Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2015 18:25 - За първостепенните задачи на хората
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1714 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За първостепенните задачи на хората


И. Н. Кое може да избави този свят от Безизходността му?

М. М. – Прост пример. Един човек гледа само надолу. И какво той вижда? Естествено само това, което лежи под него, под нозете му. Всичко това е достатъчно много и всичко това може да се пипне, да се види, да се вдигне… и този човек смята, че той е най-реалистичният реалист, дори може да се каже – материалист. С една дума, това е човек, който е убеден във всичко което го обкръжава не според чувството си, а според опита си.

Да вземем друг човек, който гледа само нагоре. Той вижда Небето, той вижда Звездите, Слънцето, той вижда Космическото Пространство, което се простира в Безкрайността. Той разбира, че напълно е възможно да има още достатъчно много неща, които неговите очи не виждат, но неговото сърце замира от такава перспектива, която не възприемат неговите очи.

Какво имаме като резултат? Двама човека, които гледат в различни насоки и виждат съвсем различни картини. Могат ли тези двама човека да намерят общ език, за да си разговарят помежду си и да се разберат? Много от вас си мислят, че могат, но виж, самите тези хора са престанали да разговарят един с друг и са се събрали в две отделни съобщества: хора РЕАЛИСТИ и КОНСЕРВАТОРИ, и хора МЕЧТАТЕЛИ и УСТРЕМЕНИ в БЕЗКРАЙНОСТТА НА ПОЗНАНИЕТО. Първите сега са на власт, в тях са парите, славата, възможността да утвърждават своята воля във всяка една област от реалността. Мечтателите – не са на мода. Не, те разбира се, се трудят някъде си в някакви от земните професии, все пак семейството си някак си трябва да издържат, но те не могат да влияят на обкръжаващите ги събития с непосредствено приложение на своите сили по тази причина, че техните способности да виждат перспективата и да намират решения за приближаване на реализацията на Светлите Мечтания на много поколения от земляните, за сега на тях не им се дава.

 

И. Н. Защо е така?

М. М. Властта е в „реалистите”, на които перспективата да се окажат зад пределите на тяхното строго ограничено виждане на пространството, на тях им се струва сродно с апокалипсис. За тях края на света и точно в това и се състои, че ако границите на техните водачества се раздвижат поне малко от малко, то властта им върху всичко това ще приключи.

Материалистите са сериозни хора. Те не търпят новости, за тях е важно те винаги да са убедени, че и днес, и утре всичко ще си бъде по старому, по разбираемия сценарий.

В същото това време Светът, така както стана очевидно за всички: и за материалистите, и за мечтателите, започна кардинално (изцяло) да се променя. Сега устоите на материализма се поизместиха не само в материалните сфери, но и в религиозните доктрини, които, както им се струваше, беше невъзможно да бъдат помръднати. Устоите на религията не издържаха броженията вътре във техните ограничения от огромното количество възбудени съзнания на хора, чувстващи в забраните и табутата затвор за своите души, и религиите започнаха да се пукат и да изпускат от себе си най-напред сектанти, а по нататък и почти напълно освободени от всякакви ограничения хора.

Така многовековната забранителна система на католическата църква в областта на сексуалните свободи на хората се изобрази в пълната си своя противоположност – сексуална разпуснатост и дори и откровен разврат. Така наречената някога религия „Покорност – „Ислям” даде на света орди от неуправляеми разбойници и терористи. Така някогашното Слънчево Православие стана Лунно загниващо блато, в което загнива всяка душа, която изцяло изпълнява всички изисквания на църковните нравоучения. Търговията с индулгенции, с опростяване на греховете, стана основен отрасъл за доходите на всички религии. Затова и религиозните учения на практика са заинтересовани в греховното пребиваване на прихождащите и лицемерно призоваващи към пречистване, които също се намират в състоянието и в лагера на „материалистите”.

Да се говори за природата на икономиката и на финансите, като за перспективни области, също не се налага. За всички е очевидно, че и едното и другото са най-груби окови върху тялото на земното човечество. Затова и можем да преминем веднага към въпроса на днешния разговор.

И. Н. Какво може да изведе Света от безизходността му?

М. М. Светът може да бъде изведен от безизходността си чрез смяна на посоката на възгледите. Какво вижда човекът, повдигайки погледа си от картината, която е пред него под нозете му, към картината на Звездното Небе или на Слънчевото Небе?

Той веднага ще види, че навсякъде присъства светлината. Слънцето и Звездите, а заедно с тях и Планетата Земя имат ЕДИНО Първоначало – а именно СВЕТЛИНАТА. Учените Го наричат електромагнитно явление, а вярващите Го наричат Бог, тоест СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ.

Божествената Светлина обединява ЦЯЛОТО Творение, защото Сам е Сътворил всичко, и Сам е Утвърдил Висшите Закони на Светлината, които учените са нарекли закони на физиката.

Ако в учените и в религиите в този смисъл няма противоречия, то време е вече вашата наука да застане заедно с Бога, а религиите Ваши им е време да приемат възможността да се изучава Бога и Неговите Божествени Закони по научен път. Но защо тогава вашата наука и религия са толкова непримирими?

Ами затова, че и религията ви, и науката ви имат за основа ЛЪЖАТА, която от съединяването с откритата наука веднага ще открие Лъжовността на вашите богове. А от внасянето в научната мисъл на Истинното Знание за Бога – Светлината, веднага ще се намерят подлостта и изхитряването на много от вашите учени, с цел да задържат развитието на научната мисъл за постигане на господството на „избран” народ над всички останали народи. Лъжливият „първобог” и лъжливата – безбожна наука, каква връзка само? А връзката е в това, че лъжливият „първобог” няма изходи в Безкрайността, защото и той самият е в безпътица и последователите си ги води във Външната Тъмнина. А съвременната наука, макар и да изучава проявената и дадената като усещане на хората част от Бога – Абсолютната Светлина, но е ограничила себе си с огризките от скалата за електромагнитните вълни в границите на своето научно виждане, а всичко останало зад тези граници даже и не желае да знае.

 

И. Н. Но затова може и да си има някакво рационално обяснение.

М. М. Ако съвременната наука изведнъж само излезе от рамките на изключително тясното си ограничено провеждане, то тя тутакси ще достигне до разбирането, че „Бог е Светлина и в Него няма никаква Тъмнина”! Такава наука изцяло, напълно ще опровергае наличието в божествения ранг на странни кръвожадни същества, които наричат себе си „Всевишни, Върховни Богове и Висши Разуми”! тук веднага ще стане ясно, че „бог” на „избран народ” – не е Бог въобще, а същност от неизвестен произход. А и в другите религии веднага ще започне да се забелязва разкрита нечистота, която е завладяла този свят и насилва хората, Природата и самата Планета със своите неизмерни апетити на зловещи паразити.

Мисълта за това, че науката може да застане редом с Бога – с Абсолютната Светлина и това, че тя може да придобие великолепната, сияеща ИСТИНА, която ще открие Пътя в Безкрайността (Безпределността), е непосилна за тъмните и злобни сили на задържането. Те са заседнали във всички области на човешкото общество и носят недосегаема служба, която до голяма степен се явява откровено ЗАДЪРЖАНЕ на всички прогресивни идеи и открития.

И. Н. Ами да, в Академията на науките на Русия е организирана цяла група от академици – борци с лъженауката.

М. М. Не само в науката, но и в религиозните сфери и във властта има ЗАДЪРЖАЩИ сили, които нямат никакво намерение да сдават своите позиции, защото всичко друго (различно) – за тях означава гибел и разобличение.

 

И. Н. Как да преминем това препятствие по Пътя към грандиозните промени на Новата епоха? Наистина ли ще трябва да чакаме катаклизми, за да се промъкнем през преградите на старата система?

М. М. Ето точно такива разсъждения предизвикват и вашата безизходност. Та нали след всичките тези катаклизми няма въобще да остане възможност за технически и духовен пробив. Ще се наложи всичко да се възстановява, а това е най-трудно от всичко, ако не се виждат перспективи и Блестящо бъдеще.

Значи трябва сега още да се прави пробив и в науката, и в религията, и във философията, и в социалните системи, и във финансите, и в икономиката.

 

И. Н. Това не е реално. Светът и така се клати, мирише на война, катаклизмите са ту тук, ту там. Руското правителство натиска ресурсите, за да задържи хаоса в Русия, защото той се прокрадва извън границите под формата на цветни революции. Нима е сега времето да се направи нещо, излизащо от рамките на всекидневните грижи?

М. М. Да си спомним примера за двамата човека, които гледат в различни посоки. Единият – надолу, другият – нагоре. Перспективата да оживеят – е за тези, които гледат нагоре, защото земните трудности те почти не ги забелязват. Затова и тези, които си гледат надолу, ще трябва да си прибавят за себе си и прекрасният навик да виждат, и Слънцето, и Звездите. Това като за начало. След това всеки изцяло може да допусне, че всички промени – са за по-ДОБРО. Това е вече втората крачка. По нататък, всеки все някога поне веднъж е ходил (пътувал) нанякъде си и знае, че за път не се взема нищо старо и ненужно. Предлагам да се почистят своите житейски „обори”, да се освободят залежите и да се извади от тях всичко тежко, старо и неповдигаемо. Говоря образно, но Прилагането на подобно действие изисква реално и най-вече – НЕЗАБАВНО действие! Да отхвърли своето тежко минало под формата на отношения, грешки, заблуждения, е длъжен всеки, който има намерение да премине през надвисналия над бездната мост на Великия Преход!

Такова занятие по пречистването на душите от тъмните емоции е: почистете домовете си от старото (старческото) и обкръжението на глупавото общуване, това до голяма степен ще облекчи живота ви и ще го изпълни със смисъл. По нататък, ще трябва да си потърсите за себе си спътници, тази компания, в която можете да обсъдите подобни теми и да срещнете разбиращи ви очи и сърца.

Всеки един все някъде някак си се труди, тоест той достатъчно отдавна вижда всички тези негативни „перспективи”, които назряват от доста отдавна и непременно ще бъдат изразени в колапс. Затова, да намерите за себе си пътища за отстъпление предварително, е също така едно полезно занятие. Нека всеки един от вас да си отговори на въпроса: какво ще правя аз, ако ми закрият фирмата или настъпи финансов колапс? С какво аз бих могъл да оживея и да помогна на другите? Трябва да бъдете готови за най-неочакваното за вас развитие на събитията – точно това и е доста интересно и дори и увлекателно занятие.

 

И. Н. Нима с такова съобщение може да се повдигне Духа на хората от безизходността. Та нали те все пак се надяват, че всичко ще бъде добре и КАКТО ВИНАГИ!

М. М. Време е вече да свиквате с тази мисъл, че нищо вече никога няма да бъде така! Нима може да бъде „както винаги”, когато Планетата е променила своето място на пребиваване в Слънчевата система, и заедно с цялата Слънчева система променя своето положение в Галактическия ръкав? Ако по-рано промените засягаха само вътрешнопланетарния живот, то сега са се включили и Разумни сили от други Планети, а така също и Галактическите помощници участват във Великия преход.

Нищо така „както винаги” вече няма да бъде никога повече! Привиквайте с тази мисъл още даже отсега. И това е също така едно доста необходимо занятие за тренировка на своята издръжливост и мъжество.

 

И. Н. Хубавичко си поговорихме!? Нима можем да се избавим от безизходността получавайки такива съвети?

М. М. Безизходност – това е ТУПИК! А Великият преход – това е ПЪТ в БЕЗПРЕДЕЛНОСТТА! Да се преминава е винаги трудно! Спомни си всеки, който е тръгвал на поход и било необходимо да се прехвърля от единия бряг на другия по една тънка връвчица (въже). Страшничко е, неустойчиво и изличен багаж няма да вземеш, а ако вземеш, то той ще те дърпа теб към дъното. И за помощ трябва да се разчита на приятелите, а не на враговете, това означава, че ще трябва и тях (приятелите си) да ги избираш прилежно.

 

И. Н. А защо днес ние говорихме с теб за религии и наука?

М. М. Човек не живее в пустинята, а неговата социална среда също е натрупала достатъчно количество и полезно, и безполезно имущество и най-откровен боклук. Обществото трябва да осъзнае, точно така както и отделния човек, какво той трябва да вземе в (за) Новата Епоха, и от какво е необходимо да се избави веднъж и завинаги. Затова и говорих, и за религиите, и за наука. Не бива с мръсна вода да се изпръска детето, но не бива и да се изхвърли детето, а да се мъкне със себе си мръсотия – въобще не бива!

В Държавата на Светлината и Науката ще застане рамо до рамо с Бога, и Религията – една за ВСИЧКИ, ще стане Абсолютна СВЕТЛИНА!

Благодаря!
Нилова Ирина

17.01.2015 г.

Превод Иван Иванов

http://derzhava-sveta.webnode.ru/

image





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3193955
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930