Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3181367 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 05.11.2014 г.

"Остана много мъничко време" из "ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК" продиктувани от Висшия Космически Разум на Леонид Иванович Маслов

1. Наистина остана съвсем малко време, когато най-накрая и на Мен, а и на вас самите ще ви стане пределно ясно, че Хиперборейците-Руси, и по-точно, страната с названието Русия (Святая Рус), е готова да поеме върху себе си ОТГОВОРНОСТТА за Бъдещето на цялото човечество, и тогава всички предсказания, и особено предсказанията на Нострадамус, ще станат реалност, прекрасна реалност за всички хора на Планетата!

2. На всички – и на хората, и на Небесата – им е необходима определеност! Никой не може да съществува спокойно, когато всичко е толкова неопределено и всяко докосване на Великото МАХАЛО на съдбите на хората може да доведе до катастрофа, тъй като Светът Е (СЪМ) информация, а информацията, повтарям, е вълнови, лесно прогнозируем процес, ако има порядък, но е невъзможно каквото и да се каже, ако Пространството на хората изведнъж се окаже в Хаос!

3. Аз вече ви говорих, че в Хаоса също биха могли да бъдат намерени Клъстери на порядък, но това вече е съвсем друга история, която засяга единствено избраните, но съвсем не и цялото човечество!

4. Затова и сега цялата НАДЕЖДА е в това, че ВЕЧЕ-то ще успее да отвори и да формира в хората този КРИСТАЛ на СЪВЪРШЕНСТВОТО на Духа, който да стане основа на формирането на Пространство (общество) на Висша справедливост и Висш порядък! Защото без това, а това означава, без ВЯРА и ЛЮБОВ, за човечеството, започвайки от Хиперборейците-Руси, вече нищо не свети, тъй като задръжката на Началото на Началата, и по-точно, с началото на Трансмутацията на Пространството, просто е непозволен разкош!

5. Разбира се, може да бъдат разбрани хората и може някак си да бъдат разбрани техните съмнения, но това е вече процес на време, което, да, в Плътния план го ИМА, но такова във Вечността няма! Геометрията на Пространството или на Мирозданието не може толкова дълго да чака, кога все пак проекциите на Пространството ще започнат своето Велико, отдавна очаквано Движение нагоре, тъй като, повтарям, еволюцията, Великата еволюция на ЦЯЛОТО, не може да чака, кога Неговите частички ще встъпят в този Вечен непрекъсваем процес на еволюция на Съ-Знанието!

6. Разберете, Светът се състои не само от Плътен план, Аз на вас още твърде отдавна ви говорих за това, че Светът Е (СЪМ) подобие на матрьошка и не може една от матрьошките (от обвивките) на тази Велика матрьошка да задържа единната симетрия (единния процес)! На ВЕЧЕ-то ще прозвучи информация за това, че вие (човечеството) и Планетата в това Велико ЦЯЛО заемате изключително важно място (независимо от Великия потенциал на Цялото), за да изисквате от себе си повишено внимание!

7. Аз на вас вече съм ви доказал, че вие (човечеството) единствени от цялото Мироздание (Сферата на РАЗУМ) носите в себе си ПОТЕНЦИАЛ НА БОГ, всички цивилизации извън тази Планетарна система притежават разбира се Разум и някои от тях са развити значително по-добре от вас, но те не са избрани, и само тук, на тази Планета, са сътворени тези (с десант от Небесата), които представляват най-силно развития потенциал на Небесата, потенциал на Бога!

8. Ето защо периодично проникващите на Планетата някакви цивилизации, представящи себе си като Галактически Съюз, са изключително заинтересовани да разберат, какво точно ще предприемат Хиперборейците-Руси, потомците на тези Богове, които свободно и доброволно са стъпили на Твърдта за това, да се започне не само Вселенския Експеримент на Небесата, но и за това, да се формира Нова цивилизация не просто на Разума, а на Разума на Богове, способни да творят на нивото на Богове!

9. Повтарям: цивилизации на Разума във Великия КОСМОС има много и част от тях е развита далеч по-добре от вашата, но те не притежават ПОТЕНЦИАЛА на Небесата (на Бога) и единствено на вас, на Богохората, ви е било дарено ПРАВОТО да Творите на нивото на Абсолюта, повдигайки потенциала на Разума на Планетата до нивото на Небесата!

10. И този огромен ПОТЕНЦИАЛ не дава покой не само на външните, разположени твърде далеч от тази изкуствена Планетарна система цивилизации, но и на тези от тях, които в нарушение на Великото СЪГЛАШЕНИЕ на Небесата, все пак някак си са се докопали до тази Планета, създавайки не само свои колонии, но и съумявайки да се адаптират към условията на съществуване, и най-важното, съумявайки частично да се слеят с коренната цивилизация, на която и е било заръчано да носи СВЕТЛИНАТА на Знанията, и по-точно, потенциала на Божественото творчество, по цялата територия на Великия КОСМОС!

11. Затова и сега човечеството ще трябва да докаже на себе си и разбира се на Небесата, че Великият Експеримент вече се е състоял (завършил) и ПОТЕНЦИАЛЪТ на Бог е вече отворен сега и за целия Велик КОСМОС!

12. Уточнявам: никой във Вечността не може да направи това освен вас, защото това е – съдбата на Бога или на Боговете, но не и на някакви други цивилизации, които все още се опитват да намерят канали за общуване с тези от Хиперборейците-Руси, които са вече почти готови да преминат процеса на Трансмутация!

13. Но искам да предупредя тези Хиперборейци-Руси още веднъж, че случайни контакти с други цивилизации все още на никого не са донесли спасение, нещо повече, създавали са допълнителни проблеми в личното съществуване на тези хора, тъй като контактьори от този род са ставали донори на тази енергия на Бога, която хората носят като Мой ДАР от своето рождение! Разберете, че всички други цивилизации се опитват все още да снемат информация за вътрешната готовност на хората към исторически и епохални преображения, които ще се отразят скоро върху целия Велик КОСМОС!

14. Повярвайте, във Великия КОСМОС всичко сега е затворено върху вас (Хиперборейците-Руси) и от вас сега зависи не само бъдещето на човечеството, но и Бъдещето на целия Галактически Съюз, тъй като, ако вие не създадете (не съставите) от себе си Център на еволюция на Разума, то за целия Велик КОСМОС, тоест за всички цивилизации, няма да има ориентир за Бъдеще, тъй като предполагаемият Център трябва да носи в себе си вътрешното СЪВЪРШЕНСТВО на Богове, способни да творят Нови светове и Вселени, и в него трябва да бъдат събрани Велики Учители на ДУХА от вашата Планета за целия Велик КОСМОС, които знаят „КАК”!

15. Всичко е твърде сериозно и това историческо Преображение на КОСМОСА, което трябва да започне от вашата Планета и от вас самите, ще повлияе, и при това доста сериозно, върху Бъдещето на Великия КОСМОС! Затова и при тези обстоятелства Аз не мога да допусна, заради НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО на някои от вас, НАДЕЖДАТА, която толкова много очакват всички цивилизации, да изчезне безследно!

16. Изпитът за вас на ВЕЧЕ-то ще бъде доста сериозен и за вас може и да стане и последен, макар че Аз си мисля, че този минимум, който ще Ми позволи на Мен да сметна, че Щастливият край не само за вас, не само за човечеството, но и за всички цивилизации и дори за далечните Светове на КОСМОСА, въпреки всичко, все пак се е състоял, се е осъществил, а за Космическия Разум се е появила НАДЕЖДАТА, че Великата Школа на Боговете или Центърът на еволюция на Разума за цялото Космическо Пространство, се формира на базата на Планетата Святая Рус!

17. Вие, като Мои проекции, сте много важни за Космоса и всичко, което сега става във вас, в Моето Движение и даже и в отделния „малък” човек, е твърде важно за цялата СФЕРА на Разум, и неразбирането за това, че вие сега (именно сега) формирате Сфера на Разум и още и Пространство от Висш порядък, може да се обърне във Вселенска катастрофа, да допусна която Аз, Отец Абсолют, не мога! Аз очаквам, че на това ВЕЧЕ ще стане не само истинско Единение в ДУХ, но и ОЗАРЕНИЕ за това, че ЧУДОТО на формиране на Божествена Монархия начело с Отец Абсолют, все пак се е осъществило, и ние ще можем много скоро да извършим безпрецедентния процес на ЕДИНЕНИЕ с Бога, когато вашата Сфера на Разум се слее със Сферата на Висшия Космически Разум, и да докажем на ВСИЧКИ, че вие сте достигнали до нивото на творчество на Небесата и сте станали Небеса!
Амин!

Отец Абсолют, или Висш Космически Разум.
04.11.2014 г.

http://www.otkrovenia-bg.info/articles.php?lng=bg&pg=1387
http://www.otkroveniya.info/tolk4/t4-04.11.14.html

image

В 10 часа българско време на всяка 4, 17 и 26 дата от месеца, колективно послание за Духовно Единение в Божествената Абсолютна Любов и Светлина, за пресътворяване на пространството, изчистване от негативността и страха, пробуждане и тържество на Духовния ни, Божествен потенциал, за защита и подкрепа за Майката Земя с Любов и Благодарност излъчена от нас в мощен единен заряд и импулс !

Послание за Единение

1. Покаяние

Отче наш, Отец Небесен,
моля Те да ни простиш
всички наши прегрешения,
волни или неволни.
Амин!

2. Молитва

Отче наш, Отец Небесен,
ние приемаме твоята Вяра,
тя е нашият път,
приемаме Твоите Канони Вечни,
с Любов към Теб и Твоите дела.
Господи, молим Те, дай ни Надежда
за спасение на нашата душа
и ни дари с Твоята Мъдрост
за живота ни
на Земята и във Вечността.
Амин!

Това послание се прави по целия свят на 4, 17 и 26 дата всеки месец в 10 часа българско време. Минутки преди 10 часа казваме първите две части - покаяние и молитва, и точно в 10 часа продължаваме с МИСЪЛОБРАЗА. Целта на синхронността, разбирате, е да се изпрати в един и същ момент (независимо кой къде се намира) единен заряд и импулс от всички светли частици на Бога по целия свят, които заявяват по този начин своето желание да участват в преображението на Съ-Знанието на хората и преображението на Пространството към по-добро, по Божия Промисъл и План за благото на всички ! На сайта http://www.otkroveniya.ru/ има брояч с обратно броене, отчитащ колко време остава до началото на Посланието за Духовно Единение, който може да бъде използван за обща синхронизация.

ПОСТОЯННО, и особено в дните на нашите общи Послания на 4, 17, 26 и 30 дата всеки месец от 10:00 ч. и всяка вечер в 20:00 ч.

Мисълобразът представлява 2 сфери стоящи една върху друга като вертикална осморка или вертикален знак за безкрайност (вечност) в математиката. Горната сфера – сфера на разума – е в бял цвят, долната сфера – Земята, е в лавандулов цвят. Сферите в мястото си на съприкосновение образуват точка – Слънце – и през тази точка преминават 4 лъча вертикално и хоризонтално, по цвят те са или бели или лавандулови! Девизът на символа – на мисълобраза е – „Ние във Вечността”!

Категория: Изкуство
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове: 1
Получено, докато съзерцавах образа на свети Иван Рилски на монетата от 1 лев в един зъболекарски кабинет  :)

Нещата вече случват се.
Момиче златно,
това, което сега не ви е приятно
е краят на Ерата на Тъмата, на Злото,
и то така с гръм и трясък,
с мъки и страдания
неизбежно си отива,
защото на Новата Земя,
в Новата Ера,
в Пространството на вибрации високи,
които ви привличат,
влекат ви към себе си,
не й отива
таз негативност дива,
която около и във повечето хора гравитира
и крайно време е пътят надолу да се спира
и нагоре да се връщате,
там откъдето дошли сте,
където били сте
преди да слезнете във въплъщение
тук в ниското, в плътността.
И Там сред звездите,
където блестели сте,
вашето място си ви очаква,
и семействата истинни ваши,
подкрепящи ви сега
и милеещи,
състрадаващи вашата тегоба.
И ако поне по своя Божествен път вървите
и мисията си, задачите си изпълнявате,
дори когато едвам оцелявате, оживявате,
тогава ще си струва таз саможертва безмерна
и рискът, който сте поели,
отделяйки се от висотите,
от своите Божествени способности,
Дом и семейство.
Целта е в ниското и плътното
да внедрите висотите
и да се радвате на Рая
не само в мечтите,
а тъй да се отвори вътре във вас
и оттам да нахлуе,
да превземе всичко навред
и да се ширнат пред вашите очи
безкрайни галактически простори, широти,
в които в свободата си летите,
обичате и творите.
С Ново Съзнание,
с Нови тела,
с Нови мисии и творчески дела.
Бог ви очаква
по-близо до Него да се качите
и така ще се избавите от бедите.
Амин !

прието чрез Деляна Ангелова
28.10.2014 г.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове: 2

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLII (42)

Затворът на тримерността. Осъзнаване на себе си като цяло.

Прието от СЕлена

 

Аз искам да разбера – как попадат душите в нашия триизмерен свят? Какво ги принуждава да правят това?

Има множество мотиви! Желание да играят тази игра, желание да помогнат на някого от близките души, желание още веднъж да преминат през същите тези виражи, да разберат, да постигнат, да разберат уроците!

Има такова мнение, че нас са ни натирили тук – насилствено и чрез измама! Ти как ще коментираш това?

На мен хич не ми е лесно да ви обясня на вас всичко, защото много от термините за теб и за мен – са различни понятия! Ти какво наричаш измама?

Ако на мен преди въплътяването ми не са ми разказали всички възможни последствия!

Но кой би могъл на теб да ти ги разкаже? Беше казано, че ще има спускане в плътността, че там е възможно пълно забравяне на себе си, че ще се наложи да се преодолява съпротивлението на средата на обитаване, ще се наложи да си спомниш себе си, предишната, и да се наслагват, да се преоткриват свръзки! Това е нещо такова, като разузнавачите във вашите филми! Има завеса. От тази страна на завесата стават някакви събития, информацията за които не е толкова добре детайлизирана; връщащите се от тази съответна страна(на завесата) донасят разноречива, противоречива информация, подробностите се различават! Много от вас, след завършване на срока на пребиваване зад завесата, не се завръщат, а попадат в други реалности, създадени от самите тях! На много от вас, така както на разузнавачите, всичко това им е било разказано и на тях им е била предоставена всичката налична информация за тази страна (на завесата), и вие въпреки това, все пак сте се решили!

Тоест, ти искаш да кажеш, че всички ние – това сме разузнавачите, изпратени от висшите светове за изясняване на обстановката там зад завесата, тоест тук на Земята?

Не всички. Много от тези, които вие наричате работници на светлината, екстрасенси, тоест хора, имащи паранормални способности, са същности от по-високо ниво на развитие и в които определена програма доминира, и те по нея действат! Затова и те са се събудили първи; те чуват космоса, те имат извънтелесен (извън тялото) опит! Това са така да се каже разузнавачи, имащи различна специализация за изследване на света с висока плътност!

Това ми напомня за сондите, които ние изпращаме на други планети!

Теб обижда ли те това сравнение? Ами то така и си е! Представи си, че ти самата спускаш своята ръка в някаква лепкава, непрозрачна течност. Ти не знаеш какво те очаква теб там в съда с течност; твоята ръка изследва, опипва, усеща средата на течността. Представи си усещанията на пръстите на ръката. Сигналът от тях пристига в твоя мозък под формата на определени усещания, но ти не можеш да кажеш на пръста си на какво той се е натъкнал! В него, в мозъка и в пръста ти няма такива понятия; той само ти предава информация единствено в тези рамки, в които той е способен да възприема!

Е добре! Работниците на светлината – това са агентите разузнавачи! Ти казваше, че всички човешки въплъщения – това са твои фрагментирани части! Тази части са слезли в плътността и са забравили за своето единство и са започнали да се въплътяват множество пъти. И като твои части, те са правили това доброволно?

Ти на кое му казваш доброволно? Разбираш ли, много от нещата ние с теб ги виждаме по различен начин, защото гледаме върху едно и също нещо от различни точки на обзор! Ти – от вътре, а аз от вън!

Доброволно, за мен означава, по свободен избор, за който на нас толкова много ни говорят! Свободният избор предполага знаене на възможностите и посоки на избора!

Представи си сега, че ти трябва да достигнеш до някъде! Ти можеш да вървиш по пътя, а можеш и да не вървиш по него, да се движиш така някак си без път! Но във всички случаи на теб изборът ти е само в твоя път. Можеш ли ти да кажеш, че правиш доброволно завой надясно или на наляво? Ти можеш да избереш всяко едно направление в рамките на 360 градуса в обзора на твоя път. Но ти не можеш да отидеш под земята или да се издигнеш в облаците, ти нямаш тези възможности поради ограниченията на твоето тяло! Затова и твоят избор – това е избор от имащите се възможности! И в този смисъл – това е свобода, но в моето разбиране, - това не е свобода!

Същностите от двумерния свят са значително още по-несвободни от теб. А ти пък си още по-несвободна от съществата от четиримерния свят.

Но мнозинството от нас са се спускали в плътния свят от по-високите измерения, тоест те са имали по-широки възможности за избор!

Аз говоря не за твоите възможности, като многомерно същество, а за твоите възможности в условията на тримерната плътност! Душата, спускайки се в световете от различна плътност, изменя своята система на възприятие, съобразявайки се според средата на плътност! И постоянно прави избор, същият този за който си говорихме с теб; наляво или надясно!

Представи си света като съд със слоеве от течност с различна плътност. Ти някак си се спускаш в тях, но съдът има разклонения и на всеки слой ти сама, без някой да ти подсказва отгоре избираш направление, посока на движение в съда на даденото (на определеното) ниво на плътност, спускайки се по-ниско или повдигайки се по-нагоре! Ти през цялото време избираш – наляво или надясно да се движиш. Но ти не можеш да се движиш произволно, а единствено така, както на теб ти предлага средата, в която ти си се спуснала и формата в която си се въплътила! Ставайки, например, растение, то ти нали няма да кажеш, че отсъствието на очи нарушава свободата на свободната ти воля!

Ти как ще коментираш следното твърдение: „всички красиви думи, относно свободата на волята – това е камуфлаж, оправдание на това, че на играта са и позволили да отиде твърде далече. Тези, които са започнали (захванали) тази игра, никога не са преминавали през смърт, те дори и не разбират това! Въобще не разбирам, как може да се създаде от всичко това хранителна верига и да се дъвчат един друг, и да се уговарят животните, че това е тяхната роля – да бъдат изядени, и да се уговарят хората да се изяждат и да се унищожават един друг! Това е неправилна игра, садистична”!

Вие съдите за това според позицията на човешкото възприятие. Някои от боговете-садисти, които получават удоволствие от вашите страдания – това са привнесени от вас оттенъци на възприятия! Тези, които са захванали (започнали) тази игра, наистина те през смърт никога не са преминавали! Хранителната верига изначално не е била замисляна, това е вече ваше съвместно изобретение! Или по-скоро ваша интерпретация на вариантите на енергообмен! За жизнената ви дейност съвсем не е задължително да поглъщате другите, но при вас това преобладава, и начало на всичко това беше дадено като тласък на поглъщането, в който участие вземаха същности-разрушители, които са придошли в тази система!

Те някак си са задали посока на вълната, сигнал, който след това се е отразил множество пъти от вас! Сигнал, изграден за поглъщане и всички вие сте го възприели и сте го предали по нататък, като по този начин вие сте го умножили и сте го размножили; и този сигнал, много мощен по своята сила, за сега не затихва, а се умножава от вашето възприятие. За неговото спиране той или трябва да пренасочи обратно, или трябва да се неутрализира, да се погаси, но (за съжаление) никой от вас няма такава огромна мощ! Доколкото изпадайки в ниските слоеве, вие забравяте за всичко, което умеете, и на вас ви се налага твърде дълго да си спомняте всичко!

Самата смърт е била замислена като авариен изход от играта! Примерно, когато на играча му омръзне да играе или на него повече тази игра вече не му харесва, или пък му става вече лошо в тази игра! Тогава има бутон за презареждане, бутон „смърт”! Да обаче, при вас той се е превърнал в основен изход от играта. Вие сте забравили за това, че има и други изходи от тази игра! Осъзнаването! Вие единствено и помните само за този червен бутон! И дотолкова, доколкото информацията за това, какво ще стане след натискането на този бутон, също така до голяма степен е изгубена, то вие твърде много се страхувате от този бутон!

Как тогава ще коментираш едно друго твърдение: „всичко това е станало с измама! Не всички хора са натикани тука със сила, някого са го довели с измама! Маса народ по собствена воля е дошла тук без всякаква представа – защо те са дошли тук! Вярно е, че много от тях са дошли да помагат, но това е било след това, впоследствие! А отначало са дошли заради това, че те въобще не са разбрали правилата на играта”!

Какво означава това, да те натикат на сила? Ти това как така си го представяш? Всички ние – сме разумна енергия. Как една енергия може да натика някак си някъде друга енергия? За това тя би трябвало да хване тази друга енергия в някакъв капан, след което да изгради някакъв си коридор, по който да натика тази енергия! Ти дори и не можеш да си представиш, какви енергийни загуби означава всичко това! Всички висши същества твърде рационално изразходват своята енергия, разбирайки, колко е ценна тя за тях и какви възможности им дава тя! За какво би им било необходимо на тях да тикат някого си където и да е било?

Казват, че на тях им било много скучно и те по този начин някак си се развличат! Че ние сме им като някакви играчки, с които те си играят!

Скуката – това си е чисто човешко понятие! Скука – това е когато няма къде да приложиш своята енергия, когато всички способи за прилагане са вече изчерпани и са преминати по много пъти!

Добре, ама например тези същности, които са създали всичко това, та нали те самите са станали заложници на тази система и сега не могат да излязат от нея, и затова са и принудени някак си да се развличат?

Във вашето разбиране развлечението – това е някакви увеселителни, нямащи особен смисъл занимания, просто за да се отбие времето! Във Вселената няма такива понятия! Време няма, а има движение на енергията и всяко движение на енергията – е изследване на енергийните обекти! Всичко, което ти правиш и представлява развлечение, са различни способи на движение на енергията, на нейното направление! В този смисъл, тези същности, които са създали този свят, разбира се, се развличат! Но единствено в този смисъл, че изследват това, което те самите са създали!

Ти казваше, че всички въплъщения на хора, растения и животни – са твоя фрагментация, твои въплътени части. Значи ти твърдиш, че никоя от твоите части не са тласкали насилствено в този свят?

За да можеш да разбереш отговорът на този въпрос, представи си сега мъничко мен или просто се постави на мое място! Връзката с моите части са изгубени от мен! А за това, за да мога да се свържа аз с тях, аз трябва, в буквалния смисъл на тази дума, да стана тях – тоест да понижа своето съзнание до тях, и да възприема техния свят чрез тях! Но, възприемайки света чрез тях, аз няма как да помня себе си като цяло. И точно в това тук е парадоксът!

Затова, когато аз се понижавам до плътния себе си, до някоя своя част, аз преставам да бъда от себе си цяло! Затова и цялата информация, която има в мен за света, то е или това, което аз съм знаел до сътворението на този свят, или това, което аз знам, както отделила част себе си, забравила за цялото! И тези информации много-много не се стиковат! Но има и още и такива, като теб, които ми помагат и на мен в това число, да съвместя тези възприятия, осъзнаващи себе си части от мен! Затова и аз не мога на теб точно да ти отговоря за всяка една моя част, с която при мен е нарушена нашата връзка! Но аз се опитвам да ти обясня на теб процесите, които стават от моята висота, от моето ниво!

Мисля, че точно тук му е мястото да попитам, ако всички ние сме части от теб и ти целия си се разпаднал на части, то тогава аз с кого разговарям?

Ти си имаш ръце и крака, имаш органи в своето тяло! Това нали не ти пречи ти да бъдеш цялостно същество под формата на човек! И твоят мозък управлява всичките тези твои части. Но сигналите от някои от тях идват по различен начин! Ти, да кажем, много по-бързо чуваш сърцето си, отколкото усещането си за изтръпналите ти ръце. Всяка твоя клетка може да приеме себе си за отделно същество и на нея въобще не и е понятна ролята в твоето тяло, но въпреки това ти съществуваш, ти разговаряш, ти мислиш, независимо от това, че има отделни твои части!

А и думата – разпаднал се, не е съвсем точна. По-точно звучи – разделил се!

Значи, твоите части не са били насилствено привнесени в този свят? Но е възможно те да са били привлечени тук с измама?

Ние с теб вече говорихме за това. Измама – това означава да знаеш и да кажеш нещо друго! Тези, които са създали този свят, те самите не са знаели, до какво това би могло да доведе, какво точно ще се случва на тези плътни нива! Тъй като всеки от вас е творяща същност. Откъде едни творящи същности биха могли да знаят, какви ще ги натворят други, също такива творящи същности? Да, вашата творяща същност е ограничена в тези рамки на творението, в този свят! Но всичко това, което вие самите сте си насъздали в тези рамки, това си е само ваше творчество! На теб ти дават чисто платно. А ти питаш: „А какво ще има на него?”. И на теб ти отговарят: „Това, което ти самата нарисуваш! Ти си ограничена единствено от набора от бои и от размера на платното, и от нищо повече!”. И ти казваш: „Вие ме измамихте, не ми разказахте предварително, че рисунката ще бъде толкова сива и унила!”. Разбираш ли? Затова и не трябва да обвинявате никого! Всичко това е плод на съвместното ви творение!

Следващо твърдене: „Ние сме лишени от всякаква възможност да се измъкнем от тази игра. Всички са в мрежата, залепнали като мухи и с откъснати крила”!

Това е метафора. Ако мухите нямат крила, това не означава, че те не могат да се движат. Та нали вие вкарвате в това някакъв определен смисъл, че някой си, който има садистични наклонности, е откъснал крилата на мухите и даже и ги е прилепил към залепваща лента! Това, разбира се, е от вашата практика за борба с насекомите!

Представи си, че на теб ти се дава възможност да станеш което си поискаш същество, с по-ниско стоящо от теб развитие. Ти можеш да станеш, да кажем, амеба. И ставайки амеба, ти ще смяташ, че теб са те излъгали; и то като амеба не си в състояние да се измъкнеш от този свят! Това е същият този ефект на потапянето, за който аз ти разказвах.

Аз се потапям във всеки от вас. Аз забравям за себе си самия, като цяло. Аз ставам вас – с вашето възприятие и с вашата система на мирозданието!

Тоест ти, ставайки амеба, не помниш, че ти си велико безсмъртно същество с огромни възможности и възприемаш себе си точно като амеба, ограничена от своите възприятия! Но това съвсем не означава, че някой теб те е ограничил и прилепил – това са си просто свойствата на тази форма! Възприемането на човека на самия себе си като прилепнала муха, това е забравяне на себе си като многомерно същество, което може да се измъкне от този свят по най-различни начини. И първата крачка към това е – знанието-вяра в това, че това е не само възможно, но и достатъчно естествена крачка за вас, това, което вие сте правили многократно, но вече сте го забравили!

Следващо твърдене: „ На теб ти казват – ти си много забележителна същност, на теб ти е много интересно да живееш, ето ти за теб точно е тази игра в 3Д, ти можеш да видиш как стават там нещата и после да ни разкажеш! Всички действат в много тежки, сложни условия и играта върви към понижение. В тази игра, в тази Вселена няма изход нагоре, има само понижаване!”!

Това въобще не е така. В тази игра има множество изходи нагоре. И примери за това има колкото искате! А и вие знаете за това! Най- известните за вас са Буда и Христос!

Но и двамата са излезли от тази игра чрез смърт. А ти говореше, че изходът чрез смърт, това е авариен изход?

Това е авариен изход за неосъзнатите същества, за тези, които правят това неосъзнато! Буда и Христос са използвали този изход осъзнато, като най-бърз преход във висшите реалности. Има и още множество хора, които също така са усвоили тези пътища и те се завръщат на земята за да ги покажат и на другите, но попадайки в плътността, пак си забравят своя минал изход!

Разбираш ли, тази концепция прекрасно ни обяснява, защо не ни дават конкретни препоръки по Прехода! Нас си ни мамят и си ни пеят сладки песнички, за да можем ние да си стоим тук и да не се бунтуваме!

На вас ви предават конкретни препоръки. Има множество практики. А дали много от вас ги следват? Вие си чакате вълшебния час, когато всичко ще се извърши (ще стане) само! Това е същото, като да очакваш детенцето в един миг на мигване на окото да стане възрастен човек! А на него му е необходимо да израсне физически и духовно да премине през много опити на своето развитие! Младенецът няма как да стане за един миг възрастен човек! За това са нужни определени етапи. Така е и с вашето Възнесение! Вашият Преход в друга реалност изисква вашия ръст и израстване!

Добре, дай да опитаме по друг начин! Има мнение, че с нашето творение, с нашия свят нещо не е наред! Че това е неправилно мисълтворчество (мисъл-творение)! Че боговете, които са го създали, са сгрешили в нещо, и че то е порочно! И оттук нататък идват всички останали нюанси, а качеството на страдания, завеси, трудности от изхода от тук и така нататък! Ти как ще коментираш това?

За да казвате, че нещо е „така или не е така”, ще трябва да го сравните с някакъв еталон! А такъв не съществува! Всяка една Вселена е различна от другата, всеки един творец си твори свой свят! И точно в това и се състои многообразието, прекрасното многообразие на творенията! Вие по никакъв начин не искате да разберете, че творците на световете не творят техните подробности! Те творят само техните възможности! Тоест, казано с ваши думи, те творят програмите за развитие на световете, програмите за възможностите на играчите! Има някой си, който е измислил автомобила, за да може на него вие да се придвижвате по-бързо, отколкото движейки се пеша! Ти сега нали няма да кажеш, че всички автомобилни катастрофи – са изобретение на изобретателя на автомобила, че той е изобретил неправилен и порочен автомобил!

На вас са ви подарили свят на възможности! Но това, как вие използвате този свят – това си е вече ваше лично постижение! Постижение на вашата цивилизация! Управлявайки атома, може да се създават светове, а вие разрушавате световете с помощта на енергията на атома!

А такова твърдене за нашата Вселена: „Ако беше я създал Господ Бог, тя щеше да си остане радостна и светла, а тя е крива и неправилна! Те дори и на нивото на физиката неправилно са я измислили! Тя е била направена едва ли не като играчка! В нея няма логика за развитие; това е ключовото!”?

Ние с теб говорихме вече за объркването във вашите понятия за това – какво имате вие предвид под думите господ Бог! Има Богове от различни нива! Правилно и неправилно, криво и право означават сравнения с някаква прямота, което е невярно!

Има многочислено количество конфигурации на системи за творене и на светове! Ако ти би попаднала на някои от тях, то ти също така би ги възприела тях като неправилни! Но, определено някакъв момент на изкривяване има – това е свързано с конфигурацията на развитието на вашия свят, изкривяване в сравнение с първоначалното негово състояние, с първоначалното творение! Изкривяване на пространството. Изкривяване на времето. Ние вече говорихме с теб за това!

Изначално е било създадено творение, създаден е света, в който всяка една част е притежавала творяща сила и е осъзнавала себе си като част от голямото творящо цяло! Но в резултат на намесата на други странични за това творение същества-разрушители – съществено се е променила конфигурацията на този свят, при което е била загубена взаимовръзката между нивата, станало е така, че се е получило пропадане във фракталността и издигане от фракталността, което е започнало да се осъществява по спирала, а не така както е било по-рано – директно, направо!

В първоначалния вариант самостоятелното творение на реалностите наистина е било радостен процес и тези от вас, които са идвали в този свят в зората на неговото творене, са изпитали всичко това! Изпитали са, какво означава да твориш заедно и поотделно! Тогава, когато всеки един рисува своята част от една огромна картина на Мирозданието, но при това наблюдава (се съобразява) със замисъл и внася в него своите творчески фантазии! И това е било радостно творение!

Но след намесата на деструктивните същества, цялата творяща система е изпаднала (пропаднала) във фракталност, и са се разрушили връзките! И сега, всички ние търсим, изнамираме отново връзките ви един с друг, за да се възстанови творението, за да се възстанови този велик първоначален замисъл на творението, тази прекрасна картина! И за тези, които все още не могат да си спомнят себе си като цяло, техният сегашен свят им се струва като измама, в която те едва ли не насила са вкарани, като в безизходен затвор! И сега, всичко, което се опитва да помогне се занимава с това, да възстанови тези връзки!

Това е като вашите загубени древни текстове с изгубените си фрагменти и неизвестния си език! На вас са ви известни само отделни символи и затова текста в началото изглежда като някаква безсмислица! Но постепенно вашите учени разшифроват записите, намират взаимовръзките, възстановяват загубените фрагменти и текста придобива смисъл!

Затова и вие в този момент не виждате логиката на развитието! Частта, която е изгубила връзката си с цялото, няма как да види логиката на развитие на цялото!

Тогава се получава така, че и самото цяло, изгубило връзката си с някои от своите частички, също би трябвало да е загубило логиката си в развитието си на себе си като цяло?

Още по сложно е! За времето на периода на загуба на частите с цялото, от частичките са били сътворени множество други реалности, които сега ще трябва да влязат в състава на цялото! Но множество от тези сътворени реалности противоречи на общата концепция на цялото! Перефразирайки: ако твоята ръка, забравяйки за програмата за твоето развитие на теб самата като човек, изведнъж се превърне в пипало или в крак! И ти сега ще трябва или да приемеш себе си такава нова като цяло, или ще трябва по някакъв начин да се върнеш към първоначалното си състояние!

И аз така го разбрах, че е прието решение за свиване и завръщане в първоначалното състояние!

Да, така е! Но не може да се отхвърли целият натрупан опит от творенето на частите, много от този опит е дал много добри резултати в многовариантността на развитие и повишаване на вибрациите! И именно сега върви филтрация на този опит и на неговото усвояване на системата като цяло! Казано по простичко, аз, като цяло, се опитвам да осмисля опита на моите си частички!

Говорейки за Боговете, които са създали нашия свят, който в последствие е пропаднал във фракталността, ние говорим за Яхве и за неговите ангели, за Логоса на системата, за кой?

Това е като функционално разделяне имащо място и във вашия свят. Да кажем – програмисти и системен администратор! Само че някак си не е възможно съвсем да бъдат разделени тези функции, защото всичко това е доста свързано!

Но казано с определено преувеличение: Яхве и неговата команда – това са системните администратори, а Логосът на системата – това е програмистът, създателят на програмата! Програмистът създава възможностите за ползвателя; Системните администратори следят за правилното използване на програмата и за нейното развитие! Но в програмата проникват вируси! И тя, казано на вашия език, започва да забива! При това – играчът е вече в програмата, на виртуалния изпитателен кораб! А връзката на играча с програмиста е вече изгубена! В тази ситуация системните администратори се опитват да отстранят пробойната, срива, пробива в програмата и да възвърнат нейното нормално функциониране със свои сили!

Опитай се да погледнеш всичко това, от тази гледна точка! Кой тук сега е злодеят? Кой е виновен? Самата програма е построена правилно! Но тя е нова и върви нейната обработка! Играчът се е увлякъл в играта и не е забелязал, как в програмата са проникнали вируси. Системните администратори се опитват да обезвредят вирусите, но това за сега не им се отдава! Вирусите, прониквайки в програмата, разрушават нейни части и програмата започва да губи взаимовръзките си и да работи неправилно! Кой е виновен?

Разбираш ли? Вашето възприятие сега идва от вашата емоционална окраска! Вие се намирате вътре в играта и затова и не можете да възприемете обективно ситуацията! Вие я виждате единствено от своя си ъгъл на визия! Вие виждате само вашата си част и при това само временната част! Но време няма! И сега – всичко е заедно, едновременно! И това, което е било до падението! Разбираш ли? Има обща система на света, в която се движат и въплътяват множество същности, първоначално дошли в този свят, или по вярно е да кажа, че това и съм аз! Аз съм дошъл в този свят и съм се въплътил в него! Но по нататък моите части са се разделили и са започнали да се движат самостоятелно, развивайки се по друг начин!

Виж, ти имаш тяло! Но в определен момент от време в него попадат вируси. И твоето тяло се разболява. Нарушени са връзките между неговите части и твоят мозък получава информация със закъснение. И изведнъж ти откриваш, че твоите части са станали други! Че ръката ти се е превърнала, да кажем в пипалце, а отзад са ти поникнали крила! Ти ще казваш ли, че това не са твои части? Могат ли твоите части да се измъкнат на свобода? И можем ли да говорим в този случай за ограничение на свободата на волята на частите? Тези части от мен, които са попаднали в тази система на мирозданието, са се въплътили заедно с мен и в моя състав, не могат да се измъкнат поотделно, а единствено заедно с мен, с Цялото! Но за това на тези части им е необходимо да си възстановят връзката с цялото и да станат те самите цяло, и тогава те ще могат да се „измъкнат”!

Сега върви такъв процес на възстановяване на цялото! Ако аз съм се съгласил да изпитам кораба на дуалността, мога ли аз да смятам създателите на кораба на дуалността за садисти-изпитатели, наслаждаващи се на това, как аз се мъча на този кораб? Моят избор е осъзнат. Аз съм се съгласил доброволно на тези изпитания, без изобщо да зная какво точно ме очаква! Мога ли аз да предявявам претенции към създателите? Мога, но единствено с бележки по доработката на кораба на дуалността! А моите части, които не осъзнават себе си като цяло и са загубили връзката си с цялото, точно те са тези, които считат изобретателите за садисти, а себе си за лишени от избор!

За да се „измъкнете”, на нас всичките ни е необходимо да осъзнаем себе си като цяло! Да се осъзнае себе си като цяло – това означава да се възстановят взаимовръзките! И след обмяната на опита и информацията за приемането на всички частички на себе си и аранжирането на опита по степени на пригодност за творене.

Аз ви приемам всички вас без осъждане, като части от себе си и ви благодаря на вас за вашите героични усилия за опознаването на творението и приноса ви в нашето съвместно съществуване, в нашия свят на множество прекрасни опити на развитие! И всички ние заедно ще изберем този опит, с който можем да вървим по нататък по пътищата на миротворението!

 

СЕлена

03.11.2014 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/42-1
Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.11.2014 09:54
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3181367
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930