Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3202562 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 04.05.2017 г.
Агънцето също е дете, също има майка, също е мило и обичано. То обича да живее, да скача и играе, да се радва на свободата си. Също като нас, като всички деца. image

image

Не искам да убивам и изяждам никого, за да живея и да съм сита аз! Обичам и уважавам всички Божии създания и творения, така както бих искала да обичат и уважават мен! Нека моето тяло е чисто и светло, свещен храм за Духът ми!

image

А ако ти беше агнето?...
Слънцето пее, но почва да плаче.
Ден е, защо ли захожда?
Идват ухилени мойте колачи.
Болка така ме пробожда...
Агне бездушно съм, Господи, зная.
В Твоите ласки се грея.
Прах съм по Твоята нежна омая,
само за Тебе живея.
Може би мислиш, че аз съм щастливо,
след като днес ще ме хапнат?
Господи, искам и аз да съм живо,
и като Теб да порасна!
Облак внезапно захлупва небето,
тътен разтърсва безкрая.
Ножът проблясва, изтръпвам, и ето -
ще ме убият, това е...
...Боже честити, премъдри и славни,
хората днес Те прославят.
Бях безсловесно великденско агне,
мене защо не избави?????
kolorado
http://kolorado.blog.bg/…/…/13/a-ako-ti-beshe-agneto.1353756

image

"Първото нещо, което се изисква от хората, е да напуснат греха, в който живеят, без да се самоосъждат. Казваш: Всяка година коля по едно агне, курбан на свети Георги. Кажи си: Тази година ще наруша обичая си, няма да заколя агне. Нима не си в сила да се откажеш от клане на агнета? Направил ли си договор с някого да колиш? Казваш: Снощи сънувах покойния си баща, яви ми се и пожела да му помогна нещо. Ще заколя едно агне за Гергьовден, дано свети Георги му помогне. Така постъпваха и евреите – принасяха жертви. Днес Господ казва: Сит съм на вашите жертви; сит съм на клането на агнета и кокошки. И свети Георги казва: Сит съм на вашите агнета. Ако искам да ям, от вас ли ще очаквам? Хората се извиняват със свети Георги. Те си хапнат, а казват, че за свети Георги ги колят, той да отговаря. Хитри са хората! Те ядат, а свети Георги плаща! Такова е било положението на Якова, който работел при Лавана. Колкото овце изяждали вълците, все Яков ги плащал. Ако хората са хитри, Бог е умен. Той ще навика в тях, и свети Георги и ще го пита:" Ти искал ли си да ти колят агнета? – Никога, Господи! Голямо дело ще се заведе против нас. Това трябва да знаете! Можеш да заколиш едно агне, но кое агне и кога? Да заколиш едно агне, това значи, да го трансформираш, да мине от по-низко в по-високо състояние, от по-долен в по-горен живот. Да заколиш една кокошка, значи, да подобриш живота й. Вън от това, клането е престъпно действие. Всичко в природата се основана на закона за трансформирането. Когато изядеш един плод, семката те моли да я посадиш в земята. Тя казва: Заплата за труда ти е моето месце. Питам: посади ли семето на кокошката, която изяде? Това са символи, на които трябва да разбирате вътрешния смисъл.
Сега, да се върнем към нашия обществен живот. Питате: На какво се дължат нещастията в живота ни? – Една от съществените причини за това е безразборното изтребване на млекопитаещите, на безразборното убиване и екзекутиране на хората. Когато душите на убитите отидат в астралния свят, те внасят условия за нервни болести и разстройство между хората. Казвате, че убивате разбойника, опасен човек за обществото. Вие не знаете, че сега, когато е безплътен, той става по-опасен, отколкото когато е бил в плът. Сега той се движи свободно между слабохарактерните хора и им внушава чувство за отмъщение. Днес хората повдигат въпроса, трябва ли да се налагат смъртни наказания. Според Божествения закон, смъртните наказания не се позволяват. Докато хората се бият и наказват, трябва да знаят, че започват по човешки и постъпват по човешки - по старата култура. Щом дойде новата култура, тя щя се обоснове на съвсем нови принципи, различни от старите. Аз нямам право да се меся в живота на свинете, че ровят. Това е тяхна работа. Аз не съм страж на свинете. Защо рови свинята, има си причина за това. Тя си търси храна. Казвате: Хайде да хванем тези прасета в гората! Това е същото, както апашът рови в кесиите на хората. Ще кажете, че е позволено да колите агнета и прасета, кокошки и гъски. Така казва и апашът. – Защо? – Защото той може да те обере и по законен, и по незаконен начин. Това не е култура. Това не е Христовото учение. Христос казва на всички хора да живеят разумно. Той казва, че майките и бащите могат да оправят света по естествен път. Майката трябва да вложи благородни мисли и чувства в децата си. Ето защо, видите ли, че убиват някого, ще знаете, че в никоя свещена книга не е допуснато убийството. Видите ли, че убиват някого, всички хора да станат на крак и единодушно да извикат: Този човек трябва да живее!..." (Беседа от Учителя, държана на 11 април, 1920 г. София.)

"Когато погледна в очите на едно животно, аз не виждам животно. Аз виждам едно живо създание. Виждам един приятел. Чувствам една душа."
Антъни Дъглас Уилямс.

image

"Милост искам, а не жертви!" Иисус

image


Категория: Изкуство
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 07.05.2017 18:42
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3202562
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Май, 2017  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031