Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 20:09 - Мисълтворене. 2 част
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1724 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01.2015 20:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIX (49)

 

Мисълтворене. Отговори на въпроси.

Приела СЕлена


    
(Цитат от разговорите) – теб те вълнува въпросът: как картинката на света може да бъде толкова устойчива?! Защото това е отражение на матричното възприятие. От детството им децата ги учат, че дървото е зелено, а небето – синьо! Дали има поне един човек на Планетата, който да мисли обратното? И всеки един от вас всяка една секунда насочва своята мисълформа за зеленото дърво и синьото небе в пространството на възприятието, и всеки от вас възприема пак тази илюзия! И затова и картинката е толкова устойчива. И затова и е толкова трудно да се измъкнеш от матричната илюзия!

 

Да вземем новороденото. Има ли то вродено матрично възприемане? Например възприемане на гравитацията и твърдостта на пода! Ако то се извърти от кревата и падне на пода, то ще получи ли повреди, защото така е избрало да възприема?

Ние с теб разгледахме механизма на твоето отражение на Божествената Светлина, способите на мисълтворенето и фокусирането на Божествената Светлина! Но самите вие сте също така – приемащи форми, вие сте нещо от рода на уникални приемници, всеки един от които работи в определен диапазон на вълни на приемане на енергия! Когато новороденото се ражда във вашия физически свят, неговата същина, неговия Божествен Дух, също така се спуска към вас от най-тънкия свят, през тънките светове в плътния физически свят! И появявайки се във физическия свят, той просто се явява като чиста енергия, въвлечена във физическа форма! Неговото възприятие е чисто от матричното възприятие. То е идеално приемащо устройство, чист лист хартия и то вкарва в себе си това, което му предлага този свят! И по този начин, то получава и разбиране за гравитацията на вашия свят!

  Детенцето, което се раждало във вашия свят в зората на вашия свят, и това, което се ражда в сегашния ваш свят, е въвеждало, усещало в себе си различни видове гравитация! Тоест, в зората на вашия свят то е могло да управлява гравитацията и да левитира! Но сега то изпитва вашите страхове от това, че то ще падне в резултат на гравитацията, а да се падне – това боли и така нататък! И ако родителите му или който и да е около него настойчиво му отправят мисълформа за това, че в резултат на силите на притегляне то ще падне и ще се удари, и него ще го боли, то детенцето послушно вкарва в себе си тази мисълформа и започва да я изучава и рано или късно то пада! В този смисъл – то е избрало това възприятие; неговия Дух е избрал да разбере и да приеме мисълформата на родителите или на възрастните. Но в този смисъл – това и е ограничение на избора, дотолкова доколкото то избира от вашите мисълформи!

При това то прекрасно умее да твори нови мисълформи и образи, но то някак си се съобразява с характеристиките на вашия физически свят и твори засега в тези светове, откъдето идва. Затова и децата доста често виждат това, което вие не виждате, тъй като пребивават в тънките светове на своето съзнание! Но постепенно и те започват да се приспособяват към характеристиките на творението на физическия плътен свят и започват да се увличат във вашите общи шаблони на творене. При това и вие не му давате на него свобода на творене, а му налагате – на вас от по-рано наложените ви – способи за творене под формата на вече обикновените приети матрични мисълформи! Ако вие дадете свобода на вашите деца в творенето, вие ще видите прекрасните въплъщения на тези техни способности, които все още не са се донастроили към шаблоните на матричното възприятие!

 

(Цитат от разговорите) – Например, убиецът иска да те убие. Ти можеш просто да преминеш покрай него, без дори и да го збележиш (мечтаейки си за нещо далеч по-високо), ти можеш да го видиш и да се изплашиш, и съответно да встъпиш във взаимодействие с него, което може и да завърши с нанасяне на рани върху теб! Ти можеш да не се изплашиш от него и да отразиш удара му, встъпвайки в борба с него и така нататък. Но твоето отражение на това енергийно послание – това е твоят избор, настройката на твоята радиостанция, разбираш ли?

Хората, които са получили удар с чук зад тила си от маниака или куршум от снайпериста – просто не са си мислили за нещо високо в този момент? Трябва ли да се мисли по всяко време за нещо по-висше, за всеки случай?

Хората, които са получили куршум от снайпериста или удар от чук зад тила си, са мислили за това, бояли са се от това, допускали са това че може да им се случи и са преживели това събитие в най-тънките светове и в тънките светове! Няма понятие за това за какво е нужно или не е нужно да мислиш. Този избор е представен от теб! Просто вие трябва да разбирате това – какви мисли към какво водят! И затова и съзнателно ги избирайте, като по този начин вие ще избирате (привличате) събитията във вашия живот, въплътени във вашия свят! Разбира се трудно е на война да не мислиш за куршума на снайпера, но преди всичко със своите мисли не е необходимо да попадате във война, та нали все пак не всички попадат в нея! Затова и мисълта за война рано или късно ще ви доведе и вас до куршума на снайпериста! Разбираш ли?

Затова ако вие искате да управлявате вашия свят, на вас ви е необходимо да се научите съзнателно да избирате своите мисълформи! Тъй като всеки миг вие мислите и творите вашия свят около себе си! Вашето преживяване в този свят – това е и ваш избор. И докато вие го извършвате, безсъзнателно подвключвайки се към матричните мисълформи и вариантите от мисълформи налагани ви от средставата за масова информация, вие никога няма да бъдете свободни в този си избор и постоянно ще търсите виновни за този ви избор! На вас ви е необходимо да пренастроите целия си мироглед и да се научите да възприемате себе си като творящ бог! И да поемате отговорност за всякакви ваши изхвърляния и творения, които вие привнасяте във вашия свят!

 

(Цитат от разговорите) – вашите човешки чувства се пречупват под формата на определени енергийни кодове на възприятие. Тоест, твоето Висше Аз не просто знае, че ти страдаш, но то и възприема това, усеща това почти толкова колкото и ти самата, все едно че то е теб! И едновременно с това то възприема всички чувства на всички свои частици, на тези двойници, и то не може да изключи това, не може да се откаже от това! Разбира се то възприема и другите ваши чувства – и радостта ви, и любовта ви, и възторга ви!

Прилича, че на него му е все едно дали ще страда или ще се наслаждава? Еднакво му е интересно? Тогава какъв е смисълът да се изключва от нашето възприемане?

Вашите избори са взаимно свързани. При вас е прието да се смята, че Висшите ви Аз определят вашия избор. Но има го и обратното. Вие определяте избора на вашия Висш Аз. Висшия ви Аз или вашата колективна душа, се фрагментира с избраните характеристики на общото платно на въплъщението, на общия сценарий на играта, и се спуска в различните светове за познание и за придобиване на Божествен опит. В тези светове им определени характеристики на възприемане и вашето Висше Аз избира – в свят с какви характеристики вие заедно да се въплътите и кого да вземете със себе си в качеството му на спътник – и това е колективен избор! Но после настъпва вашият избор, изборът на фрагмента на Висшия Аз, фрагмента на колективната душа! Всички по нататъшни подробности си ги избирате самите вие!

Вие сте гениални импровизатори на познанието, вие като че ли някак си разкрасявате, оцветявате с различни цветове контурите на общата картинка на преживяването си! И при това с какви цветове украсявате вие всичко това, изцяло зависи от вашия избор. И това, с какви подробности ще изпълните тази картинка – и това е също така ваш избор. Никой не може да се изключи от възприятията! Затова и вашето Висше Аз заедно с вас преживява всичко това, което вие избирате в рамките на зададения ви сценарий на въплъщението! И в това той зависи от вашия избор! А вие не можете да се измъкнете от този свят, докато не преминете докрай целия сценарий на този живот, който е избрал вашият Висш Аз. И в това пък вие зависите от неговия избор. Но при това в крайна сметка не съществува разделяне на низши и висши Аз! Всичко това сте и тези същите самите вие, но в различните си ипостаси! И там вие, до въплътяването си, избирате общото платно (основа) на бъдещата игра; и тук вие вече във въплъщение забравяйки това, което самите вие сте си избрали, започвате да разкрасявате това платно и да преживявате всяко едно събитие в съответствие с вашия първоначален и последващ избор!

 

Как да се преместя в своето предишно състояние?

Ще трябва да си спомниш всичките негови характеристики. Но на теб няма да ти стигне свободна енергия за това! Всяко действие – е движение на енергия! Енергията, която се намира в твое разпореждане, е почти изцяло задействана за различните процеси от твоята жизнена дейност и описанието на света. Вие имате практики за освобождаване на енергия.

А как стои въпросът с твърдението, че недостатък на енергия не съществува по принцип и ние можем да поемем толкова Божествена енергия, колкото си поискаме?

Вашето искане – това не е просто утвърждаването „Аз искам”, а това са вашите възможности. Не може да се напълни напълнен с нещо си вече съд! Той може да бъде напълнен само ако той се изпразни или си увеличи размерите освобождавайки допълнително място за изпълването на нещо си! Затова и цялото ваше развитие – е или опустошение на себе си за приемане на новото, или разширение на себе си за приемане на новото! А най-вярното е и едното, и другото! Затова за да се изпълнете себе си с нова Светлина, на вас ви е необходимо или да се изчистите от това, което е във вас, или да се разширите, да разширите своите приемащи свойства! Но няма нова и стара Светлина! Светлината на Бог е една изначално! И всичко което вие приемате – са отражения, променена светлина на Бог. Затова, за да може да опознаете нови форми на отраженията на Светлината на Бог, вие и разширявате себе си за новото познание. Все пак обаче вашата форма има крайни размери, и именно затова и тя е форма, тоест тя е някакво ограничение! Затова и тя не е безкрайна на този етап!

Затова и за да се разширявате безкрайно и да вмествате в себе си повече и повече от Светлината на Бог, опознавайки все повече нови и нови форми на пречупване на Светлината на Бог, тоест, взаимодействайки вече с новите, по високи форми на отражение на Божествената Светлина, на вас ви е необходимо и по нещо да отделяте, да отдавате, от нещо да се откажете! На вас ви е нужно част от отработената от вас вече отразена Светлина да я отдадете, да се разделите с някои от вашите, така както на вас ви се струва, съкровища, за да опознаете по-високите съкровища! Става дума и за вашите богатства, и за всичките ви други натрупвания, такива, като натрупване на чувства, натрупване на знания, натрупване на енергия във всякакъв вид!

Помниш ли съвета ми: не задържай в себе си! Колкото повече вие задържате нещо в себе си, толкова повече вие ограничавате възможността за приемането на новото, толкова по-голяма ваша част на Божествената ви същност се задържа в тези светове, характеристиките на които вие сте натрупали!

Тоест, ако вие не сте готови да се разделите напълно (изцяло) с характеристиките на преживяване на физическия свят, вие ще продължавате да си оставате своя част в него, докато не станете готови да се разделите с него! Но тогава вашата Висша част не може заедно с вас да се премести в по-високите светове, които са безкрайно множество. И вашите физически подробности все едно някак си ви дърпат във физическия свят на въплъщението. Когато вие успеете да се освободите от тези подробности, вие ще се освободите и от вашия физически свят на формите! С други думи, докато вашите мисълформи са настроени и на физическия ви свят, в това число, вие няма да можете да си отидете от този свят, дотолкова доколкото сами захранвате тези привързаности към физическия ви свят. И не е важно – изпитвате ли вие при това удоволствие или страдание, но вие продължавате да мислите с характеристиките на физическия свят, продължавате да го преживявате с неговите подробности!

(Цитат от разговорите) – На теб ти е достъпно възприемането на всякакъв свят. За това е нужно просто да пречистиш своята призма на възприятията си от шаблоните, натрапените ти на теб за целия ти твой живот в този социум, да направиш опит да престъпиш през тях. Да си дадеш право на себе си да бъдеш всяка друга, каквато ти си избираш да бъдеш. Спомняш ли си, защо са почитали юродивите в Руси? Това са били хора, които не са следвали общото възприятие!

Представям си обществото, където да има само юродиви. Само не мога да си представя: кой все пак ще ги храни?

Всеки един вид ваша замисленост точно ви пречи вие да станете свободни творци. Защо вие мислите за храната като някаква задължителност? Защото на вас са ви внушили, че храната трябва да се заработва и да се отглежда с тежък труд! Защото на вас са ви внушили мисъл за ограниченост на ресурсите на вашия свят, за вашата зависимост от някого си, който владее тези ресурси. Споменете си Христа, неговото изказване за птиците, които не орат и не сеят, а винаги са си сити! В мирозданието има всичко, което може да си въобразите в буквалния смисъл на тази дума! Ако вие си въобразявате ограниченост на ресурсите, то тогава за вас така и ще бъде! Но мирозданието се е погрижило за вас в цялата си степен. И вие имате всичко! И светлина, и топлина, и вода, и храна! Всичко расте само и се възпроизвежда само!

Вие може да се научите да се храните с прана. А може и да възпроизведете сложни конструкции на творене! А може да се храните и с даровете от природата, които растат сами! Но на вас ви се иска не да изядете някаква кисела дива ябълка, а по-съвършен сладък плод. Но и сладки плодове има достатъчно в природата. Но на вас ви се иска нещо още по-голямо! И имате право на това. И творящата природа също така се съобразява и се пристроява към този ваш въпрос! И вие няма нужда да орете и да сеете за това, за да бъдете сити. И няма нужда да произвеждате дрехи, тъй като на планетата има достатъчно топли области! Но самите вие си създавате за себе си трудности, тъй като си мислите, че светът е ограничен!

Сега ти си помисли, че ако цялото човечество се събере в зоните, там където е топло, то няма да ви стигне мястото и няма да стига храната! Защо ти реши така? Природата – това е един прекрасен творец! Нещо повече, ако всички вие заедно, с вашата колективна мисълформа „решите”, че цялата Планета трябва да бъде топла, то Планетата ще се пренастрои според вашата мисълформа, и ще ви помогне във вашия избор на творение! Тъй като целият свят съществува около вас и за вас такъв, какъвто вие го възприемате. И Планетата набира своя опит в познанието, но вие сте неразривно свързани! И Планетата иска, вие, като нейни деца, да бъдете сити и нахранени и на вас да ви бъде топло. Но самите вие с вашето си мисълтворчество не и позволявате тя да направи това!

Ти си учудена? Да, точно така, това че на полюсите е студено – това не е само избор на Планетата, а е и още поддържаната от вас мисълформа за студените полюси. На вас ви е трудно да осъзнаете, да осъзнаете тази вечна взаимовръзка. Всичко с Всички! Вие творите свои светове не отделно, а заедно с всички същества на вашия свят. И по-мъдрите същности отстъпват избора на творене на по-малко мъдрите, на по-малко развитите. Така както вие давате право на своите малки деца да избират своите познания, своите играчки, така и планетарните духове и духовете на стихиите ви дават правото на вас, възможността на вас вие да опознаете това, което вие сте избрали! И ако вие сте уверени, че Планетата се върти около Слънцето, то тя така и ще се проявява. И ако всички вие сте уверени, че има топли и студени страни, то Планетата и стихиите ще се проявяват така, че да ви бъде дадена възможност за познание на топлото и студеното в съответствие с вашия избор!

А самите планети, самата Гая вас въобще не си ви представя такива, каквито вие виждате себе си! За Нея вие сте нещо като светещи обекти, свързани с Нея! Ако ти би могла да погледнеш с „очите” на планетарния Дух, ти би видяла съвсем друг свят и вас, съвсем други в този свят!

Затова и всичко което ви е нужно на вас – това е да престанете да се безпокоите за това, как вие ще ядете, как ще пиете и как ще спите! Откъде ще се вземе това, което ще осигурява вашата жизнена дейност, тъй като всичко това го има в изобилие на вашата Планета! И мисълта за изчерпаемостта на нейните ресурси – също така не е обоснована! Ресурсите на Планетата изцяло зависят само от нейните възможности да пропуска през себе си Божествената Светлина! И ако те на вас ви се струват изчерпаеми, то това е действие на вашите колективни мисълформи и нищо повече!

Те са за вас неизчерпаеми, тъй като възможностите на Планетарния Дух по приемане и пречупване на Божествената енергия са далеч по-големи от вашите способности да харчите тези ресурси! Това е точно тази привнесена във вас мисъл за ограничеността на ресурсите, която дава възможността на едни да управляват други в даването им на тези ресурси!

Светът на юродивите – това не е лудост на света, то ва е просто друг свят. Има и такъв!

 

(Цитат от разговорите) – но вие смятате, че експериментът е захванат от някакви си съдисти, получаващи удоволствие от страданията на хората! Какво е това удоволствие? Вие ни приписвате на нас човешки качества!

Наистина ли е наивно на вас да ви се приписват човешки качества? Нашите страдания на вас не са ви интересни. А самите ние сме си виновни за тях? И как да бъдат избегнати страданията, ние трябва да се досетим също така сами? Всичко това така ли е, правилно ли е?

Понятието за вина и за виновни – това ви е също така натрапена парадигма! За да може вие също така да се чувствате виновни във своите избори, за да могат вас по лесно да ви управляват!в Мирозданието няма такова понятие за вина!!! Има понятие за причина и следствие! И точно в това и е смисъла на вашите страдания – следствие от вашите избори! Много често този избор на вас ви е наложен от още някой си! Но тези, които налагат на вас, ваши избори съзнателно, прекрасно знаят за действието на закона за причината и следствието! Те искат да получат определено следствие, но сами не могат да сътворят вашата реалност! Затова и те действат чрез вас, чрез вашите механизми на творене!

Висшият Творец наистина няма предпочитания, защото за Него всичко е опит на познанието! Той и не може да има препочитания, защото е предоставил на своите деца, на своите части, на своите форми свободата на избор! Защото, в този момент, в който Той започне да предпочита нещо повече, отколкото нещо друго, законът за свободата на избор ще бъде нарушен! Затова и Той позволява на своите части сами да избират този опит на познание, който за тях е предпочитан! И ако за вас е нещо обикновено и затова е по-предпочитано да използвате опита на страданието, нима в това има Негова вина и Негово безразличие? Нещо повече, Той Самия страда чрез вас! Той получава целия този негатив, който вие генерирате, страдайки! Но дори и при това не нарушава вашето право на избор на страдание, а не на удоволствие! За да избегнете страданието, трябва просто да не избирате страданието като свой промисъл и като свои мисли. Трябва просто да се пренастроите върху други мисълформи. Колкото и това да противоречи на общественото съзнание и колективната мисълформа!

 

(Цитат от разговорите) – Ако човек използва своето тяло хармонично, без да го разрушава с храната си, с екологията, с деструктивни мисли, той би могъл по принцип, да съществува вечно в това тяло! Но защо? Необходим ли е за познанието компютър от стара модификация, когато познанието може да се ускори познанието на Духа, вселявайки го в по-съвършено тяло?

Това означава, че смъртта е най-добрия лекар! Значи напразно самоубийството се смята за грях в човешкото общество? А и самото понятие грях става някак си безсмислено: има само свобода на избора?

Смъртта на физическото тяло -  това е просто смяна на формата, смяна на костюма! Докато вие не пренастроите своето съзнание, по някакъв друг начин, вие ще продължавате да се страхувате от смъртта! Във вас е закрито знанието за безсмъртността на вашето същество. И сега вече, имайки това знание, вие, въпреки това, се страхувате да се признаете себе си за безсмъртни творящи богове! А сте готови да бъдете, така както и преди, смъртни раби божии! Толкова силно е внедрена във вас тази парадигма. За всичко обаче си има свое време! Рано или късно, всички вие ще осъзнаете това! И много от вас вече са го осъзнали! Но е твърде силната матричната привързаност, затова не е и толкова просто да се откажете от колективната мисълформа за смъртността!

Всеки избор е свещен, такъв го е направил Изначалния Творец, който е предоставил свобода на избора за всеки един от вас! И затова и самоубийството – това е също така избор на творящата същност! Грехът, ние с теб говорихме за това вече, е просто неправилно действие – от гледна точка на използването на Божествената Енергия! Затова и в този смисъл самоубийството – това разбира се, е грях! Но не в този ракурс, в който то се разглежда при вас. Самоубийството прекратява урока на познание във физическото тяло. При това този урок на познание всеки един от вас не го преминава сам, а заедно с другите части на Бог! Затова и прекратявайки своя опит на познанието на физическия свят, ти едновременно с това прекратяваш тази част от познанието на физическото тяло и за тези, които са дошли заедно с теб да преживеят този сценарий на живота и да изиграят тази игра!

Това е нерационално изразходване на енергия, защото, за да се въплъти във физическия свят, на твоя Висш Аз, на твоята колективна Душа, им се е наложило да изразходват определено (не малко) количество и качество Божествена Енергия за преобръщането ти във форма, и ти свеждаш всичките тези усилия на не (на безсмисленост)! Прекратявайки своето физическо съществуване, ти не даваш възможност на колективната Душа, въплътила те в тяло, също така да премине своя опит на познание! Това е нещо подобно – ако твоето сърце изведнъж вземе че приеме решение да изчезне от физическия ви свят – тогава какво би станало с теб? Затова и вас ви призовават да преживеете живота си до този момент, когато вие всички заедно, като колективна душа, не приемете решение за невъзможността или ненужността за преминаване през този физически опит!

 

 (Цитат от разговорите) – вие трябва да престанете да обвинявате другите за тази лудост, която се твори на Планетата и да разберете своята роля на творящи същности. И да изучите най-накрая този урок на познанието!

 В какво се заключава този урок?

Този урок се състои в това, че вие сте творците, които опознават сътворените от тях самите светове! И те ги сътворяват не отделно от всичко съществуващо, а в състава на Единото Цяло, което се подразделя на творящи части. И затова и познанието на всеки – това е познание на всички! И затова и радостта на всеки – това е радост на всички! И затова и всяка ваша творяща мисъл вие я правите достояние до всички, до цялата Едина Божествена същност! И затова и вие се подчинявате на Божествените планове на творенето, но все пак си имате свобода на избор в творенето! И затова и сте вечни и безкрайни, така както е вечен и безкраен Бог! И затова и самите вие сте богове, забравили за това. Но дошло е време да си спомните!

 

СЕлена

06.01.2015.  

 превод Иван Иванов

image 

 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3194195
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930