Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3203016 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 15.12.2020 г.
Какво е Вселената - Пространство на варианти, многоизмерност и изумително разнообразие на въплъщенията, превъплъщенията и творенията. Такова творение е и всеки един от вас на Земята - с много страни и черти, особености, специфики, образи и лица, всяко едно уникално, неповторимо, различно. Кое ни помага да се приемем, да се харесаме, да се обикнем, да си простим - преминаването на по-високо ниво на съзнание - там, където няма критики, осъждане, нападки - има разбиране, яснота за причиноследствията и съчувствие, емпатия дори, което е способността да влезеш в кожата на другия, да се поставиш на негово място, да "походиш в неговите обувки" наужким. Това ниво на съзнание е високо, защото човекът е израстнал до там, да може смело да погледне сам себе си в своята цялостност, минуси и плюсове, възходи и падения. На това ниво човекът не отрича очевадното, но и не се самобичува в пристъп на вина за своите прозряни слабости и недостатъци. Човекът се е обикнал дотолкова, че да приеме, че на това ниво на еволюцията си, той е този образ и подобие на собственото си съвършенство и да поиска да постигне своето по-висше изразяване, пресъздаване и представяне.
Един от признаците за квантов скок на съзнанието и здравословно управление на егото е именно чувството за хумор. Не се ядосваш на себе си, не се самообиждаш, самонараняваш, самонаказваш, нито пък си затваряш очите за това, което не ти е приятно и удобно да си признаеш, пред самия себе си дори. Това, което преди би те ядосало, разплакало или обидило, сега те кара да се смееш с глас. Грешките ти и самият ти, докато правиш грешките си, ти се струват комични и смешни (тук не говорим за фатални грешки, в които са пострадали други хора). Чувството за хумор показва, че сте преминали отвъд, където вината се е превърнала в прошка, осъждането в приемане, обвиненията в разбиране, отчаянието във вяра. Вяра и убеденост, че какъвто и да си бил вчера, днес - ти ще бъдеш по-добра своя версия, ще си изкачил още едно стъпало по пътя, което дава широта, лекота, глобален поглед и мащабност във виждането на самия себе си във Времето и Пространството. Успех, смеещи се божества.
Относно фаталните грешки: един минус се заличава с много плюсове, ако си взел - трябва да дадеш, ако си заробвал - трябва да служиш, ако си мразел - трябва да обикнеш, ако си пренебрегвал - трябва да дадеш признание, ако си забравил - трябва да си спомниш, ако си в съня - да се събудиш, ако си се загубил - да се намериш.
Да се приемеш такъв какъвто си, работейки върху това да изненадваш себе си в прогресия всеки ден.

Светли Същества, копнеещи сега, да бъдете тези божества, които обичат себе си така, че се забавляват в таз игра, наречена еволюция и самоусъвършенстване, и трудът да е забава и удоволствие, без мъка, без потиснатост.
Ако нещо не ви носи радост и удоволствие, удовлетворение, значи или то не е за вас или вие не сте за него.

Благодаря ви, Любящи!


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.12.2020 20:03
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3203016
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Декември, 2020  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031