Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 10:12 - Човешките двойници преследват стопаните си
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 9766 Коментари: 14 Гласове:
56

Последна промяна: 15.05.2012 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Феноменът на двойниците или както ги наричат дубли е известен отдавна. При различни народи има различно име. Например сред народа на Коми ги наричат Орт – това е “душа-сянка”, невидим двойник на човека, който се намира редом с него от рождението до смъртта. Буквално означава “зад гърба на човека, зад лявото рамо”. Въпреки това Ортът се показва на човек само в изключителни случаи, обикновено в навечерието на неговата смърт. Ако човек трябва да загине от огнестрелна рана, появата на орта съпътства звука на изстрела. По обстоятелствата на появата може да се съди за естеството на предстоящата смърт. Обикновено видимия за хорските очи орт се занимава със същото, което прави и двойника му : цепи дърва, преде или люлее люлка. Ако при орта липсва главата, смъртта се счита за неизбежна. Когато призракът напълно съответства на човешкия облик, неговия двойник има шанс да избегне гибелта, ако успее да се ориентира правилно.

   Обикновено контактът двойник-оригинал завършва с това, че двойникът изчезва, а самият човек се подлага на някакво силно въздействие. Заради това сближаването помежду им е опасно. Интересен е случая с известния поет княз П.А.Вяземски. Веднъж той се връщал късно вечер в своята квартира на Невски проспект, при Аничков мост и видял ярка светлина в прозорците на своя кабинет. Когато влязъл, попитал слугата си : “Кой е в моя кабинет ?” Слугата отговорил, че няма никой и дал ключа на стопанина. Вяземски отворил вратата, влязъл и видял, че в дъното на стаята с гръб към него седи някакъв човек и пише нещо. Вяземски се приближил и иззад рамото прочел написаното, силно извикал, хванал се за сърцето и паднал. Когато се съвзел, не видял пишещия , а написаното взел и скрил. Това, което прочел било неговата тайна и той я отнесъл със себе си в гроба.

   Но двойниците идват при нас не само като предвестници за смърт, понякога го правят като предупреждение за опасност.

   Тази история се развила по времето на 2-та св. война, лятото на 1944-та с американския сержант Алекс Грифит. Това станало по времето на съюзническото дебаркиране в Нормандия. Когато Грифит бил начело на дозор и приближавали към малка горичка, сержантът изведнъж видял на пътеката срещу горичката някаква фигура. Това бил точно негово копие-двойник, който усилено махал с ръце и изглеждало че крещи, но думите не се чували. Било напълно ясно , че двойникът дава знак да спрат и Грифит дал команда да се върнат. Скоро се изяснило, че противоположно на мястото, където бил двойникът имало устроена немска засада и ако не се били върнали назад, всички щели да загинат.

   Друг подобен случай е от наши дни, в Архангелска област. Директорът на Горнолупинските резерви ( така наричат рафтингуващите в тази област ) Анатолий Заполски е трябвало да бъде даден под съд за това, че сал с 20 хиляди куб.метра дървесина бил отнесен от пролетно придошлата река. Анатолий не могъл да понесе това и се приготвил да се самоубие. Изведнъж на селската улица , по която вървял, той срещнал... самия себе си. “Какво се правиш на глупак !” – закрещял двойника  “Салът е заседнал на скала под село Потипинск. Бързо се качвай на лодката и освободи сала от скалата !” Буквално след час дървесината била спасена, а с това – живота и честта на Анатоли Заполски.

   Какво всъщност са двойниците ? Неотдавна учените разкриха съществуването на т. нар. лептонни полета. Произходът им не е изучен все още. Все пак има прибори, които са способни да ги фиксират и показват при определени обстоятелства наличие на форми, външно доста приличащи на човек.

   Тайното индийско учение , оформено преди векове утвърждава, че човекът е сложно същество, състоящо се от няколко тела. И освен физическото или както те го наричат грубо – има минимум още три тела, вложени едно в друго като матрьошки. Етерното тяло е дубликат на физическото и се явява негов енергиен двойник. Второто, астралното – обиталище на чувствителността, въображението и животинските страсти. То мисли, но по-скоро чувствено, отколкото разсъдъчно. Благодарение на него се осъществяват такива спорни за науката явления като телепатия, съновидения. Астралното тяло може да напуска физическата и етерната обвивки, които са неразривно свързани и да пътешества отделно. И най-ефирното е мисловното , разумното тяло. Това подразбираме под думата душа. Халдейските магове споменават за две души – висша , разумна и низша, чувствена. Те считали , че тези души в обединено състояние се появяват във формата на различни призраци и подобие на животни. Гърците също признавали две души : разумна и чувствена. Древните египтяни също отбелязвали съществуването на човешки енергийни двойници. На своите барелефи дори изобразявали такива двойници, стоящи зад физическото тяло. Подобни възгледи поддържали и древните китайци, описващи 4 начала, съставящи нашата временна личност.

   Освен че наши двойници се появяват в решителни моменти на опасност, известни са и случаи на изкуствено създадени енергийни човешки копия. В магичната тибетска практика има техника за създаване както на материални двойници, така и на същности , състоящи се от енергетична плазма. Наричат ги “тулпа”. Прилича на човек , поведението и постъпките са идентични на човешките. Но това същество , веднага след като нивото на жизнената сила стане достатъчна за негово самостоятелно съществувание, се стреми да се освободи от връзката със съзнанието на човека-създател и нейния контрол. В преданията на тибетски магове се споменават случаи, когато изпратен с определена цел тулпа не се връща и започва самостоятелно пътешествие. Същото се случва и когато неговият създател внезапно умира, без да е унищожил тулпа.

   Един от уникалните случаи на създаден съзнателно двойник на физичен план е фиксиран през 1800 г. Тогава в Санкт-Петербург дошъл известният маг и фокусник Пинети. След демонстрацията на няколко фокуса , на хипноза и парапсихологични феномени, му било предложено да се яви на следващия ден по обяд при императора , за да получи хонорара си. По условията, поставени на мага – на охраната било заповядано да не пуска никого в двореца, даже ключовете от всички входове от дворцовия парк били сложени на маса пред царя. В 12 без 5 охраняващите доложили, че магът не е излизал от дома си. И въпреки това точно в 12 Пинети се появил в царския кабинет на срещата. “Вие сте опасен човек” – забелязал император Павел. “Само исках да развлека вас , Ваше величество”- отговорил Пинети. Преди заминаването си магът предупредил императора, че ще напусне града през 15-те пропоскателни пункта на столицата и то пак по обяд едновременно. В деня на заминаването на всеки пункт се събрала тълпа запячи. И всички те заедно с охраната видели Пинети в карета, която го откарвала извън града. Неговото заминаване било зарегистрирано на всичките 15 пункта и записите в паспорта били навсякъде според установената норма.

   Подобен случай бил регистриран през 1975г. в Москва. В туристическата група от Вoронеж сред всички се отличавал посивял старец с пронизващ поглед и дълга брада. Постепенно туристите започнали да забелязват странни неща : виждали стареца едновременно на няколко места. По същото време, когато цялата група била на екскурзия ( в това число и загадъчния старец ), една жена решила да отиде в ГУМ да си купи нещо. По пътя видяла стареца и се заинтересувала – не е ли привършил с екскурзията . Той отговорил, че не е завършила и че всички сега се намират в автобуса на път към ВДНХ. Тя доста се учудила на този отговор и вечерта разказала на мъжа си. Той бил още повече удивен и казал, че дядото през цялото време бил неотлъчно с тях и никъде не е отивал даже за минута. Старецът си спечелил славата на магьосник и всички се стараели да се държат на дистанция от него. На плахите им въпроси отговарял с шеги. А в деня на заминаването от Москва цялата група го видяла как беседва със себе си ! Двойниците били еднакви до най-дребни подробности, както по външност, така и по дрехи. Тогава всички почнали да се успокояват , решавайки, че това са близнаци. Но какво било удивлението, когато пред очите им един от старците изчезнал , буквално разтваряйки се във въздуха !

   Ако срещнете своя двойник , парапсихолозите съветват да не го разгневявате. Те са много раздразнителни към силна музика, не понасят цигарен дим, харесват оригиналът им да е с чисто тяло, понеже двойниците усещат всичко в пъти по-добре от нас и освен това го виждат енергийно. Те също добре лекуват и в случай на болестно състояние може да се обърнете към двойника по име и да го помолите да ви лекува. Доказването или опровержението за съществуване на двойници нека оставим на учените.

По материали от Интернет  



Гласувай:
57


Вълнообразно


1. razkazvachka - и когато най-близките ни са в опасност,
15.05.2012 10:20
астралните ни същности се сливат и знаем как се чувстват
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. razkazvachka
15.05.2012 10:28
:) Привет , не смятам , че се сливат само при опасност - имам доказателства и за положителни моменти , когато това става ...
цитирай
3. universalnite000 - Ре 3. mihala
15.05.2012 12:55
:) Образът и подобието са просто метафора, не трябва да се разбират буквално .
цитирай
4. universalnite000 - Ре 5. mihala
15.05.2012 14:09
:) Например : свойства на един предмет да се приписват на друг въз основа на подобие или сходство между тях ; също и скрито сравнение, основано на принципа на аналогията.
цитирай
5. adassa - Благодаря , Нео !
15.05.2012 14:15
Прочетох статията с голям интерес . Много ми е било интересно за тулпите и ти предлагам да видиш какво казват за тях

Обикновено мисловните пулсации живеят кратко. Те се разпадат почти веднага след момента на създаването си и не оставят трайна следа. Ако мисълта обаче е особено силна, и е продукт на дълбока страст или страх, или пък ако е свързана с дълбок размисъл и медитация, тя се излива в по-устойчиви мисъл-форми, способни на повече или по-малко интензивен живот. Tulpas и другите мисъл-форми не се разглеждат от Тибетските Будисти като "реални". Но те също така задават въпроса, дали светът, който смятаме, че ни заобикаля, е достатъчно твърд и материален. И двата възгледа, казват те, са еднакво илюзорни.
цитирай
6. universalnite000 - Ре 7. adassa
15.05.2012 14:21
:) Привет и ти благодаря за хубавото описание .
Тулпа всъщност е необикновено мощна мисъл-форма , но не e резултат от инцидент или страничен ефект на ментални процеси - тя е свободен акт на волята на създателя си .
Поздрави !
цитирай
7. universalnite000 - Ре 9. mihala
15.05.2012 14:42
:) Не, ако сте прочела внимателно - мисъл-формите са достатъчно мощни - те биха могли понякога да бъдат съзрени от хора с по-висока психична чувствителност.
цитирай
8. universalnite000 - Ре 11. mihala
15.05.2012 15:26
:) Според мен самият термин "луди" не е правилен ... луди според кои норми ? А и аз самия съм виждал астрални явления , така че знам за тяхното съществуване .
цитирай
9. universalnite000 - Ре 13. mihala
15.05.2012 15:47
:) Докторските норми не коментирам - писах за съвременната медицина какво ми е мнението . А що се отнася до второто - всичко е мисъл
цитирай
10. a5082 - ре 11.
15.05.2012 15:51
Да конкретизираме какво разбираме под понятието "луди":

Опция 1 - хора с по-висока психична чувствителност
Опция 2 - хора, попаднали в примката на психичните явления, неуспели да се справят с тях (от това второто никой не е застрахован).

Разликата между първите и вторите е умението за фокусиране в реалностите и отграничаването им (в полза на първите). Така че подобна класификация не е особено уместна - дори и при опция 2 пак не може да се каже, че хората са луди, просто са попаднали в кофти ситуация.

В този ред на мисли е хубаво да се спомене, че колкото и да изглежда интересно "гмуркането" в астрала, то не е съвсем безопасно ако човек не е подготвен и не е достатъчно устойчив психически. Затова и мнозинството от хората не виждат тези явления - за тяхна безопасност (не че не биха могли). Когато му дойде времето, както се казва :)
цитирай
11. universalnite000 - Ре 15. a5082
15.05.2012 16:00
:) Привет !
Точно казано - броденето в астралното пространство не е препоръчително за всеки . Има достатъчно примери в това отношение .
цитирай
12. universalnite000 - Ре 17. mihala
15.05.2012 16:33
:) Има предостатъчно инфо в нета за астралното пространство , както и за астралното тяло , защо не потърсите ?
цитирай
13. universalnite000 - Ре 19. mihala
15.05.2012 16:39
:) Не в обезпокояването е проблема - далеч по-добре ще е ако потърсите и самостоятелно , това ще ви даде знания , защото да се разчита само на прочетено ... не води далеч .
цитирай
14. yotovava - Сигурно моят двойник ще е благоразположен,
15.05.2012 18:45
не пия, не пуша, чистота ми е начин на живот :))))))))
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14. yotovava
15.05.2012 19:22
:) Ще съм в очакване да разкажеш за една среща между вас
Поздрави !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795830
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )