Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2014 18:22 - Енергийни въздействия. Лечителство.
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1712 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2014 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXIX (39).

Енергийни въздействия. Лечителство.

       Прието от СЕлена

 

 

         Хайде да поговорим за различните видове енергийни въздействия! Например урочасването! Какво е това! Може ли да се защитим от него?

         Това което вие наричате урочасване, това е фиксирано енергийно въздействие. Цялото ваше взаимодействие е енергийно и всички ваши взаимодействия – са взаимодействия на вашите мисъленергии! И освен урочасването има и много други мисълвзаимодействия, когато вие съвместно творите обкръжаващото ви пространство! Любовното увлечение е също взаимодействие на мисъленергии, гледането на филми е също взаимодействие на мисъленергии! Всичко – е взаимодействие на мисъленергии! И урочасването и това, което вие наричате проклятие – са само едни от тях!

 

         Счита се обаче, че проклятието, лошите очи и урочасването – стават тогава, когато в друг човек се залага някаква негативна програма, която започва да се развива в него и да преобладава! Това как се връзва със свободната воля?

         Представи си, че някой е формирал късче мозайка и я е показал на теб! Ти можеш равнодушно да преминеш покрай нея или да започнеш да я разглеждаш, търсейки аналогия. Или да се опиташ да намериш в себе си подобно късче и да го стиковаш с мозайката на другия! В последния случай, ти позволяваш на мозайката на другия да се докосне с твоето късче от мозайката и по този начин изразяваш своята свободна воля! Та нали ти можеше да преминеш съвсем спокойно покрай това и даже да не се поинтересуваш!

 

         Ти така го казваш, че като че ли на мен ми предлагат някаква деструктивна програма и аз просто се съгласявам да я приема?

         Точно така!

 

         Но много от хората дори и не знаят за урочасването и за лошите очи и разбират едва тогава, когато идват при лечителите!

         Те знаят, просто, възможно е да не оформят това в съзнателна мисъл или не искат да си признаят това пред себе си! Вярата – това е мощен двигател за всички програми! Този, който не вярва изцяло в никакви деструктивни програми, тоест той равнодушно преминава покрай тях и не приема тези програми в себе си, той не е подложен на тяхното влияние! Ако човекът се страхува, макар и в някаква много малка степен, че на него може да му бъде приложено урочасване, лоши очи или проклятие, то той именно и в тази степен е подложен на техните влияния, в такава степен и ги допуска тези програми в себе си! Всички ваши страхове работят като пускови бутони!

 

         Но това означава, че ако човекът все пак е пуснал в себе си тези деструктивни програми, това означава, че самият той със силата на вярата си може и да ги отблокира!

         Да, така е, и такива примери на извличане при вас са известни достатъчно! И точно и затова аз ти говорих, че всичко, което се случва, трябва да бъде възприемано като уникална възможност за развитие, уникална възможност за тренировка на себе си и в себе си на божествените ти способности и откриване в себе си на новото! Тези, които не се подлагат на силното негативно въздействие отстрани, не могат да развият в себе си достатъчно способности по тяхното отразяване и издигане на стъпало по-високо! Затова и всички негативни страни от вашата реалност трябва да бъдат благославяни и в тях да се виждат новите пътища за ставането ви като Богове! Богове, които не се страхуват от нищо и на които им е подвластно всичко в тяхната реалност!

 

         С какво се различава проклятието от лошите очи и урочасването?

         Единствено със силата на въздействието! Със силата и фиксирането на намерението! Силата – зависи от вашето емоционално състояние, от вашите чувства! Въобще, колкото са по-силни вашите чувства в момента на извършването на енергийното въздействие, толкова по-силно е вашето насочено въздействие! Например, когато вие искрено говорите за любов и правите послание за любов към друг човек, тази сила изцерява този, когото вие обичате! Любимите деца, боледуват далеч по-рядко!

 

         Нима! На мен ми се струва точно обратното, децата от детския дом боледуват по рядко!

         Не, не е така, те са просто тези, на които им е даде шанс да повишат своята енергийна стабилност самостоятелно! И това, че на тях им се дава в по-малка степен любовта на близките, която изцелява, им позволява на тях самите те да си изработят в себе си имунитет към страничните въздействия!

         Силата на чувствата може да твори чудеса! Така както конструктивните, така и деструктивните! Затова и проклятието – това е фокусиране и сили, и насоченост, или както вие казвате – то се дава в (от сърце) ) „сърцата”, и човекът насочва цялата си мощ на своята ненавист към другия!

         Освен това, проклятието не е насочено към изпълнение на някаква конкретна задача, а е насочено за разрушаване на другата система като цяло! Урочасването – това е обикновено някакво магическо действие, което е съсредоточено към изпълнението на определена задача, на определена програма! Лошите очи – това е просто кратковременно насочване на енергия, или това, на което вие му казвате завист!

 

         Какво се случва, когато човекът завижда?

         Той формира в себе си програма: а какво би било, ако този на когото той завижда, вземе че загуби всичко което има! И тази програма започва опити за навлизане в енергийното поле на този човек, към когото тя е адресирана! И по нататък, ако човекът няма никакво намерение да я приема, то тя просто започва да си търси някакъв друг обект, към който може да се закрепи! Това е някакъв сгъстък от енергия, притежаващ определена сила и насоченост, и той никъде не изчезва, докато не се прилепи към някакъв си обект или докато не го унищожи някой!

         Точно и за това на вас ви се дават множество практики за отпускане, множество практики за събиране на своята енергия, множество практики за спомняне на събития от миналото и тяхното неутрализиране! Доколкото всяка ваша мисъл е програма за творение, ти всички ваши мисли, в които вие когато сте позавидели на някого, пък макар и без зла умисъл, започват и продължават да работят!

         И тъй като целият свят е едно, то рано или късно те ще се върнат към вас! Именно заради това, че програмата търси подобието!

         Значи не е задължително те да се завърнат към вас веднага, защото за съжаление, в частта на завистта вие сте преуспели твърде много. Например, човекът А завижда на друг човек (човекът В) и по този начин формира програма на въздействие, която се насочва към човека В. Но човекът В не я приема и тогава програмата е в недоумение и тя зависва! Но в този момент, някакъв друг човек С, завидял на човека В, и дотолкова доколкото така както и преди, човекът В не приема такива програми, затова и програмата започва да се стикова с човека С и така нататък!

         Тези програми пътешестват по вашите енергийни обвивки и рано или късно се връщат към вас самите, защото те не могат да не действат и трябва да се внедрят в някого! Затова и към човека, който никога на никого не завижда, не може да се прикрепи програма от лошо очи, защото тя няма да намери подобие и няма как да може да се внедри! И в този смисъл и е фразата: изчиствайте своите мисли! Хубави мисли – хубава съдба!

 

         А урочасването? Основно него го правят по строго установен ритуал и това го правят земните магове!

         Това не е задължително. Благодарение на развитието на информационните технологии тези ритуали станаха достъпни за всеки! Просто тъмните магове използват това съзнателно. Уроките – това е същото, което е и заговорът против болести! Разликата е само в смисъла на самата програма! В това – какво иска да получи магът на изхода: разрушение на физическото тяло или разрушение на вирусите и деструктивните програми, от които боледува тялото!

         Затова и аз ти казвам, че конструктива и деструктива – това са две страни на процеса и вие не можете да използвате само единия от тях! Разрушаването на програмите на болестите и разрушаването на физическото тяло – това е използване на деструктивните енергии, просто задачите са различни!

 

         А как лечителите изцеляват болестите?   

         По най-различен начин! Това зависи от много фактори! От умението на лечителя и това, какво точно ще се лекува! Това би могло да бъде програма, постъпила в човека отвън, а може и да бъде програма, формирана от самият него вътре в него! А лечителят може или да блокира тази програма, но тя пак да си остава в човека! Или може да я изведе от него (да я извади) и да я пренасочи в друг човек или в животно, или в този, който е формирал тази програма! Или може да разруши тази програма, да я неутрализира, и да я разфасова на части! Това зависи от силите и съзнателността на мага!

         Но най-важното в този въпрос – това е да се разбере, че истинският лечител е този, който действа правилно от гледна точка на енергийното взаимодействие! В такива ситуации – това е този, който използва силите на самия пациент, който запуска в него програми за изцеляването му на него (пациента) самия, който случи единствено като настройчик на сложния физически инструмент, наречен физическо тяло на човека! Лечител може да се нарече този, който помага на човека да открие в себе си възможността за самоизцеление на всички болести!

         Но сред вашите лечители, твърде много са тези, които се опитват да се справят с болестите на човека самостоятелно, със своите си сили, забравяйки за това, че тези програми дори и в блокирано състояние са способни да действат! Това става нещо като бомба с часовников механизъм или като спящ вирус, който при определени условия може да се активизира! Затова и много от лечителите умират под въздействието на точно тези програми! Това става поради незнанието от вас на законите за енергийното взаимодействие! Основният от тях гласи: не встъпвай във взаимодействие с неизвестното! Или ако вие видите два края на оголен проводник, вие нали няма да го хванете с голите си ръце, а най-напред ще изясните – от къде идва този проводник и има ли в него ток!

 

         Трябва ли лечителите да изискват разрешение отгоре за лечителството си?

         Това не е разрешение или някакъв лиценз, така както някои говорят! Това е просто израз на своята свободна воля, когато човек съзнателно иска да стане лечител! Той запитва за помощ в лечителството, за да му помагат в този му път на познанието и в пътя му на творене! И на него му помагат, докато той моли за това! В същност всеки един от вас може да стане лечител, стига само да поиска това! Въпросът е в това, доколко всеки от вас е готов за лечителство, без да е успял да изцели все още себе си напълно! Това е една много сериозна тема!

         Ролята на лечителя – това е помощ на човека, да се насочи и правилно да се фокусира намиращата (наличната) се в него Божествена светлина, Божествена енергия! И в този смисъл истинският лечител трябва самият той да бъде много чиста призма, леща на пречупване! Но мнозинството от вашите лечители не притежават такива качества и затова изцелявайки някого другиго, той го лекува някак си по своему! Например, ако човекът-лечител вижда всичко в розово (в розов цвят) и зрението на другия (на лекувания) също така ще бъде настроено на същия този розов цвят, дотолкова доколкото този лечител друго не умее! Това е като настройката по камертон! И ако камертонът не е много точен, то и настройката няма да бъде много точна! Тоест всеки лечител си слага (налага) някак си като че ли свой отпечатък на изцелявания, настройвайки го някак си към себе си!

 

         Затова и говорят за отговорността на лечителя, за това, което той прави!

         Отговорност никой на никого не възлага! Отговорност възлагате само самите вие на самите себе си! Ако естествено смятате това за неизбежно, необходимо или правилно! Когато ти налагаш на себе си отговорност за развитието и възпитанието на своето дете, теб никой не те принуждава да правиш това, освен твоето лично отношение към това и вашите морални обществени норми! Ако ти не желаеш да налагаш върху себе си отговорност, то това и не се случва и ти на никому нищо не си длъжна! Единствено е това, което ти сама избираш!

 

         Получава се така, че ако тъмният маг привнася към някого уроки, той за нищо не отговаря?

         Всичко е просто и сложно едновременно! Всичко зависи именно от постановката на самия маг! Ако той е напълно уверен, че той за нищо не отговаря, а единствено изпълнява някаква работа, необходима за някого, то така и става! Ако той се страхува, че ще трябва да отговаря за това, което върши, то така и става! Ако той счита, че за това, което той прави, отговорност носи този, който го е помолил за това, то така и се случва, и така нататък! Всичко зависи от формираното при това намерение! Същото нещо е и с лечителите!

         Но затруднението е още и в това – как магът ще извърши магическото действие. Ако той служи просто като леща на пречупване не енергийното въздействие, да кажем, взема енергията на завист от човека и я усилва и я насочва към обекта на урочасването, то всичко това към него не се връща! Ако той използва частично своята енергия, вплитайки я за усилване в енергийния удар, то тази част от енергията рано или късно ще се върне към него, и при това е възможно и тя да бъде усилена, тъй като може да премине и през други усилващи призми на пречупване на неговата енергия!

         Най-главното, което е необходимо вие да усвоите е това, че няма добри и лоши въздействия! Представи си игра, където е необходимо да отбиваш всички топки – независимо от това с какъв размер са те и от къде те долитат до теб! Ти просто тренираш да отразяваш удари и по този начин ти преминаваш това ниво на играта!

 

         Е, добре! Какво тогава е необходимо, за да умееш да отразяваш енергийните удари?

         Бързина на реакцията и сила, така както в пин-понга (тениса на маса)! Тренирайки своите навици, ти можеш да отразяваш всякакви удари! Или – постановката на съвършения отражател, това което е вярата! Ако ти вярваш в това, че никакъв енергиен удар за теб не е страшен, то така и ще става! Но след това настъпва следващият етап! Научавайки се да отразяваш, ти се учиш и да приемаш, тоест да приемаш в себе си енергийния удар и да го разтвориш него в себе си! Това е като да хвърлиш камък във въздуха или във водата! Водата погасява силата от удара на камъка!

 

         А какво означава – да разтваряш в себе си? Ти казваш, че това е програма. Как може тя да се разтвори? Нали тя никъде не може да изчезне, така както и всяко енергийно въздействие?

         Това е умение, което притежават единици! Виж, ти също така можеш да формираш в себе си програма, която да разлага всички части на внедрената програма на първоелементи и да се формира от нея друга програма! И по този начин да пребоядисаш някак си частичките на завист или ненавист в частички на любов! Всичко е оцветена по някакъв начин енергия и тя работи по закона на подобието! Ако в човека има само енергия на любовта, то програмата с енергия на завистта по никакъв начин не се стикова с нея, тя ще се отблъсне от нея и ще тръгне да търси подобие някъде другаде (в другите)! Но ако в човека има и поне малка частичка завист, то енергията на програмите на завистта, идващи някъде отвън, постоянно ще се опитват да се доберат до тази част на човека! Това е система за автоматична защита!

         И сега аз ще ти отговоря на твоя въпрос за състраданието! Ти можеш да бъдеш много чисто същество и да си изпълнена с любов, и по този начин никаква негативна програма няма да може да влезе в теб! Но ти можеш също така, бидейки същество изпълнено с любов и виждайки, как другите страдат от нискочестотните енергии на завистта и ненавистта, да отвориш своите контури и да пуснеш вътре в себе си тези енергии за неутрализация, за пребоядисването им в енергии на любовта и да ги върнеш обратно към човека! И по този начин да облекчиш неговите страдания и по този начин да си състрадаща! Именно за това ви говори на вас йерархията на светлината – за желанието ви да помогнете на другото същество, да облекчите неговите страдания! Това въобще не означава, че вие трябва да страдате заедно с него, освен ако самата ти не избереш да страдаш!

 

         Аз сега ще ти задам въпроси на други хора на тази тема! Неразбираем е самият процес на приемане от обекта, към когото е насочена тази енергия, този енергиен удар! Тоест, ако това става при непосредствен контакт, то това е все пак някак си разбираемо! Обектът е недостатъчно уравновесен, недостатъчно психически устойчив за отражение или игнориране, за насоченото към него въздействие! Как обаче става това при отсъствието на непосредствен контакт?

         Така както и при непосредствения контакт! Разстоянието няма никакво значение! Има значение силата и насочеността! Всъщност разстояния няма така както няма и време, доколкото всички са свързани в единна енергийна верига, тъй като всички ние сме части от източника и сме сходни в това със своите енергийни качества!

 

         Почти всеки път ние чуваме от когото и да е било, че човек, обърнал се към специалист разбира, че на него му е приложена (наложена) програма за проклятие, лоши очи или уроки! Макар и той да е скептичен по отношение на такива проявления на въздействие! Той просто не вярва в това! И само незнайно защо вижда, че в неговия живот все нещо не върви както трябва, все нещо се руши, здравето му страда и т. н.!

         Когато лечителят казва, че на човека са му наложени уроки или лоши очи, то това си е и именно начало на внедряване на програма! Затова и би било добре вашите, така наречени лечители просто да не произнасят такива думи, защото по нататък човекът започва да мисли – да вярва ли на това или да не вярва – и по този начин сам пробива своята защита. Въобще това, че човекът вече е дошъл до енергийния лечител, говори вече, че самият той, все пак допуска в мислите си възможност за съществуване на такъв род излекуване и удар от такъв род!

 

         Разбираемо е също, че някаква си душа при непосредствен контакт в определен период, получавайки и приемайки (неосъзнато) енергиен удар като програма за разрушение, тегли тази „котва” от инкарнация към инкарнация! Но ако това проклятие получава някакъв предишен мой роднина, който не съм аз, като душа, то защо деструктивното въздействие усещам върху себе си аз и целия род, състоящ се от инкарнацията на няколко души, на няколко поколения? Душите доброволно ли се съгласяват да вземат върху себе си чуждата кармична отработка? Но нали те все пак не са участвали в завързването на този кармичен възел?

         Вие наистина дърпате (теглите) след себе си целия свой енергиен товар от въплъщение към въплъщение и само това и представлява вашата карма в този смисъл на разбиране, който е вложен във вас! Тоест – няма никакви наложени ви програми и уроци на развитие, няма следствие от постъпките в предишните животи, като наказание и възмездие за неблаговидни постъпки! Вие самите приемате или не приемате енергийните въздействия, сами ги допускате или не ги допускате в себе си в продължение на целия ви ваш живот! И допускайки ги, по нататък вие сте принудени да съществувате с тях, докато вие самите не ги преработите вътре в самите себе си! Това и е вашата карма или законът за възмездието! Вие сами себе си възмездявате!

         Що се отнася до родовите проклятия, то разбира се такива не съществуват! В този смисъл, че всяко родово проклятие започва с разказа за него! И когато на члена на семейството му разказват за него, те самите по такъв начин запускат програмата за изграждане на енергийна програма, която е действала в предишното поколение на другите хора!

 

         Тоест няма нищо такова, че потомъкът отговаря за греховете на предците си? Или че потомъкът е решил да поеме греховете на предците си върху себе си?

         Да поемеш грях върху себе си или това което вие разбирате под това – това е същото като да пуснете в себе си деструктивна програма от другиго, да разрешите нейния достъп, така както ти разрешаваш достъп до своя компютър! Затова и потомъкът ще отговаря за греховете на предците си единствено в този случай, ако той или повярва, че неизбежно е длъжен да отговаря и по този начин запуска механизма за внедряване на това, на което вие му казвате родово проклятие, а именно – деструктивната програма, запускаема по роднинска линия чрез родствениците, чрез техните разкази и уверяването ви, или същността до въплътяването си е решила да не отработи чужд грях, а да си поиграе на играта – ще мога ли аз сам да неутрализирам тази програма, и да науча урок по неутрализация на приетите чужди програми! Във всички случаи обаче, без вашето участие в този процес, било то съзнателно или несъзнателно, няма как да се мине!

 

         СЕлена

            12.10.2014
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/39-2
Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   


image






Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. acontradiction - ...
15.11.2015 18:02
Vchera imah vecher na prosvetlenie i zapochnah da spodelqm obyrkanite si misli v 1 tetradka i sega, kogato se porazrovih, namiram chovek, koyto kazva absolutno syshtite neshta, s razlikata, che e mnogo po-podredeno i lesno za razbirane, naistina ne misleh, che shte popadna na neshto takova, bukvalno ni se povtarqt izrecheniq. Prosto nqmashe kak da ne go spodelq. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3191873
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930