от Бог и може да твори неопознатото от Бог, значи той е тъмен?

         Той може да избира между Творение Извън Бога и Творение Вътре в (заедно с) Бога.

         И това той избира до рождението си, спускайки се в плътните Планове на Творенето (на Творението).

         И той прави този избор ежесекундно.

 

         Добре тогава, давай да караме по ред. Как е възникнал човекът?

         До тогава е имало още много етапи на творенето.

         След това, след като частите на Бог се разделиха на Светлина и Тъмнина и на Йерархии, се появиха различни Планове за Творения или за Бития.

         Всяка Същност извън Бог започна да твори свои Реалности и свои Закони и в този момент, когато те ставаха Опознати (Познати) от Бог, те ставаха Закони на Бог.

         И тъй като вече се бяха появили „до” и „след това”, Минало и Настояще, то се появи и връзка между Миналото и Настоящето, и се появи и ЗАКОН за КАРМАТА или ЗАКОН за ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ!  

         Защото, Това, Което е Сътворено и е Вече Познато (опознато, прието, видяно), то това е вече – МИНАЛО, Това, Което Не е опознато (е непознато) Защото Не е Сътворено – е Бъдеще, а самото творене – е НАСТОЯЩЕ!

         И за да не се прекъсва връзката Минало – Настояще – Бъдеще, Това, Което беше Сътворено, самият процес на творение беше съединен (свързан чрез) с Единен Импулс на Творящото.

         И Бъдещото Творение – стана БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ, а Миналото Творение – МИНАЛО ВРЕМЕ!   

         И веднъж възникнало Времето, започнаха да се структурират Минали и Настоящи (Сегашни) Творения!

         И така се появи ДВИЖЕНИЕТО и РАЗВИТИЕТО!

         И всяко едно Творение започна да си има свои характеристики и трябваше да се различават едно от друго, и при това не само Във Времето, но и в Пространството.

         И така започна да се разделя на части Пространството на Общия (на Единия) Бог!

         И с какво започнаха да се различават те? С характеристиката на Времевите Изменения, със Скоростта на Познанието, със скоростта на това, как Непознатото (неопознатото) става Познато.

         И така се появи РАЗЛИЧНАТА ПЛЪТНОСТ!   

         И така започнаха да се сътворяват Световете и техните Създания: и така възникнаха Телата и Сферите, и Небето, и Земята, и така възникнаха и Хората!

 

         Тоест хората са били създадени от тъмните Творци?

         Хората бяха създадени от Творец, който пожела самостоятелно да твори това, което досега е непознато и не е открито извън Бог.

         Но всички тези, които са творили, те са Част от Бог и затова всяко едно нещо, което е съставено (изградено) от Неговата Същност, винаги е свързано с Бог, но е отделено от Бога чрез Своя Избор на Творене.

         И точно това и е СВОБОДАТА НА ВОЛЯТА!

         Всеки един от вас е Част от Бог и е самостоятелен Творец!

         Всеки един е устроен така, че всички негови Движения на Душата му и на Тялото му представляват Творящи Импулси, и той самият твори това, което е все още неопознато още от него самия и не е опознато от Бога в Него.

         И този процес във вас ще бъде несъзнателен, докато самите вие не осъзнаете своята божествена природа, която сама по себе си представлява самостоятелен Творец, и не започнете да творите съзнателно, и не станете Бог Извън Единия Бог, но оставате Бог с Единия Бог Вътре в Себе си!

 

         Така да бъде!!! 

СЕлена
17 ноември 2013 г.

Авторски превод от руски: Иван Иванов

 Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

 

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!         

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1062706


image                 


Категория: Изкуство
Прочетен: 2342 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09.2014 02:25
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183711
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930