Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3183666 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 05.04.2018 г.
 А те очакват Любов!

Когато срещнеш животинка мила
и погледнеш я в очите
какво изпитваш ти?
Усещаш ли душа?
Чувстваш ли Божие проявление?
Виждаш ли прекрасно творение?
И ражда ли се в теб Любов,
желание да гушнеш, да погалиш,
да се порадваш и да поиграеш,
да помогнеш и да се погрижиш?
Или предпочиташ да пренебрегнеш,
да нагрубиш, да засегнеш, 
и даже на живота да посегнеш?
И сякаш нямат същите права
на съществуване, на свобода!
Колко страдание и мъка причиняваме?!
Земята от болка вика и стене,
когато децата й стреляме и убиваме,
колим, дерем и с тях експериментираме!
И колко кръв се изля,
за да имаме пълни с трупове стомаси,
за да са отрупани нашите маси, 
за да сме обути и облечени в кожи
и чантичка отгоре да си сложим?!
И колко струва тази суета?
И как се плаща тази цена?
Невинни страдат и умират
без да разбират защо?!
А всичко се връща,
бумерангът се завръща!
А те очакват просто - 
любов, разбиране и грижа.

image

Когато погледна в очите на едно животно, аз не виждам животно. Аз виждам едно живо създание. Виждам един приятел. Чувствам една душа.
Антъни Дъглас Уилямс.

image

Агънцето също е дете, също има майка, също е мило и обичано. То обича да живее, да скача и играе, да се радва на свободата си. Също като нас, като всички деца. image

image

А ако ти беше агнето?...

Слънцето пее, но почва да плаче.
Ден е, защо ли захожда?
Идват ухилени мойте колачи.
Болка така ме пробожда...

 Агне бездушно съм, Господи, зная.
В Твоите ласки се грея.
Прах съм по Твоята нежна омая,
само за Тебе живея.

Може би мислиш, че аз съм щастливо,
след като днес ще ме хапнат?
Господи, искам и аз да съм живо,
и като Теб да порасна!

Облак внезапно захлупва небето,
тътен разтърсва безкрая.
Ножът проблясва, изтръпвам, и ето -
ще ме убият, това е...

...Боже честити, премъдри и славни,
хората днес Те прославят.
Бях безсловесно великденско агне,
мене защо не избави?????

kolorado
http://kolorado.blog.bg/…/…/13/a-ako-ti-beshe-agneto.1353756

image

Трябва ли, за да сме сити - да отнемем живот?! Иисус ни учи на Любов! image

Де е Бог? Аз съм го виждал във вола, който пъшка и тегли ралото, в кокошката, в мухата, на която отрязвате главата, и съм се разговарял с Бога в тях. Какво ще стане с нас, ако не колим агнетата и кокошките? Светът ще се оправи. Вие можете да ядете жито, зеленчуци, плодове. Може да ядете и месо, но ще знаете, че Бог не е с вас. Той не може да ни обича, когато отнемаме живота на по-малките от нас. Страданието на едно животно е страдание на Бога. Само така ще разберете Христа.

Петър Дънов

Началото на духовния живот е вегетарианството. То е начало и на възпитанието, защото духовният живот изключва насилието. Никой не би могъл да бъде духовен, ако не е вегетарианец. Месото е една неестествена храна, понеже съдържа много отровни вещества. При клането се заражда страх и омраза у животното, поради което в организма му се образуват и отровни реакции. На това се дължи и нервността на цялата Бяла раса, а и днешната неврастения произлиза до голяма степен по същите причини. От друга страна, веднага след смъртта на животното започва трупното разлагане и възникват други отрови, наречени птомаини, левкомаини и пр. Много е умна котката, че предразполага мишката, преди да я изяде – оставя я малко, играе си с нея и когато почувства нейното разположение, чак тогава я стиска от един път и я изяжда, за да получи месо без отрова.

Понеже трептенията на бозайниците са по-низши от тези на човека, затова той се спъва, когато ги яде, и не може да се развива. Месната храна е проникната от трептения на животински страсти, а в това отношение растителната храна е чиста. Човек трябва да се храни с чиста храна, за да имат клетките му послушание. Ако човек дълго време се храни със свинско месо, ще добие свински характер, ако се храни с кокоше месо, ще добие кокоши характер.

Едно време, преди повече от две хиляди години, Даниил и другарите му се хранеха с вегетарианска храна и станаха по-красиви и по-здрави, отколкото другите, които се хранеха с месо. За много хора вече не е полезна месната храна. Засега най-здравословната храна е растителната, но тя трябва да бъде прясна. Разумните Същества са ни приготвили най-хубавото ядене, а ние сме го оставили настрана и ядем суха пастърма. Растенията са много добри готвачи и кой друг може да готви така добре като тях.

Българинът яде повече хляб, за да стане по-мек. Някои други народи ядат месо – на закуска, на обяд и на вечеря – и добиват една груба активност в по-низша област. Ще мине доста време, докато човек се отучи да употребява месна храна. Но какво ще стане с него, ако е изял сто кокошки? – Ще го турят и в стоте, тъкмо когато ги колят, и ще изпитва състоянието им. Сто пъти ще се повтори, а това е страшна работа. И в края на краищата хората ще станат вегетарианци, защото по вътрешен път ще се отучат. Клетките, които идват в нас от животинското царство, повече изразходват и по-малко придобиват, а растителните клетки, които влизат в нас, по-малко харчат и повече придобиват. Освен това животинските клетки, които приемаме, са твърде непослушни. Сега човек е изостанал много назад и за да се повдигне, не бива да яде месо. Месоядните животни много повече боледуват, отколкото тревопасните. Вегетарианската храна е чиста.

Хората на безлюбието са месоядци. Сприхавите хора са всякога болни. Има ли търпелив болен? Всичко му е криво, мрачно и твърди, че условията му не са хубави. Хубаво е такъв човек да стане вегетарианец, понеже растителната храна дава търпение. Хубаво е да яде домати, краставици, сливи и пр.; такива храни са метод за укротяване на човека.

Човек трябва да стане вегетарианец във физическо, в умствено и в духовно отношение. Някой може да е вегетарианец във физическо отношение, обаче в мисълта и в обноските си да не е. И по чувства, и по мисли трябва да се върви паралелно с вегетарианството. Ако има дори една разрушителна мисъл или едно разрушително желание, това е месоядство. Необходима е една нова философия на вегетарианство. Вегетарианството има резултат, но това все още не е онзи резултат, който трябва. Плодовете са богата литература на Невидимия свят и ако вегетарианството мине в по-високо поле, ще има и очаквания резултат. В яденето се съдържа и един умствен процес. То е цяла наука. Ще ти дадат да ядеш картофи, за да ги изучиш; другояче не би ги изучил. Този глупав наглед лук е философ, ще ти даде нещо. Казваш: „Ядох лук и оздравях“. Отслабнал си, обезкуражен си, но ядеш ябълки и се освежаваш.

Петър Дънов

Откъс от книгата „Акордиране на човешката душа“ – том ІІ

image

Хора, стига сте се сквернили с храна непозволена. Ние имаме златокласи ниви, сочни плодове, които превиват клоните с тежестта си, лози, зеленчуци - крехки и вкусни. Чистата млечна каша и благоуханният мед също са ви предоставени. Обилно, щедро всички блага ви дава земята - без жестокости, без убийства и без кръв. Само дивите зверове утоляват глада си с живо месо и то не всички. Много от дивите животни се хранят с растения. Само свирепите хищници - лютите тигри, жестоките лъвове, алчните вълци обичат да проливат кръв. Какъв престъпен обичай! Как можем с месо и кръв на твари и нам подобни алчното си тяло да гоим и с убийство на други живи създания да подкрепяме живота си? Не е ли срам за нас, окръжените щедро с даровете на благодатната земя страстно, с жестоки зъби да късаме раздрани трупове като люти диви зверове?
Човек, който, слушайки жалкия предсмъртен рев, коли невинно теле, който убива агнето, ревящо като дете, който птицата небесна бие за забава или за да яде, той не трудно ще се реши и човек да погуби. На този жесток обичай само човекоядството прилича. О, свестете се, не убивайте, недейте, братя! ... Смъртни - смъртните щадете! Хранете се с това, което е позволено и достойно за любящата и чиста душа на човека.”

Питагор,
древногръцки математик и философ

Категория: Изкуство
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 06.04.2018 20:18
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3183666
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30