Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 07:47 - БНТ, НЕ ПРЪСКАЙТЕ МИЛИОНИ ЗА ПИАР НА ГДБОП /“ПОД ПРИКРИТИЕ“/, А КУПЕТЕ РУСКИЯ СЕРИАЛ „МЕЧ“! АКО ВИ СТИСКА!
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Седя и си гледам страхотния руски сериал „Меч“. Сериалът е с три сезона, предстои излизането и на четвърти. Всеки сезон на „Меч“ е от по 20-25 серии. Режисьори на сериала са Рустам Уразаев, Виктор Конисевич, сценаристи  Илья Куликов, Василий Внуков, а главните роли изпълняват – Александр Баринов, Тимур Ефременков, Игорь Литовкин, Дмитрий Антимонов, Ян Воробьев, Игорь Фомин, Эдуард Флёров, Роман Курцын, Дарья Повереннова, Нина Гогаева.

Слоганът на руския сериал „Меч“ е: «Невиновного кровь – беда, виноватого кровь – вода».

Че руснаците правят изумително, истинско кино е ясно. Но сериалът „Меч“ е порязяващо не само актуален, но и взривяващ с ръба на избора – какво правим, когато всичко, всичко, всичко в една държава е потънало в брутална корупция, има ли изход, отчаяние ли е, когато си притиснат до стената от тази повсеместна корупция и липса на законово правосъдие, потънало също в корупция, да започнеш сам да раздаваш правосъдие, или дълг и чест…

Седя си си гледам сериала „Меч“, а през това време по българските телевизии текат всякакви петмезени американски и турски бози. И се сещам за също толкова петмезения български сериал на БНТ „Под прикритие“, за който бяха пръснаха милиони, и който бе обявяван като едва ли не върха на сладоледа в жанра.

Да, де, ама като гледате руския сериал „Меч“, ще видите как безпощадно и безмилостно е показана тоталната корупция в Русия до най-високо ниво, докато в нашата боза „Под прикритие“ гледахме тъп, дърварски пиар на ГДБОП, което предизвика само смях у онези, които знаят за какво всъщност става дума в реалността.

Руският сериал „Меч“ започва с драмата на Максим Калинин, който работи като оперативен в УБОП, но е и бивш командир на разведките ВДВ, служил в Приднестровието и Чечня. Като служител на УБОП Максим Калинин задържа опасен престъпник, отлякъл дете и оказващ съпротива при задържането му. Задържаният обаче се оказва племенник на един много „добър човек“ и съдът го осъжда условно, а Максим Калинин го уволняват, защото отказва да влезе в „играта“ престъпникът да бъде „изваден с най-лека присъда“. Уволнен е без право да работи в органите на реда.

И тогава Максим решава, че така повече не може да продължава и взима правосъдието в свои ръце. Убива престъпника, пуснат от съда условно, и създава своя група от 7 човека, чиято цел е да се бори ефективно с престъпността, включително като се наказват корумпирани съдии, прокурори и ченгета със смърт.

image

ешението за убийствата се взима от цялата група след провеждана детайлна разработка, а трите основни правила са – че се елиминират само доказано виновни престъпници и корумпета, не се допуска невиновен да бъде елиминиран, а който от групата убие невинен отговаря по първа точка от правилата.

В групата Максим първо привлича свой подчинен от ВДВ снайпериста Костя, а нататък в нея влизат бивш следовател, настояща прокурорка, бивш служител на ФСБ, лекарка, чийто съпруг е убит следовател…

Знакът на организацията е „Меч“, тъй като снайпериста Костя при една от първите акции на групата оставя умишлено на местопрестъплението карта Таро с Асо меч. Групата „Меч“ става заплаха не само за корумпираните служители на правосъдието, но и за престъпните групировки.

Филмът е жестоко реалистичен, без никакви пудри, пиарни тъпотии или недомлъвки. Темата за „народното отмъщение“ е изведена брилянтно и с психологическите драми на всеки един от героите.

Блестящо са развити нишките чрез образите на героите, нишките, които намират своите отговори у всеки у нас – заслужава ли си отмъщението, как да го направим, когато живеем в прогнила държава на всички нива, какво ще кажем на семействата си и близките, безсмислено ли е всичко това, или има значение, че обикновените хора, отчаяни от тоталната корупция припознават групата „Меч“ като своя и я приветстват…

Актьорският състав е изумителен.

Така че, БНТ, престанете да пръскате милиони за пиарни родни „криминалета“, а купете руския сериал „Меч“.

Ако ви стиска.

Веселина Томова

 


https://afera.bg/%D0%B1%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B4%D0%B1.html

Бих препоръчал и....

Не покидай меня E01-E04/ Не ме изоставяй


image


Удиви меня / Изненадай ме (2012)

image






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747396
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031