Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3193256 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 29.10.2014 г.

 

РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLI (41)

Изпитание на кораба на дуалността.

Прието от СЕлена


 

Все пак аз нещо някак си не разбирам! Ако ти си тази колективна Душа, която се е въплътила в цялото човечество, то тогава какво става с тези, които представляват въплъщение на душите от другите планети?

 

Те също така са различни части от мен!

 

Тоест в цялата наша част от мирозданието си само и единствено ти?

 

Не, не е точно така, има още и много наблюдатели и така да се каже, треньори-консултанти!

 

Представи си изпитание на космически кораб. В космоса изпращат и запускат космически кораб с пилот! За тази цел има групи за наблюдение от Земята, има техници за връзка, има консултанти! В кораба има Пилот, който спи; пилот, който яде; пилот, който се намира в левия отсек на кораба, и такъв, който преминава в десния отсек – и всичкото това е един и същи пилот, просто в различните си качества на различните времеви отрязъци! Просто си представи, че пилотът притежава такава памет, че всяко действие за него – представлява за него един отделен живот! Това е направено за чистота на изпитанието и той някак си като че ли не помни, какво е правил в десния отсек, тогава когато попада в левия! Цялата информация се притежава (се владее) единствено от наблюдателите и от бордовия компютър!

 

Значи в тази аналогия ти си този непомнещ себе си пилот?

 

Не, не, в тази аналогия вие сте – този непомнещ себе си за определено време и в определени пространствени координати (пилот)! Консултантите – това са учителските системи, различните техници, обслужващите системи; - това са магнитните служби, всички тези, които вие наричате владици на кармата и така нататък! Аз съм – всичко това взето заедно!

 

Но в такъв пример трябва да има задължително ръководител на изпитанието и създател на космическия кораб?

 

Нека вземем една малко по-друга аналогия. Изобретателят е изобретил уникален космически кораб и по неговите чертежи този кораб е създаден с помощта на много техници специалисти. И той прави изпитание на този кораб, така да се каже, той го предава на специална комисия за неговото приемане! При това се е намерил доброволец за изпитанието на този кораб! Самият конструктор не може да бъде изпитател, иначе експериментът не би бил чист. Тоест необходим е пилот, който нищо не знае за този кораб!

 

Значи – ти си този пилот-доброволец; Санат Кумара – това е изобретателят на нашата система на мирозданието и той е и ръководител на експеримента; комисията по приемането – това е учителската система?

 

Не (пак не позна) – учителската система е по-скоро консултанти на пилота, наблюдаващи неговото състояние, следящи за безопасността, оказващи технически консултации и психологическа поддръжка. Комисията по приемането – това е йерархическата система на висшите логоси, или така да се каже, висшите наставници!

 

И все пак ти искаш да кажеш, че във всички известни ни на нас цивилизации, които така или иначе контактуват с нас, са представени единствено и само твои части и няма други?

 

Кой друг още би могъл да бъде допуснат на изпитвания космически кораб? Вие имате доста голямо объркване (неразбория) в термините! Почти всички, които вие слушате (чувате) ги наричате цивилизации! Например, тези, които вие наричате енергийни цивилизации – това са представители на други колективни души от други системи на мирозданието, призовани в качеството им на наблюдатели и консултанти от други системи за оказване на помощ и консултации! Така както вие например, бихте призовали консултант от друго ведомство или компания! Същите тези цивилизации, които участват заедно с вас в експеримента, те са също така част от мен, моя фрагментация, други части от мен, преминаващи други опити на развитие!

 

Вие провеждате изпитания с много хора, защото един човек не би могъл, така както вие си мислите, да пребивава едновременно в много ипостаси (във всичките си аспекти), и че пределът, границата на човешките възможности е изчерпаем (а) (крайна)! И след експеримента на вас ще ви се наложи да събирате всички данни от всички изпитания в едно и да ги анализирате! А аз мога да бъда едновременно във всичките ипостаси, аз съм многомерен, аз съм и множествен, и моите възможности са неизчерпаеми! Затова и няма нужда да се вкарват милиарди изпитатели и след това да се свързва всичко в едно. Далеч по-ефективно е да се вземе един многомерен изпитател, опита на който се свежда до едно единно цяло постоянно и в съответствие с този опит да се проверяват и да се променят моделите на изпитание на всички негови части! На многомерния космически кораб има зона на тъгата и има зона на радостта, зона на смъртта и зона на раждането, зона на неволята и зона на свободата! И всичко това са възможности на новия кораб, които се изпитват едновременно!

 

Значи анунаките, плеядинците, сивите, андромедианците и така нататък – всички тези това са твои ипостаси?

 

Да, това са мои части, които също така преминават опит на изпитване на кораба на дуалността!

 

А животните и растенията?

 

Има само един пилот!

 

Искаш да ми кажеш, че душите на животните и растенията – това си пак ти?

Да, това искам да ти кажа. Помисли сама. Всички жители на вашия свят взаимодействат помежду си! Затова – какъв е смисълът да се взема отделен изпитател за взаимодействие чрез растенията, отделен – чрез животинския свят и отделен чрез човешкия свят? Или казано с други думи, вие ядете животни и растения, животните също така ядат себе си един друг с цел да осигурят храната си! Кой е длъжен да се съгласи на ролята на храна, и кой на ролята на тези, които я ядат (консумират)? Какъв е смисъла от това? Друг е въпросът, когато, и храната, и този, който я консумира са едно – това е едно и също нещо, само че в различни качества! Тоест този, който яде, в крайна сметка консумира сам себе си! И всичко е само една взаимодействаща си в различните спектри енергия и нейното движение!

 

А бактериите и вирусите?

 

Какъв е смисъла в тяхното отделяне? Това са низши слоеве. В този смисъл ти разбираш, че когато някой си говори за това, че някой заради контрол над човечеството е създал вируси, то трябва да се разбира, че всичко това сме ние – едно едино цяло! Една част от мен е създала вируси за изпитание на друга част от мен! Частите ми са се разбили (разделили) на отбори (на команди) и изпитват различните функции на кораба-дуалност!

 

А стихиалиите (стихиите), а планетарната душа?

 

Това е вече нещо съвсем различно! Разбираш ли, самият изпитван кораб – това е също така едно живо същество, това е одухотворена структура! Затова и планетарната душа – това е също така фрагментация на колективна душа на планетарно развитие, която участва в дадения експеримент! Казано с други думи, има някаква много високо развита същност, която е достигнала в своето развитие планетарни мащаби и може да се фрагментира в планети и звездни системи, и да бъде (да представлява) тях! Тъй като всичко е одухотворена енергия на Бог и нейното движение!

 

В големият космически вселенски мащаб всичко това е също така един, е едно, и представлява части от Твореца на нашето мироздание! Всичко е подобно! Вие сте фрагменти от мен! Стихиалиите (стихиите) – са фрагменти от друга космическа същност. Но и тя, и аз – сме фрагменти на Твореца на нашето мироздание! А Той пък е фрагмент от още по-висок ранг! И аз, и това, което вие наричате Лейди Гая, в крайна сметка е различни ипостаси на твореца на нашето мироздание и на неговата система на „изпитания”! Клетките на твоето тяло – са част от теб, ти си част от мен, аз съм част от Твореца, Творецът е част от друг ТВОРЕЦ и така нататък до безкрай!

 

Тоест Лейди Гая – това е планетарна душа, която се е фрагментирала в планета от нашата система?

 

Аз по-скоро бих казал, че Лейди Гая – това е фрагмент на женския аспект на колективната душа, която се е фрагментирала в планета от вашата система! Това е само част от тази душа!

 

А камъните и минералите?

 

А бе ти през цялото време разделяш! Камъните и минералите – това са също така част от кораба! Но всичко е също така едино – едно! Границата между пилота и кораба, между изпитателя и изпитвания е изключително тънка!

 

Ти говореше, че за развитието на уникална раса от богове, на човечеството всяка една от участващите цивилизации в експеримента е дала своето най-добро качество!

 

Да, така е!, Но всички думи са условни! Всяка една цивилизация е мой спектър, е изпитание на определени функции на кораба! Та нали на пилота никой не му обяснява как да си кара (да управлява) кораба! Него просто го „пускат там вътре” и по нататък той сам усвоява всички свои възможности чрез опита си! Всяка една цивилизация преминава своя път на изпитания на системата на мирозданието в зоната на дуалността и тези качества, за които тя споделя с другите части на себе си, с другите раси, са и точно нейният опит за управление на кораба! Освен това, всички мои части се намират на различни стадии на изпитание! Някои, които са се увлекли (само) по определени функции на кораба, изостават от други, и затова и тези другите, споделят с тях своите навици!

Значи ние не сме единствената раса на бъдещите богове? Значи всички цивилизации също така представляват творци на светове? Ако ние сме части от теб то това трябва да означава, че ние сме подобни, така ли е?

 

Всички вие представлявате творящи същности, творящи същности от мен! Така както и аз се явявам творяща част от Бог-Творец!

 

А в теб и в Бог-творец има ли и не-творящи същности?

 

Ако под творене се разбира съзидаване на новото, то – да, има разни такива части!

 

Кажи ми, тази тъмна вселена, вселената антисвят, там, където няма постъпателно, а има импулсно развитие, там ти също ли се въплътяваш?

 

Да, ти най-накрая разбра! Това е другата част на кораба!

 

Тоест, ние не сме уникални! Ние сме същите такива части от теб, така, както да кажем, и анунаките, които ние смятаме за източника на своите беди?

 

Всички са уникални. В това е и същността на изпитанието. Всяка част действа отделно и върви по своя път на изпитания, понякога споделяйки резултатите и консултирайки се една част с друга! Но всеки един път – той е уникален, той е единствен! И периодично за обмяна на опит фрагментите на една част от мен се спускат в други части от мен. Тоест представителите на плеядинците в качеството си на участници или наблюдатели се проявяват в земното човечество и от там осъществяват връзка със своите команди (отбори)! Понякога отборите започват свои съревнования!

И именно и затова, да се обвиняват другите за своите напасти – е неправилно! Всичко това – сте вие самите! Когато експериментът завърши, всички ние ще се обединим и ще си спомним своите опити при отделянето ни и ще разберем, колко странно е било това, да обвиняваме себе си в това, което ти си направил със (над) себе си!

 

Е добре, а създателят на системата Санат Кумара или това, което се нарича в някои послания Архитекта, това друга система ли е?

 

Това е нещо подобно като специализациите във ВУЗ! Има изпитатели, а има и конструктори! Всеки си избира работа по призвание, по интереси! Само че във вселенския ВУЗ се учи вечно! И затова, по принцип, като си се наиграеш на конструктор, може пак да станеш изпитател или обратно!

 

Давай тогава да се върнем към нас си! Ти говореше, че всички нас ни събират в едино цяло, и че ти събираш в себе си цялото, дотолкова, доколкото Бог събира всички в себе си като цяло! Това означава, че нашият преход не е точно това, за което всички ние си мислим! Ние смятахме, че за своето развитие ние просто ще се издигнем от едно ниво на друго, и по този начин ще разширим своите възможности откривайки в себе си Бога! А сега се получава, че има просто само Един на всички нива едновременно преминаващ опит във всички цивилизации и на всички нива. Защо им е тогава на неговите части на по-ниското ниво да се издигат по-нагоре, ако той все едно си има опита на висшите нива? Получава се така, че ние всичките май сме си заложници на този свят? А самият преход е просто свиване на експеримента, край на изпитанията, „благодаря на всички!” (които участваха)?

 

Ти все още продължаваш и продължаваш да говориш за всичко това като отделност, все едно ти си си ти, а аз съм си аз! Това е илюзия! Има само и единствено НИЕ! И ти, също така, както и аз, получаваш опит от развитието на себе си едновременно на всичките тези нива! Това е същото, все едно да кажеш, че кракът ти получава опит, различен от този на ръката ти, а тя няма как по никакъв начин да се измъкне от това ниво! Разбираш ли! Има те теб! Ти си аз! Ние сме едно!

Свиквайте с тази мисъл! Тя трудно може да бъде осъзната и да се пренастрои вашата система на възприятие! Затова и тези хора, които са ти причинили болка или радост – са си пак тази ти самата, опитваща (пробваща) различните вкусове на живота! Затова, и анунаките, и сивите, които вие смятате за ваши врагове – това са си пак части от теб, които анализират друг опит. Затова и всичко се връща! Защото това е единен механизъм. Едно (едино цяло)! Затова и причинявайки болка на когото и да е било, ти причиняваш болка на себе си, буквално! Затова и ако „краката ти (нозете ти)” са тръгнали не за там, където трябва, рано или късно и „ръцете ти” ще почувстват това, защото в крайна сметка разделяне (разделение) няма!

 

Значи аз като отделна твоя част няма да се издигам на пето ниво да кажем, за своето по нататъшно развитие, а просто моята сегашна съдба – това е да се върна в теб, последователно преминавайки възнесение до теб по всички следващи се нива?

 

Това теб притеснява ли те?

 

Ами засега не знам. Просто се получава така, че всичко, което на нас са ни казвали за нашето възнесение е неистина (измама, лъжа)!

 

Това не е вярно, просто вие бихте могли да възприемете това от ваша гледна точка, но постепенно! Всичко съществува едновременно и всички процеси вървят едновременно! И всичко, което на вас са ви описвали, също така съществува. Всички мои части преминават развитие и пътешестват между системите, между планетите, между нивата по определени канали-закони! И всичкото това – е част от процеса на вдишване и издишване на Бога, на когото всички Ние сме подчинени! И всичкото това е част от съвместното ни възнесение! Представи си, че цялата система се възнася, събира се в цялото и вътре в нея също така нейните частици циркулират между различните нива, между етажите и също така се възнасят заедно с цялата система! Абе нещо като многоетажен дом, в който се движат милиони хора, и той се премества в друга част на света заедно с неговите си обитатели!

 

Тоест аз като жител на този „многоетажен дом” по принцип мога и да не се издигам на по-висок етаж, дотолкова доколкото целият този дом се движи към някаква точка, където него ще го разрушат?

 

На теб ти е дадена възможност да изследваш този дом така както ти си искаш! Ти можеш да не го изследваш – това е твое право и по този начин да изгубиш времето отделеното ти на теб за неговото изследване напразно; например, ти не си любопитна, а и на теб не ти е интересно, какво има в съседните стаи (или етажи)! Но пребиваването ти в този дом завършва. А много от вас са се увлекли в изследването само на определени стаи от този дом, забравяйки, че в него има и още маса помещения, стълби, чердаци и така нататък! След това, когато времето на играта, времето на изпитанието, времето на изследването завърши, ти ще преминеш в други домове, като част от мен; или по-скоро, вашият дом ще се обедини с другите домове, като комплекс от домове, и за теб ще се появи, естествено и разбира се, ако ти желаеш това, възможност да изследваш етажите и помещенията на целия комплекс и така нататък!

 

И така, рано или късно ще се случи глобално обединение! И дотолкова доколкото всички жители на целия комплекс ще могат да общуват едновременно, ти ще разбереш и ще си спомниш себе си в качеството си на всички тези същества едновременно! Разбери грандиозността на замисъла! Това няма да е завръщане на теб-мен със загубата на теб като отделна част! А това ще бъдат милиарди мен-теб, притежаващи пълната памет за опитите на всички части! Тоест това ще бъдат милиарди потенциали мен-теб! И всичко това Бог ще вдъхне в себе си за обединение на опитите! А къде той ще ни издъхне, това вече ще си бъде Негово решение, и това ще бъде следващия етап!

 

А какво тогава ще остане от теб? Ти ще бъдеш ли пак в милиарди копия?

 

Да, разбира се! О, и това ще бъдат въпреки всичко различни едно от друго копия, а не напълно идентични части. И те ще станат самостоятелни творци!

Значи теб, сегашния, няма да те има вече?

 

Няма нищо, което да не се променя! Ще има множество мен сегашния! И теб сегашната! И това ще ми даде на мен нови възможности да изследвам себе си! Всичко е подобно! Същото това нещо става и със самия Бог. Разпадайки се на милиарди части от себе си, той самия изследва себе си, за да се разширява по нататък! Процесът на обединение не е сливане, а е разширение!

 

А как стои въпросът тогава с вдишването на Бога? Това не е ли сливане?

 

Това е сливане на опита, сливане на информацията, обединяване на знанията и възможностите. Но развитието не затихва, а продължава! И сливането – е и разширение едновременно! Вдишвайки една част, Бог едновременно с това издишва друга част! Вдишвайки в себе си, Той едновременно с това и издишва! Сливайки една част, Той едновременно с това и развръща тази част в друга такава (част)!

 

Ти говореше за 12 нива, 12 класа на творенето. 13-тия – това е вече зрелостния изпит в качеството на Бог! Как се съотнася това с новата аналогия?

 

12-те „етажа” на вашия „дом”, в който има множество квартири. И обитателите на вашата квартира едва, едва, сега започват да общуват със своите съседи! А на всички етажи живеят роднини! Когато те осъзнаят всичко това, тоест те разберат, че всички те са едно семейство, то тогава всичките те ще успеят да възприемат информацията на това, че техният дом – е част от огромен комплекс от здания, където пребивават други части на това семейство! Ей това и ще бъде зрелостния изпит – способността да осъзнаят себе си като част от Семейството и да възстановят връзката си с всички свои роднини!


 

СЕлена

 26.10.2014
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/41
Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!   


image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.10.2014 20:47
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3193256
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3886
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031