Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 12:09 - Контролът на мисията е социално разграничен по време на днешния старт на SpaceX
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.05.2020 12:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 ПАНДЕМИЯТА ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТА Контролът на мисията е социално разграничен по време на днешния старт на SpaceX "И ето ни днес, в празна стая, разговаряйки с камери."

ВИКТОР ТАНГЕРМАН27 МАЙ 2020 Г.

Тази сутрин брифингът на НАСА , водещ до историческото изстрелване на Crew Dragon на SpaceX, известно като Demo-2, изглеждаше малко по-различно. Нямаше тълпи и наздравици; просто гола медийна стая с водачи на НАСА се разстила на разстояние шест фута.

Ако стартирането е успешно, неуморните работници, които го направиха, дори няма да могат да се възприемат взаимно в контрола на мисията - меланхолично отражение на глобалната пандемия, която не се губи от ръководството на НАСА.

"Спомням си много демо-1, спомням си с тест Launch Abort Test и тази стая беше абсолютно пълна", заяви администраторът на НАСА Джим Бриденстийн по време на встъпителните си коментари.

Demo-1 бе успешната, макар и неразвита, SpaceX изстрелване на космическия си кораб Crew Dragon миналата пролет . Тестът за стартиране на аборти през септември приключи със зрелищна, но умишлена, огън в небето .

„И ето ни днес, в празна стая, разговаряйки с камери“, добави той. "И всички ние сме на разстояние шест фута."

Продължаващата пандемия означава, че тази година огромни тълпи няма да се събират близо до космическия център на НАСА Кенеди, за да гледат историята в процес на създаване.

Всъщност НАСА поиска обществеността да не пътува до космическия център в нос Канаверал, Флорида.

„Смятаме, че това е в най-добрия интерес на агенцията и в най-добрия интерес на нацията, ако хората се присъединят към нас, като гледат от вкъщи“, призова Бриденстийн по време на пресконференция в края на миналия месец.

Същото предпазливост ще има в контролната зала, където работниците работят за осигуряване на безопасността на астронавтите от НАСА Боб Бенкен и Дъг Хърли по време на пътуването им до Международната космическа станция.

И двамата пилоти са в карантина от 13 май.

„Трябва да сме сигурни, че разделяме хората възможно най-много“, заяви Стив Стич, заместник-мениджър на Програмата за търговски екипи на НАСА, по време на пресконференция по-рано този месец, както съобщава The Verge . „Ние разглеждаме всички неща, при които можем да практикуваме насоките за социално дистанциране и в същото време да стартираме тази много важна мисия пред Международната космическа станция.“
Хората вътре в контрола на мисията вече са разпространени, според The Verge , с много оператори в различни стаи. Работните станции често се дезинфекцират. Поставени са пробивни пластмасови бариери за по-нататъшното им разделяне.

Това е отрезвяващо напомняне за пагубните ефекти на пандемията. Но ако всичко върви добре, SpaceX ще постигне нещо голямо - със или без социално дистанциране в сила.

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: Как SpaceX и NASA изстрелват космонавти в космоса по време на пандемия [ The Verge ]

Повече за старта: Ето как да гледате как SpaceX изстрелва космонавти на НАСА в орбита




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39947334
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930