Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 23:31 - Същност на експеримента на дуалността. Школа на Боговете. (продължение)
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1936 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.08.2014 23:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част XXIII (23)

(продължение) 

Същност на експеримента на дуалността. Школа на Боговете. (продължение)

Прието от СЕлена.

Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

 

 

 

         При нас съществуват откъслечни знания за създаването на света. Те обаче твърде много си противоречат едно на друго или не са обяснени както трябва.

 

         Например, има версия за това, че изначално нашият свят са усвоявали така наречените белобогове, хиперборейците. А после планетата е била завзета от анунаките. Потомците на белобоговете – славянските раси, са тези, които анунаките не са успели да асимилират (да подтиснат). За това говорят и различните предания: за битките на богатирите със змейовете. И именно поради това славянските раси се смятат за бъдещите спасители на човечеството от властта на анунаките.

         Спомняш ли си ние говорихме за революционния път. На вас ви подсказват пътища за изход от системата.

 

         Кой подсказва?

         Същите тези белобогове, това е раса от съзвездието Лебед, която ще ви курира на 7-мо ниво. Те наистина са участвали в създаването на човечеството. Във вас има техни програми. И точно те и се опитват да ви подсказват.

 

         Тоест те все едно, че ни насъскват нас срещу расата на анунаките, разказвайки ни, че славяните са избрани от Бог за сваляне на анунаките и за спасение на човечеството?

         Помисли сама. Нима трябва учениците да се спасяват от учителите си? По скоро те трябва да се спасяват един от друг. Те не ви насъскват. Те се опитват да предизвикат у вас духът на съревнованието. Те ви напомнят за 7-ото ниво. Спомняш ли си въпроса, защо има толкова много лъжеучения?  Това е не лъжеучение, в смисълът на това, че лъжа не съществува. Това е различна степен на отдалеченост от истинната картина, още повече, че истинната картина – това също е непостоянно понятие. Истината през цялото време се развива. Много приказки, предания, учения, сегашни ваши книги – това е опит да се познае непознаваемата истина. И всеки, който се опитва да я опише, разбира се, че се обърква. Вижда я от своя ъгъл на развитие, от своите граници на отражение на действителността. И той ще каже истина. И ти също. Затова и най-добрият способ за познанието, на който аз се опитвам да те науча, това не е сляпата вяра на всичко което е, което слушаш и узнаваш, а е търсенето на закономерностите. По правилен е този тезис (тази теза), по близка е тази картина до истината, този извод, който дава най-голямо количество взаимовръзки, тоест обяснява поне 80% от въпросите. И когато ти виждаш противоречие в моите изказвания, повярвай, това не е мой опит да те заблудя или да ти предам лъжливи сведения. За какво ми е това? Та аз мога просто да не отговарям на въпросите ти. Просто ти възприемаш това по своему, по същия начин така както и всички други. Затова, ако ти намираш противоречия между казаното от мен, ти търси проблемите в себе си, задавай и други уточняващи въпроси, докато в теб не се установи система от взаимни връзки, причинно-следствена връзка, докато не бъде изградена система от разбиране.

         Висшите същества не лъжат. Те разбират, че всяко едно изказване създава алтернативна реалност, създава мисълтворчество, и по нататък тази мисълформа ще трябва да сe дява (изпраща) нанякъде. Нещо повече, всяка една мисъл се осъществява в пространството, затова няма как да има лъжа. Изказаната вече мисъл, тя вече съществува. И у вас, и у нас. Затова няма лъжливи и истинни учения. Има степен на приближаване до истината. И тя зависи единствено от приемащия информацията, от неговата чистота, от неговата вяра, от неговата въвлеченост в процеса.

 

         Но ако това е така, то тогава, тези, които са ни предавали на нас за избраността на славянските раси са създали реалност, клон на развитие, където тези раси наистина спасяват човечество.

         Правилно. Те правят това преднамерено. Това е тяхното сътворчество. Те не могат пряко да се намесват във вашия свят, дотолкова, доколкото това няма да го допуснат вашите куратори, анунаките. Но те действат опосредствено, създавайки паралелни клонове на вашето развитие, създават алтернативни реалности, набелязват, подсказват ви на вас различни пътища. Същото това прави и учителската система и ангелската система. Разговорите за вашия прословут преход, за Малдена – това са създадени мисълформи на паралелни реалности, на изходи от вашето развитие, на изход от вашата доста задънена ситуация. Но вие по никакъв начин не можете да повярвате в това толкова, че да стъпите на този път, за да насочите своето творящо намерение, своята воля към формирането на по нататъшна конфигурация на тези реалности. Вас ви обучават на творене, на вас вече ви се дават проби за творчество (да пробвате творчество), макети за сътворяване. Като конструктори на реалности, като детски играчки, с които вие може да си поиграете, но не може да си навредите.

 

         Ти казваше, че за създаването на отделеност от Бога в експеримента е била изтрита паметта на въплъщението. Но много от хората си спомнят своите въплъщения. И нима на по-високите нива същностите не си спомнят своите въплъщения? В какво тогава се състои отделеността, ако част от мен не помни своите въплъщения, а други части от мен ги помнят?

          Това не е точно така. Вие сте се отделяли от Бога в качеството си на отделни самостоятелни същности, и вашата връзка с Бог е само чрез точките ви на съприкосновение с неговите различни качества, чрез 13-те чакри. С това стартово условие вие сте сътворени. Но паметта на въплъщенията – това е свойство на енергетиката (енергията). Вашето енергийно състояние съответства на вашето ниво. Освен това спомнянето (възпоменанието), това също така е енергиен процес. Ако ти си спомниш, то ти все едно си се свързала с тази част от себе си. Виж, 12 части от същността се въплъщават в системата на мирозданието. Във всяка една от 12-те части на същността, на всяко едно от нивата има 12 опита. Ние пак идваме до числото 144. Тоест ти не се учиш само една, сама, а се учат 144 части от теб едновременно. Да се премине определено ниво, това означава да се съберат всичките 12 части от теб, обучаващи себе си на това ниво. Помниш ли своите сънища? Това са твоите двойници на това ниво, ти си спомняш тях чрез своите сънища, а те си спомнят теб чрез техните сънища. Вие се опитвате да се съедините. Всеки един от 12-те двойника от текущото ниво на съответстващото качество на Бога, преминава различни аспекти на даденото качество, които също така са 12.

         Това е един от уроците: да се припомни всичко, тоест да се събереш самия себе си. И точно това е нещото, за което настояваше Иисус. Да я има във вас възможността да си спомните. На другите нива частите от теб се занимават със същото – развиват 12 състояния от изследваното качество на Бог в себе си и събират себе си в единото познание на качеството на Бог и тогава преминават в следващия клас на творене, на следващо ниво. Точно събирането и е това уравновесяване на системата в себе си. От 12 състояния на качествата на Бога – 6 са центробежни, 6 – са центростремителни, тоест 6 са тъмни и 6 – светли. Ти сама можеш да се опиташ да подбереш думи за тези градации на степените на качествата на Бога за всяко едно ниво.

 

         Ти говореше, че са били създадени форми на въплъщение. А кой се въплъщаваше? Те по някакъв начин избираха ли се?

         Това бяха представители от всички цивилизации участници в експеримента.

 

         Почакай, тук пак нещо не разбирам. Какво е тогава това цивилизация? Ето ние – сме цивилизация, тоест човешка раса. Но в нашите тела са въплътени души. Нима душите принадлежат на една цивилизация?

         Душата, това е част от Духа, целенасочено натрупваща определен опит във въплъщения. Обикновено душите доста дълго преминават опити на въплътяване в една цивилизация. Тоест няма такова нещо като: първо въплъщение в една цивилизация, второ – в друга и т. н. Всичко това е свързано пак с енергийни процеси. Опитът – това е натрупване на енергиен потенциал. Отначало душата трупа потенциал, за да се въплъти, след което натрупва потенциал, за да излезе от кръга на въплъщенията. Натрупването на потенциала при изхода от кръга на въплътяванията – това е сумарното набиране на опит от цивилизацията, и ако повече от 50% от този опит са вече преминати, то тогава има енергийна възможност временно или завинаги да се напусне този спектър на въплъщенията. В този смисъл е и свободата на избор, това е наличието на свободна енергия за излизането, за осъществяване на избора. При създаването на дуалния свят, същности от много ъгълчета на мирозданието пожелаха да се въплътят в новата система, да станат ученици в школата на Боговете, за да служат за развитието на системата като цяло и да развият в себе си качествата на Бог. Тези същности създадоха и свои цивилизации. Та нали всички тези раси, които представляват куратори на нивата, така също и се явяват участници в експеримента. И те също така се въплъщават на всички нива в световете на дуалността.

 

         Ако те са създавали свои цивилизации на всички нива на дуалния свят, то какво сме ние тогава? Та нали ние не сме създавали своя цивилизация? Телата са ни ги създали, в тях някой се е вселил. Нас ни управляват анунаките. Защо има такава разлика?

         Не, не е точно така. Виж. Ти си представител на расата на андромедианците. Но въобще не може да се говори за принадлежност на душата към някоя от цивилизациите. Но да кажем, че те са по-близки за теб, защото ти си преминала най-голям опит в тяхно съдружество.

 

         Аз съм преминала най-голям опит с тяхно съдружество до експеримента или в експеримента?

         До експеримента. Тогава те са се наричали съвсем по друг начин. Но основно съдружествата са си останали предишните, но са получили различни названия според местата на въплътяване в звездните системи, задействани в експеримента на дуалността. Ти, като представител на съдружеството на до-андромедианците си се разпределила на части на различните нива на въплъщение, от по-ниско качество.

 

         Но ти каза, че всички са започнали да се спускат от 13 ниво?

         Да, но това е някак си нещо като транзит, на вас все едно, че са ви показвали пътя, по който ще ви се наложи да се връщате. Основната част от съдружествата – е по-ниска от 9 ниво. Затова и за да се издигнете по нависоко, трябва да се премине обучение в по-ниските класове и след това събрали вече опит, да се издигнете във висшите. Затова изначално ти си се фрагментирала на 3, 4 и 5 нива. Но части от теб от 6-то ниво са се издигнали вече по-високо – до 8-мо ниво и там преминават своя опит по качествата на Бога.

 

         А какво са тогава това Отци основатели, които са предавали информация за развитието на света?

         Това е цивилизация участник в експеримента от 12 ниво.

 

         Те не се ли въплътяват в по-ниските нива?

         Въплъщават се така както всички. Затова и имат и знания за низшите нива. И техните знания са по-точни, защото те са от по-високо ниво на развитие, предимно от центростремителния, светъл път. Тяхната прародина – това са световете, които са близки до центъра на мирозданието.

 

         На нас ни казваха, че анунаките са ни сътворили, за да можем ние да им добиваме злато, при това са взели маймуна и са внедрили в нея свои гени. Това как се стикова с твоята версия за създаване на човечеството?

         А защо едното да противоречи на другото? Част от човешките тела, това на което вие му викате цветни раси, е създадена именно точно така. А защо те да не са можели да добиват злато? Все на нещо е трябвало те да бъдат обучени. И защо да не бъде използван резултатът от тяхното обучение? Вие храните домашните животни и използвате резултата от техния труд. Това би могло да се счита за нещо като начален практикум, за тренировка на ума. Вие възприемате това като робство. А защо не го възприемате, например, като ученичество? Защо вие с предварение отхвърляте това, че рептилоидите могат да ви дадат на вас нещо хубаво в смисъл за вашето развитие. Та вие сте в зоната на свободен избор. И ако по-рано, вие сте били недостатъчно развити, за да се опитвате да правите самостоятелно осъзнат избор, то какво ви пречи днес, сега да направите това? Вие сте в правото си да изберете по какъв път да вървите, вашето

право не може да го наруши никой, в това число и самите рептилоиди.

 

         Много от хората, ще разберат твоите думи, че ние сме нещо като домашни животни за анунаките.        

Това за вас толкова ли е оскърбително? Защо вие не скърбите за вашите домашни животни, които ви служат на вас във вяра и правда? И вие също така ги обучавате (някои от тях) на някои навици и използвате техните умения и техния труд. Сред анунаките има също различни особи, вие си ги представяте всички тях като злодеи. Но всъщност тях ги движи единствено целесъобразността. А и те самите нямат чувства, според вашето разбиране, но те не действат просто ей така злонамерено, само и само да направят зло. Те реализират своите цели осъзнато. На вас какво точно ви пречи и вие да правите това и да бъдете своего рода ако не в съдружество, то поне да сте в симбиоз с цивилизациите, всяка една от която да допълва другата? На вас същото ви се струва, че те не се отнасят към вас, като венец на творението? Но самите вие им давате повод за това. Какъв е този венец на творението, който не може сам да направи осъзнат избор? Самите вие от доста високо се отнасяте към своите домашни животни и ги считате доста по-долу от себе си. А анунаките по много параметри на развитието си ви превъзхождат. Така например, те са гениални генни конструктори. И техният опит е доста полезен за мирозданието.

 

         Ти казваше, че човекът има 13 чакри – точки за връзка с различните нива. Защо във физическото тяло те са само 7 и сърдечната чакра е централна?

         Симетрия и равновесие. 13 не се дели наполовина на два полюса на дуалността. Имаме шест и шест, и един уравновесяващ център. Именно и затова 13, за да може все пак равновесието да се влее в по нататъшно развитие, ако шестте качества се уравновесят с другите шест. Първата шесторка от чакри се уравновесява в центъра – в четвърта чакра – сърдечната. Три нисши и три висши чакри се уравновесяват в средата. По нататък нещата вървят по възходяща линия. Когато 1-ва чакра бъде отработена центърът на равновесие се измества по нагоре. Остават 12 чакри, тоест равновесието, вие ще се преместите в 4-о измерение, което е промеждутъчно (междинно). Междинното е там, където няма колебания, където е относително спокойно. Където количеството чакри, и долу, и горе е уравновесено. Когато бъде отработена и втора чакра, тя ще се свие и пак равновесието ще бъде нарушено. Центърът ще се премести в шеста чакра, а вие в 5-то измерение. Мога да ти кажа, че това е пак зона на нестабилност или уроци за равновесието на енергиите. Но на ново ниво. Така че, ако вие си мислите, че преминавайки трето ниво вие ще се разделите с проблемите на уравновесяването, това въобще не е точно така. Развитието ще премине на следващата витка. И така нататък

 

         Може ли от това да се направи извод, че на четните равновесни нива ние вървим по конструктивен път и кураторите на нивата се явяват като конструктивна цивилизация, а на нечетните неуравновесени нива, ние сме подложени на деструктивно влияние и куратори се явяват деструктивни цивилизации?

         Не е толкова еднозначно. Но балансът на силите е бил спазен.

 

         Но на нас ни казваха, че четните нива се явяват преходни.

         Всички нива са преходни, просто четните са някак си по-спокойни, по-хармонични.

 

         Но защо да се нарушава хармонията?

         Всяка една цивилизация си внася своите параметри, своя дар в общото развитие. По нататък системата започва да се регулира съгласно привнесените параметри, става донастройка.

 

         Ти каза, „когато втората чакра се свие”. Това е чакрата за възпроизводство. Тоест ние повече няма да можем да се възпроизвеждаме ли?

         Вие ще получите изцяло (напълно) този опит на възпроизводство. И по нататък ако пожелаете ще можете да се възползвате от него. С други думи, това е както да изучиш учебниците по раждане на дете. Ти изучаваш всички способи, но това съвсем не означава, че ти непрекъснато ще раждаш. Това е единия от уроците. Създаването на нови животи е възможно не само по този начин (по този път). Пътища много. Това е способ на разделянето на себе си на части, това, което е направил Бог при вашето сътворяване. По нататък ще има обучение и за други такива способи на творене.

 

         А тогава, когато всички се завърнат обучени на 13 ниво, което по същия начин пак така няма да бъде уравновесено, тогава какво ще стане?

         За това е все още твърде рано да се говори, ще има по нататъшно развитие. Ще има изпит за творене. Самите вие ще създадете и ще уравновесите свои светове. Или ще предложите други алтернативи за творене.

 

         Основателите на Сал Рейчъл говорят за това, че изначално Абсолютът се е разделил на 12 части, по нататък се е разделил на още 12, и т. н. и т. н. ? След това тези части са започнали и са породили свои вселени и са започнали да развиват тези свои вселени? Такива богове-творци основатели според Сал Рейчъл са примерно някъде към 100 000. И е станало нещо такова, като че ли 100 000 богове и всеки бог си ръководи своя вселена?

         По-точно 144 000. Това са същите тези бъдещи богове, випускниците на школата за Богове, всеки Бог и ще ръководи своята вселена.

 

         Защо в хората е била модифицирана ДНК, какви сили на Космоса „са сложили ръка върху това”, ЗАЩО е било направено това и как това е повлияло на връзката на човека с Източника, със своите куратори и с мирозданието като цяло? Имало ли е за цел да бъде ограничена честотата на вибрации в хората по някакъв определен начин?! Защо се твърди, че на хората са им отрязани 10 спирали от ДНК (оставяйки им всичко на всичко само 2 от 12) и на хората са им блокирани 95% от мозъка, провокирайки по този начин глобална профанация на Истината в човечеството?

         Всяка спирала на ДНК се активира на съответното ниво. Затова и никой насила не е отрязвал нищо. Всички спирали присъстват в човека. Сега на вас ви е необходимо да активизирате 3-тата си спирала, и тогава вие ще може да преминете в следващия клас на творене. Сега във вас работят само две спирали ДНК, отговарящи за оживяването ви (за борбата с вирусите) и за вашето размножаване, уроците на двата класа на творенето. Третата ДНК отговаря съответно за познанието, тоест за включването у вас на връзката ви с базата данни на цялото мироздание. Всъщност отварянето на каналите ви, е и това включване в базата данни. Ти питаше, кога се активира ДНК за творене на други форми. Практически това става във випускните класове. Затова и не мога да ти обясня механизмът на действие на останалите 10 ДНК, защото това няма как да го обясниш с думи, това трябва да бъде преминато енергийно. Съответно вашият мозък е едва, едва в самия стадий на началото на развитието си. Той току що ви е даден на това ниво. Но нали на следващите ви нива него няма да ви го вземат, затова и в зависимост от изкачването ви на по-високите нива във вас ще започват да се включват и останалите части от мозъка ви, които ще присъединяват опита на познанието към опита на другите качества на Бога и вие ще може също така и чрез ума си да познавате другите части от мозъка си. Може спокойно вече да се каже, че всички вие вече преминавате през този опит в своите фрагменти. В този смисъл всичко съществува едновременно и като потенциал на играта, и като вече преминат опит, и като възможност за преминаване на опит. 

         Вие през цялото време се опитвате да търсите виновни и изхождате от концепциите на разделянето и концепцията за враждебността на света. Тези концепции не ви позволяват да видите рационалността на всичко, на цялата система, на целенасочеността, на самоподчинението на системата, на построяването на вътрешната йерархия на развитие, което става не по нечия зла или добра воля, а се подчинява на закона за целесъобразността. Никой не е правил някаква специална операция по отделянето или блокирането на вашите ДНК и на вашия мозък. Но вие изначално сте били създадени с максимални възможности на вашия апарат за възприятие, заради това, духът, който се въплъщава във вашето тяло да може да избира всякакъв път на развитие.

         Ние вече говорихме с теб, че при последователното развитие се откриват всички способности постепенно. 12 нива, 12 чакри, 12 качества на Бог, 12 ДНК. На всяко едно ново ниво се активизира, развива се следващата ДНК, позволяваща да се усвои задачата на даденото ниво. Но как може да се създаде човек само с две ДНК? В човека са били заложени всички възможности и всички ДНК предварително, и по нататък той просто е трябвало да ги открива в себе си по пътя на своето саморазвитие и познание. Това е давало стимул за развитие и движение. Освен това 12 ДНК – това са и именно тези 12 качества на Бог, може ли веднага да се открият всички качества на всяко едно същество? В какво тогава ще се състои познанието на качествата на Бога?

         Осен това във вселената на свободата на избор, как при спазване на свободата на избор би могло всичко това да се реализира? Та нали човекът е трябвало сам да избере своя път, от какво той е можел да избира? От същите тези качества на Бог. Но това означава, че същността е можела да избира всякакъв път, всяко едно качество на Бога веднага. И затова и всяка същност се е разделяла на 12 части и са се фрагментирали 12 нива, изучавайки едновременно всички качества на Бог.

         Затова ти трябва да разбереш, че да се говори за това, че някой си бил блокирал в човека неговите 10 спирали на ДНК е просто неправилно. Твоите части в другите измерения работят с тези ДНК. Просто ти, като част от цяла една същност постигаш, изучаваш детайлно сега това качество на Бога и работиш за сега над опознаването на 3-тата ДНК, която разширява сферата на твоето познание. Точно тя, отговаря за подвключването ви към информационната банка на вселената, при което познанието се свежда до умението за получаване на информация от всяка една точка във вселената и обработката на тази информация за собствените ви цели на развитие и познание.

 

         И все пак 12 ДНК или 13 ДНК?

         Цифрите са условни, защото над 13 има и още други числа. Над 13-то ниво, където на вас ви предстои изпит, има още нива, и има още ДНК, и има и още чакри. Тъй като вие не може да обхванете думата и понятието безкрайност, затова и на вас ви е даден първи равнищен (от 13 нива) старт. Но това е само старт. В школата на мирозданието няма само 13 класа. Можеш да се учиш докато съществуваш. А животът е вечен.

 

         Как така животът е вечен? Та нали ти ни говореше, че има издишане и вдишване на Бога. Значи рано или късно ще настъпи вдишване на Бог и ние ще престанем да съществуваме?

         Ние няма да престанем да съществуваме, а ще станем други, ще се върнем като частици на въздуха на Бога и ще започнем да пътешестваме с неговата кръв, по неговото тяло под формата на молекула на кислород, разбираш ли? Формите на съществуване на Бога са безкрайно множество и животът не свършва с вдишването или издишването на Бог. Твоя живот нали не прекъсва, когато ти спиш или бодърстваш, така както и животът не се прекъсва със съня и бодърстването на Бог. Всичко е подобно.

 

         По-рано ти ни разказваше за това, че на нас просто ни дават да си изберем игра, в която ние искаме да играем при въплътяването ни.

         Точно така, дава се избор от игрови програми съответно на всяко едно ниво. Във всяка една игра има 12 поднива.

 

         Вярно ли е да се твърди, че хората имат единствено 6-та версия на своето тяло? На нас ни говорят за шеста раса.

         Шеста раса, това тяло е по-съответстващо за новото ниво. На вас постепенно ви се внедряват неговите елементи, това е нещото, което вие наричате кристално тяло. Първият вариант – беше под формата на енергийни сгъстъци, тези същите хермафродити, все още не е имало разделение на половете; вторият вариант – бяха титаните, третият – лемурийците, четвъртият – атлантите, и петият – сегашната форма на човечеството. Шестата форма – кристалната раса.  

 

         А децата Индиго?

         Това е разновидност на сегашната човешка раса, по-добри образци.

 

         В някои източници се говори за това, че има 12 кръгове на мирозданието, на които има представители на 12 раси. Що за кръгове са това?

         Това е другото название на нивата (на измеренията).

 

         Петата раса според някои източници е на повече от 200 000 години, защо за толкова дълго време няма никакво придвижване в духовното развитие на хората? На прага е вече 6-та раса, но дори и 5-та раса по същество във своето развитие тъпче на място…

         През цялото време вие търсите причините извън вас. Към кого вие предявявате претенции? Към Създателите? Тоест в зоната за свободен избор някой е длъжен да отговаря за степента на вашето развитие и за последствията от експеримента. Но самите вие всички, сте и негови равноправни участници. Всеки един от вас е представител на своята цивилизация. И всеки един от вас е дошъл в този свят не по принуда, а доброволно. И всеки от вас е искал да даде на своята цивилизация възможност да намери нови пътища за развитие за нея си и за цялото мироздание. Та към кого тогава са вашите претенции? Какво вие може да кажете, всеки един от вас, на своята цивилизация? Какво вие открихте за нея? Доколко ефективно използвахте възможността си за обучение в школата на Боговете?

 

         Може би е време да се спре експеримента за страдание и да се поживее в радост и щастие?

         Че какво ви пречи да го направите? Проблемът е в това, че вие не можете вече да излезете от тази школа, излизането е само през випускния клас.

 

         А къде отива тогава свободата на избор? Нима аз не мога да напусна школата за творене?

         Можеш, но тогава всичките твои уроци ще пропаднат напразно, те няма да могат да се завършат и да се акумулират в единен опит. Своя изход от експеримента на всеки един му е необходимо да съгласува със своята цивилизация.

 

         Беше ли оправдан експериментът с дуалността? Има в теб съжаление за това, че такъв експеримент е бил запуснат? Струваше ли си труда?

         Аз не разбирам какво е това съжаление. Всеки експеримент има право на съществуване. И всеки резултат си е резултат. Освен това експериментът все още не е завършен.

 

         Но ти ми каза преди, че сега вече твоето постоянно присъствие не е нужно, дотолкова доколкото всичко е вече на приключване (на завършване), и затова ти си се заел с друг експеримент.

         Да, точно така е, механизмът е вече запуснат така, че връщане и спиране на експеримента е вече невъзможно. Но никакви съжаления не може да има. Аз вярвам в успеха на експеримента, иначе аз не бих го създал. Моята вяра е нещо от рода на пусков механизъм. Вие така и не искате да разберете, че всичко това което се случва, то се случва от вас. И ако аз не вярвам или пък ще започна да съжалявам, то механизмите на експеримента ще спрат, тъй като и аз също творя мисълформи, някак си различни от вашите. Аз знам, че всички вие ще станете отличници от випуска на школата на боговете.

 

         Поради многото стресове, беди, страдания и лишения, душите силно са се фрагментирали, и единствено единици се намират в цялостта на своите души, това не говорили за това, че в същността си експериментът се е провалил и е довел душите до сериозни, плачевни последствия? Струвало ли си е въобще да се започва такъв кошмар наяве? …

         Вие съдите според вашето ниво. Защо си мислите, че на другите нива развитието е също такъв кошмар? А и на вашето ниво, защо вие отделяте само лошото, негативните резултати? Нима в историята на развитие на вашето човечество не е имало велики открития, велики неща, велики влюбени, велики творци? Да, имало е и още велики завоеватели, жертвоприношения, насилие, преследване на вещици, на магьосници, войни и прочие. Но това не намалява и постиженията на светлите души на човечеството. Такива сте вие, а не света около вас. Или по скоро светът около вас е такъв, каквито сте самите вие. Ако за вас това е кошмар, то тогава се събудете от кошмарния сън и го приключете. За това на вас ви е необходимо единствено да изразите намерение.

         Във всеки един клас, на всяко едно ниво си има система от учители и наставници, която само това и чака, кога вие ще проявите желание да се научите на нещо повече, които са готови безкрайно и търпеливо, ден за ден да преминават с вас вашите уроци. Търпеливо да ви разясняват, да ви помагат да усвоявате новите крачки на творенето. Те са винаги редом с вас. Трябва само да ги повикате. Всеки един от вас. Няма нито един, от който те биха се отказали, всеки един от вас е очакван и любим. Тези същности са се захванали с неблагодарната мисия да ви служат на вас. Те няма да завършат своето служене, докато вие, всеки един от вас не премине всичките си класове, не изучи всички уроци. Вие напомняте на деца със седем гледачки. Но не в този смисъл, че гледачки много, ама смисъл никакъв, а в смисъл на това, че множество от гледачки е готово да ви отглежда, да ви служи, а вие капризничите. А те ви уговарят.

         Аз знам, че това не е твой въпрос, така както и някои от другите въпроси. Аз нямам нищо против това, да отговарям и на други въпроси. Но ти трябва да разбираш, че и посланията в такива отговори ще бъдат по-остри, защото тези отговори резонират с енергетиката на въпроса. Той (отговорът) е предназначен за този, който го е задал и този, който има съответните енергийни послания. Няма нищо обидно в моите отговори, повярвайте. Просто аз изпращам съответния ответен импулс, за да може той да се вгради (да се впише) в тази информационна система, която ме пита (която задава въпроса).

         Ти ме попита, защо всички отговори са толкова различни при различните контактьори. Това няма нищо общо с тяхната нравствена оценка или с обиди. Това зависи от тяхното енергийно състояние. Всяка предаваща същност отчита това. Или по-скоро това става автоматично. Върви донастройка на информационно-енергийните потоци. И затова енергийното послание на твоя въпрос получава енергиен отговор с малко по друга структура. На теб са ти казвали, че твоите учители ти дават информация с любов, а това е защото в теб самата има много любов. Това не е комплимент, а констатация за състоянието на твоята енергийна структура.

 

         Благодаря ти! Тогава давай следващия не мой въпрос? Какво би станало ако някой набере смелост и нарече такъв експеримент космическа лудост? Или това е най-обикновено вредителство свързано с намесата на ДЕструктивните сили на космоса? Или това е пак някаква странна част от някакъв психопатски експеримент с хората?

         Експериментът не се води с хората. Експериментът върви със създаването на раса от Богове, в който участват множество цивилизации. Откъде накъде, психопатски експеримент, това за мен е неразбираемо. Вие си мислите, че създателите на експеримента – са някакви си луди (психопати)? В определена степен, това е някак си така, защото за нас има други разбирания (понятие) за ума и те не съответстват на човешкото разбиране за ум. Но вие смятате, че експериментът е захванат от някакви садисти, които получават удоволствие от страданието на хората? А какво е това удоволствие? Та вие ни приписвате на нас човешки качества.

         Деструктивните сили участват в експеримента наравно с конструктивните. Те по никакъв начин не са нито по-лоши, нито по-хубави от конструктивните сили, те са просто – други. За мирозданието всички пътища на развитие са просто способи за развитие, без разделяне на лоши и добри. Всеки реализира своите цели и своята същност в даден експеримент. Вие ще трябва да прекратите това да обвинявате другите за тази лудост (лудница), която се твори на планетата, и да разберете своята роля на творящи същности. И да изучите най-накрая уроците на познанието.

        

         СЕлена

         13.06.2014 г.

 

         Благодарност на Генадий Стариков за въпросите!  

 http://espavo.ning.com/profiles/blogs/23-9

              Авторски превод от руски: Иван Иванов

image

 

 





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3184660
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031