Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3193703 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 28.09.2014 г.

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXIII (33).

 

Четвърто ниво (четвърта мерност) - продължение.

Прието от СЕлена

 

 

 

Дай да продължим с четвърто ниво! Ти говореше, че на всяко ниво ние опознаваме някакво ново качество на Бога. И на трето ниво ние преминаваме качеството познание. А на четвърто ниво – качеството устременост. Какво означава това?

         Всички думи са условни, но нека опитаме! Какво е това устременост (стремеж)? Това е конкретно насочване на твоята енергия, умението ти да я насочваш към определен обект! Това е първата степен на устремеността! По нататък ти започваш все по-продължително да задържаш това свое направление  (насока) на енергията и се ражда устремеността, тоест умението за продължителна фокусировка на енергията. Ако ти насочваш своята светлина върху друг обект кратковременно, то ти получаваш от него малко отражения, малко информация! Това и се получава сега във вашия свят при вашето взаимодействие. Вашите индивидуални стремежи са твърде кратковременни и затова всеки от вас не може да даде самостоятелни устойчиви показатели на творене, не може засега да създаде устойчиво свой собствен свят! Точно затова и вие съществувате в матрично пространство, в системи, които направляват вашето внимание, вашите енергии в определени точки на взаимодействия! Така и работи вашето колективно съзнание!

 

         Има някакъв модератор на направленията на вашето съзнание под формата на религии, реклами, кинематография, политика, СМИ (средства за масова информация) и така нататък! Всичко това са не просто ненужни наложености на вашето общество, но и са мощни инструменти за фокусировка на творенето! И ако вие ги използвате в необходимото ви русло, тоест в руслото, което на вас ви е необходимо, то вие ще разберете тяхното преимущество! Та нали в мирозданието не съществува нищо, което би противоречило на Волята на Бог, би противоречило на законите на мирозданието и целите на вашето развитие и съществуване! Затова и различните матрични структури и егрегориални образувания също така имат право на свое съществуване, дотолкова доколкото позволяват да се структурират и насочват вашите енергии на творене и освен това ви дават опит за работа с устремеността! На вас ви е известна силата на вярата на масите и силата на насоченото устремяване на масите! Вие имате такъв израз: сам в полето не е воин (сам воинът не е воин)! 

         Засега все още всеки един от вас, притежавайки всички потенциали на творец, не умее да ги използва! Затова и вие сте преминали предишните нива на развитие и се издигате към следващото! Ако си спомняш в началото, първо ниво – това си е просто живот, просто съществуване, когато целта е просто самият живот (да го живееш)! По нататък, второ ниво – е размножаване. Третото ниво, когато на вас са ви дали множество органи за възприятие – затова е и познанието! И сега за тези, които са преминали през всичките тези школи, научили се просто да бъдат, да се размножават, да опознават, започват първите съзнателни уроци на творене: умението правилно да фокусират своята енергия в определено творение!

         Затова и на това ниво матричните структури са доста по-отслабени и всичко някак си изтънява! Какво означава Тънък свят, какво точно пък е това? Вие възприемате това като разредено видение (виждане) на плътните обекти и възможността да преминавате през тях! И това е също! Но ако приведем уместна аналогия, то това би могло да се сравни с колебание на лъча! Ако светлината е ограничена в много тесен коридор, то това е лъч! Ако този коридор се разшири, то светлината ще започне доста по-свободно, все едно някак си зигзагообразно да се отразява от стените на коридора и по този начин ще се получават по-голямо количество сигнали, по-голямо количество характеристики на отражението, и по този начин светлината някак си ще се разсейва! И колкото е по-голяма ширината на този коридор, толкова повече ще е разсеяна светлината, толкова повече ще бъдат отраженията възприятия от границите на коридора, толкова повече характеристики ще придобива отразената светлина! Задачата се състои в това, да се успее в този разширяващ се коридор да се научите не просто хаотично да отразявате лъча от стените на коридора, а да се научите да го фокусирате, насочвайки го осъзнато по различните части на този коридор! И колкото по нататък вие ще се издигате по нивата на плътността, толкова по-широк ще става този коридор на възприятията и коридор на вашите възможности! И тогава, когато този коридор придобие размерите, да кажем на планета, то ако ти не се научиш да го фокусираш, то той просто ще се разтвори в друга светлина, ще блуждае безкрайно и безцелно в лабиринтите на отраженията!

 

         Ще остане ли на четвърто ниво дуалността?

         Разбира се, та нали това и е основният закон на експеримента!

 

         Но на нас ни казват, че на определени нива, според мен беше на (седмо) дуалността изчезва!

   Това не е така! Тя просто се трансформира така, че вече се възприема по съвсем друг начин!  Първите нива – това са черно и бяло! По нататък се появяват цветовете!Червеният цвят – това противоположност ли е или не? Той се различава от белия и в определен спектър на възприемане се явява като противоположност, ако ти например използваш черно-белия режим, то вместо червено ти виждаш или черен или сив, разбираш ли? Тоест притежавайки само черно-бяло виждане, то ти всички цветове ги виждаш като различни оттенъци на сивото, тоест като различни степени на отличаване от белия цвят! Но когато ти разшириш своето възприятие и започнеш да виждаш цветовете, ти вече различаваш много повече цветове. По нататък се появяват оттенъци на цветовете, смесени цветове и така нататък! Но ще настъпи ден, когато ти започваш да възприемаш съвсем други цветове, които засега не са достъпни за твоя апарат на възприятие! Вие сега имате само 7 цвята, седем чакри. Но ти си спомняш: 12 нива, 12 чакри, 12 цвята. Все още ви очакват още 5 цвята занапред и нататък още нови оттенъци на възприятие!

         Затова и възприятието на дуалността на различните нива е различно! Първо ниво – това е един цвят, това е нещото, с което се отличава, това е черният цвят, това е пълно различие! Второ ниво – това е черно-бялото възприятие. Третото ниво – появяват се цветове. Четвърто ниво – оттенъци на цветовете и така нататък!

 

         Ти искаш да кажеш, че растенията виждат всичко в черно-белия спектър!

         Растенията нямат очи според вашето възприятие, а имат други рецептори. Растенията възприемат света в двоичен код, да – не; плюс – минус; нощ – ден. Животните вече възприемат по-широко, но и при тях нещата зависят от поднивата им! Да кажем – бактериите и вирусите – това е все още двоичен код, но вече структуриран! Животните притежаващи очи виждат света вече по-структурирано по цветове, това е същото като оттенъците на сивото!

 

         Тогава под каква форма ще съществува дуалността на четвърто ниво? Ако на второ ниво имаме двоичен код на възприятие, то какъв ще бъде на четвърто?

          На всяко ниво възприятието се умножава. Ако вземем цифри, то второ ниво – това е 2; трето ниво – това е 2х2; четвърто ниво – 4х4; пето 16х16 и така нататък (шесто 256х256….)!

 

         Защо всички цифри са четни?

         Защото това е степен на сравнение, за да може все пак нещо да бъде сравнено, то трябва нещата да бъдат двойка. Затова и съществуват двойни творения и двойни възприятия!

 

         Добре, а какво ще означава 16-то равнищен сигнал? Как се трансформира дуалността на 4-то ниво?       

         Това е доста трудно да се обясни с думи. Дай да опитаме не чрез зрителното възприятие, а чрез вашия разбираем апарат! Например понятието добро! То има множество оттенъци и смисли! И колкото са по-широки спектрите на възприятие, толкова повече оттенъци вие ще можете да разпознавате и да разбирате. Или да кажем понятието тъма! То също така придобива различни оттенъци!

 

         Но тогава се получава така, че колкото е по-високо нивото, толкова повече оттенъци на дуалността, оттенъци на черното и бялото, и рано или късно те ще станат толкова много, че и самата дуалност ще изчезне?

 

         Точно така е! Правилно! Но тя не изчезва, а се трансформира! Дуалността - това е избор! И ако по-рано ти избираш от две позиции, то колкото е по-високо нивото, толкова е по-голям избора, има по-големи възможности да избираш, по-голям спектър на възприятия и спектър на избор! И по този начин се разширява свободата на избор! Но това са все още несъзнателни крачки в обучението за използването на избора! Ако на детенцето му се даде възможност за огромен избор на нещо, то как би могло да го осъществи? Или каквото попадне, или опитвайки всичко постепенно! След пробите стават разбираеми различията между различните възприятия. Така и на вас ви се дават постепенно да пробвате различията (отличията), за да може вече сравнявайки да успеете да изберете! И на първите нива не се дава целия спектър, за да се улесни вашата работа по преминаването ви на опита на дуалността! 

 

         Как на четвърто ниво се променят взаимоотношенията между половете?

         Взаимоотношенията между половете – това е също едно от следствията на дуалността, мъжкото и женското начало! И развитието също така върви чрез увеличаване на оттенъците на възприятията! При вас и сега дори съществува еднополовата любов и еднополовите взаимоотношения, но те се възприемат от вас като зло! Но това си е единствено способ на възприятие! И вие се обучавате на търпимост към избора на другите същности в тяхното познание, на висшите нива рано или късно на вас ще ви се наложи да усвоите такова качество като цялостност, когато в една същност са събрани всички спектри на възприятие, събрани са различните оттенъци на различни енергии, в това число и енергиите, отбелязвани от вас като мъжка и женска! Това са андрогенни качества, които на вас ви предстои да ги откриете в себе си!

         И ако това сега при вас се проявява на нивото на особености в характера и вие казвате, че жената е с мъжки качества, или мъжът е с женски, то по нататък това ще се трансформира в по-широка система! Всичко е протичане на енергии! И мъжката енергия – това е активната енергия, а женската – е пасивната! Това ви е известно! Но е имало при вас времена, когато женските енергии са се възприемали като тъмни. Коя от енергиите, ако се вземат женската и мъжката – коя от тях е по-светла или по-тъмна? Кое е по-тъмното – пасивността или активността? Разбираш ли? Тоест на всяко ниво се появяват нови характеристики, нови аспекти на възприятие. И ето че ти откриваш, че границата между активната и пасивната енергия, между женското и мъжкото начало, е много тънка! И във всеки един от вас присъстват всички тези енергии и се променят постоянно вътре във вас, и това е нещото, което вие наричате настроение!

         И на определен етап вие може сами да определяте своята текуща форма на възприятие! Тоест много леко да преминавате от мъжката енергия в женската, да ставате или мъж, или жена според вашия съзнателен избор! И работата не е само в развлеченията, но и в необходимостта! Например, за да може да изследвате морската стихия отвътре, най-добре ще е да се трансформирате в същество, което може да диша под водата! Ще дойде време, когато вие сами ще можете да трансформирате вашите апарати на възприятие в зависимост от задачите, които поставяте пред себе си, които съзнателно ще поставяте пред себе си. Това също така ще бъда свобода на избора! Например, за да може да познаете някои аспекти на творението е необходима активност, а в някои други случаи – пасивността подхожда повече или по-скоро се явява друг способ на познанието! Мъжкото познание – е внедряване, женското познание – е разтваряне! Всичко това на вас все още ви предстои да го узнаете! А засега вие ще откривате в себе си качествата на андрогенността и новите възможности на възприятия!

 

         И какво сега, ние на четвърто ниво ще можем да променяме своя пол?

         Не е съвсем толкова линейно. Ти защо си сега жена? Това означава, че в теб преобладават женските енергии! И твоята задача в това въплъщение в частта на андрогенността е да възприемаш и да преработваш, да разпознаваш и да търсиш оттенъците на различие и прилики между постъпващите към теб мъжки енергии! Всеки един от вас се учи да различава оттенъците на енергия и да ги възприема. Когато ти си мъж, ти пряко транслираш мъжките енергии, но трансформираш през себе си и женски! И обратно!

         Представи си, че в теб са се натрупали в достатъчно количество, и мъжки, и женски енергии! Ако те са в равни количества и равно качество, то ти можеш да придобиеш свойства на андрогенност, тоест на равновесие! Това ти дава възможност да възприемаш и тези, и другите енергии все едно от нулева точка, от точката на равновесието, без да им правиш оценка според вашите разбирания! Това е някакъв друг спектър на отчет на възприятията, затова и вас ви приучват към равновесие. Това е като степента на обзор, като да се издигнеш над нещо обозримо и от височина да обхванеш целия контур на видимото! Затова и на четвърто ниво вие започвате да уравновесявате в себе си тези две енергии и да опитвате да възприемате и да творите на ново ниво, на нивото на обобщенията, на нивото на по-широкия кръгозор, не вътре, а над… Много от вас ще могат съзнателно да приемат по-женски или по-мъжки възприятия, тоест във вашите разбирания да ставате мъже или жени!

         Аз чувам как в главата ти възникна въпросът за секса? И това е естествено. За какво съществува сексът? Във вашия свят – това е възпроизводството, но това не е единствената цел, както на вас ви я поднасят! Всичко – е познание, и това е един от способите на познание и на пречупване на Божествената енергия! Вашите контакти на физическия план – това е нещо като упражнения в сънастройка, при толкова тесни контакти вие все едно сливате своите полета на възприятие, много по-точно се настройвате към партньора и след това можете да произведете обмен на енергиите! В същност самият секс – това е именно сливане, обмен и трансформация на енергии, и всичко това ще става също така и на другите нива!

         Но тогава с какво сексът се различава да кажем от другите способи на сливане и обмен на енергии, например когато аз просто изпращам на човека своята любов мислено и той ми отговаря?

         Да, ти правилно си уловила нещата, всичко е обмен на енергии и на определени нива понятието секс се трансформира в това, за което ти говориш! Но сексуалните енергии – това са енергии с определена окраска, с определено качество, това са енергии за възпроизводство, енергии от второ ниво! Какво е това размножаване от гледна точка на енергийния процес? Това е удвояване, утрояване. Тоест, когато лещата, към която е насочена светлината е така устроена, че умножава своя светлинен поток, разединявайки го, разпределяйки го на части, структурирайки го! За това и е нужна мъжката, активната енергия! Тя някак си, като че ли разпръсква женската енергия на съставящи, на части, на потоци и я пренасочва!

         Този процес е доста трудно да се обясни. Но е важно да се услови следното: енергията от всяко ниво се различава от Божествената светлина единствено с това, че тя не е цяло, а е негова част, една от неговите характеристики! И всяко изследване на този вид енергия трябва да покаже не различията от Божествената енергия, дотолкова доколкото това е невъзможно, а по-голямата степен на детайлизация на Божествената енергия, всички нейни оттенъци! И ако на трето ниво вие се запознавате със сексуалната енергия, енергията кундалини в един от нейните спектри на възприемане, в един оттенък, то колкото повече вие ще се издигате, толкова повече оттенъци от тази енергия на вас ще ви бъдат достъпни! Ако говорим с цветовите аналогии, то толкова повече оттенъци на оранжевото вие ще узнаете и ще разберете как (с какво) те се различават и ще можете да избирате от тях при своето възприятие! Тоест възможностите и видовете сексуални контакти също така ще се разширят и рано или късно вие ще разберете, че това всичко си е просто способ на светлинно взаимодействие, при което съвсем не е задължително да се използват каквито и да са пози или техники на сексуалните контакти!

 

         Добре де, а какво правим с размножаването? Та нали едно от предназначенията на секса – това е възпроизводството?

         Виждаш ли, сега вашето възпроизводство се контролира свише, контролира се от програмите за вашето развитие, зададени за вашето ниво! Вие си имате там някаква теория за пренаселеността, тоест теория за това, че в условията на отсъствие на войни човечеството ще започне безконтролно да се размножава и тогава благата и планетарните ресурси няма да стигнат за всички!

 

         Ти искаш да кажеш, че това е неправилна теория?

         Разбира се, това са ограничения. А в творението няма ограничения! Планетарните ресурси са също така неизчерпаеми, така както и възможностите на планетарния дух! И вие не знаете как стават процесите на планетарното творение. Вие изхождате от това, че планетата съществува в неизменен вид и количеството на нейните ресурси не се увеличава и затова рано или късно тя ще се изтощи! Но това въобще не е така, планетата също така расте и се изменя, и променя количеството и качеството на своите ресурси изхождайки от своите задачи за решаване! Но има и друг аспект! Няма как да настане момент, когато човечеството ще се разплоди дотолкова, че да няма да има място за неговото поместване на планетата. Това е зададено с определени параметри!

 

         Аз нещо тук не разбирам! Тоест има някакви богове, които контролират нашата раждаемост?

         Аз ще се опитам да ти обясня! Ако екрана на твоя компютър има някакво разрешение (разрешаваща способност в пиксели), то (разрешението) все едно няма да успее да приеме и да възпроизведе за теб някаква доста по-сложна картинка! И ако ти нямаш някакво съответстващо програмно обезпечаване, то ти няма да можеш да възпроизведеш тази картинка и да прочетеш определен текст! На всяко ниво си има свои програми, обезпечаващи вашето творене! Така както и програмите на вашите компютри! На нивото на ползвател ти използваш най-опростените програми. Тогава, когато ти се обучиш на по-сложните неща, за теб стават достъпни и други програми, ти ставаш напреднал ползвател. Ако ти вървиш в по-нататъшното си обучение, ти започваш да постигаш това, как се пишат самите програми, за да можеш да напишеш своя програма! И по-нататък ако те теб не те удовлетворяват, ти се опитваш да създадеш свои!

         Така е и в творението! Отначало на ниските нива ти си ползвател на наличните програми за творене, а по-нататък ще създаваш свои! Но всяка една програма на творене е ограничена от нивото на възприятие. Това е именно твоето ниво! Затова, когато аз ти говоря за контрол над раждаемостта, то това е нещо просто като мощност на програмата, мощност на компютъра и така нататък. Тоест няма никой свише, който в определен момент решава, че човеци повече не трябва да се раждат! Просто все едно като при претоварване на системата на творене на възприятието на трето ниво, появяването на нови клетки е ограничено!

 

         Но при нас битува мнението, че ограничението на раждаемостта на планетата става съзнателно от някакво си тайно правителство, например на илюминатите, които точно така и мислят, че по-този начин ще съхранят своя достъп до ресурсите и за това те разпалват войни и създават различни вируси на болести!

         Всичко това също има място (право) да съществува! Но аз не оценям действията на някого си или нечии действия. Аз искам да предам мисълта за това, че е съвършено ненужно да се контролира количеството на родените по пътя на войната и вирусите. Системата е саморазвиваща се! Нима в природата става пренаселване да кажем от растенията, нима на някого не му стига място от растенията на планетата. По-жизнеспособните видове оживяват, по-малко жизнеспособните отмират!

 

         Да, но така не може да се каже за човечеството! Получава се така, че по-малко жизнеспособните хора трябва да умрат!

         Това и става! И ако се научите да възприемате смъртта не като катастрофа, не като отнемане на живот, то това си е най-нормален процес на преход и преминаването на енергията в съвкупността на Божествената енергия! Тези хора, които не могат да възприемат физическия свят, те си заминават от него за да продължат своя опит на възприятие в други светове, и точно така и е необходимо да се научите да възприемате! Когато човекът е преминал в другата стая, защото там му е далеч по-комфортно, ти нали няма да се възмущаваш (да съжаляваш), че него са го изместили от първата стая! На него, в нея просто не му е било уютно, не го е устройвало!

 

         Как ще се промени тялото на човека от четвърта плътност? На нас ни говорят за светлинно тяло, за кристално тяло? Какво е това и с какво то се различава?

         Всичко е светлина, затова и всички ваши тела са светлинни, има просто различни оттенъци, различна интензивност на светлината, просто в плътната характеристика светлината е доста по-уплътнена! Затова всички ваши тела са светлинни. Тялото в четвърта плътност това е тяло, притежаващо по-големи светлинни характеристики!

 

         Какво е това кристално тяло? На нас ни казват, че сега нашето тяло е изградено на силициева основа. А ще бъде кристално. Нима ние вече не сме били кристали на първо ниво? Какво се изменя тогава? Защо пак кристално тяло?  

         Кристалът, това е определена степен на взаимовръзки. Вие вече сте открили нови видове кристали, така наречените течни кристали! Водата – е също така кристал, само че с други нива на сцепление на клетките на фиксации на възприятието! Вие знаете за кристалната решетка. Това е решетка на взаимодействието на потоците от енергия в тялото на кристала. Колкото е по-високо нивото, толкова е по-голямо количеството на тези взаимодействия! И ако на първо ниво тези взаимодействия са твърдо зададени, то в растителния свят те са доста по-широки! От какво се разпада камъкът? Или от силен удар (от силно взаимодействие), или с течение на много продължителен период от време от слабо взаимодействие! Как се разпада растението? Вече от по-слабото въздействие от вън и от въздействието от вътре, от това на което вие му казвате болести! Така е и с човешкото тяло. Тоест нивото на разпад се увеличава пропорционално на намаляването на нивото на сцепление! Но при това колкото и странно да ви звучи, се повишава жизнеспособността на формата, тоест многовариантността на нейното развитие! Растението е по-крехко от камъка, но то е доста по-подвижно и по-жизнеспособно!

 

         Нима? На планетите, където няма кислород и вода или те са в малки количества, растения не растат?

         Кислородът и водата, в този им вид в който ти ги виждаш, това са характеристики от вашата реалност. Има още множество реалности, където съществуват други растения, те съвсем по друг начин взаимодействат с първото ниво!вие не виждате тези растения на планетите, където са били вашите сонди, но това е по редица други причини! Тоест те са там и в същност ги има, просто вие не ги възприемате! В този случай при вас е прието да се казва, че животът съществува в друго измерение на тази планета! Но живот съществува навсякъде и винаги, няма мъртви планети и обекти! Бог – това е живот! В същност това са просто поднива на възприятие, а и самото разделяне на нива, на поднива си е достатъчно условно и има множество оттенъци, тоест в крайна сметка съществуват милиони нива на вашето възприятие!

 

         Ние говорихме за кристалното тяло. По какво то си прилича с кристалите?

         По системата за запис на информацията! Силицият – това е също кристал, притежаващ свои си особености. Различните нива на кристализация се различават със степента си на взаимовръзка и с отразяващите си свойства! Но освен това, тъй като на всяко едно ниво се увеличава количеството на оттенъците на възприятие, то вие сте длъжни да получите тяло притежаващо в по-голяма степен възприятия и в по-голяма степен възможности за разпознаване, а така също и за запомняне на това възприятие! Така както се увеличава оперативната памет и и обема на твърдия диск в компютъра ви!

 

         Тогава се получава така, че на всяко едно ниво нашите тела са кристални? Нима и нашето сегашно тяло е кристално?

 

         Водата е също така кристал, а основата на вашето физическо тяло е водата! Кристалът, това е подреденост, структуризация на хаоса, структуризация на различните направления!  Просто много по-твърда кристализация у вас не съществува под тази форма, така както вие разбирате кристала! Вие трябва да усвоите всички възможности. Например кристалите – това са много мощни фокусиращи установки с много силна фокусировка на Божествената светлина и висока степен на натрупване на информация и на опит на възприемане! Например, въздухът обхваща далече по-широк спектър, в него кристалните съединения са разхвърляни, между тях има много малко взаимни връзки! Но на вас ви е необходимо да съедините всички тези качества в единно качество и да се научите да го управлявате, да се научите осъзнато да ставате ту по-разредени (разпуснати), ту по-фокусирани, и по този начин да съумявате да използвате всичко това при творенията си! 

 

         Моля те да отговориш на въпроси поставени от нашите читатели? „Защо да се преминава в 4 мерност, ако всичко там ще бъде по-ограничено именно от гледна точка на необходимостта само на конструктивни мисълформи, защо да не се остане в 3 мерност, но при това да се доработят по определен начин конструтивността и деструктивността, за да се разпределят по сфери, или грубо казано, защо да не бъде създаден „Рай” на земята, за да могат хората да се научат да се приемат повече един друг, но все пак да не бъдат заложници само на конструктивните мисълформи, тоест в определен смисъл да се получи именно по-интересна 3 мерност, за свобода на творене и концентрация?

         Ние вече говорихме за това, че във всяко едно измерение присъстват и конструктивната енергия и деструктивната! Например, ако вземем един конкретен обект! За да може този обект да бъде променен или трябва нещо да се махне и да се сътвори нещо ново, или постоянно този обект да се достроява! Но това постоянно дострояване като надбавяне на различни форми няма как да бъде свързано (обвързано) едното с другото! Затова и винаги има нужда от разрушителните енергии, това с което се отделя, разрушава, променя! И вие трябва да възприемате деструктива именно така, като енергия на разрушението, разделянето, която е необходима на определен етап! Ако вие през цялото време използвате само конструктива, то вие през цялото време само да достроявате своето здание!това си е избор на всеки един, в каква степен да използва конструктива и деструктива!

         Нивата се различават не по отсъствието или по наличите на конструктивна или деструктивна енергия, а с разширяването на диапазона на творене, с разширяване на способностите на конструктива и на деструктива, и на техните оттенъци!  Ако приложим нашата аналогия, то ти на определен етап ще узнаеш, че нещо може да бъде променено не с удар на чука, а с тънка бургийка и така нататък! Затова и на всяко ниво ще има и деструктив и конструктив! Това си е въпрос на дуалност! Просто оттенъците и степените на възприятие и отношенията към конструктива и към деструктива ще се променят! На висшите нива вие не само ще разберете, но и ще усетите това върху себе си, че в крайна сметка това е една и съща енергия, само че сменя поляритета си!

         Представи си, че в теб има прибор, възможностите на който са безгранични и ти използваш този прибор при творенето си        ! Ако е необходимо той работи и като чук, ако е необходимо – като свредло, но той и освен това умее и създава, например залепва! Ако ти имаш климатик, който работи и за студено и, и за топло, ти нали няма да наречеш това конструктив или деструктив? Ти ще се зарадваш от възможността да използваш един и същ прибор за различни функции! Ако някакъв измерителен прибор, да кажем термометър, показва отрицателни значения, то това не означава, че той е деструктивен или служи на деструктивните сили! Затова и понятията деструктив и конструктив си остават на всички нива, единствено се изменя тяхното възприятие от вас, вашето отношение към тях, което сега е дуално, но съществува основно в черно-белия коридор на възприятията ви!

         Защо да не бъде създаден Рай на земята? Задайте си този въпрос на самите себе си! Кой, извинете, е длъжен да ви създаде този Рай? НЕ СТЕ ЛИ ВИЕ – ОСНОВНАТА ТВОРЯЩА СИЛА И ДАЛИ ТОГАВА ОТ ВАШИЯТ ИЗБОР НЕ ЗАВИСИ ТОВА, ЩЕ ИМА ЛИ НА ЗЕМЯТА РАЙ СПОРЕД ВАШИТЕ РАЗБИРАНИЯ!!! Всяко едно ниво е интересно със своя спектър на възприятия, затова и вие тях усвоявате! Но възможностите на всяко ниво се разширяват. Това е същото нещо като да ходиш по етажите пеш или да използваш асансьор! С асансьора е по-бързо и по-удобно, но не е чак пък толкова (колкото би могло да бъде) бързо и е по загубно за вас! Когато вие получите новите възможности под формата на преместване в пространството и във времето, под формата на управление на гравитацията, под формата на материализация и така нататък, всичко това, което са предсказвали вашите фантасти стане факт, вие ще разберете, че вече на вас не ви е интересно да вървите пешком! За какво ви е да летите със самолет няколко часа, ако вие може мигновено, със силата на мисълта си да се преместите в пространството и във времето? Но ако на някой му е по-интересно третото ниво на творене - то тази молба ще бъде чута, дотолкова доколкото законът за свободната воля е неотменим! Ако вие сте избрали да продължавате да се въплътявате в тримерната система на възприятия, то това и ще се случи! Вие сте като в линията на менютата на вашите програми, просто избирате, натискате върху определени клавиши и средствата за програмиране на вашата реалност започват да работят! Но на вас ви се дава и възможност да усвоите и други, далеч по-сложни и по-интересни програми за възприятие и творене. Това и ви чака на четвърто ниво!

 

        

 

СЕлена

 

         21.09.14.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/33-3
Авторски превод от руски: Иван Иванов
        Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1634 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.09.2014 01:19
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3193703
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930