Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2019 13:49 - Разцъфтявайте в цялата си прелест!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 633 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 21.04.2019 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Честит празник на всички светли, мили и любящи създания, и най-вече на тези носещи имена на цветя, билки, дървета и всякаква друга природна цветна красота! 
Бъдете здрави и силни, разцъфтявайте в цялата си прелест, излъчвайте в света аромата и красотата на човешкия Дух, на човешкото сърце, туптящо и пулсиращо с ритъма на Вселената и стремящо се да бъде достойна част от Твореца на всички велики, изумителни и възторгващи неща! 
Обичам ви! Прегръщам ви топло! Целувам ви нежно! 
Благодаря ви, че ви има! Всичко най, най-добро и светло! 
Любов!
  image

image

Цветята са изложба на духовния свят, не бива да се късат. Може само да ги погалиш и нежно да им говориш! Нямате право да кършите клончетата на дърветата, особено когато те цъфтят и връзват.
Не късайте цветя и никому не давайте откъснати цветя. Зад всяко цвете стои едно разумно същество, затова не е позволено да се късат. Може само в краен случай, когато е за лек и то с позволение на разумното същество. Не съветвам никого да къса цветя. Цветята са изложба на духовния свят, не бива да се късат. Може само да ги погалиш и нежно да им говориш.

Петър Дънов

image

Ако обичаш цвете, не го късай. Защото, ако го откъснеш, то умира и спира да бъде онова, което обичаш. Така че, ако обичаш цвете, остави го живо. Любовта не е притежание. Любовта е възхищение.

Ошо

image

Разумни Същества работят и ръководят процесите в растенията. Това са специална категория ангели, които работят върху растенията. Всичкото растително царство е дело на ангелите, тази интелигентност в растенията е на ангелите, например как правилно са наредени зрънцата на един грозд, каква правилна форма имат те. Цветята са деца на ангелите! Те са картини на ангелите, художествени картини! Не трябва да се късат цветята! Настъпите ли някое цвете, вие настъпвате някоя мисъл или чувство на ангелите. Ние сме много немирни деца. Имаме много високо мнение за себе си. Ангелите работят не само върху растенията, но и в цялата Природа. 
По някой път се спирам при някое цвете, то си разправя цялата история. Това за вас може да е приказка. Много пъти съм се спирал по десетина минути да разговарям с някое цвете и то ми разправя своята история. За вас е цвете, а за мен ни най-малко не е цвете, но едно разумно Същество, което е взело формата на едно цвете. Казвам му: „Кои са причините, че дойдохте в тази форма?” Казва: „Аз се нуждая от чистота, затова нося белия цвят.” Друго ми казва: „Аз нося червения цвят, понеже в миналото съществуване не използвах живота, сега искам безкористен да бъда в този живот.
Петър Дънов


image

"Цветето не мисли да се състезава с друго цвете.То просто цъфти.
Бъдете като цветята - цъфтете!"





Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - През пролетта всико разцъфтява, ...
26.04.2019 09:33
През пролетта всико разцъфтява, Деляна. Природата се обновява и обикновено на хората настроението се повишава.
Поздрави!
цитирай
2. delianaangel - Привет!
05.05.2019 13:56
Да, така е! Пролетта е възраждане за нов живот!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178949
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031