Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 08:33 - Потомците на Чакала
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1987 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Кои са песоглавците? Тези, за които днес не е прието да се говори. Тези, чието съществуване изобщо се отрича. А тях ги е имало. Имало ги е преди нас, хората. Имало ги е през цялата човешка история. Има ги и днес. А на тях им се ще да ги има и след нас и те да завладеят планетата Земя, където винаги са били гости. Дали мечтата им ще се сбъдне зависи от днешните ни действия. От нашите днешни действия, не от техните.

Впрочем за песоглавците се говори. Но по особен начин. Някой забелязал ли е, че върколаците, тези хилядолетни врагове на човека в съвременните холивудски филми биват представени като „добрите”? Върколаци срещу вампири, например. Вампирите са лошите, върколаците са добрите. Дали е случайно, особено след като знаем в чии ръце се намира Холивуд, тази фабрика за лъжи и манипулации. През последните години рядко гледам филми, но напоследък бях малко болен и като ми беше трудно да работя, а нямах друго какво да правя, погледах. И останах ужасен от размерите на манипулацията. От упоритостта, с която Холивуд се стреми да промени човешкото мислене в полза на един откровен човешки враг.

Песоглавците. Хора с глава на куче, вълк, чакал или хиена. Разкази за тях се срещат още при античните писатели Хесиод, Херодот, Ктесий, Мегастен, Плиний Стари и други. Те твърдят, че съществата живеели в Индия, Либия, Етиопия и Скития.

„И знаменитото племе на хората-полупси, у които над здравите рамене расте кучешка глава с най-силни челюсти; техният език като при кучетата е лай и те не познават славната реч на останалите смъртни. (Симий, „Аполон”)

Съгласно свидетелствата на очевидци, макар главата им да е кучешка, цялото останало тяло било човекоподобно. Те ползвали инструменти и оръжие, а също носили дрехи. Което от своя страна давало повод на средновековните теолози да твърдят, че имат душа, защото срамът е плод на дарената от Бога душа.

Дотук става ясно, че технологичното развитие на песоглавците не е надвишавало това на човешките им съвременници. Което означава, че те не идват от някоя далечна звезда. Защо тогава и до днес от тях нищо не е намерено? Няма останки от селища, няма погребения, нищо няма. Коя е истинската Родина на песоглавците?

Песоглавците се споменават от индуски, персийски, египетски, китайски и дори зулуски автори. Има ги във византийски източници и в древноруски сказания. През средновековието за тях са писали Блаженият Августин, Плано Карпини, Порденоне и Марко Поло. На средновековните карти се срещат области, отбелязани като населени с песоглавци. В българската предхристиянска митология са известни като хора-змейове. Защото хем не са били хора, хем някак са съумявали да си придадат човешки вид, когато се налагало.

За кинокефалите се говорело на Молукските острови, в Индонезия и в Америка. На Христофор Колумб разказвали за канибали с кучешки глави. Последните свидетелства на очевидци датират от XVIII в. според тях едната случайност попречила на Джордж Вашингтон да води преговори с кучеглавия народ от името на новосъздадената република. Обаче скелет или поне череп на песоглавец никой не е виждал. Тук, на Земята са намирани какви ли не черепи на хуманоиди. Намирани са гробници на пет метрови гиганти. Къде са погребвали песоглавците своите мъртви? Ще кажете, че са ги кремирали? Може. Но все някой некремиран би трябвало да е останал. Някой загинал в битка, умрял на случайно място или нещо подобно. Такова подобно нещо досега не е открито. Защо?

image

Странен череп на хуманоид, явно непринадлежащ към никоя от човешките раси. Такива и други черепи са откривани много. Но череп на песоглавец никой не е виждал. Защо?

***

Да хвърлим поглед към митологичните и не толкова митологични песоглавци:

Анубис, древноегипетски бог с глава на чакал.

Свети Христофор – християнски светец, принадлежал към кучеглавото племе и живял на границите на Римската Империя.

Полкан, руски богатир, представен в билините с кучешка глава.

Аралези – арменски богове-песоглавци, които могли с облизване на раната да съживяват падналите в бой свои съплеменници.

Замислям се и за масонското божество Бафомет. Казват, че е с глава на козел. Ами ако е песоглавец? Египетски изследователи са стигнали до извода, че масоните имат много по-голяма връзка с боговете на древния Египет, отколкото досега се е предполагало.

Песоглавци са изобразени и в миниатюри на Маите.

image

Има ги при толкова много народи. Има ги на всички континенти. Трудно е при всичките съвпадения да говорим за измислица. А освен рисувани от хора техни изображения, други материални следи няма.

Типичният песоглавец според представите на Древните е висок, достига от два до два и половина метра. Макар че почти винаги ходи приведен. Срещат се и песоглавци джуджета, до половината от човешки ръст. Което пък означава, че и те се делят на раси като хората. Опашка у песоглавците са наблюдавали малцина. Вероятно още като деца им ги режат. Но някои автори отбелязват, че са виждали, и че тази опашка не е окосмена като у повечето кучета, а гола, като у породата дог, например. Пръстите са с неголеми нокти. Поне не толкова големи, че да им пречат при боравенето с оръжия и инструменти. Ръцете и гърдите са окосмени, но не напълно. Косата е къса, понякога на врата се забелязва гъста грива. Косите обикновено са рижи, но се срещат и кафяви, а по-рядко сиви или дори сиво-зеленикави, като у хиените. Съдейки по всичко, главата на кинокефала не може да се нарече еднозначно нито кучешка, нито чакалска, нито хиенска, а е нещо средно между тях. Езикът на песоглавците напомня лай, но никой от авторите не се е похвалил, че го разбира.

(Продължението следва)

 

 



Тагове:   чакали,   Анубис,   песоглавци,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996794
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031