Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3184965 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 27.12.2014 г.

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLVII (47)

Божествен човек.

Приела СЕлена

 

 

         За да се уравновеси нашата карма ние трябва да изравним отдаваното и получаваното! Когато ние вземаме нещо от някого, ние трябва да върнем равнозначно количество своя енергия. Как тогава стоят нещата с храненето ни? Ние сме устроени така, че трябва да приемаме храна! Тогава дори и вегетарианците никога няма да могат да погасят своята карма, дотолкова доколкото всеки ден ние отнемаме живот като минимум поне на растенията?!

         Животът не е възможно да бъде отнет! Животът – това е енергията на Бог! И отнемайки я, ти просто променяш нейната форма! Растенията – това е колективна душа! Когато ти ядеш някакъв плод от някакво растение, ти просто отнемаш част от енергията на растителния свят, за да можеш да продължиш живота си! Енергията на растенията се трансформира в теб и става друга, от друго качество! Това е развитие! При това ти не лишаваш растението от живот! Защото жизнената сила на растенията ще намери изход за проявлението си в други точки многократно! Така както ти не можеш да унищожиш тревата, която прораства навсякъде, където има условия за нейния живот, без да зависи изобщо от това, ще я откъснеш ли ти или не, или дори ще я унищожиш с корените й! Ако ти изплевиш дори цяло поле, то, все едно, рано или късно ще прорасне пак с трева! Животът съществува като потенциал във всяка точка на мирозданието! Във всяка песъчинка на земята съществува потенциал за раждане на целия растителен свят на планетата! Ако ти вземеш земята от своята страна и я пренесеш някъде в друга страна, то там тя пак ще работи като земя! Като почва за израстване на растенията!

 

         Но тогава в джунглите би трябвало да растат ели, а такова нещо не се случва!

         Ние говорихме вече с теб, че това как изглежда този или онзи обект е ваша съвместна договореност! Ако всички вие заедно повярвате, че в джунглите растат ели, то те и там и ще израстат! Но дай да вървим по нататък! Разбирайки енергията на живота от растенията и животните, ти я трансформираш и я отдаваш по нататък! Ако ти отдаваш толкова, колкото получаваш, то твоята карма е уравновесена! Но от определено време нататък хората са започнали да натрупват различни по вид богатства. Престанали са да отдават своята жизнена и получената от тях енергия в пространството. Отдаването – това е нещо като обмен на опит! Ти, преработвайки получената енергия, я изпълваш със свое съдържание! Придаваш и своя окраска, и по този начин участваш в трансформацията на другите обекти! Така се случва и с това, което ти получаваш от природата отвън, в качеството на храна или в качеството на емоции отвън, или в качеството на информация отвън! Има просто енергия, която ти я оцветяваш по своему и я предаваш по нататък за опознаване от другите! Всичко е просто процес на познание! Познание на Бога, на самия себе си! Познание на неговите части от другите му части, тяхно взаимодействие!

         Говорейки условно, когато ти ядеш някого си, ти го опознаваш, познаваш това, което ядеш, трансформираш го в нещо свое и го предаваш на някого другиго, на друг който е теб! Но терминологията за храненето не подхожда толкова добре за вас, защото тя ви носи някак си негативен оттенък! Когато ти насочваш към някого енергия на Благодарност или енергия на Любов, то ти нали не казваш, че този човек те яде! Това е обмен, това е опознаване един на друг! Проблемът на човечеството е в това, че вие престанахте да отдавате толкова, колкото получавате! От тук идват и вашите болести, които много често са вследствие от натрупване на ненужно количество енергия, която се застоява във вас, не намира изход и започва да ви разрушава отвътре! Вие станахте затворени, вие подменихте истинните чувства с техни сурогати (измишльотини), своите си преживявания ги сведохте до рамките на това, което ви се показва в кинофилмите и книгите, самите вие се оградихте от реалния свят и живеете в свят на създадени от вас самите правила и илюзии!

         Ти защо си мислиш, че ако ти се храниш само със слънчева светлина, ти ще уравновесиш при това собствената си карма? Всичко ще си продължава пак така, докато ти се не се научиш, докато вие не се научите  да отдавате толкова, колкото получавате, а може би и малко повече!

 

         Според твоя разказ се получава така, че все едно е кого или какво ядеш, важното е да се отдава толкова, колкото се получава! То тогава по този начин може да се оправдае и човекоядството!

         Това е доста сложен въпрос! Сложен е затова, че той носи в себе си няколко теми! Първата – това е законът за отдаването! От гледна точка на закона за отдаването наистина – няма никакво значение какво и кого ядеш, важното е всеки един от вас да не задържа в себе си получените енергии, а трансформирайки ги, да ги отправя по нататък! Но ЕНЕРГИИТЕ на животните и на растителния свят са различни! ЕНЕРГИИТЕ на растителния свят са далеч по-леки, по-разуплътнени, и като следствие на всичко това, тяхната трансформация става доста по-бързо  и затова, и процесът на отдаване е много по-равноценен, по-близък по време до процеса на получаване на енергия! Тоест ядейки, консумирайки растения, ти по-бързо можеш да ги преработиш и да ги отдадеш в обкръжаващото те пространство. Така както ти се надявам да ме разбираш, аз ти говоря не само и не толкова за храносмилането! А за процеса на обмен на енергиите като цяло! Потреблението на ЕНЕРГИЯТА на животинския свят е далеч по-сложно и е по-продължителен процес; тази енергия е доста по-плътна!

         Какво е това плътност? Това е степен на отделеност, степен на индивидуализация! Потребявайки енергията на растенията ти получаваш енергия от клъстерен тип, където има вече обединение и трансформация на енергия! Тоест енергията на растенията постъпва към теб вече модифицирана; тя не е продукт на израстване на някакво конкретно растение, а е продукт от развитието на цялата система от растения. Енергията на животинския свят е доста по-индивидуализирана, всяко едно животно, разбира се, си носи информационните кодове на своя вид! Но това, което ти ядеш, представлява конкретно животно, с неговите си индивидуализирани кодове от преработката на енерго-информационното взаимодействие! Казано по-простичко, при обработката (при готвенето) на растенията енергийните кодове на такава храна много по-бързо се поддават на дешифриране и е съотнесено (съответстващо) с твоите кодове, това на което вие им казвате вибрация! При преработката на животинската храна дешифровката е доста по-сложна, или това на което вие му казвате усвояемост на храната! Съответно недешифрираните части от храната отсядат във вас и изискват по-нататъшна дешифровка, по-нататъшно възприемане! Именно и затова на вас ви се препоръчва да не ядете животинска храна. Затова и съществуват във вашите религии различни типове постове и въздържания!

         В този въпрос обаче има и още една тема, която аз бих искал да ти я обясня! Колкото по-голяма е степента на разумност на формата, степента на нейното осъзнаване, степента на нейната индивидуализация, толкова по-сложен е процесът за приемането на нейната енергия, на нейното дешифриране! Работата е в това, че енергията на всяко едно същество се променя квантово така, както и енергията на самото пространство! Ако ти си изяла някакво растение, то ти си получила от него енергия, а заедно и с цялата тази енергия ти си получила цялата информация, достъпна на това растение! Но и неговата карма също! Ти си изяла частичка от неговата карма, получила си я като придатък, като част от тази енергоинформационна „хапка”, която ти си глътнала и си преработила!

         Но колкото е по-голяма индивидуализацията, тоест уплътняването и отделянето на Божественото съзнание, толкова става по-сложна кармата! Кармата на човека е много по-сложна и многовариантна, по-многослойна, от колкото кармата на тревичката, защото в човека има много повече канали за енергийно взаимодействие, от колкото в тревичката! Кармата – това е информация за взаимовръзките, взаимодаренията и взаимоотдаването на дадена форма, затова и когато ти изяждаш някакво животно, то ти получаваш тогава доста по-многослойна карма като добавка! И ако ти изяждаш, например говеждо месо, то ти получаваш и кармата на жертвата, а ако ядеш някакъв хищник, то ти получаваш кармата на хищника! А ако изядеш човека, ще получиш в добавка и кармата на дадения конкретен човек! Всичко е взаимно свързано!

         Вие се опирате на етическите норми, но вашите етически норми и правила носят в себе си и скрит сакрален смисъл, за който вие дори не сте се замисляли! Защо от гледна точка на вашия морал да изядеш човек е по-голям грях от това да изядеш животно? Та нима вие сте с нещо повече или нещо по-добро пред Създателя отколкото животните? Но от гледна точка на енергийните процеси – колкото повече по-високосъзнателно същество ти изяждаш, толкова повече негови кармични връзки ти допускаш от него в себе си! И именно заради това и на вас не ви се препоръчва да употребявате животинска храна. А и затова има табу върху човекоядството!

         Но давай да вървим по нататък. Ако ти употребяваш месо от животно и птици, отгледани за угояване, за храна, ти придобиваш кармата на жертва, разбираш ли? Всички вие сте пропити с тази карма на жертвата, която вие „ядете” всеки ден, която вие неосъзнато продължавате да получавате! Карма, в която животното чувства себе си като жертва, приема участта на жертва, живота на което се живее заради ваша полза! Растенията отдават себе си без жертвеността, без този страдалчески вариант на отдаване на енергията! Растенията произвеждат плодове, които отдават! Аз сега надявам се да ме разбираш, не ти говоря за изрязването на горите и за изплевяването на плевелите, където унищожението се води безсмислено, без получаване на жизнена енергия! И аз ти говоря за тази част от животинския свят, която вие отглеждате за препитанието на себе си! В този смисъл ловджийските трофеи носят в себе си далеч по-малка карма на жертва, доколкото за храна се вземат свободните животни, които не усещат себе си като жертви! Разбери, вие с векове приемате (поемате) в себе си енергиите на жертва! И това е една от причините, защо вие не може да се освободите от ролята си на жертви, да се освободите от кармата на страданието!

 

         Да, но ние не сме виновни за това! Нас такива са ни направили! В чия Божествена глава е дошла идеята за създаването на хранителните вериги, където всеки яде всеки?

         Това не е моментен процес и не е резултат от извратеното съзнание на някакъв създател (така както вие си мислите)! Отначало вие сте били замислени и сте били създадени като светлинни същества, които са си обменяли енергии така както и всички други създания на Бог! По принцип това го има и сега! Та нали в крайна сметка, вие обменяте енергоинформационни потоци с всичките си свои тела на ниво на енергията, а всичко видимо като действие е просто следствие от това! И така, отначало вие притежавахте единствено тяло на светлината, което се е движило и е взаимодействало с другите светлинни тела-обекти! Но  според взаимодействието, формите на това взаимодействие са започнали да се усложняват! Колкото повече всеки един от вас се е отделял в своята си плътност, в своята индивидуализация, толкова повече той е осъзнавал себе си като обособена същност, имаща свобода на избор! Тоест свобода на взаимодействие, свобода на трансформация на енергията на Бог! Толкова по-сложни взаимодействия са възниквали! Те са приемали различни окраски и на някакъв етап, по закона на подобието, различните форми на взаимодействие в един човек, са започнали да се събират в структури! И по този начин са възникнали вашите тела!

         При това менталните ви части на взаимодействие са се обединили в ментално тяло, приетата и създадената ви карма се е обединила в казуално тяло, чувствените ви преживявания и окраски са се съединили в астралното тяло. Съответно, висшите енергии на всеки един човек са се групирали във висшите му тела! И на крайния етап вече на тази верига е възникнало и физическото тяло! При това то не е възникнало веднага в този си вид, в какъвто съществува сега! Всички органи са се оформили също така в процес на продължителна еволюция, на дълго видоизменяне!

         И се е получило така, че единното в същността си същество, основата на което се явява светлинното му тяло, се е разделило на части, на различни тела, всяко от които изпълнява свои функции, приема и преработва определен вид енергия, създава свои илюзии и свои светове! Така и се е увеличила вашата степен на отделеност не само от Бог, но и от самите себе си, от своя Божествен произход! И за да може вие да се върнете обратно към Бог, на вас ще ви бъде нужно пак да станете единно светлинно същество, да свържете в себе си всичките тези тела и енергии в една единна форма на взаимодействие, където няма разделяне!

         На вас ви казват, че ви е необходимо да уравновесите всичките  свои тела именно защото иначе няма как да стане сливането им, тяхното обединение! Всяко тяло трябва да се развива в определено съотношение с другите тела, нито едно от тях няма приоритет! На вас често ви говорят за това, че висшите тела са по-важни отколкото низшите! Това въобще не е така! Всичките ви тела са важни! Тъй като всички те са ваши части и сред тях няма нищо което да е ненужно! В мирозданието въобще не съществува нещо което да е ненужно! Всичко е важно – всяка една част! И ако на вас ви говорят за това, че висшите тела са по-важни от низшите, то е заради това, че на определени етапи от вашето развитие вие сте престанали да отделяте внимание на развитието на висшите си тела, а сте се насочили към развитието само на низшите си тела. И именно и затова вие не може да обедините вашата светлинна същност, защото всичките ви тела са важни!

         И ако на вас са ви показали примери на развитие на висшите ви съзнания в противовес на низшите, тогава когато вашите немощни болни са ви демонстрирали сила на висок дух и божествено приемане, то това не е било пример за унищожаването на плътта ви заради развитието на Духа ви, а пример за необходимостта да се обърне внимание на развитието на висшите ви тела! В голямото мнозинство от човечеството този дисбаланс е огромен! Техните низши тела са хипертрофирали, а висшите им тела не са изпълнени! Това ражда дисбаланс на развитието! Това не дава възможност на цялата необходима енергия да премине през човека и да го трансформира, да му позволи да се издигне на друго ниво!

         И ако по-рано на вас ви демонстрираха необходимостта ви да се възнесете в дух и умиране на физическото ви тяло, и разтварянето на някои от другите ви тела, то това е неправилно! Всички тела трябва да се трансформират. Тъй като всичките те са си части от вас! Някои от вас наричат физическите си тела кожени торби или скафандри! Това е така, но само от тази гледна точка, че Божественият Дух в прекия смисъл на тази дума, е заключен в тях като в затвор! Но няма нищо излишно, нищо небожествено! Няма нищо несъвършено в Божествения свят! Това са такива ваши части, които просто са придобили по-плътна форма, те не трябва да се разделят (да се отделят)!

         Лишавайки се от тях, то вие ще се лишите от части от себе си! Може и на вас да ви се струва, че тази част не е най-важната за вас. Но всичко е в своята същност Божествена енергия! Вие по този начин се лишавате от своята част от Божествена енергия, просто отхвърляйки я! Но нали тази част няма къде да отиде! Енергията никога не изчезва! Тази енергия носи част от вашия придобит уникален физически опит, физическо познание, физическо творение! Нещо повече, тази енергия е оцветена с вашите уникални светлинни кодове и не може да се присъедини към никого другиго, разбираш ли? Тя винаги ще се стреми към свързването си с вас! И рано или късно, на всеки един от вас на определен стадий от трансформацията му ще му се наложи да я приеме и да я преработи!

         Аз не ви призовавам вас да започнете да обръщате повече вашето внимание на низшите си тела, така както някои от вас могат да разберат това! Аз ви говоря за необходимостта от балансиране на всичките ви тела! Затова и вие трябва да започнете да развивате своите висши тела за балансиране с низшите си тела! Самите думи „висши” и „нисши” говорят само за степента на отделеност от Божествената ви същност на енергията заключена във вас! Когато вие можете да уравновесите своите висши и низши тела, тогава и ще може да се говори за балансираната ви трансформация като светлинно същество, за сливането на вашите тела и за раждането на новия невиждан досега Божествен Човек!

 

         Ти говориш за възнесението заедно с физическите ни тела?

         Възнесението – това не е процес на издигането ви в небесата, така както самите вие си го представяте! Това е процес на качествено, квантово изменение на самите вас, на вашата енергия, нейното преобразуване! Това не е отделяне на физическата ви обвивка и освобождаване на духовната ви същност! Ако говорим за крайната цел, за крайния резултат от това възнесение, то това е сливането на всичките ви тела в едно единно светлинно тяло, в една единна същност! Едва тогава вие ще можете да усетите своята връзка с Божественото! Това не означава, че Божествения ви Дух заточен във висшите ви тела, ще се освободи от низшите и ще се „втурне” към своя прародител. Това означава, че всичките ви тела ще се завърнат в своята персонална същност, в своето първоначално състояние. Ще се разуплътнят и ще се съединят със своята божествена съставляваща и ще се явят пред света като едно единно Божествено същество, неразделено на емоции, мисли, хранителност и така нататък!

         Такава трансформация обаче не става мигновено! Това е нещото, което вие наричате вътрешен огън! Всъщност – става процес на обгаряне на низшите тела! Но обгарянето не означава изгаряне! Тези практики, които съществуват при вас, за съжаление са непълни! Те не са насочени за изравняването на всичките ви тела! Те са насочени към изгарянето на низшите ви тела! При изгарянето на низшите ви тела се изгаря всичката ви карма, натрупана от тези ви тела! Това е същото нещо, когато при почистването на компютъра ви ти просто унищожаваш всичките му файлове, и компютърът ти остава съвсем празен, и в него вече може да качваш всичко, което ти си поискаш! Но тогава какъв е бил смисълът да се създават всичките тези файлове, които са били изтрити? Разбираш ли? Всичко – е Божествен опит! И всеки един опит дава своя принос в развитието на мирозданието, и всеки един опит е ценен!

         Затова и просто изгаряне на кармичния опит и изгарянето на низшите тела е възможен път, но малкорезултатен! Ако се съди от гледна точка на конкретния човек, то – да, на него му се иска колкото се може по-бързо да се върне към своя Божествен Прародител и да се пречисти от натрупания боклук! Но от гледна точка на Божественото развитие този натрупан боклук – е също така Божествена енергия! И тя не може да бъде унищожена, а единствено преработена и пренасочена! И процесът на възнесение напомня разбор на този натрупан от вас боклук, точно това отделяне на зърното от плявата! От този придобит от вас опит ще бъде взето само най-доброто, най-действеното за мирозданието! И този процес не е едномоментен, този процес е работа по упоритото ви преобразуване на всичките ваши части и възвръщането им на Божествената им изначална чистота! Това е пречистване на цялата информация в „компютъра ви” от всички излишни наслоявания и вируси, и откриването в нея на същността на познанието! Това е внасянето на новия Божествен опит, на вашия опит, на опита на сътворението на вашия спектър от вселената!

         Затова и всичките ви разкази, затова, че възнесението и прехода ви ще станат едномоментно в някакъв си час „Х”, са неправилни! Едномоментно и насочено може да се изгорят всички низши тела на човечеството, просто насочвайки огън с определени свойства към планетата ви! Възнесението на всеки един от вас затова и е индивидуален процес, който изисква щателен разбор на този натрупан от вас боклук, който ви пречи да се възсъедините! И този боклук – той също така сте вие, само че в друга форма! И именно вие ще трябва този боклук да го сортирате и да го преработите!

         По рано за такива процеси при хората си отиваха десетилетия! Сега обаче, на всички ви ви помагат! Всеки един си има собствени наставници и инструктори! Новите квантови енергии позволиха на завесата да стане далеч по-изтънена! Необходимо е само всеки един от вас да се обърне към своите си висши същности, към този Дух, който е заключен във вашите тела и вие ще си получите всичките ви необходими препоръки!

 

         Дай да се върнем към природата и към храненето. И в растителния, и в животинския свят съществува също така изяждането на един друг! Ти искаш да кажеш, че и животните също така имат карма! И ако хищникът е изял човек, то той е придобил много по-сложна карма от тази, която той би могъл да трансформира? А кравата, която си яде само тревичка, получава по-малко карма? Тогава защо и тя страда, и защо и нея хората я убиват? При това човекът и пие, и мляко от кравата, и яде, и месото й! И по този начин задълбочава (усложнява) своята карма!

         Кармата – това е причинно-следствена връзка, това е своеобразна везна за отдаването и получаването на Божествената енергия! И затова и тя присъства навсякъде където има получаване и отдаване на енергия! Ако е изял човек, то разбира се той е получил и част от кармата на същия този човек и е длъжен да я трансформира! Но животните, така също  както и растенията, отработват колективна карма! В крайна сметка вие също така отработвате колективната карма на вашия вид! Но това е някак си по-завоалирано, доколкото всеки от вас е отделен повече от своето колективно въплъщение! Във вашата проявеност, на вашето ниво на възприятие, всеки един от вас отработва своята карма! След обработката на своята карма той започва да отработва и кармата на своето колективно въплъщение, на своята колективна душа, на своя източник, на тази цивилизация, на този род, от който той е произлязъл!

         Отработката на кармата – това не е наказание, а уравновесяване, в което трябва да се отдаде толкова, колкото е получено, да се раздели и да се преработи, да се приеме и да се вмести това, което си получил! Животните също така отработват обща карма! Те нямат индивидуална отработка. Затова и някои от животните стават жертви, за да уравновесят кармата на тези, които създават карма на хищник! И в това е и великата роля на тези животни, които отглеждат за препитаване на хората! Затова и кравите всъщност отдават това, което да кажем са отнели тигрите! Тъй като те са едно и също същество на нивото на Божествените енергии и няма такова разделяне при тях, така както е при хората!

 

         Защо се смята, че тези, които имат очи не трябва да се употребяват за храна, защото това е друго, по-високо ниво на живот?

         В процеса на еволюция на Божественото развитие се развиват творческите способности! Творението – това е възсъздаване, копиране, увеличаване! Когато във формите на Бог има само един способ на взаимодействие, то тогава в него има и само един способ на творение! Да кажем, амебата също се явява творящо същество. Тъй като всички части на Бог са творящи! Тоест тя може да твори единствено в рамките на своето възприемане! Тоест тя може да трансформира получаваната от нея отвън енергия единствено по този начин по който тя я получава! Ако човек е сляп, той не може да сътвори видим образ! Той може да сътвори чувство образ, ментален образ и така нататък! Развитието върви в посока на увеличаване на методите за творене, тоест способите за получаване на енергия! Очите – това са един от инструментите за творение и за получаване на енергия, който разбира се, ознаменува нова форма, нов етап в развитието на творението, когато творението придобива видимост, качествено друго рецепторно възприемане! Това обаче не означава, че другите форми на живот на Бога са по-малко ценни, отколкото тези, които имат инструменти за виждане!

 

         Получава се така, че никой не е виновен за това, че ние се изяждаме един друг! А за това си има удобна думичка – еволюция!

         А защо да се търсят виновни? По важното е да се разбере – накъде да се върви по нататък! Във вашето общество моделът на хищник-жертва, на богатство-бедност, разбира се е привнесен! В Божествената Вселена разбира се има всякакви способи на взаимодействие! Но във вашия сектор моделът на отдаване, под формата на отбиране (на това колко и какво да отдадеш), е заел доста преодоляваща роля! Във вашите кармични структури са записани тези изначални модели на поведение на взаимодействията! Когато от вашия сектор на вселената е било направено изземане на енергия от други същности, това и е заложило основите на такива модели! Но има ли изобщо смисъл да споменаваме за това? Тези същности са станали и заложници на тези си свои действия! Те са си създали за себе си карма, при която те още хилядолетия ще бъдат принудени да отдават тази енергия обратно, под формата на кармични дългове! Те са станали заложници на този сектор на мирозданието, в което те сега се измъчват и нямат възможност да се отърват, докато не върнат дълговете. И за тях това творение е станало по скоро затвор! Голяма част от тях са разсеяни в човечеството за осъществяване на това отдаване! И много от вас, от същите тези работници на светлината, за които вие самите се приемате, са точно тези части на тези въплъщения, въплъщения на тези същности, които са се върнали да отдадат тези свои кармични дългове, да върнат взетите части от енергия от това творение за възстановяване на неговия баланс! Именно и затова на вас ви поставят задача за разпространение на светлината, за приемане, за увеличаване на Божествената любов! Именно тази задача вие всички изпълнявате доброволно в един или друг обем!

ИМЕННО ЗАТОВА И ВИЕ СТЕ ДОШЛИ В ДАДЕНОТО ВЪПЛЪЩЕНИЕ!

 

СЕлена
        21.12.2014 г.                

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/46-1

Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   
Авторски превод от руски: Иван Иванов

image



Категория: Изкуство
Прочетен: 5482 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.12.2014 21:41
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3184965
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031