Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2014 11:07 - Светлина и Тъмнина. Илюзии на Бога.
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част IV (4)

 

Светлина и Тъмнина (Тъма). Илюзии на Бога.

Прието от СЕлена

 

 

         Разкажи ми как стана разделянето на светли и тъмни. След като всеки един е просто отблясък (блик) на Бога, то защо тогава е тази поляризация и противопоставяне?

         Океанът е една доста прилична аналогия. Ти си капка в океана. И ти като такава капка извършваш свои движения, тоест се променяш. Капката се изпарява и се издига в небето. Там тя става част от облак или снежинка, или обратно изкристализира в капка. Но отначало, тя най-напред става част от облака! Облакът обаче си е също част от океана. Но облакът си е на небето и в него обитават много капки от океана. По нататък, част от тези капки, които са станали част от облака, който пък е част от океана, се превръщат или в снежинки, или обратно в капки и падат в качеството си на сняг или дъжд! Но част от снежинките вятърът ги отнася далеч от океана. И там обединявайки се в ручеи, всички те се стремят да се върнат в океана, но пътят им сега вече е доста дълъг и извиващ се.

И те още много пъти ще станат облаци и ще се излеят като дъждове, но рано или късно те ще се върнат до своя източник – Океана! И ще разберат, че океанът – това не е просто сума от капки, а е нещо далеч по-различно, по друго, много по-сложно! И може да се пътешества не само на небесата под формата на облаци, но и вътре в океана под формата на неговите течения. Когато те пътешестват под формата на капки, те са по-свободни някак си, или по скоро така им се струва! И този път, разбира се, е по-сложен! Та нали капката през цялото време трябва да търси пътя за в къщи си, в океана!  Много по-лесно е да пътешества заедно с теченията в океана!

         Издигайки се нагоре в качеството си на пара, капката може да стане снежинка! И ставайки снежинка, тя много по-точно се фиксира по отношение на външната среда. И в крайна сметка вие виждате прекрасните видове снежинки. Те са прекрасни, но и те са студени и ви се струват различни от капката, макар и в същността си да представляват тях! И вие казвате, че те са други, или не са такива каквито сте вие!

 

         На мен ми се струва, че аз разбрах твоята алегория. Но все пак, какво е това Тъма?

 

 

 

 Л.: А какво е Светлина?

 

        

С.: Светлината – това е същността на Бога, това от което Той се състои!

        

Л.: Да. Съ-стои! Вие не виждате движението на същността. Има Бог и Той е непознаваем. Защо? Защото частта на Бога може да го познае (да го опознае) единствено преставайки да бъде част от Него. Но преставайки да бъде част, тя ще прекъсне процесът на опознаване, тъй като няма да има какво да опознава. Когато тя (частта) се явява Бог, то тя не се стреми към познание, дотолкова, доколкото тя е придобила всички знания и качества на Бога. Но в този момент, в който тя се отдели от Него като част (частица), тя се стреми да осъзнае себе си като част и да разбере своята разлика от Бога. Но да разпознаеш своята разлика може единствено и само ако си познала, разбрала Бога!

 

         Получава се някакъв затворен кръг!

         Кръг. Всички вие се опитвате да постигнете Бога излизайки от своите граници. Излизайки обаче от своите граници вие се срещате с други части на Бог и откривате, че те също така не са самия Бог, а са части на Бога. Но други части на Бога! Тогава вие се опитвате или да се обедините с другите части на Бога, или да воювате с тях, опитвайки се да докажете, че те са неправилни части на Бог! И единствено една много малка част от вас стига до осъзнаването на това, че за да постигнеш Бога, не е необходимо да излизате извън себе си, а може да се постигне Бог в себе си, дотолкова, доколкото всички ние сме негови части!

 

         Да, обаче ако ние сме отблясъци на Бога, то как тогава аз мога да постигна Бога в себе си, ако аз съм отражение на Негово отражение и как отражението на отражението изкривяват Неговата същност?

         Ти можеш да се отразиш обратно.

 

         Да се отразя обратно! Това пък какво означава?

         Спомни си слънчевото зайче. Ти със огледалото хващаш светлината на Слънцето и я отразяваш на стената. Отрази я обаче върху Слънцето! Ти представяш ли си силата на отразената светлина? На принципа на отразената светлина са изградени всички ваши най-мощни лазери!

         Ако ти пропускаш светлината през увеличителна лупа, ти можеш да възпламениш това, което е наоколо. Сега ти си като стъкло, което пропуска през себе си светлината и я разсейва. А ти можеш да станеш увеличителна лупа и да възпламениш или да изгориш всичко, което е около теб! А можеш да станеш и огледало, и да отразиш от себе си някакъв нов свят! Разбираш ли?

 

         Ти искаш да кажеш, че всичко което става в света на хората и в света на високите същности е единствено различни способи на възприемане на светлината? Тоест някои просто я разсейват, а някои я използват, за да нанесат вреда на други, някои я отразяват и изграждат или построяват илюзорни светове и т. н.?

         Аз искам да ви кажа, че вие сте по-силни от Бога, но не осъзнавате това. Какво може просто светлината? Тя просто може да съществува, да свети и да се отразява, и да се пречупва. Но всяка призма може да усили или да разсее тази светлина по своему. И се получава така, че вие управлявате светлината, а не светлината или Тъмата ви управлява вас, така както е прието да се мисли!

 

         Терминът „управление” у нас се възприема по-скоро като манипулиране и носи негативен оттенък?

         Точно за това става въпрос. Кое е негативното в пречупването на светлината? С какво са по-лоши или по-хубави цветовете на дъгата? Кои от тези цветове са „тъмни” и кои са „светли”?

 

         Добре де, ами как тогава се е получило разделението?

         Някои са се отдалечили от Бог отразявайки се и уплътнявайки се, а някои се стремят към завръщане чрез изтъняване и завръщане по лъча. Вие много често използвате този термин. Лъч на Творенето, това е единен лъч, насочване на енергията на Бог.

         Разделението е станало във вашите глави!

 

         Тоест освен нас в другите измерения няма разделяне на светли и тъмни?

         Дай да поговорим за илюзиите! Какво е това илюзия?

 

         Нещо, което не съществува в реалността.

         А какво е това реалност?

         Това, което …… е в същност.  

         Ето виждаш ли, самата ти се заплете. Това, което ти възприемаш какво представлява, реалност или илюзия?

         А какво е това илюзия?

         Това е вариант на отражение. Когато ти гледаш в огледалото ти си уверена, че ти си реална, а в огледалото – е илюзията. Но в огледалото се отразява и това, което е около теб. Та представлява ли това, което е около теб и което се отразява в огледалото с теб, илюзия? И какво е това реалност?

         Ти виждаш и усещаш света около теб, това реалност ли е? когато ти виждаш сънищата си, това което виждаш в съня си какво представлява, реалност или илюзия е? Не избързвай с отговора. Все още твърде много неща ще трябва да се преосмислят. Спомняш ли си, когато хората вярваха, че Земята е плоска и се държи от три кита. Ти няма да повярваш, но то така и си беше!

 

        Тоест реалността – това е нещото, в което аз вярвам?

 

         С какво се различава илюзията от реалността?

         Илюзията – това е фантом, холограма, проекция!

 

         Проекция на какво? Ако е холограма, то въз основа на какво е създадена? Фантом на какво или на кого? Ти искаш да кажеш, че такова нещо като единна реалност не съществува?

 

         Правилно! Ако ти поставиш на потока от светлина преграда, да кажем под формата на пластина, на която има прорези под формата на дървета, ти в качествата им на проекция, ще видиш дървета. Вълшебен фенер! А ако на пластината им прорези с формата на много други обекти? И ако пък тази пластина е и многомерна, то тогава се получава тази самата холограма, за която вие говорите!

         Но кой създава тези пластини? Самите вие! Това е ваше колективно творение. Съзнателно или неосъзнато присъединило се към шаблоните на колективното творение!

         А след това, един от вас, най-смелия, започва да утвърждава, че Земята всъщност е кръгла. И след определено време многомерната пластина на възприемането се пренастройва. Ако в тези времена, когато вие сте приемали, че Земята е плоска и се държи от три кита е имало телескопи, то вие бихте видели тази плоска Земя и китовете, върху които тя стои!

 

         Значи всичко, което ние виждаме, усещаме, слушаме и възприемаме е единствено това, в което ние вярваме и което ние знаем? И точно това е и реалността?

         Такова нещо, на което вие му казвате реалност, не съществува! Вие сте отражение и пречупване на Божествената Светлина, милиарди картинки на вълшебните фенери, и всичко това Е (СЪМ) илюзия! И сравнявайки реалността с илюзията, вие просто сравнявате различните видове илюзии!

 

         И коя илюзия е по-илюзорна? И кое е мярката за илюзорността?

         Степента на отдалечаване от Първоначалната светлина, степента на отразеност!

         Но виждаш ли, нали все пак всичко е нелинейно. И помни, че отражението зависи от качеството на лупата, която пречупва. Да предположим, че светлината се е отразила и се е изкривила милион пъти. И естествено всяко едно отражение е внесло своите степени на изкривяване. Но изведнъж ето тази светлина попада на лупа (увеличителна леща), която е много мощна и много чиста! И тогава, независимо от това, че светлината е достигнала до тази лупа в доста изкривен вид, чистотата на тази лупа позволява все едно като из под микроскоп да се разчленят (в смисъл-да се изправят) тези изкривявания, да се върне на тази светлина изначалните й качества и да се усили многократно. Ето каква е силата на отразяващия!

 

         Ти говориш сега за Иисус?

         За него и за много други!

         И тогава тази пречистена и усилена светлина също така започва да се отразява от други възприемащи, и започва да пътешества по мирозданието. И макар и тя изначално да е само просто светлина на Бога, тя все пак е вече променена Светлина на Бог. И точно това е и нещото, което се нарича Творение!

 

         Значи всичко Е (СЪМ) илюзия и такова нещо като реалност не съществува?

         Всичко това е въпрос на терминология. Защото реално е всичко, което ти отразяваш. Но за теб в дадения момент е реално това, в което ти вярваш и по този начин го отразяваш по-устойчиво. Но всичко това е илюзия или твое отражение на Божествената светлина, или ваши колективни отражения на Божествената светлина. И в крайна сметка, всъщност е реална единствено и само Божествената светлина!

         Дай да погледнем на това от една друга страна. Ти как възприемаш обкръжаващия те свят? С помощта на определени органи. Зрение. Ти виждаш с очите си. Светлината пречупена в обектите, които са извън теб попада на кристалчетата на очите ти и се отразява на вътрешните зрителни екрани. Всичко е същото.

         Но има същества във вашия свят, които нямат очи или не виждат. Какъв те възприемат света? Същото нещо може да се каже и за всички други органи на чувствата и възприятията. Тоест картината на реалността възприемана от теб и възприемана да кажем, от червея – тя е различна, така както ти разбираш. Е, а тогава какво е това реалност? Нещо повече, има същества, които виждат и чуват в тези диапазони, които за теб са недостъпни. Та коя сега, все пак, картина на света е реална? Разбираш ли?

 

         Но ако всичко е илюзия и всичко е отражение, и всяко едно отражение и то също така е илюзия, то това означава, че и аз съм илюзия и ти си илюзия?

          Именно, но чия?

 

         Получава се, че илюзия на Бога!

         В крайна сметка, да. Но сред илюзиите на Бога има и твои илюзии, и ваши човешки илюзии.

 

         И илюзии на архангелите, и на възнесените учители, и твои илюзии?

         Именно. Тогава ти разбираш, че разделянето на тъмни и на светли – това си е просто някакъв класификатор на илюзиите, класификатор на степента на отдалеченост от Първоначалната Божествена светлина. Но от кого е създаден този класификатор?

 

         Но нали не само от хората?

         Ти четеш в научните трудове, че Земята е кръгла и вярваш в това. А всъщност тя кръгла ли е?

 

         А каква е?

         Този въпрос няма отговор, или по-скоро има милиони отговори. Тя е такава, каквато ти си я представяш. Та нали ти не я виждаш със своите очи от космоса, но все пак някой я е виждал. А защо този някой си, който за първи път я е видял в телескопа, я е видял кръгла? Защото съгласно научните теории нейното въртене и центробежната й сила са я направили кръгла. Добре тогава, но какво е това центробежна сила? Кой от вашите учени може да отговори на този въпрос? Или какво е това гравитация? А ако ти не знаеше, че такива сили съществуват? А ако никой не знаеше. Каква би била тогава Земята? Разбираш ли?

 

         Да, но нали все пак Земята се върти около своята ос и около Слънцето, това поне нали е така?

         А ти откъде знаеш това? Това на теб са ти го разказали. И ти си повярвала на това, така както и милиони други хора. И съответно са пренастроили своя механизъм на възприемане според това. А реално, в действителност има просто блуждаене на отразената светлина на Бога, има танц на енергиите, на който вие му придавате определени очертания и правила на взаимодействие.

         Сега замени думата „възприятие” с думата „творение”. Вашето възприятие и е творение, претворяване, пречупване на Божествената Светлина!

         Всички ваши научни търсения са единствено отражение на истината и вашите прибори, които фиксират това, което потвърждават тези открития на мислите, единствено отразяват мисълта: „А какво ако….”. и ако вие творите светът наоколо неосъзнато, вие просто съществувате и светлината попадайки във вас се пречупва в съответствие с вашата степен на изкривяване. А ако вие творите съзнателно, то вие фокусирате и насочвате тези отражения!

 

         Значи ли това, че всичко това, което на нас ни предават по каналите за мироустройството, мирозданието, историята на нашата планета, за прехода, е само нечие видение-отражение. И да кажем, архангел Михаил и Санат Кумара изкривяват и предават неистинни картини или информация?

         Какво е това истина? Степен на приближение до Бога! Как да се определи степента на приближение до Бога? Кой го определя това? Самите отражения не могат, защото те са също така в определена степен отдалечени от Първоначалния Бог! Но спомняш ли си, аз ти говорих за много силната призма, която е способна да пречисти изкривяванията привнесени от другите отразяващи обекти? Такива лупи (лещи) сами стават Творци и сами стават Богове. Разбираш ли?

         Ако отразяващата леща е слаба по своя характер, то тя не отразява цялата светлина, а само най-силната. Всички термини, чрез които ние с теб беседваме, разбира се са условни, но се опитай да разбереш. И така, има първоначален източник на Божествена светлина, която вие наричате Абсолют или Източник. Той дава Импулс за Творене, тоест насочва извън себе си Лъч на Творене. Този Лъч започва многократно да се отразява от по-уплътнените части на Божествената Светлина. И всичко, което по нататък се сътворява под въздействието на този Лъч на Творенето, са множество негови отражения и отражения на отраженията.

         Но сред отразяващите обекти се срещат и отражатели-лещи от такова качество, които са способни да пречистят определена степен на изкривяване на първоначалния импулс и да го усилят. И тогава в системата на взаимодействие на множеството отражения се появяват тези, които вие наричате Богове, Архангели, Учители! Тяхната отразена светлина е по-силна от обикновените отражения и затова се възприема от по-голямо количество обекти и съответно се отразява от тях. Така се създават Световете на Възприятието!

 

         СЕлена

13.12.2013
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1078846
Авторски превод от руски: Иван Иванов
          Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!


image



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3192717
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930