Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 19:46 - За страха
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1261 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"За страха в религията" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1.Ние току що обсъдихме принципите на взаимоотношенията между човека и Създателя, където се повдигна въпроса за жертвоприношенията и беше определено, че този обред не е угоден за Бога и представлява такова действие, което не сближава, а точно обратното, разделя Мен, Създателя от човека.

2. Въпросът за това, какво ни разделя Нас (човекът и Създателят), се оказа несложен, а отговорът се налага от само себе си.

3. Важно е друго: какво чувство, определящо характера на взаимоотношенията между човека и Създателя, проповядва Църквата (религията) и какво носи в себе си това чувство, и каква философия на живота е заложена в него?

4. Когато Аз казвам тези думи, разбира се, имам в предвид, преди всичко чувството на страх, а не чувството на Любов, тъй като не може да има едновременно чувство на Любов и чувство на страх в Душата на човека!

5. Погледнете на религиите на света, вижте това, което те проповядват и вие ще разберете, че главното чувство, което по тяхно мнение трябва да определя отношенията между човека и Създателя, е чувството на страх пред неминуемото наказание - наказание за всичко, извършено в този живот или в това въплъщение!

6. Помислете какво носи това чувство на страх, какво желание може да пробуди това чувство в човека?

7. Разбираемо е, че чувство на страх може да има само в робската Същност, която под тоягата, насила служи на стопанина, в дадения случай - стопанина на Душата (съдбата и живота)!

8. Кой може да бъде и какъв може да бъде човекът, носещ в Душата си чувството на страх за своето „Утре”?

9. Безусловно е, че този роб, този Духовен роб, който религиите държат в страх, заставяйки го да изпълнява единствено обредите и традициите, не е интересен за Мен и той не може да има никакви отношения със Създателя!

10. Аз отдавна съм ви казал, че на Мен раби Божии не са Ми нужни, защото робът прави всичко по принуда и без Вяра, затова да се чака истинна Вяра от такъв роб е невъзможно.

11. Чувството на страх, възпитавано в човека на практика от всички религии на света, въобще не помага за приемане на Вярата, за приемане на Създателя и Неговите Светове!

12. Когато Аз казвам думата „приемане”, Аз говоря за естественото желание на човека да опознае Света, да опознае Създателя - не от чувство на страх, а от Вяра в Създателя, от Вяра в Неговия Свят с чувство на Любов, изпълнено с Хармония между човека и Създателя!

13. За Мен е много важно, че чувството на Любов, а не на страх, поражда Хармонията на чувствата (на енергообмена), Хармонията между човека и Създателя!

14. Замислете се: та нали Аз ви говоря за чувството на Хармония между свободния човек и Създателя, което определя състоянието на Световете, но без религии и Църкви.

15. Аз няма да спра да ви говоря за това, че всеки човек, разбира се, не потънал в грехове и пороци, може да има контакт със Създателя пряко, непосредствено под формата на взаимен обмен на енергии на Любов и Хармония на чувствата!

16. Човекът не трябва дори да мисли, че Създателят задължително ще накаже и изпрати човека в Ада и че всяко въплъщение е строго изпитание, което непременно завършва с наказание!

17. Повярвайте Ми, наказанието е неминуемо само за тези хора, които грешат и живота на които (въплъщението) е поредица от тежки грехове и пороци, нарушаващи правилата (Законите) на битието на човека на Земята като Божествена Същност!

18. В човека не трябва да има чувство на страх по природа, защото с това чувство никога не може да бъде достигнато взаимно разбиране между човека и Създателя. Защото при тази робска философия за живота ще бъде (и се) формира човек, атеистично настроен, защото там, където има страх, там има отхвърляне на Създателя.

19. Атеистите – това са именно тези хора, в които чувството на страх е унищожило Великото чувство на Любов към Създателя и в които чувството Любов е останало само на нивото мъж и жена.

20. Вярващият човек е човек на Любовта, атеистът е човек на страха!

21. Ето ви две философии за живота, които определят постъпките на човека, който в живота си ще трябва да направи самостоятелен избор между Доброто и Злото!

22. Аз съвсем не искам да кажа, че всички атеисти ще направят избор в полза на Злото - Аз искам да кажа, че в основата на философията на техния живот и, разбира се, в проявите на неверие в Бога е заложено чувството на страх!

23. Виновни за проявата на това чувство, заседнало дълбоко в Душата на човека, са преди всичко родителите, носещи отговорност за възпитанието на новия човек и тези религии, които те изповядват.

24. Същността на проблема за неверните отношения между човека и Създателя е в наложената абсолютно неправилна представа за Създателя, за Световете и за тази Хармония, която определя структурата на Световете и мястото на човека в Нея!

25. Религиите не напълно и неправилно разкриват на човека Света на Създателя, предпочитайки дори да не се говори за това. Може да се повторят хиляди пъти Заповедите за поведение на човека в този Свят, но те ще бъдат безполезни до тогава, докато човекът не разбере своята съпричастност към Създателя и Вечността.

26. Човекът трябва да разбере, че в този Свят и във всички други Светове (Вечността) управляват чувството на Любовта и Хармонията! Човекът е длъжен да разбере, че чувството на радост от общуването със Създателя пронизва Вечността, и че чувството на страх никога не е било спътник на Великата еволюция на Пространството, наречено Космос!

27. Не може чувството на страх да бъде проводник на истинната Вяра, на истинната Любов, защото страха разрушава Душата без да оставя никаква възможност за творчество и усъвършенстване на вътрешното „Аз”!

28. А и как може да се усъвършенства човек, ако пред него постоянно „мига” неминуемото наказание в края на въплъщението, подгрявано от всички религиозни традиции или обреди?!

29. Кой е измислил и за какво са били измислени обредите на страх и тайнственост? Разбира се, били са измислени от хора, желаещи да владеят Света, да владеят хората, а най-главното, да владеят Душите на хората!

30. Религиите и техните обреди, измислени от хора, всички тайни религиозни общества или съюзи, всички те имат една и съща основа - човешкият страх, чувството на страх от неизпълнението на обреда или ритуала на посвещението (на общуването).

31. Хората, жадни за власт, са готови на всичко, за да я получат, тъй като властта дава не само злато, тя дава възможност за манипулация на съзнанието на хората, дава възможност за създаване на армия от роби.

32. Важното е, че се създава не просто армия от роби, а армия от Духовни роби, в Душите на които няма никакви други чувства, освен чувството на страх!

33. Какви помощници могат да бъдат такива хора за Мен? И какво могат да направят такива хора, за да станат Мои помощници?

34. Вие сами виждате, че тези хора в този живот са загубени за Мен два пъти: един път, защото много от тях са се отказали от Мен, отивайки към атеизма, и втори път, изповядвайки изкривени религии, хората са изгубили чувството си за Любов и Хармония, без които не може да съществува не само човекът, но и Плътния, Материален Свят!

35. Без енергията на Любовта и Хармонията не може да съществува и Великия Космос, защото само положителния енергообмен на Любов и Хармония е основа на развитие, за еволюция на огромното енергийно пространство на Вечността.

36. В човека не трябва да има чувство на страх; то се проявява от безбожието, от отсъствието на разбиране и приемане на Създателя, на Неговите Светове и най-главното на Каноните за еволюция на човека и Вечността!

37. Какво може да създаде, какви еволюционни форми трябва да има човек, в съзнанието на който живее страха?

38. Преди всичко, страха не спомага за приемането на истинната Вяра, страха поражда неверие, поражда пороци, тъй като страха и пороците се отнасят към пространството на Лукавия!

39. Ако няма Любов – няма Бог, ако има страх – има Лукавия!

40. Човекът на истинната Вяра не може да има в Душата си чувство на страх, нали там, където има Любов не може да има чувство на страх!

41. Създателят никога не наказва напразно. Аз не наказвам невиновни хора, защото Любовта е отношение на Създателя към хората като към Свое Творение, като към Божествена Същност „Тук”, в Плътния и свръхплътен Свят!!!

42. В човека не може да има чувство на страх, нали раждането на човека е радост за Създателя и това чувство на радост прераства в чувство на истинна и взаимна Любов, където няма чувство на страх, защото там, където има радост и Любов, няма място за страх!

43. Любовта, чувството на Любов е несъвместимо с чувството на страх така, както свободният човек е несъвместим с човека-роб, в Душата на който цари страх!

44. За бъдещето на Мен са Ми нужни свободни и отговорни хора, изпълнени с Любов, а не роби, изпълнени с чувство на страх пред Създателя!

45. Творчеството, истинското творчество е характеристика на Вярата, а не на страха, когато Любовта създава условия за висша Хармония между човека и Твореца!!!

14.05.2007

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=454

http://www.otkroveniya.ru/tolk2/t2-14.05.07.html


image

Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2060952
Постинги: 923
Коментари: 863
Гласове: 3078
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031