Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183625 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 26.01.2015 г.

Отворете Порталите на Светлината на Земята!

Сега всеки може да отваря порталите на Светлината на Земята! Смисълът е в това, че енергията, идваща от Твореца на Земята, трябва да бъде закотвена в Земята, тогава тя ще се закрепи в Земята. Тази енергия трябва някой да я приеме на Земята.
Чрез нашето тяло енергията на Божествената светлина се свързва със Земята и я изпълва със светлина.
Да се прави това е много просто. Представете си, че енергията на светлината, идваща от Бога, от Небето, преминава през вашето тяло, отива в Земята и достига до центъра й. След това от центъра на Земята идва отговор и енергията на светлината излиза обратно, само че сега към повърхността на Земята и се разпръсква на всички страни като гейзер.
Може да се казва: „В името на Светлината и Любовта аз отварям тук и сега портал на Светлината и моля Твореца да ми помогне в това!”
В следващата секунда порталът на това място се отваря. Вие даже можете да видите това.
Също така, това може да си представите без думи, с чистото намерение и да помолите Твореца да ви помогне в това.
Това може да се прави на всяко място на Земята, там, където живеете, на всяка крачка, вървейки по улицата, разхождайки се в парка, в гората. Може да се прави това, като си представяте енергията на светлината и я отправяте към онези места на планетата, към които искате да изпратите енергията на Светлината и Любовта на Бога. Към онези места, на планетата, за които често мислите и им желаете Светлина и Любов.
Така нашата Земя много бързо ще се изпълни със Светлина и Любов, във всички ъгълчета на планетата.
Вие отваряте порталите на Светлината на Земята там, където тях по-рано не ги е имало. Вие носите небесата на Земята...

Предложение и превод: Селена
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/otvorete-portalite-na…
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/blog-post_25.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 2258 Коментари: 0 Гласове: 3

СаЛуСа
23 януари 2015 г.

Когато събитията на Земята стават все по-тревожни за вас, Светлината напредва по-бързо към целта си да донесе край на намесата на тъмните сили. Те държаха властта в продължение на много векове и се впуснаха в плана си да намалят населението на Земята до управляем брой. Отчасти те постигнаха това чрез поддържане на хората в почти постоянно състояние на война. Въпреки, че те вярват, че постигат целите си, започва да им просветва, че повече не могат да контролират събитията на Земята. Досега те биха въвлекли повечето държави в още една глобална война, но поради нашите действия те не можаха да го направят. Амбицията им да предизвикат Трета световна война бе предотвратена, а ние намаляваме способността им да забавят настъпващите промени, които ще сигнализират истинското започване на Новата епоха. От наша гледна точка ние виждаме, че нещата се развиват много добре и настъпването на дългоочаквания напредък, който наистина ще покаже, че Новата епоха е пристигнала.

Не се притеснявайте за група, позната като Изис, защото успехът им ще бъде доведен до внезапен край, когато те няма да са в състояние да продължат с войната си против хората на Земята. Мнозина се питат защо ние не ги спираме сега, но определени кармични въпроси трябва да бъдат отиграни. Има много уроци, които се научават и които ще служат добре на душите, които участват в това и ще им помогнат да еволюират. Може да ви се струва, че много невинни души са замесени в зверствата, които се случват. Въпреки това, моля разберете, че те отработват карма от предишни животи, което може да бъде единствено в тяхна полза. Вие не може да напреднете в по-висшите измерения, ако все още сте замесени в изчистването на стари проблеми. Независимо от това, вие може да привличате карма към себе си, която лесно може да бъде изчистена и в никакъв случай няма да ви забави по пътя ви към Издигането.

Ние осъзнаваме, че за много от вас този период е труден, но придържайте се към задачите си и разпространявайте Любов и Светлина, когато можете. Времената ще са трудни, тъй като старите енергии се трансмутират и старият начин на живот става неприемлив. Онези от вас, които разпространяват Светлината, имат много голяма отговорност да стоят фокусирани върху пътя си и да не позволяват на никого да препречва пътя им. Вашата сила е в решимостта ви да продължавате напред и да носите Светлина на хората, където и да сте. Ще има знаци по пътя, които ясно ще ви показват, че Новата епоха се проявява, а ние ще присъстваме, за да гарантираме, че всичко напредва според плана, даден ни от Духовната Йерархия. Важното е, че ние заедно с други Същества от по-висшите измерения пряко се интересуваме от вашите действия и ще ви помогнем да успеете.

Вие виждате повече от корабите ни в небесата си и също така и някои, които са огромни. Това е, за да ви уверим, че сме способни да се справим с всички проблеми, които може да възникнат и че управляваме атмосферата около планетата ви. Не може да не се забелязва, че споделяме небесата с вашите кораби, но когато те възнамеряват да ни свалят на земята, ние сме напълно способни да изчезнем много бързо и така да избегнем всяка конфронтация. Нашият начин не е да ви въвлечем в Космическа война и наистина ние нямаме нужда да правим това. Мирното ни присъствие е достатъчно, за да докаже абсолютната ни способност, знание и умение лесно да се справим с всяка заплаха спрямо корабите ни. Когато настъпи подходящият момент, ние ще спрем военните действия и всичко, което е свързано с такива намерения. Ние сме тук, за да донесем траен мир на Земята и нейните хора и да ви помогнем да заемете мястото си сред нас.

Именно сега вие започвате да се пробуждате за истинската си същност и може да разберете потенциала си да станете Галактически Същества. Разберете, че когато започна този цикъл преди 10 000 години, вие идвахте на Земята с много ограничено ниво на съзнание. То нарасна, тъй като вие изпитвахте повече животи и силно се ускори в последните няколко века. Всъщност сега вие сте в състояние да абсорбирате повече информация и чрез опитите си постигнахте по-високи нива на съзнание. Някои от вас могат да разпознаят такъв напредък, че когато четете някои от старите си книги отново, осъзнавате, че постигате далеч по-голямо разбиране отколкото преди. Във всеки случай онези от вас, които постоянно търсят просветление, несъмнено ще еволюират до по-високи нива на постигане, много по-бързо.

За онези от вас, Скъпи души, които наскоро открихте път към Новата епоха, е трудно да поемете толкова много информация, когато тя е в известен смисъл различна от предишното ви разбиране. Ние ви молим да поддържате отворен ум и да оставите встрани всичко, което не можете да приемете сега, тъй като истината винаги ще се връща при вас в бъдещето. Отхвърлете всичко, което не е от Светлина и не го „чувствате” за правилно. Ще откриете, че истината е проста и частично може да се открие в повечето религии. Обаче, истината не е религия, тъй като „Истината” е в състояние да ви освободи от векове стари вярвания, които повече нямат място в живота ви. Ако нещо, каквото и да е то, е пред вас и вие не го „чувствате” като правилно, то винаги ще се връща при вас понякога за по-нататъшно осмисляне.

Колкото повече можете да живеете в Сега, толкова повече ще напускате старите вибрации. Ще откриете велико чувство на щастие, което ще ви види да преминавате безопасно през тях, без желание да ги използвате отново. Животът в Сега трябва да е ваша цел, ако сте достатъчно еволюирали да търсите Светлината в по-висшите измерения. Бъдещето е златно и вие го наближавате много по-бързо, отколкото можете да си представите. Радвайте се, защото пътуването ви наближава празненството поради заминаването на тъмните сили, които създадоха свой собствен път към бъдещето си. Техният път не е като вашия, тъй като те вече определиха курса си и ще останат в по-ниските измерения. Способността им да се намесват в напредъка ви бавно губи сила и те ще са жертвите на собствените си действия.

В продължение на хилядолетия вие живеехте под илюзията, създадена от онези, които следват тъмния път. Задачата ви бе трудна, но във ваш интерес вие упорствахте с решителността си да намерите истината. Всички души, които достигат това ниво, привличат помощта на еволюирали Същества и от тук нататък получават всяка помощ, за да напреднат в собствената си еволюция. Понякога се срещате с Водачите си по време на сън и те може да ви помогнат при проблеми в ежедневния ви живот. Понякога може да си спомните тези срещи, но в повечето случаи сънят бързо се забравя, но все пак може да имате неясно чувство за това, което се е случило. Взимали ли сте някога проблемите си с вас, когато сте си лягали и спали ли сте върху тях, само за да се събудите на сутринта, чувствайки че някак си сте получили отговорите? Това се случва доста често, така ви се дава помощта.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и винаги се радвам, че можем да ви помогнем в тези трудни времена. Помнете, че когато ни изпращате мислите си, ние наистина ги получаваме и когато е възможно, предприемаме действията, необходими, за да ви помогнем. Поддържайте фокуса си върху важните си задачи, които ще ви отведат напред и знайте, че ние сме с вас.

Благодаря ти, СаЛуСа
Майк Куинси

www.treeofthegoldenlight.com/new_subscribe.html
http://elvenjewels.blogspot.com/2015/01/23-2015.html

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1768 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.01.2015 20:44

За първостепенните задачи на хората


И. Н. Кое може да избави този свят от Безизходността му?

М. М. – Прост пример. Един човек гледа само надолу. И какво той вижда? Естествено само това, което лежи под него, под нозете му. Всичко това е достатъчно много и всичко това може да се пипне, да се види, да се вдигне… и този човек смята, че той е най-реалистичният реалист, дори може да се каже – материалист. С една дума, това е човек, който е убеден във всичко което го обкръжава не според чувството си, а според опита си.

Да вземем друг човек, който гледа само нагоре. Той вижда Небето, той вижда Звездите, Слънцето, той вижда Космическото Пространство, което се простира в Безкрайността. Той разбира, че напълно е възможно да има още достатъчно много неща, които неговите очи не виждат, но неговото сърце замира от такава перспектива, която не възприемат неговите очи.

Какво имаме като резултат? Двама човека, които гледат в различни насоки и виждат съвсем различни картини. Могат ли тези двама човека да намерят общ език, за да си разговарят помежду си и да се разберат? Много от вас си мислят, че могат, но виж, самите тези хора са престанали да разговарят един с друг и са се събрали в две отделни съобщества: хора РЕАЛИСТИ и КОНСЕРВАТОРИ, и хора МЕЧТАТЕЛИ и УСТРЕМЕНИ в БЕЗКРАЙНОСТТА НА ПОЗНАНИЕТО. Първите сега са на власт, в тях са парите, славата, възможността да утвърждават своята воля във всяка една област от реалността. Мечтателите – не са на мода. Не, те разбира се, се трудят някъде си в някакви от земните професии, все пак семейството си някак си трябва да издържат, но те не могат да влияят на обкръжаващите ги събития с непосредствено приложение на своите сили по тази причина, че техните способности да виждат перспективата и да намират решения за приближаване на реализацията на Светлите Мечтания на много поколения от земляните, за сега на тях не им се дава.

 

И. Н. Защо е така?

М. М. Властта е в „реалистите”, на които перспективата да се окажат зад пределите на тяхното строго ограничено виждане на пространството, на тях им се струва сродно с апокалипсис. За тях края на света и точно в това и се състои, че ако границите на техните водачества се раздвижат поне малко от малко, то властта им върху всичко това ще приключи.

Материалистите са сериозни хора. Те не търпят новости, за тях е важно те винаги да са убедени, че и днес, и утре всичко ще си бъде по старому, по разбираемия сценарий.

В същото това време Светът, така както стана очевидно за всички: и за материалистите, и за мечтателите, започна кардинално (изцяло) да се променя. Сега устоите на материализма се поизместиха не само в материалните сфери, но и в религиозните доктрини, които, както им се струваше, беше невъзможно да бъдат помръднати. Устоите на религията не издържаха броженията вътре във техните ограничения от огромното количество възбудени съзнания на хора, чувстващи в забраните и табутата затвор за своите души, и религиите започнаха да се пукат и да изпускат от себе си най-напред сектанти, а по нататък и почти напълно освободени от всякакви ограничения хора.

Така многовековната забранителна система на католическата църква в областта на сексуалните свободи на хората се изобрази в пълната си своя противоположност – сексуална разпуснатост и дори и откровен разврат. Така наречената някога религия „Покорност – „Ислям” даде на света орди от неуправляеми разбойници и терористи. Така някогашното Слънчево Православие стана Лунно загниващо блато, в което загнива всяка душа, която изцяло изпълнява всички изисквания на църковните нравоучения. Търговията с индулгенции, с опростяване на греховете, стана основен отрасъл за доходите на всички религии. Затова и религиозните учения на практика са заинтересовани в греховното пребиваване на прихождащите и лицемерно призоваващи към пречистване, които също се намират в състоянието и в лагера на „материалистите”.

Да се говори за природата на икономиката и на финансите, като за перспективни области, също не се налага. За всички е очевидно, че и едното и другото са най-груби окови върху тялото на земното човечество. Затова и можем да преминем веднага към въпроса на днешния разговор.

И. Н. Какво може да изведе Света от безизходността му?

М. М. Светът може да бъде изведен от безизходността си чрез смяна на посоката на възгледите. Какво вижда човекът, повдигайки погледа си от картината, която е пред него под нозете му, към картината на Звездното Небе или на Слънчевото Небе?

Той веднага ще види, че навсякъде присъства светлината. Слънцето и Звездите, а заедно с тях и Планетата Земя имат ЕДИНО Първоначало – а именно СВЕТЛИНАТА. Учените Го наричат електромагнитно явление, а вярващите Го наричат Бог, тоест СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ.

Божествената Светлина обединява ЦЯЛОТО Творение, защото Сам е Сътворил всичко, и Сам е Утвърдил Висшите Закони на Светлината, които учените са нарекли закони на физиката.

Ако в учените и в религиите в този смисъл няма противоречия, то време е вече вашата наука да застане заедно с Бога, а религиите Ваши им е време да приемат възможността да се изучава Бога и Неговите Божествени Закони по научен път. Но защо тогава вашата наука и религия са толкова непримирими?

Ами затова, че и религията ви, и науката ви имат за основа ЛЪЖАТА, която от съединяването с откритата наука веднага ще открие Лъжовността на вашите богове. А от внасянето в научната мисъл на Истинното Знание за Бога – Светлината, веднага ще се намерят подлостта и изхитряването на много от вашите учени, с цел да задържат развитието на научната мисъл за постигане на господството на „избран” народ над всички останали народи. Лъжливият „първобог” и лъжливата – безбожна наука, каква връзка само? А връзката е в това, че лъжливият „първобог” няма изходи в Безкрайността, защото и той самият е в безпътица и последователите си ги води във Външната Тъмнина. А съвременната наука, макар и да изучава проявената и дадената като усещане на хората част от Бога – Абсолютната Светлина, но е ограничила себе си с огризките от скалата за електромагнитните вълни в границите на своето научно виждане, а всичко останало зад тези граници даже и не желае да знае.

 

И. Н. Но затова може и да си има някакво рационално обяснение.

М. М. Ако съвременната наука изведнъж само излезе от рамките на изключително тясното си ограничено провеждане, то тя тутакси ще достигне до разбирането, че „Бог е Светлина и в Него няма никаква Тъмнина”! Такава наука изцяло, напълно ще опровергае наличието в божествения ранг на странни кръвожадни същества, които наричат себе си „Всевишни, Върховни Богове и Висши Разуми”! тук веднага ще стане ясно, че „бог” на „избран народ” – не е Бог въобще, а същност от неизвестен произход. А и в другите религии веднага ще започне да се забелязва разкрита нечистота, която е завладяла този свят и насилва хората, Природата и самата Планета със своите неизмерни апетити на зловещи паразити.

Мисълта за това, че науката може да застане редом с Бога – с Абсолютната Светлина и това, че тя може да придобие великолепната, сияеща ИСТИНА, която ще открие Пътя в Безкрайността (Безпределността), е непосилна за тъмните и злобни сили на задържането. Те са заседнали във всички области на човешкото общество и носят недосегаема служба, която до голяма степен се явява откровено ЗАДЪРЖАНЕ на всички прогресивни идеи и открития.

И. Н. Ами да, в Академията на науките на Русия е организирана цяла група от академици – борци с лъженауката.

М. М. Не само в науката, но и в религиозните сфери и във властта има ЗАДЪРЖАЩИ сили, които нямат никакво намерение да сдават своите позиции, защото всичко друго (различно) – за тях означава гибел и разобличение.

 

И. Н. Как да преминем това препятствие по Пътя към грандиозните промени на Новата епоха? Наистина ли ще трябва да чакаме катаклизми, за да се промъкнем през преградите на старата система?

М. М. Ето точно такива разсъждения предизвикват и вашата безизходност. Та нали след всичките тези катаклизми няма въобще да остане възможност за технически и духовен пробив. Ще се наложи всичко да се възстановява, а това е най-трудно от всичко, ако не се виждат перспективи и Блестящо бъдеще.

Значи трябва сега още да се прави пробив и в науката, и в религията, и във философията, и в социалните системи, и във финансите, и в икономиката.

 

И. Н. Това не е реално. Светът и така се клати, мирише на война, катаклизмите са ту тук, ту там. Руското правителство натиска ресурсите, за да задържи хаоса в Русия, защото той се прокрадва извън границите под формата на цветни революции. Нима е сега времето да се направи нещо, излизащо от рамките на всекидневните грижи?

М. М. Да си спомним примера за двамата човека, които гледат в различни посоки. Единият – надолу, другият – нагоре. Перспективата да оживеят – е за тези, които гледат нагоре, защото земните трудности те почти не ги забелязват. Затова и тези, които си гледат надолу, ще трябва да си прибавят за себе си и прекрасният навик да виждат, и Слънцето, и Звездите. Това като за начало. След това всеки изцяло може да допусне, че всички промени – са за по-ДОБРО. Това е вече втората крачка. По нататък, всеки все някога поне веднъж е ходил (пътувал) нанякъде си и знае, че за път не се взема нищо старо и ненужно. Предлагам да се почистят своите житейски „обори”, да се освободят залежите и да се извади от тях всичко тежко, старо и неповдигаемо. Говоря образно, но Прилагането на подобно действие изисква реално и най-вече – НЕЗАБАВНО действие! Да отхвърли своето тежко минало под формата на отношения, грешки, заблуждения, е длъжен всеки, който има намерение да премине през надвисналия над бездната мост на Великия Преход!

Такова занятие по пречистването на душите от тъмните емоции е: почистете домовете си от старото (старческото) и обкръжението на глупавото общуване, това до голяма степен ще облекчи живота ви и ще го изпълни със смисъл. По нататък, ще трябва да си потърсите за себе си спътници, тази компания, в която можете да обсъдите подобни теми и да срещнете разбиращи ви очи и сърца.

Всеки един все някъде някак си се труди, тоест той достатъчно отдавна вижда всички тези негативни „перспективи”, които назряват от доста отдавна и непременно ще бъдат изразени в колапс. Затова, да намерите за себе си пътища за отстъпление предварително, е също така едно полезно занятие. Нека всеки един от вас да си отговори на въпроса: какво ще правя аз, ако ми закрият фирмата или настъпи финансов колапс? С какво аз бих могъл да оживея и да помогна на другите? Трябва да бъдете готови за най-неочакваното за вас развитие на събитията – точно това и е доста интересно и дори и увлекателно занятие.

 

И. Н. Нима с такова съобщение може да се повдигне Духа на хората от безизходността. Та нали те все пак се надяват, че всичко ще бъде добре и КАКТО ВИНАГИ!

М. М. Време е вече да свиквате с тази мисъл, че нищо вече никога няма да бъде така! Нима може да бъде „както винаги”, когато Планетата е променила своето място на пребиваване в Слънчевата система, и заедно с цялата Слънчева система променя своето положение в Галактическия ръкав? Ако по-рано промените засягаха само вътрешнопланетарния живот, то сега са се включили и Разумни сили от други Планети, а така също и Галактическите помощници участват във Великия преход.

Нищо така „както винаги” вече няма да бъде никога повече! Привиквайте с тази мисъл още даже отсега. И това е също така едно доста необходимо занятие за тренировка на своята издръжливост и мъжество.

 

И. Н. Хубавичко си поговорихме!? Нима можем да се избавим от безизходността получавайки такива съвети?

М. М. Безизходност – това е ТУПИК! А Великият преход – това е ПЪТ в БЕЗПРЕДЕЛНОСТТА! Да се преминава е винаги трудно! Спомни си всеки, който е тръгвал на поход и било необходимо да се прехвърля от единия бряг на другия по една тънка връвчица (въже). Страшничко е, неустойчиво и изличен багаж няма да вземеш, а ако вземеш, то той ще те дърпа теб към дъното. И за помощ трябва да се разчита на приятелите, а не на враговете, това означава, че ще трябва и тях (приятелите си) да ги избираш прилежно.

 

И. Н. А защо днес ние говорихме с теб за религии и наука?

М. М. Човек не живее в пустинята, а неговата социална среда също е натрупала достатъчно количество и полезно, и безполезно имущество и най-откровен боклук. Обществото трябва да осъзнае, точно така както и отделния човек, какво той трябва да вземе в (за) Новата Епоха, и от какво е необходимо да се избави веднъж и завинаги. Затова и говорих, и за религиите, и за наука. Не бива с мръсна вода да се изпръска детето, но не бива и да се изхвърли детето, а да се мъкне със себе си мръсотия – въобще не бива!

В Държавата на Светлината и Науката ще застане рамо до рамо с Бога, и Религията – една за ВСИЧКИ, ще стане Абсолютна СВЕТЛИНА!

Благодаря!
Нилова Ирина

17.01.2015 г.

Превод Иван Иванов

http://derzhava-sveta.webnode.ru/

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1712 Коментари: 0 Гласове: 1

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ L (50)

Смяна на управляващата мисълформа.

Приела СЕлена

 

Дай да си поговорим за човека. Защо ние имаме тяло, което е толкова уязвимо? Например, кожата на човека е възприемчива към топло и студено; при определени прагове на температурата човешкото тяло въобще умира. Защо? Защо не е направена форма, в която да е заключено Божественото съзнание, и тя да е много по-здрава, за да може да съществува далеч по-дълго и от нищо да не се страхува?

Има различни форми за вместването на съзнанието и тяхното многообразие е безкрайно. Човешката форма е уникална със своите съчетания. Ние говорим за степените на уплътнение. Колкото повече е уплътнена формата, толкова по-малко от енергията на Бога тя може да приема, тоест и да преработва. Затова и камъкът приема далеч по-малко енергия отколкото човекът и съответно доста по-бавно и се развива отколкото човека. Растителния свят е доста по изтънен и може да приеме доста повече енергия от Бога. В тази си форма вече съществуващото съзнание има вече свобода на избор. Растението може да реагира на слънчевата светлина, растението се обръща към слънцето, то се притегля от водата, но в растенията няма тактилност. Колкото по нататък се развива формата, вместваща съзнанието, толкова повече тя изтънява. Но при това вашето тяло е създадено такова, че то притежава определена вместимост за Божествената Светлина, но при това съхранява удивителни свойства на възприемане. Всяка клетка от кожата диша, усеща топлината и светлината и реагира на нея. Тя реагира на докосване. Всяка клетка от всеки орган по някакъв си свой начин възприема този вид Божествена енергия, който и е достъпен за нея.

Тоест вашето тяло – това е определен баланс на уплътненост и чувствителност, баланс от спектри на възприятие. Ако твоята би била по-плътна, за теб биха били недостъпни много от усещанията и цветовете на света, така както те са недостъпни за камъка или за растението да кажем.

Да, но тялото е дотолкова слабо физически в сравнение с някои от природните явления, че то би могло да загине в резултат на природните въздействия. Човекът може да се разбие, да изгори, да потъне, да замръзне и т. н. Не е ли учудващо, че ние вървим по пътя на създаването на опазващи ни механизми?

Обърни внимание, че ти посочи четирите стихии на земния план. Вие сте забравили за правилното си взаимодействие с планетата. С нейните стихии! Вие сте тръгнали не по пътя на баланса на взаимодействието, а по пътя на отделянето и на противопоставянето. Можеш да паднеш и да не се разбиеш, можеш и да гориш без това да носи някакви загуби за организма ти. Можеш да се потопиш във водата и да не потънеш, можеш и да не замръзнеш в студа.

Ти ми говориш за възможностите на човешкото тяло?

Аз ти говоря за вашите възможности като Божествено съзнание. Твоето тяло е създадено не от Бог-Творец. Твоето тяло – това е сума от изборите на много творци, в това число и от теб, и от вас, като човечество. Всичко е просто енергия. И ти сега – си просто формиран сгъстък от енергия, който възприема моята енергия по определен начин и се опитва да фиксира това възприятие. Ти не съществуваш в този си вид, който ти се представяш. И ти едновременно с това съществуваш във вида на човешкото си тяло. Всичко е импулс в твоето съзнание. И твоето възприятие на човешкото тяло – това е обичаен импулс на твоето съзнание. И ако ти би поискала, повярвала истински и имаше достатъчно количество енергия, то ти би изменила своето тяло така както ти си искаш то да изглежда, и то би приело други видими форми.

Нещо повече, ти можеш според своето желание да се уплътниш само толкова, че да не се разбиеш в камъните, да се разуплътниш дотолкова, че да ти е възможно да левитираш, и т. н. Ние говорихме с теб вече, че ти съществуваш във взаимодействие с всички други форми. И степента на твоето взаимодействие с природните стихии също така до голяма степен се определя и от теб. Цялата природа, която ви обкръжава, цялата ваша планета е открита (отворена) за вас. Но вие сте се скрили от това, закрили сте се от това с всякакви приспособления и сте се заградили (отделили) от реалния свят. Ако ти можеш да управляваш времето (в смисъл-климата, климатичните процеси), то за какво ти е тогава на теб дреха и укритие.

Творецът е създал всичко в изобилие. Но вие сте тръгнали по друг път – не сте започнали да използвате своите способности за взаимодействие със света, а сте създали посреднически механизми за взаимодействие. Вместо това да левитирате, вие сте създали летателни апарати; вместо това да плавате под водата, вие създавате подводници и всякакви други съдове. Вместо да взаимодействате с огъня, вие се борите с него.

Стихиите са подвластни на вас (а не вие на тях). На планетата си има все пак определена йерархия на отношенията. И човекът-творец е бил замислен като връх в еволюцията на съзнанието. Това не означава, че той, видите ли, е най-главният на планетата. Всички части са еднакво важни в мирозданието. Това означава, че той – е на върха на пирамидата на съзнанието, тоест в сегашния момент в проявения свят на вашия планетарен дух той представлява най-оптималните отношения и съчетания на уплътненост и разнообразие от възприятия. И всички останали форми – са предшественици на неговото развитие, предишни вариации на съчетаване на уплътненията и на спектрите на възприятие. И затова и всички стихии на природата са готови да се подчинят на вашата воля и да взаимодействат с вас по ваш сценарий, по ваш избор. Затова и растителния свят произвежда в изобилие плодове за вашето хранене. А животинския свят е готов да сътрудничи с вас в процеса на съвместното ви възприятие на даденото творение.

Но вие сте се оградили от всичко и воювате с всички. Вие убивате животните не само за храна, но и за развлечение и за производство на предмети за ваша употреба, макар и за това да нямате никаква необходимост. Вие изсичате горите, замърсявате водните и въздушни пространства. Но от това няма никаква необходимост. Вие може да се развивате и да съществувате в пълна хармония с всички други форми на света, част от който се явявате и вие.

Звучи фантастично. Тоест хората могат да се превръщат на птици, на риби, могат да управляват стихиите и да предотвратяват природни катаклизми, като например изригване на вулкани и цунамита?

Да, всичко това е точно така. Но само с тази уговорка, че формата на птиците или на рибите съвсем не подразбира вашето вместване в съзнанието на риба или на птица. Вашето Божествено съзнание притежава уникални възможности. В крайна сметка, на вас ви е подвластно всичко. Но вие сте забравили за това. Знанията за това изключително внимателно са се криели от вас хилядолетия и единствените отзвуци за тях са останали във вашите легенди и вашите магически практики. Именно и затова сега вие се смятате за ненужен придатък на природата. Помисли си за това.

Ако човечеството измре, то всички останали видове ще могат да съществуват и без него. Тогава в какво е смисълът? Защо и е на планетата човечество? Та вие и създавате множество проблеми. Но вие сте създадени за реализация на Божествения план – създаване на баланс във формите на взаимодействие със съзнанието на Бог. Вие сте длъжни да станете разумни управители на всички природни форми на други съзнания, съществуващи на вашата планета. А вие станахте техни разрушители. Затова и светът около вас реагира и по съответстващия начин. Той се затваря за вас, той ви противостои, той реагира срещу вас в точно съответствие с вашите отношения към него под формата на цунами и изригване на вулкани.

Почакай, почакай. Но, да кажем, тигърът разкъсва антилопата, не заради това, че човекът е такъв. И ако няма около него антилопа то той тогава ще разкъса и човека. Та той нали си е хищник?

Всеки един от вас чрез своето съзнание е способен да подчини всякакъв хищник.

Но самият хищник е устроен така, че той да се храни с месо. Нима от мен зависи, хищните зверове да престанат да убиват своя дивеч?

Именно от теб, от всички вас. Вие все още даже и не си представяте вашите възможности и вашата реална роля, която трябва да се прояви в света. Ако за нас вие сте деца на мирозданието, които ние отглеждаме и се грижим за вашето развитие, които обучаваме и направляваме, които се опитваме да ги защитим от тях самите, то животинския и растителния светове – това са същите тези деца за вас. За тези, които могат и са длъжни да ги управляват като разумен и любящ управител. Вие сте преминали частично този път с примера на домашните животни. Представете си, че това са вашите деца, които са готови да ви обичат и да ви слушат, изпълнявайки вашите заръки и да ви помагат. И хищниците ще започнат тогава и те да ви се подчиняват и да следват написаните от вас закони и да променят своите отношения и в своята среда.

Но хищниците не могат да преустроят своята система на хранене.

Това пък откъде го измисли, защо реши така?

Ами защото те не правят това от твърде дълго време, от много векове.

Те не правят това, защото се настройват в особена система на възприятия, съществуваща на планетата, лозунгът на която гласи: оживява най-силният. И под този лозунг съществува сега и основната част на планетарното общество от форми на Бог. Но именно човекът оглавява това общество. И именно на него са му подвластни силите да промени този лозунг, и именно на него са му подвластни силите да установи спокойствие във взаимодействието на всички сили, на всички форми на всички стихии в природния свят и да насочи този баланс към съзидаване на забележителен съвместен живот, във физическия проявен свят, който няма вече да се изгражда върху насилие, а единствено върху любовта.

Ти казваш всичко това, все едно че ние сме тези виновници за това, че някой изяжда някого?

Точно вие сте тези виновници. Макар и да не си спомняте за това. Вие сте уверени, че първоначално първи – хищник е убил човека или друго животно, а не обратно. Първоначално, когато светът е бил девствено чист и не е възниквала даже мисълформа за убийство, всичко е било по съвсем друг начин устроено. Вие представяте във вашите научни филми, че отначало е възникнал животинския свят и там е започнала борба за оцеляване. А след това, някак си, се е появил човека и се е вградил (влязъл е) в тази борба. Всичко обаче въобще не е било така. Всичко е било създадено едновременно. Легендата за седемте дни на сътворяването – това е само една алегория. Всичко се е създавало едновременно. И всички животни, и всички растения, и човешките форми са били създадени като един балансиран свят, в който е царяла единствено хармония. Всеки е изпълнявал своята роля, изпълнявал е своето предназначение. И цялата природа е била призвана да служи на човека като управител на този свят. И животните не са се ядяли един друг, не е имало хищници. И растенията не са се поглъщали едно друго. И растителния свят щедро е поделял своите плодове със своите събратя на планетата. Това е бил начина на взаимодействие между растителния и животинския свят, един от способите. И това е било раят на Земята.

На животните им е било дадена възможността да възприемат вкуса, миризмата, обонянието, това от което са лишени растенията. И това възприятие не е било предназначено само за животинския свят. Всички вие сте свързани чрез своите възприятия. Когато ти вдишваш аромата на цветето, ти не просто имаш такава възможност, защото в теб има обонятелни органи, но ти още и поделяйки с цветето своята способност да възприемаш аромати, ставаш и за него допълнителен орган за възприемане. Разбираш ли? Твоето разширено възприятие съществува не заради това, ти да облажаваш само себе си като човешки вид, но и да даваш и на другите форми да разширяват своето възприятие чрез себе си.

Спомняш ли си, че ние с теб говорихме че взаимодействайки с външен обект, ти просто проявяваш в този обект тези качества, които има в теб. И затова и идеята е била такава, че твоето възприемане на аромата на цветята да разкрие и в цветето възможността за възприемане на ароматите като такива, от които растенията са лишени. Цялата система е била замислена така, че всички вие да съществувате като единен организъм, като да кажем, съществува твоят организъм, в който има различни органи на възприемане. И така както твоят мозък представлява управител на твоето тяло, то така и човекът е трябвало да стане управител на тялото на природния комплекс на планетата, и да го насочва, да го направлява.

Но именно човекът е опитал да убива и е убил животно. Именно човекът първи е опитал месо на животно в храната си. И това е породило мисълформа за възможността от такова взаимодействие. И е започнала епохата на поддържане на мисълформата на убийството. И тогава животинския свят се е разделил на хищници и на не хищници. И различните видове животни са се разделили едно от друго и са започнали да враждуват помежду си, защото се е появил страхът да бъдат убити от човека. В животинския свят този страх живее много дълбоко и за съжаление, продължава да се усилва от вашите действия. И като следствие от този страх, животинския свят също така е започнал да проявява агресия към човека, хищните животни са започнали да нападат и човека, макар че и те в по-голямото си мнозинство също се страхуват от човека. Защото помнят за появата на мисълформата за убийството на животни. И защото знаят, че човекът – е главният според замисъла на Твореца. И те са готови да му се подчинят.

Но това не трябва да бъде подчинение, основано на насилие, а взаимодействие, основано на почитане, на разбиране на своята роля в тази симбиоза, в това сътрудничество.

Вие имате множество примери за светии, които са общували директно с хищните зверове и те (хищниците) са се прекланяли пред тях и са били готови да им служат. Вие имате достатъчно приказки, пишещи ви за това, че зверовете се подчиняват на човека и му служат.

Вие през цялото време говорите за кармата, като за причинно-следствена връзка, за връщането на дълговете от един човек на друг, но забравяте, че на всички вас като на човечество, все още ви предстои да върнете всичките си дългове към животинския и растителния светове.

Как да се направи това?

Като станете светци. Като тръгнете по пътя на отказ от насилие и от убийства. Като се отворите за взаимодействие. Цялата природа, цялата планета са готови да ви отворят обятия за това.

Но това не е ли доста бавен път. Дори и ако днес изведнъж, сега и завинаги, всички престанат да убиват когото и да било, в това число и животни, нима мисълформата на убийството толкова бързо ще може да изчезне?

Колко бързо ще изчезне тя зависи единствено от вас. Вие трябва да разбирате, че човекът – това е далеч по-мощна творяща форма отколкото животното.

Мисълформата се ражда в мозъка на човека. Мозък има и в животните, но той е далеч по-слаб и той няма тази импулсна способност, така както човешкия мозък. С други думи, в животните няма въображение каквото вие имате. Затова и мозъкът на животното може само да повтаря и да възпроизвежда чужди мисълформи, в този смисъл, неговите творящи способности са доста ограничени. Човек се отличава от животното с въображението си и с чувството си за хумор. Тези два способа за възприятие му дават възможност да създава управляващи мисълформи.

Планетарният Дух няма мозък, но той също така твори, възпроизвежда чужди мисълформи. Вие имате понятие – Логос на системата. Това е нещо като мозък, който създава творящи мисълформи, управляващи мисълформите за планетата, така както човекът се явява създател управляващ мисълформите за своите събратя по планета, за животните и за растенията, така и Логосът се явява създател на управляващите мисълформи за планетата, като физически обект. Разбираш ли? Вие сте равни на Логоса, но вие – сте просто по-малко мощни създатели управляващи мисълформи, тоест вие сте по-ниски по ранг единствено поради своята по-малка мощност. И ако някой от вас успее да увеличи толкова много своята мощ, че да бъде равен по мощ на Логоса на системата, то той също така може да стане и Логос на система. В това и е уникалността на замисъла. Когато Логосът на системата не се дава от някъде отвън, а е продукт на развитието на самата система.

Човекът като генератор на управляващи мисълформи, отначало създава мисълформи управляващи природата. И при това въздейства при творението си с управляващите мисълформи с Планетарния Логос, като сътворец на управляващите мисълформи. И този човек, имащ по-подробни начини за възприемане на своя свят, не достъпни за Логоса на системата, може да се развие до нивото на Логоса на системата, и при това да акумулира опит на възприятие на себе си във физическия свят, като човек, и опит за взаимодействие с природата.

Всеки от вас разбира се, не притежава сега такава мощ, за да влияе съществено на управляващите мисълформи на Логоса на системата. Но всички вие като човечество притежавате такава мощ. Всички вие заедно сте способни да преустроите творящата управляваща мисълформа, ако действате като единно цяло. Затова и ако вие всички обедините своите съзнания и насочите това колективно съзнание за формиране на нова управляваща мисълформа, която да изключва убийствата ви един друг, изключва убийствата на животните заради каквото и да е, то вие сте във възможностите си (имате силата) да утвърдите това във вашето творение. И тогава дивите животни ще станат като домашните и ще прекратят и те да убиват.

А сега те просто транслират управляващата мисълформа, която се е внедрила във вашия свят. И в съответствие със закона за избор, те просто избират между това: да убиват или да бъдат убити. Вие навярно си мислите, че вие сте приучили на нещо вашите домашни животни. Но всъщност тези животни са дошли при вас за да се защитят. Защото те не избират да убиват, но и не искат да бъдат убити. Затова и те идват при вас, при венеца на творението, към управителя на мисълформите на техния свят, с молбата си за защита и в замяна на това те са готови да изпълнят всяко ваше искане, да работят за вас, да ви развличат, да ви охраняват. Но вие и тук сте изградили взаимоотношения върху убийството. И сега те къде да вървят, къде да отидат.

Значи човечеството се е създавало изначално като колективен създател на управляващи мисълформи на проявление на нашия физически свят и е трябвало наравно да взаимодейства при творенето на този свят с Логоса на нашия свят? Това означава, че и Логоса на нашия свят влияе на управляващата мисълформа на човечеството. А това означава, че Той, като по-мощна форма на творене, би могъл да спре мисълформата за убийството. Или да я поддържа. Аз сега се опитвам да се разбера в това – единствено човекът ли е бил виновен за това, че управляваща мисълформа на нашия свят е станала мисълформата за насилие и убийство?

Пак за кой ли път, вие през цялото време продължавате да търсите виновни. А всичко е свързано. Всички вие сте свързани. И мисълтворчествто на всеки влияе на мисълтворчеството на другия. И мисълтворенето на човечеството влияе на мисълтворенето на Логоса. Това е нещо подобно на чистото платно. Ако върху него някой е положил някакъв свой ескиз, как самото платно би могло да го премахне? Тя там и ще се проявява и ще започне да се съвместява с другите ескизи и да дава други визии и нагледности, други проявления.

Вашият проявен свят – това е резултат от сътворчество на всички сили съществували на планетата, на всички форми и царства. Има транслатори на мисълформи, все едно като копиращи, възпроизводители на готови мисълформи. Като такива излизат (се явяват) минералното, растителното и животинското царства. Но има и производители на творящи мисълформи, гениални фантазьори. Тези, които умеят да измислят новото. Това е човечеството, като единен творец на управляващи мисълформи и Логоса на системата. Логосът на системата генерира управляващи мисълформи, които се възпроизвеждат от всички царства на вашия свят, от цялата природа. Вие също така частично транслирате негови мисълформи. Но освен това, вие сте и някак си като разпоредител на място. Ако Логосът на системата твори мащабни управляващи мисълформи, развива с огромни понятия вашия свят, то вие представлявате транслаторите на по-малки по мащаб мисълформи, вие измисляте в прекия смисъл на тази дума, подробностите от мисълформите на Логоса. Например, Логосът произвежда (излъчва) управляваща мисъл: водата тече. А по нататък вие със своето въображение създавате всички форми на течащата вода: реки, езера, дъждове, водопади, локви и така нататък, разбираш ли?

Но вие като колективен творец, притежавате мощта на Логоса на системата. Ако всички вие заедно най-накрая се обедините и започнете съзнателно да произвеждате (създавате и да излъчвате) колективни управляващи мисълформи, вие бихте станали равни на Боговете, вие бихте си сътрудничили с Логоса на системата на практика на равни начала, вие заедно бихте творили и по-глобални мисълформи управляващи вашия свят. Освен това, като производител на мисълформи-подробности на вашия свят, вие бихте могли да управлявате всички минерали, растения и животинското царство. Да управлявате – въобще не означава да ги подчинявате, а означава да взаимодействате за реализацията на единната цел на познанието и развитието. Но всички вие сте разединени, разделени на различни, отделни съзнания, мощността на които не позволява да се премахне колективната наложена ви мисълформа, която управлява вашия свят. Вие сте длъжни да се обедините и да започнете да развивате вашия свят в съответствие с вашия избор.

Все пак, без да търся виновни, много ми се иска да разбера. Тоест ако ние само изпълваме с подробности създадената мощна управляваща мисълформа, то кой тогава е замесен в това, че управляваща мисълформа за нашия свят е станала мисълформата на страданието, насилието и убийствата? А така иначе се получава, че този човек, който за пръв път е убил животното, точно и той отговаря за всичко това?

Това е много трудно да се обясни в парадигмата на разделеността. Вие възприемате Логоса на системата като някакво отделено от вас създание. Това е неправилно. Всички вие сте единни. Това е като дифузия. Когато в горещата вода навлиза студена, кой е виновен за това, че рано или късно водата ще стане топла? Управляващият Логос създава канавата (основата) на мисълформата. Но вие я разкрасявате. Вие я изпълвате с подробности. В нашия пример Логосът е създал понятието вода и нейните характеристики, а експериментът с взаимодействието между горещата и студената вода го създавате вие. И по нататък, създадената мисълформа за свойствата на водата се изпълва с подробности, с различни вариации за нейното взаимодействие. Какво, в този смисъл, може да направи Логосът, който е създал канавата на мисълформата? Той не може да отмени вашето мисълтворене, вашите подробности. Всичко това, което Той може – това е просто да приеме, че студената вода ще стане топла в резултат от взаимодействието и с горещата. Затова и не търсете виновни!

Тогава как да възприемаме информацията за това, че Логосът на системата Санат Кумара е създал ку(а)мари от страдания и болка?

Той не ги е създал. Той ги е поддържал, той не се е възпротиви на тях. Той не е създал по-мощна противодействаща мисълформа. Той е поддържал тази мисълформа. Той и е дал на тази мисълформа възможност да се изпълни (да се нахрани, да се развие изцяло)! Той се е потопил в нея в своето си развитие и е започнал да я изследва. Той се е подал на вашия избор. Той се е увлякъл в експеримента. Може да се приведат още множество синоними. И въпреки всичко, всички те заедно ще бъдат далеч от това, какво е било (се е случило) в същност. Може още да се каже и така, че в неговото развитие са се втурнали странични мисълформи, а когато той е открил това, е било вече късно, те вече са били завладели неговата мисълформа. Те са я оцветили по свой си начин.

На нас са ни казвали още и за участието в това и на анунаките, и на плеядинците, на сивите и на множество други цивилизации.

И такова нещо е имало. Може да се смята това за нещо като общ вирус. Когато всички вече са се заразили от една и съща болест, вече не е важно кой е бил първоначалния носител на болестта, а важното е тя да бъде излекувана. Може това да се приеме и за обща увлеченост, стремеж да се изпробват нови степени на възприятие на Божествената енергия, когато вече не е важно, кой първи е предложил това. Анунаките, които също така са транслирали тази мисълформа, са били заразени с нея в още по-голяма степен, отколкото самият човек. Но и човечеството се е подало, увлякло се е от тази мисълформа. И продължава да се увлича. Затова и няма смисъл да се търсят виновните, първите във веригата. Ако ти се разболяваш, нима за теб е толкова съществено важно, кой е бил най-първия човек, който се е разболял от тази болест? По-важното е как да се излекуваш от нея.

Но тогава се получава съвсем нерадостна картина. Човечеството е разделено на отделни творящи индивидиуми и всеки поотделно продължава да възпроизвежда управляващата мисълформа на страданието, убийствата, насилието. Отделните хора, тези които са се събудили, са успели да се откъснат от тази мисълформа, опитват се да транслират други мисълформи, мисълформи на любовта. Но тяхната мощ не е достатъчна за да може тези мисълформи да станат управляващи мисълформи на нашия свят. Получава се нещо като затворен кръг?

Всеки един от тези, които, така както вие казвате, се е събудил и е престанал да транслира мисълформата на страданието и насилието, се вгражда (влиза) в нова колективна творяща същност. В тази част на човечеството, която изпълва със своята енергия мисълформи на баланс и любов, и по този начин усилва тяхната мощ, а това рано или късно ще позволи на тази мисълформа да стане управляваща мисълформа на вашия свят. Затова и за нас е толкова нужен и толкова ценен всеки един от вас. Този, който не мисли вече с категориите на насилието. Затова и за нас е толкова важен всеки един от тези, който се опитва да се пробуди, за това и за нас е толкова важен всеки един от вас, който се опитва да помогне на другите да се събудят. Затова и за нас е толкова важен всеки един от вас, който започва да разпространява по един или по друг начин тази мисълформа, предава я на другиго, транслира я чрез средствата за информационно взаимодействие. Това и е нещо като верижна реакция, и тя е вече запусната. И всичко е вече само въпрос на време. Рано или късно това ще даде своите плодове.

СЕлена

18.01.2015 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/50-3

Забележка от преводача
: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

превод Иванов Иванов

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1832 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.01.2015 11:59
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183625
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031