Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183748 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 30.09.2014 г.

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – Част XI (11).

 

Любовта на Бог. Подвключване на възприятията.

Приела СЕлена

 

        

 

Все някога ние ще си припомним, че ние сме Богове! Та нали всички знания се намират вътре в нас! Трябва просто да се провери и те да бъдат чути! Вслушайте се в Бога вътре в себе си!

 

 

 

         Аз искам да разбера нещо. Има две теории. Първата – човекът, това е венец на творението, в което Творецът е вложил всичко, каквото е в Него и затова той (човекът) е уникален. И затова всички останали части от природата са готови да му служат! И всички останали цивилизации сега искат да разберат тази загадка на творението и да я възпроизведат и те при себе си! И Бог обича човека като свое уникално дете! 

         И втора теория, че човекът, това е просто едно от творенията на Бог, при което за Бога няма никакво различие между буболечката и човека, Бог обича всеки един еднакво! Или дори Бог няма никакви предпочитания, за Него всичко е единно все едно като стъпала на многочислено познание и творение, постигане на самия себе си! Коя от тези теории е вярна?

         Ние пак идваме с теб до понятията истинен, неистинен, каквито понятия не съществуват! Помисли за отраженията. Огледалото просто отразява това, което е пред него! Помисли сега за Бога като за огледало! Може ли огледалото да желае какво и как то да отразява? То не може да не отразява, това е неговото свойство, това е неговия способ за взаимодействие с тези, които не са него (не са огледало), които са извън него, или напротив (срещу) него! Ти отиваш към огледалото и се усмихваш , а след минута правиш някаква зла физиономия! Каква си ти в същност? Весела или зла! Огледалото просто е отразило едно от твоите състояния. Всичко това, което ти можеш да припише на огледалото е само това, доколко ясно то е отразило това, дали то не е внесло някакви изкривявания поради своите отразяващи качества! Но огледалото няма право да избира да отразява или не, или да отразява някого избирателно, да отразява само тези, които не него му харесват!

 

         Ти искаш да кажеш, че ако аз вярвам, че аз съм венец на творението на Бога, то аз и това ще бъда! А ако аз смятам, че аз съм равна с другите, то и така и ще бъде?

         Огледалото просто отразява това, което ти представляваш в този момент!

 

         Нещо не разбирам. От начало ти говореше, че Бог е просто светлина, която ние отразяваме. Сега ти ми казваш, че Бог е огледало!

         Ние говорихме за възприятията! Светлината преминава през различните призми на отражение, които тя среща на своя път и се пречупва в милиарди отблясъци!

 

         Може ли някое отражение да бъде по-добро от друго?

         Може. Ако призмата на отражението е някак си особена, подобрена!

 

         Подобрена в сравнение с какво?

         Най-вероятно в сравнение с предишното отражение! А какво означава подобрена? Просто някаква друга. Кое може да бъде по-добро или по-лошо? По-добро или по-лошо от какво, в сравнение с какво?

 

         Значи ако Бог – това е светлина и няма предпочитания в това, как Той се отразява, това би означавало че всички негови отражения-творения за него са еднакво любими или еднакво безразлични?

         Безразлични те не могат да бъдат за Него, защото това са различни Негови отражения. Вие сте надарени с чувства и затова придавате на всичко оттенък на чувство и оценка! Какво е това безразличие? Това е отсъствие на отличия (различия)! Ти как се отнасяш към себе си? Обичаш ли се с пламенна любов? Твоите части, които представляват теб и не са отлични от теб, да кажем твоите ръце, ти как се отнасяш към тях? С безразличие! Те не са отделими от теб в този смисъл, че те не могат да съществуват самостоятелно отделно от теб!

 

         Но на нас през цялото време ни говорят, че Бог ни обича като наш Отец! Но ако в него няма предпочитания, а ние сме само инструменти за преминаване на неговия опит, например като моите ръце за мен? Та аз действително не изпитвам любов към своите ръце. Те са ми просто даденост!

         Какво означава любов за светлината? И какво можеш ти да направиш със светлината? Светлината е единна по своята природа. Но по някаква причина тя играе с прекрасни отблясъци в елмаза (диаманта), а в обикновеното стъкло, почти дори и не се отразява! Светлината може просто да се отрази, а как ще се отрази, изцяло зависи от призмата на отражение! И ако Бог изпитва Любов, според вашите разбирания, то и тази Любов е единствено през вас самите!

 

         Ако ти обичаш обкръжаващите те теб части на Бога, то и той ги обича! Ако ти не ги обичаш, то тогава и той не ги обича! Как би могло да бъде по друг начин? Представи си светлината като непрекъснат поток, който при отражението си получава някаква информация, характеристика на отражението! Тези характеристики някак си се записват в някаква информационна система, в някаква картотека на отраженията! При това самата светлина е неизменна, но всеки път придобива нови качества! Именно и затова всичко около теб е твое отражение. Защото информацията за това, какво е около теб, Бог я получава единствено чрез теб! Тоест обича ли те теб Бог или не, зависи единствено и само от теб!  

 

Бог получава информация за това , дали ме обича от мен? 

Да, точно така, тъй като всичко е просто отражение на Божествената светлина. Светлината на Бога постъпвайки върху твоята призма на отражение, се отразява от теб с любов към теб или с нелюбов към теб!

 

Значи в този смисъл може да се каже, че Бог обича не всички, а само тези, които вярват в това, че той ги обича и отразяват по този начин Светлината на Бог към самия него като любов на Бога!

Да. Така е! Бог, така както и целият свет се държи така, както вие очаквате от Него. Защото всичко, което той, условно говорейки, прави по отношение на вас е именно вашето предпочитание за неговото отношение към вас! И това е реално съществуващ енергиен процес!

 

Но защо тогава Иисус е казал на кръста: „Боже, защо ме изостави?”!

Защото в този момент, той така е избрал, така е решил и по този начин в определен момент той е отслабил връзката си с Божествената светлина! Но е успял да я възстанови! Дори и още на кръста!

 

Значи ако човек е уверен, че Бог него не го обича, то така и ще бъде?

Бог е просто светлина и не може да изпитва тези чувства, които изпитвате вие, Той няма органи за чувства! В определен смисъл вие сте неговите органи на чувствата! Да кажем, електрическият ток, той просто постъпва във мрежата. Но това дали той да включи или не прекрасния светилник осветяващ бала, или да включи машината за смърт, не решава той, той не е свободен да взима такива решения!

 

И всички тези качества, които вие предавате на Бога като на човек, в крайна сметка са само и единствено ваши качества. Бог ви обича вас, не защото вие сте толкова смирени и го обичате. Бог ви обича, защото вие сте уверени в неговата любов! ВИЕ задавате неговото отношение към вас самите! Вие Го формирате Него чрез своите мисълформи и чрез своето енергийно отражение! И ако ти знаеш, че Бог те обича, той тогава наистина те обича точно заради това, че точно ти си създала именно такъв свой образ на отражение на светлината на Бога, който е любим! Не само заради това, че си извършвала богоугодни дела, Бог няма предпочитания. А защото ти самата смяташ себе си любима на Бога и по този начин отразяваш себе си в Него!   

 

Значи тези, които са уверени, че те са венец на творението, те и такива са! А тези, които смятат себе си равни с всякаква буболечка, те именно и такива се явяват?

Вие май по никакъв начин не можете да се отървете от нравствените понятия формирани във вас от хилядолетия при условията на вашето съвместно преживяване във физическия свят и в съобществата! Те не ви носят нищо лошо, но просто не ви позволяват да виждате света по-широко! Съществува ли венец на творението? Какво точно е това? Та нали всяко едно ново творение е уникално и отлично (различно) от другото! И нито едно творение не е последно!

 

Но има теория, че Бог е съединил в нас всички лъчи на творението, енергиите на всички светове и затова и ние сме уникални!

За да може да съедините, е необходимо най-напред да се разедините, да се разделите! Светлината просто я има! Разделението става на нивото на отразяващите обекти. И всички вие и много други отражения, сте просто различни вариации на разделянето на Божествената светлина. И в този смисъл – всички са уникални и неповторими! И всички се явяват венци на творенето!

 

Тоест човекът не се отличава с нищо особено от другите творения?

Всички творения се различават (отличават)! Престани да противопоставяш едно творение на друго! Има всичко и всичко се различава, защото няма как и да бъде по друг начин! Всичко е призми на отражения на отблясъците на Божествената светлина!

 

Добре. А какво са тогава лъчите на творене? И що за импулс на Божествена светлина е този, който е постъпил при нас на 21. 12 и е трябвало да ни издигне нас в по-високите измерения?

Всичко това е игра на Боговете! Игра на Творците със светлината на  единия Бог!

 

Игра на Боговете? Те много ли са?

Те са велико множество, те са тези, които са създали основополагащите програми на отражението на Божествената светлина във вашия свят. Великите програмисти на великите реалности!

 

Нима не аз формирам своята реалност?

Не само ти. И освен това ти не си се замисляла как става това. Как действа някаква програма на творението!

 

Значи преход няма, а има просто игра?

Има и едното и другото! Има игра, в която ти можеш да избереш о по този начин да преминеш на ново ниво. Съществува велико множество програми на творене и ти просто избираш една от тях, все едно че преминаваш определени нива на познание на тези програми по време на своя опит на въплъщенията си! Но нали в крайна сметка, някой все пак трябва да ги създаде тези програми! Ти през цялото време се учиш в школата на творене! Отначало, ти се запознаваш как да твориш с използването на вече съществуващите програми на творене! След което много от вас започват да вникват в това, как да създадат своя програма за творене, която да създава нови уникални, различни от другите творения и започва да създава тези програми! И по този начин стават богове на свои светове и така задават свои правила на играта и правила на преминаване на Божествената светлина!

 

Тоест това на което ние му казваме велик преход е просто създадена от някой си игра?

Това е творене на нов свят!

 

А нивото, на което ние се издигаме?

(Нивото) Съществува само в тази игра. Няма такова понятие нива! Как можеш да разделиш на нива безкрайните отблясъци на Бога? Как да бъде класифицирано слънчевото зайче? Всички нива, това са нови реалности, които се творят ежесекундно и непрекъснато от всички тези, които участват в това творение!

 

Тоест няма преход, а има просто игра?

Има го и едното и другото. Съществува игра с името „преход”, в която ти можеш да избереш да играеш и по този начин да посетиш други реалности, които се наричат нови нива! Ако ти избереш да усвоиш изкуството да кажем на шивача, ти просто се учиш за шивач и по този начин се издигаш на определено ниво! Във вашата игра преход – вие просто усвоявате изкуството осъзнато да творите реалност с названието 4Д. Други усвояват творение на други реалности! Да кажем на безлично пространство или на великата пустота! Та нали светлината прониквайки осветява нови пространства в самата себе си! Вие сътворявайки нови реалности, вие все едно някак си ги отваряте за своето възприятие в буквалния смисъл! И всичко, което ти си чела за визиите на различни практики на усвояване на Божествената светлина, всичко е просто сътворение и усвояване на възприятията на нови реалности. И шаманските практики! И практиките на толтеките! И на будистите! И на Йогите! И на свещениците от различните конфесии! Пред вас винаги е имало избор – да се присъедините ли към някаква си сътворена вече реалност и да я достроявате чрез своите мисълформи, или да създадете и да усвоите нова такава! В този смисъл реалностите, създадени от тези, които вие наричате умалишати, по никакъв начин не са по-добри или по- лоши от реалностите, които са създали да кажем будистите, тази въпросна нирвана, за която вие толкова много обичате да говорите! Това са си просто различни реалности на творене!

 

Получава се така, че умопобърканият маниак е подобен на Буда?

Той му е подобен, защото и единият и другият са просто отражение на Божествената светлина. Но те са отлични (различни) дотолкова доколкото това са съвършено различни негови отражения!

 

Защо знанията за това не са се давали по рано? Защо именно сега и точно сега ние получаваме толкова информация, която преди е била скрита?

Тези знания са се давали винаги, тъй като тези знания са били и са винаги вътре във всеки един от вас! Вие сте силни със своята вяра, ти доста често чуваш тази фраза и тя много точно отразява вас! Вие наистина сте силни със своята вяра буквално! И по-рано във вас е преобладавала вяра в това, че такива знания за вас са недостъпни! Та нали е имало времена, когато вие сте знаели за всичко и за всякъде! Мигновено вие сте получавали телепатичен опит за възприятие на цялата ви необходима за вас в този момент информация! Но после при вас са се появили тези, които вие наричате жреци и адепти, които са започнали да ви проповядват тяхната собствена уникалност и вашата собствена нищожност! Така постепенно вие сте заглушили в себе си гласът на Бога във вас, заглушили сте информационният си канал, по който може да се узнае всичко за цялата вселена! Тъй като различни творения на Бог всички вие сте свързани в едно! В единна система на възприятия! Ти и сега можеш да разгледаш света на Бог с очите или органите на възприятие на всяко едно друго същество във вселената!

 

Какво трябва да се направи за това?

Просто да си представиш себе си като тях! Изцяло да повярваш, че ти си той и по този начин да възприемеш неговото възприятие! Опитай се да разбереш някак си по друг начин! Около теб има информационно поле, в което се записват всички опити на възприятия и твоят опит на възприятия също! Ако ти настроиш своето възприемащо устройство на определена вълна, както да кажем на радиовълните, ти ще успееш да чуеш и да възприемеш всякаква информация. И именно по този начин се получава опитът за възприемане на всяко друго същество! Ако някой получава достъп в твоя мозък, то той вижда света през твоите очи и го усеща чрез твоите органи на чувствата!

 

Тогава веднага възниква въпросът: значи сега чрез мен моят свят се възприема от множество същности, които знаят как да се подвключат към моя мозък?

Ами да, това е точно така! Защо това те плаши? Та нали и ти можеш да се подвключиш към възприемащия апарат на всяко същество във вселената! Та ти и сега правиш това!

 

Аз правя това?

Ами да! Когато ти възприемаш природните явления. Когато ти примерно общуваш с растенията! Ти имаш и мигове, но твърде кратки, на подвключването ти към възприятията и на други същности! Ти просто не умееш това да го фиксираш и устойчиво да го съхраниш! Или да го разделиш!  Засега за теб това е единен поток от възприятия! Тези отражения, за които ние сега говорим са и точно приети от теб сигнали на възприятие от други! Защо твоят свят, които е толкова устойчив сам по себе си, прилича на света на други хора? Защото ти кратковременно се включваш в тяхното възприятие! Това е и основата на матричното възприятие. Но важното е ти да разбереш, че ти можеш да подвключиш към всичко, да кажем дори към възприемането на света от вашето Слънце! Или от Луната ви! Когато вие се радвате на светлината на деня или тъжите под лунната светлина именно това и се случва!

 

Слънцето се радва, а Луната тъжи?

Радостта и скръбта, това са си човешки понятия. Всичко е просто различни качества на светлината! Да кажем ярка светлина или приглушена светлина, на теб ти е достъпно възприятието на всеки един свят. За това е нужно просто да изчистиш своята призма на възприятие от шаблоните, натрапени ти на теб за целият ти твой живот в този социум, и да направиш опит да пристъпиш през тях (над тях)! Да си дадеш право на себе си да бъдеш всякакъв друг, такъв какъвто ти избираш да бъдеш! Помниш ли, защо юродивите са ги почитали в Рус! Това са били хора, които въобще не са следвали общото възприятие!

 

Ти искаш да кажеш, че за мен е нужно да стана юродива?

Каква да станеш ти, ти можеш да избереш и сама! Аз ти говоря за това, как да прекрачиш през установилия се шаблон на възприятия! Да разбереш и да повярваш в това, че светът е само такъв, какъвто ти си го представяш, какъвто ти го сътворяваш в своето възприятие!

 

Ти каза, че някой, който може да се подвключи към моя мозък може да възприема чрез мен моята реалност. Този някой по този начин може ли да влияе върху мен? При нас твърде много се говори за твари, които е хранят с нашите емоции и ни управляват! Ти за тях ли говориш?

Всичко, което съществува в твоя свят е твое възприятие! Или това, което ти допускаш чрез своето възприятие! Не позволявай на никого да ти натрапва на теб своето възприятие, дори и на мен! Ако ти сътворяваш любов на Бога към себе си в своя свят, то ти сътворяваш взаимоотношения с всяка същност в твоето възприятие и в твоя свят! Може ли този, който гледа в бинокъла да въздейства на бинокъла? Да, ако той го завърти някак си така, че да му развали фокусирофката. Но това ще стане само ако ти му го позволиш! Та нали ако ти знаеш, как трябва да работи твоя бинокъл, ти веднага ще си върнеш настройката на мястото и! С други думи казано, ако вие не управлявате осъзнато вашите възприятия, то тогава тях ги управляват други! И не от желанието си да завземат властта над вас, а от потребността да получат повече опит във възприятията си, и именно и затова, те настройват своя бинокъл към себе си, за да може за тях да е по-лесно и нормално да възприемат твоя свят!

Когато ти действаш неосъзнато, то такива желаещи може да има множество! Ти представляваш от себе си покана, отворена врата! Но в твоя власт  е да ограничиш достъпа в тази врата на твоето възприятие и да установиш правила за използването на твоя бинокъл! Нали на теб би ти било интересно да погледнеш в бинокъла на друго същество! И да се постараеш да възприемеш неговата реалност!

 

Значи, когато говорят за пътешествия по другите реалности се има предвид възприемането на други светове посредством апарата на възприемане на други същности, а не пътешествие на моето тяло и на моя апарат на възприятие?

 

В света, в който ти съществуваш няма нищо невъзможно! Има всичко, което ти избереш! И ако ти избираш да пътешестваш в тяло, то тогава ще усвоиш този опит на възприятие! Просто подвключването към осъзнаването на други същества става доста по-бързо, защото в теб е заложена тази способност! Във всеки един от вас! Идеята за разделение (за разделяне) е толкова устойчиво заседнала във вашите глави, че на вас ви е изключително трудно да осъзнаете единството на практика! Та нали всички същности съществуващи в света, това си пак самата ти, само че друга! И ако ти се подвключиш към възприятието на друга същност, то ти по същество се подвключваш към възприятието на себе си, но другата! И затова, всичко, което става около теб и в теб, е просто опит на твоето възприемане. Няма никой около теб, освен теб самата! И ти си Бог! 

 

 

СЕлена   

26.02.14   

   
Авторски превод от руски: Иван Иванов        
Забележка от преводача
: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1763 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183748
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930