Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3184067 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 11.08.2014 г.
"Люби (Обичай) и Твори" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Мен винаги са Ме учудвали хората, родени от Мен, Отец Абсолют, в Любов и с Любов, защото вместо да се радват за своя произход и да Ме почитат Мен като Творящо Начало на Началата не само за хората, но и за цялата Вечност, хората се опитват да се докопат до Истината по свой път, по пътя на забравилите своето роднинство и по пътя на търсещите това, което вече го ИМА, което е отдавна разбрано от цялата природа, но само не и от човека!

2. Нещо повече, днес на всички е известно (Аз говоря за съвременните хора), че човекът води своето Начало или своя произход от Небесата и че съдбата на хората, като резултат от ТВОРЕНИЕТО на Бога, е вече отдавна предопределена, и е останало само не просто да се повярва в това ЧУДО, но и да се съгласи човечеството на предложеното от Мен СъТворчество! Но дори и в този случай, забравяйки за ПЪРВОПРИЧИНАТА, хората, все едно, твърдо продължават да търсят някакъв си свой път във Вечността!

3. Замислете се, не е ли чудно да продължаваш да търсиш пътя Там, откъдето всичко е започнало, и повтарям, в този СЪВЪРШЕН Свят за всички, включително и за човека не само че им е запазено (определено им е) място, но им е определен смисълът и задачите за ТВОРЕНЕ, защото в това, повтарям, СЪВЪРШЕНО Пространство ВСИЧКО е изчислено с математическа точност!

4. Но още по-смешно е да се търси нещо си, когато Аз доведох хората до Единението в Дух и насочих тяхната енергия в руслото на формиране на Новото Пространство, и когато хората най-накрая сами разбраха, че те са произлезли от Богове, и че в тях тече кръвта на предците им, остана само да приемат всичко това като Истина и да насочат вече самостоятелно своя Божествен потенциал към УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ и към СъТворчество със Самото Творящо Начало на Началата!

5. Или казано накратко, хората осъзнали себе си като Богове, се обединиха, пък макар и за миг, в Дух, и успяха да покажат, преди всичко на самите себе си, че смисълът на живота на проявеното Божество Е (СЪМ) Любов и Е (СЪМ) Творчество, подобно на това, което е Създало тях самите! Но нещо не беше така както трябва в Душите на някои от вас, тъй като след Великия ПРАЗНИК на Духа тези хора „минаха в нелегалност”!

6. Какво точно трябва да се случи, за да стане човек Бог? За самите хора да отговорят на този въпрос ще им бъде безкрайно трудно, а за някои, даже и невъзможно, тъй като в Душите на хората има страх и НЕВЕРИЕ, натрупани за хилядолетия Духовно робство! Много е трудно да се изкорени този страх натрупан през вековете, тъй като дори и на Моите Слова хората откликват някак си неясно и някак си от отчаяние, което си е спирачка за УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО, тоест това си е спирачка за ТВОРЕНЕТО на Нови светове!

7. По никакъв начин човек не може да стане Бог, и не може преди всичко от страх, но Бог и страх – това са съвършено несъвместими понятия! Аз не ви говоря за някаква безпогрешност, Аз ви говоря за МЪДРОСТТА на премереното решение, даващо ПРАВО да Твориш, затова Аз очаквам от вас не човешка суета, а наистина претеглени решения на Богове, Богове свободни Духом и творящи в Любов!

8. Аз мога да предположа и да приема страхът от ОТГОВОРНОСТ, да се съглася с робуването на приетото решение, но Аз никога няма да се съглася със страхливостта, тъй като няма Мъдрост и няма премереност в редовете на Моето движение, а сега вече и в редовете на Моето Воинство на СВЕТЛИНАТА, а има банална страхливост, пораждаща въобще не Любов вътре в тези, които за миг демонстрираха (показаха) ЕДИНЕНИЕ в Дух на ПОСЛЕДНОТО ВЕЧЕ в Плътния план!

9. Повтарям: на ПОСЛЕДНОТО ВЕЧЕ в Плътния план, а това означава, че с всяка ваша крачка вие (хората) се отдалечавате от вашия начин на живот, от вашия порядък, а и въобще, от вашия минал живот, та нали в Моите думи прозвуча, при това не само един път, че връщане към миналото повече няма да има, и независимо от вашия страх, вие постоянно се отделяте от своето минало, което все още го има, тоест все още го има Мамона, разделящ хората съвсем не по Дух, а по Материя, когато все още има и „първи” и „последни”!

10. Да, това все още го има! Включително, и несправедливостта, и войните, една от които се разгаря не до границите, а на самата граница на Божественото Пространство на Хиперборейците, като укор за човешката страхливост и алчност, и заедно с това и показва противоположността на интересите на Коренната цивилизация и придошлите цивилизации, на тези придошли, които не отиват към никакви договорености, припомняйки своята привързаност към Мамона и към Луцифер!

11. Но ИМА и такива, които сега вече открито говорят за Бъдещето на Планетата (Аз говоря за Воините на СВЕТЛИНАТА, носещи в себе си РУСКОСТТА на Богове), и които за съжаление, засега пасуват пред миналото, без да разбират, че Небесата и разбира се, Аз Сам, Отец Абсолют, много отдавна съм на страната на тези, които се връщат на Олимп, тъй като УТРЕ Планетата ще стане ОЛИМП на Боговете не само за Богохората, живеещи на Планетата, но и за Вечността, тъй като от Мен е окончателно решено, че Планетата Святая Рус Е (СЪМ) Вселенски Център за Духовно СЪВЪРШЕНСТВО!

12. Повтарям: Аз мога да разбера чувството на страх пред държащите властта в момента, тъй като винаги е имало натиск от властите към надигащите се от коленете си! Така е било през вековете и винаги повдигащият се от коленете си е бил неудобен (неприемлив) за властите и е бил неудобен за Мамона, но сега, когато самите вие Ми дадохте на Мен ПРАВОТО да управлявам Планетата, не може да има никакви опасения от това, че към власт ще се върнат тези, които са предали идеалите на Вечността! Повтарям: връщане към миналото няма и няма да има никога!

13. Аз няма да допусна никакво завръщане към миналото, което се отрази и на загубата на НЕУТРАЛНОСТТА на Небесата, която бе възстановена на твърде висока цена. Именно вие (Коренната цивилизация) внесохте в тази ХАРМОНИЯ огромен принос, дори и без да осъзнавате, че Светът е СПАСЕН само благодарение на вас!

14. Вие спасихте Света, Вечността, предавайки Ми на Мен ПРАВОТО на управление на цялото Пространство на Разума, и правейки тази наистина крачка на Богове, вие изведнъж се изпокрихте по блатцата на разрушеното от вас самите огромно Духовно блато неречено „Мамон” или „Духовно НЕСЪВЪРШЕНСТВО”! Демонстрирайки на ВЕЧЕ ПОДВИГ на истинно Воинство на СВЕТЛИНАТА, по никакъв начин не трябва да се връщате в пространството на Мамона, защото вървящия напред, а сега вече и вървящият редом с Бога, не може да се оглежда назад и не може дори и да спира, тъй като всяко едно спиране е предателство!

15. Вие просто нямате право да се спирате, тъй като всяко ваше спиране сега е спиране на еволюцията на Пространството, а това наистина е смърт, затова Аз ви моля, Аз изисквам от вас активизация на вашите промисли, но не на ниво на хора, а на ниво на Богохора, тъй като Аз помолих за активизация на ТВОРЕНЕТО, а не за активизация на проекти от Плътния план! Помнете: всички ваши действия за Мен са видими като на длан и несъвършенството на Съ-Знанието ви се проявява мигновено!

16. Повтарям, невъзможно е да се мисли за миналото, да бъдете в страх и да се опитвате да ТВОРИТЕ като Бог! Вътрешното ви НЕСЪВЪРШЕНСТВО нищо хубаво, а още повече, Ново, няма да създаде, а единствено ще утежни ситуацията на суета и пълно отсъствие на разбиране, какво Е (СЪМ) Бъдещето на Планетата и човечеството!

17. Светът стои на границата на ТРАНСМУТАЦИЯТА! И ако това все още не се е случило, то виновни са тези, които се страхуват, които не могат да разберат, че миналото вече го няма, дори при това, че то все още се усеща! Вие вече живеете в Бъдещето, в Бъдещето на свободните в Дух Богохора, за които ИМА само две думи – ЛЮБОВ и ТВОРЧЕСТВО, и не може да има никакъв страх, тъй като Светът очаква тези, които са готови да Любят (да обичат) и да Творят! Хората се измориха от несправедливост и войни, на вас ви е съдено да решавате съдбата на света и вече не УТРЕ, а ДНЕС! Поемете ОТГОВОРНОСТТА върху себе си, така както правеха Боговете милиони години, тъй като нарекли се Богохора, ще трябва и да живеете и да мислите като Богове, без страх, и само с Любов, и с неизчерпаемо желание да Творите! Под думата „ТВОРИТЕ” Аз, Отец Абсолют, а и Всички Небеса, разбираме промисъл ако не на Богохора, то поне на свободни по Дух хора, в които ИМА ГОРДОСТ, МЪДРОСТ и няма страх пред миналото!
Амин!

Отец Абсолют или Висш Космически Разум.
11.08.2014 г.

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1347
http://www.otkroveniya.ru/tolk4/t4-11.08.14.html


image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Постулати или Заповеди за Движението на Твореца

1. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ РАВНИ ПРЕД БОГА И НЯМА СРЕД НАС ПЪРВИ И ПОСЛЕДНИ;

2. НИЕ СМЕ ЕДИНО ДУХОВНО ЦЯЛО; АКО НЯМА ДУХОВНО ЕДИНЕНИЕ, ТО ТОГАВА НЯМА СМИСЪЛ И ОТ ДВИЖЕНИЕТО;

3. НАС НИ ОБЕДИНЯВА „ ЕДНА ЦЕЛ” И ЕДИН ПРИНЦИП – „ ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА ЕДИН”;

4. НИЕ СМЕ ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА ЗА СЕГО МИРА, ЗАЩОТО ЗНАЕМ „ КАК”;

5. НИЕ ПОЕМАМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОЯ ПРОМИСЪЛ ПРЕД БОГА И ПРЕД ХОРАТА;

6. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ В БОГА, ТАКА КАКТО И БОГ Е (СЪМ) В НАС;

7. НИЕ СМЕ ВЕЧНИ, ТАКА КАКТО Е ВЕЧНА И ВСЕЛЕНАТА;

8. НИЕ СМЕ ЕДИНИ С БОГА И ПРОМИСЪЛЪТ НА БОГА Е (СЪМ) И НАШ ПРОМИСЪЛ, ТАКА КАКТО И НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ НА БОГА;

9. ЗА НАС НЯМА ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН ТВОРЯЩОТО НАЧАЛО НА НАЧАЛАТА;

10. НАШИЯТ ПРОМИСЪЛ Е (СЪМ) ПРОМИСЪЛ, ПОДЧИНЕН НА КАНОНИТЕ НА ВЕЧНОСТТА И НА СТРУКТУРАТА НА МИРОЗДАНИЕТО!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме със Заповедите за Движението на Твореца. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта
http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене, отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове: 2
              Разговор с Луцифер – част XXIX (29)
Великата жътва приела СЕлена     Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с наклон!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с пауза навътре!   
    Аз бих искала да попитам за Жътвата. В много от историческите източници се споменава тази дума, други наричат това, събиране на реколтата (на урожая). Говори се за Великия Жътвар, за отделянето на зърното от плявата. Какво означава всичко това? Какво е това Жътва!          Всичко това е правене на равносметка, изводи от свършеното. Същото това, което е и при вас, събирането на реколтата. Вие отглеждате да кажем пшеница, и всяка година прилежно сеете семената. Грижите се за кълновете, подхранвате почвата, опазвате я от градушките и от плевелите. И в края на сезона, когато се появяват плодовете, вие събирате плодовете и подбирате най-добрите, и ги сортирате по предназначение: част за текущо ползване, част за запас, част за семена за бъдещите реколти. Същото така е и във Вселената, върви работа по подготовка за събиране на реколтата (на урожая)!   Урожая на какво: на Душите? На Гаваха? На Излъчванията? На Творенията, на мисълформите? На Храната? На всичко. На всички видове резултати. Представи си, че ти си пазител на огромни оранжерии, в които растат и се развиват едновременно множество растения. Когато приближава определено време, определен сезон, ти можеш да разбереш, кои от тези растения дават плодове и какви плодове, доколко тези плодове са жизнеспособни, доколко те са красиви, ако това са цветя, доколко те са вкусни, могат ли те да се развиват по нататък. Защото твоята оранжерия – това е твоето първо ниво, и ти трябва да избереш най-жизнеустойчивите сортове, най-красивите растения, най-вкусните плодове за пренасяне в друга оранжерия, където растенията ще се развиват вече по нататък, като възрастни. Първата оранжерия – това е изпитател за кълнове и проби!   Звучи така, както че ли нас ни отглеждат като украшения и храна за някого си? Все едно Бог е решил да поекспериментира и да разшири своя порцион на хранене. Вие по никакъв начин не искате да излезете от илюзията на разделеността. Бог го има и го няма едновременно. Той съществува като безкрайно множество от части на себе си, впуснали се в самостоятелно странстване по стълбата на мирозданието. Чрез тези си части, Той опознава себе си. Той твори, той се храни, той възприема, той диша (чрез всички тези части). Трудно е да се приведе достатъчно подходяща аналогия. Ти виждаш цветчето на глухарчето. От определен етап от своето развитие нататък то се превръща в бяло кълбо от семена, които при подухването на вятъра се разлетяват на всички страни. И всяко едно семенце – е потенциал за ново глухарче, от всяко ще израсте в бъдеще друго глухарче и то също ще се разпадне на множество семенца. Същото това нещо е и Бог. Той се разпада на милиарди частици ежесекундно, и всяка една негова частица – това е потенциал на Бог, и всяка една по същия начин се разпада на частици и дава живот и развитие на много други Богове. При това глухарчето изпива в себе си соковете на земята, водата, която постъпва към него чрез дъждовете, слънцето, което безвъзмездно му свети всеки един ден. Всички тези дарове на Бога храна ли са или не? И кой се храни с тях?   Тоест Жътвата – това си е своего рода сортировка на съществата според тяхната пригодност в системата на мирозданието? Пригодност, за какво? Всичко е циклично. И всичко се развива по етапи. Така както и при вас идва пролет и започва израстването, после идва лятото и започва развитието, после идва есента и започва увяхването, след което идва зимата и започва потъването в сън и очакването на следващата фаза. Всяка фаза е значителна, важна. И растенията, и вие, и всяко същество преминава всичките тези фази. И Бог преминава чрез вас всички тези фази. Та то затова и всичко е фрактално. Времето на фазата на израстването (пролетта) има също така и свои подфази. И във вселенската „оранжерия” на същностите, първата оранжерия – това е оранжерията на израстването, оранжерията на пролетта, оранжерията на пробите, именно в нея вие сега пребивавате. И по нататък много от вас ще преминат на това ниво на мирозданието, където се намира оранжерията на развитието, оранжерията на лятото, оранжерията на набирането на сокове, на нивото на плодоносенето. И по нататък част от вас, постигайки определени резултати в ръста си (в издигането, развитието си) ще преминат на ново ниво – в оранжерията на есента, в оранжерията на затихването. И така – до безкрай и всеки път на ново ниво. Само не възприемай думата „оранжерия” като място за отглеждане на храна. А по-скоро възприемай думата „оранжерия” като място където с много внимание и под наблюдение се отглеждат кълновете на Бога, прави се селекция, създават се всички условия за отглеждане, развитие и плодоносене (урожай).   Все едно, звучи някак си бездушно. Получава се така, че някои си или някакви си същности отглеждат и селектират сортове души? Или жизнеспособни форми за въплъщение на Бога? Кой в природата прави селекция? Системата е саморегулираща се. Ако на теб така ще ти е по-лесно да разбереш, то тогава има някаква програма за развитие, по която се развиват всички растения. Тази програма постъпва и управлява тези растения чрез почвата, въздуха, слънцето и водата. Тя съобщава на семената информация за техните възможности. Чрез същите тези ресурси става и събирането на общата информация от цялата система, става анализа и изработването на по нататъшните решения. Няма никого, който би стоял някъде отгоре и да наблюдава през окуляра на микроскопа за това, какво точно се случва тук с вас. Но има огромна система, в която всички нейни части носят определени функции. И в този смисъл има система на пазителите, има система на създателите на форми и граници, има система на обучаващите, система на учителите. Всеки заема в тази огромна система своето място (своята клетчица) по свой избор, според своето предпочитание, според своите възможности. Като огромна партия от доброволци, желаещи да помогнат и да участват в играта. Представи си тълпа от доброволци, чакащи поставяне на задачи. И изведнъж по високоговорителя обявяват: ”желаещите да се заемат с децата от по-малките класове, моля да се придвижат в центъра на залата”. И всеки един според своя стремеж сам решава, интересна ли му е на него тази задача или не. В тази система не е необходимо да принуждаваш никого за нищо, защото задания и задачи ще се намерят за всички, за всеки един вкус, за всеки избор на развитие, защото развиващите се части са безкрайно множество. И дори и ако по високоговорителя обявят: „Желаещите да просветяват и да контактуват с някой си от контактьорите на Земята – приближете се до прозореца на контакта”, дори и тогава, ще се намерят много желаещи.   Значи Жътвата – това е правене на равносметка на определено ниво? И какви биха могли да бъдат резултатите? Защо това се нарича Жътва? Тоест, ако всичко е подобно, то това означава, че и при тази жътва някои или нещо си се насочва като храна, някой или нещо си се насочва като семенен фонд, или някой или нещо си просто се унищожава?             Тук по-скоро и по-подходящ е изразът събиране на урожай (на реколта). Но ти все още продължаваш да съдиш от позициите на действията на човека, тоест как вие самите събирате реколта. В мирозданието няма такова нещо, нещо да е непригодно, дотолкова, доколкото там (в Мирозданието) има всички цели на развитие и има всички възможни форми, затова и всеки един резултат за някого си е подходящ (полезен), за някого е приемлив, на някого му прилича (отива му), някого го интересува, а от някого си е очакван с огромно нетърпение. Става въпрос преди всичко за информация. Така както вие очаквате новини или нов сериал, така и много същности във вселената очакват периода на Великата жътва, където ще бъдат обявени своего рода победителите, ще има много награди, ще има множество дарове, ще има нова информация, ще има панаир на свободните места и панаир на постиженията и така нататък. Велик празник на завършването на поредния цикъл. И ако на този празник някой търси за себе си гаваха (измами, лъжи, излъгвания), то друг някой търси за себе си енергията на любовта, а трети иска просто да види новите участници, а четвърти да получи нови шансове за развитие или да встъпи в нова партия, в редовете на нови отряди за усвояване на мирозданието, а пети иска просто да погледа. Тук ще има всичко за всеки един избор, като на огромен панаир!          Разбира се, всички тези термини са условни, те са въведени заради твоето разбиране, какво е това Велика Жътва. Но ако ние с теб разгледаме всичките тези процеси енергийно, така както би трябвало и да се разглеждат тези процеси, то всичко това – ще бъде просто изригване на цветовете на мирозданието, изригване и затихване на енергийни точки и възли на взаимодействие, нещо такова, като салют на който се събират да полюбопитстват, да видят множество зрители.            Ти разказваш всичко това така, като че ли Бог в тази жътва няма никакви цели? Кой е истинския стопанин на тези оранжерии? Кой насочва (направлява, управлява) тяхното развитие? Няма ли никакви стратегии или никакви цели в това развитие?          Всички ние постигаме целите на развитие на цялата система, целите на развитие на Бога, чрез саморазвитие. И аз не мога да ти отговоря на въпроса: каква е целта на Бог? Ние ще разберем за тях (за целите), тогава, когато дойде поредната жътва и се издигат нови цели. Ние знаем много от целите на Бог, които вече бяха огласени (съобщени). Целта за познаване (опознаване) на себе си чрез себе си; целта – за творене на нови светове; за творене на нови системи. Но всичко това са цели и на Бога и на всеки един от нас, Затова и няма разделяне. Ти сама можеш така както и Бог, като негова част, да създадеш нова или да избереш съществуваща вече цел на развитие. И това също така ще бъде цел на Бога!            Тоест, новите цели се издигат и се поставят не от някой си там отгоре, а отвътре, на някоя си част от Бога или група от негови части?          Този процес е непрекъснат. Не бива да разкъсваш (да разделяш) целите на цялото и целите на неговите части (на частите на Бога). Така както твоят организъм се подчинява на единни цели и всяка една негова клетка по някакъв начин разбира за целите на организма и новите поставени пред клетката задачи (цели). Когато ние се събираме на Велика Жътва и правим равносметка, събираме реколтата, наблюдаваме за постиженията, обменяме информация, ние издигаме нови цели. Но никой не може да каже, негова ли е, лична ли е тази цел, дали тя е дошла само до него. Или тази цел е постъпила към него чрез общите взаимовръзки, чрез информационно-енергийните канали, дошла е до него чрез още някого в мирозданието или от самия Бог. Вътрешният стремеж на всеки един може да бъде и личен устрем, и порив за изпълнение на нечия команда, или за изпълнение на нечия молба, или в отговор на нечие предложение. Твърде неразривно (здраво) сме свързани всички ние, ние сме едно. Всички ние сме клетки от един Велик Божествен организъм.            А самият процес на жътвата? Как протича той? Какво е това? Вие се събирате някъде си и взаимодействате?          Къде бихме могли всички ние да се съберем, след като ние сме милиарди. Не, ние просто сме (има ни). Но настъпва момент за правене на равносметка и идват вълни. Всяка вълна притежава определени качества от енергията на съвкупността. Можем да наречем това като магнити на определено качество. И ето, идва първият магнит, първата вълна, например с червено свойство, и милиони същности с подобно качество или подобен стремеж се притеглят за среща с тази вълна и на нейния фон избухват (като заря) милиони прекрасни червени звезди и огньове и този танц на енергиите наблюдават и останалите и се радват за тях, за тези, които са избрали червената вълна. И тази вълна танцува и се разпада, разтваря се и се прелива. И в този момент може да се види, какво става с тези, които избират вълната с това качество, с този цвят. И тази вълна загасва и започва да се разтваря в мирозданието. И същностите притеглени от тази вълна, се разлетяват на тези нива на мирозданието, в тези оранжерии, в тези назначения на своето съществуване, които те самите са избрали или са притеглили.          И ето идва нова вълна. На Жълтия цвят. И тя притегля други същности подобни на нея и избиращи нея, и тя сияе с милиарди свои жълти огньове. И тя също така дава представа за избора и пътя на тези, на които им е близък жълтия цвят. И всички се радват за тези, които са избрали тази вълна, и така нататък идват множество вълни и всяка една от тях по някакъв начин намира своето си подобие, събира тези, които са и подобни и са избрали този път.            Прилича на конниците на Апокалипсиса: Белият Конник, черният Конник и т.н.          Да, точно така е. Само че във вашата библия е описан само един определен спектър на тези вълни, но авторът не е видял, и не би могъл да види всички останали вълни. Съществуват множество цветове и множество избори. И някои от същностите избират и тези цветове, и тези багри, и тези събития, които са били описани в това откровение. Но ти трябва да разбираш, че ако в картината липсват черните и сивите тонове то тя би загубила от своята уникалност. Няма да има ясни граници в изображенията. Няма да има тонове и полутонове. Няма да ги има и множество от оттенъците. Затова всички цветове (багри) са нужни и важни за великото Божествено платно. Всяка една от тях изпълнява своя важна функция. И ако черният цвят очертава контурите, ти нали няма да кажеш, че той е лош (не красив, не хубав) и пречи на красотата на другите цветове на платното. Тя издига (подчертава) тяхната индивидуалност, макар и да отделя цветовете един от друг. Но в смесването на тоновете няма как да се изяви чистотата на цвета, разбираш ли?            Според всичките твои разкази се получава така, че Бог като нещо конкретно, въобще няма, а има единствено негови части?          Твоите клетки знаят за твоето съществуване. Но те няма как да постигнат теб, такава каквато си ти сега. Но независимо от това, всяка една твоя клетка изпълнява своите функции, развива се, расте, изпълнява поставените задачи и се опитва да постигне теб като нейно цяло. Всичко е подобно. При това – теб има ли те? – или ги има само твоите клетки? Всеки е част от нещо по-голямо. При това всяка една твоя клетка пази пълната информация за теб, пази твоят пълен генокод и може да се развие в ново теб.            Всяка клетка? Аз си мислех че само яйцеклетката може да се развие в ново мен.          Яйцеклетката – това е етап от развитието на всяка една клетка. Всяка една твоя клетка може да стане яйцеклетка и да се развие в нов организъм, в нов човек. В твое дете, което ще носи в себе си информация за теб. Но по нататък то започва да се развива по собствен възглед и избор, и то вече няма да бъде съвсем ти (тебе).            Но аз имам мозък, който управлява клетките на моето тяло и чрез който аз анализирам постъпващата информация и правя избор. Значи и у Бог, клетка на който се явявам и аз, има някакъв център за управление на всички процеси?          Възможно е. Но аз като клетка на Бог не мога засега да „разбера” какво се твори (какво става) в „главата” на Бога. Ние можем единствено да предполагаме, че великият закон на подобието действа навсякъде. Възможно е обаче и да не е точно така. Затова, за да направим каквито и да е изводи ние трябва да излезем извън границите на тялото на Бога и да наблюдаваме Бог извън (отвън), нещо което за нас засега е невъзможно.            Засега?          Аз мисля, че ще дойде време, когато някои от нас ще излязат извън тялото на Бога и ще намерят по-нататъшно развитие извън границите (пределите) на Бог.            Разбрах. И именно към това ти се стремиш, когато говориш за центробежните сили, за силите на разширението и изхода извън?          Аз се стремя към познание, на мен ми е любопитно всичко, което все още не е опознато.            Аз те разбрах, именно защото ти олицетворяваш чрез себе си стремежа към познание на новото, ти и затова и се наричаш княз на нашия свят? Защото задачата на нашето ниво – е познанието?          Да, но това е доста по-широко. Аз никога не съм претендирал за никакви княжески имена или господство. Но ние с теб вече говорихме, че на всяко ниво, всяко качество на Бога, все едно някак си се тества и се разлага пак за осмисляне, за пречупване през другите негови качества. Тези, които вървят, да кажем, по-бавничко, биха могли на трето ниво да познаят само преминатите вече по-рано качества: битие, размножаване и познание. Но тези, които вървят доста бързо, те биха могли на трето ниво да развърнат в тази система, в това възприемане, в тази пространствена картина и всички други качества: стремеж, самоизразяване, познание и развитие. И на следващото ниво, където за вас основното ви качество ще бъде устрема ви, вие също така ще пречупвате стремежа към познание, стремежа към изживяване, стремежа си към развитие, стремежа към размножаване и така нататък. И така на всяко едно ниво.          Не се привързвайте към думите, аз се опитвам да ви доведа примерният смисъл на енергопотока, който преобладава на всеки слой. Познанието – това е съприкосновение и определяне на усещанията на докосването към тези или онези (други) форми. Стремежът – това е разширяване на своите граници до други граници и по нататъшен устрем. Самоизразяването – това е отделяне и фокусиране на посоката на енергиите на твоята същност. Развитието – това е творене на многообразие от форми и тяхното постигане. Всичко това на вас все още ви предстои да го узнаете и да го проведете (прекарате) през себе си.            Кажи ми. Ти ми каза на мен 7 качества на Бога, които ние ще опознаем на седемте нива на развитие. Много от хората питат: а какви са другите шест нива, тези, за които ние все още не знаем нищо. На нас ни говориха в други източници за още пет чакри, които се намират извън нашето физическо тяло. Но ги наричаха планетарна чакра, слънчева чакра, галактическа чакра и т. н. Ти можеш ли да ни кажеш и другите шест качества на Бога, които ние ще познаем?          Много е трудно да се подберат думи, защото при вас все още няма много от понятията, но аз ще се опитам. Осмото качество – това е многомерност, многостенност; деветото качество – това е непрекъснатост, приникваемост. Десето качество – всеобемност. Единадесето качество – импулсност, дванадесето качество - единство, единеност; тринадесето качество – безграничност, безпределност, всевластие. Но думите са условни.            На нас ни казваха, че четните нива – това е някак си като вземане на въздух,  като зона на очакване преди ново развитие.          Не е точно така. Ако ти погледнеш, ти ще разбереш, че всяко нечетно ниво (равнище) – това е ниво с преобладаване на центробежните сили, силите на индивидуализацията и развитието извън, или така както вие го наричате – тъмния път. А всяко четно ниво – това е преобладаване на центростремителните сили, силите на обединяването, на сливането, на светлия път, на пътя на развитие вътре в себе си. Но разделянето пак е условно, защото на всеки един от тези етапи си има свои подетапи и оттенъци на развитие. В този смисъл сега при вас има Кали Юга, така както вие го наричате.          Информацията, която ви се дава от силите на Светлината, подразбираше, че четните нива, където преобладават енергиите на сливането, а не на разрушението преминават сравнително по-спокойно, ако може така да се изразя, затова и тях (четните нива) могат и да се нарекат отдих (вземане на въздух) преди новия импулс на развитие. Ако ти си спомняш, целият експеримент се състоеше в това, да се внедри друг път, пътя на центробежността и възможността за избор измежду двата пътя от всяка една същност. Затова периодите на центробежността се сменят с периоди на центростремителността. Или така както у вас е прието да се казва, черната полоса се сменя с бяла.          Всичко това би могло и да се разбере по друг начин. В периода на центробежност, тъмния период, в нечетните нива, става търсене на нови посоки на развитие. Като импулс подобен на първоначалния взрив се разпръскват частичките на цялото в най-различни посоки заради това, за да намерят (наберат) те свой опит и по нататък да могат пак да се съберат заедно и да съберат опита на всеки един в едно цяло, и единен опит на цялото. Тогава светлите четни нива, периодите на центростремителността стават точно тези нива на усвояване на общото, на наработения в предишното ниво опит.            И това ли е жътвата?          Не. Жътвата става в края на всеки един от периодите при правенето на равносметка за развитието на това равнище, на този период.            Тоест нашите преходи са и тази Велика Жътва, така както я наричат?          Да. Но ти възприемаш това така, като че ли ти, намирайки се на трето ниво, можеш да попаднеш на всяко едно друго ниво при постъпването (идването) на вълната на творението. Това не е така. Тези, които са се въплътили на трето ниво във вашия свят могат да се присъединят към съседните нива. Тоест част от хората по време на Великата жътва могат да се върнат пак на второ ниво, част от тях – да останат на трето, а част – да се издигнат на четвърто. И има една много малка част, които да се върнат на първо ниво или да се издигнат на пето. Но по същия този начин тези части от теб като многомерно същество, които да кажем че сега са на шесто ниво, също така могат да се спуснат (да слязат) по свое желание на всичките по-ниски нива или да се издигнат на едно, максимум на две нива нагоре. Затова, за да се извърши по-бързо издигане, са необходими безпрецедентни усилия и безпрецедентен опит, такъв например като в Христа, който от седмо ниво чрез своето вътрешно преображение успя да се издигне през няколко нива изведнъж и да се спуска във всеки от по-ниските светове.          Толкова бързо издигане обаче избират много малко от същностите. Най-напред защото затова са необходими наистина огромни усилия. Но и още и заради това, че бързото преминаване през различните нива не позволява то да бъде изучено в подробности, да се изучат неговите възможности, да се попребивава в него. Това е нещо такова, като от бебешката си възраст изведнъж да станеш възрастен, подминавайки (прескачайки) детството и подрастващият (младежкият) си период. Точно това и беше жертвата на Христос за вас, доброволният му отказ от детайлно познаване на опита на множество от нивата на творене заради това, за да ви покаже на вас пример на възнесение (възкресение), да ви засвети на вас маяк за движение, път към Бога, да ви покаже безкрайните възможности на всеки един от вас и като Маяк да ви свети и да очаква, кога най-сетне вие ще дойдете при него. Той изрази намерение да се намира в качеството си на ваш маяк толкова, колкото е необходимо за всички вас, за да достигнете до това ниво, за да ви се покаже на вас пътя на светлината, да свети като на корабите в мрака, за да може вие да не се натъкнете на рифове, и да не се разбиете и да видите, че има изход дори и сред бушуващите вълни. Че там на брега има и светлина и кръв (живот) и там вас винаги ви очакват!            Кажи ми, а тази Велика Жътва или преход става ли с някаква периодика (регулярност)? На нас ни говорят за период от 26000 години. Но нали време не съществува, тогава какво точно означават тези точни периоди? Кой следи за завършването на циклите? Как се определя, че цикълът е завършен?          Цикълът никога не свършва, тъй като всичко е вечно. Затова и настъпват периодични събирания на реколтата, за да се освободи пространство за по нататъшно развитие и да се даде възможност на тези, които се стремят нагоре или надолу, да следват своя избор. Идва първата вълна и това ознаменува началото на Жътвата. Всичко на всичко има 13 вълни. Но те не всички стигат до вас. Вие всичките най-напред ще бъдете „измити (изкъпани, почистени)” с първите пет вълни, тоест с качествата на стремежите на тези пет нива.            Според някои от източниците ние вече сме минали през тези пет вълни, но ние засега нищо не сме забелязали. Защо?          Това са подвълни или са по скоро течения. При вас досега са преминали само две вълни. Върви трета, доста по-съществена.            Ако при нас са преминали само две вълни, то това означава, че са събрани или измити (изкъпани) така както ти казваш, само тези, които се завръщат на първо и второ ниво?          Точно така, в този смисъл и на вас ви говорят, че всички тъмни същества са си отишли от вашия свят. Става дума именно за тези същности, които все още не са си преминали уроците на първия и втория слой (ниво).          Добре де, ами как тогава те са попаднали на трето ниво?     По най-различен начин. В тях е имало качества само за единично пречупване. Тоест, ако те не са давали устойчиви показатели за преминалия си опит от второ ниво, а са давали единични, но ярки (силни) резултати, тоест периодически са показвали добри резултати. На тях им е била дадена възможност да опитат с по-сложно ниво с тяхно разбира се съгласие. Тези, които сега са се върнали на второ и първо ниво, или не са успели да задържат в себе си тези резултати и не могат да бъдат издигнати по нагоре, дотолкова доколкото просто там те няма да могат да съществуват заради качеството на тамошните енергии, или са такива, които сами са проявили желание да се върнат (спуснат) обратно.            Нима може да се желае да се спускаш на първо ниво, в светът на камъните (минералите)?          Теб това защо толкова много те учудва? Изборите са многостранни. Развитието на минералите – е много интересен опит на творене. Погледни колко са прекрасни диамантите. Те сияят с такава светлина, преливат се в такива оттенъци. Това са определени степени на познанието. При това техния живот не е толкова бърз като живота на вашите тела например, не е толкова уязвим, не е толкова предсказуем. Те са най-твърди във всеки един смисъл на тази дума. Брилянтът (диамантът), в който са заключени всичките седем цвята на дъгата, тоест всичките седем слоя (нива) на познание на първия слой, има най-резките граници и много са малко тези, които биха могли да ги нарушат. Затова и ред същности избират повторно този опит.            Значи на нас сега ни предстои третата вълна, тази, която ще притегли тези, които съответстват на четвърто ниво? Кога ще бъде тя?          Не, не, третата вълна трябва да притегли тези, които съответстват на третото ниво. Но разделянето на вълните е също така условно. Всички вълни вървят едновременно, но се натъкват на тези обекти, които се срещат на техния път. Така както и в морето не можеш да определиш, коя вълна е първа, а коя втора, и коя последна. Аз няма да ти казвам на теб дати, дотолкова, доколкото време не съществува, но вашите очаквания, могат да нарушат хода на промените. А и освен това, не аз се разпореждам с тези вълни. Те идват от центъра на мирозданието, или от това, което вие наричате Централно Слънце. От центъра на импулсите на творенето. Затова вие сте длъжни да бъдете готови във всяка една минута, защото всъщност вълните идват непрекъснато, но просто не всички идват конкретно до всеки един от вас.   СEлена
09.08.2014.
  Авторски превод: Иван Иванов Отправка към оригинала:http://espavo.ning.com/profiles/blogs/28-1

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1766 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.09.2014 00:16
Разговор с Луцифер – част XXVIII (28)
Тялото на Бога. Инволтация (вмъкване) на съществата от тънките планове.
Прието от СЕлена    
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с наклон!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с пауза навътре!        


Нека да поговорим за кармата. Съгласно твоята версия – такава няма, а има просто избор на играта или маршрута. Но у нас има множество книги за това, че ако човекът по време на живота си извърши някакви си тъмни постъпки, то след смъртта си той попада на различни слоеве от мирозданието, където той страда и се мъчи. Това не е ли така?                
         Той ще страда и ще се мъчи, ако той сам това очаква в своето следсмъртие.   Тоест получава се така, че все едно Иван Грозни, Малюта Скуратов, Хитлер и всякакви други подобни известни със своята жестокост хора в следсмъртието си по никакъв начин не се разплащат за своите постъпки?          Ти какво разбираш под разплащане? Какво точно трябва да бъде плащането? Кой може да установи плащането за постъпките, кой го определя?   Аз мисля, че има някакви закони, по които същността заработила по време на своето физическо въплъщение низки вибрации, самата тя попада в тези слоеве на вибрации.          Да, но защо в този слой тя трябва да страда? Ако тези вибрации съответстват на нейното ниво?                     Добре, сега ще те попитам по друг начин. Аз все още чета „Розата на света” (автор Данийл Андреев-бел.пр.). И там се говори за това, че в мирозданието постоянно се води война между светлите и тъмните йерархии. И че в тъмните и в светлите йерархии си имат свои нива (слоеве), където обитават същности от съответстващите вибрации. И всяка една от йерархиите се бори за всяка една душа, при това тъмните винаги се опитват да се внедрят в човека, за да завземат неговата душа и да я притеглят в своите слоеве. Авторът казва имената на съществата, описва техния вид и правилата на тези слоеве и показва пример с конкретни човешки личности. Всичко това не е ли така?                  Ти си свободна да четеш каквото си искаш, но в определен смисъл много от книгите по скоро ви вредят на вас. Тъй като вашето въображение започва да работи в съответствие с описаните там картини. Разбира се, че съществуват тъмни и светли йерархии. Това е естествено. Защото всичко е подобно. Защото подобното се привлича от подобното и образува структура на колективно творение. Защото на тънкия план също така съществуват свои закони и закономерности. И така както при вас обединението на намеренията и устрема на групи хора се съединява (събира) в нещо такова, което при вас се нарича егрегор, по същия начин така и в тънкия план съществуват егрегориални структури, обединяващи по-мощни същества от тънкия план. Всичко това го има. Но винаги помни, че всичко това – са просто течения, преливане и преобразуване на Божествената енергия. Затова видът на слоеве това е само интерпретация на конкретното знание, пречупване на неговото възприемане, работа на неговото въображение. Ако си спомняш при Данте всичко това изглеждаше по много по различен начин.   Добре за вида толкова. Но и Андреев и Данте описват някакви нива, на които попадналите там същества страдат и по този начин чрез страдание изкупват своята вина за извършеното от тях.          Всичко това е в резултат на работата на парадигмата на страданието във вашия мозък, внедрена във вас много мощно.   Ти искаш да кажеш, че там никой не страда?          Аз искам да кажа, че там става точно това, което човек очаква след смъртта си. Иван Грозни попадна именно там и където той сам очакваше, и неговите побъркани страхове го доведоха в този слой, където и те се реализираха. Адът – това е персонално (индивидуално) понятие. А Хитлер беше уверен, че той прави благо дело и неговото следсмъртие не беше толкова ужасно, макар и много от страховете да преобладаваха в него.   Добре, давай тогава по още по-различен начин. Съгласно същата тази книга в течение на човешкия живот тъмните сили се опитват да се внедрят в съзнанието на човека, да го завладеят и всички свои тъмни постъпки (действия) човекът извършва под въздействието на тази сила.          Но тогава, ако той извършва тези постъпки под въздействие, това означава, че той не е виновен. Той е действал несъзнателно. За какво тогава него да го наказват? Ами за това, че той се е поддал на изкушението и е позволил да бъде завладян.                               Според тази версия човекът – си е просто марионетка в ръцете на други сили.   А нима това не е така?          Може да се живее подобно на тресчица по течението на реката. И именно към това вас доста често ви призовават – към безкрайно смирение, към приемане на всичко, каквото ви е приготвил за вас Бог. Тресчицата може да попадне във водовъртеж, да попадне в заблатени, застояли води и от нея не зависи къде тя ще попадне. В действителност обаче това не е точно така. От вас зависи това, което се случва не само вътре във вас, но и около вас, случва ли се това във физическия свят или след вашата смърт (физическа) или в по-далечните ви странствания. Всичко това, което е описано в различните книги – това си е личностен опит на пречупване на истината за това, че вие сте свободни да избирате вашата реалност.                            А защо ни призовават към това?          За това, за да може вие да бъдете покорни и послушни, и да правите това, което ви повеляват. Ти питаш, съществуват ли всички тези слоеве, където душите страдат. Съществуват. Но те не съществуват изначално като даденост, като нещо обективно, независещо от никого, а са като резултат от съвместните ви творения. Създадените от сегашната религиозна система образи са се оформили в тези слоеве. И тези от вас, които вярват в това, продължават да ги захранват със своята енергия и да удължават тяхното съществуване. Точно и в този смисъл такива книги са вредни, ако това е несъзнателен ваш избор. Атеистът, който не вярва в никакъв живот след смъртта и извършва различни тъмни от вашата гледна точка деяния, не попада в никакви страдалчески слоеве на мирозданието, ако не вярва в това.   Но и в много други книги има разпространени концепции за това, че душата по време на своята физическа смърт преминава (вижда) пътя на своята еволюция и пречистване, и в резултат на това се издига от нисшите слоеве към висшите. И само по този начин тя може да се едини с Бога. И това ли не е така?          Пътищата към Бога са безкрайно множество. И възходящи и низходящи. Аз ще ти припомня на теб книгата, която ти много обичаш да цитираш; чрез ада е по-бързо, през рая – е прекрасно. Всички ние сме части от Бога. Точно и затова всички наши пътища ни водят единствено към Него, всички ние странстваме вътре в Него и ние всички сме Него (сме Той). Нима ти определяш как точно частиците в твоето тяло ще пътешестват вътре в теб, в какви посоки да струи (да тече) кръвта ти, по низходящи потоци или по възходящи? Всички ние сме клетки на Бога.   Да, но клетките на моето тяло са подчинени на някакви закони на развитието.          Точно така и всички ние сме подчинени на някакви закони на развитието, само че те са по-глобални, отколкото ние си представяме. Бога си има някакви си негови цели, негови си посоки на развитие, които ние няма как да постигнем, така както и твоята клетка няма как да постигне твоите замисли, такато и клетката на мозъка ти не може да разбере твоите мисли. Но всяка една клетка на твоето тяло работи в съответствие със зададената програма. Само че преди тези програми са били внедрени във вас несъзнателно. А сега вие сте получили знанието за това, че може да управлявате тези процеси.            Така излиза, че може да се договорим, че и моите клетки могат да получат знание за това как и те да бъдат свободни.                А защо ти си мислиш, че те не притежават такова знание. Ти си част от Бога и не можеш да излезеш от границите на Бога, и няма как дори да си представиш какво означава да бъдеш извън границите на Бога, тъй като ти сега си в Бога. По същия начин са и твоите клетки на тялото ти. Но ти знаеш, че клетките на твоето тяло периодично излизат от твоето тяло под формата на различни видове отделяния. И тези клетки попадат във външната среда по отношение на твоето тяло и продължават своето по нататъшно развитие. Но всичко е подобно. Вие сега се учите осъзнато да функционирате в тялото на Бога. Но ще настъпи време, когато част от вас ще излязат от тялото на Бога във външния за тялото на Бога свят и там ще продължат своето развитие.              Като отделяния? Та нали моето тяло изхвърля отделяния?          Това са твоето тяло отделяния, но за други обекти това може да бъде различно. Връщай се винаги и постоянно към енерго-информационния модел. Отделянията от тялото носят в себе си информация за тялото. И тази информация не изчезва никъде, а взаимодейства с външната среда. Тези отходи, които вие наричате изпражнения (торове, подобрения) пренасят част от енергоинформацията в почвата във външния свят и тя продължава своето развитие. И това че тези отделяния притежават не твърде приятен мирис, всъщност зависи само и единствено от вас самите, от системата на вашето хранене, а най-вече от вашите мисли, от състоянието на вашето възприемане и съответно от състоянието на вашето енергоотдаване. Отделянията от жизнената дейност на пчелите са нектар и мед, и това ви е един пример за правилното взаимодействие, за правилно енергоотдаване, когато продуктът на жизнената дейност е пригоден за всички форми и притежава прекрасен мирис и вкус.          Засега обаче, вие съществувате в тялото на Бог, всички ние съществуваме в него, нашето развитие и нашето възприемане непосредствено влияят на състоянието на тялото на Бога, на самочувствието на всички негови клетки. И точно в този смисъл всички ние сме единен организъм на възприемане, и в този смисъл на вас ви казват, че всички ние сме едно едино цяло.   Все пак нека да се върнем към задържането (вътре в себе си на същности). Наистина ли различните тънкоматериални същности проникват в тялото на човека и го управляват, или това е невъзможно? На нас ни казват, че в тялото на всеки човек има множество астрални налепи (навлеци) и смукала на тези, които се хранят с него (с човека)?                             На дървото присъстват много жители. Има гъби на неговите клонки, има насекоми на неговите листа, има бръмбари, които живеят в кората му, има птици, които кацат на него и ядат от плодовете му. Системата на взаимодействие е такава, че никой не може да бъде сам, всичко постоянно взаимодейства и твоето взаимодействие е и твоето съществуване. Как дървото може да живее? Ако то се храни от соковете на земята, то тогава то и взаимодейства със земята. Ако то се захранва със светлината наСлънцето, то тогава то взаимодейства и със Слънцето> няма такава точка на съществуване, в която да няма взаимодействие, тъй като това тогава не е живот. Животът – това е постоянно взаимодействие. Затова дървото не само че се храни, но то и отдава част от себе си, за да се хранят и други. И ако то изработва достатъчно енергия, за да могат да я употребят и други потребители на енергия, то тогава то расте здраво и силно. Ако ли не – то загива в своята физическа форма, за да започне наново процес на оживяване и размножаване. Така както ти си спомняш това, тази е и задачата на второто растително ниво.          Човекът – това е следващата степен на еволюцията, висшата степен на развитие на животинския свят, когато същността още повече се отделя и се индивидуализира. И ако сред животните има все още стада, то човекът сам по себе си може да преживее откъснат от своите съплеменници. Но той пак постоянно съществува в симбиоза с обкръжаващото го пространство. Затова около него, така както и около дървото, има множество същества, на които за тяхната жизнена дейност им е необходима тази енергия. Може да се каже че те с нея се хранят. Но и те самите по същия начин отдават по нататък своята енергия по веригите на взаимодействие, тъй като и самите те взаимодействат с нещо си или с някой си. И единствено от човека зависи това, доколко той може да бъде издръжлив и силен в тази симбиоза. Ще успее ли той да изработи толкова енергия, за да може тя да стигне не само за неговата жизнена дейност, но и за това, да се предадат излишъците от енергия за развитието на другите същества. Вие възприемате тези същества като паразити, но те са просто част от системата. Това са просто други форми на Бога и встъпват във взаимодействие с вас. Ти нямаш силата да останеш сама без обкръжението на тези същества. Но си в силата да управляваш и да контролираш тези процеси.             Но има множество техники и много разкази на хора, за това, как те са се освободили от астралните паразити.                    Те са се освободили, но има и други далеч по-мощни. Те смятат, че сега са чисти от това. Но това е само една част. Ти можеш да се избавиш от блатото, където за теб има неприятни насекоми и да станеш недосегаема за тях. Но ти нямаш силите да унищожиш всички насекоми, които има в твоя свят и взаимодействат с теб, и нямаш силата да прекъснеш това взаимодействие. А ако говорим за бактериите, които се намират във въздуха, във водата, в храната? А такива бактерии има огромно множество и в астралния план.   Получава се така, че няма смисъл да се отърваваме от астралните същности, които употребяват твоя (в смисъл наша) енергия?                       Смисълът го определяш ти. Ако на теб ти трябва допълнителна енергия за магически някакви действия, за усилване на потенциала на твоето творение, но ти все още не си се научила да изработваш тази енергия в значителни количества, то има някакъв смисъл да прекъснеш захранването (храненето) на другите твари с твоята енергия. Върху това са насочени множество ваши практики, позволяващи да се освободят магическите сили на човека. Но аз мога да кажа, че вие имате потенциал, с който можете като едно силно дърво, и да се развивате нагоре и едновременно с това да захранвате и да поддържате множество същества от различни планове и по този начин да встъпвате във взаимодействие, и да давате живот, и да го делите с тези, които са във вас.   Все пак обаче обсебеността това е нещо повече от енергозахранване. Съществува ли такова нещо, че в определени ситуации някой се вселява в човека и извършва постъпки вместо него, управлява го като кукла?          Да, това съществува. Но ако ти си представяш човека като марионетка, която могат да завладеят всякакви сили, то това не е така. Нищо не се случва без вашето съгласие волно или неволно.   Има още една разпространена теория за това, че човекът е просто орган на чувствата на някои божествени същества, които чрез тялото на човека могат да получат опит във възприемането на физическото тяло. И когато човекът спи, те някак си като че ли се отделят, примерно както във филма „Аватар”.              Всичко това също го има, но не в масов мащаб и със съгласието на участниците. Ти знаеш множество истории и разкази за това, как демони се вселяват в хора. Но това е доста сложен енергиен процес и той е невъзможен без съгласието на подвключвания. Тоест ако ти си мислиш, че без вашето съгласие вас ви използват само като органи на възприемането, а на вас само ви се струва, че вие живеете сами, то това също не е така. Тези хора, които са допуснали в себе си инволтирани същности са дали за това съгласието си. Много често това съгласие не е много ясно разбираемо, постигнато някак си по пътя на измамата или получено под формата на страхове с молба за защита, но все пак законът за свободата на волята не е приложен. Ако някой от вас си позволява да бъде вмъкнат в такива игри така както на него му се струва без негово съгласие, то това е просто неосъзнат от него процес. Тъй като законите за енергийното взаимодействие са еднакви за всички.   Ти говориш за демоните. А ангелите? Те могат ли да се инволтират в човека? Защо ние не знаем такива примери?           Вие знете такива примери. Например Йоан Златоуст и Йоан Кръстител, и Иисус. И МНОЖЕСТВО ВАШИ СВЕТЦИ.   Но това не е инволтация. Това е вече душа въплътила се и развиваща се като човек. Това си е избор на дадена душа.                        Всяка една човешка душа не би могла да изпълни толкова сериозни мисии без допълнителна инволтация от ангелски същности и тяхната поддръжка.   Та така все пак, води ли се война за човешки души между силите на светлината и силите на тъмнината или вие просто си сътрудничите в работата по творене на мирозданието?     Има всичко и всичко съществува. Има и война. Има и примирие. Има и съперничество, има и сътрудничество. Няма еднозначност. И сред силите на светлината и сред силите на тъмнината има различни същности, взаимодействащи по различен начин, готови към сътрудничество. Различни са само избраните пътища на развитие, изборът на енергиите на взаимодействие. Разбира се всяка Йерархия приветства своите нови членове и им се радва, защото по този начин се увеличават количествата варианти за тяхното развитие, посоки и възможности, сила и мощ. Имат място и отделни битки. И съревнования. Всичко това го има.   Нима няма да настане време, когато вие ще се обедините и ще може заедно да творите пространството, а не да воювате един с друг и да въвличате и човечеството в това?                 Аз знам че такова време ще настане. Но твърде много ще зависи и от вас. Защото ако вие започнете осъзнато да избирате своя път, няма да има смисъл да се воюва за вас. А единствено търпеливо да ви обучаваме за вашите божествени мисии.   Ако ние сега се намираме в школата на Боговете, защо толкова бавно върви нашето развитие, защо този въпросен преход, така както аз разбрах, това си е преход в друг (следващ) клас, по никакъв начин не се случва?                                          Какво означава това бавно? Ти какво имаш предвид? Вие се развивахте векове, хилядолетия. А сега за последните 50 години става пълен преврат във вашето съзнание, започвайки с науката и завършвайки с езотеричните знания. До преди няколко години знанието за това, че вие сте богове, за вас беше неприемливо. А сега вие вече започвате да мислите като богове и да прилагате към себе си това ново знание. Всъщност развитието ви върви даже доста стремително, вие твърде стремително се излюпвате от вашето яйце.          Но нали все пак повече от две трети от човечеството спи, за каква стремителност говориш?                       Погледни как закипява водата в съда? Най-напред започват малки балончета. Но дотолкова доколкото всичко се намира в един съд и върви топлообмен, то рано или късно ще закипи целият чайник. Така е и при вас. Вие – това сте първите балончета. Но рано или късно неизбежният енергообмен съда на вашето човечество ще доведе до закипяване и преход на вашето общество в ново състояние. Това е неизбежно.   В примера с чайника някой, например аз, е включил чайника в мрежата, за да се загрее водата. В твоя пример, кой все пак е включил човечеството и затова върви толкова бързо развитие?          Така. Ти си чувала за енергийните вливания във вашия свят. Това е системно качество. Вие – сте „кипящите мехурчета” във вашия слой. Но вашият свят се намира също така и във взаимодействие, в топлообмен, в енергообмен с другите светове, затова в този случай човечеството получава импулси от другите „мехурчета” на мирозданието и рано или късно идва до стадия на трансформация.

Прието от СЕлена
31 юли 2014 г.
Отправка към оригинала:  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/28
Авторски превод: Иван Иванов

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 21.09.2014 00:14
Седмично послание на Хиларион
10 – 17 август 2014 г.

Възлюбени,
Служителите на Светлината по света често се обединяват, за да повлияят на промените в енергийното поле, обграждащо Земята. Всеки внася мощните си намерения за мирен свят, за да противодейства и неутрализира лутащите се и хаотични енергии, които се опитват да доведат планетата отново до по-ниска вибрация. Това няма да се случи, тъй като планетата Земя сега се придвижва в следващата фаза на издигане в светлите реалности и вашата светлина е силно необходима, за да помогне за създаването на нов живот, мир и добри вътрешни промени във всички хора, които са в синхрон със Земното движение. Светът, в който живеете, е в етап на възкресение и всички нейни царства и обитатели имат нужда да се синхронизират с това явление. Именно човешкото царство е това, което трябва да се изкачи в честотата и фокуса, и да си спомни величието си. Онези, които са наясно и са будни, са призовани да слушат сърцата си през предстоящите седмици и да следват напътствието, което получават, с кураж и сила.

Когато това космическо събитие се случи, сърцата на хората, ще се отворят по-широко и ще се задейства по-голямо чувство за единство. Тази истина ще насърчи всички да работят заедно в хармония и мир. Когато всеки човек следва волята на душата си, следвайки напътствията на сърцето си, те ще знаят какво трябва да правят, ако това се налага. Да сте свързани с природата е най-важно, а да стоите боси на земята няколко пъти на ден е от полза през тези времена. Ключът е да се фокусирате върху радостта, която изящен природен детайл осигурява за отваряния на сърцето. Радостта е състояние на съществуване, което извисява, вдъхновява и се издига над събитията от миналото.

Всеки един от вас в себе си е Вселена и така всички вие можете да създадете реалността, която желаете най-много. Вместо да се фокусирате върху всичко, което е погрешно в света, според новинарските медии, фокусирайте се върху това, което искате да изпитате и да видите във вашия свят. Всеки един от вас е мощен творец и да останете във връзка с подтиците на сърцето си е фокус, който всеки от вас трябва да поддържа. Не слушайте онези, които реагират бурно на случващото се, разберете, че те още не са свързани със сърцата си, защото сърцето е компасът през тези променящи се времена. Продължавайте да благославяте често всеки от пространството на сърцето си, когато те навлизат в сферата ви на влияние. Заедно, като сила от любов и светлина, вие сътворявате нов начин на съществуване и живот.

Вие навлизате в нова ера и това е най-вълнуващо време за всички. Време е да отпразнувате завършването си и да поздравите братята и сестрите си, когато те излизат от бившите си ограничения в по-мащабната картина, която се разгръща. Помнете, че любовта е най-мощната сила във вселената и че вселената желае да подкрепи всеки един на планетата. Когато всеки от вас излъчи благодарност за всичко, което му е дадено, вселената безпристрастно носи повече от всяко добро нещо. Следователно, свържете се с вродената доброта, която сте, и мечтайте мечтите си, разширете визията си и се осмелете да мислите МАЩАБНО!

До следващата седмица …

АЗ СЪМ Хиларион

Превод:Tauno
Канализирано чрез :
©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Keeper of the Symphonies of Grace
www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/08/10-17-2014.html


image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 11.08.2014 13:51
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3184067
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031