Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Който дава Светлина, никога не остава на тъмно!
Автор: delianaangel Категория: Изкуство
Прочетен: 3181506 Постинги: 1238 Коментари: 995
Постинги в блога от 25.01.2017 г.
25.01.2017 21:32 - Съзряването
 Съзряването

Цялата Земя съзрява. Тя се променя от преобладаващо тримерна в четиримерна планета. В резултат човечеството преминава от вибрация в трета към вибрация в четвърта плътност. Всички форми на живот на и в Земята трябва да извършат тази промяна, за да останат тук.

Забележка: Понякога думите „плътност“ и „измерение“ са взаимозаменяеми. Искам обаче да уточня, че „плътност“ се отнася за конкретно вибрационно ниво на дадена форма на живот, докато „измерение“ се отнася за план на съществуване, което може да бъде или да не бъде същото като вибриращите вътре в него форми на живот. Пълното описание на „плътност“ и „измерение“ е дадено в първата книга на автора – Живот на предела.

За да могат човешките същества да израстват и да еволюират до по-висши състояния, е необходимо основно пречистване. И точно на това ставаме свидетели днес в света. В много религиозни текстове се говори за време на съд или за отделяне на зърното от плявата. Това всъщност не е съд на някакво върховно същество, а по-скоро процес, при който се решава дали даден човек е готов да премине нататък, към Новата Земя.

За да се движите напред и да станете част от новата Златна Епоха, трябва да се освободите от всичко, което вече не ви служи, включително неверните и ограничаващи вярвания, емоционалната болка, подсъзнателните и несъзнателните мисловни модели и програмиране, предразсъдъците, навиците и начините на мислене и чувстване, които ви дърпат назад и ви пречат да се събудите за висшата си природа.

Ако душата ви желае да израствате и да еволюирате, а вие не се вслушвате и сте позволили да бъдете отвлечени от без­бройните отклонения, които ви се предлагат, накъдето и да се обърнете, тогава душата ви меко ще ви побутва към преживявания, предназначени да привлекат вниманието ви. Ако все така игнорирате желанията на вашата душа, тя ще прибегне до нещо по-убедително – може би ще създаде болест, загуба на работата, сериозно скарване с партньора или криза на средната възраст – което е по-трудно да бъде пренебрегнато. Точно на това ставате свидетели при много души в това време на планетата.

Важно е да бъдем състрадателни към преминаващите през трудни периоди. И също толкова важно е да не се идентифицираме с драмата и травмите, ставащи в живота на мнозина. Не можете да помогнете на човек да се измъкне от блатото, ако скочите вътре при него, за да му посъчувствате. Единственото, което сте в състояние да сторите в действителност, е да му хвърлите въже и да го инструктирате как да се измъкне. Но не можете да го направите вместо него. Да скочите при него поради симпатия и емоционална обвързаност е също толкова неефективно, колкото и да го отминете, преструвайки се, че никой не се дави. Освен това, когато скочите вътре, вместо един, вече ще имаме двама потъващи в блатото.

Повечето души, които четат това, ще бъдат призовани в
определен момент от този преход да помогнат, да спасят или да участват в разрешаването на трудните ситуации, сполетели други хора. Ако следвате очертаните в тази книга духовни принципи и молите всекидневно за вътрешни напътствия, ще ви бъде дадено само толкова, с колкото сте в състояние да се справите. За някои от вас това ще бъде свързано с доста усилия. Ще ви се наложи да излезете от зоната си на комфорт и да поемете по-големи рискове. За други това ще бъде възможност най-накрая да престанат да опитват толкова здраво и да се отпуснат. Възможно е философията „Просто го остави да бъде“ (Let It Be) да е точно това, от което се нуждаете. Трета група от вас се намира някъде между тези две полярности. В някои случаи ще бъдете призовани да действате и може би да се намесвате в живота на изгубилите своя път, а в други ситуации от вас ще се изиска да оставите онези, на които искате да помогнете, и просто да приемете, че те ще правят избора си в зависимост от своята свободна воля и вие не трябва да се намесвате.

Знанието кога да действаш и кога да се оттеглиш вътре в себе си се опира върху нивото на самопознание. Ако се вслушвате всекидневно внимателно във вътрешната си мъдрост, тя ще започне да ви говори все по-силно и по-ясно и ще ви бъде все по-лесно да я следвате. Ще бъдете помолени да пречистите отрицателните си вярвания, миналите си емоционални проблеми, осъжданията и самокритиките. От вас ще се очаква напълно да престанете да отричате ставащото както вътре във вас, така и извън вас. Ще бъдете помолени да отворите очите си както за Светлината, така и за тъмнината.

Тъмнината е състоянието на местата, които все още не са се отворили да приемат Светлината. Не може да разпръснете тъмнината, като я избягвате. Трябва да насочите като прожектор ярка струя светлина от мъдрост и състрадание към най-тъмните места на този свят и вътре в себе си. Трябва да сте готови да се изправите лице в лице с вашите страхове и други т. нар. „демони“.

Вътрешното и външното не са отделени. Това, което виждате в света, е огледало на това, което е във вас. Ако реагирате емоционално на това, което виждате, значи все още се иденти­фицирате с него. С други думи, светът все още ви държи здраво.

В тази книга авторът и неговите духове-водачи, Основателите, се надяват да докажат, че е възможно да бъдеш в света, но не от света. Няма да се опитваме да ви убедим да се откажете от вашите удоволствия и комфорт или да жертвате скъпи за вас неща. Няма нищо лошо в това да използвате нещата на този свят, включително парите и материалните вещи, особено ако с тяхна помощ ставате все по-ефективен помощник за пробуждането на човечеството. Все пак те са само инструменти, освен ако вие не им придадете по-голяма значимост.

Из „Въведение: Новата зора на книгата“ на книгата „Измененията на Земята и бъдещето на човечеството“

Преходът се Осъществява - Сал Ракели

image

Категория: Изкуство
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове: 6
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3181506
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031