Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2017 16:45 - Магията на "Събуди се" Експеримент...
Автор: rumenige Категория: Лични дневници   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.08.2017 16:46


 Преди експеримента...

Представящо видео...
https://youtu.be/FX3-vq7xTxM

Никога не съм била на Wake Ъп! фестивала. Винаги съм искала, но някак в изминалите досега шест издания просто изпускам датите. Докато кажеш „Здравей!“ на лятото и Wake Ъп! вече е отминал. А е страхотно, че е точно в началото на лятото, за да можем заедно да му кажем „Здравей!“, да посрещнем юлското слънце и да се заредим със сила, енергия и ентусиазъм за останалите топли месеци, в които да реализираме натрупания жизнен потенциал.

image

Тази година се усетих по-рано и ето ме – на!, на прага на първото си отпътуване към фестивала за изкуства и култура Wake Ъп!

Остават броени дни и аз съм изпълнена с трепет, нетърпение и вълнение… като че отивам на среща с вълнуващ за мен човекА истината е, че отивам не на среща с вълнуващ човек, а на среща с много, много, много вълнуващи човеци, природа, вълшебства, знания, тайни,  магични кътчета с приказни предложения за замесване, осмесване, смесване и размесване на пластове, молекули и вдъхновения. Все неща, които обичам и вярвам, че правят живота ни по-хубав и престоя ни тук по-смислен.

Програмата в четирите фестивални дни е абсолютно главозамайващо наситена, интригуваща и смела, разнообразна и в същото време допълваща се, че едва ли има думи, които могат да пресъздадат и малка част от случващото се там. Но заредена с ентусиазъм и компютър на колене, аз все пак ще направя опит за кратък обзор, който, надявам се да ви запали поне една десета, колкото мен.

Фестивалната програма е разделена в тематични зони с тематични блокове във всяка, една от друга с по-шантави и оригинални имена. Разпределени и в четирите фестивални дни дейностите следват и известна повтаряемост, което е изключително важно, ако искаш да  изпробваш и се запознаеш с предложенията в повече от една зона. А те са доста. Аз изброих 19 зони.

image

Зона „Далечна поляна“, зона „Интеграция“, зони „Тополова“ и „Борова гора“, зона на „Знанието“, „Кръстопът“ и „Долната земя“ са само някои от най-екзотично и мистериозно звучащите. Бърз преглед през всяка от тях очерта като силно интригуващи и работещи в посока интегриране на преживяното и наученото дейности като: Индиански практики за разблокиране на тялото, Йерба Мате кръг, Ролеви игри УАРП, Работа по карма, карти Таро, Live Trance circle, Стрелба с еърсофт и нещото, което чувам от есента, придружено все с отговора „Просто трябва да го преживееш!“ – Темаскал.

Даоисткият блок дава възможност най-накрая да опитаме да станем нинжди, да разберем какво е Алхимия на вкуса и да пробваме йога практика, търсеща отговор на въпроса „Какво е да си свързващо звено между Небето и Земята?“.

Музикален блок предлага Звукотерапия, уроци по диджириду и интригуващи музикални ритуали с полезна за всички ни насоченост. В зона „Тополова гора“ пък можеш да допълниш новопридобитите музикални знания с танцови такива като пробваш афро танци, съвременни танци или танци от Джамайка.

Най-сетне ще имам възможността и да разбера какво се крие и в кои аспекти на ежеднивието си мога да почерпя опит от системата Хюман Дизайн.

image

Зона „Борова гора“ предлага строг, но истински зареждащ режим: всяка сутрин точно в 05:30 ч. можеш да посрещнеш изгрева групово, да пробваш въздушна йога, което, може би, прелива в доспиване следобед в суперудобните Айляк хамаци на разположение там. Работилница по грънчарство, по изделия, направени от хартия, Цирк „Де ла Люлин“ и Мини цирков спектакъл „Въй, въй, въй!“ са сред интересно звучащите предложения за деца в тази зона.

Дори за редовно практикуващите йога или особено за тях Wake Ъп! предлага възможност да се изпробват най-различни видове йога като Джа, акро, инбаундт, флоу, придружени от различни практики – паневритмия, лечебен чи гун, Тай Дзи Цюан, Будистка автентична практика и много, много още. Ако само практическата част не е достатъчна за теб, винаги можеш да се придвижиш до зоната на „Знанието“ и да научиш свръхинтересни неща и да получиш отговори от водещи лектори на въпроси като „Каква е причината да се прераждаме?“, „Какви са измеренията на вярата?“, „Откъде произхождаме?“ и други. Теми, посветени на родината като „Българският духовен принос“, „Българският дух днес“ и „Забранената България“ се редуват с теми, далеч отвъд нашите географски ширини: лечебен чигун, Тай Дзи Цюан, Гадателски карти Таро и разкази от пътешествия: о. Бали, Мексико и други.

Музикалната програма, която са подредили за нас хората зад Wake Ъп! преминава през различни стилове и преживявания като стартираме всеки ден със звучното и позитивно радио Shtastika и продължаваме с групи, музикални формации, изпълнители и диджеи от цял свят и у нак като Ritmos Negros, Джанго Зе, Dub Constructor, Outhentic, както и чаровната ни и любима Миленитанаедно с бенда. Продължаваме музикалното пътешествие от Кизомба и Dharba през Големите Гайди, кукери, нестинари и фолклорни танцови състави до екзотично звучащите и пристигащи от всякакви кътчета на планетата Parapitek, Burateen, Tui Mamaki & Monty Bevins, Nac Buktu, за да завършим със страхотните „наши си“ момчета от SouthWick и супер любимия ни диджей Skill. Този път сцената ще бъде само една – най-хубавата, тази в дървесата.

image

Прожекция на тематични филми, няколко представления на живо и вълнуващи разкази за пътешественици изпълват зона „Амфитеатър“.

Водещата тема на седмия експеримент Wake Ъп!, както самите организатори го наричат, Д.А.О. Децентрализирани автономни общности, започва с  представянето на работещи примери от цялата страна. Ако винаги те е влечала смяната на града със село, но се чудиш откъде да започнеш – това е мястото, на което ще получиш отговори, съвети и напътствия от живеещите го.

Фестивалът предлага на всички посетители и ново, може би, създадено специално за Wake Ъп!, издание на Театър на сетивния лабиринт – носещо чудното заглавие „Гората на познанието“.

И още много разнообразни активности като каране на екстремни велосипеди, спускане по въжен тролей, аюрведична кулинария, стрелба с лък, правене на хранилка за птички, лечебни масажи, лекции и практики за строителство с енергийна ефективност, танцови ритуали, „Билките на България“ и много, много, много още други предложения са пред нас в четиридневната Wake Ъп! Експеримент № 7 програма.

Както може би и вие, така и аз, нямам търпение да кацна на този остров на щастието и да се гмурна в стотиците суперинтересни и вълнуващи предложения и да отправя истински поздравления към организаторите за куража, усилията и отдадеността, с която пресътворяват експеримента Wake Ъп! вече за седми път! Сигурна съм, че има защо и се радвам, че този път и аз ще стана част от него. Хайде с мен! image

по(д)канва: МарТич
http://djambore.com/event/wake-up-2017-eksperiment-7/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenige
Категория: Лични дневници
Прочетен: 822330
Постинги: 402
Коментари: 322
Гласове: 1029
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031