Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183991 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 29.03.2011 г.
 Когато започнах да се обичам, разбрах, че мъката и страданието – са само предупредителни сигнали за това, че аз живея срещу своята собствена истинност. Днес аз знам, че това се нарича „Автентичност”.

Когато започнах да се обичам, разбрах, колко силно можеш да обидиш някого, ако му натрапваш реализация на собствените му желания, преди да е дошло времето за това и човекът  да е готов за тях, а този човек – съм аз. Днес аз наричам това „Признание”.

Когато започнах да се обичам, аз престанах да се стремя към друг живот и изведнъж забелязах, че всичко, което ме заобикаля, ме приканва да израствам. Днес аз наричам това „Зрялост”.

Когато започнах да се обичам, разбрах, че при всички обстоятелства аз се намирам на правилното място и в правилното време, и всичко се случва изключително в нужния момент, затова аз мога да бъда спокоен. Сега аз наричам това „Увереност в себе си”.

Когато започнах да се обичам, престанах да крада от собственото си време и да проектирам грандиозни проекти за в бъдеще. Днес аз правя само това, което ми носи радост и щастие, това, което обичам да правя, което привежда сърцето ми в радостно настроение. Аз правя това по своя начин и в своя собствен ритъм. Днес аз наричам това „Простота”.

Когато започнах да се обичам, се освободих ат всичко, което нанася вреда на моето здраве – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме  е дърпало надолу и отвеждало настрани от себе си. В началото аз нарекох това „позиция на здрав егоизъм”. Днес аз наричам това „Обич към себе си”.

Когато започнах да се обичам, престанах да се опитвам да бъда винаги прав, и оттогава аз правя по-малко грешки. Сега съм разбрал, че това е „Скромност”.

Когато започнах да се обичам, аз спрях да живея в своето минало и да се притеснявам за бъдещето. Днес аз живея само с настоящият момент, в който се случва всичко. Сега аз живея всеки ден, ден след  ден, и наричам това „Осъществяване”.

Когато започнах да се обичам, осъзнах, че умът ми може да ме разстройва, и че мога да се разболея от това. Но, когато съм го съединил със сърцето си, моят разум се е превърнал в мой ценен съюзник. Днес аз наричам това „Мъдростта на сърцето”.

Ние вече не трябва да се страхуваме от спорове, конфронтации или различен вид проблеми със себе си или другите хора. Дори звездите се сблъскват, а от техния сблъсък се раждат нови светове. Днес аз знам: „Това е Животът”.

Чарли Чаплин

Речта по случай собствената 70-та годишнина.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              image

Категория: Изкуство
Прочетен: 2719 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 17.10.2011 18:11
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183991
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031