Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 23:29 - Бог е в Сърцето ни !
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бог е в Сърцето ни!

Бог е вечно настояще, гледащ чрез нашата душа

Бог вижда през очите ни, чува през ушите ни, говори чрез устата ни, и чувства чрез сърцето ни. Зад нашата личност, Бог е вечно настояще, гледащ чрез нашата душа и чрез нашето тяло в света, който създаваме. Обикновено Бог е мълчалив свидетел на всичко, което правим и рядко се намесва в нашите избори. Като човешко същество ние имаме свободна воля да решим, какво искаме да правим и как ще го направим. Ние правим нашите собствени избори и Бог мълчаливо бди над нас.

След като направим много избори, нашата душа един ден решава, че ние сме ограничени от нашето себе и осъзнава, че се нуждаем от помощ. Бог е там, чакащ за този магически момент в живота ни, когато искаме да намерим по-добър начин за правене на нещата. Нашият ум ни крещи, за да направим нещата така, както искаме, но Бог винаги чака и ни прошепва да го направим по друг начин. Да се научи как да слуша шепота на Бога е голямо предизвикателство за всяка човешка душа. Ние трябва да се научим да се предаваме на нашите мисли и мълчаливо да слушаме по-високият път.

Сърцето е врата към Бога. Отваряне на вратата на нашето сърце ни позволява да разширим нашата перспектива и просто да почувстваме истината за това, което наистина искаме и как да движим енергията на Любовта и Космическият интелект, за да го направим. В този момент ние трябва да се освободим от нашите индивидуални мисли и да се отдадем на по-високата сила, на Бога вътре в нас.

Първата стъпка, която трябва да предприемем е да се научим как да отворим сърцата си и да почувстваме добротата на Бог вътре в нас. Сложете настрана всичките си притеснения и съмнения, оставете настрана всичките си мисли и просто чувствайте присъствието на могъщата сила на Любовта и Светлината вътре в сърцето си. Първият път, когато поискаме нашето сърце да се отвори за Бог, вратата се отваря достатъчно, за да позволи малко светлина вътре.

Трябва да практикуваме отварянето на вратата отново и отново, докато повече светлина влезе. Не се опитвайте прекалено! Просто се отпуснете и се чувствайте по-отворени. Светлината постепенно ще дойде в повече и по-интензивно, докато сърцето ни е пълно. Вие ще започнете да чувствате сърцето си все по-топло и изпълнено с дълбок вътрешен мир и любов. Чувства се толкова добре, че ние автоматично се предаваме и позволяваме повече любов да влезе.

След като сърцето почувства този дълбок вътрешен мир и любов, попитайте го: "Какво наистина искаш да ми дадеш?" Сърцето ще се раздвижи и ще почувствате нещо, което наистина обичате, нещо, което наистина искате. Не се опитвайте да мислите за това. Почувствайте го и не се тревожете за подробностите. Почувствайте движението на енергията и си позволете да се движите с потока. Ако смятате, че ви притиска, отпуснете се отново и просто го оставете да тече, без да мислите за това. Ако започнете да се притеснявате, отпуснете се отново и повярвайте, че това чувство е един добър старт и в крайна сметка ще се разбере какво е това, което искате да направите.

В самия център на вътрешното ви същество, Бог е там, чакащ да ви помогне. Ние просто трябва да излезем от пътя и да позволим на тази могъща сила да ни води. Стъпка по стъпка, сърцето ви ще стане достатъчно чисто, за да позволи на чувствата да говорят с вас и да ви водят. Бог не е вън. Бог е дълбоко в сърцето ви и самия център на живота ви. Умът е на самата повърхност на океана на съзнанието. Когато океана на Бог се издига вътре във вас, сърцето ви ще се почувства по-уверено да предприеме следващата стъпка и да позволи на чувствата да се изразят. Освободете се и позволете на Бог да се движи през вас. Това е най-невероятното преживяване, което някога ще имате. Това ще промени живота ви завинаги.

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/bog-e-v-sarceto-ni.ht…
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/11/blog-post_10.html

image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3206389
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930