Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3178997 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 05.03.2017 г.
 Георги Раковски – основоположник на революционното крило на национално-освободителното ни движение. Неговите принципи ще бъдат възприети от ученикът му Васил Левски и ще бъдат наследени и прокарани от политиката, която провежда Стефан Стамболов, убит от руски агенти през 1895 г.. Неслучайно руският консул в Цариград – граф Игнатиев ще поиска от османските власти ликвидирането на Васил Левски и обезглавяването на революционната ни организация, като лично предлага четиримата българи в състава на комисията, която съди Левски. (http://istinata.bg/?p=646).

image
Откъс от брошурата „Руската убийствена политика за българите“, издадена през 1861 г. Първият тираж, излязъл в Букурещ, е изкупен изцяло от руски агенти от „Добродетелна дружина“ и унищожен. Раковски успява да отпечата втори тираж от 3000 бройки, който успешно е разпространен в България. В текста на брошурата Раковски остро критикува лъжливите обещания на руските агенти, опитващи се да привлекат български заселници. В нея той описва десетилетните опити на Русия за промяна на етническия състав на цели региони  в България, като след всяко поредно нахлуване в българските земи завлича със себе си хиляди българи,  които заселва основно в Южна Украйна.  Той прави исторически обзор на българо-руските отношения от времето на Светослав Игоревич и заключава, че заробването на българите и завладяването на България е трайна руска цел, която сега се осъществява в съгласие и със съдействието на османските власти. През 1875 г. Христо Ботев ще опише и прочистването на българите, заселени в тези земи и зверствата, които руските власти извършват спрямо тях.
image
image
Оригиналът на статията на Ботев във вестник „Знаме“
В статията си Ботев проследява съдбата на част от онези българи, които са се подлъгали поколения назад да напуснат родните си земи и да се окажат в лапите на Руската империя. Свидетелските показания сочат, че стотици българи са товарени на шлепове, които са потапяни в Черно море.
Във в-к Дума Ботев пише през 1871 г. :
„Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.” ( 
http://istinata.bg/?p=16 )

image
Цитатът е от статията „КОЙ“, която Захари Стоянов публикува в отговор на руският панславист Аксаков, предложен от Русия за първи български княз. След Съединението , когато машата на Русия – Сърбия напада България и е попиляна, Русия къса дипломатически отношения с България, а Аксаков пише в декемврийския брой 1885 г. на вестник „Русь“ :
„Българите не трябва да имат нищо свое! Нито армия, нито полиция, нито държава. Те трябва да бъдат погълнати от Руската империя“.
Достойният отговор на Захари Стоянов е прескочил през десетилетията и днес, от позицията на времето, ние можем да твърдим, че той е по-актуален от всякога.

image
Откъс от  „Принос към историята на социализма в  България” , издадена през 1906 г. В книгата Димитър Благоев прави един исторически обзор на русофилските предатели  в новата българска история през призмата на класовия подход на анализ на историческите факти. Тук Благоев, от позицията на времето практически доказва онова, за което още Георги Раковски предупреждава – че трайна цел на руския империализъм е завладяването на България и подчиняването й като губерния в състава на една паразитна империя.

image

Откъс от стихотворението „На руските воини“ написано по повод вероломното нападение на Русия над България и разгромът, който храбрата българска армия осъществява над руснаците през есента на 1916 г. В резултат на руската агресия Русия ще подпише най-унизителния договор в историята си, с който ще капитулира пред България и нейните съюзници на 3 март 1918 г. – Брест – Литовския договор. С този договор Русия губи от територията си над 1 милион квадратни километра. Днес тези земи се наричат Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Молдова, Грузия и Армения и в тях думата „Русия“ се счита за мръсна дума. Датата на подписване на договора не е случайна. Избрана е от българския министър-председател Радославов като символичен отговор на вековната антибългарска политика, провеждана от руския империализъм, разкъсването на българските земи, схизмата (непризнаването) срещу Българската църква, обявена от руската църква, организирането на поредица от заговори, преврати и метежи с цел присъединяване на Родината ни като поредна губерния към империята, както и убийства на български политици и патриоти. В края на своя творчески път Иван Вазов заема патриотични позиции и най-сетне разбира истинския сатанински характер на руския империализъм. Впрочем, Вазов престава да бъде русофил още след престоя си в Одеса през 90-те години на 19 век, откъдето се завръща в дълбоко психическо разстройство, видял с очите си какво представлява Русия отвътре и каква политика прокарва в окупираната Украйна.
Десетилетия наред укривани факти от нашата история, преиначавани, премълчавани. История, писана от слуги на руския империализъм, обслужващи неговите идеологеми. Една камара такива бяха произведени в професори по история само и само да премълчават или тълкуват превратно тези исторически факти.
Часът на истината дойде.
http://istinata.bg/?p=1155
Категория: Изкуство
Прочетен: 1874 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 05.03.2017 15:17
 Народ без история лесно става роб на друга държава.

От 1944 до 1989 г. съветски учени са кълцали, рязали, скривали.
Септемврийското въстание не е такова, каквото изглежда. Руските войски окупират територията ни през 1944 г., а не ни освобождават. НКВД (Народен комисариат на вътрешните работи) на СССР управлява България 45 години. Тодор Живков е пионка в ръцете на Кремъл.

Разработката на исторически фалшификации кара мнозина да оспорват турското робство, клането в Батак, комунистическия режим и най-древната цивилизация откривана на планетата.

Славянството е лъжа измислена през 17 век приета като геополитическа доктрина по времето на Екатерина Велика.
Изчезването на траките и замяната им с прабългари и славяни също е лъжа. Така наречените траки са българи. Траки и българи е едно и също. 
"Оттук те поели път през земите на българите, които назовават траки според предишните паметници." автор от 11 век Gilo Тuskulanus. 
Изчезването на траките е лъжа. Траките са имали писменост. 
Ние не сме славяни.
Държавата ни не е основана през 681 година. Хан Аспарух не е създател на прародината ни. Старата Велика България най-вероятно е създадена през 165 година от Авитохол. 
Анастасий Библиотекар през 4 век пише:" Българите обединили своето отечество, съгласно родственото им право!"
Теофан за 538 година: " В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи и други."
5-6 век източник Йоан Малала - " И така споменатият Ахил заминал заедно с Атридите, като водел своя собствена войска от 3 000 души, наричани тогава мирмидонци, а сега българи." Мизите сочени като тракийско племе са българи. Пеонците са българи, трибалите са българи.
Българите никога не са били монголоидно тюркско племе. 
Такова нещо като бог Тангра не съществува, дори такава дума не съществува, това е измислица на един учен.
Ние сме били християни още по времето на Муртаг, наричан погрешно Омуртаг.
Славянството е геополитическа доктрина. Концепцията - славяни през 1763 г. се появява в руския двор на Екатерина Втора и започва да се разработва като имперска доктрина за защитаване и приобщаване, за владеене на тези народи, които говорят на сроден език. Думата славяни е политически термин, той не обозначава конкретен народ, защото абсолютно всичките народи обозначавани като славянски са български културни наследници, български народностни наследници, български езикови, религиозни, писмени, книжовни и държавностни наследници. Тоест всичко това са народи и държави, които са официализирали местните диалекти, направили са ги политически образувания, административни с отделни държави.
Получава се както е казал един древен мъдрец - "Тежко на този народ, частите на който се мислят за отделни народи."
"Разделяй и владей."
Това е един народ, който е разделен чрез лъжите в историята си, който си мисли, че ние сме различни компоненти, че ние сме различни хора и което е най-лошото. че ние нямаме пряка, непрекъсвала приемствена връзка с нашите деди. Тоест насечено е нашето историческо, културно, езиково, народностно, държавностно наследство, етническите ни землища, народностните ни землища са нарязани в съзнанието на хората така, че става едно разчленяване.

Ограбват азбуката, която е титанична заслуга на българите. Нашата азбука е направена от Климент, защото Кирил и Методий са правили глаголица, а не климентицата, както днес наричат кирилицата.

Русите приемат от нас и православие, и книжнина, и образование, и културна същност (9 век) - писмеността е наша, езика си е наш, богослужението, обредите са наши, всичко това е наша заслуга, това е наше наследство.
Официалният език от Триест до Урал и от Балтийско море до Тесалия е бил така наречения, лъжовно наречения църковно-славянски, а фактически църковно-български език. Тоест това е бил каноничния език, всичко останало са били местни диалекти, нищо повече. Например до края на 19 век официалния език в Румъния е бил българския и се е говорело на български, затова хъшовете са бягали там. Езиковата реформа в Румъния започва след първата световна война, когато се латинизират голямата част от думите им.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1051 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.03.2017 13:24
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3178997
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031