Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2014 18:34 - Мечтите на Боговете !
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 5855 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLV (45)

Мечтите (бляновете) на Боговете.

Прието от СЕлена

 

 

         Разкажи ми за йерархиите. Кои са тези Демиурги, Ангелската система, системата на Логосите? Как са разпределени техните роли и по какво те се различават? И на кое ниво на тази система се намират те?

         Всички части на Бог са някак си подобни една на друга и се различават единствено по своята мощ! Всяка част на Бог, отделила се вече от Него, твори вътре в себе си! Това е нещо подобно на делението на клетките, само че вътре в тях самите! И понятието за Бог не е еднозначно понятие! Има Го Този, Който е Сътворил Всичко (и всички)! Или по-скоро Той е сътворил части от себе си в себе си! И тези части, също така са сътворявали други части на себе си в себе си, и така нататък! Представи си такава картинка, когато точката се е разширила до сфера и вътре в сферата се образуват нови сфери! И вътре във всяка една новообразувала се сфера също така са започнали да се образуват сфери – и така до безкрайност! Какво става в този случай с Първата сфера? Тя започва да се разширява! Точно това и е издишането на Бога! Вие възприемате всичко това като издишане навън, само че няма нищо навън, нищо външно, което да не е вътрешно! Сферата се разширява отвътре навън!

         И всяка създадена сфера притежава съзнание и творящи способности. И всяка сфера бленува, мечтае, тоест, създава проекции на своето възприятие на Божествената Светлина! И всяка следваща сфера представлява мечтата (бляна) на предишната сфера! Ако се измъкнем от термините на геометрията, то тогава може да се каже, че точката, в която е бил събран потенциала на Бог, се е развърнала в Пространството и е започнала да създава проекции на своите мечти под формата на други пространства! Тези пространства са части на тази Първородна Божествена Сфера, тези пространства са изменението на нейните еманации! Тези пространства представляват нейните плодове! Но всяко едно от тези нови пространства-сфери създава също така свои собствени мечти и наблюдава или вижда в сънищата си тези мечти! И по този начин Първородната Сфера Мечтае с мечти, които също така мечтаят! Или – Първородната Сфера вижда сън, в който създадените от нея вторични сфери също така виждат своите сънища, в които те създават други сфери, които пък виждат в своите сънища и така до безкрайност!

         Вторичната сфера не може да обхване сънят-Мечта на Първородната Сфера, защото тя представлява само част от мечтата на тази Първородна Сфера! И затова и вие казвате, че неведоми са пътищата Господни!!!, и замисълът на Бога за вас е неведом! Но вторичната сфера създаваща своите сфери-мечти, също така се явява за тях бог-творец! И така цялото Мироздание мечтае, тоест твори творящи сфери в себе си (вътре в себе си)!

         И точно това е и безкрайността! Когато ти вземеш каквато и да е вещ, която има начало и край, има някакви размери, то ти не можеш да разбереш, какво е това безкрайност! Но сега си представи непрекъснато деление на нещо си на части, и непрекъснато деление на самите части на още части! Това, на което вие му казвате ядрена реакция! Точно това и е безкрайността!

 

         Тоест Демиургите – това са вторичните мечти-сфери на изначалния Бог? А Логосите? А Ангелите?

         Първичност и вторичност това са също така условности! Това са временни характеристики! Всичко съществува едновременно, едномоментно, и всичко е неотделима част от нещо цяло! Всяка от творящите сфери, която мечтае, създава своите мечти по различен начин! Но сферата от трето ниво се намира вътре в сферата от второ ниво и затова и е въвлечена в мечтанията на вторичната сфера! А самата вторична сфера може да мечтае само в пределите на мечтата на Първородната сфера! Представи си, че някой си с номер едно е решил да изиграе спектакъл, набелязал е своя сценариен план, подбрал е актьорите, сюжетната линия! Но е разрешил на актьорите да импровизират, но само в рамките на сюжетната линия!

         И затова, и колкото по-далеч се отделя творението в своите мечти от Първородната сфера, толкова по-далеч отива то от основната „сюжетна линия”, толкова повече мечтата става мечта, толкова по-изострена става илюзията на отделянето! И последната сфера вече дори и не помни за съществуването на Първородната Сфера, макар и много смътно да се досеща за общата сюжетна линия, но не може да я разбере, тъй като дотолкова далече нейната мечта в зависимост от нейната интерпретация се е отдалечила от първоначалния замисъл! И сега, за да може последната мечта (и това разбира се е условно, защото няма как да има последни в безкрайното творение) да разбере замисълът на Първородната Сфера, на нея и трябва да опита да развие някак си сюжетната линия обратно! А за това е нужно тя да свърже замисълът на всички други сфери от своето ниво в единен замисъл, все едно ти си започнала да разпитваш всеки човек от твоя свят за неговия живот и се опитваш да разбереш смисъла на живота на целия свят, в хитрото сплитане на всички сюжети!

         Но това би могло да се направи и по друг начин, а именно да се обърнеш към своята висшестояща сфера-мечта, и да я попиташ! Което в крайна сметка и правят част от вас, каквото правиш и ти! Но, обръщайки се за разяснения към своята висшестояща сфера, към тази, която ви е създала вас, като своя мечта, вие не можете да обхванете и да разберете замисъла на Първородната Сфера, а може единствено да се опитате да разберете замисъла на вашата висшестояща сфера-мечта, смисълът на нейната мечта! Така както и тя не може да разбере замисъла на Първородната Сфера и само се опитва да осъзнае замисъла на своята висшестояща сфера-мечта!

         Така става творението на Мирозданието, тъй като цялото Мироздание мечтае или създава светове-мечти вътре в себе си, като по този начин разширява мечтата на Първоначалната Сфера – мечтата на Бог, и тази Първоначална мечта се изпълва с безкрайно количество подробности и персонажи на мечтите!

 

         И така, Демиургите – това са вторични сфери-мечти? И те са създали свои мечти, където съществуват множество други мечти под формата на Ангели и Логоси? Тоест йерархията на света – това е просто временна съподчиненост на творенето?

         Може и така да се каже!

         Да, обаче, казват, че Ангелите, това са такива същности, които са се отказали от творенето, от свободата си на избор?

         Нима можеш да се откажеш от нещо, ако нямаш свобода на избора? Вие твърде механично възприемате вашия свят! Вие се опитвате да разбиете мирозданието на функционални връзки, в които всеки един си отговаря само за неговата част! Но хайде да се измъкнем от тази механична представа! Всеки твори своя мечта. И вие като човечество творите съвместна мечта в своята част на мирозданието! Всеки един от вас представлява сфера на творение, която пък представлява мечта на вашия творец или по-вярното е, на вашите творци! Та нали тези, които вие наричате висши сили, също така творят съвместна мечта! В тяхната мечта-творение вие представяте възприемащите сфери, които променят своята светимост и мощност! И творците на тази мечта, тоест творците на вашия свят, също така имат определени замисли за развитието ви на вас като човечество, или по-точно казано, замисли за промяната на вашата светимост!

         Всеки човек мечтае, тоест твори със своите мисълформи; и цялото човечество като цяло създава мечтата-илюзия на физическия свят, защото вие него заедно го наблюдавате! И всеки от вас си има замисъл за свое творение, свои цели на нивото на своето творение, това до което вие достигате, към което се стремите в своя живот! Но вашите творци, тези, които са ви създали, като мечтаещи сфери, си имат свои замисли! И всяка една от тези сфери, пък била тя Ангел или възнесени учители, или логоси, развиват своите планове за творене, своите замисли, направени от тях, благодарение на свободата на избор и реализират тези замисли!

         И ако човекът като творяща сфера не осъзнава себе си като творец на своята мечта, то той тогава не осъзнава себе си и като част от другата, първоначалната мечта, мечтата на своя творец! И затова, и вашите творци се опитват да доведат до вас замисълът на своите мечти чрез сънищата ви, чрез месиите, чрез преданията, чрез ченълингите! И тогава човекът започва да разбира, че той се подчинява на далеч по-голям, по-сериозен замисъл, отколкото неговия и неговите цели в текущия живот, и започва да се опитва да следва тези замисли, тези заповеди на твореца! И започва да осъзнава себе си като част от по-велика мечта! И разбира, че на него му е дадена свободата за творене вътре в себе си на свой свят, но самият той е част от далеч по-грандиозен сценарий свише!

         Но тези, които творят този грандиозен сценарий, на който е подчинено човечеството, също така се явяват творци само на своите мечти, и също така се подчиняват на един доста по-грандиозен замисъл на висшестоящите сфери на творене!

 

         Кажи ми сега правилно ли те разбрах, че всички тези, които ние знаем като Висши Сили, а именно Архангели, Учители, Логоси – това са творци на някакви нива на творене, мечтаещи и създаващи свои светове на своята мечта, и ние се явяваме част от този сят, тяхното последващо творение, тяхна последваща мечта?

         Точно така! Затова и когато вие се опитвате да намерите съподчиненост и система на отговорност в понятието йерархия, то вие привнасяте тук вашия човешки смисъл за организация на управлението на системата, вертикални или хоризонтални властови пълномощия! Но мирозданието си е изградено и се държи не на властта на един над друг, а на структуризацията мечта-творение, не на съотношението между частта и цялото!

         Ангелите си мечтаят свой свят, те може даже да се каже, създават своя мечта и изхождайки от сценария на тази мечта, те насочват към вас послания, тъй като и вие се явявате част от тази мечта! И Логосите си мечтаят своя мечта, създават я по своему, и затова, и насочват към вас послания, изхождайки от своята мечта, от своя сценарий и плановете си за развитие!

         Сценарният план също така не е точно изражение! Вие разбирате под това, че има там някъде си някакъв строг сценарист, и актьорите са отделени от него! Но в мечтите на мирозданието всички се явяват и сценарист, и актьори, и всеки играе едновременно, и в своята, и не в своята си пиеса! И в не своята пиеса той излиза като актьор в чуждата мечта, а в своята – той се изправя като създател на своя сценарий! И всичко това става едновременно! Но като цяло всички имат общи корени, има общ сценарий! Затова и всеки мечтае, развивайки този сценарий, избирайки своите предпочитания в рамките на този общ Божествен сценарий, който създава и мечтае Първородната Сфера на творене!

         Затова и няма подчиненост според вашето разбиране! Има степен на участие и степен на свобода!

         И вие се явявате творци на мечти за тези, които влизат във вашия състав! Знаеш ли ти, че и твоите клетки също така мечтаят и създават свои светове? Но и те също така се подчиняват на замисъла на твоето тяло и твоя разум! Кой е за твоите клетки логос, и кой е ангел, всичко е подобно! Логосът е представен от твоя мозък, а ангели се явяват твоите органи на чувствата!

 

         Тогава кой в тази система се явяваш ти?

         Мечтаеща сфера, която е участвала в създаването на мечтите на вашия свят!

 

         Но как това тогава се съотнася с това, че логосът на системата е създал, така както ти се изразяваш, кораба на дуалността, а ти си станал изпитател на този кораб като въплътена душа?

         Логосът на системата е създал своя мечта, аз – своя, и тези мечти, са се наслагвали една върху друга, съвместявайки се една с друга, а също така и съвместявайки се и с мечтите на други сътворци, проявяват вас и вашия свят днес!

 

         Знаеш ли, че има мнение, че изначалните Демиурги са създали нашия свят и са изгубили интереса си към него! И светът е започнал да се разваля, затова и са били създадени различни служби по неговото поддържане и възстановяване под формата на ангели, учители и много други структури! И че Демиургите са ги принудили да се въплътят (да се фрагментират) в нашия свят, за да могат да реабилитират кашата, която са забъркали?!

         Как можеш да заставиш някого да мечтае? Можеш ли да заставиш твоето въображение да работи само в една посока?

 

         Може, ако на мен през цялото време ми внушават тази посока!

         Да, така е! Ти си права, но все пак, да се контролира твоето въображение е невъзможно, то все пак, рано или късно, ще се насочи в избраната от теб посока! Мечтата и творението това е и въображение на човека. Въображаемите светове са си творение! И всяко въображаемо творение се захранва с енергия от твореца, за този, който си го въобразява! И ако вие всеки един ден със своите мисли, със своето въображение възсъздавате картинката на света около вас, то вие насочвате за това основната част от своята енергия! Тъй като, ако всички вие заедно и едновременно престанете да насочвате енергия към картинката на света, то тя просто ще се разпадне, ще се затъмни, ще се разтвори в зависимост от количеството енергия! И ако вие едновременно престанете да я захранвате, то тя просто ще се разпадне! Но това не се случва! Защо? Защото много от вас дори и не подозират за такава възможност и творят по инерция, по зададена програма, многократно повтаряйки изборът на другите! Може ли да се каже, че вас са ви принудили така да творите? И да, и не! Но важното е да се разбере, че вие все пак възпроизвеждате свои творения, подчинявайки се на общия замисъл на вашите творци, на сценария на тяхната мечта! При това в този сценарий няма единен замисъл, а той е сума от замисли, пресичането на тези замисли, на тези части, замислите, на които съвпадат!

         И техният свят съществува също така, като съвместна проекция на техните мечти! И те съществуват в този свят и се развиват, и преследват свои си цели! И те също така са подчинени на замисъла на твореца от по-висок ранг, мечта на който те се явяват! И така кой кого принуждава? Ти можеш да принудиш твоите творения да мечтаят така, както на теб ти се иска, единствено променяйки и своята мечта, в която те участват! Да кажем, ти си отишла в гората, а не в града, то може ли да се каже тогава, че ти си принудила клетките си да направят нещо насилствено? Те нямат свободата на избор за това, накъде ще тръгне твоето тяло, на къде ще поемеш ти в своята мечта, какви са твоите планове, като творец на собствената си мечта! Но в рамките на своята си собствена воля те създават свои собствени мечти!

         По същия начин са и Ангелите, Архангелите, Логосите, Учителите. Всеки един от тях реализира плана на своя творец и мечтае в рамките на неговата мечта! Но и те управляват създадените от тях сфери чрез силите на своите мечти-творения!

 

         Тогава какво означава фрагментация в тези понятия? Това ли е създаването в себе си на мечтаещи сфери?

         Правилно! Затова и всички се фрагментират в своите си мечти, всички създават части на себе си в себе си, и тези части също така започват да създават свои мечти! Ние с теб нарекохме това отблясък на Бога и отразено възприемане!

 

         Но тогава се получава така, че в нашия свят са фрагментирани и Ангели? Това така ли е?

         Всеки се фрагментира така както си избира! Вие през цялото време разделяте. Вие смятате процесът на сътворение на света като нещо отделно, а фрагментацията на Духа – пак като нещо отделно! Тоест, че съществува някой, който създава нови игрови структури! А има единствено играчи, отделени от структурите, които играят тези игри! Но всичко това е един и същи процес. И създаването на игровите структури, и тяхната игра – всичко това е фрагментация, тоест отделяне на части от себе си в относително самостоятелни сфери на творене, които създават игрови структури и играят в тях! При това в рамките на една сфера на творене! Да кажем така, вторично създадената сфера създава вътре в себе си третични сфери на творене, които могат да играят игри, създадени един от друг и да виждат в сънищата си мечтите си един на друг; това и е именно пресичане на техните мечти! И има такива части на техните мечти, които не се пресичат във всички или се пресичат само с някои от тях, и такива, които въобще не се пресичат с никой! И затова и количеството на създадените светове е безкрайно, така както е безкрайно и количеството на пресичане на различните мечти на творение! На мен много би ми се искало вие да разберете грандиозността на тази картинка!

 

         Значи, когато от нашия свят беше извършено изземане на енергия от по-силните същности, то това и е повлякло след себе си падането във фракталността със загуба на връзката ни с висшите светове, то това е била и част от замисъла на едната от сферите-мечти, на единия от Демиургите?!

         И да, и не! Първородната сфера е създала в себе си сфери-мечти, които са започнали да мечтаят свои светове! И едната от тези сфери за своето творение, за своята мечта, е започнала да използва част от другата сфера, нейната енергия! Така и се е зародило понятието захранване! Имала ли е тази сфера право да завзема енергията на другата сфера? Да, тъй като никой не й е забранил да прави това! Направено ли е това обаче по план? Направено ли е било това по плана на Първородната Сфера? Не, защото в рамките на своята мечта тя е допуснала свободата на своите сътворени сфери-мечти. Тя просто ги е създала и е започнала да ги наблюдава, като свои творения, да мечтае заради тях, да вижда в сънищата си това, което те правят! Преходът на енергията от една сфера-мечта към друга по никакъв начин не е повлиял на Първородната Сфера, дотолкова, доколкото това така или иначе става вътре в нея, и просто енергията е протекла от една нейна част в друга! И от гледна точка на Първоначалната сфера нищо лошо (страшно) не се е случило! Но от гледна точка на тази сфера, от която са иззели енергия, са се случили доста сериозни събития: тя се е лишила от своята мощ и своето последващо творение чрез своите мечти, тя е трябвало да направи отчитайки всичко това! Тоест тя е трябвало или да твори в по-малки мащаби, или да създава по-малко мощни свои мечти! Чий е този замисъл?

         И по този начин, тази творяща сфера, която е извършила изземането на енергия, е разширила своята мощ и е внедрила в своята мечта система на взаимодействие, основана на дозахранването! А пък тази творяща сфера, от която пък са иззели енергия, е намалила своята мощ и също е внедрила в своята мечта взаимодействие въз основата на дозахранване! И двете сфери са отчели този урок, този опит на взаимодействие! И по нататък тези сфери са започнали да създават съвместна мечта, в тази и част, в която техните мечти се пресичат! И всяка в тази зона на пресичане е създала в себе си свои творящи мечтаещи сфери, мечтите на които също така са започнали да се пресичат и да създават съвместни реалности и така нататък! Ти разбираш ли към какво те водя? Може ли в тази система, която се е спуснала до вашето ниво на мечти, да се търсят и да се намират виновни? Всичко това е съвместен процес и резултатът от избора на които мечтае в рамките на своите възможности, така както той иска, и така както той избира!

         През цялото това време вие търсите виновни, но всичко в това Божествено Пространство е протичане на Божествена Енергия!

 

         Добре, какво е тогава в тази система вдишването на Бог? Ако изидишването му е създаване в себе си на мечтаещи сфери?

         Събиране на мечтите! Свиване на мечтите! Когато спектакълът завърши, режисьорът събира актьорите и зрителите, за да обсъдят спектакъла. Това, разбира се, е съвсем опростено представяне! Но спомняш ли си, аз ти говорих на теб, че и вдишването и издишането стават едновременно! Едни от мечтите се свиват, а други пък започват да се развиват! Образно казано, главният режисьор постоянно и винаги променя сценария, и всички режисьори от по-ниските рангове пренастройват своите сценарии, въвеждайки нови сюжетни линии и нови актьори, и извеждайки други сюжетни линии! И ако отчитаме, че актьорите в пиесата на всеки един режисьор са едни и същи, то тогава техните роли се променят! Това е нещо подобно на началото на нови серии на увлекателен сериал, или нещо като превключването на програмите на телевизора!

         Процесът на събиране на мечтите – е доста сложно понятие! Когато ти мечтаеш и виждаш своите човешки сънища, то това и е мечтата на твореца! Докато ти не осъзнаеш това, твоите действия, твоите замисли и помисли, на теб ти се струва, че се подчиняват само на твоето искане или са под влиянието на мечтите на другите хора! Но независимо от твоето разбиране, ти все пак участваш в мечтата-спектакъл, мечтата-игра, измислена или създадена от други режисьори, от други творци! Ти започваш да се досещаш за това по пътя на разсъжденията и съпоставките, по пътя на търсенето на причините, по пътя в търсене на смисъла на живота! Но когато ти започваш да осъзнаваш себе си като част от по-грандиозна игра, ти започваш осъзнато да се превключваш към този общ сценарий! Все едно като че ли режисьорът по рано е бил зад нещо като невидима стена за теб, а сега тази стена започва да става прозрачна и ти започваш да чуваш, а някои започват и да виждат други светове там зад стената, и да виждат и да чуват и другите цели, други команди и задачи! Тук, от тази страна на стената, ти живееш и играеш, и създаваш своите мечти в рамките на това пространство с тези средства, които имаш за сега в себе си! Нещо такова, представи си, че върви снимането на филм, и ти си режисьорът на сценичната площадка, и изведнъж стената редом с теб става прозрачна и ти откриваш, че там зад стъклото, така както в някои от вашите шоута, има също така камери, и те също така снимат филм за това, как ти снимаш своя филм и там също така си има режисьор и така нататък!

         Отначало ти си усещала себе си просто като актьор в нечия игра, после си разбрала, че и ти би могла да бъдеш режисьор, след което обаче си открила, че и ти си имаш режисьор, който насочва твоята режисьорска дейност! Отначало ти не си била свободна, дотолкова, доколкото  си се подчинявала на наложеният ти сценарий! После си разбрала, че сама можеш да си напишеш този сценарий! После обаче откриваш, че и ти се подчиняваш на сценария свише, написан от сценарист от по-високо ниво, част от играта на който ти представляваш, и в тази игра на теб ти е дадена ролята на сценарист на своя живот, и ти сама си си избрала тази роля!

         И така! Когато ти осъзнаеш всичко това, ти се опитваш да намериш връзка със своя висш сценарист, и това е твое най-естествено желание! Някои просто се покланят на този сценарист, почитат го като Бог, без да питат за нищо! Някои започват да задават въпроси, за да разберат своята роля в този сценарий! Това е нещото, което вие наричате обратна връзка! По този начин ти се опитваш по каналите на взаимодействието да се добереш до първия сценарий и по този начин да се включиш в енергийните възвръщащи се връзки! Тоест ти, продължавайки да играеш своята пиеса, се подвключваш някак си през слушалки към висшестоящия режисьор и слушаш неговите коментари и указания за твоята игра!

         И постепенно ти започваш да разбираш и осмисляш неговата игра, като по този начин започваш да усещаш себе си като част от цялото, усещайки себе си като този висшестоящ режисьор! И този висшестоящ за теб режисьор, който е за теб Бог, прави същото това нещо – той пък се опитва да се свърже със своя висш режисьор, със своя творец и да постигне неговите замисли, за да ги изпълни! И така нататък! И точно и това е и вдишването, тоест обратната връзка, събирането на цялостното, завръщането към източника. И съединявайки се многократно със своя източник, с висшестоящия за себе си режисьор, ти все повече се увличаш от неговата мечта, от неговия замисъл, и то до такава степен, че преставаш да различаваш себе си от него, ставаш него и се присъединяваш към замисъла на неговата мечта, и изтриваш границите помежду ви, и ставаш него, и преставаш да бъдеш самостоятелна творяща сфера, а се вливаш в него, и вливаш своята мечта в неговата мечта и се завръщаш към него! И той прави също всичкото това!

 

         Тоест свиването на тримерността именно това е свиването на мечтите, които мечтае тримерността?

         Да! И това не са само хората! Процесът е проникващ! Тази част от вас, която мечтае тримерността, постига замисъла на тези, които мечтаят четиримерността, и се присъединява към сферата на четиримерността и се влива, завръща се в нея! А сферите творящи в четиримерността, чрез своите творци от по-високото ниво получават възможност да наблюдават петмерността! И все повече увличайки се в петмерността и осъзнавайки я, те се присъединяват към петмерността, вливат се в сферите, творящи петмерните светове и там мечтаят с тях!

 

         Това прилича на връзка с висшите аспекти! Това, което ние наричаме висши Азове!

         Да, така е, но вие трябва да разберете, че светът около вас, който вие наблюдавате във всяка една мерност, е достъпен за вас, и е просто ваша съвместна мечта, ваш сън! И вие мечтаете чрез своите сънища. И висшите за вас същности мечтаят в своите сънища, участници в които вие се явявате! И така мечтае цялото мироздание! И мечтите на мирозданието  са и този проявен свят, свят на мечти!     

 

         СЕлена

         01.12.2014 г.

     image      






Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3192938
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930