Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3192740 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 15.10.2014 г.

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXVIII (38).

 

 Оранжерията на Боговете.

 

Прието от СЕлена

 

        

 

         Има ли такива програми, които затварят достъпа на човека до неговите способности и къде се намират те?

         Многомерността е сложно за вас понятие! Дай да си поговорим за времевите линии! Представи си, че ти пишеш роман за своя живот! И описвайки следващата глава ти разбираш, че в предишната е нужно някои неща да се коригират! Например, ти в средата на книгата си решила да въведеш нов герой, но тогава е необходимо и в предишните глави да оставиш следи от пребиваването на този герой! И затова ти нанасяш корекции в предишните глави. Но това е все пак роман за твоя живот! Тоест ти бъдещата, сама променяш сценария на твоето минало!

 

         Аз нещо не разбирам! Ти ме водиш към това, че аз сама си поставям на себе си програми, прекратяващи достъпа ми до своите способности? Защо?

         За да откриете техните нови граници!

 

         Все едно, аз пак не разбирам. Получава се така, че всички хора са блокирали своите способности!

         Аз не говоря за всички хора, а за теб!

 

         Аз пък питам за всички. Има ли в хората програми, които блокират техните способности и от кого те са поставени?

         Това е вече много широк въпрос! Такива програми има множество! Във всяка структура има определена система за безопасност! Много от програмите охраняват вас, от самите вас! Когато ти изведнъж откриваш възможност да получаваш неограничено енергия, ти може просто да се взривиш, затова и има задържащи програми и системи! Когато ти не само получаваш енергия, но и започваш да я фокусираш, ти можеш да причиниш вреда на другите, затова и има и сдържащи програми и системи!

 

         Кой създава тези програми и кой решава, до колко е необходимо да ме задържа, да ме сдържа?     

         Това е доста сложно да бъде обяснено! Има нещо като среден праг! Например, ако ти превишаваш силно средните показатели според групата от хора, в която пребиваваш, то в този случай се запуска такава блокираща програма! Но това си е нещо такова, като мониторинг! Ако ти правиш това един път, то това се смята за единично изхвърляне! Ако това се случи три или повече пъти, теб вече като че ли те отбелязват като същност, различна от масата на другите и започват твоето индивидуално водене! Точно и затова и ние разговаряме с теб! Ти си прескочила средните показатели по определени параметри!

 

         Добре тогава, аз ще ти задам въпросът по друг начин! Има ли цивилизации или някого от йерархията на светлината или на тъмнината, който е внедрил в нас специални програми, задържащи развитието на човечеството? Ако има, кой е той и защо той е направил това?

         Аз ще ти отговоря! Но все пак на мен пак ми се иска да ти представя акцентите! Всичкото това, което се случва, всички вие го възприемате като насилие над себе си и в това е вашата най-голяма грешка! Освен това, вие по никакъв начин не можете да осъзнаете, че има само едно, всички вие – сте едно (единно цяло)! Тоест, този който ви е поставил на вас някакви блокиращи програми, това в най-прекия смисъл сте си самите вие! Другите вие! Тъй като разделянето Е (СЪМ) илюзия! Ако ти се занимаваш на тренажьора и тренираш една от групите мускули, а другата в това време не работи, ти нали няма да кажеш, че на тази група мускули и е поставена блокираща програма? Всичко това си си ти! И освен това, всяко едно препятствие е илюзорно! Всяко едно препятствие е единствено отличен урок за най-доброто ти развитие и затова трябва просто да се радвате на тези препятствия!

         Сега си представи игра, в която през цялото време на тази игра и се променят правилата, те се усложняват! Това и е същността на играта – да бъдеш готов за всякакви неочаквани изненади, нещо от рода на тренировка на реакциите! Ако днес шахматната фигура се движи във всяко направление, то утре тя ще се движи по буквата „Г” и т. н. Но за теб пак ще ти бъде необходимо да достигнеш до края на дъската! Разбираш ли? Вие ще трябва да престанете да си търсите виновни, а да възприемете всичко като Божествена игра и ако на вас ви се предлагат нови условия на играта, то това означава, че вие изцяло можете да се справите с това, иначе вие не бихте попаднали в тази игра!

         Затова и предвиждайки твоите въпроси за тези, които са поставили блокиращите програми, аз искам да предотвратя твоето възмущение по този повод! Ако партньорът ти в играта на тенис е доста по добър (по- силен) от теб и може да забива топките в недостъпни за теб области и се движи по-бързо от теб, нима той е зломислещо същество? Той ти е просто партньор в играта и благодарение на него ти можеш да се обучиш да играеш с него наравно!

 

         Добре, разбрах! Но ти искаш да кажеш, че тези, които са поставили тези програми, блокиращи способностите на човека, са се водили не от собствените си цели, а от желанието си да помогнат?

         Точно така! Ти все още продължаваш да възприемаш всичко в дуалния спектър! Ти постоянно търсиш виновни! А виновни няма! Всички ние – сме едно! И краката не са виновни за това, че са по-силни от ръцете! Тези, които са поставяли своите програми в теб са преследвали различни цели, в точа число и да помогнат, и да ви изучат и да ви защитят от самите вас!

 

         Все пак обаче, ми се иска да изясня! Причастна ли е към това ангелската йерархия?

          Ако ти имаш предвид мен, то тогава не, аз съм заинтересован във вашето пълно развитие! Ако ти имаш предвид моите, така да се каже, колеги от лагера на светлината, то тогава отговорът е да, те са участвали в това! Но разбери, ако розетката (мрежата) с високо напрежение има силна защита, то ти нали няма да възприемаш това като блокираща програма наложена ви от някого си? Вас се опитват да ви опазят!

 

         Но от какво толкова да ни опазят? Ако няма смърт, от какво толкова трябва да се опасяваме?

         Всичко не е толкова просто! Ако енергията не бъде управлявана правилно, то тогава би могъл да бъде нарушен баланса на Вселената! Това разбира се не е чак толкова погубващо, но за корекцията тогава ще е необходимо време, а и може така да се получи, че не всичко да бъде точно възстановено! Представи си високочувствителен сложен прибор,  който си го ударила с чука и той се е разпаднал на прах! Може ли това да бъде възстановено? По лесно ще бъде да бъде построен нов! Ти и всички вие все още нямате представа за силите, които на вас ви предстои да усвоите! Най-малкото, което би могла да направи тази сила – това е така както тенисните топки, да можете да премествате планетите по небосвода!

         Сега си представи киселина, която разлага всичко! В какво може тя да се съхранява или да се превозва, ако тя разяжда всичко? Може единствено да се създадат милиони блокиращи обеми с многочислени стени и да се чака, докато киселината разяжда един обем, след това следващия и т. н. за да се спечели време! Разбираш ли? Така е и в случая с вас! Вие сте надарени с неограничени възможности, но вашето съзнание все още спи! Нещо като човек с огромна сила, които не притежава ум и внимателност и може да нахвърля планините!

 

         Значи на нас са ни поставени блокиращи програми заради това, за да не можем ние да унищожим своята част от мирозданието? А къде се намират тези програми?

         Във вашия мозък и във вашите ДНК! И това, че вие използвате сега 5-6% от вашия мозък, точно това и е именно този ефект на киселината! Когато вие успеете сами да отворите своите прегради, то вие тогава ще започнете да притежавате цялата мощност на Бога!

 

         Добре тогава, ето ти един друг въпрос! Има информация, че някои цивилизации или представители на йерархията на Ангелите са внедрили в нас вируси за да могат да ни управляват! Това така ли е или не е така?

         Аз се опитвам през цялото време да те отведа теб от дуалното възприятие! Ако възприемем всичко от позицията на дуалността на тримерния свят с който вие сте свикнали, то някой е създал вирус, който е притъпил вашето съзнание заради това, за да удовлетвори своята жажда за власт и за да може да ви управлява! Сега нека да се издигнем малко по-високо във възприятията си! Когато ти даваш успокоително на възбуденото дете, ти него управляваш ли го? Да, естетсвено и безусловно! Но ти се опитваш да помогнеш! Ви виждаш, че със своята възбуда то може да нанесе вреда на себе си и на обкръжаващите го деца и му даваш това лекарство!

 

         Да, но вирусите не само блокират, от тях и се разболяват!

         От вирус до вирус има разлика! Има различни вирусни програми за съзнанието! И болшинството от тях са тренажьори за устойчивост към промените на външната среда!

 

         Но кой ги създава тези тренажьори? Тоест, съществуват някакви същности, които следят, така да се каже, за степента на възбуждане на човечеството и в случай на заскаляване (излизане от скалата на уреда за измерване) произвеждат и внедряват сдържащи вируси?

         Спомни си устройството на своето тяло! Когато в тялото ти попада вирус или някаква инфекция, то червените ти кръвни телца се устремяват към нея точно заради това, за да победят болестта! Ти не можеш да изолираш себе си и човечеството от външната среда! Всяко взаимодействие може да породи волно или неволно внедряване от вън! Затова и съществуват сигнални системи! Все едно, че има два отбора „червени” и „ сини” и това е играта! Днес „червените” нападат, а „сините” се защитават! Утре всичко е обратно! Общата цел – е да се повиши устойчивостта на системата и да се изучат нейните възможности!

 

         Добре де, но какво общо има тук, блокирането на възможностите?

           Това е защото единият от способите за нападение – това е блокирането на възможностите! Да предположим, че отборът на „червените” е изобретил предавател на излъчване, блокиращо възможностите на другия отбор! Но, когато играта свърши, то „синият” отбор с възторг ще помоли „червеният” отбор да сподели с тях това прекрасно изобретение и да им подскаже, как би могло да се противопоставят на това изобретение! Това е игра на съобразителност, на бързина на реакцията, на оживяване, на победа в която няма победители, защото в крайна сметка победители са всички, дотолкова доколкото всеки единствено служи като треньор на другия! Затова и за да се развивате продуктивно е необходимо не да се преценя (да се оценя) ходът на другият отбор, а да се търси способ, начин тя да бъде надиграна!

 

         Добре, съгласих се! Но как човекът да преодолее тези програми?

         Има само един единствен начин – повишаване на осъзнаването! Виж, представи си сега себе си за миг, че ти си Абсолюта, който е решил да раздели себе си на части! Все едно както и в примера с киселината, той разбира, че за да могат тези части да не нанесат вреда сами на себе си и една на друга, като начинаещи богове, е необходимо това чудо-киселина да бъде заключена зад милиони съдове и там да бъдат поставени защитни системи така, че всяка част постепенно нараствайки своето осъзнаване като Бог, да може да разтваря съд след съд (стена след стена) по този начин, усвоявайки (осъзнавайки, разбирайки) постепенно своята мощ! Или така както е в някоя увлекателна игра, когато ти търсиш в стаята ключа, намираш го и отваряйки вратата попадаш в следващата стая, която е с доста по-голям обем, но и в нея е необходимо също така да се намери ключ, и така до безкрай докато ти не излезеш на свобода!

 

         Съдейки по това, че на нас ни предстои да отворим (да открием) 13 тела, а те, така както ти казваш, са безкрайно количество, то може би могат да се оценят (преценят) мащабите на мощта на Абсолюта?

         То това даже не можеш дори и да си го представиш! Дори и сравняването на мощността на песъчинката с вселената не ти дава представа за тази мощ!

 

         Значи има такива програми или обвивки, които задържат нашата божествена мощ, но ние можем да ги снемем в това въплъщение или сега! Какво трябва да направим?

         Разбираш ли, това са си достатъчно сложно програми. Представи си лабиринт, по който пътешества светлината!пътешествайки по лабиринта светлината се структурира, пренасочва, ориентира се, отразява се и така нататък! А ти сега ме питаш, как да строша (да разруша) лабиринта? Остави на цялата своя светлина свободно да си струи, и тя ще преодолее лабиринта! Помниш ли притчата за игленото ухо? Свободната светлина много лесно ще проникне ( ще премине) през игленото ухо – в това е смисъла! А ако вие установявате себе си с неверието, поставяте си блокировки на съмнението, то тогава вие няма как да преминете през игленото ухо за един миг на мигане на окото, а твърде дълго ще блуждаете по лабиринта!

         Да се преодолее програмата може единствено преминавайки през всички нейни нива последователно, а вие се стремите да разбиете програмата и да преминете транзит, колкото се може по-бързо! И точно поради това в много от вас, които са вече на пътя на трансформацията на своите енергийни тела, възникват проблеми, и вас ви отделят от играта, като прегорели (изгорели) лампички! Много от йогите и трансформаторите на съзнание заболяват от рак, като следствие от неправилното управление на отворената енергия, която изгаря техните физически тела! Просто бъдете светлина, бъдете поток от осъзната енергия, насочвайте своите движения осъзнато, различавайте (внимавайте за) своите енергийни промени! Лабиринтът е така устроен, че ако светлината попадне в него, то рано или късно той ще намери изход в друга реалност!

 

         Значи ти ни предлагаш да вземем, па да се отпуснем и нищо да не правим?

         Ето това е – именно да разпуснете! Та вие сте Светлина на Бога, енергия на Бог! А за енергията на Бога прегради няма! Рано или късно всички съдове сдържащи мощта на Бога ще се разпаднат и вие ще бъдете свободни! А до тогава, защо вие да не се наслаждавате на процеса?

 

         Тогава как ти ще коментираш информацията за това, че храненето с жива храна блокира вирусите, които се внедряват в нашето съзнание! Това така ли е?

         Да, защото природата прекрасно се е научила да се справя с различните вируси! Тя не се оплаква от това, че някой си препятства нейното развитие, а използва тази възможност за по нататъшното си развитие и усъвършенстване! Когато ти ядеш жива храна, то ти на практика приемаш в себе си лекарство от вируси, тоест все едно ти като че ли копираш на своя компютър защитни програми, които е създала природата! Но вие ще трябва да разберете, че самите вие трябва да изработите в себе си същите такива защитни програми!

 

         Има още и информация че някакви сили, за да могат някак си да управляват човечеството генерират електромагнитни излъчвания с определен спектър, които някак си задържат и объркват хората, и по този начин те ги управляват?

         Спомни си примера с детенцето! Ако ти ми дадеш успокоително или му разкажеш приказка, или му попееш люлчина песен (песен за приспиване), ти побъркваш (объркваш) ли го? А възбуденото дете, силите на което са на привършване и на него определено му трябва отдих, а пък то иска да си продължи играта! Пораснете, станете възрастни и много неща ще ви се открият (отворят)!

 

         При теб се получава направо идеалистична картина: сиви, анунаки и висши йерархии просто бавят (не в смисъл забавят – а в смисъл отглеждат, като мъничко детенце) човечеството! Това някак си ми е много трудно да го повярвам?

         Вие представлявате интерес за много от същностите на мирозданието! Вие – сте необикновени играчи! Вие сте отбор о уникуми, в който никой не знае, какво точно да очаква от вас! Във вас е вложено всичко най-добро и създателите ви сега очакват резултати, които никой не може да си ги представи! Затова и всички, които участват в експеримента се отнасят към вас по различен начин, но за всички – вие сте безценна възможност да получат уникални дарове по пътя на изследване на вашите възможности! И ако много от тях при изследването ви използват свои методи на изследване, то това съвсем не означава че това е тяхна злобност или злонамереност!

 

         Значи ние сме им нещо като опитни зайчета?

         Вие сте огромна гордост, нещо като оранжерия за богове, където се отглеждат невиждани цветя! Помниш ли, аз намерих в твоята глава подобен сюжет, от прочетен някога си роман! В космоса намерили човешки яйцеклетки в контейнер, отворили го и яйцеклетките започнали да се развиват и се родили дечица. Само че тези, които намерили яйцеклетките не знаели какво да очакват от тези чуда-дечица! Дали велики разрушения или велики чудеса! А пък и самите дечица не знаят, тъй като те не си спомнят своята цел, а ще си я спомнят единствено в точно определения час!

 

         Да, това са братя Стругацки! Бръмбар в мравуняка!

         Ето това, вие сте такива бръмбари! Затова и вас ви изучават от всички страни! Има цели категории и отбори, разделени по функции, всеки един от които наблюдава вашето развитие! И ангелски структури, и учителски системи, и обединения от цивилизации!

 

         На мен нещо започва да ми се струва, че ти май през цялото време ни превъзнасяш нас и ни издигаш на някакъв пиедестал, така че ние като нищо можем да се възгордеем от своята роля!

         Абе засега няма с какво чак пък толкова да се гордеете, та вие едва сега започвате да се събуждате! Трудно е да осъзнаете това величие, което ви дава на вас Абсолюта и да се справите с тази си роля! Но аз вярвам във вас!

 

         С какво, да кажем, ние се отличаваме от теб? Та нали и ти си също така част от Абсолюта?

         По свойствата! Във вас са въведени (на вас са ви предоставени) и са съединени много свойства, които в мен ги няма и които аз бих могъл да изуча единствено чрез вас!

 

         Получава се така, че ние наистина все пак не трябва нищо да правим, а всичко ще си дойде само! Никой така и не може да даде никакви конкретни препоръки или насоки?

         Самият аз не съм привърженик на резки изменения, те нарушават равновесието! Освен това времето няма никакво значение! Вие за къде толкова сте се разбързали през цялото време? Вие – сте вечни същества! В крайна сметка вие постоянно се движите! Това, че дори и ние с теб усвояваме нови знания също придвижва (издига) и теб, и другите, снемайки блокировките на забраните и рамките на ограниченията които има във вас! За да може реката свободно да си тече трябва да бъдат премахнати всички стени и препятствия! Тогава и тя придобива сила! А сега ненужни водовъртежи на водата около изкуствените препятствия на вашата същност поглъщат вашата енергия, която вие може да използвате за опознаване на света! Затова и се учете, занапред ви очакват още много интересни неща!

        

 

СЕлена

         12.10.2014 г.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/38-1

Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!         

     image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15.10.2014 09:36
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3192740
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031