Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.10.2016 17:43 - Малайзийския боинг, Сирия и хитрият Путин / обзор
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2743 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 02.10.2016 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Канех се да пиша по една друга тема, но на информационния фронт пак е доста горещо, тъй че ще остана на международна вълна.

Мина малко време и в западната преса пак повдигнаха темата за малайзийския боинг, свален над Донбас през лятото на 2014. Да, олимпиадата завърши и допинг-скандала вече се изчерпи, та се наложи да намерят друга тема, която да удържи градуса на русофобска истерия. Изобщо, Западът в лицето на Вашингтон и европейските му васали доста сили влага в пропагандистката война срещу Москва. Информационните атаки следват една след друга, дозирано. От вашингтонските кабинети спускат една тема, медиите я подхващат и раздухват в продължение на 2-3 седмици. Като мине съответното време и темата загуби актуалност, те веднага преминават към следващата и така постоянно, поддържайки демонизирания образ на Русия.

Вече две години подред през няколко месеца изплува поредния доклад за малайзийския боинг. Всеки път се предъвкват едни и същи тезиси и виновна във всичко пак се оказва Русия. При това докладът винаги се оказва неокончателен, но медиите го поднасят така все едно вината на Русия е факт, не подлежащ на съмнение.

Проблема е, че доказателства за това не виждаме. Уж ги има, но ги крият. Къде са обещаните спътникови снимки? Къде са записите на преговорите с украинските диспечери и къде са данните на украинските радари? Всичко е скрито-покрито. Всичко което могат да предложат "международните експерти" са някакви "данни" от социалните мрежи и един съмнителен аудиозапис, предоставен от украинското разузнаване. Да не говорим, че украинското СБУ нееднократно пускаше фалшиви записи и снимки и е заинтересована страна, тоест необективна. Но дори и аудиозаписа не доказва нищо, пък и участниците му са в неизвестност.

Пък и как така в разследващата комисия участва Украйна, бидейки един от вероятните извършители, но не участва Русия например? Украйна дори не я разглеждат като потенциален заподозрян, нищо че тя е виновна най-малкото за това, че не затвори въздушното си пространство и насочи (умишлено?) пътническия самолет право в зоната на бойни действия.

На всичкото отгоре разследващата комисия игнорира всички данни, които предоставя Москва. А Москва предоствая сериозни технически данни, а не някакви глупости, взети от фейсбук, туитър или уикипедия. Холандската страна се оправда, че не приема руските материали, защото те не се "вписват" в логиката на разследването им. Естествено, че не се вписват – нали целта е да бъде обвинена Русия, дори доказателствата да сочат обратното?

Почти съм сигурен, че холандците в крайна сметка ще "докажат" вината на Русия. И пак ще използват "твърди" доказателства от социалните мрежи, криейки в същото време истинските доказателства, които не само биха оневинили Москва, но и биха могли да докарат Порошенко и компания до международен трибунал. Но, както знаем, международния трибунал е контролиран от Вашингтон, а той няма интерес истинските извършители да понесат наказание. Така че, вероятно, никога няма да узнаем имената на истинските виновници. Освен ако хакерите от Fancy Bears не ги открият в някой киевски или вашингтонски компютър. Стискам палци това да стане.

Сирия. Ал-Кайда продължава да търпи поражения в Алепо и съответно Вашингтон със всички сили се опитва да помогне на любимата си терористична рожба, настоявайки за примирие (именно ислямистите не го спазват още от първи ден), обвинявайки бездоказателно руснаците, че наскоро бомбардираха хуманитарен конвой. Щатите в дипломатическата си импотенция стигнаха дотам, че от името на Държавния си департамент заплашиха руснаците, че ги очакват атентати на своя територия, нови свалени самолети и чували с техни убити войници. Представете си някой да каже нещо подобно по адрес на американците. Какъв вой ще се надигне!

В обнародван от щатските медии скорошен аудиозапис на разговор между Джон Кери и представители на т.нар. сирийска опозиция (представляваща интересите на щатската олигархия), главата на щатската дипломация се оплака, че руснаците са го "надхитрили" и няма нужното средство, за да обърне ситуацията. 

Между другото, "западната общественост" постоянно обвинява руснаците, че бомбардират жени и деца, но в същото време не забелязва как щатските съюзници бомбардират жени и деца в Йемен. Постоянно. Пък после ми викат, че живеем във века на комуникациите и информацията мигновено достига до всички краища на света. Достига, ама не до всички... 

Що се отнася до хуманитарния конвой, тази тема ще продължава да се експлуатира от западните медии още няколко седмици и после "изведнъж" на всички ще им стане ясно, че това е било евтина провокация и ще забравят за случката. Но пък виновна пак ще си остане Русия. Както винаги.

Да живей демокрацията!


     



Гласувай:
8



1. planinitenabulgaria - Так точно надо думать:
03.10.2016 07:51
Не одообрявам мазохизма. Удрям и убиваам. Никакви дискусии с олигофрени. Един свекавиичен междувеждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди.
цитирай
2. born - Не одообрявам мазохизма. Удрям и ...
03.10.2016 08:25
planinitenabulgaria написа:
Не одообрявам мазохизма. Удрям и убиваам. Никакви дискусии с олигофрени. Един свекавиичен междувеждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди.

Психические заболевания са лечими. Просто е необходимо да се посети психиатьр.
цитирай
3. worldissue - "планините" явно се ...
03.10.2016 15:39
"планините" явно се опитва да бъде саркастичен. Че и даже вече е убил някой. Какви страшни хора живеят около нас, тъц-тъц...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217338
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031