Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183972 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 18.07.2016 г.

Димитър Ненков: В момента висшият Разум подменя въглеродните атоми на ДНК със силициеви

Портал12 се срещна с Димитър Ненков, който ни разказа за глината и цялостното й влияние върху човека. Димитър Ненков е инженер химик, специализирал е магнитна обработка на течности. При специализация в Москва научава, че енергията на нивото на микролептоните и неутриното е една и съща - дали от магнитното поле, дали от излъчванията на кристалните форми, дали от геометричните форми, като пирамидата на Хеопс, дали от биополето. Тогава се насочва към минералите и тяхната достъпност.

В този разговор инж. Ненков обяснява за това как хумата структурира водата, как това влияе на нашите клетки и каква е тайната на родопските извори.

Освен на физически план, глината влияе ли ни и на духовно ниво?
Доколкото човек влиза в досег с енергиите - това е енергията на космоса. Тя акумулира слънчевия вятър, праната, тя е източник на свободни електрони, за които говори Патрик Фланаган. Човек укрепва вибрациите си, за да може да работи в духовната практика с по-голяма устойчивост. Там има изискване “Здрав дух в здраво тяло”. Това е хигиена на тялото, като платформа за работа в духовното поле.

Ние, като представители на разумната човешка цивилизация, трябва да подхождаме съзнателно и с вътрешна благодарност към Създателя, че можем да общуваме с тази енергия. Тя е изключително фина субстанция, която влиза в резонанс с нашите мозъчни структури. Знаем, че нашият мозък е генератор на могъщи вибрации. Затова трябва да се подхожда мисловно, съзнателно, с насочване на мисълта. Ако е за лечение - първо с благодарност към Твореца и следващата крачка да бъде насочване към органа, цветови визуализации, и отново, и отново - нашата благодарност.

Бихте ли дали кратки практически съвети как трябва и как не трябва да се използва глината?
При външна употреба човек трябва да не я държи повече от два часа и като я махне, трябва да я закопае в земята със специална формула на благодарност - да благодари на земята за това, че е отнела от него болестните субстанции. След като я закопае, едва тогава си е свършил работата. Ние не може просто така да я изхвърлим, защото тя е наситена с вредоносни компоненти. Бил съм свидетел на излекувана гангрена за 24 часа, със смяна на компреси от глина през 2 часа. Всички елементи на тялото могат да бъдат лекувани по този начин.

След излекуване човек трябва да ползва хигиенните предимства на глината като начин на живот. Например да се пие вода от хума утаена, както днес се прилага силициева вода. В Япония е модерно, предлагат се прескъпи препарати за пиене от коралова вода, а е достатъчно човек да пие хумена вода. Племето хунза не познават друго - те живеят само с такава вода и са прочути с тяхното дълголетие, с тяхната подвижност, здравословно състояние. Може би на 10 000 души имат един лекар.

По какъв начин ни влияят отделните елементи на глината?
Водещ е силицият, тъй като всички глини са в групата на алумосиликатите с различни комбинации - може да бъдат калиево-алуминиеви силикати, калциево-алуминиеви и други форми. Водещото и най-впечатляващото присъствие на силиция определя ролята на глината в наши дни.

По съвременни езотерични източници се смята, че в момента по-висшият Разум подменя въглеродните атоми във възлите на човешката ДНК - която е на въглеродна основа - със силициеви. Това е един еволюционен праг, който преживява в момента нашата цивилизация, но той има своите последствия. Силицият никога няма да претърпи органическото гниене - той е устойчив, той е по-висш клас структура - човешката цивилизация получава по-голямо доверие от висшия космически Разум.

Разбира се, и в практиката той е ключов елемент. Всичкият обмен, трофика, хранене и потребление на микроелементи от човешкия организъм са свързани с присъствието на силиций. Изненадващо е, че ние подценяваме този факт и във възрастния човешки организъм, който живее конвенционално, този елемент е доста под нормата. В “Бялата книга на живота” от руски мислители - наши съвременници - този въпрос много ярко е описан, а преди това и от акад. Вернадски.

Глината променя ли структурата на водата и как точно се случва това?
Да. Подходът е такъв, че обикновената вода я разглеждаме като псевдо-полимер. Тоест, това са модулчета от хидроксони и йони, които са навързани във вериги, но в края на краищата тя си има едни физични свойства на проникване, на вискозитет. Когато тя премине, пресече или се докосне до енергията, която излъчва магнитното поле на хумата, тази псевдо-полимерна верига се накъсва, водата става по-мокра, по-течлива, по-проникваща през клетъчни мембрани и в този смисъл става преструктуриране.

Това преструктуриране как действа на човешкия организъм?
Известно е, че структурираната вода има формата на тетраедър. Точно такава форма е структурната формула на биологичната молекула на нашия регенеративен апарат. И се знае също, че има статистическа грешка при нашето обновяване на клетъчно ниво. С възрастта и с времето например на 10 000 възпроизведени клетки има грешка. Тази грешка се свежда до минимум и до нула, когато се пие и вътрешно се ползва структурирана вода. Това е концепцията Макробиотика на българския физик Иван Андреев. Тя точно работи при глината, хумата, кристалите, силициевата вода.

Човек трябва да живее с такава вода. Така живеят планинците. Така живеят нашите родопчани - техните чешми и извори са над такива залежи от български зеолити. Това са кристалните форми на клиновита, които по естествен начин структурират питейната вода.

Какво представлява глетчерното мляко?
Глетчерното мляко е тривиално название на оная колоидна суспензия, която племето хунза пие целогодишно и пожизнено. Тяхната стопена вода, слизайки по планинските глетчери в долината Хунза, преминава през корита от глинести почви и пристига в лек опалесциращ вид. Затова американският изследовател Патрик Фланаган го нарече “glacial milk” или “глетчерно мляко”. То е много полезно естествено образувание и всеки може да си го получи вкъщи с фино смляна прахообразна българска хума, като сложи 2 щипки от нея в чаша вода.

Можем ли да срещнем глетчерно мляко в българската природа?
Да - край Крушунските водопади можем да наблюдаваме такава вода в леко зеленикав отенък, според цвета на минералите и бреговете, където тече водата между тях. Имаме и такива населени места - Бели Искър, Бели Лом - места, където водата е глетчерно мляко.

Безопасно ли е директно да се пие тази вода?
Трябва да проведете консултация, заради отговорността. Аз лично, ако знам, че това е изворна вода и няма някакви органични бактерии - няма проблем. Тя дори е антисептична и стерилизираща.

Интервю на Анна Бончева | Портал12
http://portal12.bg/Dimityr-Nenkov-V-momenta-visshiyat-Razum…


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 7201 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 18.07.2016 23:38
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183972
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Юли, 2016  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031