Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 2071430 Постинги: 927 Коментари: 863
Постинги в блога от 16.04.2017 г.
 Велик е всеки ден, в който сърцата ни са обляни в Любов и Благодарност към Иисус и Светото семейство! 
За Светлината, за Себеотдаването, за Саможертвата, за Силата и Състраданието, за Прошката и Смирението, за Вярата и Възкресението - поклон и Признателност! 
 Благодарност и дълбока Признателност за отварянето на вратата към Божието царство в нашите души! Благословени сме с тази свещена святост дарена за нашия Дух на нас децата на Бога!


image

Сега ние очакваме повдигането на човешката душа, освобождаването на човешкия Дух и Възкресението на човешкото тяло. Значи, физическият човек трябва да възкръсне! На физическия свят Възкресението представлява новия живот на човека. В духовния свят Възкресението подразбира идването на Любовта на Земята. В Божествения свят Възкресението означава слизането на Духа на Земята. Следователно едновременно човек трябва да възкръсне и в трите свята: да възкръсне тялото му, да възкръсне Душата му, да възкръсне и Духа му. Това е истинското Възкресение. Когато човек умира и отново се ражда, това Възкресение става само на физическия свят – то се нарича прераждане. Възкресението в духовния свят подразбира влизане на човека в свят, без никакви противоречия. Възкресението в Божествения свят подразбира придобиване на Вечния живот.

Бъдещото верую на човечеството,СБ 1933 г.
1 септември 1933 г. София
Петър Дънов

Когато трите вида Любов започнат да функционират едновременно в тебе, тогава вие ще разберете стиха на Писанието:„Ще минете от смърт в живот!" Това подразбира Възкресението на човека. Но човек не може да възкръсне, докато в него едновременно не действат и трите вида любов: материалистическа, реална и идеална.

Петър Дънов

Ако кажете: „Пуснете Го, той е наш Господ“, вие сте разрешили въпроса и ще дойде благословението.
Исус е дошъл и работи, и когато светлината идва, тя идва постепенно, тихо, без шум. Той няма да дойде като гръмотевица, както някои го очакват. И това може да стане, но там не е Исус. Когато пророк Илия отишъл в пустинята и се предал на пост и молитва и когато дошла буря и огън, а Илия закрил очите си, Бог не е бил в бурята и огъня, а в тихия глас, който му говорил. Господ не е във вашите страдания, във вашата сила, във вашите знания. Къде е? В Любовта. Ако любите, Той е във вас. Не любите ли, няма Го. И вие трябва да любите – туй е Законът. Ние не любим, а чакаме хората да ни любят! То значи да седим пред печка и да чакаме да ни донесе друг дърва да се стоплим. Ние, ние сами трябва да имаме това гориво, което да използват и други.
Ние, които следваме Исус, Който ни е дал достатъчно сила, трябва най-после да Го пуснем да влезе в нас. Сега, аз ви оставям този Човек: ще Го приемете ли или разпнете, ще Го пуснете ли или ще кажете: „Не Го искаме“ – този е въпросът, който трябва да решите. Ако кажете: „Пуснете Го, той е наш Господ“, вие сте разрешили въпроса и ще дойде благословението. И тогава ще се изпълнят думите на Писанието: „Аз и Отец Мой ще дойдем и ще направим жилище във вас“. Тогава светлината ще бъде в нас, и ние всички ще се примирим.

Ето човекът! Ето човекът!, НБ Сила и живот, 1-ва сер.
16 март 1914 г. София
Учителя Беинса Дуно

Прието пред икона на Иисус Христос с надпис върху иконата:
"Поучете се от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си."


Развържете възела на сърцето си.
Отдайте се на Бога през хората
и ще потече от вас като река,
като животворна Светлина
енергията на Любовта.
Тя е балсамът
за наранените сърца,
за горчилката в душите.
Тя е забравата,
тя е отдаването.
Отдавайки миналото 
и негативността,
мъката и скръбта,
вие се освобождавате
за Мен Иисуса
и за Отца.
Благодаря!
Амин!
Бог с вас и вие в Него!
Във Вечността
за велики дела,
те ви очакват,
дадено ви е да ги извършите
в Светлина,
с подкрепата свише.
Амин!
И благословия за всички ви!

чрез Деляна Ангелова
април 2012 г.

Категория: Изкуство
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 16.04.2017 13:20
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2071430
Постинги: 927
Коментари: 863
Гласове: 3088
Календар
«  Април, 2017  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930